Setari Cookie-uri

Alimente antistres

O alimenta�ie echilibrat� ne ajut� nu doar s� ne men�inem s�n�tatea �i silueta, ci ne poate veni �n ajutor pentru a face fa�� micilor provoc�ri ale vie�ii. Nutri�ioni�tii ne sf�tuiesc s� m�nc�m cereale integrale �n perioadele stresante �i o banan� �nainte de fitness.

�n urma unei serii lungi de studii, nutri�ioni�tii americani au observat c� unele alimente con�in exact substan�ele de care avem nevoie �n anumite situa�ii din via�a noastr�. Spre exemplu, �n perioada examenelor sau �naintea pred�rii unui proiect la serviciu, nutri�ioni�tii ne recomand� s� m�nc�m alimente bogate �n proteine, acizi gra�i omega-3, cereale integrale �i s� bem cafea. Ou�le fierte �n combina�ie cu spanac s�nt o mas� ideal� �n perioadele stresante. Ou�le con�in un aminoacid numit tirozin�, care cre�te capacitatea mental�, iar spanacul este o bun� surs� de acizi gra�i esen�iali omega-3, alia�i de n�dejde ai creierului. Tot pentru con�inutul bogat �n omega-3, nutri�ioni�tii ne sf�tuiesc s� m�nc�m pe�te cel pu�in o dat� pe s�pt�m�n�. Cerealele integrale ne ofer� energia de care avem nevoie pentru a face fa�� factorilor de stres. Iar cafeaua s-a dovedit c� spore�te capacitatea de concentrare �i memoria pe termen scurt.

SOMN. Pentru persoanele care au probleme cu somnul, nutri�ioni�tii au o alt� solu�ie. �n primul r�nd, pentru a avea un somn lini�tit este important s� nu m�nc�m cu cel pu�in dou� ore �nainte de culcare. Iar masa respectiv� trebuie s� con�in� carbohidra�i �i proteine. Speciali�tii recomand� din nou cerealele integrale, de data aceasta ca surs� important� de carbohidra�i, care cresc nivelul de serotonin� din creier. Iar combina�ia de cereale cu lapte sau cu br�nz� de vaci este ideal� pentru a sc�pa de tulbur�rile de somn. Lactatele con�in triptofan, un aminoacid care previne insomniile.

MI�CARE. Persoanele active, care fac mult� mi�care, trebuie s� �tie c� este important ce pun pe mas� �nainte de antrenament. Nutri�ioni�tii ne recomand� s� m�nc�m un iaurt �i c��iva biscui�i cu cereale integrale cu o or� �nainte de a merge la sal� pentru a sc�pa de senza�ia de foame �i pentru a c�p�ta energie. �n schimb, dac� avem la dispozi�ie mai pu�in de o or� �nainte de antrenament, ar trebui s� m�nc�m doar o banan� sau s� bem un pahar cu suc natural de portocale, deoarece acestea s�nt metabolizate mai u�or de organism �i ne furnizeaz� energie mai rapid.

C�l�torii
Nutri�ioni�tii le recomand� celor care au pl�nuit o c�l�torie s� nu plece la drum f�r� s� m�n�nce toat� ziua. Speciali�tii spun c�, pentru a preveni problemele de stomac, mai ales �n cazul acelora care sufer� de r�u de mi�care, ar trebui s� m�nc�m cu o or�-dou� �nainte. Se vor evita alimentele greu digerabile, cele care fermenteaz� �i b�uturile carbogazoase, care dau senza�ie de balonare. Alimentele recomandate �n c�l�torii s�nt fructele �i legumele proaspete, nucile, migdalele, alunele de p�dure. �oferii ar trebui s� bea o cafea f�r� zah�r pentru a fi vigilen�i �n trafic. De asemenea, nutri�ioni�tii spun c� biscui�ii cu cereale integrale s�nt ideali pentru a le da energie conduc�torilor auto.

Postat pe 31 Iulie 2008 15:18
stimata doamna sau domnisoara, se pare ca suntem mai mult interesate de altele (ex.sex) si nu de ce mancam....oricum te-am descoperit abia acum...se cade sa-ti multumesc pentru sfaturi..eu una am sa tin cont de ele (stres si calatorii), iar MULTUMESC.
just28
Postat pe 15 Octombrie 2008 20:00
Buna dimineata,

As adauga ca cele de mai sus sunt recomandari general valabile pt o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, in ORICE perioada, nu doar in cele stresante, sau calatorii, etc, etc. Urmand aceste recomandari, putem reduce considerabil stresul, problemele cauzate de calatorii lungi, rau de masina, efort prelungit, etc, etc.

Dieta zilnica e bine sa fie compusa din legume si fructe crude, carne slaba, peste oceanic, lactate si cereale intergrale si impartita in 3 mese echilibrate. Nu sariti peste masa de seara si mai ales nu ratati micul dejun, e cea mai importanta masa din zi!

Evitati mancarea tip fast-food, bauturile carbogazoase, fumatul si alcoolul, beti min 2,5l de apa plata pe zi, faceti miscare de orice fel min 30-40min de cel putin 3 ori pe saptamana, si veti fi mult mai sanatosi.

Detalii veti gasi pe www.e-wellness.ro

La cabinetele noastre din Bucuresti, Braila/Galati, Iasi si Constanta, organizam in aceasta perioada evaluari de sanatate in cadrul carora veti primi o serie de informatii utile si recomandari de la nutritionistii de top la nivel mondial, vom efectua masuratori specializate pt a determina necesarul organismului dvs de proteine si calorii, pt a va putea recomanda programe personalizate care sa raspunda nevoilor specifice ale organismului dvs.
Toate acestea absolut gratuit! Programati-va acum!

Multa sanatate va doresc!

Postat pe 28 Octombrie 2008 08:56
Cred ca pentru foarte multa lume alimentatia este o problema mai ales in zilele noastre. Toti mancam pe fuga, cand apucam. Pana nu demult si eu mancam haotic si am inceput sa am diferite probleme. De aceea am hotarat sa fac ceva in aceasta privinta.Asa ca mi-am facut un program cu ce mananc si la ce ore plus ca am apelat si la niste capsule de la Bio Elemente pentru stres ( Omega Complex) si in combinatie cu o alimentatie sanatoasa a dat roade.
lauraionescu19
Postat pe 5 Martie 2012 21:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
INCIZIE GANGLION 5 De la: mikela_my 6 Decembrie 2013 15:56
ATENTIE! URGENT!! premii kudika 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 13:53
ATENTIE! URGENT!! premii kudika 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 13:53
ce gatim azi? 46 De la: _dulcik_ 24 Februarie 2009 18:22
abdomen cu "patratele" 16 De la: Traian01 6 Noiembrie 2011 20:43