Setari Cookie-uri

Alimente antistres

O alimentaþie echilibratã ne ajutã nu doar sã ne menþinem sãnãtatea ºi silueta, ci ne poate veni în ajutor pentru a face faþã micilor provocãri ale vieþii. Nutriþioniºtii ne sfãtuiesc sã mîncãm cereale integrale în perioadele stresante ºi o bananã înainte de fitness.


În urma unei serii lungi de studii, nutriþioniºtii americani au observat cã unele alimente conþin exact substanþele de care avem nevoie în anumite situaþii din viaþa noastrã. Spre exemplu, în perioada examenelor sau înaintea predãrii unui proiect la serviciu, nutriþioniºtii ne recomandã sã mîncãm alimente bogate în proteine, acizi graºi omega-3, cereale integrale ºi sã bem cafea. Ouãle fierte în combinaþie cu spanac sînt o masã idealã în perioadele stresante. Ouãle conþin un aminoacid numit tirozinã, care creºte capacitatea mentalã, iar spanacul este o bunã sursã de acizi graºi esenþiali omega-3, aliaþi de nãdejde ai creierului. Tot pentru conþinutul bogat în omega-3, nutriþioniºtii ne sfãtuiesc sã mîncãm peºte cel puþin o datã pe sãptãmînã. Cerealele integrale ne oferã energia de care avem nevoie pentru a face faþã factorilor de stres. Iar cafeaua s-a dovedit cã sporeºte capacitatea de concentrare ºi memoria pe termen scurt.


SOMN. Pentru persoanele care au probleme cu somnul, nutriþioniºtii au o altã soluþie. În primul rînd, pentru a avea un somn liniºtit este important sã nu mîncãm cu cel puþin douã ore înainte de culcare. Iar masa respectivã trebuie sã conþinã carbohidraþi ºi proteine. Specialiºtii recomandã din nou cerealele integrale, de data aceasta ca sursã importantã de carbohidraþi, care cresc nivelul de serotoninã din creier. Iar combinaþia de cereale cu lapte sau cu brînzã de vaci este idealã pentru a scãpa de tulburãrile de somn. Lactatele conþin triptofan, un aminoacid care previne insomniile.


MIªCARE. Persoanele active, care fac multã miºcare, trebuie sã ºtie cã este important ce pun pe masã înainte de antrenament. Nutriþioniºtii ne recomandã sã mîncãm un iaurt ºi cîþiva biscuiþi cu cereale integrale cu o orã înainte de a merge la salã pentru a scãpa de senzaþia de foame ºi pentru a cãpãta energie. În schimb, dacã avem la dispoziþie mai puþin de o orã înainte de antrenament, ar trebui sã mîncãm doar o bananã sau sã bem un pahar cu suc natural de portocale, deoarece acestea sînt metabolizate mai uºor de organism ºi ne furnizeazã energie mai rapid.



Cãlãtorii
Nutriþioniºtii le recomandã celor care au plãnuit o cãlãtorie sã nu plece la drum fãrã sã mãnînce toatã ziua. Specialiºtii spun cã, pentru a preveni problemele de stomac, mai ales în cazul acelora care suferã de rãu de miºcare, ar trebui sã mîncãm cu o orã-douã înainte. Se vor evita alimentele greu digerabile, cele care fermenteazã ºi bãuturile carbogazoase, care dau senzaþie de balonare. Alimentele recomandate în cãlãtorii sînt fructele ºi legumele proaspete, nucile, migdalele, alunele de pãdure. ªoferii ar trebui sã bea o cafea fãrã zahãr pentru a fi vigilenþi în trafic. De asemenea, nutriþioniºtii spun cã biscuiþii cu cereale integrale sînt ideali pentru a le da energie conducãtorilor auto.


Postat pe 31 Iulie 2008 15:18
stimata doamna sau domnisoara, se pare ca suntem mai mult interesate de altele (ex.sex) si nu de ce mancam....oricum te-am descoperit abia acum...se cade sa-ti multumesc pentru sfaturi..eu una am sa tin cont de ele (stres si calatorii), iar MULTUMESC.
just28
Postat pe 15 Octombrie 2008 20:00
Buna dimineata,

As adauga ca cele de mai sus sunt recomandari general valabile pt o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, in ORICE perioada, nu doar in cele stresante, sau calatorii, etc, etc. Urmand aceste recomandari, putem reduce considerabil stresul, problemele cauzate de calatorii lungi, rau de masina, efort prelungit, etc, etc.

Dieta zilnica e bine sa fie compusa din legume si fructe crude, carne slaba, peste oceanic, lactate si cereale intergrale si impartita in 3 mese echilibrate. Nu sariti peste masa de seara si mai ales nu ratati micul dejun, e cea mai importanta masa din zi!

Evitati mancarea tip fast-food, bauturile carbogazoase, fumatul si alcoolul, beti min 2,5l de apa plata pe zi, faceti miscare de orice fel min 30-40min de cel putin 3 ori pe saptamana, si veti fi mult mai sanatosi.

Detalii veti gasi pe www.e-wellness.ro

La cabinetele noastre din Bucuresti, Braila/Galati, Iasi si Constanta, organizam in aceasta perioada evaluari de sanatate in cadrul carora veti primi o serie de informatii utile si recomandari de la nutritionistii de top la nivel mondial, vom efectua masuratori specializate pt a determina necesarul organismului dvs de proteine si calorii, pt a va putea recomanda programe personalizate care sa raspunda nevoilor specifice ale organismului dvs.
Toate acestea absolut gratuit! Programati-va acum!

Multa sanatate va doresc!

Postat pe 28 Octombrie 2008 08:56
Cred ca pentru foarte multa lume alimentatia este o problema mai ales in zilele noastre. Toti mancam pe fuga, cand apucam. Pana nu demult si eu mancam haotic si am inceput sa am diferite probleme. De aceea am hotarat sa fac ceva in aceasta privinta.Asa ca mi-am facut un program cu ce mananc si la ce ore plus ca am apelat si la niste capsule de la Bio Elemente pentru stres ( Omega Complex) si in combinatie cu o alimentatie sanatoasa a dat roade.
lauraionescu19
Postat pe 5 Martie 2012 21:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Imi pare rau ca divortez sau sunt masochista? 12 De la: crynel 4 Aprilie 2009 10:34
Spune-mi cum mananci, ca sa-ti spun cine esti 5 De la: Kathara 21 Aprilie 2009 01:43
despre femeia (in)grasa(ta) 'dupa'... 46 De la: diana1981 8 August 2009 17:16
Exercitii fizice. 6 De la: kudika_pudika 28 Februarie 2011 00:22
Eu sora lui, el iubitul meu 12 De la: donttouch 2 Aprilie 2009 12:16