Setari Cookie-uri

Spune-mi cum mananci, ca sa-ti spun cine esti

In general corespondenta intre felul in care mancam si personalitatea noastra este sesizata de oricine: mancam asa cum suntem. Tot la fel de adevarat este insa si faptul ca ne putem transforma gradat personalitatea modificandu-ne felul de a manca.

Iata cateva dintre observatiile psihologilor care au studiat problema comportamentelor fata de hrana si actul nutritiei in sine:

• cel care inghite totul deodata, aproape fara sa mestece: persoana ce are tendinta de a trai in trecut sau in viitor si care nu traieste niciodata momentul prezent.

• cel care mananca foarte lent si ramane intotdeauna ultimul la masa: persoana ce cauta sa lungeasca momentele de placere si a carei viata nu e suficient de bogata in bucurii.

• cel ce strange masa inainte de a termina de mancat: persoana ce nu-si acorda dreptul de a lenevi si de a se odihni, care are ceva in ea care o impinge intotdeauna sa «faca» si sa actioneze.

• cel ce mananca metodic, fara a amesteca alimentele: persoana cu dificultati in a accepta modul de a fi al altora si propunerile lor.

• cel ce mananca facand altceva: persoana care gandeste ca ea nu merita sa-si permita bucurii si placeri.

• cel ce mananca in picioare in fata mesei: persoana ce prefera sa nu stie prea multe despre ea insasi, careia ii face placere sa creada ca totul va merge bine. in realitate se simte vinovata de ceva si nu vrea sa o recunoasca.

• cel ce mananca crocant sau picant: persoana a carei viata nu este prea excitanta, careia ii place sa faca zgomot pentru a-si da importanta... pentru ca ea crede pe buna dreptate ca n-are nici una.

• cel care nu stie ce vrea sa manance: persoana careia intotdeauna ii este frica sa nu se insele, care nu este suficient in contact cu intuitia sa, care se increde prea mult in intelectul si in memoria sa.

• cel ce mananca ceea ce are (la indemana): persoana ce are aceeasi atitudine si in viata. Ea se multumeste cu «firmiturile» si lasa sa treaca placerea celorlalti inaintea placerii sale caci nu crede ca merita sa-i fie bine.

• cel ce mananca pentru ca trebuie, pentru a se debarasa de o obligatie si fara sa se gandeasca la asta: persoana care actioneaza intotdeauna din datorie in viata. El este intotdeauna in «trebuie» si «eu trebuie».

• cel care se hraneste la fel ca parintii: si-a insusit credintele parintilor.

• cel care se reintoarce sa se serveasca cand farfuria sa nu este inca golita: persoana careia ii este teama de lipsuri.

• cel ce mananca pentru a nu risipi (mancarea): persoana care se complace in prejudecati si nu-si gaseste timp in viata sa de zi cu zi sa se intrebe: «Ce vreau eu de fapt?»

• cel ce mananca gras, carne: poate fi o persoana agresiva, colerica, chiar daca aceasta furie este adesea refulata.


sursa: www.venus.org.ro

Postat pe 27 August 2008 21:19
queenfeline
Postat pe 4 Decembrie 2008 12:10
e ok subiectul
kudika004953
Postat pe 30 Martie 2009 11:14
vrajeliiii

Diavolyta_
Postat pe 21 Aprilie 2009 01:39
Depinde de cat de foame mi-e
Kathara
Postat pe 21 Aprilie 2009 01:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ATENTIE! URGENT!! premii kudika 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 13:53
rugaciune-catre-Maica-Domnului-pt-indeplinirea-unei-dorinte. 10 De la: kudika_994365 25 Octombrie 2015 17:43
ATENTIE! URGENT!! premii kudika 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 13:53
Pentru doamnele si domnisoarele din Timisoara 1 De la: carmen_joy 7 Ianuarie 2011 12:59
Operatiile pentru slabit!!!! 50 De la: alecsutza5 27 Septembrie 2013 13:05