Setari Cookie-uri

CEL MAI TARE ZODIAC-CAPRICORN

CAPRICORN


Cum sã recunoºti un nativ din Capricorn

E destul de greu sã prinzi caracteristicile Capricornului. Vei învãþa sã-l recunoºti, dar îþi vor trebui niºte exerciþii preliminare. Studiazã paianjenul tãcut din colþ. Nu are nici o ºansã în faþa insectelor zburãtoare, rapide. Dar ele ajung în plasa lui inteligent întinsã ºi paianjenul învinge. Aminteºte-þi de broasca þestoasã din fabula lui Esop, care se ia la întrecere cu iepurele. Nu are nici o ºansã, nu-i aºa? Dar iepurele cel sprinten o ia razna în toate direcþiile, uitînd scopul cursei ºi þestoasa învinge. Priveºte capra neagrã cum escaladeazã muntele. Nu are nici o ºansã în faþa strategiei inteligente a oamenilor care o urmãresc. Dar vînãtorii rãmîn în urmã în timp ce rezistenta caprã se caþãrã hotãrîtã din stîncã în stîncã pe copitele ei special formate. ªi capra învinge.
Acum poþi trece sã studiezi un Capricorn. Unde îl vei gãsi? în orice loc care îi poate oferi ºansa de a avansa ºi de a-ºi îmbunãtãþi personalitatea ºi calitãþile. Oriunde îºi poate urmãri ambiþiile secrete. încearcã la o întrunire socialã. Capricornul nu e genul petrecãreþ, dar capra pe care o studiem urcã pe scara socialã la fel de uºor ca pe munte. Alege un grup eclectic, de preferinþã situat la nivelul celor cu venit superior. Poþi încerca ºi nivelul persoanelor cu venit mediu, dar cu cît cobori mai mult sub acest nivel, cu atît mai puþine ºanse ai sã gãseºti un Capricorn. Probabil cã nu va purta pe cap un abajur, nu va dansa step ºi nici nu va atrage atenþia asupra lui în nici un fel. El va fi spectatorul care priveºte totul admirativ din fundal. S-ar putea nici sã nu-l observi la început în timp ce el urmãreºte tãcut ºi calm toate personalitãþile ostentative, agresive, fermecãtoare, îndrãzneþe ºi sclipitoare din jurul lui. Toþi cei din grup vor pãrea sã fie mult mai bine echipaþi decît el pentru cursã. Orice cursã. Mulþi dintre ei merg la cacealma, unora le e fricã, dar toþi sînt bine lustruiþi ºi puºi la punct, iar Capriconul nu pare a avea nici o ºansã în faþa lor. ªi totuºi, va învinge.
Fiindcã nativul se amestecã atît de bine în mulþime, camuflîndu-se în mod inconºtient în fundal, nu e întotdeauna uºor sã recunoºti caracteristicile fizice ale acestui semn. Capricornii pot fi îndesaþi ºi musculoºi, subþiri ºi înalþi, sau dolofani ºi moi. Dar indiferent de forma corpului, capra va da impresia cã e bine înrãdãcinat în locul în care se aflã, pînã cînd se decide sã se mute în alt loc. în general, oamenii dominaþi de Saturn au pãr drept, des, întunecat, privire directã ºi insistentã ºi ten mãsliniu sau arãmiu. Vei vedea ºi Capricorni cu pãr blond ºi cîrlionþat ºi ochi alabºtri, dar priveºte-i atent. Sincer, nu-i aºa cã aratã ca ºi cum ar fi trebuit sã aibã pãr, ochi ºi piele întunecate la culoare? E o subtilitate delicatã, dar validã. Ia-o pe Marlene Dietrich de exemplu. Ten ca porþelanul, ochi verzi ºi pãr ca mãtasea de porumb. Mai priveºte-o o datã. Urmãreºte-i miºcãrile calme, meticuloase. Ascultã-i vocea adîncã, voalatã. Ia în consideraþie legendara ei minte de afaceristã durã ºi ambiþia. Nu sînt astea calitãþi pe care te aºtepþi sã le gãseºti la o brunetã? Dacã stãpîneºti aceastã subtilitate nu ve fi niciodatã pãcãlit de înfãþiºarea unui Capricorn.
Personalitatea saturnianã e merreu înconjuratã de un uºor aer melancolic ºi grav. Nici unul dintre nativi nu reºeºte sã evadeze complet de sub unfluenþa saturnianã, care le impune o autodisciplinã severã ºi refuzarea multor plãceri personale. Mulþi Capricorni au tãlpi puternice ºi poartã pantofi comozi. Mîinile lor sînt îndemînatice, vocile sînt de obicei egale ºi liniºtitoare ºi probabil cã vei observa o blîndeþe care flateazã ºi convinge. Capricornii pot avea o înfãþiºare ºi un comportament la fel de inofensive ca o pernã de puf, dar sînt duri ca ghearele unui tigru. Ei sînt insistenþi, rezistã neabãtut la orice, reuºind sã digere insulte, tensiuni, presiuni, dezamãgiri ºi îndatoriri neplãcute cu tot atîta calm ca ºi captra care poate digera cutii de tablã, sticlã spartã ºi carton. Ca ºi acest animal, nativii au stomacuri de fier ºi coarne periculoase. în timp ce extravertiþii veseli îºi împrãºtie energia pe deal ºi pe vale, capricornii nu deviazã nici cu un centimetru de la calea lor. Ei îºi urmeazã constant cãrarea ascendentã, cu o încrederã înnãscutã în siguranþa drumului bãtut de alþii înainte, convinºi cã scurtãturile tentante sînt pline de capcane.
Capricornii îi admirã enorm pe cei care i-au precedat ºi au ajuns în vîrful muntelui, stabilind regulile cãlãtoriei. Ei curteazã succesul, respectã autoritatea ºi onoreazã tradiþiile. Mulþi oameni energici, impulsivi, îi eticheteazã drept snobi ºi rigizi. Ca rãspuns, Capricornul îºi poate eticheta criticii drept repeziþi ºi nesãbuiþi, dar de obicei e prea înþelept ca sã-ºi facã duºmani fãrã sã fie neaparatã nevoie. Saturnienii se supun. Ei acceptã. Se adapteazã. Sau e doar o aparenþã? Capricornul permite altora sã meargã înaintea lui, dar deseori ajunge primul la destinaþie, sfidînd logica. E foarte atent sã evite obstacolele, pietrele ascuþite. Nu e de mirare cã aceºti oameni se împiedicã extrem de rar. Ochii lor nu sînt lipiþi de stele, ci sînt îndreptaþi mereu înainte, iar picioarele le sînt bine înfipte în pãmînt. Gelozia, pasiunea, impulsul necontrolat, furia, frivolitatea, risipa, lenea, neglijenþa, toate acestea sînt obstacole. Alþii n-au decît sã se împiedice de ele ºi sã cadã, dar nu ºi Capricornul. Poate cã va arunca o privire în urmã, simþind milã pentru cei cãzuþi, sau recunoºtinþã pentru sfaturile ºi ajutorul primite de la ei în trecut, dar îºi va continua ascensiunea constantã pînã cînd îºi va atinge scopul.
Existã Capricorni delicios de romantici, care înþeleg ciudata luminã a lunii ºi superbele culori ale aripilor fluturilor, dar nu se vor lãsa orbiþi de emoþii. Dacã un nativ scrie o poezie frumoasã, plinã de imaginaþie ºi fantezie, tema va fi solidã ºi punctuaþia va fi corectã. Va avea un înþeles clar ºi sentimentului nu îi va fi permis sã înece versurile cu sirop. Nu sfida convenþiile dacã vrei sã cîºtigi respectul caprei. Chiar ºi cei mai îndrãzneþi (adicã excepþiile) vor respecta mãcar graniþele cele mai îndepãrtate ale acceptabilitãþii sociale. Scenele publice ºi pasiunile viscerale, dezlãnþuite, nude, îi fac sã se simtã îngrozitor de stînjeniþi.
Unii nativi vor uita sã-ºi ascundã ambiþia ºi vor refuza sã munceascã dacã nu vor fi lãsaþi sã conducã. Aceºtia sînt capre încãpãþînate, care insistã sã înceapã de la vîrf, acolo unde simt cã le e locul. Desigur, o astfel de atitudine dã naºtere unei persoane posomorîte, pesimiste, reci ºi egoiste, care e imposibil de mulþumit.însã de obicei cîteva ghionturi zdravene sînt de ajuns ca sã-l aducã pe calea cea bunã.
în general, Capricornii tineri sînt mai mulþumiþi decît cei mai vîrstnici ºi au ºi de ce. Ca în tradiþia asiaticã, nativii tineri îi idolatrizeazã pe strãmoºi ºi pe bãtrîni. Respectul pentru înþelepciunea ºi experienþa vîrstei face parte din firea saturnianã. Cînd se maturizeazã ºi bãtrînii dispar, acþiunile nebuneºti ale tinerei genraþii îi pot speria ºi ului pe saturnienii conservatori. Ei îºi clatinã capetele ºi murmurã despre bunele vremuri de odinioarã. însã, din fericire, mulþi dintre ei se adapteazã ºi înfruntã noile provocãri. E încîntãtor sã vezi un Capricorn cu pãr sur distrîndu-se vesel cu cei tineri, descoperind pentru prima dtã bucuriile copilãriei pe care le-a pierdut pe cînd era un mic puºtan serios. Capricornii vîrstnici fie se poartã ca niºte acrituri frustrate, fie sînt fericiþi, au interese noi ºi se comportã ca niºte tineri moderni. Cîþiva dintre ei sînt prinºi la mijloc ºi zîmbesc larg, stãpînindu-ºi încîntarea, în timp ce stau pe margini ºi bat tactul muzicii cu piciorul fãrã a reuºi vreodatã sã-ºi adune curajul pentru a se arunca ºi ei în vîltoarea distracþiei.
Rareori vei gãsi nasul drept, bine format al saturnianului bãgat în treburile altora ºi nici nu-l vei auzi prea des bîrfind. Dacã nativul suferã influenþe din Gemeni sau Peºti va fi puþin cam palavragiu, dar în mod normal îºi vããd doar de treaba lor. Capricornii nu vor împãrþi în dreapta ºi-n stînga sfaturi pe care nu li le-a cerut nimeni, dar dacã faci apel la înþelepciunea lor practicã, þi le vor oferi pe un ton sever. în plus, vor avea pretenþia sã le urmezi sfatul. Nativul a învãþat sã accepte datoria ºi responsabilitatea ºi sã tolereze frustrarea. Dacã nu-i poþi urma exemplul nu va pierde timpul dîndu-þi lecþii, ci îþi va rezerva un strop de compasiune ºi-ºi va vedea de drum.
S-ar putea sã fi auzit cã saturnienii fac cãsãtorii din interes, pentru bani sau poziþie socialã. E o exagerare, dar nu foarte mare. Capra pragmaticã se aruncã rareori într-o cãsnicie sau într-o afacere dacã nu e pregãtitã emoþional pentru prima ºi financiar pentru a doua. Aceºti oameni sînt în stare de lucruri ciudate pentru a obþine sentimentul de securitate. Gîndul la zilele bãtrîneþii nu le pãrãseºte niciodatã mintea. Chiar ºi cei tineri vor fi încîntaþi instinctiv de vizitele la unchiul Nelu sau la mãtuºa Jeni. La urma urmelor, afectuoasele rude pot avea oarece cecuri sau proprietãþi. ªi în plus, aceste vizite le dau saturnienilor un sentiment de confort ºi familiaritate. în fond, cui i-ar plãcea sã vadã cã o avere e lãsatã moºtenire canarului... Ai putea spune cã aceastã atitudine e rece ºi calculatã, dar pentru Capricorn e doar de bun simþ, raþionalã. Ocaziile nu au de ce sã batã de douã ori la uºa nativilor, cãci aceºtia le vor auzi de la prima bãtaie. de fapt, stãtuserã cu urechea lipitã de uºã, aºteptîndu-le.
în copilãrie Capricornii tind sã fie fragili, mai bolnavi decît alþi copii, dar o datã cu vîrsta le creºte considerabil puterea ºi rezistenþa la boli. Firea sobrã, temperatã a caprei tipice le dã o uimitoare putere de rezistenþã ºi un potenþial de supravieþuire atît de mare încît nu e ceva neobiºnuit ca nativii sã depãºeascã suta de ani. Aceºti oameni ar trebui sã nu aibã prea mare neovie de doctori ºi spitale, dar au, pentru cã teama, nesiguranþa, îngrijorarea ºi pesimismul sînt mai mortale decît microbii. Nici o dietã echilibratã, nici un obicei oricît de sãnãtos nu pot învinge pericolele pesimismului. Capricornii care vor sã evite bolile trebuie sã facã mult sport în aer liber ºi sã îºi transforme personalitatea, pentru a fi mai optimiºti, mai deschiºi. Aerul curat, de þarã, ºi briza proaspãtã a tolernaºei face miracole pentru sãnãtatea lor. Aproape toate caprele de ambe sexe au piele sensibilã. Pot avea iritaþii pe fond nervos, alergii, zone aspre ºi porþiuni descuamate, transpiraþii ciudate ca miros sau localiyare, pori mãriþi sau acnee. Problemele stomacale pe fond nervos sînt ºi ele destul de comune. Rotulele, încheieturile ºi oasele reprezintã zonele lor vulnerabile, ºi e posibil sã-ºi rupã braþe sau picioare. Cele mai grave boli provocate de melancolia saturnianã sînt paralizia psihosomaticã, migrenele grave ºi infecþiile renale.
Capricornii fie vor avea dinþi albi, frumoºi ºi puternici, fie vor avea mereu probleme cu cariile ºi vor face într-una vizite la dentist. în general, dacã evitã afecþiunile insidioase provocate de depresii, tenacitatea ºi forþa lor vitalã e remarcabilã. Dar nu e plãcut sã fii atît de longeviv dacã suferi de artritã ºi reumatism. Capra trebuie sã caute soarele ºi sã nu se fereascã de plimbãrile prin ploaie dacã vrea sã-ºi pãstreze sãnãtatea.
Capricornul e o persoanã atît de timidã, dulce, poate puþin cam încãpãþînatã, dar nu în mod agresiv. Pare atît de inofensiv! O persoanã în care poþi sã ai toatã încrederea ºi cãreia poþi sã i te confesezi în liniºte. Cine i-ar vrea rãul ºi cine l-ar putea bãnui de ambiþii ascunse? de fapt, Capricornul se foloseºte de slãbiciunile, pasiunile ºi geloziile tale pentru a se face pe sine mai puternic. îþi este folositor ºi, în cele din urmã, îþi devine indispensabil, astfel încît îl vei ruga sã preia conducerea. El va trage sforile cu modestie, din colþul lui, fãrã sã fie ostentativ. Capra îºi încalcã orgoliul pentru a obþine ceea ce doreºte cu adevãrat orgoliul lui: poziþia de lider necontestat.
Nativul nu are nevoie sã fie în fruntea paradei, dirijînd fanfara. El dã permisiunea pentru paradã ºi planificã traseul, organizînd totul din culise. Toate cascadoriile periculoase, la mare înãlþime, au nevoie de plasa de siguranþã a Capriconului atunic îcnd dau greº ºi se prãbuºesc. Paleta lui de culori cuprinde negrul intens ºi bleumarinul (disciplinã ºi caracter oficial), maro (practic) ºi verdele închis (vise oneste, profunde). Plimbã-te încet prin pãdurea lui tãcutã, cãptuºitã cu muºchi moale ºi iederã ºi cautã cele opt comori ascunse ale lui Saturn. Rubine bogate zac îngropate sub salcia plîngãtoare a Capricornului. rãmîi acolo ºi descoperã frumuseþea eternã a onixului pur, lucios.


Bãrbatul din zodia Capricornului

E înconjurat de un zid pe care l-a construit singur. E timid, dar puternic ºi dur. E plãcut, dar are o ambiþie feroce. Ca ºi legendarul cowboy, bãrbatul din Capricorn pare sã prefere singurãtatea. Nu e aºa. Nu chiar.
în adîncul inimii lui, Capricornul tînjeºte dupã adoraþie. I-ar plãcea la nebunie sã încînte mulþimile cu acrobaþii nebuneºti la trapez. în visele lui cele mai ascunse, acest nativ e un romantic incurabil, dar Saturn îi înfrîneazã pornirile naturale cu o mie de lanþþuri. Severa planetã a disciplinei îi dicteazã un comportament calm, acþiuni practice ºi intenþii serioase. Aceasta e crucea lui ºi deseori e foarte greu de purtat. Uneori îºi va masca frustrarea bruscîndu-i pe cei din jur, iar alteori te va ului cu un umor neaºteptat, surprinzãtor, deºi acesta va fi întodeauna în stil ironic, persiflant. Dar, se ºtie, ãsta e cel mai amuzant stil de umor ºi Capricornii pot fi de-a dreptul spumoºi cînd sînt spirituali ºi jongleazã cu glumele seci.
Ia un bãrbat Capricorn echilibrat ºi de încredere, ia-l la bani pe mãrunþi ºi vei gãsi în interiroul lui un visãtor blînd ºi vesel, care tînjeºte sã simtã vîntul libertãþii în pleteºi e îmbãtat de parfumul dulce al complimentelor, care e flãmînd de aventurã ºi emoþii. Sînt extrem de puþini aceia care pot elibera acest suflet singuratic din închisoarea lui secretã.
Probabil cã ai ajuns deja sã te gîndeºti cã tipul din Capricorn ar fi un profesor grozav dar un iubit jalnic. Tocmai ai hotãrît cã ai prefera sã-l vezi preºedinte decît lîngã tine la altar. þi-a creat impresia unui bãrbat care ar prefera sã-ºi vadã numele la rubrica socialã decît în jurnalul tãu. Acum descopeeri cã are o inimã la fel de caldã ºi prietenoasã ca un foc de lemne într-o noapte de iarnã. ªtiu, eºti entuziasmatã, dar aºteaptã o clipã înainte sã te repezi sã-i rupi trei coaste strîngîndu-l în braþe ºi sã aºtepþi sã te ducã în al nouãlea cer. Surprizele pe care le-am descris mai sus fac parte din fiinþa lui interioarã. Va fi încîntat ºi impresionat dacã le vei ghici prezenþa, dar ele sînt bine ascunse. Nu prea sînt ºanse sã lase vreodatã acele vise nebuneºti sã evadeze ºi sã o ia razna. E de-ajuns sã ºtii cã sînt acolo. Nu te aºtepta sã-þi vezi capricornul zburdînd desculþ printre margarete. Nu poþi schimba personalitatea lui esenþialã, saturnianã.
însã poþi rîde la povestirile lui cu cîini pînã cînd adunã sufucuent curaj sã-þi spunã altele, mai sofisticate. Poþi face aluzii cum cã ai impresia cã sub atitudinea lui conserbatoare sînt ascunse focuri înnãbuºite pînã cînd va avea suficientã încredere încît sã lase sã izbucneascã la suprafaþã o flacãr, douã. Poþi sã-i spui cã visele lui þi se par mai vii decît ale celorlalþi, pentru cã nu existã vis mai sclipitor ca cel transpus în realitate, încurajîndu-l astfel sã viseze ºi mai mult. într-o bunã zi, va ajunge în vîrful muntelui sãu, iar tu vei fi alãturi de el, plinã de mîndrie pentru hotãrîtul tãu Capricorn ºi bucuroasã cã ai crezut în visele lui pragmatice.
Capricornii se prefac cã pot trãi fãrã complimente, iar felul în care se poartã atunic cînd li se face unul e o dovadã destul de convingãtoare. Dacã i-ai fãcut vreodatã un compliment bãrbatului tãu din aceastã zodie ºi ai vãzut cum ricoºeazã de expresia lui impenetrabilã ºtii la ce mp refer. Nu te grãbi sã tragi concluzii. Numai pentru cã nativii sînt experþi la a se amãgi singuri nu trebuie sã cazi în aceeaºi capcanã. De fapt, el are o nevoie disperatã sã i se spunã cã e bun, inteligent, frumos, sexi ºi interesant, dar fiindcã nu lasã sã se vadã aceastã nevoie, rareori îi este satisfãcutã. în consecinþã, nu va fi obiºnuit cu complimentele ºi nu va prea ºti ce sã facã atunci cînd cineva îl va admira în mod deschis, aºa cã-ºi ascunde jena cu o glumã sau va ignora complimentul, reacþie care îi va convinge pe oameni sã nu mai riºte niciodatã sã flateze chipul acela împietrit. Se creeazã impresia cã urãºte complimentele, aºa cã primeºte tot mai puþine. E un cerc vicios. Poate cã e mai mult vina ta decît a lui. Data viitoare cînd îl flatezi, uitã-te la urechile lui. Vezi cum s-au înroºit? Vezi sclipirea aceea slabã din ochii lui? e încîntat cum nu se mai poate. Doar pentru cã nu se apucã sã þopãie sau sã se rostogoleascã prin iarbã ca Leul nu înseamnã cã nu e profund fericit ºi foarte mîndru. Simte nevoia sã ºtie cã vezi ce om ninunat e. Firea lui ºi stelele îl împiedicã sã-ºi facã reclamã. Va trebui sã fii tu agentul lui de publicitate.
Acest bãrbat înfloreºte tîrziu. în tinerþ grav ca o bufniþã, dar s va rlaxa trptat p mãsurã c s va maturiza ºi, dacã un Capricorn tipic, va ajung sã arat ºi sã s poart mai tinreºte decît toþi cei din grup. La alþi bãrbaþi, trebuie sã le tolerezi ani de zile nesãbuinþa superficialã, ca apoi sã te alegi cu un bãtrîn morocãnos ºi încuiat. Iubitul tãu din Capricorn nu te va rãpi ca sã te ducã la Paris la începutul idilei voastre, dar s-ar putea sã te ducã sã vezi taj Mahalul la lumina lunii patruzeci sau cincizeci de ani mai tîrziu, cînd alþi bãrbaþi se plîng cã le trosnesc încheieturile. nu e rãu deloc! dacã eºti genul cãreia îi place sã se îndoape la început cu aperitive grele ca apoi sã-ºi mãnînce conºtiincioasã legumele, nu e pentru tine. O legãturã amoroasã cu un Capricorn, dacã duce la cãsãtorie e ca ºi cum ai lãsa desertul la urmã, aºa cum e firesc.
Desigur, procesul invers de îmbãtrînire al nativului îþi poate provoca oarece probleme în sectorul "fidelitate". Cînd idila voastrã e proapsãtã, vei avea prea puþine bãtãi de cap cu loialitatea partenerului tãu, dar cînd acesta va mai înainta în vîrstã, s-ar putea sã se mai abatã puþin de la calea voastrã comunã. Totuºi, Capricornul e poate cel mai fidel dintre toate semnele zodiacale, pentru cã acest bãrbat considerã familia ceva sfînt. Indiferent de scãpãrile minore de mai tîrziu, acestea nu vor înlocui niciodatã cãldura cãminului, copiii ºi pe tine. Ar un profund respect pentru legãturile de familie, aici incluzînd atît familia construitã cu tine, cît ºi cea din care provine, cãreia i-a fost devotat din copilãrie.
E inacceptabil sã-i insulþi mama sau sã fii rece cu fratele lui. Pregãteºte-te sã-þi iubeºti rudele prin alianþã, chiar dacã sînt la fel de adorabile ca un cactus. Nu numai cã le va lua apãrarea, dar, dacã vei lãsa disputele sã se agraveze, povara de a trebui sã aleagã între cele douã familii îl poate face p enativ ursuz ºi pesimist. ªi nu-þi doreºti în nici un caz sã vezi un Capricorn cînd psimist ºi posac.
S-ar puta sã dai peste un saturnian care manifestã un dispreþ fãþiº faþã de rudele lui, sau care a retezat cu furie legãturile de familie ºi nu a mai privit niciodatã înapoi. Dacã vei da deoparte suprafaþa independenþei lui vei descoperi în trecutul lui o ranã profundã, emoþionalã, care a provocat de fapt acest comportament atipic. Mulþi Capricorni continuã sã locuiascã la pãrinþi mult timp dupã ce amicii lor au început sã se bucure de deliciile unui cuibuºor de burlac. De obicei se îndrãgostesc mai tîrziu decît majoritatea bãrbaþilor ºi rareori se cãsãtoresc înainte sã-ºi construiascã o carierã stabilã.
Cu ochiul lor format pentru aprecierea pedigriului ºi a perfecþiunii, vor studia peisajul cu mare atenþie. Saturnianul va alege o fatã care va deveni o bunã mamã. Api, va trebui ca ea sã fie o bunã gospodinã ºi sã gãteascã bine. în plus, va trebui sã se îmbrace bine ca sã-i impresioneze pe asociaþii ºi prietenii lui ºi, dacã se poate, sã fie mai presus de aceºtia în privinþa provenienþei, manierelor, educaþiei ºi inteligenþei. La sfîrºit, va arunca o privire rapidã ca sã vadã dacã fata e frumoasã sau dacã i se pare atrãgãtoare din punct de vedere sexual. Dupã cum vezi, nu e nici o nenorocire dacã ai pãr lãþos, nu te dai cu parfum, iar picioarele tale nu stîrnesc invidia actualei Miss Univers. Cotrobãie prin cufãr dupã arborele genealogic ºi aratã-i cam pe ce ramurã se aflã Bibescul familiei. Invit-o pe mama lui la prînz în oraº o datã pe sãptãmînã ºi lasã-l sã vadã cît eºti de practicã eºti cînd e vorba de buget. La urmãtoarea voastrã întîlnire ia-o ºi pe surioara ta în vîrstã de patru ani. Dacã eºti singurã la pãrinþi închiriazã copilaºul vecinilor. ªterge-l la nas cît mai frecvent ºi mai blînd cu o batistã din pînzã (nu cu ºerveþel), vorbeºte cu Capricornul despre dorinþa ta de a fi consilier municipal ºi de a te ocupa de îmbunãtãþirea urbei, mergi încet ºi egal, aruncã în conversaþie cîteva expresii franþuzeºti ºi/sau englezeºti ºi dã ochii peste cap de plãcere cînd vezi un bebeluº într-un cãrucior. Ai grijã sã-i arãþi cã îl consideri pe tatãl lui cel mai înþelept domn pe care l-ai cunoscut vreodatã ºi fã referiri întîmplãtoare la unchiul care a lucrat cu Traian Vuia la construirea primului avion cu reacþie, sau la strãmoºul care a stat alãturi de Cuza la divanul ad-hoc. Dacã eºti frumuºicã, e cu atît mai bine. Dar frumuseþea nu va înlocui niciodatã în ochii lui puloverul pe care l-ai tricotat pentru mãtuºa lui, Getuþa. Aproape cã pot sã-þi garantez cã acest bãrbat nu se va însura în veci cu tine dacã nu treci testele familiei lui. Bineînþeles cã existã excepþii, dar sînt atît de rar încît ar fi o nebunie sã riºti crezînd cã bãrbatul tãu saturnian e una dintre ele.
Dupã ce familia lui te-a cerut de nevastã (sau el te-a cerut) pune piciorul în prag. Cu fermitate! Spune-i cã îi iubeºti din tot sufletul pe ai lui, dar tu ai acceptat sã împarþi patul ºi casa doar cu el. Dacã nu faci asta, vei petrece multe seri de sîmbãtã gãtind pentru unchiul Costel sau ajutîndu-i surioara sã treacã prin chinurile adolescenþei.
Deoarece Capricornii sînt întotdeauna uºor emoþionaþi în prezenþa sexului opus, unii dintre ei vor face cîteodatã aluzii fãrã perdea, se vor chinui sã încerce sã facã insinuãri cu subînþeles erotic sau vor pãrea duri, aspri ºi lipsiþi de orice scrupul sau sensibilitate. E doar felul lor de a încerca sã fie "ca bãieþii", o metodã tipicã de a-ºi ascunde jena ºi curiozitatea provocate de pasiunile arzãtoarea ale altor persoane, mai agresive. Nu te lãsa amãgitã ºi nu-þi închipui cã vrea sã fiþi un cuplu ca Bonnie ºi Clyde. Elti o domanã ºi nu cumva sã uiþi asta! O fi aruncînd el cîte o privire fugarã spre vreo "doamnã a nopþii", dar aceea nu e în nici un caz genul de femeie pe care ar lua-o de nevastã. S-ar putea ca ãsta sã-þi sune a sfat primit de la mãtuºa ta Agepsina, fata bãtrînã a familii, dar dacã crezi cã e o prostie dã-i înainte ºi poartã bikinii minusculi ºi rimelul verde, toarnã pe tine o sticlã de parfum ºi sãrutã-l în public. Poate cã vei merge în cele din urmã spre altar cu cununa de lãmîiþã pe cap, dar sigur nu va fi lîngã tine un mire saturnian.
Un dar frumos pentru soþul tãu Capricorn ar fi o carte de poezii, cu cît mai romantice cu atît mai bine. Dacã nu-l înveþi timpuriu arta exprimãrii afecþiunii, s-ar putea sã devii o nevastã cãreia nu-i lipseºte nimic, care e adoratã ºi apreciatã cu cãldurã, cu un soþ absolut perfect, dar neîmplinitã emoþional. Nu va mai avea nici un rost atunci sã te plîngi cã nu-þi spune niciodatã cã te iubeºte. Se va uita, doar, la tine cu o privire inocentã ºi îndureratã sau cu dezgust posomorît (în funcþie de cît de puternicã a fost influenþa lui Saturn la naºterea lui) ºi-þi va explica rãbdãtor: "Eºti nebunã. îmi amintesc perfect cã þi-am spus cã te iubesc cînd þi-am dat inelul de logodnã ºi încã o datã cînd s-a nãscut micul Alex".
El considerã cã ar trebui sã ºtii ce simte pentru tine din moment ce te susþine financiar ºi îþi acordã privilegiu de a îþi permite sã fii mama copiilor lui, sã dai cu mãtura prin casa lui ºi sã-i lustruieºti trofeele. Pentru Capricorn, declaraþiile sentimentale constituie o poleialã de prost gust a crinului romantismului. S-ar putea sã te întrebe: "Ce vrei, sã fiu Pacientul englez?". ãsta e momentul sã spui tare "da". îl va ºoca ºi speria puþin. Nu se va transforma în Ralph Fiennes, dar s-ar putea sã-ºi dea seama cã un "iubito", murmurat tandru la momentul potrivit nu-i va ºtirbi cu nimic masculinitatea.
Ca tatã, va fi însãºi personificarea expresiei "pater familias". Va sta întotdeauna în capul mesei, inclusiv la picnicuri, chiar dacã asta înseamnã sã stea în muºuroiul de furnici sau în urzici. Va pretinde respect ºi ascultare ºi va insista sã impune disciplina ºi rutina. în schimb va oferi devotament total, chiar autosacrificiu ºi probabil cã va fi de acord cu petreceri cît mai mari de zilele de naºtere ale celor mici ºi cu Crãciunuri cît mai vesele. Tatãl din Capricorn va avea grijã ca progeniturile sã meargã regulat la dentist, sã-ºi facã lecþiile ºi nu se va sfii sã le aplice corecþii corporale cînd va fi necesar. Nu stricã sã-i aminteºti cã a fi pãrinte poate fi plãcut ºi amuzant, nu numai o responsabilitate serioasã. învaþã-i pe copii sã-i dea sãruãri generoase înainte de a pleca la culcare ºi încurajeazã-l sã-i ducã la meciuri, la pescuit sau la înot. Dacã e puþin cam sever, nu uita cã ei vor avea decîºtigat din asta în timp, cu condiþia ca tatãl lor sã nu exagereze. cînd va deveni bunic, Capricornul tãu va deveni ºocant de îngãduitor. Bunicii din aceastã zodie sînt dãdace grozave. Cunosc unul care cutreierã cartierul pe role alãturi de nepoþi.
Un Capricorn se însoarã rareori în grabã ºi majoritatea mariajelor lor sînt solide. Dar dacã s-a însurat cu cine nu trebuie, va pleca brusc ºi soþia lui nu va avea parte de o a doua ºansã. Acest bãrbat detestã divorþul, dar cînd acesta se va petrece, va fi definitiv. Cu alte cuvinte, cînd s-a sãturat, gata!
Probabil cã soþul tãu saturninan va programa amorul fizic , trecîndu-l pe lista de lucruri de fãcut ca pe cumpãrãturi, corespondenþã, vizitele la muzeu sau la medic. Acest lucru poate pãrea rece ºi lipsit de sentiment, dar nu uita cã pragamticul Capricorn va fi interesat de aspectul fizic al iubirii mult timp dupã ce alþi soþi de aceeaºi vîrstã vor începe sã recurgã la poezie pentru a-ºi exprima afecþiunea. þii minte? Desertul la urmã!


Femeia din zodia Capricornului

Nu existã femeie Capricorn tipicã. Ea poate fi un curator de muzeu care poartã ochelari de bunicuþã fiindcã are nevoie de ei, sau poate fi o dansatoare care poartã un bikini minuscul ºi sclipitor fiindcã o amuzã. O vei vedea prezidînd severã o ºedinþã cu pãrinþii, prãjind hamburgei într-un local sau organizînd cel mai mare bal de caritate din oraº. O femeie Capricorn poate decora rubricile mondene, poate zîmbi modest din spatele soþului ei politician sau turna lichide misterioase în eprubete. Dar indiferent de ce face sau ce poartã, Saturn îi va domina acþiunile ºi þelurile tainice.
Poate fi ultra-femininã, flirtînd ºi fermecîndu-te pînã începi sã te simþi ca un uriaº urs grizzly care o poate proteja de lumea rece ºi rea. sau poate fi glacialã, tãcutã ºi distantã, stînd în siguranþã pe piedestalul ei de marmurã ºi provocîndu-te sã fii suficient de inteligent ca sã-i cîºtigi mîna superioarã. Orice personalitate afiºeazã, dedesubtul ºiretlicurilor ei feminine sau al atitudinii ei practice, raþionale, se aflã acelaºi scop: o hotãrîre inflexibilã de a pune mîna pe bãrbatul potrivit, cel care poate deveni cineva, o poate face sã fie mîndrã de el ºi poate fi un tatã bun pentru copiii ei.
Sînt atît de multe femei Capricorn care au cariere, încît ai putea crede cã dragostea ºi cãsãtoria vor fi întotdeauna pe locul doi în preocupãrile lor. în privinþa dragostei ai dreptate. în privinþa cãsãtoriei, nu. Trebuie sã înþelegi cã þelurile capricorniene sînt siguranþa, autoritatea, respectul ºi poziþia socialã. Are prea puþinã importanþã dacã aceste nevoi sînt împlinite în spatele unei catedre, într-un birou de afacersit, sau alãturi de un soþ ambiþios ale cãrui viaþã socialã ºi cãmin le poate organiza cu uºurinþã graþioasã ºi planificare riguroasã. într-un fel sau altul, aceastã femeie va obþine recunoaºterea de care are nevoie. Unele o obþin scriind cãrþi, þinînd prelegeri, pictînd sau compunînd muzicã. E uimitor cît de mulþi Capricorni de mabe sexe au talent artistic ieºit din comun! Poate cã acesta provine din simþul lor înnãscut al echilibrului ºi armoniei, din felul în care ºtiu instinctiv ce e plãcut ºi ce e bine sau corect.
e o chestiune delicatã, dar chiar ºi nativele pe care le gãseºti în teatrele de mîna a cinºpea sau în cea mai veche profesie din lume (vor fi doar cîteva) vor ajunge sã se mãrite cu directorul teatrului sau cu cel mai bun actor în primul caz, sau cu cel mai bogat client în al doilea. Capra trebuie sã urce. Fie cã încep cursa de sus sau de jos, pentru ele vîrful muntelui e locul din care priveliºtea li se pare cea mai satisfãcãtoare. Saturniana nu are nimic ostentativ. N-o vei vedea niciodatã izbind ºi dînd din coate, fãcînd scandal ca sã ajungã în faþã. S-ar putea sã crezi cã e suficient de docilã ca sã se mulþumeascã cu locurile din spate, lãsîndu-ºi concureþa sã i-o ia înainte. Aºteaptã puþin ºi ai sã vezi cine e promovat.
Te înºeli dacã îþi închipui cã nu-ºi va sacrifica niciodatã cariera în favoarea cãsniciei. Oferã-i ºansa de a fi lider în societatea mondenã ºi stãpîna unei locuinþe bine conduse ºi vei vedea ce repede îºi pierde interesul pentru slujbã (unul dintre puþinele lucruri pe care le va face repede). Daacã vrei, femeia din Capricorn va fi fericitã sã continue sã munceascã pentru a te ajuta sã urci spre succes, cãci nu e leneºã. însã va fi ºi mai fericitã savurîndu-ºi statutul de soþie a ta, cu condiþia ca statutul sã fie bun ºi sã se bucure de securitate financiarã.
Una dintre trãsãturile caracteristice cele mai încîntãtoare la aceastã femeie e buna creºtere naturalã ºi atitudinea rafinatã. Poþi cunoaºte o nativã crescutã într-o magherniþã de la periferia mizerã a oraºului, al cãrui tatã lucreazã în minã, dar dacã nu se hotãrãºte ea sã-ºi dezvãluie provenienþa vei fi convins cã e produsul unei familii bune, vechi, ºi e absolventa uneia dintre cele mai bune ºcoli. Atît de mult fac parte din însãºi natura lor simþul social ºi al aparenþelor conservatoare, convenþionale.
Orice bãrbat implicat într-o relaþie cu o femeie din Capricorn ar trebui sã ºtie un lucru esenþial despre aceastã zodie. Nativa pare sã fie mult mai echilibratã ºi calmã decît este de fapt. Comportamentul ei te poate convinge sã e stabilã ca o stîncã ºi nimic nu-i poate tulbura suprafaþa calmã. Adevãrul e cã aceastã femeie are multe toane. Vei psune cã aºa sînt toate femeiel, dar capricoarna are unele perioade foarte negre, care nu trec prea repede. Dacã simte cã e prost tratatã sau se simte neapreciatã, va fi posomorîtã zile ºi sãptãmîni în ºir, ba chiar luni. Ea spune cã aceastã atitudine e raþionalã ºi practicã, dar mohorala, depresia ºi pesimismul saturnian au rãdãcini mult mai adînci. Ele sînt declanºate de frica de viitor, grijile pentru prezent, ruºine pentru trecut, sau de bãnuiala cã cei din jur îºi bat joc de ea sau cã într-un fel sau altul e nepotrivitã cu împrejurimile. Aceste femei nu acceptã prea uºor sã fie tachinate, aºa cã încearcã sã renunþi cît mai mult la asta. La drept vorbind, le este imposibil sã priceapã poanta atunci cînd ele sînt victimele glumei. Nu e nevoie sã o copleºeºti întruna cu complimente (oricum va simþi cînd acestea nu vor fi sincere), dar nu glumi cu ea cînd e vorba de lucruri importante ºi laud-o suficient de des ca sã ºtie cã îi cunoºti adevãrata valoare.
în situaþii romantice acestei femei îi este foarte greu sã se relaxeze. Sub suprafaþa rece a Capricornului existã destulã dorinþã fizicã, mult mai multã decît îºi închipuie cei din jur, dar aceasta nu e niciodatã satisfãcutã în mod superficial. Sã pierzi vremea cu îmbrãþiºãri nebuneºti ºi sãruturi extatice cînd viitorul e nesigur nu e deloc hobby-ul ei favorit. Totuºi, o datã ce s-a hotãrît cã tu eºti bãrbatul potrivit ºi situaþia financiarã e stabilã sau ambiþia ta e suficient de mare, ea va fi la fel de caldã ca un panda drãgãlaº, afectuoasã ºi chiar pasionalã. Capricornii nu cred în vise vagi care plutesc fãrã þintã pe un cer senin. Ei vor sã ºtie exact unde îi duce corabia iubirii ºi vor sã fie siguri cã apele pe care pluteºte sînt sigure. Trebuie sã construieºti o fondaþie solidã casei tale dacã intenþionezi sã-i treci pragul cu o capricoarnã în braþe. Ai grijã sã fie bine asiguratã ºi ipoteca sã fie plãtitã.
Probabil cã saturniana va fi un fel de fluturaº social, extrem de conºtientã de cerinþele etichetei, ºi va avea înclinaþii spre obiceiurile vechi, cum ar fi inele gravate pentru ºerveþele ºi scaune tapiþate cu goblenuri. Totul trebuie sã fie corect ºi tradiþia trebuie urmatã cu orice preþ. Din cînd în cînd s-ar putea sã prindã obiceiul de a face cumpãrãturi în cele mai scumpe ºi exclusiviste magazine, unde va insista sã gãseascã chilipiruri. Nu o deranjeazã sã cumpere o rochie de pe raftul cu reduceri de preþ atîta timp cît rochia poartã o etichetã de firmã celebrã.
femeile din capricorn au o frumuseþe deosebitã, proaspãtã. Rareori vei gãsi una care sã nu fie neobiºnuit de atrãgãtoare. Totuºi, ele sînt timide ºi mãcinate de nesiguranþã în ceea ce priveºte înfãþiºarea lor ºi s-ar putea sã descoperi cã au nevoie de asigurãri constante ca sã se convingã cã sînt frumoase. Deºi nativele urãsc lipsa de onestitate de orice fel, de multe ori nu se dau în lãturi sã mintã cînd e vorba de vîrsta lor. ªi de obicei le merge, datoritã bizarei influenþe saturniene. Cînd sînt mici, ele aratã ca niºte bãtrînele micuþe, ca apoi, cînd trec de prima tinereþe, sã înfloreascã brusc transformîndu-se în femei care aratã ca niºte fete tinere.
Ar fi o greºealã îngrozitoare sã-i respingi familia. Bãrbatul care se însoarã cu o capricoarnã se însoarã cu rudele ei. Nu are rost sã-þi închipui cã partenera ta e altfel. Dupã un timp, nu-þi va mai veni sã rîzi cînd vei auzi glume cu soacre (în schimb, s-ar putea sã-þi vinã sã plîngi). de multe ori, saturniana e singurul sprijin al familiei ei, financiar, moral sau ambele. E posibil sã poarte de grijã unui pãrinte bolnav cu un devotament care poate ajunge pînã la punctul în care ea ar renunþa pentru totdeauna la ideea unei cãsãtorii. Deseori, ea va face bucuroasã aceste sacrificii datoritã iubirii ei sincere pentru familie, dar chiar dacã nu-i convine situaþia, puternicul ei simþ al responsabilitãþii ºi datoriei nu þi va permite sã evadeze.
Aºa cã n-ai de ales. Resemneazã-te sã-þi flatezi soacra, sperînd cã e o femeie grozavã, care meritã complimentele. Nu discuta în contradictoriu despre politicã cu tatãl ei ºi dacã chiar trebuie sã-i critici fraþii ºi surorile ai grijã ca aceste critici sã fie constructive, bazate pe o încredere sincerã în potenþialul lor. în mod frecvent, Capricornii se trezesc împovãraþi cu rude bolnave sau aflate în nenorocire, iar nativa tipicã nu va permite niciodatã iubirii, oricît de puternice ar fi ea, sã o facã sã neglijeze aceste obligaþii. Ai face bine sã planifici de la început astfel încît sã aveþi mereu o camerã sau douã libere, pentru rudele aflat în vizitã. Dar existã ºi o parte bunã. Vei avea o soþie care se va purta cu blîndeþe ºi consideraþie cu toþi membrii familiei tale. Femeia din acest semn va înþelege dacã dai sãptãmînal pãrinþilor tãi o sumã fixã ºi probabil cã va fi o bunã prietenã pentru fraþii ºi surorile tale. E genul de fatã pe care o iei acasã ca sã-þi cunoascã mama ºi mama ta va fi imediat de acord cu alegerea ta. Din spirit de contradicþie tipic masculin, o asemenea încurajare imediatã îi poate face sã dea înapoi. E întotdeauna mai plãcut sã lupþi împotriva obiecþiilor ridicate de pãrinþi privind femeia iubitã. Dar nu vei face decît sã-þi calci pe inimã, cãci mama ta are dreptate. Dacã e o saturnianã tipicã, aceastã fatã va fi o soþie excepþionalã.
Cãminul unei capricoarne aratã mereu atît de impecabil fãrã ca tu s-o vezi fãcînd vreun efort, încît ai zice cã se ascund prin colþuri zîne micuþe ºi pitici care lucreazã frenetic dupã miezul nopþii ca sã spele, sã lustruiascã sã gãteascã ºi sã facã ordine. Greºit! Ultimul loc unde te-ai putea aºtepta sã gãseºti asemenea creaturi imaginare ar fi pe lîngã un Capricorn. Spiritul practic al lui Saturn ºi credinþa fermã în date ferme exclude în mod normal orice înºelegere pentru lumea celor nevãzute. O nativã nu ar crede în spiriduºi nici dacã unul i-ar dasa pe vîrful nasului. însã trebuie sã fim corecþi ºi sã recunoaºtem cã, deºi nu e o visãtoare cu capul în nori sau o adeptã a misterelor oculte, o datã ce e în posia tuturor datelor concrete, aceastã femeie e capabilã sã vadã romantismul ºi poezia din cele mai obiºnuite situaþii.
Vraja vîntului de nord nu îi este deloc strãinã, ºi nici nu e surdã la cîntecul argintiu al ploilor de primãvarã. Muzica bunã o tulburã profund ºi este o protectoare fascinatã a aproape tuturor formelor de artã. Poate cã are nevoie sã vadã ºi sã atingã vraja ca sã creadã în ea. Un spiriduº ar avea mult mai multe ºanse cu ea dacã ar veni ºi i-ar psune fãrã ocoliºuri unde e ascunsã legendara oalã cu aur, în loc sã facã aluzii la asta în basme.
Deoarece venerazã tradiþia ºi are un profund respect pentru cei care au depãºit obstacole uriaºe pentru a atinge succesul, acestei native îi vine mai uºor sã se emoþioneze citind discursul de la Gettysburg decît sã se entuziasmeze la auzul celei mai recente idei nebuneºti care þi-a trecut prin cap. De fapt, ea e o adevãratã romanticã, cu o imaginaþie mult mai mare decît a acelor superficiali împrãºtiaþi cu fantezii complet ireale. Feicare fatã de ianuarie are sufletul bîntuit de poezie, dar nu are prea multã înþelegere pentru poeþii care flãmînzesc prin mansarde neîncãlzite. Ocupã-te de mîncare ºi chirie ºi abia apoi vezi-þi de visul tãu, oricare ar fi el. Acesta e motto-ul Capricornilor. De asemenea, asigurã-te cã visul meritã efortul. Din punctul ei de vedere, eºecul nu are nimic romantic sau magic.
E posibil sã fii nevoit sã-þi împarþi soþia saturnianã cu diverse cauze. Ea va fi o luptãtoare neobositã în favoarea celor sãraci ºi lipsiþi de apãrare, dar va prefera sã-ºi dezvãluie latura caritabilã în eforturi de grup ºi nu faþã de indivizi separaþi. Nativele acestei zodii sînt lidere înnãscute pentru organizaþiile de femei.
Probabil cã femeia din Capricorn va instila în cei mici respectul pentru calitate. îi va învãþa sã mãnînce tot, sã nu facã mofturi, sã rabde situaþiile neplãcute sau sã renunþe la ce e prea neplãcut. Ei vor primi cele mai bune porþii de mîncare ºi mama lor le va cumpãra pantofi de cea mai bunã calitate. Pentru ea, a face economie nu înseamnã a cumpãra lucruri ieftine. va pretinde de la copii sã fie respectuoºi cu rudele ºi bãtrînii ºi vor avea maniere impecabile. Nu vor fi rãzgîiaþi ºi nici nu li se va permite sã fie neascultãtori. Dacã îi faci cadou o carte despre psihologia copiilor o va folosi probabil ca sã ardã una la fund unuia dintre micii zurbagii ºi abia mai tîtziu va apuca sã o citeascã. Poate cã nu va fi prea încîntatã de pupãturile lipicioase ale celor mici, dar existã puþine mame mai devotate decît capricoarna. Copiii ei o vor gãsi întotdeauna dispusã sã-i asculte cu atenþie ºi respect. S-ar putea ca mama saturnianã sã fie cam severã ºi inflexibilã cînd ei vor trece prin diversele faze ale creºterii, dar îi va asculta fascinatã cînd vor realiza ceva. Aceastã femeie nu va fi niciodatã prea ocupatã ca sã acorde progeniturilor atenþia ei interesatã. Dupã ce copiii devin adolescenþi, s-ar putea ca între ei ºi mama lor sã se ridice cîteva bariere, cãci conservatorismul saturnian se va ciocni de liberalismul tinereþii. în acea perioadã s-ar putea ca ea sã aibã nevoie de ajutor ca sã înþeleagã visele entuziaste ale copiilor. S-ar putea sã primeascã niºte lecþii dureroase pînã sã înveþe cã nu le poate dicta cu cine sã fie prieteni. Dar e suficient de inteligentã ca sã se adapteze ºi sã-ºi ascundã coarnele dacã îºi dã seama cã va avea mai mult de pierdut decît de cîºtigat.
Deoarece multe femei Capricorn au piele sensibilã, soþia ta nu se va prea farda. Multe dintre ele sînt alergice la farduri. Dar natura le-a rãsplãtit cu frumuseþe naturalã care n-are nevoie de artificii, ºi ºi-o vor pãstra mult timp dupã ce obrajii altor femei se vor fi ofilit. Unele dintre native te uluiesc cu tenuri încîntãtoare, trãsãturi ferme ºi ochi sclipitori la optzeci de ani ºi chiar mai mult.
Ajut-o cu rãbdare pe capricoarna ta sã-ºi depãºeascã lipsa de încredere în propria persoanã. Numai pentru cã nu acceptã sã se amãgeascã singurã nu înseamnã cã e lipsitã de imaginaþie. încearcã vreo cîteva din visele ei practice ºi ai sã fii uimit de cît sînt de plãcute. Probabil cã încãpãþînarea e unul dintre defectele ei, dar nu e o plîngãreaþã sau o cicãlitoare agitatã. Te va împinge spre succes, dar va fi tandrã ºi devotatã. în ciuda felului ei blînd, chiar modest de a fi, ea va ºti exact cum sã te joace pe degete. Dragostea ei are o bogãþie profundã, mult mai durabilã decît iubirea pretenþioasã, carbonizantã, sclipitoare a altor femei. Cine zice cã aceastã femeie nu crede în basme? Numai o saturnianã poate privi adînc în ochii unui broscoi stîngaci ºi va vedea cã e, de fapt un prinþ deghizat. Mai mult decît atît! Dacã te însori cu ea nu vei rãmîne niciodatã fãrã ºosete curate.

KarasCristina
Postat pe 22 Septembrie 2008 23:57
multumesc....m-am regasit peste tot.
otto_otto2000
Postat pe 12 Octombrie 2008 21:45
Multumim!
catleen
Postat pe 16 Octombrie 2008 00:41
Ai dreptate dar nu in toate privintele oricum multumesc pt descriere
ditutcza
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:41
yeeeeeeeeeeeeiii, am gasit si capricornul! Te ador!

Postat pe 17 Octombrie 2008 09:05
Nu stiu de unde ai scos acest horoscop, despre capricorni si cspre - dar 99,99%, m-ai ghicit...pe langa faptul, ca difera de alte horoscopuri, unde sunt total si, diametral opuse, caracteristicile generale, ale unui capricorn. Tks., chiar mi-a facut placere sa-l citesc.

Postat pe 26 Octombrie 2008 16:37
mersi mult de tot am ramas fara cuvinte m-am regasit peste 100% te astept sa ne mai uimesti
maju
Postat pe 28 Octombrie 2008 18:39
Adevarat!Corespunde total realitatii, ma regasesc chiar si in cele mai mici detalii.
Multumesc!
cpetruse
Postat pe 28 Octombrie 2008 18:41
Din pacate, eu nu cunosc nici un capricorn...dar parerile celorlati imi dau de gandit...Oare daca te rog in cel mai frumos mod :D ai putea sa postezi un horoscop asemanator si despre fecioara?? :) Multumesc muuult!!!
mihaela_alina8
Postat pe 6 Noiembrie 2008 20:45
De la: mihaela_alina8, la data 2008-11-06 20:45:51Din pacate, eu nu cunosc nici un capricorn...dar parerile celorlati imi dau de gandit...Oare daca te rog in cel mai frumos mod :D ai putea sa postezi un horoscop asemanator si despre fecioara?? :) Multumesc muuult!!!


Femeia fecioara

Blanda, grijulie si cu picioarele pe pamant. E calma pe dinafara dar e foarte delicata. Cauta un partener care e inteligent, atent si cald. Crede in dragostea adevarata si e in stare sa o astepte o viata intreaga ...DAR

- Daca treci de lista ei de calitati, care e extrem de lunga, o sa fii oricum cicalit si indrumat in fiecare zi. Vrea sa te perfectioneze, chiar daca asta e imposibil

- E critica. O sa analizeze si o sa critice orice la tine, de la masina pe care ai ales-o pana la felul in care ungi untul pe paine

- E tipicara. Daca ii zici ca o sa fii acasa la 8, cel mai bine e sa fii exact la ora 8, daca nu cumva cu cinci minute mai devreme. Intarzierile sunt de neiertat

- week-endul ei ideal consta in a ordona familiei sa faca ordine in casa si cum sa o faca apoi sa se epuizeze corectand tot ce au facut. Desi se considera o persoana extrem de ordonata, casa ei o sa fie de obicei un dezastru, pentru ca e prea ocupata sa scrie liste cu lucruri de facut

- E pisaloaga si inflexibila cand se enerveaza. Cel mai bun lucru e sa incepi sa iti ceri scuze, chiar daca nu stii ce ai facut, chiar daca nu ai facut nimic. In caz contrar, sa mergi pe carbuni incinsi o sa ti se para foarte usor comparabil cu predica pe care o sa ti-o tina

- Ca sa ii castigi inima, e nevoie de strategie. Planuieste-ti fazele atacului si asediaz-o. Curatenia e sfanta asa ca poti sa o impresionezi cu o tinuta impecabila. E foarte pasionala, daca reusesti sa ajungi pana la inima ei

Barbatul fecioara

E credincios, atent si te poti baza pe el in situatii de criza. Ajunge la timp la cina, o sa echilibreze veniturile si o sa te ajute cu copiii. E intotdeauna de partea ta. E constiincios, capabil, econom, bland si loial...DAR

- Viata cu el este ca atunci cand esti impins in mijlocul soselei aglomerate, desi nu voiai sa o traversezi

- Are o atitudine superioara si planuri pentru imbunatatirea oricarui lucru in afara de purtarea lui. Cand vine vorba de gasit nod in papura, e la fel de nemilos si de neoprit ca un pitt-bull care isi infige coltii in tine

- In cel mai rau caz e sovinistul clasic, care da la o parte tot ceea ce nu crede, si crede doar ce ii convine

- Talentul lui de conversatie consta intr-o lunga serie de critici adresata intregii audiente. Adica tie. O sa inceapa de la coafura si o sa mearga pana la felul cum iti cheltuiesti banii. Nu o sa ezite sa iti insulte inteligenta aratandu-ti cum se face un lucru „corect”

- In cel mai bun caz, e la fel de predictibil ca rasaritul soarelui. In fiecare zi, in acelasi fel, la aceleasi ore

- Are ciudateniile lui, mai ales cand vine vorba de felul in care gandeste si se exprima

- Daca te certi cu el, intai o sa ramana cu gura cascata ca ai indraznit sa il contrazici. Dupa aia o sa despice firul conversatiei si al disputei in patru, inclusiv partea in care i-ai aruncat cu filtrul de cafea in cap. In momentul ala, ideea de a-ti cere scuze doar ca sa taca naibii o sa devina extrem de tentanta

- Daca il incoltesti, o sa simuleze orice, de la o durere de cap pana la atac de cord. Are oroare de confruntari, mai ales daca includ demascarea defectelor naturii lui. Daca nu poate sa te controleze cu atitudinea superioara, o sa faca pe neajutoratul

- Nu te astepta la romatism. E extrem de organizat, asa ca o sa stii cand sa te astepti sa iti faca curte, cadouri sau sa faceti sex si exact cat o sa dureze. Asa ca poti sa pui prajitura la cuptor, o sa termine fix cu cinci minute inainte sa sune ceasul aragazului

- Nevrotic, vesnic nemultumit si egoist. Scenele emotionale il panicheaza pentru ca se teme sa nu piarda controlul. In afara cazului in care asta era si planul lui.

Mai vrei sa stii ceva?
Dealtfel exista si google Stii cum se foloseste?
Full_Metal_Jacket
Postat pe 6 Noiembrie 2008 21:10
Ha ha ha...pe bune ca nu stiam de google... Daca tu gasesti pe google ce a scris KarasCristina...no comment...esti foarte tare...Din pacate, lumea e plina de oameni ca tine...de ce oferi un ajutor daca apoi esti ironic(a) ?? Oricum...iti multumesc.Pana la urma si intentia conteaza!!! Numai bine!!
mihaela_alina8
Postat pe 8 Noiembrie 2008 00:01
da asa e dar la zodia pesti nu ai un astfel de zodiac?
mimisiku
Postat pe 19 Noiembrie 2008 10:58
Femeia din zodia Racului


Nu încape nici o îndoialã. La început nu vei reuºi sã-þi dai seama dacã femeia ta din zodia Racului e o suavã creaturã lunarã sau o zãnatecã zglobie. N-o sã ºtii niciodatã. În timpul "sezonului ploios" te va îneca în regretele ei. Cînd soarele va apãrea din nou dintre nori te va învãlui în rîsete ºi te va emoþiona cu tandreþea ei. Aºa e ea. Puþin nebunaticã, un pic tristã ºi plinã de imaginaþie. În plus, ºtie sã strîngã banul la ciorap. Bineînþeles, nu vei avea ocazia sã te uiþi sub salteaua ei pînã dupã cãsãtorie, cãci pudoarea e importantã pentru ea. Dar poþi sã fii aproape sigur cã are acolo o ºosetã veche îndesatã cu bancnote. Chiar ºi cu un ascendent extravagant, aceastã femeie va avea niºte bani ascunºi sub ghiveciul cu azalee, sau puºi printre faldurile feþei de masã din dantelã pe care a primit-o de ziua ei acum zece ani ºi pe care n-a folosit-o niciodatã. Deschide una dintre cãrþile ei cu poezii ºi probabil cã va cãdea dintre pagini o bancnotã uzatã, de 50.000, uitatã pe acolo de cine ºtie cînd. Femeia Rac poate porni într-o expediþie de cumpãrãturi nebuneºti cînd suferã ºi are nevoie de balsam pentru orgoliul ei rãnit dar, de cele mai multe ori, cheltuielile ei sînt mult mai puþin substanþiale decît venitul. E posibil sã manifeste un interes neobiºnuit pentru contul tãu din bancã, iar banii constituie unul dintre subiectele ei favorite de discuþie. Nu te va dispreþui dacã nu ai bani, atîta timp cît te strãduieºti sã-i obþii. Te va ajuta sã faci bani ºi sã-i economiseºti, dar te va lãsa singur cînd te vei apuca sã îi risipeºti. Cînd îi dãruieºti acestei fete ceva extrem de scump ºi ea îþi spune "Nu trebuia sã faci asta", sã ºtii cã vorbeºte serios. Ca sã o faci sã uite de asigurãri, ipoteci, note de platã ºi depuneri la bancã, du-o pe malul mãrii pentru o plimbare nocturnã la lumina lunii. Atunci vei vedea cea mai frumoasã parte a femeii din Rac. Luna va scoate la ivealã toate visele ei secrete, iar apropierea apei o poate face sã se relaxeze ºi sã renunþe la cele o mie ºi una de inhibiþii. S-ar putea sã ai ocazia sã-i vezi toatã gama emoþionalã într-o orã. Aºa vei putea alege sentimentul care-þi place ºi o vei putea încuraja sã-l cultive. Cînd o ai pe fata din Rac singurã cu tine pe o plajã, sub luna plinã se petrece o stranie transformare. Doamna distantã ºi rezervatã pe care o vezi ziua, sau chiar ºi femeia pe care ai observat-o la teatru sau restaurant fiindcã rîdea mereu ºi flirta cu neruºinare, va deveni brusc o creaturã din altã lume cînd razele magnetice ale lunii îi vor strãluci în ochi ºi urechile i se vor umple de foºnetul valurilor. Ea va deveni o nimfã a mãrii, care te poate purta dincolo de limitele imaginaþiei tale. Metoda va funcþiona de fiecare datã, dar ai grijã sã nu alegi o searã cu lunã nouã, cãci nu are acelaºi efect ca o lunã plinã. Va fi timidã ºi dulce cînd luna e în primul pãtrar, dar numai o lunã plinã poate trezi talentele ei ascunse. Sub vraja astrului nopþii, aceastã femeie poate scrie o poezie, compune un cîntec sau rupe vãlul unor mistere filozofice cu care înþelepþii ºi-au bãtut capul secole de-a rîndul. Bineînþeles cã în aceste cazuri ea e un partener de conversaþie deosebit de interesant.

Ar trebui sã fii prevenit cã existã douã tipuri diferite de femei Rac îndrãgostite. Prima e blîndã, femininã, timidã, modestã, dulce ºi pudicã. A doua e mai dificilã, pentru cã se lipeºte de tine ca marca de scrisoare. Ea va folosi toate trucurile femeieºti pentru a sta aproape de tine oriunde ai fi. Dacã þii cu adevãrat la ea, jocurile acestea pot fi foarte excitante. Dar dacã nu simþi decît amiciþie pentru ea ºi ea are grijã sã te strîngã de mînã sau sã te sãrute pe obraz exact cînd trece pe lîngã tine femeia vieþii tale, jocul s-ar putea sã nu te mai amuze aºa de tare. Poþi sã-i cînþi în strunã de dragul glumei, dar ºtiu un bãrbat care a fãcut asta ºi a pierdut-o pe fata pe care o iubea cu adevãrat. Acest gen de femeie Rac poate fi o realã ameninþare pentru iubirea adevãratã ºi cãsniciile fericite. Aceste femei sînt în minoritate în zodie, dar chiar ºi una poate provoca mari necazuri.

Dupã cum ºtii din alte zodii, puþine femei sînt perfecte. Cea din Berbec e mereu pe fugã, chemîndu-ºi singurã taxiurile ºi dîndu-se cu capul de pereþi, cea din Sãgetãtor e ºocant de directã, femeia din Scorpion te poate bãga în sperieþi, Geamãna poate fi nestatornicã, Leoaica - prea mîndrã etc. În mod normal, femeile din Rac nu au nici unul dintre aceste defecte. Totuºi, existã unele lucruri pe care nu trebuie sã le faci cînd eºti cu ea. Detestã sã fie criticatã, e profund rãnitã cînd e ridiculizatã ºi nu suportã sã fie respinsã. Acestea sînt cele trei reguli de bazã. Femeia acestei zodii e rareori agresivã în mod deschis, aºa cã va trebui sã faci tu prima miºcare. Dacã ea se va miºca, o va face numai înapoi sau în lãturi. Timiditatea ei ascunsã ºi teama de a nu fi respinsã sînt la fel de mari ca ºi la bãrbatul zodiei. Cunosc o femeie Rac ºi un bãrbat din aceeaºi zodie care au stat într-o noapte timp de ºapte ore împreunã singuri, în apartamentul ei, prefãcîndu-se cã se uitã în niºte reviste. În timp ce inima le bubuia în piept, ei au citit un vraf de reviste vechi, ziarele din ziua respectivã ºi au dezlegat ºi cîteva rebusuri, cãci nici unul nu voia sã facã prima miºcare.

Fii amabil ºi bun cu mama femeii lunare, cãci altfel nu te va ierta niciodatã. Cu tot simþul umorului, femeia acestui semn nu va reacþiona favorabil la glumele cu soacre. Sã nu-i citeºti niciodatã jurnalul. Oricum va fi bine ascuns, încuiat pe undeva. Racilor le place sã aibã secrete. Nu sînt genul care sã se confeseze, dar pot sã asculte confesiunile altora.

Temerile iubitei tale lunare îþi pot crea probleme. Ea se teme cã nu e destul de frumoasã, destul de deºteaptã, destul de tînãrã sau destul de bãtrînã. Nu conteazã cã are o siluetã de manechin, un chip ca al Elenei din Troia ºi o minte ca a lui Aristotel, tot se va simþi stînjenitã. Asigur-o cã e tînãrã, adorabilã, logoditã ºi cã eºti al ei. Dacã îi spui asta de vreo douãzeci de ori pe zi, s-ar putea sã înceapã sã te creadã. Stãrile ei de spirit se vor schimba în medie de patru ori pe lunã, cu fiecare pãtrar al Lunii, plus fluctuaþii minore de douã ori pe zi, o datã cu mareele. E oarecum previzibilã într-un mod imprevizibil. Aceastã caracteristicã o poate face sã-þi parã misterioasã ºi fascinantã, dar te va scoate din minþi atît de mult încît uneori îþi va veni sã o strîngi de gît. Într-una din perioadele ei proaste, femeia lunarã s-ar putea teme cã nu gãteºte destul de bine, ceea ce e ridicol, cãci nativa zodiei poate face un bucãtar francez sã parã un biet sergent de popotã în comparaþie cu ea. Nu e genul care sã utilizeze conserve sau semipreparate. Tocãniþele ei sînt senzaþionale, piureul de cartofi e pufos, legumele sînt crocante, iar dulceaþa de cãpºuni fãcutã de ea e divinã. Cuptorul îi e unul dintre cei mai buni prieteni, iar bucãtãria va fi de departe încãperea ei favoritã din casã. Se va agita în jurul tãu ca o cloºcã, iar þie îþi va plãcea probabil la nebunie, aºa cum le place celor mai mulþi bãrbaþi.

O altã temere majorã a femeii Rac va fi faptul cã nu o iubeºti suficient de mult. Pentru un mascul cu sînge în vene, aceastã temere va fi uºor de îndepãrtat. Dovedeºte-i cît de mult o iubeºti, cît de des vrei, cãci ea va fi minunat de receptivã. Însã, o datã cu îndepãrtarea acestei insecuritãþi, s-ar putea sã aparã o nouã problemã. Sincer vorbind, dupã ce ai cîºtigat pe deplin o femeie Rac, ea s-ar putea dovedi puþin cam prea tenace, ca ºi cum nu mai are de gînd sã-þi dea drumul pînã la sfîrºitul vieþii. Asta nu e aºa de rãu. Existã bãrbaþi care tînjesc dupã o asemenea loialitate. Dacã ai avut norocul sã-i cîºtigi dragostea, tu nu vei mai tînji niciodatã nici dupã afecþiune, nici dupã delicatese culinare. Rîsul ei zurliu îþi va umple ºi el viaþa de plãcere, iar umorul ei frust ºi sãnãtos îþi va fi ºi mai drag cînd te vei gîndi la sirenele sarcastice cu spirit cinic ºi chicoteli ipocrite. Este îngrozitor de nedrept sã te joci cu inima femeii lunare, pentru cã te va iubi, respecta, asculta ºi, uneori, te va cicãli puþin, cu sincer devotament. De ce ai încuraja o dragoste atît de rarã, dacã nu ai de gînd sã ºi rãspunzi la fel? Nu uita cît e de tenace! Poate cã tu doar flirtezi puþin cu ea, dar îþi va fi greu sã pui capãt relaþiei, cãci ea nu aude fluierul de sfîrºit al meciului. Sentimentele femeii Rac nu au nimic superficial. Cã pune mîna pe un bãrbat sau un serviciu de cafea, acel lucru e al ei pentru totdeauna! Poate cã nu o sã-þi copleºeascã prietenii cu vivacitatea ei sau cu complimente sclipitoare, dar te va impresiona întotdeauna cu farmecul ei. Aceste femei preferã sã-ºi pãstreze cele mai profunde emoþii pentru persoanele cele mai apropiate. Dupã ce ai ieºit cu alte femei ºi le-ai comparat cu fata ta din Rac s-ar putea sã alergi înapoi la ea ºi sã o implori sã te prindã din nou în "cleºti", cît mai strîns. Cel mai dificil aspect cînd ai de-a face cu o nativã a zodiei e sã o împiedici sã se retragã în carapacea ei durã, aflatã mereu la îndemînã. Sentimentele ei sînt atît de delicate, încît cea mai nevinovatã remarcã o poate rãni profund. Nu poþi sã ºtii cînd va deveni brusc vulnerabilã la înþelesuri ascunse. Într-o noapte poþi sã valsezi cu ea ca în vis ºi sã-i spui cã pãrul ei aratã superb, iar ei îi vor da lacrimile. De ce? Fiindcã ai insinuat cã ultima datã cînd ai vãzut-o pãrul ei arãta oribil. Aceste femei sînt foarte sensibile ºi plîng mult. Sã ai întotdeauna la îndemînã o batistã curatã.

Nativele nu sînt neapãrat zgîrcite, dar simt aceastã nevoie irezistibilã de a pãstra totul. Rareori va arunca nasturi, bucãþi de sfoarã, borcane, cutii, soþi ºi tipare vechi pentru rochii. De unde ºtii cã nu-i vor folosi cîndva acele jumãtãþi de bilete de teatru, sau pliculeþele de ceai folosite? Poate cîndva, în viitorul imprevizibil, va gãsi ceva de fãcut cu siguranþele arse pe care le þine în sertarul cu globuri de Crãciun sparte. N-o întreba la ce îi trebuie cele douã sute de ciorapi rupþi ºi mãnuºi desperecheate. Le va gãsi ea o trebuinþã! Aceastã fatã nu va ierta în veci un musafir care arde cu þigara cuvertura croºetatã de mãtuºa Matilda acum patruzeci de ani. Totul are valoare sentimentalã pentru ea. Inclusiv insignele de pionier sau primul ei carnet de CEC. κi iubeºte posesiunile ºi le pãzeºte cu gelozie. În aceastã categorie intri ºi tu. Nu e tocmai geloasã, ci posesivã. E o diferenþã!

Femeile nãscute în semne de foc luptã ºi protesteazã faþã de dezamãgirile ºi nedreptãþile vieþii. Femeia Rac crede cã nu rezolvã nimic agitîndu-se. Cînd lucrurile nu ies cum vrea ea poate cã va vãrsa cîteva lacrimi în tãcere, dar de obicei îºi va încruciºa braþele ºi va aºtepta rãbdãtoare ca lucrurile sã se îndrepte de la sine. Rãbdarea e una dintre principalele ei virtuþi. Însã cînd e deprimatã, va trebui sã gãseºti o modalitate de a o scoate dintr-ale ei ºi sã o prinzi înainte sã se scufunde prea adînc în depresie. În adîncul sufletului lui, orice Rac îºi doreºte sã fie rãsfãþat, alintat. Are o nevoie disperatã sã ºtie cã nu poþi trãi fãrã ea ºi uneori e capabilã sã meargã pînã dincolo de limitele normale pentru a-þi stîrni mila ºi instinctul protector, doar pentru a se asigura cã e importantã pentru tine. De fapt, cere foarte puþin pentru cît îþi dãruieºte. Însã nu te lãsa pãcãlit de slãbiciunea manifestatã în timpul acestor episoade. Acea fetiþã neajutoratã care se cuibãreºte în braþele tale puternice pentru ca tu sã o protejezi de lumea rea ºi rece e perfect capabilã sã se deascurce singurã dacã e nevoie. În toiul unei discuþii încinse în contradictoriu, cînd femeia ta lunarã se uitã în sus, la tine, cu ochi înlãcrimaþi ºi speriaþi, nu uita cã, dupã ce pleci ºi treci de colþul strãzii, probabil cã ea îºi va ºterge lacrimile, va pune niºte muzicã ºi va începe calmã sã-ºi facã ordine în dulapuri. Bineînþeles, nu poþi sã neglijezi momentele cînd depresia ei e realã, ºi nu doar o încercare de a-þi stîrni compasiunea. În acele seri ai face bine sã stai cu ea, sã asculþi muzicã ºi sã o þii tandru de mînã. Sacrificiile de care e capabilã o femeie lunarã pentru cei dragi nu au limite. Curajul pe care nu pare a fi în stare sã ºi-l adune pentru a-ºi alunga propriile temeri apare ca din senin, strãlucitor ca soarele, atunci cînd cei dragi au nevoie ca ea sã fie puternicã pentru a-i sprijini. Cînd totul îþi merge prost, ea nu te va dezamãgi niciodatã ºi în acele momente îþi va aminti mai degrabã de o stîncã decît de o fragilã razã de lunã. Pentru copiii ei va fi un monument de stabilitate ºi un refugiu ºi îi va ajuta sã-ºi gãseascã drumul în viaþã, cu sensibilitate ºi înþelegere. Ei vor conta pe ea ºi cãldura iubirii ei va transforma cãminul lor într-un palat plin de luminã ºi bogãþii, chiar dacã trãiþi într-o colibã. Cînd vor apãrea copiii, s-ar putea sã pierzi o parte din atenþia ei. Racul e semnul maternitãþii! Va fi loc ºi pentru tine, dar va trebui sã te dai un pic mai la o parte. O femeie Rac fãrã copii îºi va revãrsa afecþiunea maternã asupra unui animal de casã sau a prietenilor, iar aceºtia vor fi norocoºi. Nimic nu e prea bun pentru familia ei. Dacã fiul acestei femei strãnutã, va fi bãgat imediat în pat, înfofolit ºi îndopat cu medicamente, ceai ºi supã de pui pînã cînd creºte suficient de mare pentru a opune rezistenþã. Progenitura unei mame din Rac nu va ieºi pe uºã într-o searã rece fãrã puloverul cel gros sau fãrã fular ºi mãnuºi într-o zi de iarnã. Un copil va trebui sã aibã multã voinþã pentru a se opune cocoloºirii mamei lunare ºi pentru a nu ajunge un rãzgîiat. Altfel, va fi un adevãrat ºoc pentru el cînd va ieºi în lume ºi va descoperi cã nu e centrul universului. Un asemenea devotament îi poate oferi un refugiu minunat pentru momentele cînd lumea i se pare un loc de nesuportat, dar pe de altã parte îl poate face anormal de dependent de fusta mamei ºi incapabil sã-ºi vadã propriile defecte. Mama din Rac va pãstra fiecare lucrare de control a puilor ei, va pune cu mîndrie pe pereþi mîzgãlelile lor stîngace ºi va împacheta cu duioºie în hîrtie de mãtase pantofiorii în care copilul ei a fãcut primii paºi. Nativele zodiei nu acceptã uºor ideea cã progeniturile lor vor sã pãrãseascã cuibul ºi nici nu le prea vine sã renunþe la ei ca sã-i lase sã-ºi întemeieze o familie. Ele au tendinþa sã se agaþe de copil prea strîns ºi prea mult timp ºi cred cã nimeni nu e suficient de bun pentru odorul lor. Uneori, potenþialul mire sau viitoarea soþie a unui copil de Rac trebuie sã treacã prin tot felul de teste ca sã obþinã aprobarea finalã.

Ciudata posesivitate a femeii din aceastã zodie o face sã fie de neclintit, dar niciodatã agresivã. Ea ºtie în adîncul sufletului ei cã, oricît de departe te-ai duce ca sã-þi urmezi visele, te vei întoarce întotdeauna ºi ea va fi acolo, aºteptîndu-te rãbdãtoare. Ochii ei încã vor mai avea strãlucirea lunarã de care îþi aminteºti, bucãtãria va mirosi delicios a arome de mîncãruri calde, iar ea te va întreba cum a fost ºi cum te simþi. Dacã nu þi-a mers bine, va spune o glumã ca sã te facã sã rîzi, te va hrãni ºi, dupã ce te-ai relaxat, îþi va alunga grijile cu sfaturile ei de bun simþ ºi umorul ei nebun. Mai tîrziu, la lumina flãcãrilor din ºemineu, te vei uita la chipul ei senin ºi te vei întreba din nou: "O fi, de fapt, oare, o creaturã lunarã sositã dintr-o grãdinã învãluitã în ceaþã, sau o adorabilã nebunã plinã de viaþã?". Dar rãspunsul nu va mai pãrea important.
vivi2008
Postat pe 19 Noiembrie 2008 17:29
Capricornul barbat ii place (alege) o femeie Scorpion? ce fel de femei ii plac , adica din ce zodii? ....asa in general
alen79
Postat pe 21 Noiembrie 2008 15:46
super tare...e foarte adevarat...in special faza cu incapatanarea....
bellacostin
Postat pe 21 Noiembrie 2008 17:27
Horoscopul asta il puteti vedea pe net, cautati "nativul din zodia... "pe google, si veti gasi.
Cassey_Tarot
Postat pe 24 Noiembrie 2008 13:43
cat e de adevarat ce scrie aici! ma regasesc in totalitate.
gbrlsf
Postat pe 29 Noiembrie 2008 21:06
Aveti aici cateva zodii!. http://www.xirincs.eu/blog/weblogs/tags/zodiac
Cassey_Tarot
Postat pe 8 Decembrie 2008 21:17
multumesc...ma regasesc in totalitate

Postat pe 15 Decembrie 2008 08:59
multumesc foarte mult pt zodiac. si eu sunt capricorn si am citit cu mult interes.

Postat pe 17 Decembrie 2008 03:15
of capricornii astia mari slabiciuni pt tauri
Calypso23
Postat pe 19 Ianuarie 2009 17:26
multumesc si eu ,m-am regasit in acest horoscop
kudika006275
Postat pe 11 Mai 2009 11:23
:sml-happy014ms ms ms ms ms ms ms ms ms ms ms 1: te puuuuuuuup
iony_roxxy
Postat pe 11 Mai 2009 14:41
Bestial... ...iubitul meu e capricorn si respecta intocmai caracteristicile date... ...si acum mai zambesc la acest gand.. ...
Aryana_Ary
Postat pe 11 Mai 2009 19:19
ar trebui s'o chemam pe danutza sa ne explice ea mai bine cum sta treaba cu capricornu'
Diavolyta_
Postat pe 11 Mai 2009 19:22
De la: Diavolyta_, la data 2009-05-11 19:22:38ar trebui s'o chemam pe danutza sa ne explice ea mai bine cum sta treaba cu capricornu'

pey cheam-o ca mi-e dor de ea
yumy
Postat pe 11 Mai 2009 19:26
De la: yumalai, la data 2009-05-11 19:26:22
De la: Diavolyta_, la data 2009-05-11 19:22:38ar trebui s'o chemam pe danutza sa ne explice ea mai bine cum sta treaba cu capricornu'

pey cheam-o ca mi-e dor de ea


eiii ea acu' isi face veacu' pe lumeaemica
sa vezi si acolo ce activitate are
Diavolyta_
Postat pe 11 Mai 2009 19:28
De la: Diavolyta_, la data 2009-05-11 19:28:10
De la: yumalai, la data 2009-05-11 19:26:22
De la: Diavolyta_, la data 2009-05-11 19:22:38ar trebui s'o chemam pe danutza sa ne explice ea mai bine cum sta treaba cu capricornu'

pey cheam-o ca mi-e dor de ea


eiii ea acu' isi face veacu' pe lumeaemica
sa vezi si acolo ce activitate are

n-am cont acolo si nu mi-as face doar de dragul ei
yumy
Postat pe 11 Mai 2009 19:33
De la: yumalai, la data 2009-05-11 19:33:25
De la: Diavolyta_, la data 2009-05-11 19:28:10
De la: yumalai, la data 2009-05-11 19:26:22
De la: Diavolyta_, la data 2009-05-11 19:22:38ar trebui s'o chemam pe danutza sa ne explice ea mai bine cum sta treaba cu capricornu'

pey cheam-o ca mi-e dor de ea


eiii ea acu' isi face veacu' pe lumeaemica
sa vezi si acolo ce activitate are

n-am cont acolo si nu mi-as face doar de dragul ei


http://www.lumeaemica.ro/forum/view_topic/3051/toate-facem-sex-oral/20.html#post-347825

i'a citeste oleak
Diavolyta_
Postat pe 11 Mai 2009 19:35
pey ia asteptati-ma si pe mn ca vin si eu adica pe mn ma lasati sa duc dorul danutzei ce rautate
yumy
Postat pe 11 Mai 2009 19:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Leu + Leoaica...predictii?! 6 De la: 26012001 26 Iulie 2010 10:36
eu rac el fecioara 3 De la: any_fischer 6 Noiembrie 2009 09:49
vreau sa plec la munca afara 9 De la: valy90 9 Ianuarie 2011 00:49
Eu capricorn, el rac... 15 De la: Gia_Cory 25 Noiembrie 2009 14:56
virginitatea...cu cat inaintezi in varsta..cu atat renunti mai greu la ea 92 De la: marco918 7 Februarie 2011 00:22