Setari Cookie-uri

Invatamant

Buna.Am si eu o intrebare,daca m apoate ajuta cineva,v as fi recunoscatoare.Ma intereseaza sa intru in invatamant.Nu am terminat inca facultatea,sunt anul 3,dar termin anul acesta modululde psihopedagogie.As vrea sa intru din toamna,stie cineva daca se mai poate intra ca suplinitor fara facultate terminata?Poate este cineva care cunoaste aceste lucruri,sau care imi poate spune unde as putea sa ma interesez .Multumesc:)
bebestrumph
Postat pe 12 Noiembrie 2008 22:58
buna.. si eu sunt studenta tot in anul 3, tot la pps, dar in timisoara. problema mea e un tipica: nu am tema de licenta.. cel putin nu una care sa fie originala si interesanta. poate ma ajuta careva cu vreo idee :D:D multumesc
Andreea1008
Postat pe 14 Noiembrie 2008 19:42
FUUUUUUGGGGIII ! NU FACE PROSTIA SA CAUTI UN POST IN INVATAMANT ! lasa fraierii sa lucreze ca nebunii, neplatiti pentru N ore de munca facuta acasa , doar ca sa impresioneze colegi , sau directori , sau , mai rau parinti pe care nu-i intereseaza ce invata pruncii lor, ci daca au calculator in clasa , daca se poate face un compromis - proful de... sa nu le mai dea note asa de mici , ca le strica mediile - SA-TI MAI DAU EXEMPLE ? mai stiu multe, doar lucrez in invatamant de 30 de ani !?Vrei sa te convingi singura ? accepta o suplinire de scurta durata si judeca !
maria_zada
Postat pe 20 Noiembrie 2008 06:20
Poti sa te interesezi la Inspectoratul scolar, in timpul anului scolar cam greu, dar mai sunt viitoare mamici care pleaca in concediu de maternitate, profesori care isi iau concediu de studii, etc.Succes!
seyli_69
Postat pe 20 Noiembrie 2008 06:26
DACA TOTI "FRAIERII" DIN INVATAMANT AR GANDI CA TINE, S-AR ALEGE PRAFUL SI DE CE A MAI RAMAS DIN SCOALA DE ODINIOARA...NU CREZI CA AR CAM FI CAZUL -CU O ASEMENEA ATITUDINE"ACRITA" SA ...TE PENSIONEZI?LASA TINERII CARE POT SI VOR SA FACA CEVA, SA O FACA!!!!!!!!!!
seyli_69
Postat pe 20 Noiembrie 2008 06:29
De la: seyli_69, la data 2008-11-20 06:29:41DACA TOTI "FRAIERII" DIN INVATAMANT AR GANDI CA TINE, S-AR ALEGE PRAFUL SI DE CE A MAI RAMAS DIN SCOALA DE ODINIOARA...NU CREZI CA AR CAM FI CAZUL -CU O ASEMENEA ATITUDINE"ACRITA" SA ...TE PENSIONEZI?LASA TINERII CARE POT SI VOR SA FACA CEVA, SA O FACA!!!!!!!!!!

SCUZE, AM OMIS SA TREC NUMELE ADRISANTEI... MARIA-ZADA
seyli_69
Postat pe 20 Noiembrie 2008 06:35
Stiu ca nu este totul roz in invataman,dar unde este totul roz pana la urma?Mie una chiar mi ar face placere,si sper intr o zi sa reusesc.Nu am zis neaparat in timpul anului,mi ar placea si acum dar stiu ca este greu ,asa ca sunt dispusa sa astept pana in septembrie.Eram curioasa daca are cineva idee si unde as putea sa ma interesez.Va multumesc:)
bebestrumph
Postat pe 20 Noiembrie 2008 12:01
Buna la toata lumea!Si eu as vrea sa intru in invatamant. Eu am terminat facultatea si as vrea sa intru ca suplinitor inca din anul acesta scolar.La inspectorat se poate discuta?
miky1
Postat pe 20 Noiembrie 2008 12:08
In primavara se organizeaza concursuri de ocupare a posturilor libere pentru cei calificati, daca nu reusesti, ori nu-ti convine concursuri...cel mai bine e sa iei legatura cu inspectoratul scolar din Bucuresti ori judetul in care vrei sa lucrezi.Bafta!
seyli_69
Postat pe 20 Noiembrie 2008 17:46
nu apare raspunsul intreg pe care l-am scris...
lioseste de mai sus partea cu PRIN AUGUST SE MAI ORGANIZEAZA CONCURSURI
seyli_69
Postat pe 20 Noiembrie 2008 17:48
Scuze pentru deranjarea celor care se simt indreptatiti sa munceasca neplatiti, asta insemnand sa fii obligat sa iti neglijezi familia, sa iti asumi sarcini pentru indeplinirea carora platesti din buzunar, sa iti pui la bataie sanatatea pe termen lung... si lista ar putea continua, dar nu vreau sa va dau eu mura in gura. V-am avertizat ca nu e o slujba potrivita pentru cine vrea sa munceasca si sa fie platit corect ! Poate va spune ceva plecarea atator cadre didactice spre alte sectoare de activitate... Poate va aduceti aminte de criza de cadre cu care se confrunta anual inspectoratele... Oare aceia de ce aleg sa plece din invatamant daca e un job bun ???Va doresc succes si putere de munca ! SINCER , va doresc sa nu ajungeti o "acritura" dupa 30 de ani de slujba !
maria_zada
Postat pe 20 Noiembrie 2008 21:17
De la: maria_zada, la data 2008-11-20 21:17:41Scuze pentru deranjarea celor care se simt indreptatiti sa munceasca neplatiti, asta insemnand sa fii obligat sa iti neglijezi familia, sa iti asumi sarcini pentru indeplinirea carora platesti din buzunar, sa iti pui la bataie sanatatea pe termen lung... si lista ar putea continua, dar nu vreau sa va dau eu mura in gura. V-am avertizat ca nu e o slujba potrivita pentru cine vrea sa munceasca si sa fie platit corect ! Poate va spune ceva plecarea atator cadre didactice spre alte sectoare de activitate... Poate va aduceti aminte de criza de cadre cu care se confrunta anual inspectoratele... Oare aceia de ce aleg sa plece din invatamant daca e un job bun ???Va doresc succes si putere de munca ! SINCER , va doresc sa nu ajungeti o "acritura" dupa 30 de ani de slujba !


Draga Maria, dar de pasiunea pentru ceea ce faci si nu neaparat pentru ceea ce cistigi tu nu ai auzit? Crezi tu ca e mai bine sa stai 10-12 ore intr-un birou incercind sa termini situatiile care le aveai de predat ieri? Crezi ca daca imparti salariul unui contabil la nr de ore lucrate nu ajungi cam la aceasi valoare a salariului unui profesor? Dar cita satisfactie are un profesor cind peste ani de zile se intilneste cu fosti elevi care ii spun sincer si din toata inima :Sarut mina doamna profesoara"
Tu ai dreptatea ta in felul tau dar asta nu inseamna ca trebuie sa otravesti sufletul cuiva tinar care e la inceput de drum.Si sa stii ca poti sa-ti schimbi locul de munca daca tot nu-ti place ce faci si nu esti multumita de plata.
In lumea asta nu se reduce totul numai la bani.Cel putin eu asa sper.
Mult succes noilor cadre didactice, sa va dea Dumnezeu rabdare, intelepciune si putere de munca!
micabis
Postat pe 5 Decembrie 2008 18:57
TOT EU ! Va doresc succes, multa putere si forta psihica , sa rezistati ! Stiu DE CE am scris ceea ce am scris, va las voua timp sa descoperiti care e realitatea. As sublinia ca invatamantul , asa cum e acum , o ia razna tocmai pentru ca il practica unii care nu au altceva mai bun de facut. Sunt asa de putini cei care o fac cu daruire si cu talent !!!! Si tocmai aceia sunt "mancati" de invidiosii care nu se simt apreciati ! Pe mine ma saluta si acum copii pe care i-am avut la gradinita acum 20 de ani, sunt parinti si bunici care ma opresc pe strada sa vorbim si se plang ca doar eu am facut ceva pentru gradinita unde am lucrat, e o satisfactie nespusa ! Dar nu mai merita sa risti sa te implici intr-un domeniu in care legile nu se respecta, regulile sunt pentru cei marunti si corecti si toti cei care sunt in functii grele de catva timp , au pierdut legatura cu catedra, tocmai ei adauga sarcini suplimentare si , de multe ori absurd de inutile , celor deja existente... Bietul muncitor la catedra e innecat de hartii si scripte si face slalom printre ele si activitatea educativa . Convingeti-av singure !
maria_zada
Postat pe 7 Decembrie 2008 10:00
Maria draga mea nu pot sa spun decit ca te cam contrazici.Iti lipseste consistenta in mentinearea unei afirmatii.Citeste tu singura mesajele care le-ai scris la topicul sta si ai sa vezi.Cred ca erai furioasa dintr-o cauza anume cind ai scris prima data, dar e OK, toti avem momente mai bune si mai putin bune in viata.
Ideea e ca iti place meseria ta dar ai nemultumiri asa cum are fiecare in slujba lui.
micabis
Postat pe 7 Decembrie 2008 19:10
Ma simt oarecum vinovata pentru ca am avut o atitudine dura vizavi de parerea Mariei...Totusi, sustin cu tarie ca meseria de dascal este una nobila, ca , chiar daca suntem din ce in ce mai putini care credem in ea, NOI, cei care ramanem optimisti ,STIM ca schimbarea , daca e sa vina, poate porni si de la noi...noi suntem cei care putem modela caracterele, personalitatea copiilor, care, sa fim seriosi, nu au absolut nicio vina nici pentru salariile de mizerie pe care le luam-sau nu( :) ), nici pentru ca VALORILE cu care am crescut si ne-am format noi, au devenit NONVALORI...Chiar daca invataceii nostri vin din familii care se preocupa -unii mai mult, altii mai putin (si) de educatia propriilor odrasle,sunt convinsa ca , pe orice scara ierarhica s-ar afla, orice pregatire ar avea,fiecare parinte este interesat-in felul sau -de binele copilului sau...De aici si pana la
a-l face sa-si dea seama ca noi, cei putini, care mai credem in viitor, care credem in bine, in frumos,cei care ne facem meseria cu daruire, desi traim in conditii in niciun caz conforme cu standardele UE, dorim acelasi lucru, BINELE, pentru TOTI, dar mai ales, pentru EI, COPIII, e doar un pas...Si cred ca este nevoie si de curaj sa il facem...Unii il mai avem, altii...nu.Pacat!
seyli_69
Postat pe 7 Decembrie 2008 21:49
bebestrumph daca vrei sa lucrezi in invatamant poti oricand sa optezi pt un post de suplinitor la inspectorat,depui cerere iti pregatesti dosarul (asta prin iunie,iulie park) si`n septembrie te astepti la examene . Nu inteleg de ce sariti ca arsi la afirmatia mariei_zada ,da hai sa zicem cum a spus cineva sa nu mai ii descurajeze pe cei tineri,dar nu cred ca asta a facut ci i`a prevenit din punctul meu de vedere.Acuma pe bune este o munca nobila si frumoasa , dar ai si momente in care te saturi si pana la urma cui i`ar conveni sa lucreze n ore in plus si sa nu fie platite,sau apreciat.Sa vezi cum p parinti nu`i intereseaza,sau nu se implica in activitatile cu copii(sa ajungi sa te rogi de ei s`o faca). Nu stiu sunt destule ,oricum are dreptate de sunt atatea cadre didactice care au renuntat la catedra?.Adevarul ca este o meserie frumoasa,dar nu este apreciata
FaKe_AnGeL
Postat pe 13 Decembrie 2008 21:18
Multumesc Angel si celorlalti pentru intelegere ! inca mai vreau sa va avertizez ca invatamantul la ora asta ar trebui sa fie "Cooperativa Munca in Zadar". Motive sunt multe : ore obligatorii, lucrate cu copiii si neplatite, ore de pregatire ,studiu profesional, sau actiuni extrascolare la fel de neplatite, materiale si instrumente de lucru lipsa - inlocuite cu imaginatia personala sau cumparate din buzunarul personal- indiferenta si ignoranta comunitatii ( ex. de la un parinte : "apai , decat sa-i dau banii astia sa mearga in excursie si la muzeu, mai bine ma duc cu ei la bar/beute ! )DAAA, poate fi bine , daca ai sansa sa lucrezi intr-un oras civilizat, sau la o institutie privata, sau bine cotata la nivel de inspectorat - cum ar fi cele de protocol, sau de nivel european. De fapt, voiam sa va atrag atentia ca invatamantul sufera de prea multi ani si nu se iau masurile necesare nici acum.diferentele intre institutii de acelasi tip sunt mari , dar se cere acelasi nivel de performanta... sper sa aveti puterea sa rezistati si sa fiti voi cei care beneficiaza de echilibrarea situatiei ! V-O DORESC DIN SUFLET ! SI MULT SUCCES SI RABDARE ! Performanta profesionala e greu de obtinut cat mai sunt inca vechituri sustinute artificial...
maria_zada
Postat pe 15 Decembrie 2008 02:15
Nu stiu cum mai e acum, dar cu multi ani in urma se putea lucra ca si suplinitor numai cu liceul, bineinteles ca aveai sanse sa prinzi un post numai prin sate si nicidecum la oras. De obicei informatii despre examenele si posturile disponibile se obtin la inspectoratele scolare.
Eu am lucrat o perioada scurta in invatamant ca suplinitor inainte de a intra la facultate si mi-a placut, nu ai satisfactii materiiale deosebite,dar daca iti place meseria ai satisfactii profesionale. Nu stiu care mai e situatia din invatamant in Romania la ora actuala, pt ca nu mai locuiesc in tara. Dar mie mi-a placut mult meseria de profesor, asa ca dupa o perioada de timp in care am facut studii si am practicat alta meserie m-am hotarat sa ma intorc la meseria de profesor. Asa ca acum fac studii suplimentare pt a lucra in invatamant. Oricum am sansa sa lucrez intr-un sistem unde profesorii au salarii decente chiar daca lucreaza foarte mult.
fevronia
Postat pe 18 Februarie 2009 04:13
si eu vreau sa fiu profesoara....macar un an, vreau doar din pasiune si nu-mi doresc copii eminenti, ci copii pe care sa-i pot forma si cu care sa interactionez asa cum vreau....pasiunea mea din copilarile, am terminat facultatea sunt masteranta, dar nu stiu cand voi face si pasul asta....eu oricum ma ocup cu altceva..........stiu ca in viata nu poti sa faci doar ce-ti place, dar macar sa incercam.....astea sunt lucruri simple de realizat, dar trebuie implicare...pup
123girl
Postat pe 18 Februarie 2009 09:46
Esti tare! Cata dreptate ai! Sunt de-acord ca profesorii si invatatorii sa ia salarii peste 2000 de lei,dar inainte de toate trebuiesc izgoniti cei cu viziuni destructive,fiindca asta se reflecta asupra copiilor,de parca parintii lor primesc mai mult.
Victory
Postat pe 18 Octombrie 2010 18:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Locuri de munca pe timp de vara 2 De la: kudika_972424 19 August 2014 02:41
Ce sa cred...... 7 De la: Caliope 6 Aprilie 2010 10:00
deci pur si simplu mama saturat 0 De la: 1 Octombrie 2009 18:10
Cum sa invat mai repede???????? 30 De la: LisaMe 25 Iunie 2015 10:19
concurs 2 De la: portitza_ 3 Februarie 2009 14:19