Setari Cookie-uri

ASTM BRONSIC

Mai nou pt.astm bronsic este ALVESCO,un spray ce a intrat pe piata noastra de curand,multi medici inca nu au auzit de el,eu il folosesc de aprox. 6 luni si nu am reactii negative,dar ma simt mai bine decat cu Seretide,acum depinde de fiecare persoana in parte.Haideti sa ne gandim la ceva frumos, nu? Doar vine Mos Nicolae?....O lume in care visam cu ochii deschisi si ne dorim multa sanatate!!!
danike
Postat pe 5 Decembrie 2008 14:09
Nu stiu de unde ideea cu ingrasatul de la medicamente.Eu sunt slaba, 50 kg la 1,66 m, mananc tot ce poftesc, si iau medicamente pentru astm zilnic de foarte mult timp.Si apoi, cei care au trecut printr-o criza, nu pot uita sentimentul de sufocare si tentatia de a-ti face o gaura suplimentara in gat ca sa poti respira, nu prea cred ca mai are importanta ca te ingrasi comparativ cu a putea respira normal....
monel10me
Postat pe 6 Decembrie 2008 17:34
poate nu ai facut prednisol sa vezi cum este,
danuta80
Postat pe 7 Decembrie 2008 13:24
eu cind am facut prednisol mi-a facut bine adica mi-a stabilizat boala dar apoi si dupa ce nu mi sa mai administrat medicamentul a trebuit sa nu maninc cu sare aproximativ vreo 6 luni, bine eu la inceput nu am stiut ca trebuie sa tin un regim[fara sare] si mancat normal
danuta80
Postat pe 7 Decembrie 2008 13:32
bineinteles ca si eu iau medicamente pentru astm zilnic in momentul de fata si este ok in privinta greutati,adica nu m-am ingrasat.
danuta80
Postat pe 7 Decembrie 2008 13:38
cel mai periculos, prednisonul,..in general tot ce contine cortizon si alte substante,..nu sunt bune pt. organism,dar pe de alta parte amelioreaza.prednisonul se administreaza cand cazul este grav,ca ultima solutie,..si eu am ajuns sa ,,urasc''aceste medicamente(droguri).a facut oare cineva complicatii ale astmului bronsic??? si daca a fost in strainatate la tratament??? ori discutii cu medici de acolo,pe mes.sau alt mod de comunicare?
danike
Postat pe 9 Decembrie 2008 13:31
Daca urasti aceste medicamente de ce nu incerci altceva, ceva natural ? Crezi ca poti sa stai toata viata pe cortizon ?
dusa
Postat pe 9 Decembrie 2008 16:45
am incercat si natural,dar din pacate s-a agravat,nu a fost de ajuns doar tratamentul naturist.si eu sunt impotriva medicamentelor.cu toate acestea sunt optimista si continui si trat. naturist.,merg si la tratament in statiune,etc.si vreau sa cred in ,,minuni''!
danike
Postat pe 10 Decembrie 2008 14:59
Delicata combinatie: tratament alopat + naturist la astmul bronsic ... dar poate ca tratamentul naturist il folosesti doar pt. modularea sistemului imunitar ...
dusa
Postat pe 10 Decembrie 2008 16:30
sistemul meu imunitar in acest moment este ok.testele cutanate au iesit de asemeni ok.dar reactia alergica corpul o avea acum sase luni si tot atunci la bronhoscopie exista acea ciuperca...,dupa trat.cu ketoconazol si berodual,repetand bronhoscopia mi-au iesit val. normale,iar pt.astmul bronsic nu mai eram incadrata la sever...acea ciuperca poate reveni, depinde....medicamente,mediu de viata,locuinta,etc...eu multumesc din suflet d-lui doctor,orice intrebare,nelamurire mi-a raspuns la tot cu detalii!un profesor f. bun.
danike
Postat pe 11 Decembrie 2008 11:19
Dupa parerea mea, daca ciperca va reveni va fi din cauza terenului biologic, asa ca vezi ce faci cu pH-ul ...
dusa
Postat pe 11 Decembrie 2008 16:25
multumesc mult,dupa sarbatori voi merga iar pt analizele obisnuite:spirometrie,etc si am sa vb. cu dr. un pic neincrezatoare sunt in ceea ce priveste sistemul medical:ex:o pacienta a domnului dr.avand simptome asemanatoare cu mine,analizele facute aici in tara erau ok.pacienta simtindu-se rau in continuare,repetand toate analizele in strainatate,un laborator din Germania a constatat ca avea ,,streptococul auriu",in varianta ,,mutant"...dupa trat. cu un antibiotic puternic ce nu-l putem gasi aici,s-a intors sanatoasa fara sa mai aiba acele simptome......concluzie,daca voi marge acolo pt. analize,in momentul de fata sunt sigura ca vor fi ok.,valori normale...voi discuta cu madicul.
danike
Postat pe 11 Decembrie 2008 23:45
http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/20618/Cafeneaua-lui-Cassey/Cafeneaua-lui-Cassey-pagina-3.html
Cassey_Tarot
Postat pe 31 Decembrie 2008 13:54
Buna ma numesc Bogdan tatal meu are astm bronsic de min copil.Acum are 42 de ani mergand des la medici acestia i-au zis ca incepe sa isi revine acest lucru fiind constata si de catre el respira mai usor,nu mai tureste deci isi revine insa acuma cu aceasta criza mondiala nu se mai comercializeaza cau cel putin nu se mia gaseste in romania medicamentul de care el are nevoie Becloforte el il foloseste combinat cu Ventolin nu am gasit deloc acest medicament va rog sa ma ajutati si pe mine unde am pute sa gasim acest medicament sau macar un inlocuitor va rog daca ma puteti ajuta va rog sa ma contactatui pe id-ul de messenger bogdan_zima2001@yahoo.com

Multumesc
bogdan_zima2001
Postat pe 6 Ianuarie 2009 16:17
nu se mai importa acest medicament, si eu faceam tratament cu acest medicament iar acum medicul mi-a recomandat FLIXOTIDE ,este mai scump decit becloforte si tot odata si dozajul lui este mai mic adica un tub de BECLOFORTE= DOUA TUBURI DE FLIXOTIDE .multa sanatate
danuta80
Postat pe 17 Ianuarie 2009 16:23
Draga mea imi permit sa te linistesc.....in general tratat ...astmul bronsic il poti tine sub control..la un moment dat o sa-ti treaca....daca iei medicamentatia necesara la timp....asta daca ai grija de tine.....ORICUM, PUTINA ATENTIE DIN PARTEA CELOR DRAGI NU STRICA.......!!
Alexia_M
Postat pe 21 Ianuarie 2009 12:55
Buna!!Am 42 de ani si am o forma a astmului bronsic. tusesc si sunt alergic la praf si prafuri de lemn. Pastilelele pe care le i-au sunt SINGULAIR si AERIUS pe care mi le-a recomandat un doctor. Cateodata ma sufoc si respir greu.....CE AR TREBUI SA MAI FAC ?ASTEPT SFATURI ! gaby_vasilache@yahoo.com.

Postat pe 31 Ianuarie 2009 12:49
Buna Gabi si eu sunt in cunostinta de cauza,dar in primul rand trebuie sa ai un medic f.f.f. bun care sa-ti prescrie trat. corect si monitorizarea permanenta. pt. ca daca tusesti in fiecare zi si ai un oarecare disconfort atunci inseamna ca nu ai trat. potrivit si astmul tau va evolua....pate vei avea nevoie de un spray, dar numai dupa recomandarea medicului.....multa sanatate!
danike
Postat pe 31 Ianuarie 2009 15:01
De la: ale_a_z, la data 2008-11-18 12:18:17Buna ziua tuturor! Azi am fost la doctor si spre surprinderea mea am fost diagnosticata cu `astm bronsic`. Nu are nimeni din famile asa ceva....sunt foarte speriata! Tusesc de 1 luna si nu mi`a trecut nici cu antibiotice. Acum mi`a dat un spray...pentru astmatici.
Oare imi va trece?


Nu am pretentia de a cunoaste mult subiectul.
O carte mi-a sugerat insa, la un moment dat, ca exista si motive psihologice ale afectiunilor. La capitolul astm, se vorbea acolo de furie nexexprimata, care duce la oarece constrictie a plaminilor...
M-au diagnosticat si pe mine la un moment dat cu asa ceva... Nu prea am luat sprayul, din ideea ca e vine sa lasi organismul sa si lupte nitel cu problemele... In paralel, am cautat sa eliberez din eventualele iritari.
Chiar asa, gluma s-a ingrosat... iarna aveam intotdeauna probleme... Simteam ca e si o chestie de infectie, dar nici aici nu aveam chef sa ma joc cu antibioticele...
Aveam in dotare la un moment dat niste sprayuri de la o prietena medic, insa cred ca era vorba de niste cantitati contrafacute. Nu-mi venea si pace sa-mi dau cu asa ceva! Culmea, insistind la un moment dat doua trei zile cu acel spray greu suportabil, a disparut subit senzatia neplacuta.
Arat aici doar varianta in care astmul meu s-a mai linistit... Altminteri am retinut ca nu e de joaca la temperaturi scazute, mai exact sa nu fac mare efort atunci...
Mircea_O
Postat pe 16 Februarie 2009 16:28
e frustrant sa afli dintr-o data ca ai diag asta. Eu am avut posibilitatea sa consult si alti buni medici si stii ce mi s-a spus? E mai mare beneficiul sa nu ai astm si sa-l tratezi decat sa ai si sa nu il tratezi. Adevarul este ca eu nu simt imediat nimic bine in plus cand folosesc inhalatorul, de aceea nu-l prea folosesc, dar ... e o greseala. Mi s-a parut intotdeauna ca tratamentul este prea dur (contine mai mult sau mai putin cortizon) si vroiam sa stiu daca nu pot renunta la el, dar.... ntz! nu e indicat.
Ar mai fi exercitii de respiratie pentru marirea capacitatii pulmonare, asta daca ai consecventa, ceea ce mie imi lipseste total, aici am nevoie de ajutor de la prieteni si evitarea aerului cu noxe, de orice fel.
Si in legatura cu furiile neexprimate, Doamne Dumnezeule, cine nu are, cine isi poate striga, in gura mare, neimplinirile, si descatusa frustrarile?
Citeste ce am pe blog despre astm.
nefer
Postat pe 17 Februarie 2009 14:01
mai vreau sa raspund in general tuturor celor bolnavi, de orice fel, ceva ce s-a spus mai sus si eu repet AVETI NEVOIE DE SPRIJINUL CELOR DRAGI, sa va rupa tigara cind va vede ca fumati, sa va aminteasca sa respirati corect, sa atraga tentia celor din jur ca stati in curent, in aer poluat, in fum, o boala cronica nu va omoara imediat si nu va tine neaparat in pat, si cei din jur sant tentati sa faca abstractie de ea, nici nu va omoara dar nici nu va lasa sa traiti ca ceilalti.
Nu va duceti la chefuri unde stiti ca cineva trage de voi sa fumati o tigara, sa beti un pahar sau mai multe de whisky, sau in cluburi i unde nici un om sanatos nu poate respira
So, AVETI NEVOIE DE SPRIJINUL CELOR DRAGI Pe bune!
nefer
Postat pe 17 Februarie 2009 14:12
De la: dusa, la data 2008-11-22 13:45:52Nu iti va trece de la sine si te vei ingrasa si vei avea mari probleme de la medicamente. Solutia este o diagnosticare corecta a cauzelor si eliminarea lor, insotite de tratamente naturale corecte care sa reduca "iritarea" sistemului imunitar si inflamatia.Tratamentele naturale implica si fitoterapie, si dietoterapie, si aromoterapie etc si trebuie personalizate in functie de tipul de infectie sau reactie alergica/intoleranta.
barbi3e
Postat pe 24 Februarie 2009 11:43
eu am astm bronsic de la varsta de 2 ani astmul nu se vindeca doar se trateaza...deci degeaba...incercati toate medicamentele bune si scumpe;)
barbi3e
Postat pe 24 Februarie 2009 11:46
Cred ca esti prea sceptica. Astmul este o reactie exagerata a organismului la ceva ...
Deci in cadrul unui diagnostic corect se analizeaza:
- acel ceva extern care triggereaza astmul (asta face cam toata lumea)
- raspunsul exagerat al sist. imunitar (teren biologic, factori emotionali etc)
Daca ne rezumam la a trata criza (triggerul) atunci nu exista vindecare. Dar daca s-ar analiza DE CE sistemul imunitar reactioneaza exagerat si s-ar lua masurile cuvenite, atunci probabil ca am putea vorbi de vindecare. Si nu vad de ce trebuie totul rezolvat cu medicamente scumpe cand exista atatea plante care pot ajuta ...
dusa
Postat pe 24 Februarie 2009 17:26
"AVETI NEVOIE DE SPRIJINUL CELOR DRAGI, sa va rupa tigara cind va vede ca fumati..."

Nu au rezolvat nimic daca rup tigara fumatorului... In acest mod, se rezolva pufaiala acelor cinci minute, nu si problemele care il imping pe respectivul la fumat... E nitel precum cu veverita aia din Ice Age, care astupa o tishnitura a apei, dar lichidul se elibereaza mintenash prin alta parte...

Aceiasi (pretinsi) cei dragi sint indeobste specialisti la a da sfaturi in functie de experienta lor, nu si a celuilalt. Dupa cum tot iubitorii cu pricina pot impune standarde, directii nepotrivite omului in cauza, situatie in care apare o tensiune, eliberata deseori prin fumat.
Nu spun sa-i stringem de git pe cei dragi, dar a-i transforma in icoane iar nu e o treaba...

Apropo, cind v-ati ascultat ultima data cu adevarat pe dvs. insiva?..
Mircea_O
Postat pe 25 Februarie 2009 16:38
Nu e adevarat k boala nu dispare...se trateaza si dispare...eu m-am nascut cu astm bronsic si am scapat de el abia pe la 9 ani...bineinteles cu tot felul de medicamente care erau atunci, cu statul in spital din 2 in 2 saptamani pt k faceam crize foarte dese si nu erau spreiuri pe atunci, mergeam foarte des in statiuni balneare, in saline, faceam aerosoli si muuuult muuult sport...am citit la un moment dat k nu are voie sa faca sport...mie din contra mi-a zis doctorul sa fac cat mai mult sport, sa merg la innot sau plimbari la aer curat..si m-am tratat...nu am mai avut nici o criza de atunci si sper nici sa nu reapara...sanatate
magdonek
Postat pe 23 Martie 2009 22:42
De la: dusa, la data 2009-02-24 17:26:46Cred ca esti prea sceptica. Astmul este o reactie exagerata a organismului la ceva ...
Deci in cadrul unui diagnostic corect se analizeaza:
- acel ceva extern care triggereaza astmul (asta face cam toata lumea)
- raspunsul exagerat al sist. imunitar (teren biologic, factori emotionali etc)
Daca ne rezumam la a trata criza (triggerul) atunci nu exista vindecare. Dar daca s-ar analiza DE CE sistemul imunitar reactioneaza exagerat si s-ar lua masurile cuvenite, atunci probabil ca am putea vorbi de vindecare. Si nu vad de ce trebuie totul rezolvat cu medicamente scumpe cand exista atatea plante care pot ajuta ...

Draga Dusa, intrebarea mea este urmatoarea: crezi ca se poate, dupa un tratament de ani de zile cu analgezice, antiinflamatoare, de multe ori din ultima generatie, care tratametn mi-au afectat intr-un fel sau in altul organismul (sa nu intram in amanunte), crezi ca se mai poate ca un tratametn naturist sa mai aiba efect? Caci marturisesc ca am mai luat tot felul de gemo terapie, tincturi si nu au avut efect, atunci cind eram in crize si tuseam. Dar. totusi, nu am facut un tratametn stabilit de un medic naturist, care sa uramreasca rezultatele, etc,a sa cum trbuie. Multumesc.
nefer
Postat pe 24 Martie 2009 11:40
Da, sunt convinsa ca se poate trata NATURAL, dar in mod (sa zicem) stiintific - adica NU dupa ureche (- am citit/auzit de o tinctura - gata, hai sa iau !)
Medicina naturista ADEVARATA pleaca de la diagnosticul corect (cauzele, terenul biologic etc !!) si ALEGE tratamentul specific in functie de aceste date.
Daca ai avut nesansa sa urmezi un tratament alopat care ti-a afectat organismul, atunci tratamentul naturist trebuie sa plece de la detoxifiere (deci si saracul ficat trebuie ajutat, poate si rinichiul - si ne vom da seama de ce daca aruncam o privire scurta pe prospectele medicamentelor), trebuie sa cuprinda si tratarea inflamatiei la nivelul mucoaselor intestinale, poate si tratarea unei permeabilitati intestinale crescute, si apoi sa ajunga la problema de fond: astmul. Nu spun ca este simplu, nu spun ca este usor, spun doar ca SE POATE, atunci cand exista o directie clara cu ceea ce trebuie facut.
dusa
Postat pe 24 Martie 2009 16:22
Te inteleg perfect ale_a_z! Imi amintesc de mine cand acum 5 ani am avut aceeasi problema cu tusea ca si tine, si in urma consultatiei la alergolog am fost diagnosticata cu astm bronsic forma usoara. Nici la mine nu mai este nimeni in familie cu aceasta boala, nu am alergii si nici alte simptome...insa mi-a fost prescris tratamentul cu Seretide. Am mai consultat si un alt medic (pneumolog) care dupa multe investigatii m-a intrebat in final ce tratament urmez in prezent si spre uimirea mea mi l-a prescris pe acelasi. Momentan nu am probleme urmand tratamentul, insa daca nu il iau zilnic am iarasi probleme cu tusea... din nefericire astmul e o boala cronica si in functie de cat de inaintata e varsta la care debuteaza se poate ameliora sau nu.
alessa87
Postat pe 24 Martie 2009 21:24
Si eu i-aui eu am astm bronsic am fost depistata tot prin acceiasi afectiune tusea as vrea sa stiu ce tratament tia dat .Eu am primit tratamentu cu symbicort turbuhaler il iau de o luna da nu vad schimbari
kudika389384
Postat pe 2 Mai 2011 19:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Va rog... despre HASIS... 1 De la: princesa_j 17 August 2010 19:37
alcoolul.. 14 De la: luigia 14 Aprilie 2009 08:56
???? cosmaruri 5 De la: andra88 16 August 2009 17:45
O poveste 4 De la: victoria1973 14 Octombrie 2011 14:38
romania versus strainatate 15 De la: iulia069834 13 Decembrie 2009 13:43