Setari Cookie-uri

anticonceptionalele

fetelor,as vrea sa stiu,in cazul in care luati sau ati luat anticonceptionale,daca ati observat reactii ciudate...de ex mie imi cade parul ft mult,ma doare capul si ce e mai rau...nu prea mai am chef de sex...oare nu sunt potrivite pt mine(sunt prescrise de doctor),si ma gandesc serios sa renunt,pt simt yo ca nu imi fac bine!
mary_ct
Postat pe 18 Noiembrie 2008 14:28
Cu siguranta ar trebui sa le schimbi.Dar ar trebui sa anunti si medicul de schimbarile din organism.Eu zic sa mergi la medic cat mai repede si sa le intrerupi daca te simti rau.De cat timp le iei si cum se numesc?
ramo77
Postat pe 21 Noiembrie 2008 21:02
CRESTERE IN GREUTATE, ITI SPUNE CEVA?
ana_lili36
Postat pe 21 Noiembrie 2008 22:10
De la: ramo77, la data 2008-11-21 21:02:49Cu siguranta ar trebui sa le schimbi.Dar ar trebui sa anunti si medicul de schimbarile din organism.Eu zic sa mergi la medic cat mai repede si sa le intrerupi daca te simti rau.De cat timp le iei si cum se numesc?



le iau de 6 luni..tre sa fac pauza acum...si se numesc yasmine!
mary_ct
Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:40
De la: ana_lili36, la data 2008-11-21 22:10:00CRESTERE IN GREUTATE, ITI SPUNE CEVA?



deci eu chiar nu am avut pb greutatii...poate ma ajuta si metabolismul,nush ce sa zic...
mary_ct
Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:41
De la: mary_ct, la data 2008-11-23 19:40:04
De la: ramo77, la data 2008-11-21 21:02:49Cu siguranta ar trebui sa le schimbi.Dar ar trebui sa anunti si medicul de schimbarile din organism.Eu zic sa mergi la medic cat mai repede si sa le intrerupi daca te simti rau.De cat timp le iei si cum se numesc?



le iau de 6 luni..tre sa fac pauza acum...si se numesc yasmine!

eu zic nu-s mai bune prezervativele?
yumy
Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:41
Am luat si eu yasmine 2 luni si nu am avut probleme...ar trebui sa mergi lamedic, este cel mai bine, medicul iti poate clarifica totul ;)

Postat pe 23 Noiembrie 2008 20:30
eu sunt CONTRA clar!de exemplu la georgia nu au aparut probleme pt k le a folosit o perioada scurta de timp...dar am o prietena kre le foloseste de 2 ani si efectele au inceput de ceva timp sa apara...s-a ingrasat destul de mult desi in ruptul capului nu pune asta pe seama lor...si cel mai aiurea sanii i au crescut f mult si knd zic mult ma refer la faptul k nici cea mai mare marime de la sutien nu o mai incape..isi gaseste f greu bluze kre oricum ii accentueaza defectul!! mie si doctora mea mi a spus sa nu fac prostia de a lua AC-uri pt k imi dau totul peste cap...singurele avantaje sunt k iti reguleaza ciclul si k te protejeaza de sarcina...ATAT!efectele adverse sunt multe si destul de serioase...
angel_in_disguise
Postat pe 3 Decembrie 2008 17:04
De la: sweet_angel_ius, la data 2008-12-03 17:04:21eu sunt CONTRA clar!de exemplu la georgia nu au aparut probleme pt k le a folosit o perioada scurta de timp...dar am o prietena kre le foloseste de 2 ani si efectele au inceput de ceva timp sa apara...s-a ingrasat destul de mult desi in ruptul capului nu pune asta pe seama lor...si cel mai aiurea sanii i au crescut f mult si knd zic mult ma refer la faptul k nici cea mai mare marime de la sutien nu o mai incape..isi gaseste f greu bluze kre oricum ii accentueaza defectul!! mie si doctora mea mi a spus sa nu fac prostia de a lua AC-uri pt k imi dau totul peste cap...singurele avantaje sunt k iti reguleaza ciclul si k te protejeaza de sarcina...ATAT!efectele adverse sunt multe si destul de serioase...



depinde si ce anticonceptionale ia...si de asemenea se fac pauze, nu se iau continuu

Postat pe 3 Decembrie 2008 17:07
buna.in urma unui control ginecologic si mie mi s-au prescris anticonceptionalele yasmine.dupa 3 luni de la folosire am crescut in greutate cu 2,5kg si cel mai rau mi-au iesit niste pete maronii deasupra buzelor,de care nici acum nu am scapat.e f important sa mergi la un medic specialist si renumit pt profesia sa.iar daca organismul tau nu reactioneaza bine la nici un fel de anticonceptionale atunci raman alte metode contraceptive pe care cu siguranta le stii numai bine iti doresc
elyna21
Postat pe 13 Decembrie 2008 13:43
De la: elyna21, la data 2008-12-13 13:43:25 buna.in urma unui control ginecologic si mie mi s-au prescris anticonceptionalele yasmine.dupa 3 luni de la folosire am crescut in greutate cu 2,5kg si cel mai rau mi-au iesit niste pete maronii deasupra buzelor,de care nici acum nu am scapat.e f important sa mergi la un medic specialist si renumit pt profesia sa.iar daca organismul tau nu reactioneaza bine la nici un fel de anticonceptionale atunci raman alte metode contraceptive pe care cu siguranta le stii numai bine iti doresc




mie imi cadea parul ft mult si aveam dureri de cap...am renuntat la ele,oricum trebuia sa fac pauza cuvenita!
imi pare rau ca ti-au ramas petele pe fata!
mary_ct
Postat pe 13 Decembrie 2008 13:48
anticonceptionalele ar trebui sa-ti faca viata mai usoara. chiar daca ai avut acum o experienta neplacuta te sftuiesc sa nu renunti la ele deparece sunt foarte eficiente si sunt sigura ca de cand le iei si iubitul tau e happy . Corpul are nevoie de aprox o luna ptr a se obisnui cu surplusul de hormoni. Daca te hotarasti sa le schimbi,mergi la doctori si inafara de consult fa-ti si o analiza de sange.
ralu2323
Postat pe 16 Decembrie 2008 03:25
Daca va intereseaza mai multe detalii despre acest topic vizitati site-ul meu www.elenya.cei3.ro
elenya83
Postat pe 25 Martie 2009 13:32
eu de 7 ani tot iau anticonceptionale, bine, cu ft multe pauze...am luat desorelle, yasmine si acum marvelon. de la yasmine nici mie nu mi-a fost bine, de la desorelle mi au crescut sanii si acum cu marvelon sunt ok. dar eu le am luat doar la prescrierea medicului si cu analize facute in prealabil.
boomboom
Postat pe 25 Martie 2009 15:31
in primul rand anticonceptionalele trebuie prescrise individual,pe baza analizelor de sange si a datelot individuale de sanatate.din cate am observat medicii akum prescriu yasmine pe banda rulanta.cunosc 5 persoane care au primit prescriptie pentru yasmine printre care si eu fara nici o analiza.dar depinde mult de organism.doua dintre prietenele mele le-au suportat foarte bine,fara sa se ingrase si fara alte efecte.in schimb eu am avut ceva probleme.am luat noua luni pentru chisturi ovariene.chisturile s-au retras insa am inceput sa am dureri la sani,si mi s-a spus k de la yasmine.le-am intrerupt,mi-au incetat durerile de sani insa akum dupa un an chisturile au reaparut.iar una dintre prietenele mele s-a ingrasat de la ele si nu le suporta prea bine.asa k le-am intrerupt toate.insa din cate se vede trebuie sa incep din nou sa le iau ( poate nu yasmine) pentru tratarea chisturilor.asa ca cel mai bine e sa vorbesti cu medicul tau,sa-ti faci analize si abia apoi sa iti prescrie anticonceptionalele potrivite in functie de organismul tau.
vio_tzuk
Postat pe 31 Martie 2009 11:38
Fetelor nu'sh ce sa zic... eu am 19 ani si nu am luat anticonceptionale deloc pana acum :) Prietenul meu nu lasa desi vroiam sa iau o perioada pt placerea lui. Dar de curand am fost la ginecolog pt ca racisem jos si am am facut si un test papanicolau iar acolo am vb cu dr. si cu laboranta imi povesteau de ca au intalnit fete de varsta mea care aveau cancer si... desi unii medici nu recunosc, si anticonceptionalele pot contribui la declansarea acestuia Anyway, mi-a zis sa stau linistita, sa nu iau anticonceptionale, mai ales nu de la varsta asta, ca e prea mare riscul si nici nu se merita! Folositi prezervativul. Mai ales ca acum sunt tot felul de modele mai scapati de rutina! Peace!
Georgiana77
Postat pe 3 Aprilie 2009 08:49
Buna....sunt de parere ca trebuie sa mergi la un control si sa spui ce simptome ai. Grija mare si la sani, palpeaza-te periodic sa nu ai probleme.
Si eu am luat Yasmine doar 6 luni, tot la prescrierea ginecologului, si mi-au aparut niste noduli la sani. ( am uitat sa specific varsta mea - 26 ani ) Dupa inca 3 luni am ajuns la oncologii din Cluj, pentru a-mi scoate unul din noduli. Acum e ok...ceilalti s-au reabsorbit. Dar nici gand sa mai incerc vreodata anticonceptionalele. Chiar daca am o relatie stabila....urmeaza sa ma casatoresc anul asta .... ne protejam cu prezervativul, chiar daca nu e fff placut. Sanatate multa la toate!
pereanu_corina
Postat pe 3 Aprilie 2009 09:02
fetelor si eu am folosit yasmin,acum 4 ani de zile,vreau sa va spun ca mi s-a umplut toata fata de cosuri,dar in asa hal incat nu mai aveam loc sa pun mana pt ca erau deja cosurile una peste alta.In fine m-am dus inpoi la medic si mi-a spus ca e normal ca trebuie sa mi se obijnuiasca organizmul.Bl bla.bininteles ca am renuntat.Eu le-am luat si pt ca aveam ceva probleme la ovare

si acum unn an am fost la un medic foarte bun din cluj,am avut ceva probleme mari la oavrul stang si mi-a recomandat diane 35,l-am folosit un an de zile,intr-adevra mi-au crescut sanii foarte mult,insa mi s-a curata tenul,iar ovarul stang nu ma mai sacaie deloc.Probleme mare a fost ca am inceput sa tusesc dintr-o data fara nici un sens ,mi-a tinut tusea 4 lubi de zile,o tuse acuta incat mi s-a si deplasat o coasta de la loc si mi s-au miscat rinichii.Am stat in spital......si daca va uitati bine la prospectul anticonceptionalelor scrie clar:POATE SA PROVOACE TUSE !!! Si medici au fost foarte surpinsi de tusea mea foarte neobijnuita si foarte severa!!! nu mai puteam sa ma misc va dati seama cu rinichii si costsa depladsta de la loc aveam niste dureri ca mai bine ma omorau direct decat s ama mai simt durerea! Cum am lasat anti conceptionale dupa o luna mi-am revenit.
Ce a fost bun in toata treaba asta???? acum sa fiu si eu ironica: nu mai am burtica,am o musculatura de zicvi ca am facut abdomene in fiecare zi :))
bine ca am scapat
urzicutza
Postat pe 3 Aprilie 2009 09:11
si eu iau anticonceptionale de ani buni, bineinteles cu pauze..
dupa ce am incercat diverse..am ramas la banalul rigevidon pe care multe il evita..insa mie asta mi-a priit cel mai bine.Nu m-am ingrasat deloc, nu am migrene..ma simt ok si medicul mi-a spus sa nu renunt la el doar ca este prost vazut de altii, atata timp cat imi este bine.
Multa sanatate va doresc!
simona_escu
Postat pe 3 Aprilie 2009 09:19
draga mea...parul poate sa-ti cada si de altele...cum ar fi o lipsa de vitamine( nu mai retin exact de care) dar sa stii k la inceputul oricariu tratament cu anticonceptionale e normal sa-ti fie rau dar dak tu crezi k se merita...atunci lasa-le deoparte si o sa te simti mai bn...
anaadyan
Postat pe 3 Aprilie 2009 09:31
Dragele mele,anticonceptionalele nu ingrasa!!!!!!!!!Eu iau yasmine de 1 an si inafara de cresterea sanilor nu am av nici o reactie adversa.Fac pauza la fiecare 3 luni deci nu cred ca sunt nocive pt mine.Nu vreau sa le laud prea mult insa mie mi-au adus numia beneficii:nu m-am mai ingrasat,am un ten curat,menstruatia ma tine dooar 4 zile nu 7/8 cum eram obisnuita,pe langfa asta nici nu mai simt vreo durere(mentionez ca inainte de a lua yasmine aveam niste dureri crunte,greata cand eram la menstruatie etc).

Postat pe 3 Aprilie 2009 10:04
eu una am luat anticonceptionale marvelon 2 ani si yasmine 2 -3 luni si au avut doar efecte adverse mi au crescut sanii in asa fel incat nu mi mai gasesc sutiene , nu mai spun de iesitl afara cand toata lumea se uita lung ...., par pe fata , cosuri ...etc si nu au avut nici efect asupra ovarelor care au chisturi iar la menstra ma simt ff rau :greata , ameteala si cel mai rau dureri de ovare ff puternici iau cate 10 nurofen forte in fiecare luna daca mi vine (are obiceiul sa imi vina cand isi aduce aminte 2-3 luni)iar dupa aceasta perioada ma dor rinichii
nicollytae
Postat pe 3 Aprilie 2009 10:26
cum?????te protejeaza de sarcina?....eu luam anticonceptionale si tot am ramas....si nu m-am abatut de la nici o regula a administrarii!!!!!
ioana90189
Postat pe 3 Aprilie 2009 10:37
De la: ioana90189, la data 2009-04-03 10:37:08cum?????te protejeaza de sarcina?....eu luam anticonceptionale si tot am ramas....si nu m-am abatut de la nici o regula a administrarii!!!!!
Buna,nu vreau sa crezi ca sunt eu atotstiutoare insa poate nu ai respectat toate aspectele.Uite spre exeplu pun pariu ca nu stiai ca grepfruit-ul(sau sucul de grepfruit) mancat inainte de a lua pastila chiar si cu 3 ore anuleaza efectul pastilelor,si sunt multe alimente care anuleaza efectul pastilelor.Pastilele se iau numai cu apa foarte putina si atunci cand nu le poti inghitii simplu fara lichide.

Postat pe 3 Aprilie 2009 11:08
iau pastilele astea de foarte mult timp..stiu ca anumite medicamente in combinatie cu anticonceptionalele reduc efectul acestora..insa inerc sa tin cont de toate astea ..atat cat pot
sunt ani de zile de cand le iau si nu am ramas insarcinata..cat despre celelalte efecte negative...imi fac analize destul de des, ma simt bine..cat pot sa le mai iau am sa le iau in contiuare
multumesc de sfaturi:)
simona_escu
Postat pe 3 Aprilie 2009 12:44
si eu iau anticonceptionale dar nu a aparut nici o reactie. dar eu iau mai mult pentru reglarea ciclului pt ca imi intarzia tot cate 3, 4 luni si am tot facut tratamente si fara nici un rezultat. la inceput nu prea am vrut sa iau anticonceptionale dar am incercat sa vad daca merge macar asa, si este sigura solutie de a regla menstruatia.
YoneLa87
Postat pe 3 Aprilie 2009 13:02
Eu iau anticonceptionale de 3 ani, Desorelle, la prescrierea medicului si nu am nimic...din contra anul trecut, eu fiind o tipa mai plinuta sa zic asa am reusit sa slabesc, cu regim bineinteles 10 kg , iar tenul meu este foarte curat . Asa ca eu cred ca depinde foarte mult de organismul fiecareia...
miraje86
Postat pe 3 Aprilie 2009 14:17
Vorbeste cu medicul si eu am avut dureri de cap la inceput dar nu e bine sa se mentina nici eu nu am ;stat prea bine cu libidoul nici acum nu e extraordinar am perioade mari in care nu am chef, Parul cade in lipsa de vitamine din cate stiu, eu recomand vitamine CENTRUM la categoria asta.Oricum sfatul meu du-te la medic sa le schimbe spune-i care sunt schimbarile si o sa stie ce sa-ti recomande.bafta;)
Lady_Gaga9
Postat pe 3 Aprilie 2009 15:50
buna,fetele! sunt noua p forum deci nu m luatzi prea tare:P... am 18 ani si de mai bine d un an iau yasmine ,fara pauza,la recomandarea nimanui(oricum doctorii dau in functie de firma cu care au contracte de sponsorizare). eu m simt foarte bine,nu am avut nicio reactie adversa(nici sanii nu mi-au crescut (din pacate pentru mine) , in schimb am luat in greutate,dar asta pentru k mananc foarte foarte mult si nu m pot abtine(mereu am fost o pofticioasa si am avut 10 kg in plus)... in rest, sunt foarte mutumita deoarece nu stau cu grija ca voi avea bebe si mentruatia vine regulat spre deosebire de cum venea(odata la 3-4 luni) si fara mari dureri....
butterfly_18
Postat pe 3 Aprilie 2009 17:21
Buna tuturor! As vrea sa intreb daca ia cineva Karissa. Vad ca alte pastile par sa fie mult mai "popular". Mie doctorul mi-a recomandat Karissa in ideea ca au un continut mai mic de hormoni (desi poate el avea vreun contract cu acest brand...). Nu pot zice ca ma simt rau sau ca m-am ingrasat. Desi am avut o perioada in care imi apareau fara motiv bubitze mici aleator care ma mancau.Dar de-abia se vedeau. Nu stiu daca pastilele au fost de vina. Si mai si fumez Nu stiu exact daca e asha de rau p cat se zice. In schimb durerile de burta in timpul menstruatiei mi-au trecut din fericire.
Le iau de vreo 8 luni cred si totusi ma gandesc ca mai bine renunt
mirabela30
Postat pe 3 Aprilie 2009 17:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu sunt sigur, dar cred ca vreau o amanta 181 De la: kudika_957439 17 August 2014 20:20
O poti iubi doar pentru ca a fost prima?(sex) 15 De la: desi_desiree 26 Septembrie 2010 18:12
am o problema ? 17 De la: Ramyta 30 Aprilie 2009 12:51
Premiu 1 De la: kudika114766 5 Februarie 2010 20:03
fantezie sexuala 7 De la: kudika_993357 5 Octombrie 2015 09:26