Setari Cookie-uri

Barbati vs femei


Cine credeti voi ca este mai inteligent, are din nastere IQ-ul mai mare, barbatul sau femeia? Nu e o intrebare tendentioasa, dar chiar sunt curios. Va rog nu faceti bascalie sau faceti-o, daca nu puteti altfel, dar intr-o maniera haioasa si inteligenta. V-as ruga sa va argumentati zicerile, daca se poate si cu exemple. Exista, trebuie sa recunoastem, o lupta intre sexe si ar fii intresant sa vedem pe ce ne bazam. Sunteti de acord?

Postat pe 18 Ianuarie 2009 01:13
credeam ca-i vreun subiect mai interesant, da' deja cand ai pus intrebarea cu iquu.......
daca te spun lu' jodie foster, iti da aia cu iquu peste fata! doar cu juma' din el si tot te simti inferior!

Postat pe 18 Ianuarie 2009 01:20
E defapt un subiect chiar interesant. De foarte mult timp au existat debateri pe tema aceaste. Pot sa iti spun ca femeia are alte mecanisme de judecata si de multe ori doreste sa para mai putin inteligenta decat defapt este, asta doresc barbatii. Noi judecam dupa si prin emotii, de cele mai multe ori, barbatii gandesc rational. Dar asta nu este ceva rau, i asta face diferenta si da echilibriu in viata. QI sa sti ca este la fel, exista femei super inteligente si femei mai putzin dar si la barbati este la fel. In primul rand inteligenta se mosteneste, apoi daca ai potentialul e bine sa il dezvolti continuu pana la batranete, si te poti uita pe statistici... depinde acum de fiecare dintre noi, sa ne autodepasim si ne punem in valoare aptitudiniile si calitatiile!!!!

Postat pe 18 Ianuarie 2009 10:58
mey,dar sunt 2 feluri de iq.......la care din ele te referi?!
nicoll31
Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:04
nu sunt 2 feluri... argumentare: IQ (Intelligence Quotient)Se refera in primul rand la capacitatea de invatare si dezvoltare mentala si s-a dovedit ca poate fi corelat cu performantele profesionale, salarii sau statutul social. Insa faptul ca poate fi corelat nu inseamna si ca IQ-ul determina toate aceste lucruri. Partea proasta este ca IQ are o componenta ereditara destul de mare, variaza foarte putin de-a lungul vietii si e extrem de greu de crescut.
EQ (Emotional Quotient)
EQ-ul, se refera la capacitatea de a percepe si manageria propriile sentimente, emotii, capacitatea de a empatiza cu cei din jurul tau si se presupune ca este tipul de inteligenta care influenteaza gradul de fericire si succesul unui om.
SQ (Spiritual Quotient)SQ-ul nu este masurabil, e 100% nativ . Fiindca poate fi constientizat si inteles. E vorba de a gasi acea pace interioara, a fi un om mai bun, a ierta, a evita sa judeci si a constientiza faptul ca nimeni nu este si nimeni nu trebuie sa fie perfect. Da, este un concept destul de vag care insa se leaga foarte bine de celelalte doua, in special de EQ. Un nivel ridicat de constientizare si intelegere a “inteligentei spirituale” poate facilita si grabi dezvoltarea inteligentei emotionale (EQ).
Deci, pentru mine, inteligenta = IQ + EQ + SQ.

Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:13
exista un coeficient al inteligentei emotionale si un altul al inteligentei in sine,fiecare lob,adica fiecare emisfera se ocupa cu cate una,bun.dar fiecare circumvolutiune dintr-una sau alta, apare in functie de cum gandim si simtim.si ca sa intelegeti ca un om doar cu un IQ RIDICAT,fara "suflet"....nu ajunge decat o marioneta a propriei gandiri....foarte inteligent,nu!?!
nicoll31
Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:14
80%din cei care sunt capabili sa dezvolte o inteligenta emotionala ridicata,au sanse sa fie niste oameni realizati datorita puterii lor de a....comunica,interactiona..........etc,apoi,cei care au un IQ APROAPE genial,ca de ex:fostul sot ,cine este si ce a realizat profesional,pot spune ca e genial,dar...cum se face ca un om asa destept nu a reusit sa stea in ceea ce ar trebui sa fie familie
nicoll31
Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:22
pfiu, ce de filosofii
pied_piper ai auzit de sfantul Gugal? Daca nu, poate ar trebui sa te mai rogi la el
oki, glumesc
deci, nu mai tin minte exact unde a fost publicata treaba, intr-un jurnal de psihologie britanic sau american, dar s-a descoperit ca fetele mostenesc inteligenta si de la mama si de la tata, iar baietii mostenesc inteligenta doar de la mama.
concluziile le trag cei care au minte pentru asta
kitty_krieger
Postat pe 18 Ianuarie 2009 12:36
Sa intelegem ca tu te simti inferior si fara sa-ti dea Foster cu IQ-ul ei in cap?! Si, intre noi fie vorba, ei ii plac fetele...

Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:38
IRY24, e foarte intresant ceea ce spui si daca-i si adevarat, inseamna ca doar femeile intr-adevar inteligente fac doar baieti... ha, ha. Glumesc, cu te supara.

Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:41
carmen, sa-ti spun sincer opinia mea: eu cred ca fericit pe pamint nu poti fi decit daca NU esti prea inteligent...Cu cit esti mai inteligent cu atit ai mai multe angoase, nelinisti, in fine tot felul de intrebari si, incercind sa gasesti raspunsuri, devi nefericit...

Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:48
femeia, clar, scrie in toate cartile!!! ea si poate sa faca mai multe lucruri deodata
te astept si pe tine cu un vot la poza mea ! Aici ai linkul ! Si ma poti adauga in lista ta de prieteni , sa vorbim :) Thanks ! http://www.yuppy.ro/comunitate/concurs/view_item/9116.html
riimaruca
Postat pe 22 Ianuarie 2009 16:59
Femeile vorbesc mult mai mult, mult mai repede si cunosc mai multe cuvinte. Creierul masculin este mai mare, dar testele de inteligenta au rezultate similare pentru ambele sexe. Suntem incredibil de diferiti. Femeile folosesc in medie 25 000 de cuvinte pe zi, vorbesc mult mai rapid, cauta aprobarea in timpul conversatiei (ab)uzeaza mai des partea dreapta a creierului si isi fac mai multe probleme.
Barbatii folosesc in mdie 12 000 de cuvinte zilnic, vorbesc mai rar, fac numeroase pauze in vrobire, fac uz de partea stanga a creierului, sunt mai certareti si sunt centrati pe rezolvarea problemelor si pe confruntarea directa.
Suntem diferiti atat din punct de vedere anatomic cat si din punct de vedere psihologic. Reactionam diferit, percepem diferit, gandim oarecum diferit si cu toate acestea in final ajungem sa ne intelegem... de cele mai multe ori.
Femei vs BarbatiCel mai adesea, certurile intre sexe au drept numitor comun sensibilitatea acuta a partii feminine. Capacitatea extraordinara de empatie a femeilor este demna de admirat. Daca pasesc intr-o incapere plina de femei, ele iti pot spune imediat care dintre ele este suparata, care a fost parasita, care este plictisita. Se bazeaza foarte mult pe emotii si par a avea mai multa compasiune. Toate acestea se datoreaza, probabil, faptului ca ele sunt programate sa fie mame.
Aceasta capacitate intuitiva are, totusi, numeroase parti proaste. Fiind mult mai sensibile, ele vor diseca orice actiune, vor incerca sa afle ce e in spatele unui anumit comportament. Intr-o relatie sentimentala, femeia nu va judeca niciodata partenerul dupa vorbe, dupa fapte, ci va incerca sa afle ceea ce se afla in spatele lor, chiar daca nu este nimic ascuns. Poate orientarea spre telenovele si filme siropoase le face sa caute intotdeauna semnificatii ascunse.
Mie mi s-a parut intotdeauna ciudat de fascinant modul in care o femeie se poate razgandi. In cazul sexului frumos, schimbarile de plan sau de atitudine, sunt ceva normal. Aceasta nehotarare aparenta se datoreaza faptului ca femeile isi bazeaza actiunile pe sentimente. Daca ea simte ca un lucru este bun in clipa aceasta si in clipa urmatoare nu mai simte la fel, se va razgandi. Daca un gest neichipuit sau mai putin inchipuit o face sa se simta mai putin confortabil, isi va schimba optiunea.
Aceste diferente pot fi trecute usor, daca nu ne asteptam ca partenera sa gandeasca si sa se comporte la fel ca noi. Nu este vorba ca am fi locuitori a doua planete diferite, nu traim in doua universuri diferite, dar avem experiente diferite de viata, am fost tratati diferit de mici copii, am fost educati sa fim diferiti si trebuie sa respectam acest fapt.
Barbatul a descoperit ARMELE si a inventat VANATOAREA,
Femeia a descoperit VANATOAREA si a inventat BLANURILE
Barbatul a descoperit CULORILE si a inventat PICTURA,
Femeia a descoperit PICTURA si a inventat MAKEUP-ul
Barbatul a descoperit LUMEA si a inventat CONVERSATIA,
Femeia a descoperit CONVERSATIA si a inventat BARFA
Barbatul a descoperit JOCURILE si a inventat CARTILE DE JOC,
Femeia a descoperit CARTILE DE JOC si a inventat DATUL IN CARTI
Barbatul a descoperit AGRICULTURA si a inventat MANCAREA,
Femeia a descoperit MANCAREA si a inventat DIETA
Barbatul a descoperit PRIETENIA si a inventat DRAGOSTEA,
Femeia a descoperit DRAGOSTEA si a inventat CASATORIA
Barbatul a descoperit FEMEIA si a inventat SEXUL,
Femeia a descoperit SEXUL si a inventat DURERILE DE CAP
Barbatul a descoperit COMERTUL si a inventat BANII,
Femeia a descoperit BANII..... ..... si atunci s-a dus naibii totul !!!!!
ramona_elisa
Postat pe 4 Februarie 2009 07:50
oare exista vreun barbat care nu a facut niciodata o femeie sa sufere?as vrea sa cred ca da.
dana_mv
Postat pe 4 Februarie 2009 11:46
femeia gindeste cu emisfera sentimentelor, barbatul cu ce a ratiunii ,asa e fiziologic.nu e vb de IQ aici k asta depinde de la pers la pers indiferent de sex.
lacrasar
Postat pe 20 Februarie 2009 15:41
De la: lacrasar, la data 2009-02-20 15:41:02femeia gindeste cu emisfera sentimentelor, barbatul cu ce a ratiunii ,asa e fiziologic.nu e vb de IQ aici k asta depinde de la pers la pers indiferent de sex.


adica indiferent cat sex faci!!?

Postat pe 20 Februarie 2009 15:45

Femeile vorbesc mult mai mult, mult mai repede si cunosc mai multe cuvinte. Creierul masculin este mai mare, dar testele de inteligenta au rezultate similare pentru ambele sexe. Suntem incredibil de diferiti. Femeile folosesc in medie 25 000 de cuvinte pe zi, vorbesc mult mai rapid, cauta aprobarea in timpul conversatiei (ab)uzeaza mai des partea dreapta a creierului si isi fac mai multe probleme.
Barbatii folosesc in mdie 12 000 de cuvinte zilnic, vorbesc mai rar, fac numeroase pauze in vrobire, fac uz de partea stanga a creierului, sunt mai certareti si sunt centrati pe rezolvarea problemelor si pe confruntarea directa.
Suntem diferiti atat din punct de vedere anatomic cat si din punct de vedere psihologic. Reactionam diferit, percepem diferit, gandim oarecum diferit si cu toate acestea in final ajungem sa ne intelegem... de cele mai multe ori.
Femei vs BarbatiCel mai adesea, certurile intre sexe au drept numitor comun sensibilitatea acuta a partii feminine. Capacitatea extraordinara de empatie a femeilor este demna de admirat. Daca pasesc intr-o incapere plina de femei, ele iti pot spune imediat care dintre ele este suparata, care a fost parasita, care este plictisita. Se bazeaza foarte mult pe emotii si par a avea mai multa compasiune. Toate acestea se datoreaza, probabil, faptului ca ele sunt programate sa fie mame.
Aceasta capacitate intuitiva are, totusi, numeroase parti proaste. Fiind mult mai sensibile, ele vor diseca orice actiune, vor incerca sa afle ce e in spatele unui anumit comportament. Intr-o relatie sentimentala, femeia nu va judeca niciodata partenerul dupa vorbe, dupa fapte, ci va incerca sa afle ceea ce se afla in spatele lor, chiar daca nu este nimic ascuns. Poate orientarea spre telenovele si filme siropoase le face sa caute intotdeauna semnificatii ascunse.
Mie mi s-a parut intotdeauna ciudat de fascinant modul in care o femeie se poate razgandi. In cazul sexului frumos, schimbarile de plan sau de atitudine, sunt ceva normal. Aceasta nehotarare aparenta se datoreaza faptului ca femeile isi bazeaza actiunile pe sentimente. Daca ea simte ca un lucru este bun in clipa aceasta si in clipa urmatoare nu mai simte la fel, se va razgandi. Daca un gest neichipuit sau mai putin inchipuit o face sa se simta mai putin confortabil, isi va schimba optiunea.
Aceste diferente pot fi trecute usor, daca nu ne asteptam ca partenera sa gandeasca si sa se comporte la fel ca noi. Nu este vorba ca am fi locuitori a doua planete diferite, nu traim in doua universuri diferite, dar avem experiente diferite de viata, am fost tratati diferit de mici copii, am fost educati sa fim diferiti si trebuie sa respectam acest fapt.
Barbatul a descoperit ARMELE si a inventat VANATOAREA,
Femeia a descoperit VANATOAREA si a inventat BLANURILE
Barbatul a descoperit CULORILE si a inventat PICTURA,
Femeia a descoperit PICTURA si a inventat MAKEUP-ul
Barbatul a descoperit LUMEA si a inventat CONVERSATIA,
Femeia a descoperit CONVERSATIA si a inventat BARFA
Barbatul a descoperit JOCURILE si a inventat CARTILE DE JOC,
Femeia a descoperit CARTILE DE JOC si a inventat DATUL IN CARTI
Barbatul a descoperit AGRICULTURA si a inventat MANCAREA,
Femeia a descoperit MANCAREA si a inventat DIETA
Barbatul a descoperit PRIETENIA si a inventat DRAGOSTEA,
Femeia a descoperit DRAGOSTEA si a inventat CASATORIA
Barbatul a descoperit FEMEIA si a inventat SEXUL,
Femeia a descoperit SEXUL si a inventat DURERILE DE CAP
Barbatul a descoperit COMERTUL si a inventat BANII,
Femeia a descoperit BANII..... ..... si atunci s-a dus naibii totul !!!!!
adevarat spus si stintific
lacrasar
Postat pe 20 Februarie 2009 15:45
sunt unii barbati foarte inteligenti , la fel si femei foarte inteligente..dar hai sa vb de barbati.cine a inventat machiajul? un barbat. cine a inventat calculatorul? un barbat.cine a inventat avionul? un barbat.cine a inventat ....etc......concluzia: majoritatea sunt barbati...parerea mea e ca nr barbatilor inteligenti e mai mare decat nr femeilor inteligente....

Postat pe 20 Mai 2009 13:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum ar trebui sa fie sotia ideala? 25 De la: alexandra_n 29 Mai 2009 12:35
intrebare 8 De la: DiavolytaTa 4 Aprilie 2009 19:01
Les cheveux , negliges, longs et sauvage ! 8 De la: kudika195501 18 Ianuarie 2011 22:28
un sfat,orice 6 De la: kudika159859 31 Martie 2010 12:28
cadoul mult asteptat... 22 De la: glumeatza 27 Iulie 2009 23:56