Metabolism

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
Anlao Avatarul lui Anlao

3 mesaje
Membru din: 12/01/2009

De ceva timp am ajuns sa cred ca am un metabolism foarte scazut. Nu numai ca asimilez orice mananc, insa de cate ori am zgarieturi sau taieturi dureaza o vesnicie pana cand se vindeca, si luni de zile pana cand dispare cicatricea. Vorbind cu prietenii mei, am observat ca la ei o zgarietura se vindeca mult mai repede (zile-saptamani), pe cand la mine dureaza saptamani si la taietura chiar luni de zile.

In afara de kile in plus, sunt sanatoasa si foarte activa (schiez, dansez, merg al sala, merg cu rolele), deci nu cred ca e vre-o boala. Ma puteti ajuta cu sfaturi / solutii pentru a-mi grabi metabolismul?
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
o vizita la medic...si nu glumesc deloc
Raporteaza abuz de limbaj
Politicienii sunt precum scutecele: trebuie schimbati des si din aceleasi motive
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

Intirzierea vindecarii ranilor, este un simptom al diabetului. Are de a face cu metabolismul , dar nu in sensul ca este lent, ci poate fi o dereglare a acestuia datorita diabetului.
Kilogramele in plus sunt un alt semnal al. predispozitie la diabet.
Alte simptome:
- oboseala
- senzatie de sete permanenta ( care nu dispare)
- pofta crescuta pt. dulciuri.

Sa i-ti faci niste analize, din care sa rezulte mai ales nivelul glicemiei
ē concentratia glucozei plasmatice dupa postul de peste noapte >140mg/dl (7,8 mmol/l) pentru cel putin doua situatii separate.
ē concentratia glucozei plasmatice dupa ingestia a 75 g de glucoza >200mg/dl (11.1 mmol/l) la 2 ore si cel putin Ónca o determinare Ón timpul celor doua ore de test (cel putin 2 valori sunt necesare pentru a stabili diagnosticul).


Raporteaza abuz de limbaj