Mai multe
Va dedic aceasta poezie sensibila,pentru toti cei ,care au suferit din cauza dorului,sa va aduca pacea si linistea in suflet!!!!!!Sa va fie bine in suflet!!__EU ![]() In vise nu mai esti.. Nu mai ai loc �n visurile mele E lini�te �i e p�durea surd� La strig�te �i r�t�ciri de stele... Durerea trupul mi-l inund�... E ca o na�tere de piatr� seac� Din cochilia unei scoici de perle... A�tept o vreme s� mai treac� S� nu-mi mai fie dorurile grele... �i va veni o vreme c�nd vei geme De dorul meu... �i c�utarea mea Va fi demult plecat�-ntre Poeme Pe care tu nu le vei mai avea... Eu poarta viselor am �ncuiat �i-n lan�uri amintiri �n agonie S� scape de uitare se tot zbat... Dar mil� de zbaterea lor nu o s�-mi fie... �i voi pleca spre prim�vara mea Ce m� a�teapt�-n firul violet Al liliacului de pe �osea Pe unde a crescut mereu discret...!___Petre Violeta http://www.youtube.com/watch?v=PKqHWVRhjWg
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 07:05 |
||
|---|---|---|
This I promise you!!!!A lovely day to all!!! http://www.youtube.com/watch?v=kwaXnnYfJA8
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 07:07 |
||
De la: kudika_956659, la data 2015-08-18 18:39:03Nu degeaba este muza a poetilor sau pictorilor, a sculptorilor sau a compozitorilor, puritatea sufletului si bunatatea daruita o inalta deasupra standardului de om frumos! Fii demna femeie de numele tau esti leagan de viata si inger intrupat !�mi plac femeile. Alea frumoase, de te fac s� �ntorci capul dup� ele pe strad�. Ți se lungește g�tul sau privirea și nu �ți poți lua ochii de la ele. Orice v�rst� ar avea. Pentru c� o femeie frumoas� nu are v�rst�. Are ceva al ei. Se numește atitudine. Se numește ținut�. Se numește alur�. Excelent,Maria,multumesc pentru aceasta ocazie de a citi aceste randuri pline de adevar!!! Buna dimineata,draga mea!!! http://www.youtube.com/watch?v=1SiylvmFI_8
|
||
|
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 07:09 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=AzaTyxMduH4
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 07:09 |
||
Rottyyyyyyyyyyyyyyyyy,capusorul sussssss,de pe perna calduta,te astept la cafeaua de dimineataaaaaa!!! Buna dimineata,draga mea,zi frumoasa!!! http://s487.photobucket.com/user/iva24/media/cafea-71.jpg.html si.... http://www.youtube.com/watch?v=jSNukF6JQV8
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 07:12 |
||
|
"Toate schimbarile, chiar si cele mai dorite, au melancolia lor. C�ci ceea ce l�s�m �n urma noastr�, este o parte din noi. Noi trebuie sa fim �n stare s� spunem unui capitol din via�� �adio� �nainte de a �ncepe un altul."___ Anatole France Trecutul face parte din voi,dragilor,pastrati-i locul cuvenit si indrazniti sa mergeti mai departe,pe drumul ales de voi,plin de bucurii si satisfactii!!!Nu regretati trecutul,caci nu are logica,ci adorati clipa de ACUM,PREZENTUL,asta este tot ce conteaza!!!__EU If you go.....!! http://www.youtube.com/watch?v=MggrZMe86i0
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 07:17 |
||
|
Uite ce cumintica stau si beau cafeaua... http://i.imgur.com/A0YOhfa.jpg ...Citesc si stirile. Ups... sa dau picioarele jos de pe masa ? Neata draga mea
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 08:16 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 08:16:35Uite ce cumintica stau si beau cafeaua... Nu le da!!!!! Simte-te bine si relaxata!!!! Ce faci,Rotty,cum simti dimineata de astazi???? In Bucuresti,s-a racorit,este innorat,m-am putut odihni azi noapte,deci,totul este perfect!!!! Ce ai aflat nou????? Cei de la rubrica "stiti" te-au anuntat ca iti vor umple frigidrul??????
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 08:20 |
||
De la: kudika_15804, la data 2015-08-19 08:20:22............................................... |
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 08:22 |
||
Bine ar fi sa-mi umple aia frigiderul , dar nuuu....tot eu tre sa merg la cumparaturi. Aici s-a inseninat , dar se simte ca se apropie toamna. E aerul ala racoros cu miros specific. Mai tarziu cica se incalzeste binisor.
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 08:24 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 08:24:26 Ar fi bine,nu????? Las' ca ii voi chema la mine,nu am chef sa ma duc la cumparaturi!!!! Rotty,vine,vine Toamna,se simte in aercopacii au inceput,deja,sa isi scuture podoaba de frunze,dimineata,ma trezesc pe intuneric nu pe lumina,sunt semne caracteristice,poate scapam de caldurile astea afurisite!!! Sa dea Domnul sa ai parte de o zi asa cum o doresti!!!!!
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 08:29 |
||
Bucura-te tu de frig , ca pe mine ideea de a lua geaca groasa ma deprima.
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 08:31 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 08:31:53Bucura-te tu de frig , ca pe mine ideea de a lua geaca groasa ma deprima. Ti-am mai spus ca suntem inversate!!! Daca nu suport caldura,crezi ca ma ami pot schimba la varsta mea??????? Oricum va fi,va fi bine,zic. Nu intra in depresie,te rog,mai avem timp pana vom imbraca hainele groase,si,mai este ceva,nu suport nici Iarna,haaaaaaaaaa!!!
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 08:41 |
||
|
Nu intru , nu intru ca nu am timp...inca. M-au asaltat pisicile ca au venit flamande de prin gradina... http://s201.photobucket.com/user/patsyslp/media/newpictures2/a73939ac-d116-482b-88ce-d9d2dd76cd2c_zpsca91d6cd.jpg.html Si oricum , pe weekend au anuntat iarasi 30 de grade.
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 08:48 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 08:48:54Nu intru , nu intru ca nu am timp...inca. M-au asaltat pisicile ca au venit flamande de prin gradina... Ahaaaa,si crezi ca numai lor le este foame????? Chiar daca am venit de acasa,netrecand prn gradina!!!!! Fa-le de papica,Rotty,nu-i problema,mancam la gramada!!!!
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 08:55 |
||
|
Ok , daca asa vrei , poftim la masa... http://i.imgur.com/A602VFR.jpg ...nu te uita , papa.
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 09:02 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 09:02:49Ok , daca asa vrei , poftim la masa... Muamaaa,vezi ce suparata sunt???? cred ca sunt mahnita pentru faptul ca este putina papica,de-aia,na!!!! Pap,dar nu garantez pentru siguranta farfuriei!!!
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 09:09 |
||
|
Mai mult nu capeti , ca-i gol frigiderul. Eventual niste oua , ca din alea am destule... http://static.chefkoch-cdn.de/ck.de/rezepte/12/12740/284825-960x720-leckeres-schinkenbrot-mit-spiegelei.jpg Am zis doar ca azi tre sa merg la cumparaturi. Dar asta dupa ce ies de la hair_stilist... http://img29.dreamies.de/img/361/b/qgwuvdd3rfw.jpg
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 09:14 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 09:14:45Mai mult nu capeti , ca-i gol frigiderul. Eventual niste oua , ca din alea am destule... O sa ma intoxic de la atatea oua,si aseara am papat cartofi prajiti ,cu oua ochiuri si mujdei!!!! Dar imi asum riscul,nu pot rata aceasta ocazie!!!! Tu esti cea de pe scaun?????? Seamana cu tine putin,o fi sosia ta,...dar cred ca este o copie mai putin reusita!!! Iar lesinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 09:25 |
||
|
Sunt eu inainte de a ma aranja... http://i271.photobucket.com/albums/jj146/babaaa4/Red%20Hot%20Riding%20Hood/red_hot_riding_hood_gif_65_by_toongod-d8nbcim_zpsxbgenlta.gif~original Acum ce zici ?
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 09:40 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 09:40:20Sunt eu inainte de a ma aranja... Tzzzzzzzzzzzzzzzz,ce sa mai spun????? M-ai bagat in poala cu noua ta coafura si vopsea!!!! Asa sa mergi la cumparaturi,da????? Ai sa primesti niste bonusuri grase si grozave!!! Dar mi-ai luat oglinda,caci nu mai agsesc in poseta!!!! Este una magica!!!
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 09:45 |
||
Cine ? Poseta , sau oglinda ?
|
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 09:48 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 09:48:30 Oglinda!!!! Spune numai adevarul si nici nu se sparge!!! Poseta mea este cam cat o valiza,contine multe lucruriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii feminine!!!
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 09:54 |
||
De la: kudika_15804, la data 2015-08-19 09:45:17........................ |
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 09:55 |
||
Atunci , mult succes la cautat. Eu ma retrag ca-i tarziu si sunt asteptata http://i1110.photobucket.com/albums/h452/micha134/dogs/c307002_zpsjcqcd4dg.gif Sa ai o zi frumoasa si cu mult soare.Macar in suflet. http://i218.photobucket.com/albums/cc315/agusadri/dos/let-the-sunshine-in-l-xwvssr_zpstbu1u95t.jpeg |
||
|
Rotty_ Postat pe 19 August 2015 09:56 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 09:56:26 Gata,am mutat soarele de pe cer in sufletul meu!!! Rotty,eu voi intra in ale mele treburi,plimbare placuta,sa auzim de toate cele bune!!!!Multumesc,asemenea!!! Sa-i dam bataie,caci timpul trece....
|
||
|
kudika_15804 Postat pe 19 August 2015 10:00 |
||
|
O ZI MINUNATA VA UREZ ! |
||
|
kudika_956659 Postat pe 19 August 2015 11:40 |
||
.[/quote] Excelent,Maria,multumesc pentru aceasta ocazie de a citi aceste randuri pline de adevar!!! Buna dimineata,draga mea!!! http://www.youtube.com/watch?v=1SiylvmFI_8 [/quote] MULTUMESC draga mea prietena !O zi plina de farmec dar si de succese !P��ania m�garului b�tr�n�ntr-o bun� zi, m�garul unui ��ran c�zu �ntr-o f�nt�n�. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore �ntregi, �n timp ce ��ranul c�uta s� vad� ce e de f�cut. P�n� la urm�, ��ranul hot�r� c� m�garul �i-a�a era b�tr�n, iar c� f�nt�na, oricum secat�, tot trebuia s� fie acoperit� odat� �i odat�. �i c� nu mai merit� osteneala de a-l scoate pe m�gar din ad�ncul f�nt�nii. A�a c� ��ranul �i chem� vecini, ca s�-i dea o m�na de ajutor. Fiecare dintre ei apuc� c�te o lopat� �i incepur� s� arunce de zor pam�nt �n�untrul f�nt�nii. M�garul pricepu de �ndat� ce i se preg�tea �i se puse �i mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dup� c�teva lopeti bune de p�m�nt, m�garul se potoli �i t�cu. ��ranul privi �n ad�ncul f�nt�nii �i r�mase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de p�m�nt, m�garul cel b�tr�n f�cea ceva nea�teptat : se scutura de p�m�nt �i p�ea deasupra lui. �n cur�nd, toat� lumea fu martor� cu surprindere cum m�garul, ajuns p�n� la gura f�nt�nii, s�ri peste ghizduri �i ie�i frem�t�nd��. Via�a va arunca poate �i peste tine cu p�m�nt �i cu tot felul de greut��i� Secretul pentru a ie�i din f�nt�n� este s� te scuturi de acest p�m�nt �i s�-l folose�ti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greuta�ile noastre este o ocazie pentru un pas �n sus. Putem ie�i din ad�ncurile cele mai profunde dac� nu ne d�m batu�i. Folose�te p�m�ntul pe care �i-l arunc� peste tine ca s� mergi inainte. Aminte�te-�i de cele 5 reguli pentru a fi fericit : Cur���-�i inima de ur�, fric�, egoism. Scute�te-�i mintea de preocupari inutile. Simplific�-�i via�a �i f�-o mai frumoas�. D�rue�te mai mult �i a�teapt� mai pu�in. Iubește mai mult �i� scutur�-te de p�m�nt, pentru c� �n via�a asta, tu trebuie s� fii solu�ia, nu problema. |
||
|
kudika_956659 Postat pe 19 August 2015 11:43 |
||
De la: Rotty_, la data 2015-08-19 09:56:26 Si tie Rotty un gand bun si o raza de soare din sufletul meu ...
|
||
|
kudika_956659 Postat pe 19 August 2015 11:45 |
||
|
Despre culori ....: Negru � este ceva special. Daca vorbim despre caracteristicile psihologice ale perceptiei umane a diferitor culori, despre culoarea neagra exista o necesitate de a vorbi separat. Caracteristica principala a culorii negre � aceasta culoare, care efectiv absoarbe toate culorile, este o sinteza a tuturor culorilor, iar acest fapt da culorii negre o putere speciala, magica, o capacitate de dominatie si putere agresiva. O persoana, care prefera negru sau gri tuturor culorilor, monocromul, in conformitate cu parerea psihologilor are probleme cu perceptia mediului inconjurator, este afectata de conflicte sau supratensiune, este nefericita si cauta puterea, dar constata idealurile sale de neatins. Culoarea albastra este considerata cel mai adesea simbolul a tot ce este legat de spiritualitate. Amuletele de culoare albastra au darul de a anihila �privirile rele�. Multi oameni considera albastru culoarea lor preferata, si este cunoscut faptul ca majoritatea barbatilor prefera albastru. Culoarea albastra ii face pe oameni calmi si linistiti sufleteste, aceasta culoare este adesea descrisa ca fiind culoarea cea mai calma, senina, sigura, linistita si curata. Culoarea albastra poate fi la fel de usor si prietenoasa, precum si puternica si curajoasa. Acesta culoare este adesea folositala decorarea interioarelor de birouri, deoarece cercetarile moderne arata ca in zonele albastre se observa cea mai mare productivitate. Albastru � culoarea cerului, rece si linistitoare. Albastru sau albastru deschis asigura un somn bun si creeaza iluzia trecerii mai rapid a timpului, asa ca aceasta culoare este buna si pentru decorarea dormitorului sau camerei de recreere. Dar tineti minte: supraabundenta de albastru poate provoca o stare de spirit oprimanta! Culoarea albastra cel mai putin capabila sa induca pofta de mancare. Aceasta proprietate al culorii albastre este utilizata pe scara larga in programele de pierdere in greutate. Ea este foarte rar gasita in produsele naturale, si, probabil, destul de greu va va fi sa numiti un produs alimentar de culoare albastra, cu exceptia fructelor de padure � afine si unor soiuri de prune. Oamenii intuitiv evita alimentele de culoare albastra, deoarece produsele stricate sau toxice de multe ori au tocmai aceasta tenta de albastru. Culoarea albastra, de asemenea, ajuta la reducerea temperaturii si scaderea frecvenței cardiace. Adesea albastru este respins de fumatori. Albastrul este asociat cu apa, aerul � mare, cer � calmeaza, creeaza un sentiment de confort. Culoarea stabilitatii, satisfactiei. Simbolizeaza valorile eterne, gandirea profunda, atentia, contemplarea; simbolizeaza inaltime si profunzimea (sentiment de spatiu, de obicei albastru). Constanta, loialitate, dreptate, bunatate, pace. Turcoazul este cea mai rece dintre toate culorile spectrului. Acesta combina doua nuante: verde si albastru, fiecare dintre care are o amprenta informationala diferita. Componenta verde a culorii calmeaza si relaxeaza, calmeaza emotiile negative, este linistitoare. In timp ce culoarea albastru turcoaz este asociata cu puritatea, renovarea sau reabilitarea. Deci, putem spune despre culoarea turcoaz ca este capabila de a intari sistemul imunitar, amelioreaza oboseala si iritabilitatea, calmeaza, curata organismul. In cazul in care o persoana este nervoasa, nu poate gasi cuvintele potrivite, o poate ajuta culoarea turcoaz, ea da incredere in sine, va permite sa gasiti contactul cu alte persoane. Simbolurile culorii turcoaz sunt: laguna, valurile, ploaia, curatenia, calmul, retinerea, linistea, seninatatea, intinderea insorita a marii tropicale. Intr-un interior cu nuanta de turcoaz extinde vizual spatiul, creeaza un sentiment de prospetime de aer, face incaperea luminoasa si insorita. Ea nu irita, ci mai degraba calmeaza, amelioreaza oboseala vizuala. Turcoazul albastrui iti da forta, ajuta la reflectie, meditatie si da senzatia constiintei impacate. Turcoazul verzui este considerat mort, sub influenta acestei culori se reduce forta si scad performantele. Culoarea aceasta nu este simpla, turcoazul niciodata nu pare ieftin. Aceasta culoare este asociata cu eleganta palatelor, luxul si bogatia. Amintiti-va ceramica orientala, finisajul in culoarea turcoaz natural a fatadelor din moschee. Verde (GREEN) Impactul emotional al verdelui asupra persoanei este acelasi ca si la albastru � e la fel ca toate nuantele de albastru, relaxeaza si te elibereaza de stres, deci este ideal pentru saloane de interior sau dormitoare. In cazul in care un text de citit este acoperit cu o pelicula verde transparenta, viteza de citire, intelegere si stapanire a informatiei citite este mult mai mare. Culoarea verde are un efect de vindecare si scuteste de stres. Oamenii care lucreaza in camera cu interior verde, sunt mai putin susceptibili de a suferi indigestie si alte boli intestinale. Medicii stiu ca amelioreaza, de asemenea, durerea si oboseala, armonizeaza. Dar trebuie sa tinem minte, ca verdele nu ar trebui sa fie utilizat in combinatie cu alb sau albastru, in caz contrar acesta poate provoca stare depresiva si letargie. Verdele combinat cu rosu la multa lume aduce amintirile de Craciun si de Anul Nou, caci aproape peste tot in lume aceasta combinatie este un simbol al Craciunului. Multi psihologi cred ca celor care prefera verdele, le este frica de a cadea sub influenta straina si cauta sa se afirme. Oricine iubeste verdele, le este frica de dificultati si probleme in viata si tind sa fie increzatori si chiar aroganti. Dar oamenii excentrici care reusesc sa isi ating obiectivele lor nu prin activitate, dar prin vointa, emotii si pasiuni, de obicei, resping verdele si il vad total inacceptabil. Verdele nu le place si acelor oameni care sunt pe punctul de epuizare fizica sau psihica. Dar, in situatiile cu risc ridicat sau de tensiune puternica verdele este preferat de multi. Verdele produce efectul atat de incalzire, dar si de racire, este culoarea stabilitatii, armoniei si echilibrului sanatos. Imbracati o haina in orice nuanta de verde, si imediat va veti simti reinnoiti, reinviati si plini de forte proaspete de primavara. Dar tonurile de verde-masliniu nu sunt atat de aproape de impactul psihologic ca al verdelui, deoarece acesta provoaca starea de spirit mai mult militarista. Combinatia la o haina de verde si albastru creeaza o stare de spirit a naturii � acestea sunt culorile padurilor si iazurilor, verdele proaspat de primavara si raulete curate. Verdele combinat cu maro, bej sau bronz creeaza un sentiment de naturalete, autenticitate, de acea aceste combinatii sunt utilizate in ambalarea produselor ecologice. Combinatia de trei culori de verde cu galben, alb sau negru � o combinatie foarte sportiva, si este perfecta pentru activitati in aer liber. Verdele cu mov sau violet � o combinatie, de asemenea, de contrast, luminos si plin de viata. O culoare verde lime, combinata cu haine portocalii si galbene creaaza o paleta asemanatoare cu fructele proaspete si suculente Aceasta culoare este cel mai scurt fascicul de lumina a spectrului de culori pe care ochiul uman il poate distinge. Dar, dupa puterea efectului este una dintre cele mai emotionale si puternice culori. Unele persoane adora culoarea violeta, altii nu o accepta absolut. Se crede ca aceasta este �culoarea magiei�, si intr-adevar, are ceva misterios. Poate culoarea violet inchis a cerului de noapte evoca in noi astfel de asociatii? Pictorii cred ca culoarea violet are ceva dureros si trist. Un copil care picteaza cel mai mult in violet are nevoie clara de ajutorul unui psiholog � el este nefericit si deprimat, melancolic. Dar daca violetul lui favorit este mai purpuriu, visiniu sau violet � poate e un ganditor si om intelectual, creativ. Intr-o incapere de locuit este mai bine de folosit culori luminoase de nuante violet si lilac,culorile adanci si prea luminoase sunt obositoare. Purple simbolizeaza puterea, demnitatea, onoarea, maiestatea, gloriea, forta. Uniunea de iubire si de adevar, ca o combinatie de rosu si albastru. Rosu � este cea mai puternica dintre toate culorile. Red � o culoare stralucitoare, calda, care evoca emotii puternice. La majoritatea oamenilor, rosu este asociat cu dragostea, caldura si confortul. Rosu este considerat agresiv si o culoare enervanta, si capabila de a crea emotie si tensiune. In psihologie, personalitatile, care aleg rosu, sunt dornice de a cuceri, de a reusi, a-si atinge scopurile; daca vorbim despre iubire, la ei este mai degraba o pasiune senzuala, potenta; cu comportament activ, poate chiar agresiv, cu constiinta de sine plina de viata, activi, inspirati. Culoarea rosie este aleasa de catre persoanele emotionale, amoroase, senzuale. Psihologul american Berthold Schwarz considera ca proprietarii de masini rosii � optimistii care iubesc viata si se considera foarte fericiti. In cazul in care rosu este culoarea preferata a unei persoane, despre el, se poate spune, ca este indraznet, comunicativ si excitabil. Culoarea rosie este preferata de personalitatile puternice cu vointa, dominatoare, altruistii la fel o prefera, rosu este adesea ales de adolescenti. In cazul in care o persoana sufera de un complex de inferioritate si se teme de certuri, daca aceasta vrea stabilitate in relatii si este inclinat spre singuratate, culoarea rosie pentru ea va fi enervana. Rosu � simbolul pasiunii, entuziasmului, energiei, erotismului, deaceea dezgustul fata de rosu sau ignorarea acestuia este un semn de slabiciune fizica si epuizare mintala. Roz (Pink) este mai aproape de alb decat de rosu. Aceasta este � o culoare pala, senzuala, autoritatile alimentare cred ca aceasta este una dintre culorile, care cel mai mult ridica pofta de mancare. Nuante de rosu: rosu, roz, carmin, visiniu, cardinal, rosu aprins, caramiziu. Culoarea galbena este o culoare luminoasa stimulatoare, ea creste concentrarea, imbunatateste memoria, organizeaza, ajuta la luarea deciziilor corecte si rapide, ajuta la intelegerea ideilor noi si punctele de vedere ale altora, este culoarea optimismului. Trezeste dorinta de deschidere, libertate, mobilitate, sociabilitate. Culoarea de soare si de vara � in alchimie auruk este considerat lumina soarelui inghetata. Ca o culoare aproape de aur si soare, simbolizeaza adesea slava si puterea divina. In cele cinci elemente chineze galbenul � culoarea pamantului � inseamn� stabilitate, maturitate, materialitate. Toate nuantele de galben de la portocaliu aprins, auriu cald ca soarele, lamaie, la nuante de ocru pamantiu, de masliniu, strontiu rece � toate, fara exceptie au o incarcatura emotionala, calda, prietenoasa. In acelasi timp, este perceputa si ambiguu. Galbenul � dupa efect este similar cu portocaliul, fermitate, tonifiere, revitalizare, deschizand in fata persoanei influentele pozitive externe, contribuind la prelungirea bunei dispozitii. Este culoarea sperantei si optimismului. Ca cea rosie si portocalie, mareste eficienta, dar intr-o masura mai mica, dar pe o perioada mai lunga. Are efect benefic asupra creativitatii. Ajuta la stari negative, mentale: blocaj creativ, depresie, stima de sine scazuta, pesimism. Este remarcata mai ales pentru efectul sau terapeutic asupra organelor digestive si hepatice. Galbenul imbunatateste pofta de mancare. Culoarea Galben ajuta la vindecarea psihoneurozelor, deoarece are capacitatea de a calma si diminua tensiunea nervoasa la om. Galbenul pune sentimentele in miscare, elibereaza de stari negative, care submineaz� increderea. Ajuta mai ușor sa accepti idei noi si le vezi dintr-o perspectiva diferita. Aceasta contribuie la o mai buna auto-organizare si concentrare a gandirii. Dac� doriti sa va faceti oaspetii sa se simta in largul sau si sa se distreze din toata inima, decorati camera de zi cu obiecte galbene. La copii se imbunatateste interesul cognitiv. Cu toate acestea, in camera copiilor culoarea galbena ar trebui utilizata cu moderatie pentru ai usura copilului adormitul. Daca doriti sa inviorati un copil lent si pasiv- atarnati o imagine cu soare in camera lui! A purta imbracaminte cu indicii de galben este recomandat daca doriti sa obtineti succese la detalii atunci cand invatati si aveti nevoie de un cap limpede atunci cand doriti sa aduceti un pic de bucurie in viata voastra. Nu purtati galben daca: simtiti frica, nu doriti sa fiti in centrul atentiei, si doriti odihna capului. Galben viu poate fi un fundal bun pentru orice culoare (in China, pe un fundal de culoare galbena au demonstrat intotdeauna colectiile de porțelan). Pe peretele galben arata bine picturile. Culoarea alba � o sinteza a tuturor culorilor. Ea cuprinde un sens semnificativ, deoarece transmite atat caldura si lumina, dar si recele si gheata. Culoarea alba nu respinge pe nimeni, din acest motiv ea poate fi priferentiala pentru persoanele cu orice caracter. Pentru alb este tipica neutralizarea propriei puteri, deci din punct de vedere al fiziologiei practic albul este mai bine de utilizat in combinatie cu albastru, rosu sau verde. Albul simbolizeaza puritatea, castitatea, pacea, virginitatea, lumina, ințelepciunea, inocenta si adevarul, evlavia si ceremoniile religioase. Imbracamintea de culoare alba ajuta la reducerea iritabilitatii, reduce frustrarile si nemultumirile. Daca uneori aveti sentimentul ca munciti, ca un �cal de povara la plug�, de dimineata pana seara, neobosit, si viata trece pe alaturi, purtati alb. Albul simbolizeaza purificarea si un nou inceput. O bluza alba imbracata de dimineata va va da o senzatie de oportunitate de a incepe o noua zi �de la zero�. Culoarea gri (GREY) Negru, alb si gri � culori acromatice. In mitologie si arta gri este putin utilizat. Gri-ul combina calitatile opuse ale alb-negru, prin urmare, se simte alienat, mereu pe margine (de fapt nici nu vrea sa fie primul). Unicul scop al gri � stabilitatea și armonia. Gray este singuratic. Persoanele care prefera gri, nu cred ca emotiile pot decide ceva, nu cred in sinceritatea distresului emotional; cred ca emotiile pot avea loc numai in anumite circumstante (dar nu acum). Prin urmare de aici retinerea emotionala si, prin urmare, epuizarea. Gray stabilizeaza intotdeauna procesele din jur, dar intotdeauna arata bifurcat si se simte rau. Hainele gri ofera posibilitatea de a fi liber si calmeaza bine nervii. Gri argintiu intotdeauna arata nobil ca argintul in sine si provoaca un sentiment de stabilitate si prosperitate fara invidie (pentru ca el nu este de aur!). Dar numai bijutierii cunosc faptul ca in natura zacamintele de argint sunt mult mai mici decat cele de aur, pretul sau este stabil si fara impuritati este foarte apreciat! Gri deschis da senzatia de usor, exprima libertatea si o stare psychoenergetica sublima, gata de contact, ea calmeaza bine , calmeaza corpul si mintea (tinde spre alb). Stilul culorii gri � nelinistea (fantomele sunt de culoare gri). Gri inchis da stare de calm si greu, excitarea la ea este inhibata si muta. Persoanele care prefera gri inchis, pot fi caracterizate prin sensibilitate crescuta, ele au nevoie dominanta de satisfactie mentala si fizica. Aceasta culoare exprima lupta constanta a constiintei cu anxietatea excesiva (pare ca persoana este lipsita de energie interna � se caracterizeaza prin expresii precum �mort, rupt, dar inca in viata�). Acesti oameni sufera de sensibilitatea lor si resping comunicarea plina de emotii, deoarece nufac fata afluxului de energie. Regula generala pentru toate culorile � daca utilizati trei culori diferite, mai adaugati obligatoriu una din culorile acromatice. Trucul culorii Gri neutru este ca aproape de orice alta culoare isi schimba vizual nuanta in contrast. Aceleasi proprietati le detine si albul, mai putin negrul. De exemplu, alaturi de rosu gri arata verzui, in apropiere de portocaliu devine aproape albastru. RECUNOSC CA MULTE ASPECTE LE STIAM DAR E BINE DE STIUT !!!!! |
||
|
kudika_956659 Postat pe 19 August 2015 11:53 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| VREAU SA MI FAC PRIETENI | 291 | De la: laura31c 28 Decembrie 2016 19:42 |
| Un subiect poate "off site"? | 4 | De la: cantafabule 13 Septembrie 2009 16:05 |
| Femeia asasin | 34 | De la: dandanaua_reloaded 2 Iulie 2009 14:45 |
|
|
||
| INFORMATIE DESPRE CARTEA LUI M. Gary Neuman �Adevarul despre Infidelitate | 1 | De la: AndreeaAriesan 23 Octombrie 2009 18:29 |
| PROTEST! | 130 | De la: onnyta 23 Mai 2008 11:16 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.