Setari Cookie-uri

RENUNTAREA LA TUTUN - EXEMPLE PERSONALE

citind tot ceea ce a-ti scris voi m-am decis sa ma las si eu de fumat insa ideea e ca prea multa lume fumeaza in jurul meu si nu stiu daca am sa pot sa ma las....sper sa reusesc...cred ca cel mai bine e sa incep prin a le rari si dupa sa ma las asa dintr-o data brusc...sper sa reusesc ca de multa vreme ma tot chinui..am incercat cu bomboane insa o singura luna am reusit sa ma las de fumat
_dulcik_
Postat pe 22 Iulie 2009 10:35
si eu am renuntat la tutun acum 3 sapt ........prietenul meu m-a ajutat f muult sa renut la tutun...si ii multumesc f muult ca m-a ajutat sa renunt..acuma nu prea mai suport nici fumul de tigara....si nu imi place ca hainele sa miroasa a fum..mainile..pielea..totul....este neplacut si nesanatos sa fumezi...si de cand nu mai fumez...ma simt mai bine...pot respira normal
mirescu_ionela
Postat pe 28 Iulie 2009 03:54
Buna dimineata........ Nu mai fumez de 2 luni. Asta nu pentru ca mi-am propus ca de maine gata cu tzigara. Terminasem ultima sesiune ca si student, una foarte grea si fumasez excesiv. Am plecat pe week end la munte unde am zis sa o las mai moale sa mai inspir si eu aer curat, ca nu face rau nimanui. Nu am fumat nicio tigara in acest week end, iar luni dimineata mi-am baut cafeaua fara tzigara. Vreo 2 saptamani am tinut tzigarile pe masa langa mine, sa le vad, sa nu simt ca ma privez de ceva ci este alegerea mea sa nu fumez. De ingrasat nu m-am ingrasat pentru ca din ianuarie sunt in dieta continua. Un alt pas greu a fost fumatul social la cafele prin oras. Am ajuns sa mi se faca rau daca simt fum de tzigara. Mentionez ca fumam din clasa a 10-a, 16-17 ani iar acum am 25, fara pauze. Le tot spuneam apropiatilor sa vedeti ca eu cand am sa ma las de fumat nu voi avea probleme si manifestari de dependenta si logic ca nu ma credea nimeni. Mi-am dorit si imi doresc in continuare o viata sanatoasa. Efectiv ma mandresc ca nu mai fumez. Perceptia mirosurilor mi s-a schimbat precum si a gustului. Periutza mea de dinti miroasea a tzigara, desi eu o foloseam ca sa inlatur acest lucru.
Va multumesc ca m-ati ascultat. Consider ca dorinta si puterea vin din noi, si din niste convingeri ca trebuie si merita sa fim mai sanatosi. Cat despre faptul ca sunt altii care fumeaza in jurul meu si cum am sa ma abtin ? Este o chestiune superba sa te uiti la ei cum fumeaza si sa-ti zici cat rau isi face, dar eu sunt mai puternica si am trecut peste. Sa stiti ca financiar se simte foarte tare. La un moment dat ma gandeam ca banii care ii dadeam pe tzigari sa ii pun deoparte ca sa vad cam cat cheltuiam, dar am renuntat la idee pentru a nu da si mai multa atentie evenimentului. M-AM LASAT DE FUMAT PUNCT.
O zi buna va doresc si multa putere si veti reusi!!!
kudika028658
Postat pe 28 Iulie 2009 08:35
Eu am fumat de la 12 ani pana la 25 cand eram gravida in 8 luni si nu faptul ca am fost gravida m-a determinat sa renunt la fumat ci o simpla raceala. Mi-a fost reau cam doua zile in care nu am putu fuma si dupa aceea m-am intrebat singura " de ce sa mai cumpar tigari?" m-am gandit ca arunc niste bani si apoi a fost o provocare. Eu sunt o persoana foarte ambitioasa, si cu cat fumau mai multi pe langa mine cu atat era ambitia mai mare ca eu sa nu fumez. In prezent a trecut un an si 5 luni de cand nu mai fumez si nici nu mai suport fumul. Sincer eu m-as fi apucat din nou acum pentru ca ma plictisesc dar nu mai pot. Pupici si bafta in incercarea ta de a te lasa de fumat, eu cred ca ambitia este cea mai buna metoda de a renunta la fumat.
kudika017015
Postat pe 28 Iulie 2009 11:51
De la: karma123, la data 2009-05-11 19:00:47
De la: just_laura, la data 2009-03-31 18:43:04am pus trei zile plasturi ,pe urma am aruncat cutia ce contzinea restul de plasturi spunandu-mi ca doar vointza va invinge.
si a invins.In 21 martie a trecut un an de cand nu am mai pus neam de tzigara in gura.
dar pregateste-te...pt mine a fost cea mai grea batalie ce am dus-o vreodata....si te rog sa ma crezi ca am dus o gramada de lupte

felicitari laura!!!
si eu m-am lasat 8 luni de fumat dar pentru ca am stat o perioada in spital. m-am facut bine si desi jurasem ca nu voi mai pune tzigara in gura am ajus in prezent sa fumez aproape 2 pachete pe zi (multumita si stimulilor externi ..soacra si altii).ideea e ca imi doresc sa ma las ca ma simt rau de la ele, dar cand zic ca gata fac un efort de vointa si ma las parca atunci mai apare cate o problema si o rezolv cu tigari.
sper sa invinga si la mine vointa pana la urma..daca nu ..macar poate schimb viciul

poate o fi soacra'ta de vina k fumezi...deci omoara'ti soacra..si eu le trag de vreo...3 anisori asa....mai nou nu prea imi mai place....nu de alta..dak fumez eu 2 tigari pe zi..poate k ma simt bine da dak simt miros de tigara vomit direct !!
lilutza09
Postat pe 28 Iulie 2009 15:03
eu nu am mai fumat doi ani ,cand copilul meu sa imbolnavit foarte grav ,aveam in buzunar un pachet de tigari ,caci de asa e in spitale noastre din ROMANIA ,dai faci ceva ,asteptand afara copilul find la reanimale ,vointa mea a slabit si m-am apucat din nou de fumat ,atunci o aveam ca scuza acum e o slabiciune .
piper
Postat pe 30 Iulie 2009 13:34
Si eu m-am lasat de fumat de mai bine de 2 ani......
Nu mi-a iesit de prima data, cand eram nervoasa, mai ales, imi era imposibil sa nu fumez, fumam o tigare, doua, 3, si dupa aveam tendinta sa ma descurajez, sa imi spun ca nu pot sa ma las, si ma apucam iar...... Fumam cateva zile, o saptamana, dupa care ziceam iar: "de azi ma las", si se repeta povestea, pana cand mi-am dat seama ca ma autosabotam, ma descurajam prea usor, si am continuat tot asa, nu fumam o luna, doua, daca aveam o problema ma suparam, fumam atunci, dar imi ziceam ca nu trebuie pentru asta sa ma apuc din nou de fumat, si pana la urma am reusit sa ma las de tot, acum nu am mai fumat o tigara cam de 2 ani
bad_witch
Postat pe 11 August 2009 12:07
Numai prin autodeterminare si vointa vei putea!
Alte metode nu stiu cat sunt de eficiente. O cunostinta a facut tratament cu medicamente: Zyban, si nu au avut nici un efect.
Eu am fumat aproape 4 ani si am renuntat dupa o faza banala (dupa ce incercasem sa ma las de n ori) Ma uitam la Dr. House, nu mai stiu ce episod, si era vorba despre o tipa tanara care era pe moarte, normal in conditii ciudate. M-a socat faptul ca desi era constienta ca acum trebuia sa tina la sanatatea ei mai mult ca niciodata, ea a mers pe ascuns sa fumeze. Adica...pana acolo sa ajungi? Se intampla si in viata de zi cu zi...toti tremuram dupa tigari. Asadar am zis ca nu vreau sa ajung ca d-soara si mi-am promis ca nu voi mai fuma de a doua zi. Asa a si fost...imediat sarbatoresc 1 an

Pana la urma trebuie sa te gandesti la un lucru: tu esti singura ta stapana...nu tigarile.

Bafta tuturor!
MaRa16
Postat pe 22 Septembrie 2009 16:38
Felicitari tuturor celor care au reusit sa se lase de fumat!
Multumiri tuturor celor care au raspuns acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
popa4mihaela
Postat pe 23 Septembrie 2009 18:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CURSURI DE CALIFICARE SI INITIERE 38 De la: sweet_ioana 2 Septembrie 2009 21:04
Operatia de marire de sani e ok sau nu? 4 De la: TrendSetter 28 Noiembrie 2016 15:25
sala de fitness in titan? 9 De la: lea_zuk 11 Mai 2014 06:41
Buna... un pik de ajutor.. 1 De la: pappy 23 Iunie 2009 17:41
vand Leg Magic!!! 4 De la: andra_ale 22 Iunie 2010 07:31