Setari Cookie-uri

buna tuturor

Ma uitam pe forum si vad cum fetite de 14-15 se gandesc sa-si inceapa viata sexuala si mai mult ca sigur o fac la dorinta partenerilor
Dar cred k e si educatia din familie e de vina am senzatia k parintii nu discuta liber pe aceasta tema cu copii si ei nu stiu la ce riscuri se supun prefer mai degraba sa intrebe pe un forum decat proprii parinti de frica lor.Mai mult le e frica ca vor fi judecati de parinti stiu k fac un lucru interzis dar cum se zice fructul interzis e cel mai dorit.Ce-i drept la 13-14 ani se machiaza si chiar se maturizeaza mai repede dpdv fizic,dar psihic sunt niste copii curiosi cum toti am fot odata.
Si sincer educatia sexuala de se face in scoli e absolut aiurea copii le iau in ras cred k stiu tot.
Dar afluxul asta de informatii despre sex mai mult ii tampeste pe copii din ziua de azi.
Eu cred k inceperea vietii sexuale asa devreme poate lasa urme atat fizice cat si psihice ce mai tarziu le va afecta viata.
Stiu k odata venita menstruatia corpul poate reproduce in cazul fetelor dar organele nu sunt suficient de maturare si mai tarziu pot dezvolta cancer de col uterin si mai depinde si cu cine isi incep viata sexuala le poate lasa ranni pe vagin,nu trebuie uitata apoi protectia ca pot lua o multitudine de boli sau pot ramane insarcinate.Si la noi in romania e o metoda anticonceptionala sa faci avorturi mai ales in randul adolescentelor.
Eu cred k parintii ar trebui sa fie indrumati sa discute liber cu copii lor altfel n-ar mai fii cazuri in care ei isi cred copii "cuminti" si unii deja au facut avoruti.Dar si parintii sunt superficiali,nu toti unii
prefera sa pastreze aparentele si la ei in familie sexul e tabu iar fetele mai ales educate sa fie virgine pana la maritis dar in schimb baietii sunt educati sa aiba cat mai multa exeperienta
Nu judec pe nimeni dar fetele astea ar trebui sa se gandeasca mai bine inainte sa faca sex.
ma gandeam sa aflu si parerea celor de forum despre asta poate sunt eu mai invechita.
capriciosa
Postat pe 31 August 2009 19:25
nu esti invechita, numa' ca-i greu sa convingi un copil pe calea virtualului. e si ma greu atunci cand parinti se gandesc la altceva decat la educatie. e si mai greu atunci cand exista un bombardament sexual pe toate canalele.
geo_x
Postat pe 31 August 2009 19:37
parerea mea este ca ai dreptate! o copila nu poate sa faca sex deja la 14-15 ani pentru ca nu e suficient de matura iar vaginul nu i s`a dezvoltat complet dar ideea cu abstinenta pana la maritis mi se pare un pic invechita:P ele mai mult ca sigur ar trebui sa`si inceapa viata sexuala cand simt ca iubesc partenerul cu care sunt ele cu adevarat nu o senzatie de excitare si gata hai sa o facem...asta doar din cauza partenerilor care le tot preseaza si le ameninta ca le parasesc daca nu o vor face sau le santajeaza emotional spunand.."daca nu vrei sa facem sex inseamna ca nu ma iubesti" deci repet..nu esti invechita ai dreptate
nebuna94
Postat pe 31 August 2009 19:40
N-am zis nimk de virgina pana la casatorie dar sa mai stea si cu unul si cu altul macar pana la 18-20 de ani nu primul venit primul servit.K nu sunt nici eu asa absurda k sunt si eu tanara am 21 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum cateva luni dar cred k am asteptat destul si crd k am intalnit persoana potrivita.
capriciosa
Postat pe 31 August 2009 19:47
De la: capriciosa, la data 2009-08-31 19:47:28N-am zis nimk de virgina pana la casatorie dar sa mai stea si cu unul si cu altul macar pana la 18-20 de ani nu primul venit primul servit.K nu sunt nici eu asa absurda k sunt si eu tanara am 21 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum cateva luni dar cred k am asteptat destul si crd k am intalnit persoana potrivita.


Ma bucur ca ai asteptat pana la 21 de ani sa o incepi si verisoara mea a facut la fel si spune ca nu`i pare rau ca a asteptat pana la 20 de ani(mentionez ca acum are aceiasi varsta ca tine 21 de ani)si ca i`ar fi parut rau sa isi inceapa viata sexuala cu primul iesit in cale

nebuna94
Postat pe 31 August 2009 19:54
si io care am crezut ca-i un topic serios!!
geo_x
Postat pe 31 August 2009 19:56
De la: geo_x, la data 2009-08-31 19:56:51si io care am crezut ca-i un topic serios!!


poi e serios! cine a zis ca nu e?!
nebuna94
Postat pe 31 August 2009 19:58
Mai mult cred k la varsta asta nu se pune vorba de iubire ci mai mult de atractie fizica k e frumos,k se porta bine cu ea.Totul cam superficial.Pana la urma virginitatea nu e asa importanta dar la o varsta asa frageda poate lasa urmari neplacute mai tarziu.Si orice s-ar zice prea multi parteneri dauneaza k dak incepila 14 ani pana la 20 e posibil sa schimbi mai multi.
capriciosa
Postat pe 31 August 2009 19:58
SI de ce n-ar fii serios? E vorba de viata de toate zilele de ceea ce vad la tv, citesc prin ziare pe forumuri si tot asa.Dak deschizi un ziar pe la nu stiu ce pagina pozitii sexuale,sfaturi despre asa ceva,fete mai mult goale si tot asa.e normal caun copil sa fie curios cu ce se manaca dar sa-i fie explicate atat avantajele cat si dezavantajele sincer si direct sa fie constient la ce se expune.Sincer cred k lumea a luat-o razna.
capriciosa
Postat pe 31 August 2009 20:02
De la: capriciosa, la data 2009-08-31 20:02:43SI de ce n-ar fii serios? E vorba de viata de toate zilele de ceea ce vad la tv, citesc prin ziare pe forumuri si tot asa.Dak deschizi un ziar pe la nu stiu ce pagina pozitii sexuale,sfaturi despre asa ceva,fete mai mult goale si tot asa.e normal caun copil sa fie curios cu ce se manaca dar sa-i fie explicate atat avantajele cat si dezavantajele sincer si direct sa fie constient la ce se expune.Sincer cred k lumea a luat-o razna.

intr-adevar traim intr-o lume care ne debusoleaza
annes_from_bucharest
Postat pe 31 August 2009 20:05
Voi probabil ca aveti dreptate, dar cred ca puneti gresit problema ... Tocmai atunci cand cineva incearca sa iti interzica sa faci un lucru, iti doresti sa-l faci. Eu am fost la 15 ani destul de recent ca sa-mi aduc aminte cum gandeam atunci, si sa stiu ca ce gandeste generatia mea. Poate gresesc, dar uite cum cred ca e: nu e o varsta anume la care e mai bine sau mai rau sa iti incepi viata sexuala, ci lucrul cel mai important e sa stii ce faci - adica sa ai idee cum te afecteaza asta, sa stii despre contraceptie, si asa mai departe.
Spuneati ca fizic nu am fi suficient de dezvoltate, dar nu-i asa... fizic suntem la fel de capabile sexual ca si voi. Ce poate fi rau este sa fii ranita, sa-ti fie psihicul afectat, sa nu te mai bucuri de viata ta dupa aia cand relatia aia cu primul se termina. Din pacate, parintii nu stiu sa puna problema, iar aia la scoala / liceu sunt cu atat mai penibili cand incearca. Nu sunt naturali, zici ca au bete infipte in fund cand vorbesc despre sex, de parca ar fi cine stie ce grozavie, au limbaj "de lemn", ce sa mai, te apuca rasul...
In fond, fiecare fata incepe cand vrea ea, indiferent ce o sa i se spuna si cat o sa i se interzica din jur. Singura diferenta o sa fie daca va fi pe ascuns, daca si dupa se va feri de toata lumea, sau daca va avea sustinere, cu cine sa vorbeasca, etc... In orice caz, mai devreme sau mai tarziu, toata lumea face asta, nu e o realizare ci o necesitate. Ceea ce e nedrept este ca daca un baiat o face la 15-16 ani, toata lumea ii spune "bravo, tata!", dar daca esti fata, se gasesc niste moralisti sa critice, de parca ar fi detinatorii adevarului si toti cei care nu le urmeaza principiile trebuie arsi pe rugul societatii.
anushkha
Postat pe 31 August 2009 20:06
lumea judeca dupa aparente, cineva care stie ce sa faca cu viata lui si se simte pregatit pt sex isi incepe viata sexuala si la 13 ani, insa uneori nu sexul conteaza mai conteaza si sentimentele si persoana de langa tine....
annes_from_bucharest
Postat pe 31 August 2009 20:12
Poate sunt moralista dar sincer nu e normal sa faci sex la 13-14 ani numai conationalii nostri romi incep la 14 ani si nu cred k sunt suficient de mature organele si am colege care si-au inceput viata sexuala la 14 ani arata acum la 21 de ani ca de 30 poate si genetic se maturizeaza dar totusi nu mi se pare normal sa faci sex la 13 ani.Knd esti un copil.
capriciosa
Postat pe 31 August 2009 20:18
dah un subiect de discutie f boon poi uite eu de ex mi-am inceput viata sexuala la 17 ani si 8 luni si sincer imi pare rau pe o parte.. si sti dc pt ca tipu care il credeam marea iubire a mea sa dovedit a fi un nenorocit un curvar dupa care am cunoscut un tip care chiar m-a innebunit el era adevarata iubire si reciproca care a ajuns la fin din cauza distantei dar dragostea este inca vie... asadar el nu sa supi ca nu a fost primu slava domnului
simonik911
Postat pe 31 August 2009 20:22
Poi,cred ca in cazul fetelor e f importantcu cine iti incepi viata sexuala va ramane pt totdeauna primul si trebuie incercat sa fie o experienta cat mai placuta nu una traumatizanta.Asta incerc sa expun in topicul asta.
capriciosa
Postat pe 31 August 2009 20:26
da e foarte important dar sti care e chestia in acel moment crezi ca nu mai exista alti baieti si ca el este ultimul pe pamant si ca trebuie sa i te daruiesti ca sa nu te lase sincer e frumos sa faci dr5agoste dar logic sa nu te simti obligata sa o faci e cel mai nasol lucru nu mai simti niki o placere... nu-i asa?
simonik911
Postat pe 31 August 2009 20:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Metoda Calendarului - eficienta / ineficienta 16 De la: iana_gonta 2 Septembrie 2016 11:29
Pornografia, fanteziile sexuale sunt boli ale sufletului care pot fi invinse! 108 De la: SaveOurSouls 6 August 2014 04:29
pleaca din tara si vrea sa ne despartim 5 De la: v_raluca_c 2 Iunie 2009 14:27
Virgin 2 ... continuarea... 27 De la: pamela_1 18 Iunie 2009 14:18
Am erectii prea multe. 158 De la: Dragos_Enea_1 7 Mai 2014 13:52