Setari Cookie-uri

Ce putem dezvolta in Romania ???

De la: anushkha, la data 2009-09-16 19:06:05
De la: pacifista, la data 2009-09-16 17:36:09
De la: anushkha, la data 2009-09-15 19:16:54
De la: pacifista, la data 2009-09-15 18:53:28 din pacate planurile pot fi aplicate in anumite situatii...ceva care sa aduca oxigen in Ro este mai dificil de gasit.Majoritarii vor sa se capatuiasca oricum..patura saraca tanjeste dupa supravietuire...in fiecare zi invatam cum sa mintim, sa uram, sa acuzam..nimic constructivIn calatoriile mele prin Romania vad case impunatoare deosebit de scumpe...unii au cateva..ca si cum ar trai in 100 de camere....altii nu au inca curent electric.....discrepanta...se fac investitii din imprumuturi si nu din profit....afacerile se fac dupa ureche....unele scoli arata groaznic...educatia si sanatatea sunt la pamant....nici o protectie socila...NIMIC....o nationalizare ar fi interesanta..sa pornim toti de la 0..


Istoria tuturor societãþilor de pînã azi este istoria luptelor de clasã.
Omul liber ºi sclavul, patricianul ºi plebeul, nobilul ºi iobagul, meºterul ºi calfa, într-un cuvînt asupritorii se aflau într-un permanent antagonism, duceau o luptã neîntreruptã, cînd ascunsã, cînd fãþiºã, o luptã care de fiecare datã se sfîrºea printr-o prefacere revoluþionarã a întregii societãþii, sau prin pieirea claselor aflate în luptã.
...
Epoca noastrã, epoca burgheziei, se deosebeºte însã prin faptul cã a simplificat antagonismele de clasã. Societatea întreagã se scindeazã din ce în ce mai mult în douã mari tabere duºmane, în douã mari clase direct opuse una alteia: burghezia ºi proletariatul.
...
Într-un cuvînt, comuniºtii sprijinã pretutindeni orice miºcare revoluþionarã împotriva orînduirii sociale ºi politice existente.
În toate aceste miºcãri ei pun pe primul plan, ca problemã fundamentalã a miºcãrii, problema proprietãþii, indiferent de forma mai mult sau mai puþin dezvoltatã pe care aceasta ar avea-o.

Stii ce e asta? E manifestul Partidului Comunist. Citeste-l pe tot, sa vezi ce periculos de aproape de ideile exprimate in el te apropii cu ideile tale... Totusi, inainte sa sustii mai departe idei ca nationalizarea sau lupta de clasa, gandeste-te cam pe unde a dus comunismul societatea peste tot pe unde a fost aplicat.

Draga mea..mai democrata decat sunt nu pot fi....dar desi din 95 lupt pentru apararea dr omului imi dau seama in fiecare zi ca este o lupta inutila....vorbeste-mi despre o singura tara democrata unde oamenii acum o duc bine...nu despre comunism este discutia.....singura facilitate in democratie este protectia sociala ( ma refer la Occident)....in rest?...scoala -costa, legile sunt restrictive uneori pana la absurd...in rest impozite peste impozite......ma gandesc la situatia de criza..cati someri sunt in Spania, Italia Franta etc????? este o "dezordine mondiala"...iar gandul meu la a o lua toti de la O se referea la capacitatea de supravietuire si scoaterea in evidenta a valorilor umane. Cati oameni au 2, 3 facultati si someaza sau au job-uri de mizerie...cate valori mai sunt recunoscute.....este o lunga polemica.....dar desigur nu comunismul este solutia ...asa cum capitalismul a ruinat perceptele umane....poate o noua orinduire..cine stie....


Daca tu cunosti o oranduire mai buna decat societatea de consum, spune. Problema tocmai asta e de secole... Capitalismul nu e perfect, dar nici nu a existat o solutie mai buna. Ia uite ce zice Milton Friedman (cel mai mare economist din a doua parte a sec 20):
“History suggests that capitalism is a necessary condition for political freedom”.
Acum, depinde cum vrea fiecare sa traiasca, dar... Oricum, ideea e ca fara acumulare de avere (adica oameni FOARTE bogati), n-o sa existe nici investitori forte. Pai US din anii '30 erau plini de coruptie, bogatie obtinuta prin frauda, si asa mai departe, si la nici 20 de ani mai tarziu, au fost cei care au oferit lumii mana pentru a iesi din mizerie. Si pe urma, umanitatea a avut o dovada de netagaduit: lumea capitalista a evoluat 45 de ani in paralel cu o alta lume, care sustinea exact principiile contrarii capitalismului, adica partea de lume aflata in spatele cortinei de fier. Uite unde s-a ajuns...

Si on topic: se pot face foarte multe lucruri in Romania. Insa conditiile esentiale ca sa ajungi sa faci ceva sunt: sa ai vointa, sa ai inteligenta necesara, uneori sa ai cinismul necesar, si mai ales sa termini cu autocompatimirea asta, ca "lumea e rea", ca "am facut facultate si nu-mi gasesc de lucru", si asa mai departe. Spune-mi si mie, daca e asa greu sa-ti gasesti de lucru, eu de ce am putut, desi nu am facut facultatea inca? Sau altii ca mine...

of, of...eu am mult de munca ...muncesc cu oamenii si pentru oameni de aceea stiu cum traieste majoritatea..am intalnit oameni inteligenti, cu vointa, buni profesionisti si totusi deprimati de mediul in care traiesc....tu indemni spre acceptare sau spre adaptare???..personal sunt pentru varianta a doua.....nu neg ceea ce afirmi..stiu si ceva istorie..am fost profesoara...stiu ca nu toti suntem la fel, ca multe din problemele existentiale pornesc de la educatie, familie, mediul in care ne dezvoltam si nu in ultimul rand de la noi....poate sunt prea umanista......desi fac parte dintr-o categorie privilegiata ( am job, cateva proprietati, copii realizati , am calatorit mult, am cativa prieteni constanti, nu am trecut prin situatii de criza financiara etc) am senzatia evolutiei distructive...ma gandesc ca omul distruge prea mult : familia este pe cale de disparitie, banul dicteaza, violenta este un atu etc....chiar imi dorec o lume in care oamenii sa se simta in siguranta, protejati....dar stiu ca supravietuirea este o arta...este doar o observatie acest topic asa ca " nu te supara frate !"
pacifista
Postat pe 16 Septembrie 2009 20:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Summer jobs 3 De la: _dulcik_ 22 Iulie 2009 11:10
hello 1 De la: clau_dia 24 Aprilie 2009 20:53
Director web gratuit si Anunturi Gratuite 1 De la: UniversulGentilor 17 August 2010 13:07
Ultramegasuperimportant! o PROBLEMA EXTREM DE URGENTA SI IRITANTA! 100 De la: Aladiah 24 Februarie 2009 22:59
O intrebare 1 De la: kudika320615 9 Septembrie 2010 11:19