Setari Cookie-uri

VIRUSUL HPV imi distruge viata

sall!!
imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva,si eu am virusul...si bineinteles si partenerul meu..!
si eu la inceput eram distrusa.si fff panicata,apoi am vb cu doct ginecolog,am facut analize(imi pare rau ca nu pot sa-ti spun cum se numesc pt ca ma aflu in grecia si denumirile analizelor sunt in greaca iar in romana nu le stiu),faci analizele.sa nu te speri dar virusul il ai..nu ai observat un fel de negii in zona pubiana?!daca da atunci ai sigur virusul,cum am zis faci analize,si dupa accea faci vaccinul se numeste gardasil (eu pe asta o sa-l fac saptamana asta)faci primul vaccin azi de ex..apoi urmatorul peste o saptamana si al 3-lea peste 5 luni...dar din momentul ce ai facut vaccinul nu ia voie sa ai contact sexual fara prezervativ sau sa ramai insarcinata..asta nu pt toata viata e doar pt 6 luni din momentul cand ai facut primul vaccin pana la ultimul...apoi ai o viata normala .bineinteles ca trebuie sa faci testul pap la fiecare 6 luni pt o perioada,eu asa fac!ce sa zic altceva curaj nu e chiar as ade grav..te inteleg perfect ca ti-e greu..si eu am fost la fel pana mi-a explic ginecologul ca se poate stagna sa zic asa,sa nu evolueze!!iar nu cred ca acest virus se poate lau prin saliva sau atingere...nu mi-a zis ginecologula sa ceva! aa si inca ceva pt barbati inca nu exista un vaccin,iar vaccinul tu il poti face pana la varsta de 26 de ani!!iti urez insanatosire usoara si curaj mult curaj...!!!
Roxana...
elenaroxani
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:28
am avut si eu condiloame din astea in zona genitala, luate de la prieten , dar nu ne am despartit,,, au trecut 3 ani de atunci si nu am mai avut probleme ,,,am fost la un medic din cta , mi a dat barraka pastile ptr imunitate, care s excelente, o solutie cu care m dadeam si in 2 zile cadeau dar...... reapareau si am inceput sa beau ceai negru.....am fost uimita , au cazut toti si de la exterior si din interior si n au mai reaparut , sper sa v ajute.......a inca o chestie , eu sigur le am luat de la prieten ca din alta parte nu aveam cum....... lui nu i au aparut niciodata si medicul nu mi a zis nimik cum ca ar trebui sa si faca analize , etc........si nu folosim prezervativ ...
bella28
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:28
conteaza foarte mult psihicul , eu nu le am dat atentie , doar m am tratat atat, fara sa stau sa m gandesc ce inseamna boala asta ,,, nu stiam prea multe despre ea si nici n am vrut sa m informez ca sa aiba psihicul meu la ce lucra ....
bella28
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:31
De la: ana_mary, la data 2009-09-27 11:42:34Salut. Eu sunt ceva mai noua in comunitatea Kudika, insa nu pot sa vad cum disperi pentru un lucru ca asta. Eu am acest HPV, anul trecut cred ca am fost pe la 4 medici si toi mi-au spus ca acest virus ramane in organism si ca nu voi scapa niciodata de el, mare greseala. Prietenului meu ii aparuse si lui, el doar isi cauteriza papiloamele si atat.Trebuie sa tratam cauza, nu efectul.Credema ca am fost macelarita de un domn doctor care m-a tinut 45 minute pe masa ca sa-mi cauterizeze papiloamele si nu au trecut 3 zile ca iar au aparut. Draga mea totul tine de imunitate, de anti corpi. Evident ca dupa cosmarul ala am schimbat doctorii si am dat peste o doamna doctor care mi-a dat tratament pentru o luna de zile cu Isoprinosin pentru imunitate si Condylin pentru arderea papiloamelor. Exista speranta si cel mai bun sfat pe care ti-l pot da eu este sa te interesezi tu singurica de orice. Si de aproape 1 an de zile eu nu mai am nimic. Greseala mea este ca nu merg sa imi fac analizele ca sa vad ce radacini am, deoarece cele din exterior sunt necancerigene, insa cele dinnauntru nu. Eu nu mai am incredere in ce spun medicii, prefer sa aud pareri pro sau contra asupra orice, sa vad prin ce au trecut si altii. Sincer chiar am crezut ca eu nu voi scapa de acest HPV si sa ma astept la acel cancer de col. E groaznic sa traiesti cu acest sentiment. Sper ca experienta mea te-a ajutat si ca poti sa-l faci pe prietenul tau sa inteleaga ca nu e capat de lume. Si in plus, daca nu esti tu in viata lui, cine va fi?? Va ramane singur??
Te pup si numai bine


Iti multumesc foarte mult pentru cele spuse...numai bine.
omidutu
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:39
De la: lempika, la data 2009-09-27 13:28:48am avut si eu condiloame din astea in zona genitala, luate de la prieten , dar nu ne am despartit,,, au trecut 3 ani de atunci si nu am mai avut probleme ,,,am fost la un medic din cta , mi a dat barraka pastile ptr imunitate, care s excelente, o solutie cu care m dadeam si in 2 zile cadeau dar...... reapareau si am inceput sa beau ceai negru.....am fost uimita , au cazut toti si de la exterior si din interior si n au mai reaparut , sper sa v ajute.......a inca o chestie , eu sigur le am luat de la prieten ca din alta parte nu aveam cum....... lui nu i au aparut niciodata si medicul nu mi a zis nimik cum ca ar trebui sa si faca analize , etc........si nu folosim prezervativ ...[/quo

Vrei te rog sa-mi lasi id-ul tau pe privat?daca se poate....cred ca un schimb de experiente nu ar strica nimanui.iti multumesc!
omidutu
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:42
De la: Olivia17, la data 2009-09-27 12:37:42HPV este cea mai noua nebunie in materie de boli cu transmitere sexuala si cancer de col uterin. Este un virus care se transmite si la barbati si la femei care, in timp, prin netratare, poate provoca la femei cancer de col uterin. poti afla mai multe despre el de pe site-urile de gineco. Oricum e un subiect foarte dezbatut deci ma mir cum de nu stii despre el......


Stiu despre virus.De cand am aflat adica cum 3 zile nu am iesit din casa...cea mai mare parte a timpului m-am informat despre.am citit oriunde am gasit ceva.am citit si pe www.micomi.ro insa nu strica niciodata parerea oamenilor....si vocea experientelor lor cred ca este cea mai importanta.
omidutu
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:49
omidutu,contacteaza-ma pe pe id-ul meu,camy_gev71,sau la tel 0766379454.S-ar pute sa existe o solutie.totul este sa nu disperi.eu cancer de col uterin(malign).nu mai am acum celula.contacteaza-ma urgent.pup si mult curaj ! de asta ai nevoie cel mai mult!
judyca
Postat pe 27 Septembrie 2009 14:24
buna apropo daca cautati pe internet vedeti ca Human Papilloma Virus nu se ia doar pe cale sexuala ci si daca folosesti un prosop care a fost folosit de o persoana care are acest virus, sau la cosmetica chiar si solar. si eu la-m luat sau la solar sau la cosmetica nu pe cale sexuala deoarece o vreme destul de lunga nu am avut contact sexual. scrie pe internet ca apar negii la min 2 zile sau maxim 2 luni de la contactarea virusului. bine inteles sunt foarte multe tipuri de virus de HPV eu am contactat unul inofensiv au aparut doar cativa negi mici pe care le-am tratat cu Condyline este o solutie cu care trebuie sa dai negii de 2 ori pe zi. deci nu va speriati pot disparea definitiv. doar 1/3 avea sansa sotia sa contacteze si ea HPV. succes la tratament ;)
kudika020479
Postat pe 27 Septembrie 2009 14:33
Iubirea adevarata nu consta numai in sex!
Da... dute si tu sa faci un control medical! Mi se pare un pas obligatoriu!
Da... discutati problema care va macina pe amandoi!
Dar... iubirea adevarata nu consta numai in sex! Daca v-a iubiti adevarat... si acest obstacol poate fi trecut... sau ocolit... :D
mistiqueaniko
Postat pe 27 Septembrie 2009 14:43
Nu sriu care sete efectul virusului la barbati, dar citeam ca are efect daca se spala bine in santul de la preput, care acolo se adaposteste. daca la ei nu are efecte secundare, (poate se si vindeca), s-ar putea ca in timp sa dispara. Sau, daca nu poate exista un tratament si pentru barbati (metrinidazol, dezinfectate, etc...), pentru ca virusul sa dispara de la el. Vezi prospectul ovulelor CERVUCID.
biaserbu
Postat pe 27 Septembrie 2009 14:47
Mai , virusul HPV intr adevar dupa ultimele studii este implicat in patogeneza cancerului de col, insa nu este obligatoriu sa si faci cancer de col. Foarte multe femei la varsta adulta il au . Probabil ca si tu l ai luat de la partenerul tau , nu este un capat de lume . Mergi la ginecolog . Vezi daca l ai sau nu.
Daca nu l ai , exista posibilitatea vaccinarii, daca l ai puteti traii impreuna fara probleme(tu si virusul) cu conditia sa ti faci controalele ginecologice recomandate oricarei femei cu viata sexuala activa.
kudika012727
Postat pe 27 Septembrie 2009 15:14
De la: omidutu, la data 2009-09-25 00:22:49Astazi iubitul meu a fost diagnostigat cu virusul hpv...noi suntem impreuna de 9 luni...am si eu? Vi se pare corect ca pentru ca ma iubeste prea mult sa ma indeparteze?sa nu ma lase sa-mi aleg viata?ma indeparteaza de el desi ma iubeste ca sa nu ajung sa i-au virusul cu transmitere sexuala deoarece la femei se manifesta prin cancer de col uterin desi virusul nu este exclus sa am deja.Il iubesc.nu pot face asta.nu pot sta departe de cel iubit.ce sa fac?vaccin la 18 ani mai are efect?
Nu stiu.ajutati-ma cu orice gand,idee,sfat sau macar un smiley face.Acum sunt singura...fara el.
Va multumesc anticipat!


Virusul papilloma la barbati e un spanac! La femei face rau, pare-se. Nota bene...,,se pare ca face rau'' (prin cancer de col uterin) nu se stie cu precizie inca!
Daca si aceasta campanie de popularizare a acestei informatii (toxicitatea HPV), face parte tot din campania concertata de elita mondiala privind reducerea populatiei la nivel planetar, atunci rezulta ca nu putem decat sa asteptam. Se va vedea in timp daca Papilloma e atat de toxic pe cat vor unii sa ne spuna!
Cei ce au un virus, indiferent care e acela... sa stie ca se poate lupta cu el si intarind sistemul imunitar. La urma-urmei asta e chiar cel mai important. Deci leacuri naturiste sunt. Ecchinaceea, alte plante, ceaiuri...exista pe net toate informatiile. Si atentie la ce consumati! Pana la urma....noi putem sili industria alimentara sa fabrice ce dorim noi, necumparand porcariile lor. Pacat insa ca nu suntem uniti. De asta ne cad sistemele imnunitare unul dupa altul...E-urile, fluorul...samd...
cristinarudi
Postat pe 27 Septembrie 2009 15:44
Daca stau sa ma gandesc bine...sunt destule voci care critica aceste vaccinuri, inclusiv Guardasil!
De la o vreme parca, toata lumea vrea sa ne vaccineze!
Ptr Gripa porcina, pentru HPV, in curand pentru Herpes...
Probabil ca ne doresc un vacin si impotriva vietii. Eu m-as uita de doua ori la vaccinurile astea! Uitati-va ce firme le fabrica si-n mana cui sunt aceste concerne farmaceutice?
cristinarudi
Postat pe 27 Septembrie 2009 15:54
Salut!
Nu te panica pana nu te duci sa iti faci un control ginecologic. Ma mira faptul ca prietenul tau, barbat fiind, s-a dus sa isi faca un astfel de control si tu, ca femeie, nu te-ai dus sa il faci. De cele mai multe ori barbatii sunt doar purtatori si nu sunt afectati de boli, astfel nici nu se duc sa isi faca vreun control. Incep sa se sperie numai daca le apare ceva...dar sunt cazuri foarte rare. In schimb, tu ca femeie, trebuie sa te duci period la control, indiferent daca te simti bine sau nu.
Acum, nu inteleg de ce nu vrea sa va mai intalniti. HPV se ia numai prin contact sexual. Daca el nu te-a inselat si s-a ivit prezenta acestui virus, posibil sa dea vina pe tine, ca tu esti cea care i l-ai dat.Asta inseamna sa se insele de loialitatea ta. Daca stii ca nu l-ai inselat in aceste 9 luni atunci discuta deschis cu el despre acest lucru. Nu vad de ce nu vrea sa va mai vedeti in aceste conditii, pentru ca pana la urma el putea sa ti-l dea tie, daca ati avut raport sexual cu siguranta l-ai luat si tu si ar trebui sa urmati un tratament impreuna.
HPV are mai multe tulpini, numai cateva dintre ele sunt cancerigene. Perioada de incubare este de 6-8 luni, deci posibil sa nu iti apara nimic deocamdata sau sa nu se vada nimic, din acest motiv trebuie sa te duci la controale mai dese. Eu ma lupt cu tulpina 6 de un an de zile. Este o tulpina care produce papiloamele si negii, dar care se poate trata. Tratamentul in sine, nu este dureros, insa iti pune la incercare nervii si rabdarea si sa il ai pe prietenul tau langa tine conteaza foarte mult.
Astfel, draga mea, nu te panica, caci indiferent de rezultat, exista o solutie. Mergi la ginecolog, eu ti-o recomand pe dna Dr. Dinca, de la spitalul Polizu, care este specializata cu HPV. Deschide deschis si cu doctorul si el te va sfatui ce este cel mai bine sa faci.
Multa sanatate,
Ioana
ib
Postat pe 27 Septembrie 2009 15:55
se transmite prin sex ,daca te protejezi nu ai nici un risc ,dar cel mai bine fa un papanicolau.
anne_maggy
Postat pe 27 Septembrie 2009 16:16
In mod cert ai si tu...chiar daca ti faci acum analiza hpv, este posibil sa nu iasa datorita perioadei de incubatie a virusului..undeva la 6-7 luni.
Hpv am si eu si nu e un capat de lume.....putem sa vb pe mess: ambrozia1978
Dsnastate
ambrozia1978
Postat pe 27 Septembrie 2009 17:00
Infectia cu Virusul HPV poate fi tratata,trebuie sa urmati tratament tu si iubitul tau.Isoprinosine este medicamentul si trebuie sa faceti tratament 3luni.
Acest virus nu trebuie sa fie un motiv de despartire
drblonda
Postat pe 27 Septembrie 2009 17:15
Draga mea,virusul asta se ia doar prin contact sexual,deci sigur iubitul tau te-a inselat...
cunosc bine situatia,am avut pe cineva in familie cu virusul asta!Trebuie sa faci analiza care arata daca ai acest virus(nu mai stiu sigur cum se numeste) si dupa aceea vei urma un tratament!
kudika055651
Postat pe 27 Septembrie 2009 17:47
De la: omidutu, la data 2009-09-27 12:34:46
De la: OanaTrifu, la data 2009-09-25 12:21:56draga omidutu,
hpv-ul nu e cel mai rau lucru care se poate intampla in aceasta lume. e un amarat de virus. pe care il contacteaza 70 % din populatie de-a lungul vietii (sper sa nu ma insele memoria in privinta procentului).
Oamenii care il au, traiesc cu el bine mersi, atat ca isi fac controale medicale ceva mai des. Unii scapa complet de el (da, da, scapa!) fiindca acest virus nu are proprietatea de a trece in sange, adica nu se raspandeste prin sange, ci din celula in celula, din aproape in aproape. Ceea ce inseamna ca daca scoti celula bolnava, ai o mare sansa sa scapi de virus cu totul. Poate nu iese din prima, dar dupa cateva interventii de acest gen (care sunt banale) in general nu mai apar papiloamele. In plus, exista numai cateva tulpini de virus cancerigene. In rest, majoritatea HPV-urilor nu dau altceva decat niste bube. E un virus foarte mediatizat si atat. Ai idee cati virusi si cate bacterii ai pe pielea ta? Miliarde!!! Numai ca acesta este de ceva timp in atentia presei. Asa ca nu va mai prostiti amandoi, ca nu aici s-a terminat lumea si nu din cauza HPV-ului. Iata ce trebuie sa faci: te duci frumos la doctor, iti faci un control ginecologic, vezi daca ai papiloame sau leziuni pe col care pot fi date tot de HPV. Daca exista, atunci ar fi bine sa-ti faci un tipaj ca sa vezi ce fel de virus e. Daca nu ai HPV, atunci iti recomand sa te interesezi de vaccinul anti HPV (care desi hulit nu este nici pe departe atat de rau pe cat s-ar zvoni) si sa-ti faci vaccinul. Odata vacinata, prietenul tau poate sa aiba ce HPV vrea, nu ti-l mai poate da.
Tine-ma la curent si multa bafta!
Oana


Iti multumesc din suflet Oana...Dar te intreb ai idee cat costa un vaccin anti hpv?eu m-am informat pe net si am vazut pretul....5milioane lei vechi.la o farmacie nu m-am informat inca deoarece nu am mai iesit din casa in ultimele 3 zile.poate ma poti ajuta


nu stiu cat costa, parca tot 5 mil am auzit si eu, dar ideea e ca NU TREBUIE SA TI-L FACI DECAT DACA ESTI SIGURA CA NU AI VIRUSUL. consulta un doctor. daca nu stii niciun doctor bun, iti pot recomanda eu unul in bucuresti. da-mi msg pe privat daca vrei
OanaTrifu
Postat pe 27 Septembrie 2009 17:51
De la: cristinarudi, la data 2009-09-27 15:54:07Daca stau sa ma gandesc bine...sunt destule voci care critica aceste vaccinuri, inclusiv Guardasil!
De la o vreme parca, toata lumea vrea sa ne vaccineze!
Ptr Gripa porcina, pentru HPV, in curand pentru Herpes...
Probabil ca ne doresc un vacin si impotriva vietii. Eu m-as uita de doua ori la vaccinurile astea! Uitati-va ce firme le fabrica si-n mana cui sunt aceste concerne farmaceutice?


eu am fost de-a dreptul pornita impotriva vaccinurilor. Insa dupa ce m-am documentat mai bine si am discutat cu mai multi doctori, mi-am schimbat parerea. nu stiu insa daca este bine sa fie administrat copiilor, fetitelor de varsta scoala. insa eu mi l-as face. acum, e decizia fiecaruia.
OanaTrifu
Postat pe 27 Septembrie 2009 17:54
sa folosesti tinctura de propolis si vei scapa in mod sigur si tinctura de tuia
kudika006076
Postat pe 27 Septembrie 2009 18:07
Draga mea,
In urma cu cateva luni am aflat ca si eu am acest virus hpv. Un control de rutina la doctorul ginecolog si mi-a fost descoperita o rana pe col pt care a trebuit sa trec prin doua interventii chirurgicale. Pe langa acest control am fost trimisa la o clinica particulara unde mi-am facut testul hpv si ce crezi? A iesit pozitiv! De atunci ma lupt sa scap de virus. Am uitat sa-ti spun ca am 23 de ani si am fost activa sexual cu doi parteneri. Sfatul meu este sa il sprijini si sa il incurajezi. Se poate scapa de acest virus! Are nevoie de sprijinul tau moral in acest moment, de rabdarea ta. Nu trebuie sa te panichezi ci sa fii puternica. Amandoi sa fiti. Aveti o relatie, deci sunteti un tot.
Du-re repede la doctorul ginecolog si fa-ti un control. iti recomanda doctorii mai vechi de la fosta Maternitate Giulesti acum Spitalul Panait Sarbu. Da un telefon la colposcopie si programeaza te ori la Dr Drambareanu ori la Dr Puia ori la Dr Ion ori la Doamna doctor Muller. Sunt o echipa extraordinara si o sa iti faca numai bine. Crede-ma am trecut prin asta :)
Multa sanatate iti doresc si nu claca, o sa treaca, o sa fie bine!
cute_alynutzza
Postat pe 27 Septembrie 2009 18:12
Principala cale de transmitere a infectiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat - vaginal, anal sau oral. Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 8 luni, in medie 10 saptamani.
Multiplicarea virala si aparitia negilor genitali (condiloamelor) incepe de obicei la un interval de 3 - 6 luni dupa infectare.

din moment ce tu nu ai...nu te ai intrebat vreodata cum de el il are?
aida_chkira
Postat pe 27 Septembrie 2009 18:22
Dragutza mea, trebuie sa fi optimista. Sunt multe, foarte multe tipuri de virusi HPV. Nu toti dau cancer. Poti cere (contra cost se face) o analiza care va spune ce fel de virus are " la purtator" prietenul tau. Totul poate fi tinut sub control daca vei tine legatura cu un medic bun. Fi curoajoasa..si imagineaza-ti ca ai fi avut deja cancer...ce-a fi facut...!? Cand crezi ca ti-e greu vezi ca altii sunt si mai rau in necaz decat esti tu...!Deci zambeste...ca speranta moare ultima!! Daca prietenul tau insista sa va despartiti poate ca se ajuta de acest pretext ca sa faca ce ar fi facut oricum alta data ..si poate n-are curajul s-o faca altfel..! Pentru el e poate mai simplu sa creada ca de dragul tau si de prea multa iubire..renunta la relatie...Nu crezi? Fii barbata..!! Discuta cu el..si daca nu cedeaza..atunci...probail ca nu te iubeste asa mult cum il ibesti tu pe el...Deci: NU TE MERITA..!! Pupic..!!!i
elymtr
Postat pe 27 Septembrie 2009 18:24
mai...eu zic sa nu mai fii asa speriata...incearca sa iti pastrezi calmul...oricum pana nu iti faci analizele nu ai de unde sa stii sigur daca ai contactat virusul sau nu...multa bafta
Ana_Ionela
Postat pe 27 Septembrie 2009 18:35
da este detectabil si la baieti hpv-ul.dat fiind ca de la baieti se ia acest virus din vaginul altei femei.atentie nu se ia de la wc!
annes_kola
Postat pe 27 Septembrie 2009 18:46
cel mai bine ar fi sa nu crezi toate povestiile care ti se spun,mergi la medic fa testul hpv si daca rezulta k virusul nu este prezent poti face vaccinul!pretul e de 500 de lei fiecare doza si se fac 3 doze,prima,a doaua la interval de 2 luni de la prima si a treia la interval de 6 luni !dk virusul e prezent stai lin k totul se rezolva prin tratament!dk vrei pot sa iti recomand un medic foarte bun
anuzza
Postat pe 27 Septembrie 2009 19:07
Vad ca toti ti-au dat acelasi sfat mergi la doctor nu e Sida,deci se trateaza(valabil pt amandoi),iubitiva mult si nu va luati dupa povesti
iulia_0207
Postat pe 27 Septembrie 2009 19:22
De la: OanaTrifu, la data 2009-09-25 12:23:09@anastasia_m de fapt, nu prea poti evita sa iei hpv-ul fiindca chiar daca folosesti prezervativul, il poti lua in contact cu pielea din regiunea genitala.
stressy
Postat pe 27 Septembrie 2009 19:51
vezi ce zice Oana. sunt de acord cu ea suta la suta. si inca ceva: daca il iubesti asa cum spui si daca esti convinsa ca si el te iubeste si ca te-a parasit doar pt a te proteja, atunci nu lasa lucrurile asa. iei vaccinul, desi e cam scump, te poate costa peste 16 milioane, pt ca se face de 3 ori, si iti faci controale la 6 luni. As vrea sa fie cum psui tu, pt ca astfel situatia se poate remedia. Sincer. Ma tem, insa, ca el te-a parasit din cu totul alte motive. Dar, sincer, sper din toata inima sa nu fie asa. Insa, capul sus, draga mea! Indiferent de situatie, nu uita ca esti un om deosebit, pentru care nicio boala, oricat de dura ar fi ea, nu poate rupe o relatie, care accepta orice situatie si care intelege multe. Nu uita ca astfel de oameni sunt rari, prin urmare esti speciala. Tine-ma la curent, ok? Te rog, tine-ma la curent.
bichon
Postat pe 27 Septembrie 2009 20:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
octopussy 49 De la: Ame_ly 8 Martie 2011 12:10
Scriu ca sa imi limpezesc gindurile ....nu atit de mult de a cere o parere ....dar mereu este binevenita ... 3 De la: 22 Februarie 2015 12:34
Sexul recomandat sau nu? 15 De la: nicossia 12 Februarie 2010 11:02
HHEELP!!! 8 De la: mirela1989 25 Mai 2010 13:17
CE PARERE AVETI VOI DESPRE BARBATII CARE UMBLA DUPA FEMEI CU BANI 147 De la: oana84onutza 17 Noiembrie 2009 17:59