Setari Cookie-uri

VITA DUPA CEI AI STAT UN TIMP LA PAT IMOBILIZATA.

AM AVUT UN ACCIDENT IN 2005 ,,AM ZBURAT DE LA ET.5,, DUPA CARE AM STAT LA PAT IMOBILIZATA UN TIMP DE 5 LUNI ,AL MOMENT MA DEPLASEZ IN BASTON,DA R TOTUS VREAU SA AFLU POATE MAI ESTE VREO SANSA SA DEVIN MACAR 80 PROCENTE CU M AM FOST?VA ROG RASPUNDETI VA ROG DACA ATI TRECUT PRIN ASA SITUATIE?
SCCARLET
Postat pe 8 Aprilie 2010 21:10
lucrul asta ti'l poate spune un medic, el e cel mai indicat. cred ca poti sa revii cum ai fost, sau cel putin sa renunti la baston dar pt asta tb exercitiu si vointa, putere si convingere, prieteni sau familia aproape care sa te sprijine si sa te incurajeze.
Shhh
Postat pe 8 Aprilie 2010 22:00
De la: kudika162205, la data 2010-04-08 21:10:15AM AVUT UN ACCIDENT IN 2005 ,,AM ZBURAT DE LA ET.5,, DUPA CARE AM STAT LA PAT IMOBILIZATA UN TIMP DE 5 LUNI ,AL MOMENT MA DEPLASEZ IN BASTON,DA R TOTUS VREAU SA AFLU POATE MAI ESTE VREO SANSA SA DEVIN MACAR 80 PROCENTE CU M AM FOST?VA ROG RASPUNDETI VA ROG DACA ATI TRECUT PRIN ASA SITUATIE?


gasii si eu pentru tine niste expresii Nu exista specialisti si clinici de reabilitare cu specializare dupa accidente / sau ortopedice in romania? Unde te poti informa ce se poate face in cazul tau?
Daca nu ai inteles ce vreau sa zic mai incerc altfel
Full_Metal_Jacket
Postat pe 8 Aprilie 2010 22:21
Tu nu ai medic de familie? el iti poate face trimitere la o sectie de fizioterapie din cadrul oricarui spital sanatate multa
miss_darine
Postat pe 8 Aprilie 2010 22:34
MARSI DE SFAT.ESTE ADEVARAT ,ACEST LUCRU IL CUNOSC FOARTE BINE SI AM TINUT CONT DE CE AI MENTIONAT,INSA ESTE UN MIC ,,NO,,MAI TRBUIE BANI INSA DIN PACATE NUSTIU CUM SA ADUN ASA SUMA MARE..
SCCARLET
Postat pe 9 Aprilie 2010 15:14
AI DREPTATE DAR UNDE SE FACE ACEST SERVUCIU PUR SI SIMPLU DIN CARITATE?
SCCARLET
Postat pe 9 Aprilie 2010 15:17
De la: kudika162205, la data 2010-04-09 15:17:10AI DREPTATE DAR UNDE SE FACE ACEST SERVUCIU PUR SI SIMPLU DIN CARITATE?

Acuma exista diferite institutii in strainatate care de ex. aduna bani pentru operatii sau pentru pentru diferite terapii ca persoanele accidentate sa traiasca un mod "normal" de viata, exista metoda sa-ti comercializezi povestea medial si se se adune bani si sa fii ajutata sau diferite posibilitati unde "specialistii" lucreaza si in mod caritativ, fara sa ia bani....Nu stiu care posibilitati exista in romania
Full_Metal_Jacket
Postat pe 9 Aprilie 2010 16:21
De la: kudika162205, la data 2010-04-09 15:14:29MARSI DE SFAT.ESTE ADEVARAT ,ACEST LUCRU IL CUNOSC FOARTE BINE SI AM TINUT CONT DE CE AI MENTIONAT,INSA ESTE UN MIC ,,NO,,MAI TRBUIE BANI INSA DIN PACATE NUSTIU CUM SA ADUN ASA SUMA MARE..

tu ai spus ca te deplasezi acum in baston, ceea ce dupa mine este un lucru bun! Poti detalia putin problema cu care te confrunti?
PS. Am o rugaminte, scoate caps lock-ul cand scrii pt ca ne-ar fi mult mai usor sa citim!
miss_darine
Postat pe 10 Aprilie 2010 11:21
De la: kudika162205, la data 2010-04-08 21:10:15AM AVUT UN ACCIDENT IN 2005 ,,AM ZBURAT DE LA ET.5,, DUPA CARE AM STAT LA PAT IMOBILIZATA UN TIMP DE 5 LUNI ,AL MOMENT MA DEPLASEZ IN BASTON,DA R TOTUS VREAU SA AFLU POATE MAI ESTE VREO SANSA SA DEVIN MACAR 80 PROCENTE CU M AM FOST?VA ROG RASPUNDETI VA ROG DACA ATI TRECUT PRIN ASA SITUATIE?


subscriu mesajelor de mai sus !!!!!!!!!!!!!!


si sa-mi fie cu iertare... .regula generala: apasati Caps Lock! deveniti mai ''citeti''
anastasia_m
Postat pe 10 Aprilie 2010 11:27
stiu ca este un lucru bun si minunat ca ama deplasez,aici de-acum este un plus mare,insa totusi poate mai exista vteo speranta,?nu pot ridica ralpile de la picior cind merg...eu sun din republica moldova si la noi oamenii sunt mai egoisti..iertare daca am ofensat pe cineva..
SCCARLET
Postat pe 10 Aprilie 2010 13:06
De la: SCCARLET, la data 2010-04-10 13:06:27stiu ca este un lucru bun si minunat ca ama deplasez,aici de-acum este un plus mare,insa totusi poate mai exista vteo speranta,?nu pot ridica ralpile de la picior cind merg...eu sun din republica moldova si la noi oamenii sunt mai egoisti..iertare daca am ofensat pe cineva..

Nu ai ofensat pe nimeni, cel putin pe mine nu...Eu scrisesem ca in strainatate exista diferite posibilitati si habar nu am ce exista in Romania, si mai putin habar am cum este in Rep. Moldova. Iar faptul ca exista posibilitatea de ajutor nu inseamna ca e simplu sa-l primesti.
Un lucru stiu ca aceste institutii/organizatii de ajutor/ sau caritative in strainatate aduc "cazuri" grave de peste tot pe care îi trateaza, opereaza etc....Nu stiu ce limbi starine cunosti, sa poti lua legatura si sa scrii la tot felul de institutii. Adhoc imi vine doar caritas, Crucea Rosie sau Medici fara granite in minte, dar sunt convinsa ca altele poate au alte exemple.
Eu ti-am cautat adresa de la crucia rosie din moldova si incearca sa le te informezi la ei.
Red Cross Society of the Republic of Moldova



Address 67a, Ulitsa Asachi
MD-2028 Chisinau
Contact Information Tel: (373) (22) 729 644
Fax: (373) (22) 729 700
E-Mail: redcross@moldnet.md
Language of correspondence : English
People President: Mrs Larisa N. BYRCA
Director Executive: Mr Vasile CERNENCHI

http://www.ifrc.org/address/md.asp
_______________________________________

Full_Metal_Jacket
Postat pe 10 Aprilie 2010 14:12
De la: SCCARLET, la data 2010-04-08 21:10:15AM AVUT UN ACCIDENT IN 2005 ,,AM ZBURAT DE LA ET.5,, DUPA CARE AM STAT LA PAT IMOBILIZATA UN TIMP DE 5 LUNI ,AL MOMENT MA DEPLASEZ IN BASTON,DA R TOTUS VREAU SA AFLU POATE MAI ESTE VREO SANSA SA DEVIN MACAR 80 PROCENTE CU M AM FOST?VA ROG RASPUNDETI VA ROG DACA ATI TRECUT PRIN ASA SITUATIE?


Si eu am avut un accident grav de masina acum 2 ani si jumatate in urma caruia si in prezent trag ponoasele.

Daca ai putea detalia putin ce probleme ai avut mai exact, ce varsta ai..poate te-am putea ajuta mai mult.

Sa nu iti poti flexa incheietura complet este ceva normal dupa o imobilizare de lunga durata. Eu am avut aceeasi problema la glezna si genunchi dar treptat, cu vointa si perseverenta o sa-ti revi.

Si in prezent nu imi pot flexa glezna complet din cauza a N-a operatii de la acelasi picior dar isi va reveni treptat.

Mai multe detalii in legatura cu ce leziuni ai suferit ar fi de ajutor

Daca reusesti sa strangi bani iti pot recomanda o clinica din Viena, una dintre cele mai bune din Europa specializata in asfel de probleme, unde am facut si eu ultima operatie.
mihaib
Postat pe 11 Aprilie 2010 12:03
- Nu am foarte multe detalii si nu stiu cazul tau in speta. Ceea ce stiu este ca foarte multe se pot rezolva prin vointa. Si stiu asta pentru ca am avut si eu un accident extrem de grav:
In 5 mai 1994, un jeep care avea niste bare de inox in fata, a intrat cu peste 100 km/h in plin in mine. Eu fiind cu un motor. Am zburat cam 15 m si am cazut pe asfalt. Nu aveam nici casca. Nimeni care a vazut faza nu credea ca as mai putea fi in viata. Piciorul stang mi-a fost retezat intre barile de la jeep si motor. In timpul zborului mi-a tracut intreaga viata prin fata ochilor.
Spre noroc nu m-am lovit la cap si eram constient. Nici nu simteam piciorul, insa gandeam. Nu puteam trage aer in piept. Aveam si cateva coaste rupte. Stiam ca trebuie sa trag aer ... ma concentram sa trag aer. Dupa un timp am reusit. Inca nu simteam durere la picior, dar pentru ca aveam niste blugi Levi's stransi pe glezna nu mi-am dat seama ca piciorul meu este retezat, se tinea doar intr-o pielita. Era retezat complet, muschi , nervi, oasele nu erau fracturate ... pe o portiune de cinci centimetri erau zdrobite. Am incercat sa ma ridic. Evident ca am cazut inapoi. Nu are rost sa spun cum am ajuns la spital.
Poate singurul noroc ca s-a intamplat in atla tara si era un spital foarte dotat. Cu toate astea, cand mi-au taiat pantalonii si au vazut ca piciorul este separat deja, ca oasele sunt zdrobite si nu rupte, chiar daca cu mine au vorbit pana atunci in engleza, intre ei au spus in limba lor ca nu au ce sa mai faca si ca imi vor taia piciorul de sub genunchi.
Doar ca nu stiau ca eu vorbesc si limba lor.
Ce crezi, i-am lasat? ... Ai dreptate, nu i-am lasat. M-au bagat in operatie, au incercat zic ei, tot ce a fost omeneste posibil. Cu toate aste nu mi-au garantat ca voi ramane cu picior ... ceea ce mi-au garantat a fost ca un an de zile nu ma voi putea ridica din pat.
NU MA VOI PUTEA RIDICA !!! ...
Iar eu dupa 15 zile deja stateam insezut in pat, dupa 21 de zile am inceput sa umblu prin camera in carje, dupa 24 de zile deja ieseam si pe hol cu carjele ... dupa 24 de zile au chemat un profesor universitar din America, care era de origine din tara respectiva si i-au aratat radiografiile facute imediat dupa accident. Ala a zis: "Nu stiu ce sa cred, e foarte grav ... " Si m-au aratat: "Uite, ala e! " cel care umbla deja in carje. "Oooo, nu se poate, si cand s-a intamplat?" "Acum trei saptamani! " ... "Imposibil, nu pot sa cred !" ... Dupa 29 de zile am iesit din spital. Bine eram cu carje si in ghips pana la mijloc. Am stat cu ghips mult mai mult decat era normal, am mai avut inca 9 operatii la picior ... la inceput saptamanal apoi din doua in doua saptamani ... apoi lunar. Piciorul mi s-a atrofiat , muschii pentru ca am stat mai mult in ghips. Cand m-au scos din ghips a trebuit sa-mi puna un aparat exterior in oase, in zona unde erau intregi, pentru ca nu se refacuse portiunea unde oasele au fost zdrobite. A trebuit sa invat sa merg din nou.
Crezi ca nu am avut dureri? ...
Crezi ca nu m-am fortat? ...
Crezi ca nu vizualizam ziua cand voi putea merge din nou? ... Cand voi putea merge din nou fara carje si fara aparatul acela? ...
Am facut toate astea.! ...
Acum pot chiar juca football, a ramas un pic piciorul stramb, insa daca port pantaloni un pic mai largi, nici nu observi ca ar fi ceva in neregula cu mine. As avea multe de spus, insa stiu ca prin vointa poti obtine ORICE ! ... Crezi asta? ...
supermiki
Postat pe 12 Aprilie 2010 17:46
De la: SCCARLET, la data 2010-04-08 21:10:15AM AVUT UN ACCIDENT IN 2005 ,,AM ZBURAT DE LA ET.5,, DUPA CARE AM STAT LA PAT IMOBILIZATA UN TIMP DE 5 LUNI ,AL MOMENT MA DEPLASEZ IN BASTON,DA R TOTUS VREAU SA AFLU POATE MAI ESTE VREO SANSA SA DEVIN MACAR 80 PROCENTE CU M AM FOST?VA ROG RASPUNDETI VA ROG DACA ATI TRECUT PRIN ASA SITUATIE?

Cu vointa si multa incredere in fortele tale poti muta si muntii din loc daca vrei numai tu esti in masura sa stii adevaratele tale resurse sau poate ca nu banuiesti ce forta zace in tine pentru a te mobiliza spre o finalizare miraculoasa caci da miracolul exista in fiecare dintre noi umai sa stim cum sa-l exploatam
GYPSI
Postat pe 15 Aprilie 2010 07:51


Eu nu pot sa ma abtin sa nu te felicit pentru ambitia ta...de fapt ai luptat pentru viata ta si uite ca ai reusit! Cred ca ti ai dat seama si singur ca Dzeu te a ajutat mult in toata povestea asta si cred ca i ai multumit si continui sa o faci zilnic, pentru ca sincer, cred ca ai avut un mare noroc!
Si...ai grija cu motoretele, ca sunt foarte periculoase...
hantasnicoleta
Postat pe 15 Aprilie 2010 15:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
lamuriti-ma!!!!! 13 De la: Georgia99 5 Noiembrie 2008 22:47
sprancene 7 De la: liza24_84 21 Ianuarie 2009 15:55
Rezultate test papanicolau. Help plss! 1 De la: Yaddira 14 Noiembrie 2008 14:45
GDV Diagnostic ( diagnosticare energetica, efectul Kirlian) 1 De la: kudika074491 13 Octombrie 2009 14:24
Salina Timisoara 1 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 21 Februarie 2010 15:53