Setari Cookie-uri

senatii de voma dimineata

Buna,

De cativa ani am o snzatie de voma dimineata, dar nu vomit niciodaa, sau daca elimin e doar saliva. Sunt o persoana nervoasa si in genera dar nu cred ca aceasta ar fi cauza. Nu am fost la medic dar cunoscutii zic ca s-ar putea sa fie ficatul sau fierea.
Daca mai snt persoae in cazul meu astept sfaturile voastre.

Va multumesc
Ana_Maria_B
Postat pe 19 Februarie 2009 16:37
EU ZIC CA E DE VINA FIEREA, SI AR TREBUI SA MERGI LA MEDIC SA-TI SPUNA CE ALIMENTE NU AR TREBUI SA CONSUMI(castraveti, oua , usturoi...)DACA EVITI ANUMITE ALIMENTE O SA-TI FIE MAI BINE..
gabipop
Postat pe 28 Februarie 2009 23:14
si eu ma confrunt cu aceasta problema, am senzatii de voma dimineata, de obicei daca dorm mai putin de 9 ore. folosesc anticonceptionale, auzisem ca ar fi un efect secundar de la asta si am intrerupt pentru o luna folosirea lor, insa nici aceasta s-a adeverit a nu fi cauza acestor senzatii. stie cineva de ce se intampla asa?
tplcon
Postat pe 24 Martie 2009 02:32
se recomanda un control medical in cazuri de genul asta, dar asta o stii!poate somatizezi prea mult..poate prea stresata, nervoasa, prea obosita.exista o cumunicare permanenta intre organism si psihic.Daca ia nastere o disfunctionalitate la nivel psihic, asta este unul din modurile in care suntem avertizati.ti-o spun din proprie experienta, mi se intampla si mie.So..cel mai mare dusman al "starii tale " de dimineata este stresul..:((
floranse
Postat pe 15 Aprilie 2009 12:16
am crezut ca sunt singura in situatia asta dar se pare ca nu de la 17 ani am probleme iar acum am 24 si tot nu stiu ce am iar mai mult in fiecare diminaeata am concert la baie Vomit un lichid galbui si amar la gust. Am fost si la controale dar nimeni nu stie de ce.la primul contrul am fost suspecta de ulcera iar dupa o endoscopie am fost diagnosticata cu hernie intercostala ca tratament am primit"" CIND AVETI DURERI PUNETI O PERNA ELECTRICA SAU O STICLA DE APA CALDA IN ZONA STOMACULUI"" Am uitata sa mentionez ca uneori ma doare stomacul dupa ce vomit sau inainte de asta. Am mers dupa aceea la un alt doctor mia facut o serie de analize si o ecografie la care mi sa spus ca asi avea ceva gen depunere de calcar la nivelul fierei , care ingreuneaza activitatea acesteia varsind asa numitul venin in stomac ,acesta cauzind la rindul lui senzatia de voma si ulterior eliminarea acestuia. Am primit ca tratament ceva medicamente.Am urmat tratamentru dar starea nu sa ameliorat de loc.
Intradevar fumez. Dar din punct de vedere alimentar pot spune ca am o alimentatie destul de bogata in fructe ,legume,lactate si NU sunt un fan al mincarurilor grase.
acum stau si ma intreb la citi doctori sa mai ajung si cite controale si analize sa mai fac??????????
Sfatul meu in aceasta problema haideti sa mai asteptam inca vro 4 5 ani cind o sa inceapa si la noi in tara anumiti domni doctori sa puna intradevar in practica meseria pe care au urmat-o...........IMI CER SCUZE SI TOATE RESPECTELE PENTRU DOMINI DOCTORII CARE INTRADEVAR SUNT TRUP SI SUFLET IN SPECIALIZAREA CARE O AU :PACAT TOTUSI CA SUNT PUTINI LA NUMAR

Postat pe 8 Mai 2009 22:55
trebuie sa faci niste analize ...sa nu cumva sa fi infectata cu bacteria helibacter pylori ce provoaca reflux esofagian.
Infectia cu heliobacter pylori

Una din problemele frecvente de sanatate este reprezentata de balonarea epigastrica (in capul pieptului) asociata uneori cu jena sau durere cu aceeasi localizare, simptome puse de obicei fie pe seama stressului, fie pe seama alimentatiei haotice, concluzia generala fiind: probabil ai gastrita!

Este si nu este asa. Exista o varietate larga de boli care se pot manifesta in acest mod, incepand de la o disfunctie provocata de stres, infectia gastrica cu bacteria Helicobacter, boli ale vezicii biliare si pana la gastrita si chiar ulcer. Pentru diagnosticarea corecta a patologiei este necesara prezentarea la medicul specialist gastroenterolog, care va sti sa indice analizele care pot ajuta diagnosticului diferential.

De multe ori balonarea si jena epigastrica se trateaza cu regim si protectori gastrici (de tipul Omeprazolului) si se constata ca simptomele persista sau reapar dupa terminarea tratamentului... Se poate ca de vina sa fie prezenta bacteriei Helicobacter la nivelul stomacului si/sau duodenului.

Aceasta bacterie, descoperita in anii 90, este dovedit implicata in aparitia balonarii epigastrice, jenei si chiar durerii in aceeasi regiune, corespunzand endoscopic fie unei mucoase perfect normale, fie modificarilor de gastrita sau ulcer.
Helicobacter este larg raspandita in natura, infectia omului facandu-se pe calea "mainilor murdare" ca si in cazul hepatitei virale A (legume si fructe nespalate, apa, maini murdare). Nu s-a demonstrat inca posibilitatea transmiterii bacteriei de la om la om prin contact direct, insa cum membrii aceleasi familii mananca aceeasi hrana, posibilitatea prezentei Helicobacterului la mai multi din ei este foarte posibila.

Mare parte din persoanele care sunt infectate cu bacteria nu prezinta simptome, insa deoarece poate provoca gastrita, ulcer gastric, ulcer duodenal si chiar cancer gastric, este bine sa tratam infectia, chiar daca nu avem simptome, mai ales daca exista si alti factori ce pot agresa stomacul (fumatul, consumul frecvent si indelungat de antiinflamatorii) sau avem antecedente in familie de boli digestive (ulcer gastro-duodenal, cancer gastric).

Helicobacter pylori este considerat de catre medici cancinogen de ordinul I, adica are potential cancerigen extrem de ridicat. Acest lucru nu inseamna ca toate persoanele infectate vor face cancer (doar un mic procent ajunge intr-adevar sa prezinte aceasta boala, mai ales daca au un fond genetic predispus), ci doar ca trebuie tratata infectia.

Pe langa cancerul gastric, Helicobacter poate determina, la un procent foarte mic de persoane predispuse, o forma de cancer sangvin-limfom, localizat insa la nivelul stomacului, boala destul de agresiva, ce presupune interventie chirurgicala si citostatice.
CESSONIA
Postat pe 26 Iunie 2009 13:02
eu ma confrunt cu prob asta de vreo 6 luni....dar la mine e din cauza gastritei hiperacide.....Mi s-a recomandat un regin alimental pe care l-am tinut 4 luni,dar gastrita tot nu a trecut.....apare si dispare.eu zic sa mergi la medic...daca nu ai fost deja!
dr2009
Postat pe 26 Iunie 2009 13:26
daca folosesti anticonceptionale poate fi de la asta:)
kudika009854
Postat pe 30 Iunie 2009 20:37
buna!sunt noua pe forum si am aceesi probleme k si doamnele de mai sus.de 15 ani am varsaturi biliare dimineata si nu reusesc sa scap de ele.am facut nenumarate ecografe ,analize iar doctorii mi-au spus k am dischinezie biliara...dar nici un tratament nu a avut rezultate nici makar cu regim adecvat si tratament.v-a fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un sfat sau sa-mi spuneti ce ati fct dvs.




multumesc:)
healthy007355
Postat pe 12 Octombrie 2009 20:43
aceasta problema o are sotu meu dar am observat ca e pe sistem nervos ,e mai sensibil la stres de exempli acum este in concediu de odihnasi a mai vomat deloc .
kudika051850
Postat pe 23 Octombrie 2009 21:15
buna.ma numesc Simona si am 23 de ani,de un an am si eu senzatia de voma dimineata(daca am baut un pic de apa o vomit imediat,orice iau in gura vomit,trebuie sa ies la aier curat ca sa imi treaca).Am fost si la doctor acum 3 ani ca m-i sa descoperit ca am probleme cu glanda(am un nodul pe partea dreapta,dar care nu e mare)...eu am zis ca e din cauza asta dar,nu e.Acum 3 luni am mers la doctor si am facut gastroscopia,aveam o inflamatie.Mi-au zis ca am gastrita,am facut un tratament cu MOTILEX SI RIOPAN GEL,dar nimic,a continuat sa-mi fie rau(2luni am luat tratamentul)iar acum 2 saptamani am fost la un specialist si m-i sa spus ca eu m-am nascut asa.....am stomagul mai sus decat e normal!!!! VA INTREB SI EU,SE POATE ASA CEVA??????????VA ROG SA IMI RASPUNDA CINEVA
healthy008218
Postat pe 3 Noiembrie 2009 18:03
De la: healthy007355, la data 2009-10-12 20:43:39buna!sunt noua pe forum si am aceesi probleme k si doamnele de mai sus.de 15 ani am varsaturi biliare dimineata si nu reusesc sa scap de ele.am facut nenumarate ecografe ,analize iar doctorii mi-au spus k am dischinezie biliara...dar nici un tratament nu a avut rezultate nici makar cu regim adecvat si tratament.v-a fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un sfat sau sa-mi spuneti ce ati fct dvs.




multumesc:)


enzimele digestive din papaia, o cura cu muguri de alfalfa, ulei de oregano, lecitina din soia si probiotice (combinate in functie de rezultatul analizelor si nivelul de stres) m-au ajutat pe mine sa scap de neplacerile dischineziei biliare.
camiflorea
Postat pe 29 Mai 2010 12:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
retete de smooties 1 De la: cosmy 23 Martie 2010 10:45
Plantele care te mentin mereu verde 27 De la: office_salinasusesi_ro 19 Martie 2010 23:09
Cel mai tare antioxidant – RESVERATROL – acum la indemana dumneavoastra – la un telefon distanta: 0769449978! 6 De la: kudika226898 12 August 2010 18:24
tus umeda 9 De la: paun_anamaria 4 Februarie 2015 10:27
dureri de stomac in urma tratamentului cu antibiotic 5 De la: monica_ziman 11 Septembrie 2011 19:57