Setari Cookie-uri

Forumurile publice-un pericol pentru sanatatea umana?

Eu pot sa spun ca DA. Sunt foarte multe persoane care 'se pricep' si dau sfaturi gratuite(si slava Domnului nu iti trebuie 3 facultati ca sa le gasesti-pur si simplu m-am crucit la ce lucruri am citit pe forumul asta).Problema si mai mare e ca sunt si persoane incredibil de naive care vor lua toate sfaturile de bune.
Spre dezamagirea mea...am ajuns la concluzia ca nivelul de cultura in Romania este undeva foarte aproape de 0 (si imi pare rau ca mai ales tineretul sta fff prost la capitolul asta).
Asa ca propun sa ne mai facem putin timp si pentru educatie, nu ca sa putem fi capabili sa dam sfaturi, ci pentru noi in primul rand!
petricpatricia
Postat pe 28 Martie 2009 03:18
vino si tu cu exemple concrete,sa le putem dezbate....ce te retine? asta ca tot ai deschis acest topic
4Life
Postat pe 6 Aprilie 2009 18:49
De la: petricpatricia, la data 2009-03-28 03:18:57Eu pot sa spun ca DA. Sunt foarte multe persoane care 'se pricep' si dau sfaturi gratuite(si slava Domnului nu iti trebuie 3 facultati ca sa le gasesti-pur si simplu m-am crucit la ce lucruri am citit pe forumul asta).Problema si mai mare e ca sunt si persoane incredibil de naive care vor lua toate sfaturile de bune.
Spre dezamagirea mea...am ajuns la concluzia ca nivelul de cultura in Romania este undeva foarte aproape de 0 (si imi pare rau ca mai ales tineretul sta fff prost la capitolul asta).
Asa ca propun sa ne mai facem putin timp si pentru educatie, nu ca sa putem fi capabili sa dam sfaturi, ci pentru noi in primul rand!

Perfect de acord cu tine! vin si eu cu o completare,aici musteste de naturisti precum TF alias irina alias silviu..life etc. care incerca agresiv sa-si vanda "minunatiile" de produse care au zero efect dar in care foarte multe persoane i-si pun sperante si cheltuiesc sume de bani semnificative, fara rost! altii se erijeaza in mari vraci sau dau sfaturi copiind articole de pe google si postandu-le aici.Problema e ca unii le iau de bune.Eterna si facinanta Romanie!
magnolia_healthy
Postat pe 6 Aprilie 2009 20:30
De la: TF_, la data 2009-04-06 18:49:55vino si tu cu exemple concrete,sa le putem dezbate....ce te retine? asta ca tot ai deschis acest topic


Nu am deschis topicul sa arat cu degetu' cine ce sfaturi proaste da...pt ca is constienta ca ar fi imposibil sa ii scot din credintele lor.Eu una, cand am dat un sfat cel putin am dat un search pe google sa vad despre ce e vb, si daca am putut spune o parere am spus-o, daca nu...nu.Sincer mi-a prins bine pentru ca mi-am imbogatit substantial cunostintele generale, insa nu stiu cati dintre cei care au participat la discutii s-au mai documentat sau au vorbit asa 'din auzite' - din tramvai, sau de la vecina de pe scara. Asa ca...inainte sa dai dovada de naivitate si sa iei de bun tot ce zic ceilalti, mai bine ai folosi o sursa mai serioasa (de exemplu forumurile in care ai acces la informatii oferite de medici sau specialisti de tot felul).
petricpatricia
Postat pe 7 Aprilie 2009 19:36
Tu ai mare dreptate in ceea ce spui si e adevarat ca multi dau sfaturi dupa ureche.
Problema este ca cei mai multi asculta sfaturile astea neautorizate pt ca multi dintre medicii nu se obosesc sa spuna mai nimic si atunci bietul om are si el nevoie sa stie cate ceva si ia si el de buna ce spun altii.
Am fost nu odata la doctor si m-am intors cel putin in ceata in care eram inainte sa ma duc.
Ei sunt aglomeriti, obositi ( ca lucreaza si la spital si la cabinet privat) , plictisiti si sictiriti si daca intrebi se simt ofensati ca nu iei ca atare reteta si gata. Iti raspund foarte laconic la o intrebare cel mult doua si apoi te expediaza.
bastiuta
Postat pe 3 Mai 2009 22:54
ce mare succes ati avut cu acest subiect-3 semnatari!!!
-Ce ne ramane de facut cand dam 2 mil la o policl. privata medicala pt.o consultatie si iesi total dezamagit: nu te-a intrebat de cauze, de stil de viata, de activitatea profesionala si integrarea sociala, nu te trateaza ca un intreg, iti da o reteta care nu ti-o explica, nu se uita in ochii tai si sa-ti spuna ,,vezi ca acolo gresesti, dar poti schimba prin alt stil de viata si deja bolii nu se va mai crea circumstantele, cand medicamentele sunt reteta ,,ca pe banda,,,,generala,,medicul nici macar nu e la curent cu alte aparitii si recomandari in domeniu...dialogul medic -pacient in practica medicala (80%) din Romania este INEXISTENT!!!In alte tari ....
-De ce sa nu ne impartasim pareri? de ce sa nu comparam la acelasi diagnostic ce retete am primit?de ce sa nu recomandam un medic bun daca noua ne-a facut bine?de ce oamenii nu cred in naturiste doar cand i-a trimis acasa cu sentinta de 2-3 luni de viata si atunci incearca orice , fug la Breaza, La Stelian Fulga, la atatea sanatorii (private sau religioase)care vindeca cu rugaciuni , sucuri din plante la diferite ore, si altele si fac minuni????!!!!!!
-Noi suntem inteligente ,nu ne jigni , si vedem cand cineva face presiuni din anumite scopuri financiare!!!(si totusi sistemul MLM nu ar mai exista daca nu ar avea efectele scontate pt. ca se recomanda din prieten in prieten- in SUA acest tip de comert este majoritar, fata de cel tip magazine de prezentare).Si daca vinde naturiste ce? se pot lua linistit, ca nu efecte adverse ca si chimicalele voastre de sinteza!!!se elimina prin scaun daca nu a avut nimic de lucru in organism...
Cum poti sa spui sa nu comunicam? Ce este internetul o sursa de informare-acest rol n-o sa poti tu sa-l darami...Fiecare are filtrul sau individual si va judeca....
Izoleaza-te draga, dute la viata monahala si lasa-ne sa ne revarsam sufletul, grijile,temerile, individualisto!!!!
Apropo eu nu vand nimic , am un copil de 7 ani si un sot si de 10 ani de casnicie ne tratam doar naturist, magazinul meu este plafar si piata de la tarani si suntem sanatosi . Slava Domnului.
Doamne ajuta!
deceflor
Postat pe 21 Mai 2009 11:20
Mda...ce sa zic?! Prin afirmatiile tale mi-ai demonstrat inca o data ca am dreptate!Eu nu vorbeam nicidecum de izolare si nu ma asteptam sa am sute de raspunsuri la postarea mea...tocmai din cauza ca vorbeam de oameni ca voi, care cred tot ce zic ceilalti si sunt atat de disperati incat ar bea toate buruienile de pe pamant numai ca sa nu cheltuie bani pentru sanatate.Si daca la noi in tara oamenii ar fi mai constienti cat de important e sa iti faci o analiza de sange macar o data pe an si nu numai cand pici de pe picioare, nu ar mai fi atatea cazuri de boli. Si daca nu am mai fi atat de disperati dupa bani (noi sa ii avem in buzunar si medicii sa le fie infundate plicurile in halate) ar mai exista si oameni care si-ar practica meseria din pura placere si numai de dragul de a ajuta oamenii. Noi nu mai cunoastem notiunea de 'pasiune' in viata noastra. Asta e problema!


Si...despre ce viata monahala vb?! Te rog frumos, inca nu am ajuns sa postez pe forumuri tampenii de genu "vai sunt virgina la 40 de ani" sau "vaai oare fac cosuri daca ma masturbez". Nu draga mea, sunt o fata perfect normala, viitoare inginera, cu o relatie stabila si daca o sa ma ajute cel de sus o sa imi intemeiez si eu o familie si sa dau un rost vietii asteia!

Dar de fapt, vorba ta: HAI SA NE VARSAM TOTI AMARUL SAU PROSTIA PE FORUMURI PUBLICE CA DOAR NU NE DOARE TASTATURA SA SCRIEM PROSTII SI SA DEBITAM TOT SOIUL DE INEPTII!

Oricum pana o sa ajungeti la concluzia mea...mai tre sa treaca ceva timp...din pacate!
petricpatricia
Postat pe 21 Mai 2009 22:48
De la: petricpatricia, la data 2009-05-21 22:48:31Mda...ce sa zic?! Prin afirmatiile tale mi-ai demonstrat inca o data ca am dreptate!Eu nu vorbeam nicidecum de izolare si nu ma asteptam sa am sute de raspunsuri la postarea mea...tocmai din cauza ca vorbeam de oameni ca voi, care cred tot ce zic ceilalti si sunt atat de disperati incat ar bea toate buruienile de pe pamant numai ca sa nu cheltuie bani pentru sanatate.Si daca la noi in tara oamenii ar fi mai constienti cat de important e sa iti faci o analiza de sange macar o data pe an si nu numai cand pici de pe picioare, nu ar mai fi atatea cazuri de boli. Si daca nu am mai fi atat de disperati dupa bani (noi sa ii avem in buzunar si medicii sa le fie infundate plicurile in halate) ar mai exista si oameni care si-ar practica meseria din pura placere si numai de dragul de a ajuta oamenii. Noi nu mai cunoastem notiunea de 'pasiune' in viata noastra. Asta e problema!
nu vreau sa par rautacios, dar ti-as pune o intrebare: tu cat de temeinic te informezi???
4Life
Postat pe 21 Mai 2009 22:54
Foarte! sau pana cand obtin un raspuns sau o informatie care sa ma multumeasca!
petricpatricia
Postat pe 21 Mai 2009 22:57
De la: petricpatricia, la data 2009-05-21 22:57:17Foarte! sau pana cand obtin un raspuns sau o informatie care sa ma multumeasca!
ma bucur...ai putea sa te informezi putin asupra ceea ce ineamna si cum functioneaza sistemul imunitar ca apoi sa [putem purta o mica discutie?
4Life
Postat pe 21 Mai 2009 23:00
Imi pare rau...momentan imi ia mult timp sa ma informez despre degradarea termica a polimetacrilatului de metilen. Dar promit ca dupa ce termin cu licenta o sa avem si discutia respectiva
petricpatricia
Postat pe 21 Mai 2009 23:26
De la: petricpatricia, la data 2009-05-21 23:26:18Imi pare rau...momentan imi ia mult timp sa ma informez despre degradarea termica a polimetacrilatului de metilen. Dar promit ca dupa ce termin cu licenta o sa avem si discutia respectiva
ok...atunci spor la invatat despre PLEXIC...si bafta la examene...
4Life
Postat pe 21 Mai 2009 23:39
Plexiglas sau perspex, Lucite, oroglas...insa plexic...
petricpatricia
Postat pe 21 Mai 2009 23:44
De la: petricpatricia, la data 2009-05-21 23:44:48Plexiglas sau perspex, Lucite, oroglas...insa plexic...
lol...eu nu-s de specialitate...http://www.ghidafaceri.ro/sc/111719/PLEXI-MET
4Life
Postat pe 22 Mai 2009 00:06

fara suparare, patricia, aici miroase a superioritate!


citez: "...ar bea toate buruienile de pe pamant numai ca sa nu cheltuie bani pentru sanatate."

sunt aproape convinsa ca nu acesta este motivul pt care se apeleaza la tratamente naturiste.
din umilele mele cunostinte legate de compozitia medicamentelor, acestea au muulte efecte secundare, pe cand "buruienile" -

nici eu nu vand nimic, insa folosesc numai tincturi, siropuri din fructe de la plafar, spirulina, catina, carbuni medicinali samd.

si crede-ma, imi permit sa merg la doctor!
ramona_eliza
Postat pe 22 Mai 2009 09:00
Imi pare rau, din cate cunosc sunt multe plante care au si efecte secundare sau nu se potrivesc oricariu om...asa ca...si nu incercam sa par superioara,dimpotriva subliniam cat de important e sa te documentezi bine si sa apelezi la oameni calificati pt a-ti rezolva problemele.
petricpatricia
Postat pe 22 Mai 2009 19:33
De la: petricpatricia, la data 2009-05-22 19:33:08Imi pare rau, din cate cunosc sunt multe plante care au si efecte secundare sau nu se potrivesc oricariu om...asa ca...si nu incercam sa par superioara,dimpotriva subliniam cat de important e sa te documentezi bine si sa apelezi la oameni calificati pt a-ti rezolva problemele.
vezi ca oamenii aceia "calificati" s-au dovedit in unele cazuri mai mult decat incepatori( vezi cazul dr ciomu)...aprospo de "buruieni,ieri am vazut analizele unei doamne care acum 5 luni era pregatita pentru operatie de cancer de san iar in clipa de fata este sanatoasa tun fara sa fi trecut pe la chirurg !!!!! si si-a rezolvat problema cu niste "buruieni" si cu inca ceva dat tot de mama natura !!!!
4Life
Postat pe 24 Mai 2009 15:43
As avea si eu un exemplu, mama unei prietena care mergand la medici pentru nisteprobleme la rinichi, acestia nu ii mai dadeau nici o sansa de viata, dupa ce a incercat tratament homeopat nu mai ia medicamente nici pentru inima si nici diabet, in afara de faptul ca nu mai are nici o problema cu rinichii. Sa nu uit sa mentionez cancerul de col al matusei mele vindecat cu marul lupului - o planta pe care multi o considera o buruiana.
beatricea
Postat pe 1 Iunie 2009 09:57
De la: petricpatricia, la data 2009-03-28 03:18:57Eu pot sa spun ca DA. Sunt foarte multe persoane care 'se pricep' si dau sfaturi gratuite(si slava Domnului nu iti trebuie 3 facultati ca sa le gasesti-pur si simplu m-am crucit la ce lucruri am citit pe forumul asta).Problema si mai mare e ca sunt si persoane incredibil de naive care vor lua toate sfaturile de bune.
Spre dezamagirea mea...am ajuns la concluzia ca nivelul de cultura in Romania este undeva foarte aproape de 0 (si imi pare rau ca mai ales tineretul sta fff prost la capitolul asta).
Asa ca propun sa ne mai facem putin timp si pentru educatie, nu ca sa putem fi capabili sa dam sfaturi, ci pentru noi in primul rand!


Spune fiecare ce stie din experienta.
Totusi, si un doctor iti poate da un sfat prost.
Sarah_healthy
Postat pe 2 Iunie 2009 11:44
eu revin cu biorezonanta, am avut in nov. 08 mastoza fibrichistica, din toti nodulii unul necesita neaparat supravegherea....mi-a dat Mastodynon automat...in Germania am citit pe forum ca nu se da demult acest .....m-am dus si am facut tri terapii prin aparatul SCIO(biorezonata-un aparat invebtat de cercetori de la NASA, care actioneaza naturist... ma rog cititi pe net....si azi am aflat ca nodulii sau diminuat considerabil si nu mai exista nici un pericol.
Sigur am schimbat dieta, stilul de viata, am facut si tratamente cu produse naturiste de la CALIVITA, gandesc pozitiv, m-am rugat,......acest aparat vede si tendinta de evolutie a bolii ...asa ca nu mai stai cu ingrijorarea in suflet...
DOAMNE AJUTA!
deceflor
Postat pe 3 Iunie 2009 20:32
De la: petricpatricia, la data 2009-04-07 19:36:20
De la: TF_, la data 2009-04-06 18:49:55vino si tu cu exemple concrete,sa le putem dezbate....ce te retine? asta ca tot ai deschis acest topic


Nu am deschis topicul sa arat cu degetu' cine ce sfaturi proaste da...pt ca is constienta ca ar fi imposibil sa ii scot din credintele lor.Eu una, cand am dat un sfat cel putin am dat un search pe google sa vad despre ce e vb, si daca am putut spune o parere am spus-o, daca nu...nu.Sincer mi-a prins bine pentru ca mi-am imbogatit substantial cunostintele generale, insa nu stiu cati dintre cei care au participat la discutii s-au mai documentat sau au vorbit asa 'din auzite' - din tramvai, sau de la vecina de pe scara. Asa ca...inainte sa dai dovada de naivitate si sa iei de bun tot ce zic ceilalti, mai bine ai folosi o sursa mai serioasa (de exemplu forumurile in care ai acces la informatii oferite de medici sau specialisti de tot felul).


sagara_laksami
Postat pe 18 Iulie 2009 10:11
Cel mai important este sa vorbesti despre propria experienta. Eu am luat multe medicamente naturiste si stiu cam ce efect au, insa asa este, poate unora nu le folosesc sau au afectiuni conexe care le fac fara efect sau chair nocive. Insa probabil discernamantul propriu format prin studiu, in urma desigur a unei consultatii de specialitate, ne va ajuta sa gasim ce e mai bun pentru noi. Personal, m-am lovit de n ori de incompetenta medicilor si prefer pentru chestiunile usoare sa ma tratez singura.
healthy001493
Postat pe 7 August 2009 10:57
Dragele mele,
Nu vand nimic.Nu am nici un avantaj!Vreau sa ajut!
Trebuie diagnosticata boala (eu va sfatuiesc la biorezonanta , unde scapi cel mai rapid(intre 1 ora si 2), cel mai ieftin(intre 100 si 300 lei) si se analizeaza tot corpul,inclusiv tipul de radiatii,alergia exact identificata, intoxicatii cu metale grele s.a.)
Dar la capitolul terapii,tratamente cititi, informati-va, cautati pe net,cautati in site-ul la revista www.formula-as.ro, cautare in site:scrieti diagnosticul si va apar articolele cu marturii despre terapii de toate felurile dar mai ales naturale, care nu agreseaza organismul !!!Sau terapie tot prin biorezonanta(o sedinta de tratament este unde fac eu=30 lei)Eu am facut diagnosticare la copilul meu de 7 ani la biorezonanta si voi lua sirop NONI!!
Cititi www.nonitv.net !!!!Acest suc NONI este o minune !De la forme avansate de cancer pana la, daca vreau o simpla intarire de sistem imunitar la copil inainte de inceperea anului scolar....
deceflor
Postat pe 8 August 2009 18:29
De la: deceflor, la data 2009-08-08 18:29:31Dragele mele,
Nu vand nimic.Nu am nici un avantaj!Vreau sa ajut!
Trebuie diagnosticata boala (eu va sfatuiesc la biorezonanta , unde scapi cel mai rapid(intre 1 ora si 2), cel mai ieftin(intre 100 si 300 lei) si se analizeaza tot corpul,inclusiv tipul de radiatii,alergia exact identificata, intoxicatii cu metale grele s.a.)
Dar la capitolul terapii,tratamente cititi, informati-va, cautati pe net,cautati in site-ul la revista www.formula-as.ro, cautare in site:scrieti diagnosticul si va apar articolele cu marturii despre terapii de toate felurile dar mai ales naturale, care nu agreseaza organismul !!!Sau terapie tot prin biorezonanta(o sedinta de tratament este unde fac eu=30 lei)Eu am facut diagnosticare la copilul meu de 7 ani la biorezonanta si voi lua sirop NONI!!
Cititi www.nonitv.net !!!!Acest suc NONI este o minune !De la forme avansate de cancer pana la, daca vreau o simpla intarire de sistem imunitar la copil inainte de inceperea anului scolar....
ia tu noni,aceasta mare vrajeala...cheltuie-ti tu banii in van si apoi mai stam de vorba !!!
4Life
Postat pe 9 August 2009 22:01
tarot_healthy
Postat pe 11 Noiembrie 2009 17:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna 3 De la: fericire 10 Ianuarie 2010 03:04
REPROGRAMARE CURS DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA 1 De la: CLINICAAQUAMARIN 16 Aprilie 2010 13:06
Donez rinichi 1 De la: healthy016505 23 Mai 2010 15:13
GRIPA PORCINA AH1N1 6 De la: office_salinasusesi_ro 27 Februarie 2010 09:11
colpita trichonomazica 4 De la: Yharr 8 Iulie 2011 19:12