Setari Cookie-uri

Hepatita C

Daca cineva are hepatita C, stie ce efecte are tratamentul cu interferon si ribavirina?
Sotul meu a inceput tratamentul si se simte rau si face crize de nervi foarte des.
lacrimioara_88
Postat pe 13 Februarie 2010 21:03
E normal sa se simta rau. E urmare a efectului medicamentos.Are facute toate analizele pentri ochi, tiroida, anemie? Medicul tine contactul cu el permanent? Starea de nervie ok, tu sa ai puterea sa fii blinda cu el. O sa-i cada din par, o sa slabeasca, o sa aiba dureri de oase....febra fara motiv, o sa fie obosit tot timpul ..dar tratamentul se merita facut. Sa-si faca la fiecare 3-4 saptamini analize pentru hemoglobina, sa incerce sa manince desi ii va disparea putin pofta de mincare...in rest..sanatate si intelegere din partea familiei.
micabis
Postat pe 28 Februarie 2010 01:30
De la: lacrimioara_88, la data 2010-02-13 21:03:27Daca cineva are hepatita C, stie ce efecte are tratamentul cu interferon si ribavirina?
Sotul meu a inceput tratamentul si se simte rau si face crize de nervi foarte des.
uite aici ceva foarte interesant pentru sotul tau, poate lua concomitent cu tratamentul cu interferon:

Eficacitatea folosirii Transfer FactorTM in hepatile virale
Mecanismele imune de destabilizare joaca un rol dominant in patogeneza hepatitelor de tip viral B si C precum si in timpul si la sfarsitul bolilor (42,43). In ciuda experientei considerabile in tratamentul hepatitelor virale, inclusiv cele cronice, o serie de probleme legate de un regim optim inca mai sunt puse in discutie privitor dozelor si tratamentului cu interferon ca fiind singura posibilitate existenta. Faptul ca tratamentul cu interferon al unui pacient cu o forma cronica de hepatita C costa intre 10.000 $ si 15.000 $ duce la necesitatea rezolvarii rapide a acestei probleme. In plus, aceasta terapie antivirala are o lista intreaga cu alti indicatori, iar interferonul nu este suportat de toti pacientii si corpul gazdei poate produce anticorpi care actioneaza impotriva interferonului recombinat. Date fiind aceste motive, cautarea pentru diferiti agenti cu efect terapeutic dovedit pentru bolnavii de hepatita B si C se justifica in totalitate.
Primele rezultate obtinute de la pacientii adulti care au fost tratati cu TF in acelasi timp cu terapia conventionala atesta o eficacitate ridicata a folosirii cytokinelor celulare in acest tip de patologie (9).
Odata cu normalizarea valorilor biochimice si scaderea incarcaturii virale (la 62% din cazuri), toti pacientii au inregistrat o imbunatatire a starii generale, au devenit mai eficienti si nu au mai avut stari excesive de oboseala, si nu a mai existat nici un discomfort in hipocondrul drept. Au fost facute de aceeasi autori studii ulte-rioare pe pacientii cu forme acute si cronice de hepatita B si C si urmariti 6 luni de la terminarea tratamentului(19,21). 50 de pacienti cu hepatita virala cronica B si C si 15 pacienti cu hepatita virala acuta B au primit cate 3 capsule de TF timp de 14 zile. Rezultatele obtinute au fost comparate cu acelea obtinute de la pacientii care au primit un tratament conventional cu interferon.
24 de pacienti cu hepatita acuta B si 34 de pacienti cu hepatita cronica C (CVHC) au primit TF Plus, 3 capsule pe zi timp de 14 zile. Grupul de control, a fost format din 15 pacienti cu CVHC, care au primit referon cate 3,000,000 IU (in IFN antiviral), intramuscular de 3 ori pe saptamana. Pacientilor care au ramas li s-a administrat terapia de baza care avea drept scop imbunatatirea secretiei biliare (holosas sau hophitol) si functia hepatica (riboxin/os). S-au inregistrat efecte imunocorectoare identice in grupul pacientilor care au primit cate 3 capsule de TF Plus timp de 2 saptamani si in grupul pacientilor care au primit terapia cu IFN timp de 3 luni. In grupul pacientilor carora li s-a administrat TF Plus au aparut mai devreme simptome dinamice de tip pozitiv. TF Plus a fost bine tolerat si nu au fost efecte secundare ca febra, dureri de articulatii si astenii, toate intalnite in timpul terapiei cu interferon. Merita subliniat faptul ca incidenta scaderii viremiei in cadrul gru-purilor care au primit tratamentul cu referon si respective TF Plus a fost identica, de ex. 65%. In acelasi timp nivelul producerii de g-interferoni a fost semnificativ mai ridicat la pacientii care au primit tratamentul cu TF Plus.
Eficacitatea folosirii TF si TF Plus in tratamentul hepatitelor virale B si C poate constitui un mare ajutor in considerarea folosirii produselor TF ca un tratament alternativ fata de interferonii recombinanti sau ca un tratament complementar la tratamentele conventionale pentru hepatitele virale.
Datele obtinute indica faptul ca studii ulterioare ale eficacitatii produselor TF ar trebui directionate catre pacientii ramasi pentru a dezvolta schemele cele mai eficiente sau tratamente complexe, eficacitatea farmaceutica, cursul dozarilor si costul tratamentului.

http://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=transfer+factor+hepatitis+c&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=&aq=o&oq=
4Life
Postat pe 28 Februarie 2010 11:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va dati seama cand va inseala? 59 De la: healthyflo 21 Februarie 2010 12:03
buna 3 De la: fericire 10 Ianuarie 2010 03:04
stargardt 2 De la: healthy001254 2 Aprilie 2009 07:26
Cum să faci bani pentru un copil? 1 De la: kudika_1042490 18 Septembrie 2021 16:20
Retinopatie diabetica 1 De la: LucianR 27 Aprilie 2010 08:40