Setari Cookie-uri

Tratament pe baza de planta 100% naturale !!!

Acneea este o boala de piele localizata la nivelul glandelor sebacee, situate pe fata, piept, spate si umeri. Ea se caracterizeaza prin eruptii diferite (papule, pustule, comedoane), ce apar mai ales la tineri, dupa varsta de 15 ani.


Masuri igienice

- spalarea pielii de doua ori pe zi cu apa calduta si sapun de sulf sau gudron;
- fierberea rufelor de corp;
- schimbarea camasii in fiecare zi;
- combaterea constipatiei;

Cauzele acestei boli pot fi: sensibilitatea organismului fata de o anumita substanta, infectii microbiene, stafilococice sau streptococice (de cele mai multe ori), disfunctiile digestive (constipatia) sau hepatice dar si tulburarile endocrine.

Acneea juvenila apare la tineri (14-15 ani), iar acneea rozacee apare mai ales la femei trecute de 40 ani. Se caracterizeaza prin retinerea secretiei sebacee, care apare ca o ridicatura avand in centru un punct negru, sau sub forma unui filament albicios (uneori contine o larva de acarian). Apare in special pe nas, frunte, barbie, umeri. Se intalneste mai ales la pubertate.

Acneea este de mai multe forme:

- Acnee inflamatorie, in care se asociaza o infectie microbiana (stafilococi). Aceasta are forma unor mici ridicaturi rosii, al caror centru devine galbui, purulent.
- Acnee pustuloasa, cand formarea de puroi este abundenta.
- Acnee rozacee, cheloida sau varioliforma, caracterizata prin pete rosii (datorita inmultirii vaselor), de fibroza, de cheratina sau de cicatrice asemanatoare celor de variola, acestea fiind forme mai rare sau mai grave. Agentul patogen este stafilococul.

Un dezechilibru intre hormonii androgeni si estrogeni poate sta la baza leziunilor inflamatorii ale glandelor sebacee si foliculilor pilosi care constituie acneea.

Anceea este si rezultatul unei dezintoxicatii insuficiente. Cosuri, furuncule, seboree, urcior apar la exces de grasimi. Grasimile insuficient oxidate sunt cele care infunda glandele sebacee, provocand acnee. Asadar, o masura importanta este eliminarea grasimilor. Totodata, vitaminele A, B6, E, F au rol important in metabolismul pielii, in eczeme de diferite tipuri, psoriazis, acnee, seboree, plagi si arsuri, furunculoza.

Alimente interzise in afectiunile acneice: grasimi animale, branzeturi fermentate, mezeluri, sosuri, vanat, patlagele vinete, ciocolata, dulciuri, bauturi alcoolice.

Va pot recomanda cu placere intreg tratamentul pe baze de plante 100% naturale!

Manager_healthy
Postat pe 19 Aprilie 2010 14:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sani ... 14 De la: healthy010635 5 Iunie 2011 05:38
Vreau sa nu mai fumez! 32 De la: kudika12787 24 Iulie 2013 23:52
Vinisoare pe coapse 6 De la: bighiu 5 Iulie 2011 10:49
vanatai la subrat din cauza epilatorului, cum le tratam? 5 De la: Gabrielle_mereu 20 Februarie 2011 22:30
Exfoliator si hidratant cu aloe vera, iarba de mare, musetel, salvie, macese 1 De la: romdesimed 12 Ianuarie 2009 15:36