Setari Cookie-uri

vitraliul aplicat

Ce este vitraliul aplicat?

Vitraliul aplicat este un produs pentru decorarea geamurilor ce aduce în casã cãldura ºi frumuseþea vitraliilor clasice asigurând în acelaºi timp o mai bunã protecþie ºi o mai mare diversitate fiind uºor de montat. Procesul presupune aplicarea unei folii speciale de tip Mylar ºi a unor benzi de plumb pe suprafaþa de geam ( inclusiv geam termopan, temperat sau securizat) sau chiar pe suprafeþe din acrilat sau oglinzi, în principiu pe orice suprafaþã planã.

Rezultatul este o construcþie dintr-o singurã bucatã, asigurând astfel o rezistenþã mai mare decât a vitraliului clasic; sunt asigurate de asemenea ºi impermeabilitatea ºi izolaþia termicã.

Folosind acest sistem de realizare a vitraliilor se evitã complicaþiile apãrute la utilizarea sistemului clasic cu bucãþi de sticlã coloratã, nemaifiind necesarã inserþia de bare de rezistenþã intermediare.

Un alt avantaj major al acestei tehnici de realizare a vitraliilor îl reprezintã marea diversitate de modele care nu depind decât de imaginaþie.

Cu peste 240 de culori ºi o mare varietate de texturi ale foliilor este simplu sã personalizaþi orice design pentru a se potrivi cu spaþiile de care dispuneþi ºi cu ce va doriþi dvs. Frumos, accesibil ºi foarte uºor de întreþinut, sistemul de vitralii aplicate reprezintã soluþia cea mai practicã ºi mai potrivitã de decorare.

Opþiunea în alegerea design-ului poate fi simplificatã de oferta noastrã. Noua noastrã colecþie oferã soluþii excelente pentru orice design. Aceastã nouã colecþie este rezultatul a mulþi ani de cercetãri ºi dedicaþie ºi oferã soluþii de calitate pentru orice tip de design( ferestre, uºi, luminatoare, bai, tavane etc.)


In ARTA vitraliilor exista o multitudine fascinanta de stiluri,fiecare cu farmecul sau, oricare ar fi destinatia si functionalitatea care li se va da acestora.Vitraliile clasice au un farmec divin. Dar, nevoia oamenilor de a-si decora casa la preturi accesibile a facut posibila aparitia vitraliilor aplicate, folosindu-se materiale ce inlocuiesc sticla colorata si plumbul traditional, utilizand o tehnica de lucru facila mai ales pentru persoanele fara studii de specialitate. Alegerea unui vitraliu reprezinta o optiune ce tine de personalitatea omului si a cladirii.Fiecare tehnica de lucru are insa beneficii! Putem acum sa decoram geamurile termopan gata montate sau oglinzile anoste. Totul tine de imaginatia fiecaruia. Exista persoane care fac din decorarea sticlei o afacere asa cum exista si persoane pasionate doar de frumos care isi impodobesc singure casa. Oricare ar fi categoria din care faceti parte va asteptam, cu deosebita placere sa deveniti clientul nostru.

Preturile vitraliior sunt calculate in functie de marime (mp) si complexitate.

Cateva din avantajele vitraliului de film:
- diversitate foarte mare in alegerea unui anumit model : peste 350 de culori, texturi si modele.
- posibilitatea de a fi aplicat ata pe geamul tip termopan cat si pe geamul smplu.
- nu exista restrictii de dimensiuni ale geamului pe care se aplica vitraliul.
- timp de executie redus, dar totusi depinzand de complexitatea vitraliului intre 2 zile si 15 zile.
- rezistenta foarte mare in timp (peste 25 de ani) si o intretinere usoara, (aproape la fel de simplu ca si un geam clar).
- un pret mult mai competitiv decat al unui vitraliu clasic („metoda legarii in plumb” – 800-2000 euro/mp), in functie de complexitate un vitraliu de film are un pret cuprins intre 200-800 euro/mp.

http://www.vitraldesign.ro
http://.vitraldesign.weblog.ro
limac
Postat pe 24 Ianuarie 2008 16:59
e super as vrea si eu asa ceva acasa

Postat pe 21 Februarie 2008 13:55
Eu mi-am pictat singura pe toate usile cu sticla din casa vitralii. Pentru cei care au putin talent si timp se pot realiza cu culori de tip IDEEA VETRO care se gasesc la magazinele hobby, gen fondul plastic sau chiar pe net pe site-urile de pictura. Pretul unei sticlute de culoare este aprox. 10 lei. Si va ajung si 3 culori initial. Tot acolo gasiti culoare de contur. Eu am realizat conturul cu o culoare inchisa mai groasa. Exista si panglica de plumb pentru un efect specidic de vitraliu. Vopseaua respectiva se aplica cu un penson mai gros in plan orizontal. Dintr-o sticluta puteti vopsi toate geamurile din casa...( nu e cazul)
Modele de vitralii clasice gasiti pe net.Puteti incepe cu forme geometrice. Va trasati inainte fie desenul pe hartie si il lipiti in spatele geamului fie direct pe sticla cu un marker.Caldura pe care o da lumina filtrata prin culoarea geamului este deosebita.
Vopseaua se sterge cu diluant daca nu va mai place.Si exista si diluant special tot IDEEA pentru subtierea culorilor. Eu nu am combinat culorile intre ele dar este posibil si asta.
Spor.
roxana096
Postat pe 28 August 2008 09:57
Pentru limac
Intr-adevar vitraliile ne transpun spiritual.
Eu nu sunt din Bucuresti ci din sud-vestul tarii iar firma dumneavoastra cred ca aplica acele materiale la domiciliul clientului.Cum procedati in asemenea cazuri?
kudika138758
Postat pe 4 Februarie 2009 20:32
E fortata comparatia, recunosc, dar a cere ca un vitraliu sa fie executat la client acasa e ca si cum i-ai cere unui pictor sa picteze un tablou la dvs acasa.
Nu, vitraliul poate fi facut doar intr-un atelier.
Exista si varianta de a va face dvs. acasa propriul vitraliu (nu e foarte complicat), dar tot va trebuie cateva unelte si scule si oricum trebuie ca geamul sa fie scos din rama lui (fie ca e usa sau fereastra).
Pentru geamul termopan este mai complicat: mai inati se executa vitraliul pe o foaie de geam (fata si verso) dupa care se termopaneaza.
limac
Postat pe 5 Februarie 2009 15:11
Acum am inteles.Eu deja am geamuri termopan la doua camere importante deci varianta vitraliilor la geam cade. Eventual daca imi schimb usile se poate comanda la dumneavoastra geam-vitraliu dar cine mi-l monteaza la usile respective?
kudika138758
Postat pe 6 Februarie 2009 15:45
Foarte interesant
andra_alexandra
Postat pe 17 Februarie 2009 17:15
modele de vitralii pentru usi gasiti pe http://vitraldesign.weblog.ro.
1. in cazul geamului termopan existent, este o singura solutie: aceea de a inlocui geamul termopan
2. pentru usi, acolo unde geamul este simplu clar, imi trebuie cota de geam (sau "golul geamului") sau un sablon din carton daca golul are o forma mai ciudata.
Montajul se asigura contra cost (manopera+transport) daca nu sunteti din Bucuresti.
Toate cele bune.
limac
Postat pe 18 Februarie 2009 15:14
am citit interesata subiectul, pentru ca si pe mine ma pasioneaza vitraliile, dar am gasit o alta metoda (mai ieftina) de a le face. Se numesc culori speciale pt pictat pe sticla, iar rezultatul unei astfel de picturi este exact ..vitraliu :) sunt cateva nuante de contur - negru, argintiu si auriu - care dau acel aspect de vitraliu, sunt rezistente la apa si caldura si nu este necesar sa dau jos geamul ca sa le pictez pentru ca se pot picta pe o folie, apoi se desprind si se aplica pe geam fara nici un lipici (pentru canu se recomanda sa pictezi pe o suprafata verticala). Uitati-va in albumul meu, este un portret cu Marilyn Monroe facuta din acest tip de culori, si john lennon. Culorile sunt transparente, si desenele nu se desprind de pe geam, si se pot spala fara sa se deterioreze. Pentru cine e interesat de cum se fac, astept un mesaj si o sa va spun exact cum le puteti face!
freshmint
Postat pe 6 Aprilie 2009 12:54
acum am citit si eu reclama aceasta cu vitraliu aplicat,eu m-a ocup cu asa ceva,daca doriti putem discuta.....iar pretul este mult mai mic,,,adresa mea de mail este fara_sens@yahoo.com....sau m-a puteti contacta la nr. de tel.......0722852304
kudika080178
Postat pe 6 Mai 2009 03:14
Vreau si eu sa invat sa fac Vitraliu aplicat. sunt pasionata de vitralii. de 6 luni incerc sa gasesc cursuri de gen in Bucuresti dar nu am gasit nimic. Este cineva dornic sa ma invete, sa ma ia ca ucenic? Contra cost, bineinteles. Daca da, va rog sa ma contactati la adresa gcrina@gmail.com
ochiul_critic
Postat pe 31 Iulie 2009 23:05
Buna
Mi-au placut enorm lucrarile tale (mai ales soarele). Ma inveti si pe mine cum se face? Daca da, scrie-mi si mie la adresa gcrina@gmail.com si te contactez.
Multumesc anticipat. Crina
ochiul_critic
Postat pe 31 Iulie 2009 23:13
Daca doresti sa-ti faci singura un vitraliu, eu am o descriere amanuntita a acestei tehnici si daca vrei ti-o pot trimite pe e-mail. Materialele necesare ( windows colors ) si fir de plumb autoadeziv se pot cumpara de la Fondul Plastic, de la marile magazine de bricolaj sau se pot comanda pe net.
Mihaela09_condo
Postat pe 4 August 2009 14:23
Buna sunt intresata de tehnicile de creare a unui vitrariu acasa , deoarece nu-mi permit sa dau foarte multi bani doresc sa-l realizez acasa singura pe geam termopan . te rog daca poti sa ma sfatuiesti in legatura cu tehnicile la adresa andreeatartali@yahoo.com multumesc
staalin
Postat pe 16 August 2009 20:57
De la: Mihaela09, la data 2009-08-04 14:23:56Daca doresti sa-ti faci singura un vitraliu, eu am o descriere amanuntita a acestei tehnici si daca vrei ti-o pot trimite pe e-mail. Materialele necesare ( windows colors ) si fir de plumb autoadeziv se pot cumpara de la Fondul Plastic, de la marile magazine de bricolaj sau se pot comanda pe net.
mokus
Postat pe 26 August 2009 16:20
Mihaela, trimite-mi si mie te rog descrierea amanuntita a tehnicii de realizare a vitraliului pe e-mail: mirelaturtoi@yahoo.com
condo001808
Postat pe 18 Septembrie 2009 13:30
De la: condo001808, la data 2009-09-18 13:30:30Mihaela, trimite-mi si mie te rog descrierea amanuntita a tehnicii de realizare a vitraliului pe e-mail: mirelaturtoi@yahoo.com


TE ROG FOARTE MULT, SI MIE! mihaihaisan@yahoo.com
mihaihaisan
Postat pe 18 Septembrie 2009 20:40
Buna,
daca te intereseaza, eu cunosc pe cineva care face vitralii pe comanda, la preturi rezonabile, cu diverse grade de complexitate, de la modele strict din plumb aplicat, pana l;a modele din cristale aplicate... mie mi-a ornat toate geamurile casei cu plumb si arata extraordinar si am mai comandat o icoana din cristale... ti se taie respiratia...
narcisapatrascu_condo
Postat pe 21 Septembrie 2009 12:47
se gaseste si vopsea window colors care imita plumbul, se numeste vopsea de contur, si este mai ieftina decat rola de plubm, si in culori de argintiu, negru si auriu parca.

Daca nu ati reusit sa luati tehnica de la cineva, o sa o spun eu pe scurt...se deseneaza in plan orizontal, puneti desenul/sablonul sub sticla, si desenati prima data conturul cu vopseaua de contur. Aceasta este cea care imita plubul si da un aspect de vitralui. Se lasa la uscat 3-4 ore apoi incepe sa se coloreze vitraliul. Trebuie sa aveti grija ca acele culori cu care umpleti desenul sa atinga liniile conturului pentru o fixare foarte buna. Este bine sa aveti la indemana un ac cu care sa spargeti eventualele bule de aer care apar atunci cand puneti vopseaua, pentru ca aceastea vin intr-ub tub si se aplica direct din el. Fara pensule sau alte accesorii, doar strangeti tubul si vopseaua curge :D Se usuca in 24 de ore complet si capata transparenta. Daca aveti deja geamul pus, puteti sa pictati desenul pe o folie, la fel cum l-ati picta pe geam. Dupa ce se usuca se poate desprinde de pe folie si pune pe geam, fara adeziv. Rezista foarte bine, se poate spala fara nici o problema, si nu cade sub nici o forma :P

cine nu s-a lamurit complet, poate intra pe idea-deco.blogspot.com (este blogul meu si am descris acolo aceasta "tehnica" cu poze cu tot) Spor la treaba !
freshmint
Postat pe 22 Septembrie 2009 10:28
Buna,

Am inteles ca ai un material legat de tehnica vitraliilor (overlay). Daca se poate, te rog, trimite-mi-l si mie.
Multumesc.
Dacian
bwr
Postat pe 18 Ianuarie 2011 17:10
Buna,

Am inteles ca ai un material legat de tehnica vitraliilor (overlay). Daca se poate, te rog, trimite-mi-l si mie.
Multumesc.
Dacian
bwr
Postat pe 18 Ianuarie 2011 17:11
Buna,Am toate abilitatile in desen,aplicatii practice,indemanare.si as dori sa invat sa fac vitralii Multumesc
kudika364642
Postat pe 7 Februarie 2011 19:35
De la: Mihaela09_condo, la data 2009-08-04 14:23:56Daca doresti sa-ti faci singura un vitraliu, eu am o descriere amanuntita a acestei tehnici si daca vrei ti-o pot trimite pe e-mail. Materialele necesare ( windows colors ) si fir de plumb autoadeziv se pot cumpara de la Fondul Plastic, de la marile magazine de bricolaj sau se pot comanda pe net.


Buna!
Pot avea si eu informatiile despre care vorbesti? Eu mi-am facut cateva picturi pe geamurile cmerelor cu vopsele pentru sticla dar as vrea sa invat mai mult. Adresa mea de mail: alinadaniela@yahoo.com
Iti multumesc anticipat!
supereva
Postat pe 11 Martie 2013 20:57
Daca vrei sa faci un vitraliu de calitate cauta pe net materiale pentru vitralii ex.http://abeglasseditech.ro/
Edi_Edi
Postat pe 18 Februarie 2014 15:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
finisaje int/zugraveli (bucuresti) 2 De la: Flowers 23 Iulie 2011 11:09
Amenajare garsoniera cu chirie 18 De la: anamaria_ion 1 Martie 2010 09:39
ECO?? 1 De la: onutza 19 Februarie 2009 14:53
bani pe timp de criza 1 De la: onik 9 Iunie 2010 08:48
FIMO , BIJUTERII HANDMADE 1 De la: AngelaHaq 18 Ianuarie 2010 22:26