Setari Cookie-uri

Mansardari

Locuiesc la casa si as dori sa o extind printr-o mansardare. Ar putea sa-mi spuna cineva ce fel de aprobari necesita o asemenea lucrare?
andreea4k
Postat pe 1 Iulie 2008 16:31
Pentru efectuarea unei mansardari , aveti nevoie de aprobare (obtinerea Autorizatiei de Construire)ce se elibereaza de autoritatea publica locala(primarie). Pentru a obtine aceasta autorizatie vi se va solicita sa aveti o expertiza tehnica a constructiei, un proiect tehnic pentru executie , sa obtineti Autorizatia de Construire . (conformn legea 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare)
cornelia_leia
Postat pe 2 Iulie 2008 15:17
unde?
a_saved
Postat pe 28 Iulie 2008 15:01
Pemtru a obtine o autorizatie pentru mansarda iti trebuie o autorizatie de constructie - demolare extindere -!
ionelpetreaca
Postat pe 28 Iulie 2008 17:45
Sunt si eu interesata de mansardare.mai exact eu am in momentul actual un pod pe care vreau sa il modific!Cum trebuie sa procedez?
costy_ony
Postat pe 1 August 2008 09:18
contactati un arhitect si scapati de tot stresul (nu este chiar asa de simplu precum credeti,iar arhitectul va va obtine si aprobarile necesare ) bafta tuturor
nico_negoita
Postat pe 1 August 2008 14:19
Iti ure succes dar autorizatiile iti va manca mult timp si bani,nu te lasa lupta
vpopescu58
Postat pe 3 August 2008 07:50
De la: a_saved, la data 2008-07-28 15:01:40unde?
gabi00
Postat pe 4 August 2008 14:49
Ai dreptate sunt sigura ca este multa bataie de cap.Sper sa reusim pana la urma cu sau fara ajutorul unui arhitect!Oricum multumesc mult pentru sfaturi.
costy_ony
Postat pe 5 August 2008 15:18
daca vei incepe treaba fara un arhitect autorizat vei avea multe surprize si din punct de vedere tehnic dar si juridic se va gasi un prieten sa se spovedeasca unde trebuie dute la un arhitect apoi iti poti face treaba in regie proprie
gigibrbr_condo
Postat pe 17 August 2008 10:44
si daca nu ai autorizatie ce se intimpla?prietenul meu a ridicat o mansarda fara arhitect
cryssa_cris
Postat pe 12 Septembrie 2008 13:33
in primul rand este vorba structura casei(imobilului )si daca acesta poate sa sustina o structura pe care vrei sa o construiesti mai depinde de forma dimensiunea si materialul folosit apoi din punct de vedere juridic poti sa ai probleme cu cei de la inspectoratul de stat in constructii sau primarie poti primi amenzi usturatoare si se poate ajunge chear si la demontarea structurii iata de ce este necesara prezenta unui arhitect ca se gasesc apoi meseriasi sa executi constructia in regie proprie si implicit cu costuri reduse
gigibrbr_condo
Postat pe 12 Septembrie 2008 19:21
cele spuse de Gigi b.... sunt corecte, in cazul in care sunteti descoperiti ca ati efectuat o lucrare de construire fara a detine autorizatie , se va aplica Legea 50/1991 (cu modificarile si completarile ulterioare)sanctiunea pe care o puteti primi fiind intre 1.000 si 100.000 de lei in plus ............demolare, daca e cazul.
cornelia_leia
Postat pe 15 Septembrie 2008 13:38
proiectul de rezistenta, nu este executat de arhitect ci de un inginer constructor (proiectant)
cornelia_leia
Postat pe 15 Septembrie 2008 13:40
Ei si cu tine acum desigur ca mai si gresim in ce scrim aici pe forum ca nu santem specialisti , cerem sfaturi , gasim idei ,daca mai gasim si un specialist mai bine desigur cornelia_leia Data: 2008-09-15 13:40:40
proiectul de rezistenta, nu este executat de arhitect ci de un inginer constructor (proiectant)
gigibrbr_condo
Postat pe 15 Septembrie 2008 18:08
gigi braicovici , ai dreptate schimbul de idei, comunicarea este constructiva
cornelia_leia
Postat pe 17 Septembrie 2008 09:18
gigibrbr_condo
Postat pe 17 Septembrie 2008 20:37
Dupa ce primiti aprobarea(autorizatia) va stam la dispozitie cu constructia..:) www.girosconstruct.ro
giros
Postat pe 24 Septembrie 2008 06:16
Andrea a intrebat clar:,,Ce fel de acte imi trebuie pentru o mansardare?"Daca stie cineva,sa-i spuna!Dar, intotdeauna vine unul cu,,maini de pianist" si da cu sfatul,care sfat se potriveste ca nuca-n perete!E bun si el,pentru ca mai ,,coloreaza" spatiul(gol ca valoare) dintre doua postari pertinente.
sculptorul
Postat pe 29 Septembrie 2008 09:34
BAI MARLETE ESTI MISOGIN SI TERMINAT DACA ESTI TU DESTEPT SCRIE TU MA CA DE DESTEPTI NU SA SATURAT FORUMUL ASTA EU FAC PARTE DIN CATEGORIA CELOR CARE NU STIU DAR SE DAU CU PAREREA SAU INTREABA NU CRED CA TI-AM ZIS CEVA SA TE SUPERE NU ESTI DECAT UN INFAPTUITOR DE PALATE SI MATAHALE POST COMUNISTE CE A IMPANZIT TARA DE PROST GUST ASA CA ITI LAS TIE FORUMUL SA SCRII TU ARTISTULE PROSTIILE TALE DE MOJNEAG TRECUT PRIN FRUSTRARILE ARTISTICE ALE PERIOADEI CE O TRAIM DEPARTE DE STINDARDUL COMUNIST SI INFATUAREA DE SECURIST CE O PROVADUIESTI NU TE-AM JIGNIT SI NU TIAM SCRIS NIMIC CA SA TE BAGI IN IDEILE MELE CARE BUNE SAU RELE SI-AU GASIT UN RASPUNS DECENT DIN PARTEA UNOR OAMENI CE NU SE PROCLAMA SCULPTORI ARTISTI ETC SANT DOAR OAMENI NORMALI INTRO LUME ANORMALA CREATA DE TINE (a)NORMALULE :sml-
gigibrbr_condo
Postat pe 29 Septembrie 2008 19:13
Gigele,ti-ai dat arama pe fata!Ti-am spus sa nu te superi?Ti-am spus!Cand esti nervos ,vorbesti urat si agramat.Poate asa esti tu.Se vede clar ,din ce-ai ingaimat,ca ai ascunsa-n tine o...FEMEIE!!!Cuvantul ,,misogin" te tradeaza!Mai baiatule,nu folosi cuvinte pe care le-ai auzit pronuntate de oameni cititi, pentru ca la tine n-au niciun inteles.Din contra:TE TRADEAZA!Nu mai fi rau,ai grija mare cum tastezi si tine cont:vorbeste, mai baiatule,frumos!Se poate?.....
sculptorul
Postat pe 29 Septembrie 2008 20:58
De la: sculptorul, la data 2008-09-29 20:58:04Gigele,ti-ai dat arama pe fata!Ti-am spus sa nu te superi?Ti-am spus!Cand esti nervos ,vorbesti urat si agramat.Poate asa esti tu.Se vede clar ,din ce-ai ingaimat,ca ai ascunsa-n tine o...FEMEIE!!!Cuvantul ,,misogin" te tradeaza!Mai baiatule,nu folosi cuvinte pe care le-ai auzit pronuntate de oameni cititi, pentru ca la tine n-au niciun inteles.Din contra:TE TRADEAZA!Nu mai fi rau,ai grija mare cum tastezi si tine cont:vorbeste, mai baiatule,frumos!Se poate?.....
Imi cer scuze doamna ca ti-am umblat la mansarda
gigibrbr_condo
Postat pe 30 Septembrie 2008 19:59
In primul rand mergi la primarie sa obtii Certif. de urbanism ptr mansardare,apoi in fctie de ce ti se cere in acel certif.,iti mai trebuie cel putin :Proiectul(PAC),cu memoriul si calculul de rezistenta,raport de expertiza(facut de un expert constructor),memoriu justificativ(cuprins in PAC),eventual t-i se va cere si studiu geotehnic dc o cere ing. de rezistenta.La obt certif de urbanism mergi si cu actele casei si cadastru.
La urma ,Mai ai nevoie de avizul Inspectoratului ptr. Constructii.Cu avizul si PAC complectat cu toate memoriile si rapoartele,inclusiv Devizul de executie(fctie de care ti se calculeaza taxele la autorizare si la inspectorat) ti se va da Aut. de C-tie ,cu care tr. sa mai mergi iar la Inspect. ptr C-tii sa anunti inceperea lucrarilor ,cu taxele aferente.Cam asta ar fi,dc nu ai nevoie de consolidari,care le cere expertul si ing de rezist.,precum si solutia tehnica de executie si materialele folosite(in gen mat usoare ptr. a nu solicita c-tia existenta).Proiectul care ti se va face,va fi complet,adica va cuprinde si situatia existenta(ceea ce este deja construit),de aceea dc. nu ai,iti vor mai trebui si releveele (planurile )constructiei existente la zi,care poate sa ti le faca si un cadastrist(cu plan de situatie si de incadrare in zona).CAM ASTA ESTE MINIMUM.
SUCCES!
gemini_costinesti
Postat pe 18 Noiembrie 2008 19:10
printre "actele" necesare mansardarii este un "amarat" de proiect (P.A.C.) care trebuie semnat de un arhitect, de un inginer de rezistenta si de unul de instalatii. in plus trebuie verificator de proiecte, expertiza tehnica si tot felul de alte alea. nici vorba sa se poata obtine autorizatia de catre o persoana oarecare. cred ca numai in romania is atata de zgarciti oamenii incat sunt in stare sa dea zeci, sute de mii de euro pe tot felul de constructii, dar nu ar da 1000-2000 de euro pt munca intelectuala din spatele acestora. mai bine stau si se chinuie punand intrebari pe forumuri si riscand sa le iasa o peticeala si o porcarie, ascultand de sfaturile tuturor "specialistilor" si oricum... degeaba... fara semnaturile mai sus amintite, si de faceti proiectele singuri, n-au nici o valoare.

Postat pe 27 Noiembrie 2008 13:59

Si eu vreau sa mansardez apartamentul,stau le etajul 4/4, cu cate 4 apartamente pe palier,stie cineva ce fel de aprobari trebuie sa obtin si de unde?
mentionez ca scheletul mansardei e facut de fostul proprietar fara niciun act sau aprobare.

Postat pe 1 Ianuarie 2009 12:16
Pt.yenia : E ceva mai complicat in cazul tau. Am dedus ca locuiesti intr-un bloc ,asta presupune ca toti ceilalti locatari/propietari detin o cotaparte din spatiile comune ,scari,uscatorie,pod etc deci trebuie verificat exact actul de proprietate ,respectiv dclaratia de la fisc si binenteles cadastrul .Doar dupa ce vei stii exact cine ,ce ,detine vei putea incepe demersurile pentru mansardare.Despre asta ti-au raspuns cativa forumisti documentati,asa ca nu mai e nevoie sa-ti scriu si eu.Ti-as mai putea oferi o varianta folositoare ,asta daca exista totusi pod si daca e totusi trecut in cadastru. Toate cele bune.
libra66
Postat pe 7 Ianuarie 2009 09:54
Arhitectul initiaza lucrarea....face o masuratoare..propune un proiect...scoate un certificat de urbanism.....trimite proiectul la un structurist care trebuie sa faca o expertiza tehnica, in care iti spune daca constructia existenta rezista sau nu....proiectul ajunge din nou la arhitect.....pregateste documentatia pentru avizare.....o depune la urbanism...si gata...treaba dureaza cam 2 luni (estimativ-depinde de cat de hotarata esti si de zona in care e casutza)........bafta!!!!!!!
andreeea_olteanu20_condo
Postat pe 8 Ianuarie 2009 11:11
Arhitectul nu face nimic daca nu e platit. Certificatul de urbanism se elibereaza celui ce-l solicita.
cornelia_leia
Postat pe 8 Ianuarie 2009 12:17
Certificatul de urbanism se elibereaza pentru orice persoana interesata de la "primarie"(autoritatea publica locala).In certificatul de urbanism sunt mentionate(pe verso) toate documentele si avizele ce terbuie sa le obtineti pentru autorizare
cornelia_leia
Postat pe 8 Ianuarie 2009 12:19
Tot de la primarie veti afla ceea ce va intereseaza legat de obtinerea autorizatiei de construire.
cornelia_leia
Postat pe 8 Ianuarie 2009 12:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sticla 2 De la: fordxad 9 Martie 2010 09:33
Cum se armeaza un planseu? 3 De la: cybi 8 Februarie 2010 17:50
PROIECT CASA AM NEVOIE DE SFATURI 6 De la: kudika_28440 2 Noiembrie 2015 21:57
arhitectura cluj 1 De la: tana 13 Iunie 2010 19:11
Inchiderea balconului 45 De la: GeorgianaBB 13 Octombrie 2011 23:42