Setari Cookie-uri

Regie proprie sau antrepriza?

Este printre voi cineva care si-a construit casa in regie proprie? As dori si eu unele sfaturi, deoarece doresc sa construiesc o casa si as opta pentru aceasta varianta.
Va multumesc.
andrei_z18
Postat pe 1 Iulie 2008 17:33
nu este recomandabil sa executati o casa in "regie proprie"daca nu aveti cunostintele(pregatirea) necesare pentru efectuarea unei constructii cu respectarea proiectului tehnic de executie(PAC). In cazul ca vreti sa executati singur constructia va veti confrunta cu necesitatea existentei la lucrarea (constructia)ce o executati a unui responsabil tehnic cu executia si a unui diriginte de santier. Ambi terbuie sa fie autorizati de ISC Bucuresti. constructia o puteti incepe dupa obtinerea Autorizatiei de Construire.
cornelia_leia
Postat pe 2 Iulie 2008 15:09
Salut Andrei, eu iti sugerezi sa construiesti in regie , costurile se reduc cu min 30% , singurele conditi ca sa fie totul ok sunt sa iti gasesti o echipa de profesionisti si sa alergi si u putin , durata lucrarilor poate fi de 1,5 luni-3 luni la rosu , depinde de suprafata . Retine nu apela la firme ... te vei arde !
ionelpetreaca
Postat pe 27 Iulie 2008 14:49
De la: andrei_z18, la data 2008-07-01 17:33:52Este printre voi cineva care si-a construit casa in regie proprie? As dori si eu unele sfaturi, deoarece doresc sa construiesc o casa si as opta pentru aceasta varianta.
Va multumesc.


eu mi-am construit-o in regie proprie, dar a trebuit sa-mi las serviciul....
nuvola
Postat pe 28 Iulie 2008 10:33
Buna, eu am construit in regie propie , dar nu ca beneficiar ci ca constructor , daca doresti sugestii trebuie sa stiu ce iti doresti si ce probleme ai , altfel spun vorbe care poate le stii sau care nu te intereseaza . Fac aceste lucruri pentru ca noi cei care lucram in particular am inceput sa fim blamati de catre firme , dar ele sunt cele care dau "rasol"....o zi buna!
ionelpetreaca
Postat pe 28 Iulie 2008 17:37
daca ai timp sa alergi dupa ce-ti trebuie ...da, este mai putin costisitor.(oricum ai nevoie de oameni specializati si de anumite aprobari...mai bine lasi pe cineva care face asta mai mereu ,cineva care as cunoasca si sa se priceapa, asa av merge mai repede totul....daca faci tu....ai sanse de "surprize" ....cred ca timpul are prioritate fata de ban,parerea mea)
nico_negoita
Postat pe 1 August 2008 14:17
daca esti un tip practic poti construi in regie proprie si vei iesi mult mai ieftin. in primul rand da o raita prin depozitele de materiale de constructie si noteaza-ti preturile la materiale(fii atent unele firme iti transporta gratuit materialele ).apoi cauta o echipa de meseriasi si fa pretul la inceput(este f important sa stii ce vrei sa faci, altfel o sa-i zapacesti pe mesteri ,sa faca si sa desfaca si astfel cresc preturile la manopera)...
daca lucrezi cu o firma mare risti sa-ti aduca materiale de proasta calitate si scumpe si sa mai platesti si cativa lenesi(bagatori de seama)de la firma .oricum constructia o realizeaza tot meseriasii si nu bagatorii de seama
daca vrei detalii intreaba-ma sunt si constructor si beneficiar .succes!
father
Postat pe 1 August 2008 22:31
Eu mi-am construit casa in regie proprie si pot sa-ti dau niste sfaturi: 1.obtineti toate autorizatiile.2.verifica sa ai functionale pe teren curentul si apa(daca nu le ai patesti ca mine generator si put si costa al naibii de mult mai ales generatorul adica nu obiectul in sine cit benzina pe 3-4luni ) 3.dupa proiect (arh.specifica cit ai nevoie)cumpara materialele si sfatul meu lasa-le in custodie la firma de la care le-ai cumparat(sau cel putin o mare parte din ele,nu are rost sa aglomerezi santierul cu ele si mai trebuie si pazite ca doar traiesti in romania).4. ia-ti un concediu prelungit 3-4 luni . am uitat ininte de concediu cauta echipa de meseriasi.AVERTISMENT!!! vorbeste cu seful echipei intelegete la pret si avertizeaza-l ca nu accepti pe santier oameni in stare de ebrietate ATENTIE ... NEGOCIAZA PLATA PE ETAPE DE EXECUTIE imparti banii de manopera pe faze de executie adica ati terminat fundatia aveti banii astia..... nu mai putin nu mai mult. NU te lasa induiosat de diferite pretexte ex mia murit bunica , sora-mea a avut accident de masina si nepotul e grav bolnav....... sint basme sa le dai bani si asa te au la mana . oricum daca vrei mai multe detalii vorbim pe mesenger ID rusan_valentin sau te invit la o bere la mine acasa.

Postat pe 3 August 2008 08:02
Incearca sa accesezi lincul urmator:
http://www.casatanoua.ro/index.php?title=Antreprenori%20si%20Diriginti&menu=eantreprenori&description=yes
si portalul de informatii www.casatanoua.ro

De la: andrei_z18, la data 2008-07-01 17:33:52Este printre voi cineva care si-a construit casa in regie proprie? As dori si eu unele sfaturi, deoarece doresc sa construiesc o casa si as opta pentru aceasta varianta.
Va multumesc.
najurb_condo
Postat pe 5 Septembrie 2008 11:40
Firma de constructii executa case la rosu, case la cheie,blocuri,vile,case din lemn, ansambluri de vile , sape , tencuieli , termosistem , acoperisuri , zugraveli,rigips, pavaje,zugraveli,faiantari,gresie,parchet laminat,instalatii electrice si sanitare.TEL:0744981385 www.constructii-locuinte.ro
CONSTRUCTIICASE
Postat pe 7 Septembrie 2008 10:33
"MESERIASII" nu va bucurati din cauza pretului scazut cer avans spun ca incep de maine lasa o ruleta si o mistrie garantie si ramaneti doar cu scule care valoreaza 20 ron .Sau "construiesc pina la acoperis" nerespectind planul casei dupa care la acoperis le da cu virgula
CONSTRUCTIICASE
Postat pe 7 Septembrie 2008 10:42
ia spune tu prietene daca esti asa serios de unde ai timp sa postezi pe forum atata reclama
gigibrbr_condo
Postat pe 14 Septembrie 2008 22:31
De la: andrei_z18, la data 2008-07-01 17:33:52Este printre voi cineva care si-a construit casa in regie proprie? As dori si eu unele sfaturi, deoarece doresc sa construiesc o casa si as opta pentru aceasta varianta.
Va multumesc.

Daca doriti sa va ridicati casa in regie proprie o sa aveti mai multa bataie de cap, insa diferenta de pret (pentru constructia la rosu) este de 15-20%. In momentul de fata este bine de stiut ca firmele mici de constructii inca mai pot fi convinse sa lucreze "la negru", asta pentru ca banii primiti nu sunt impozabili si le intra direct in buzunar, iar dumneavoastra aveti posibilitatea sa negociati pretul de executie. Chiar daca lucrati in regie proprie trebuie sa indepliniti niste criterii minime pentru a fi in legalitate. In primul rand, firma de constructii pe care o veti angaja trebuie sa aiba un responsabil tehnic de executie (RTE) care va supraveghea executia lucrarii. De el este nevoie in momentul in care se semneaza incheierea lucrarii care trebuie prezentata autoritatilor locale. RTE-ul costa in jur de 150-200 de euro/luna. La sapaturile pentru fundatie, puteti apela la muncitorii firmei de constructii, care pentru o casa de 150 mp va solicita aproximativ 200 de euro, pret negociabil. Unitatea de masura in acest caz este metrul cub la ora lucrata. Astfel, constructia, fara taxele pentru avizare, va va ajunge in acest caz, pentru casa de 150 mp la aproximativ 44.000 de euro. Pretul poate creste sau scadea in functie de abilitatile de negociator de care dispuneti. Trebuie insa sa mai stiti ca noile reglementari din domeniul constructiilor va obliga la respectarea normelor minime de disciplina in constructii.
Amenzile variaza intre 1.000 si 100.000 de lei.
Inspectoratului de Stat in Constructii in cadrul proiectului-Codului Constructiilor - face, imposibila realizarea celei mai bune parti dintre lucrarile de construire a unei case in regie proprie.Este permisa in regie proprie,numai executia lucrarilor marunte, de instalatii sau amenajari. Documentul nu interzice regia proprie in constructii, dar ridica suficient de multe cerinte referitoare la calitatea lucrarilor, a materialelor, garantia acordata de constructor, oricare ar fi acesta, asigurarea fortei de munca, astfel incit efectul final este o restringere drastica a posibilitatii de a construi in regie proprie.
Inainte de a aborda modul de executie al lucrarii trebuie sa va documentati temeinic.Lipsa de informatie va va costa mult.
Succes !
najurb_condo
Postat pe 16 Septembrie 2008 01:30
ai foarte mare dreptate dar lucrarea in regie proprie exista ca alternativa viabila cand ai bani mai putini sau te poate ajuta cineva din punct de vedere al manoperei nu este imposibil eu am construit si mai construiesc in regie proprie cu toti ghimpii de rigoare ai legislatiei romane care sincer nu este rea deloc
gigibrbr_condo
Postat pe 16 Septembrie 2008 18:14
Vreti sa construit o casa sau sa reamenajati? Contactati-ma si nu veti regreta. Sunt din prahova, ploiesti si am echipa de oameni f seriosi si buni profesionisti. Executam tot felul de lucrari. Adresa mea de email: almiracristea@yahoo.com
almiracristea
Postat pe 19 Septembrie 2008 16:24
Am executat mai multe "case" intre o vila si o casa este totusi o mare diferenta- si nu suntem firma.important este ca am ramas prieteni cu proprietarii suna-ma daca ai nevoie de sfaturi 0745674242
nbm
Postat pe 18 Noiembrie 2008 13:04
firme sunt multe dar depinde si ce lucreaza si cum lucreaza,daca sunte-ti interesat de constructia unei case sau de amenajari va pot arata la fata locului ce lucram .nu ezitati sa ne contactati,ce va costa cativa centi,nu ve-ti regreta va asigur.0743929136.
dan_constructdd
Postat pe 23 Noiembrie 2008 11:17
www.fosforescent.ro

Postat pe 23 Noiembrie 2008 12:49
Najurb...firmele de constructii sunt cele ce trebuie sa aiba RTE (responsabil tehnic cu executia). RTE nu intra in obligatia beneficiarului(investitorului).Investitorul este obligat sa aiba un diriginte de santier . Atat dirigintele de santier cat si RTE trebuie sa fie autorizati de ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii),ca urmare verificatiti daca sunt autorizati.Pentru lamuriri se poate studia Legea 10/1995 -privind calitatea in constructii, actualizata in 12.05.2007. A se vedea art.21 respectiv art.23
cornelia_leia
Postat pe 24 Noiembrie 2008 09:44
normal ca trebuie sa ai un RTE altfel esti echipa de meseriasi nu mai esti firma de constructii.
dan_constructdd
Postat pe 25 Noiembrie 2008 08:01
Corect Leia, si deloc de neglijat ! Si de asemeni important,pt.siguranta executiei acelei constructii,inclusiv a raspunderii si a garantiei.In ambele variante,regie proprie sau cu firma specializata,trebuie rspectat cadrul legal.Conteaza si zona unde se face constructia,atunci cand vrei sa..treci pe langa unele reguli,una e sa construiesti in mijlocul unui oras,alta e la marginea lui sau,pe vreun camp .uneori,vecinii bucurosi de ceea ce faci te pot reclama,asa ca e bine sa pornesti la treaba cu "temele facute" . A , era sa uit ,pentru ambele variante,sa va inarmati cu RABDARE !!
libra66
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:50
crezi ca e diferenta daca faci constructia in mijlocul orasului sau la marginea lui?poate la pret,regulile sunt aceleasi.eu am construit in ambele cazuri si credema regulile au fost aceleasi ,nu sa facut abatere de la calitate si toate cele,acte,rapoarte autorizatii,etc.o firma care se respecta si vrea sa fie corecta nu face abateri de la aceste lucruri.de fapt cred ca aceste lucruri reprezinta CARTEA DE VIZITA a firmei.
dan_constructdd
Postat pe 25 Noiembrie 2008 18:08
Draga Mari,nu cred ca ai citit atent ceea ce am scris eu si nici cele scrise de Leia,pe care eu o sustineam.Nu am facut referiri despre seriozitatea si competenta firmelor care construiesc.Cand am scris ca mai depinde si de zona ,eu ma refeream la faptul ca cel care construieste in centrul orasului e mai expus,e in vazul tuturor,iar spre periferie e oarecum mai ferit,in conditiile in care ar vrea sa se ...fofileze cu autorizatia.Iar in zona rurala,in marea majoritate nu au nici macar certificatul de urbanism cand ei au casa gata,ce sa vorbim de autorizatie de construire ???!! In Bucuresti,nu poti sa-ti faci o sera in curte fara autorizatie....Toti sunt cu ochii pe tine....Deci la asta m-am referit...,nu la legalitate -legea e aceeasi pentru orice constructie in orice zona de pe teritoriul tarii,cu mici diferente date de anumite hotarari la nivel de consiliu local,in functie de planul de urbanism local. Sper ca acum m-am facut inteleasa.Toate cele bune!
libra66
Postat pe 26 Noiembrie 2008 20:46
www.case nashpa.faliment Executam case finisate prost la pret mare
Toata lume isi face reclama de ce nu si eu
ParvuAurel
Postat pe 13 Ianuarie 2009 12:07
am plecat la drum in constructia unei case cu ideea de a lucra in regie proprie;cu 2 saptamani inainte de inceperea lucrarilor oamenii cu care vorbisem cu 7 luni inainte mi-au spus ca nu mai vin ,ca au scos casa mea din calculele lor.asa m-am trezit in mijloc de iunie cu autorizatie care incepuse sa "curga " ca imi caut alti meseriasi....toata lumea batuse palma deja asa ca am inceput sa caut firme.am gasit cu greu una care sa se apropie de suma de care dispuneam,mai ales ca eu am facut rost de materiale,de absolut tot,practic ei veneau numai cu forta de munca.acum ma felicit ...am scapat de numeroase batai de cap.locul nu era la dos asa incat m-au vizitat cei d ela primarie,igsic,minist muncii(numai aici firma a luat 100mil amenda ca avea cativa muncit fara carte d emunca!!).....am 2 bibliorafte pline de dosare,nu-mi vine sa cred cata hartogaraie....in plus la un moment dat am cerut schimbarea unei echipe care pur si simplu lucra in bataie d ejoc.Daca ar fi fost in regie proprie ii dadeam afara si apoi tb sa stau s acaut...asa insa constructorul a tb sa gaseasca repede o alta echipa pt a ramane in termenele de executie.parerea mea este ca indiferent cum lucrezi lucrurile au foarte putine sanse sa iasa cum trebuie,oamenii fie ca lucreaza la firma ,fie ca sunt liber profesionisti...tot bagatori de **** sunt,cine zice ca a facut casa si i-a iesit totul bine(nu perfect!) ori nu se pricepe,ori nu a trecut pe acolo decat cand a luat cheile ori este vreun meserias pt care au lucrat prietenii cu drag sperand ca acest serviciu li se va intoarce candva.constructia unei case nu poate fi povestita,tb traita de fiecare in parte pt ca este o experienta unica....am cativa prieteni cu care am schimbat impresii si peste tot povestea este aceeasi- si cele mai simple lucruri tot cu chin,scandal si multe cheltuieli aiurea s-au facut!urez succes celor care se apuca de construit o casa si le mai dau sfatul de a se detasa cat de cat emotional pt ca scutesc irosirea multor neuroni....eu una nu am reusit....
elutza_condo
Postat pe 14 Ianuarie 2009 17:44
Absolut corect ! Aviz amatorilor !!! iar cu hartiile, hartogaraia, daca analizezi si calculezi, e mai bine sa o faca cineva care are usile deschise.Asta te scuteste de nervi si timp . Adevarul e ca de bine de rau , firma de constructii poate fi trasa la raspundere, poate plati penalitati pentru nerespectarea unor termene sau conditii ,pe cand cu echipa lui "nea gica" poti avea multe surprize neplacute.....Din experienta mea , in ambele variante de lucru ,firma sau mesteri , e bine sa le platesti... la lucrare,iar intelegerea sa aiba ca plata finala ,tot la final .
libra66
Postat pe 27 Ianuarie 2009 13:20
Daca doriti sa va ridicati casa in regie proprie o sa aveti mai multa bataie de cap, insa diferenta de pret fata de constructia la rosu este de 15-20%. Este bine de stiut ca firmele mici de constructii inca mai pot fi convinse sa lucreze "la negru", asta pentru ca banii primiti nu sunt impozabili si le intra direct in buzunar, iar dumneavoastra aveti posibilitatea sa negociati pretul de executie. Chiar daca lucrati in regie proprie trebuie sa indepliniti niste criterii minime pentru a fi in legalitate. In primul rand, firma de constructii pe care o veti angaja trebuie sa aiba un responsabil tehnic de executie (RTE) care va supraveghea executia lucrarii. De el este nevoie in momentul in care se semneaza incheierea lucrarii care trebuie prezentata autoritatilor locale. RTE-ul costa in jur de 150-200 de euro/luna. La sapaturile pentru fundatie, puteti apela la muncitorii firmei de constructii, care pentru o casa de 150 mp va solicita aproximativ 200 de euro, pret negociabil. Unitatea de masura in acest caz este metrul cub la ora lucrata. Astfel, constructia, fara taxele pentru avizare, va va ajunge in acest caz, pentru casa de 150 mp la aproximativ 44.000 de euro. Pretul poate creste sau scadea in functie de abilitatile de negociator de care dispuneti. Trebuie insa sa mai stiti ca reglementarile din domeniul constructiilor obliga la respectarea normelor minime de disciplina in constructii.
In ambele variante (firma sau echipa de muncitori)e bine sa vedeti cateva lucrari executate de ei si sa discutati cu proprietarul casei, care va va spune daca sunt seriosi si veti stii cu cine aveti deaface.
najurb_condo
Postat pe 27 Ianuarie 2009 14:06
Eu am construit-o in regie proprie, costurile sunt clar mai mici. Sunt foarte multumita, a fost lucrata exemplar, Am folosit doar materiale de calitate la fel cum a fost si echipa care s-a ocupat de constructia ei. Cred ca am avut noroc...
aliass
Postat pe 13 Februarie 2009 22:07
Nu am incredere in firmele de constructii. Daca respecta pretul cand preturile sunt mai mari, sigur foloseste materiale mai proaste. Asa ca tot nu faci nimic.
kudika18121981
Postat pe 13 Februarie 2009 22:33
nu exista materiale proaste exista doar ingineri arhitecti si meseriasi prosti sau hoti
gigibrbr_condo
Postat pe 14 Februarie 2009 16:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
informatii constructie casa 3 De la: MUIE_KUDIKA_ 4 Februarie 2012 20:51
legat de proiecte 4 De la: moorse 15 Iulie 2009 00:23
Acoperisul potrivit 1 De la: Alabama 30 Iulie 2009 12:21
tencuiala lut 1 De la: bolondlany 11 Februarie 2010 13:42
test.mat 2 De la: broscoiu 4 Decembrie 2011 12:47