Setari Cookie-uri

Priza langa aragaz

Salut,
Am si eu o problema. In bucatarie am o priza in perete foarte aproape de aragaz si stiti cum sare uleiul cand prajiti ceva. Mi se intampla foarte des sa sara uleiul pe priza. Imi fac griji ca nu cumva sa se intample ceva. Ce as putea sa fac? Stau cu chirie deci nu prea pot sa fac modificari prea mari. V-as multumi daca mi-ati oferi o solutie deoarece chiar nu ma pricep. Si cum nu am un barbat in preajma nu am de la cine sa cer ajutor. Si, cred ca chiar daca as avea, in ziua de azi barbatii nu prea se mai pricep la lucruri dintr-astea. Nu vreau sa supar pe nimeni. Desigur, ii exclud pe toti de pe acest forum si mai ales pe cei care ma vor ajuta cu sfaturi. E doar o parere de a mea (care pana la urma nu prea are legatura cu subiectul acesta.... asa ca scuze).
Multumesc mult, Rodica

Postat pe 10 Decembrie 2008 17:17
Cel mai bun remediu: desfiinteaz-o!
Dupa ce ai scos priza, izoleaza firele si pune un capac peste gaura ramasa.

Si ca sa nu mai sara ulei...nu mai praji, ca nu prea e sanatos
MIHAIVOL
Postat pe 11 Decembrie 2008 04:41
Daca folosesti priza respectiva nu te deranjeaza daca sare ulei pe ea. daca fierbi si dai aburi pe ea apare o problema. aceea ca tre sa scoti stecherul cu un prosop uscat. Daca nu o folosesti, cumpara un stecher si baga-l in priza si sanatate multa. Erau inainte niste capace de plastic cu doua borne tot de lastic special pt treaba asta si pentru copii. Nu am mai vazut de mult. Merge cu un stecher. daca te gandesti la un moment dat sa folosesti priza si tocmai ai facut aburi in bucatarie, scoti stecherul tot cu un prosop uscat.

In privinta uleiului, poti sa mai stergi priza din cand in cand cu un servetel cu acetona, spirt, finlandia, jack daniels sau ce mai ai prin garsoniera pe dupa usa. S-ar putea sa mearga si cu coca-cola;

P.S. sunt convins ca te apuci sa dai priza jos si sa izolezi firele. Daca ai facut fapte bune in viata poti sa te apuci sa desfiintezi priza
subsonic
Postat pe 11 Decembrie 2008 09:14
Desfinteaza priza si astupa gaura,(chiama un electrician autorizat).
Din cauza aburilor si chiar al uleiului s-ar putea sa ai necazuri.
Nu stiu ce zic cei da la gaze cand vad priza
Nu este permis sa ai robinet de gaze langa priza
Exista un indicativ dat de cei de la gaze care stipuleaza distanta montarii prize electrice fata de aragaz.
vpopescu58
Postat pe 21 Decembrie 2008 19:38
Draga Rodica , nu poti sa desfiintezi priza din casa altuia asa ca varianta cu stecherul e buna si ieftina ;la fel de ieftina si rapida e varianta cu......niste scoch mai lat....sau o bucata de autocolant ,taiat la dimensiunea prizei.Poti sa incerci.
libra66
Postat pe 21 Decembrie 2008 20:52
mai nea vpopescu, nu stiu ce zic cei de la gaze cand vad priza langa robinetul de gaze, dar stiu ca daca iti monteaza o centrala si n-ai o priza alaturi, iti spune sa aduci un prelungitor ca sa ai o priza langa ditai centrala. asta stiu sigur.

nu exista nici un indicativ despre care vorbeste Maria ta. Intr-o locuinta se executa intai instalatia electrica si mult dupa aceea instalatia de gaze (gandeste-te bine de ce) si cand vine nenea de la gaze nu te mai pune sa muti priza. In plus, centralele termice (pe gaze) pt locuinte civile, hotele pt aragaze, cazile jacuzzi si altele, au dus la inventarea disjunctorului diferential, care iti ofera un plus de siguranta si confort in exploatarea unei instalatii. DD-ul ne permite sa purtam si chiloti electrici. Sa nu uitam ca in Epoca de Aur nu era permisa montarea prizelor in baie. Astazi, datorita DD-ului, se permite. Si in baie e mai mult abur decat in bucatarie. Nu este cazul doamnei Rodica deoarece ea nu are DD in tablou, sunt convins. Dar am vrut sa fiu la fel de teoretic ca si tine. Mai practic am fost pe 11 dec si theCat pe 21.

Doamna Rodica nu trebuie sa desfiintati priza. Sunt electrician suficient de autorizat.

Sarbatori cu bine !
subsonic
Postat pe 22 Decembrie 2008 10:08
mai ROdica,esti de belea.Inteleg eu din context ca esti o femeie singura.Cam cit poti gati incit sa faci priza aia fleasca cu nush ce lichid? Eu am priza linga aragaz..pt ca am aragaz cu aprindere electrica.Vreau sa spun ca nu e nici macar pe perete..ca la tine ce sare pe ea se scurge in jos.A mea , din nush ce prostie , sta direct pe blat in coltul aragazului. Nu e chiar asa mult pericol.Apropo:mincarea iese mult mai faina daca dai focul mic si mai fol si capace.Da' vorba oamenilor astia:bagati mama incarcatorul de la telefon in priza aia si...ala sa fie locul unde tii tu telef. la incarcat. oofff...mai mama da' ce de probleme ai si tu.Sanatate si numai bine.Sarbatori fericite!

Postat pe 24 Decembrie 2008 01:39
...poti sa cumperi o priza cu capac..exista
kudika088756
Postat pe 24 Decembrie 2008 10:41
buna Rodica si CRACIUM FERICIT.solutia este sa ai un barbat linga tine.
costea_condo
Postat pe 24 Decembrie 2008 20:55
Rodica,
Daca stai cu chirie acolo, au ai motiv sa modifici instalatia electrica. Pentru asta, trebuie sa apelezi la un electrician autorizat.
Prima ta problema este ca atunci cand gatesti sare ulei pe tot peretele; deci trebuie pusa o folie de carton ignifug, care este foarte ieftina in magazinele de bricolaj.
Cel mai simplu este un patratel de carton, lipit cu o banda de scotch. Merge si varianta cu stecherul, astfel vei pleca cu ceva de la gazda.
Chiar incearca sa iesi acum de Sarbatori, poate iti vei gasi omul cu priza.
Insa nu dispera, daca nu merge de prima data. Desi, printre altele sunt si electrician, a trebuit sa ma casatoresc si a doua oara!
nicubarna
Postat pe 25 Decembrie 2008 08:46
i-ei o carpa o inmoi in hipoclorit si stergi cu ea priza usor, sa nu treraca curentul prin ea o lasi 5 min.dupa care vezi diferenta daca e f murdara folosesti pasta ciff sau altceva de genul acesta
MARIANASFABU_condo
Postat pe 25 Decembrie 2008 09:32
D-na/d-soara dumneata ai pitici la creier. Priza aceea are un rol ff clar.Alimenteaza cu curent hota. Probabil ca in lipsa de altceva suferiti de mania curateniei. Nu va ramane decat sa stergeti ori de cate ori este nevoie priza cu materiale adecvate, in nici un caz solutii apoase care ar putea patrunde in interiorul prizei caz in care face bummmm. Dar cel mai bine apelati la un barbat.
Sarbatori fericite!
vasile_joanta
Postat pe 25 Decembrie 2008 10:50
va rog frumos nu mai fiti rautaciosi nu ati fost voi in casa domnisoarei sa vedeti unde are priza sau sa o cunoasteti sa stiti cum este dansa si eu mi-as dori sa intru in casa la domnisoara sa ai rezolv problema dar pana sa o cunoastem noi pe ia eu ai propun ::::::::CUMPARA UN PRELUNGITOR CONECTEAZA STECHERUL LA PRIZA ASTFEL NU VA MAI SARI ULEI IN IA DACA SARE PE STECHER SAU SE INCALZESTE NU ESTE NICI O PROBLEMA DACA VREI POTI PROTEJEAZA CU O FOLIE DE ALUMINIU PRINSA CU SCOCH DAR PRINSA DOAR IN PARTEA DE SUS SI IN LATERALE LASA PARTEA DE JOS NELIPITA PENTRU A AVEA UN PIC DE CONTROL ASUPRALA CE SE POATE INTAMPLA SUB FOLIE FOLOSESTE PRIZELE DE LA PRELUNGITOR PENTRU HOTA SI ALTE ACCESORII DIN BUCATARIE , NU FACE MODIFICARI DE NICI UN FEL IN CASA PROPIETARULUI SPUNEI DE ORICE PROBLEMA CARE O INTAMPINI eu ca propietar am acceptat modificarile aduse de un chirias de-al meu si i-am redus din chirie pe luna respectiva ,pentru alte probleme te rog sa ma contactezi
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Decembrie 2008 14:11
as dori sa stiu ce e un DD.multumesc
alex69deva
Postat pe 27 Decembrie 2008 15:12
Distantele intre conductele de de gaze si elementele instalatiei electrice vor fi cele prevazute de Normativul pentru proiectarea si executarea instalatilor electrice la consumatori cu tensiuni pana la 1000V.indicatv 17,prescriptii tehnice ISCIR, STAS 800.
Deci ,in baza acestor normative,cine face proiectul al instalatiei de utilizare este obligat sa respecte aceste reguli.De asemenea daca dumneavoastra puneti prize in baie ,este treaba dumneavoastra chiar daca sunt prize speciale.Eu unul ma feresc de belele ca viata si asa este prea scurta.Chiar daca spuneti ca sunt prize speciale, care recunosc nu le cunosc, mai ales ca utilzati denumiri care mie nu-mi spune nimic.Aici sunt discutii tip braistorming, adica fiecare isi da cu parerea si cel ce intreaba selecteaza ideile si ajunge la o concluzie.Va urez La Multi Ani!
vpopescu58
Postat pe 28 Decembrie 2008 00:02
Am uitat sa-ti spun ca priza de la centrala mi-am pus in afara spatiului unde este montata centrala, am prelungit cablul electric, Am gaurit zidul am trecut cablul prin zid si acolo am montat o priza aplicata pe tencuiala.Pot sa plec linistit de acasa ca sunt asigurat din acest punct de vedere.Cu stima.
vpopescu58
Postat pe 28 Decembrie 2008 00:08
de obicei la baie si la bucatarie prizele au contact de protectie(impamintare) deci dc nu intra in contact cu apa sau umezeala nu-ti fa griji ,nu se intimpla nimic, sint in comert prize speciale pt condens ,ar fi bn sa-ti cumperi una intrebi vinzatorulsi te va ajuta cu siguranta sint prize cu o garnitura de cauciuc care vine lipita de perete (faianta, glet de vopsea si asa nu permite umezelii sa patrunda in interior , un producator ar fii schneider sau intea cv mai de calitate trebuie sa gasesti pe cineva sa -ti monteze respectiva priza dc ai fi din iasi te-as ajuta cu placere
danuntu_06
Postat pe 28 Decembrie 2008 13:57
bla,bla,bla,numai tampenii...nu exista nici un pericol k ai priza langa aragaz....si eu am priza langa aragaz si at cand sare ulei pe ea o spal cu detergent de bucatarie fara problema,am o priza cu protectie pt copii,din aceea in care nu poti baga cuiul,de ex, decat stecherul intra.....crede-ma sotul meu este electrician,am copil mic,asa k nu ma riscam dc nu eram in siguranta....
pussycat
Postat pe 28 Decembrie 2008 15:46
Mai nea vpopescu esti belea. Nu e Indicativ 17, ci Indicativ N.P. I 7 (i mare de tipar, 7). Cel mai nou normativ a obtinut aviz in 11.07.2002 si inlocuieste i7 din 98. Ti-a scris cineva pe hartiuta ce sa-mi spui pe forum dar ai copiat gresit. I 7 din 2002 spune ca este permisa montarea prizei SUB componentele instalatiei de gaz, logic, pt ca gazul se duce in sus. Fata de instalatia de apa, priza se monteaza DEASUPRA, logic, pt ca apa se duce in jos. Se respecta o distanta minima, de ordinul cm. si la gaz si la apa.

P. T. ISCIR este alt manual, nu detin asa ceva, nu ma intereseaza, dar sunt convins ca nu contrazice I 7.

"...cine face proiectul al instalatiei de utilizare este obligat sa respecte aceste reguli." care reguli nea vpopescu? de cate ori ai vazut sa se stranga trei proiectanti la un loc (electric, termic-sanitar, gaze) si sa se sfatuiasca sa nu se intersecteze instalatiile? fiecare isi face treaba lui si i se falfaie de proiectul celuilalt. Practic, omul isi face intai instalatia electrica, pentru ca aceasta trebuie sa fie INGROPATA in perete, apoi, aproape de a termina casa, isi aduce instalatia de gaze care trebuie sa fie OBLIGATORIU APARENTA. Si daca ai observat matalutza, conductele de gaz sunt amplasate cat mai sus posibil, cele de apa sunt cat mai jos, ceea ce permite ca cei trei indivizi sa nu se injure. Ceea ce vb dumneata este de domeniul idealului si nici dupa ce te reincarnezi a patra oara n-ai sa vezi asa ceva. Da, recunosc, nu sunt absurd, la limita exigentelor trebuie respectate niste norme, dar practic este imposibil. Iti dau un exemplu: becul in baie nu ai voie sa-l pui pe tavan, ca pe tavan se aduna aburi; dar nici pe perete, mai jos de tavan, ca se scurge condens pe el; ce facem, nu mai punem bec in baie? sa nu incerci sa ma convingi ca pui corp de iluminat antigrund cu bec de 24 V; nu e o solutie "la limita exigentei". Bine ar fi si sa putem "trimite" tensiunea la bornele centralei, prin aer ca undele radio si sa nu fie nevoie de priza.

Referitor la centrala dvs, nu stiu daca sa te cred ca ai gaurit zidul, dar am o intrebare si dumneata o sa-mi dai un raspuns de 10 puncte: cand o sa-ti montezi un senzor de prezenta gaze in incaperea cu centrala, o sa mai faci o gaura in perete? Daca ar fi sa aplicam metoda asta si la doamna Rodica, ar insemna, cand vrea sa bage in priza centrala sa deschida geamul sau sa mearga pana la vecina. Sa nu uitam ca locuieste la garsoniera. Si desigur, va pleca linistita de acasa.

Cu stima si La Multi Ani !
subsonic
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:26
D.D. = disjunctor diferential. In instalatiile industriale se monteaza D D cu valoarea curentului diferential de 300mA. In locuinte civile aceasta valoare trebuie sa fie de 30mA, cu exceptia circuitelor pentru boilere, instant-uri, jacuzzi etc, unde c.d. trebuie sa fie 10mA. Curentul diferential este inscriptionat pe disjunctor.
subsonic
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:35
Draga Rodica ,ce-ai mai "incins prizele" pe aici.....dragilor ,nu cred ca e cazul sa complicati atat de mult lucrurile si cu atat mai putin sa va certati .Ma bucur ca pe acest forum sunt persoane foarte pricepute,barbati competenti si saritori, oameni gata sa te ajute cu o solutie,un sfat.Cred ca e mai bine sa pastram aceste limite si postarile acestea sa fie placute si utile,nu o sursa de enervare. Pana la urma problema Rodicai e chiar banala si nici nu stiu daca e cu adevarat o problema....Va urez tuturor un AN NOU FERICIT !!!!
libra66
Postat pe 28 Decembrie 2008 23:37
PISICUTZA CHEAR AI DREPTATE in loc sa venim cu drag pe acest forum si sa petrecem cateva clipe in buna voie trebuie sa ne dam mari si destepti intrun mod rusinos pentru propria educatie si aceasta cu tupeu ca nu stiu ceilalti cine santem , eu sant eu gigi_braicovici si raspund pentru nestiinta mea gramaticala sau privitoare la opiniile sau cunostintele mele ptr. anumite topice si eu am gresit uneori fata de cineva cand stiam prea multe despre un subiect mi-am dat seama si nu am mai facut acel lucru puti respect pentru cel nevolnic nu strica subiectul este banal dar cum nu stim ce este exact in casa omului este musai sa ai dam un sfat mai mult sau mai putin avizat.
gigibrbr_condo
Postat pe 29 Decembrie 2008 20:15
Da am gresit este I7 nu 17 Le-am copiat din proiectul de gaze si nu am apelat la nici un specialist. Si cand s-a montat centrala la mine instalatia electrica exista, ca blocul este vechi.Daca este vorba de garsoniera asta este, trebuie un electrician sa evalueze daca priza este bine amplasata.Am apartament cu 4 camere si am amplasat centrala in debara si am gaurit peretele debaralei,nu am apelat la vecina, ca am probleme cu nevasta-mea La noi, in garsoniere centralele se amplaseaza in balcoane,care se inchid. In orice caz un electrician poate sa stie daca priza este bine amplasata sau nu. Restul sunt povesti.
LA MULTI ANI !
vpopescu58
Postat pe 29 Decembrie 2008 20:35
Pe mine ma amuza remarcile domnului Subsonicjt. In orce caz m-a pus sa citesc niste carti tehnice, fiindca se pricepe tipul , si nu vreau sa ma dau batut LA MULTI ANI !
vpopescu58
Postat pe 29 Decembrie 2008 20:39
Foarte multi oameni isi gasesc in viata cate o persoana sau mai multe pe care incearca sa le copie din cauza ca le place ceva la ele. Oamenii care mi-au placut mie in general au avut simtul umorului, le-a placut vinul rosu si in mod sigur nu aveau toata tigla pe casa. Imi recunosc capacitatea de a demonstra cu o limpezime de cristal lipsa bunului simt ce ma impulsioneaza la fiecare 5 minute si ma tine cate un sfert de ora. Accept orice critica vis-a-vis de acest segment al meu, dar vreau sa fiu si eu inteles ca nu suport sa fiu contrazis atunci cand afirm ca sfera e perfect rotunda.

Nea Gigi Braicovici, nu vreau sa te pun in postura de judecator, dar solutia care am dat-o eu lu` tanti Rodica a fost una simpla, babeasca, banala, pe intelesul multora. nu am inceput eu cu autorizatii cu priza langa gaze, cu indicative, cu facultati, cu bunica lu normativ. Iar lipsa mea de respect nu s-a adresat doamnei Rodica. Si orice solutie care o voi mai da vreodata pe aici, va fi cat mai simpla cu putinta. Daca vpopescu nu incepea cu vocabularul "tehnic" voi nu stiati astazi ca eu sunt electrician. Tot el m-a provocat si cu spoturile, na, asta e.

Nea Vpopescu, spui ca nu vrei sa te dai batut. Iti dau un sfat care l-am mai dat si la altii: nu te pune cu prostu` ca are mintea odihnita. Yo daca nu stiu chimie nu ma joc cu tnt.

Consider necesar sa postez aceste randuri, desi nu-mi place sa spun eu ultimul cuvant. Sanatate maxima !!!!!
subsonic
Postat pe 30 Decembrie 2008 01:08
Buna Rodica,
Pana la urma cum ai facut cu priza, ca am ris pana m-am umflat, care solutie e cea mai buna, cu atatea sfaturi autorizate e greu sa aleg si eu, sa sti ca am aceeasi problema.
Toate cele bune.
merisor758
Postat pe 30 Decembrie 2008 09:36
Buna,sant SABINA,am si eu o mica problema, am vazut ca tu esti electrician de meserie. MI-AM CONSTRUIT o casuta in C-TA dar nu mi-am tras gazele si nici nu am zugravit interioru, am citit din mesajul tau ca, cand o sa-mi montez centrala p gaze, neaparat am nevoie de o priza langa centrala. Te rog spunemi daca e adevarat, ca sa sparg peretii inainte sa zugravesc. Multumesc mult.
SABRINA_healthy
Postat pe 30 Decembrie 2008 09:37
sunt de cumparat special pentru aragaze un mic perete despartitor de sticla sau plexiglas si il pui la perete astfel nu mai stropesti peretele si protejezi si priza se intretine usor
luminitagrigoriu
Postat pe 30 Decembrie 2008 10:22
Nu trebuie sa spargi nimic ,intreaba pe cel ce-ti face proiectul de gaze. La multi Ani!
vpopescu58
Postat pe 30 Decembrie 2008 12:54
Domnule Subsoncjt

Sa sti ca nu eu am inceput, odata ce ai inceput sa vorbesti dispretuitor am replicat.Dar nu are rost sa ne certam, mai ales cand trebuie sa fim buni in aceste zile de sarbatoare Imi cer iretare de lipsa de modestie de care am dat dovada.La multi ani !
vpopescu58
Postat pe 30 Decembrie 2008 12:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Priza langa aragaz 77 De la: mariaramona0 14 Mai 2009 09:30
Cum se monteaza parchetul? 27 De la: MIKE 2 Mai 2010 13:50
spatii mici 14 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:59
sfaturi confectionat singuri mobilierul din pal personalizat 104 De la: maxoni_condo 21 Iunie 2015 00:24
fintina cu probleme 5 De la: vio_bazavan 6 Ianuarie 2010 14:03