Setari Cookie-uri

Cum se monteaza parchetul?

Buna,
Imi amenajez casa si am o intrebare. Pe jos e linoleum (abia am cumparat apartamentul). Vreau sa pun parchet. Credeti ca-l pot pune singura? Sau trebuie sa chem o echipa de specialisti. Problema e ca si asa ma costa mult toata amenajarea si as vrea sa fac singura tot ceea ce se poate. Imi puteti da cateva sfaturi legate de montarea parchetului? Sau ma informeaza cei de la care am sa cumpar? Si inca ceva..... linoleumului trebuie indepartat inainte de montarea parchetului. E lipit extrem de tare de pardoseala. Cred ca am sa ma chinui mult cu dezlipirea. Asadar, daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi i-as fi tare recunoscatoara.
Multumesc mult.

Postat pe 12 Decembrie 2008 17:48
poti sa-l pui singurica, de preferat ajutata de un (o) prieten (a).Eu l-am pus singur, ajutat de nevasta, un fierastrau pendular(sunt destule modele ieftine), si o masina de gaurit cu variator de turatie.Asamblezi primul rand, treci la randul 2,pe care-l faci separat,iei tot randul(ajutata) si-l clipsezi cu randul 1.si asa mai departe.ideea ca placile din randul 2 sa fie decalate fata de cele din randul 1 (ca niste caramizi la o constructie).sa ai folie de 3 mm sub el, iar linoleumul nu e musai sa-l dai jos.Din usi s-ar putea sa mai tai cca 1 cm.Bafta!
SLAYER1971
Postat pe 13 Decembrie 2008 08:01
Salut.Indicat ar fi sa scoti linoleumul ptr ca nu se stie ce se afla sub el. Dupa scoaterea lui mai pot fi mici denivelari pe care le poti repara ca sa nu ai probleme la parchet. Cureti bine suprafata sa numai ramana praf. Ptr parchet e bine sa folosesti placi de polistiren extrudat de 6 mm(verde). la montare nube greu. Iti trebuie un pic de indemanare. O sa cautunfilm sa til trimit. Sa iti dai seama cum sta treaba.

Postat pe 15 Decembrie 2008 22:07
Banuiesc ca atunci cand spui parchet te referi la cel laminat ? Daca raspunsul este da, atunci cu siguranta il poti instala singura, ajutata de cineva. Nu uita sa-l lasi la aclimatizat atat cat scrie in indicatiile de pe ambalaj si sa pui dedesubt o folie (se gaseste la Brico, Praktiker etc.)
Daca te referi la parchetul din lemn, atunci lucruile se schimba si e nevoie de specialisti.
Multa bafta !
ancutas_condo
Postat pe 16 Decembrie 2008 09:54
Intrebare: dupa montarea parchetului trebuie intretinut cu o solutie speciala sau ajung si cele din comert (gen Pronto)? Pe de alta parte, ma bate gandul sa renunt la montarea parchetului, sa iau mocheta. Am vazut modele destul de dragute si mi se pare muuult mai calduros si da o nota personala casei. Ce ziceti: parchet/mocheta ?
sabyutza
Postat pe 23 Ianuarie 2009 17:19
Chiar daca te vei chinui ceva mai mult, este indicat sa scoti linolumul pt ca va retine umezeala, si ganganiile...
PArchetul il puteti pune si singuri, dar daca cumva erai barbat, l-ai fi putut pune de unul singur, insa ca femeie, ai totusi nevoie de inca o persoana care sa tina de el, sa te ajute. Iti mai trebuie si un aparat din acela care taie lemnul, pt ca placile nu le poti lua asa pe comnada, nu iti taie nimeni bucatele din el...;)



Iar chestia cu mocheta sau parchetul, depinde unde. Daca este pentru dormitoare, este ok. Dar si pentru mocheta trebuie sa-ti faci timp sa o intretii. Este preferabil sa ai un aspirator cu apa, care sa o cuerete mai bine si sa o pastreze ca noua.

Insa la celelalte camere, nu merge mocheta...:)
Sa stii ca e ok sa ai la dormitor mocheta, asa nu mai aluneci dupa ce ii dai cu ceara si Pronto, cum patesc eu...zbor ca saniuta. Inca nu mi-am spart capul..;))
m3rlinetza
Postat pe 20 Februarie 2009 17:31
Eu as face in felul urmator :
- as scoate linoleumul ;
- as curata suprafata ;
- as pune o sapa autonivelanta (dupa cum ii spune si numele se aseaza singura ajutand-o usor cu cu o drisca cu dinti ;
- dupa uscare - cam 72 ore - as pune folie de 3mm ;
- as pune parchetul laminat ;
- as prinde pervazurile si... gata.

Daca apelezi la o firma / mester atunci e cam 6 - 10 lei/mp manopera (exceptand sapa).

Cu putina indemanare, timp si rabdare poti face toate treburile astea singura.

Daca pui mocheta atunci sapa autonivelanta se poate spune ca e obligatorie.

Personal prefer parchetul oricarui alt material (gresie, mocheta, marmura)
unigrafsa
Postat pe 26 Februarie 2009 17:06
De la: SLAYER1971, la data 2008-12-13 08:01:39poti sa-l pui singurica, de preferat ajutata de un (o) prieten (a).Eu l-am pus singur, ajutat de nevasta, un fierastrau pendular(sunt destule modele ieftine), si o masina de gaurit cu variator de turatie.Asamblezi primul rand, treci la randul 2,pe care-l faci separat,iei tot randul(ajutata) si-l clipsezi cu randul 1.si asa mai departe.ideea ca placile din randul 2 sa fie decalate fata de cele din randul 1 (ca niste caramizi la o constructie).sa ai folie de 3 mm sub el, iar linoleumul nu e musai sa-l dai jos.Din usi s-ar putea sa mai tai cca 1 cm.Bafta!


Buna, cum se prind pervazurile pentru parket si din ce trebuie sa fie?
Multumesc mult.
SABRINA_healthy
Postat pe 7 Martie 2009 13:29
Nu imi prea place sa dau sfaturi ,dar imi calc pe principiu si iti spun doar sa nu uiti doua lucruri :1.Sa nu incepi pina planseul nu este perfect plan 2.Sa nu pui sub parchet mai mult de un soric de 4mm .Prietenii stiu de ce .
boriceanul
Postat pe 8 Martie 2009 17:48
Nu imi prea place sa dau sfaturi ,dar imi calc pe principiu si iti spun doar sa nu uiti doua lucruri :1.Sa nu incepi pina planseul nu este perfect plan 2.Sa nu pui sub parchet mai mult de un soric de 4mm .Prietenii stiu de ce .Ce este ala un soricel?
mami_condo
Postat pe 8 Martie 2009 18:44
boriceanul Data: 2009-03-08 17:48:39
Nu imi prea place sa dau sfaturi ,dar imi calc pe principiu si iti spun doar sa nu uiti doua lucruri :1.Sa nu incepi pina planseul nu este perfect plan 2.Sa nu pui sub parchet mai mult de un soric de 4mm .Prietenii stiu de ce .
deci ce este acela un soricel si la ce ma ajuta?
mami_condo
Postat pe 8 Martie 2009 18:46
NU SORICEL CI SORIC. SI CREZ CA SE REFERA LA FOLIA DE POLIETILENA.
unigrafsa
Postat pe 9 Martie 2009 16:29
De la: mami, la data 2009-03-08 18:46:40boriceanul Data: 2009-03-08 17:48:39
Nu imi prea place sa dau sfaturi ,dar imi calc pe principiu si iti spun doar sa nu uiti doua lucruri :1.Sa nu incepi pina planseul nu este perfect plan 2.Sa nu pui sub parchet mai mult de un soric de 4mm .Prietenii stiu de ce .
deci ce este acela un soricel si la ce ma ajuta?


Mesterii numesc micul ferastrau pendular = soricel . Adevarul e , ca seamana cu un mouse...si roade !!!!!!!!
SLAYER1971
Postat pe 15 Aprilie 2009 20:26
...acela este laminat, sa nu-l numim parchet. Laminatul este un fals grosolan,este o fotografie un print acoperit cu un strat de plastic.Parchetul trebuie sa fie din cel putin 2,5-3mm de lemn nobil.Nu va mai pacaliti singuri, am parchet...nu aveti parchet ci o imitatie un fals, rece...nimic din adevarata valoare a parchetului din lemn masiv.Si paradoxal este mai scump decat un parchet masiv...
gigi_condo
Postat pe 17 Aprilie 2009 11:17
chestia cu "monteaza-l singur" e o porcarie de marketing a magazinelor.nu recomand montarea parchetului de catre oameni care nu detin o trusa completa pentru montaj,fie el si cu dublu-click (parchetul). trusa (in afara de ferestraul pendular) costa cam pe undeva pe la 70 lei,deci cam 70% din pretul luat de un mester pentru montarea parchetului intr-o camera normal, de bloc.ganditi-va ca neavand o trusa adecvata, parchetul nu se imbina bine, praful intra intre rosturi, plinta va cade de fiecare data cand o atingeti...si tot asa.
the_shadow_of_darkness
Postat pe 23 Decembrie 2009 22:33
suna-ma la 0747414469 pot sa-ti explic mai clar la tel.
condo002558
Postat pe 27 Decembrie 2009 13:16
montarea parchetului este cea mai frumoasa operatiune din amenajarea spatiului. sunt de parere ca exista doar 2 motive pentru care se cer bani pentru aceasta operatiune: se pierde timp si pentru ca se moare de foame.
montarea este extrem de facila. in fiecare pachet exista o foie mare cu instructiunile. sunt explicate ca pentru prosti. foarte important este sa lasi intre parchet si perete intre 5 si 10 mm spatiu pentru ca el se poate intinde si/sau strange in timp, in functie de umiditate.
SLAYER1971(Trash metalul e cel mai tare) a spus mai mult decat necesarul. aceleasi informatii le gasesti si in instructiunile pe care le-am mentionat mai sus.
privind linoleumul, il recomand sa il scoti doar daca stii ca ai probleme cu gandacii sau alte chestii care merita zdrobite(thrash-uite). ajuta la izolatie.daca tot vorbim de izolatie aici e mai nasol. daca stai la parter pune polistiren etrudat cat mai gros...cat esti disponibila sa renunti la spatiul tau. cand mi-am pus eu(stau la parter) mi s-a recomantat un polistiren expandat special facut pentru polistiren de 6mm.(zic special pentru ca scria pe el ca e pentru parchet. el de fapt e la fel ca orice polistiren extrudat.) se simte mai bine la picioare decat betonul dinainte dar tot e rece. de asta recomand un polistiren mai gros. asta nu inseamna ca daca nu stai la parter nu trebui o izolatie la fel de buna. am alt apartament situat la etajul 2 si e rece planseul, motiv stand faptul ca am doi vecini cam de varsta de 400 de ani(chiar nu i-a mai vazut de ceva timp. cred ca ar trebui sa sun la 112) care nu isi permit nici centrala si nici sa dea drumul la calorifere. prima adevarata problema este planeitatea suprafetei. daca simti gauri mari ar fi bine sa torni sapa autonivelanta. eu am sarit peste asta si am completat cu mai mult polistiren. depinde de situatie. a doua problema si cea mai nasoala este montarea plintei. aceasta se gaseste intr-o varietate mare. din mdf sau spuma, culori diferite, cu sau fara canale pentru cabluri. spun nasoala pentru ca peretii mei sunt din beton( bloc comunist) si nu am avut decat o bormasina cu o percutie slabuta. iti trebuie un ciocan rotopercutor si un barbat in vana sa dea gauri pentru diblurile care prind clemele pentru plinta sau direct diburile care tin plinta prinsa de perete. aici depinde gustul tau. dar cum tu esti femeie, sigur tii la aspect asa ca iti va trebui sa chemi un prieten si sa mai strangi niste bani pentru cleme, care bineinteles ca nu sunt ieftine( cam 1.2 lei cu tot cu diblu). pe mine m-au costat cam 80 de lei clemele si diblurile pentru 2 incaperi dar pentru ca am pereti strambi si a fost nevoie sa pun clemele la o distanta cam mica. daca ai pereti drepti merge sa pui mai rar clemele. aaa iti mai trebuie elemente de conexiune intre plinta, adica colturi interioare,exterioare si capete. inca ceva. daca nu ai pe cineva sa te ajute( doar la montarea parchetului) poti folosi banda adeziva pentru ajutor dar e mai greu. subliniez ca e cea mai frumoasa operatiune din casa.
bogdan_roca
Postat pe 28 Decembrie 2009 02:52
De la: sabyutza, la data 2009-01-23 17:19:55Intrebare: dupa montarea parchetului trebuie intretinut cu o solutie speciala sau ajung si cele din comert (gen Pronto)? Pe de alta parte, ma bate gandul sa renunt la montarea parchetului, sa iau mocheta. Am vazut modele destul de dragute si mi se pare muuult mai calduros si da o nota personala casei. Ce ziceti: parchet/mocheta ?



parchetul nu trebuie intretinut cu nicio substanta. daca vrei sa se pastreze trebuie sa ai grija sa nu versi lichide pe el sau daca versi sa le strangi intr-un timp cat mai scurt ca sa nu patrunda intre rosturi, sa il cureti de praf daca vrei sa luceasca frumos si cam atat. mocheta este mai greu de intretinut. sunt de acord cu tine cand spui ca o mocheta este mai calduroasa. o incapere cu mocheta este mai primitoare, este caracteristica foarte importanta a locuintei. parchetul este mai bine vazut in birouri dar se pot face combinatii foarte frumoase atat pentru locuinta cat si pentru birou. oricum, cel mai rece si respingator finisaj mi se pare ceramica( faianta, gresia). acum, in bai se poate monta si parchet fara teama ca se va strica. e adevarat ca este mai scump dar merita fiecare banut.
bogdan_roca
Postat pe 28 Decembrie 2009 03:01
De la: the_shadow_of_darkness, la data 2009-12-23 22:33:00chestia cu "monteaza-l singur" e o porcarie de marketing a magazinelor.nu recomand montarea parchetului de catre oameni care nu detin o trusa completa pentru montaj,fie el si cu dublu-click (parchetul). trusa (in afara de ferestraul pendular) costa cam pe undeva pe la 70 lei,deci cam 70% din pretul luat de un mester pentru montarea parchetului intr-o camera normal, de bloc.ganditi-va ca neavand o trusa adecvata, parchetul nu se imbina bine, praful intra intre rosturi, plinta va cade de fiecare data cand o atingeti...si tot asa.


nu am avut nicio trusa de montaj. din cate am inteles ea contine scule uzuale si niste bucati de lemn. parchetul nu se imbina bine decat daca dai atentia necesara si atentia sunt sunt sigur ca este mai mare cand lucrezi in casa ta decat in a altuia. plinta cade daca nu o prinzi corespunzator. asta iar este o problema legata de atentie si mai ales de cat conteaza pentru tine sa iasa o treaba buna. te asigur ca orice treaba facuta de client este mai bine facuta decat orice "mester", dar doar daca, clientul isi da silinta. am avut o gramada de lucrari in casa si mereu au venit tot felul de "meseriasi" si am ajuns la concluzia ca "meseriasul" este doar o persoana care detine un numar mare de unelte. daca te uiti la pozele din profiul meu vei vedea poze din vara aceasta, cand am pus ceramica in baie. toate piesele de acolo au fost calculate de mine, atat unghi cat si lungime si latime. meseriasul doar le-a "uns" uns cu adeziv si le-a lipit. iar cand nu stateam langa el facea o prostie. uite cat de simplu era de pus. stii de ce nu am facut singur? pentru ca o masina de taiat ceramica aia groasa costa peste 700 de lei, iar pe mine m-a costat manopera 400 de lei cu tot cu mancare si bautura.
bogdan_roca
Postat pe 28 Decembrie 2009 03:15
NU ESTE NEVOIE DE NICI O TRUSA SPECIALA SI SANT TOTAL DE ACORD CU SLAYER AICI ESTE VORBA DE INDEMANARE SI SPIRIT DE OBSERVATIE APOI MAI AI NEVOIE DE CEVA DE TAIAT (PREFERABIL PENDULAR DAR POTI INCERCA SI CU UN FAIN CU LAMA PTR LEMN ) UN CIOCAN SI O SCOABA O BORMASINA PTR LA MARGINI SI MULTII MULTII NERVI DE OTEL DAR MAI BINE CHEAMA PE CINEVA CARE A MAI PUS
gigibrbr_condo
Postat pe 2 Ianuarie 2010 14:19
vreau sa cred ca esti subiectiv, pentru ca altfel cine citeste mesajul tau poate incerca, neavand acelasi succes.iti dau doar un exemplu: ajungi cu placa de parchet langa perete,tehnic vorbind se lasa 1-1,5 cm (intre perete si parchet), asta ca sa nu se umfle.tu daca nu ai "genunchiul acela de caprioara",cum bati parchetul?tu pari un tip priceput,dar nu toti pot "inventa" scule.
the_shadow_of_darkness
Postat pe 17 Ianuarie 2010 21:58
De la: the_shadow_of_darkness, la data 2010-01-17 21:58:27vreau sa cred ca esti subiectiv, pentru ca altfel cine citeste mesajul tau poate incerca, neavand acelasi succes.iti dau doar un exemplu: ajungi cu placa de parchet langa perete,tehnic vorbind se lasa 1-1,5 cm (intre perete si parchet), asta ca sa nu se umfle.tu daca nu ai "genunchiul acela de caprioara",cum bati parchetul?tu pari un tip priceput,dar nu toti pot "inventa" scule.


Nu e nevoie sa bati parchetul decat cu podul palmei, am mai spus, randurile le faci separat si dupa aia iei tot randul si-l clipsezi cu randul anterior.Eu n-am mai pus nici un distantier profesional.5 dopuri de sticla de PVC pe cant.Atat
SLAYER1971
Postat pe 18 Ianuarie 2010 15:37
Inainte sa montati parchetul asigurati-va ca e uscata sapa. in caz contrar se pot folosi dezumidificatoare. detalii la 0741107227
proftech
Postat pe 21 Ianuarie 2010 09:53
De la: , la data 2008-12-12 17:48:41Buna,
Imi amenajez casa si am o intrebare. Pe jos e linoleum (abia am cumparat apartamentul). Vreau sa pun parchet. Credeti ca-l pot pune singura? Sau trebuie sa chem o echipa de specialisti. Problema e ca si asa ma costa mult toata amenajarea si as vrea sa fac singura tot ceea ce se poate. Imi puteti da cateva sfaturi legate de montarea parchetului? Sau ma informeaza cei de la care am sa cumpar? Si inca ceva..... linoleumului trebuie indepartat inainte de montarea parchetului. E lipit extrem de tare de pardoseala. Cred ca am sa ma chinui mult cu dezlipirea. Asadar, daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi i-as fi tare recunoscatoara.
Multumesc mult.
montez_parchet_laminat
Postat pe 2 Mai 2010 09:45
De la: condo003756, la data 2010-05-02 09:45:37
De la: , la data 2008-12-12 17:48:41Buna,
Imi amenajez casa si am o intrebare. Pe jos e linoleum (abia am cumparat apartamentul). Vreau sa pun parchet. Credeti ca-l pot pune singura? Sau trebuie sa chem o echipa de specialisti. Problema e ca si asa ma costa mult toata amenajarea si as vrea sa fac singura tot ceea ce se poate. Imi puteti da cateva sfaturi legate de montarea parchetului? Sau ma informeaza cei de la care am sa cumpar? Si inca ceva..... linoleumului trebuie indepartat inainte de montarea parchetului. E lipit extrem de tare de pardoseala. Cred ca am sa ma chinui mult cu dezlipirea. Asadar, daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi i-as fi tare recunoscatoara.
Multumesc mult.
Sa o luam pe rand :
- obligatoriu trebuie sa inlaturati linoleumul inainte de a pune noul parchet. Asta in cazul in care o sa puneti un parchet care se lipeste, daca doriti sa puneti un parchet laminat clipsabil, linoleumul poate sa ramana, cu conditia ca sa nu prezinte urme de umezeala, mucegai, igrasie etc pe la margini, pe la imbinari sau in locurile care sant putin dezlipite, daca exista. In acest caz trebuie inlaturat, si rezolvata problema umiditatii etc, nu se poate lasa acolo si ascunsa, apoi pus noul parchet in functie de tipul de parchet ales de dv. Ne mai tineti la curent si veti primi sfaturi in functie de fazale la care ati ajuns. Operatiunea de montare a parchetului, de oricare tip ar fi el, nu este foarte dificila nici chiar pentru o doamna, daca aceasta este putin indemanatica si are notiuni elementare de bricolaj, trebuie doar sa primiti sfaturi si sa fiti invatata despre ce trebuie facut si cum se procedeaza. Si inca ceva, daca ceret sfaturi de la cei care vand parchetul este aproape sigur ca le cereti degeaba, el il vinde nu il pune, poate pana saptamana trecuta vindea pantofi sau cartofi pe undeva, si o sa va spuna si el ceva doar asa ca sa nu taca din gura.
MIKE_condo
Postat pe 2 Mai 2010 13:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dau randament panourile termice???? 1 De la: condo003429 15 Martie 2010 11:32
Centrala termica cu tiraj fortat 12 De la: b50ptr 10 Ianuarie 2011 00:45
Amenajare garsoniera minuscula :) 11 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:10
modificare casa 14 De la: http___constructi_civile_blogspot_com 23 Martie 2010 16:57
Ce fel de pardoseala imi recomandati? 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:46