Setari Cookie-uri

material de constructie. Lemn sau BCA, caramida?

Va salut.Vreau sa incep o casa prin primavara si vreau sa-mi fac si eu o idee si un calcul inainte de orice activitate.
As vrea sa optez ptr constructie din lemn dar nu am destule informatii.Cam cat credeti ca m-ar costa ptr 100m2 constructia din lemn si cat cea din bca, caramida?(numai materialele)
Va multumesc! ;)
blondu_condo
Postat pe 8 Ianuarie 2009 21:41
Incearca cu sistemul AMVIC
vpopescu58
Postat pe 14 Ianuarie 2009 21:15
ca sa poti sa-ti faci o idee trebuie sa dai proiectul unui constuctor si poate face un deviz in doua variante si poate sa-ti dea niste valori pe care le poti consulta si te poti decide aspra unei variante
vyosand
Postat pe 15 Ianuarie 2009 10:45
salut si eu sunt in aceiasi situatie !! eu vreau o casa la cheie si in noiembrie o firma de constructiii a cerut 85000 euro pt 100 m2 acum cred ca este si mai putin
in plus beneficiem de ordonanta cu 5% TVA ..sunt cam 10000 euro scutiti !!
problema me este cum sa fac cu imprumutulll
gina_coman5
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:07
eu mi-am facut casa din caramida(deocamdata e ridicata la rosu). sunt 180 mp construiti,si m-au costat materialele aprox 35000 euro. constructia a fost in regim propriu. nu am facut economie la materiale, a intrat chiar mai mult fier decat era initial in proiect.
miss_condo
Postat pe 15 Ianuarie 2009 16:11
De la: miss, la data 2009-01-15 16:11:21eu mi-am facut casa din caramida(deocamdata e ridicata la rosu). sunt 180 mp construiti,si m-au costat materialele aprox 35000 euro. constructia a fost in regim propriu. nu am facut economie la materiale, a intrat chiar mai mult fier decat era initial in proiect.
deleni
Postat pe 16 Ianuarie 2009 23:36
o constructie cu panouri din lemn este cu 30% mai ieftin,(in 3luni este gata finisat) ,decat caramida,cu BCA 10%( 6luni ),iar caramida 1 an.Binenteles depinde cu ce firma lucrezi!!!!!!!!!!!!
decoconcept
Postat pe 17 Ianuarie 2009 08:34
De la: blondu^^^, la data 2009-01-08 21:41:51Va salut.Vreau sa incep o casa prin primavara si vreau sa-mi fac si eu o idee si un calcul inainte de orice activitate.
As vrea sa optez ptr constructie din lemn dar nu am destule informatii.Cam cat credeti ca m-ar costa ptr 100m2 constructia din lemn si cat cea din bca, caramida?(numai materialele)
Va multumesc! ;)

Constructia din lemn evolueaza sigur. Cand a aparut, numai ca idee, a existat scepticism. Acum in lume se prefera tot mai mult. Are multe avantaje : costuri reduse , executie rapida, izolatie termica incomarabila fata de solutiile, care costa, care au revolutionat, pentru pastrarea caldurii. Nu e de neglijat nici faptul ca nu se alearga dupa fel de fel de materiale,multe scumpe si indispensabile. Se reduce si nr de meserii, si meseriasi. Apoi lemnul se foloseste si ca deseu,pana la ultima surcea.O izolare termica, la constructia din lemn, s-ar putea ca in viitor sa fie criteriul crioritar in alegere.Caldura, mai ales pierderile prin pereti vor costa din ce in cemai mult.
Bortoi C-tin
constbor
Postat pe 17 Ianuarie 2009 11:52
Daca totul a mers pe mana d-tale, nu pricep de ce ai introdus mai mult fier. Si asa proiectele sunt umflate. Pe de o parte fiindca s-au impus norme , care sa asigure rezistenta la cele mai cumplite cutremure, dar si pentru ca proiectantii maresc consumul de materiale, implicit costurile, pentru a pretinde onorarii, procentual 2-3 % din valoare lucrarii.
constbor
Postat pe 17 Ianuarie 2009 12:05
Sal,eu am construit o casa din BCA,semimansardata,lucrarile au inceput anul trecut in octombrie si pe data de 15 noiembrie in acelasi an a fost terminata de ridicat la rosu.La timpul acesta lucrez la finisajele interioare.Contructia a fost ridicata in regie proprie,toata treaba este sa ai niste meseriasi care se tin de treaba si sunt seriosi.Ca spatiu construit am 130 m2.
doruionel
Postat pe 17 Ianuarie 2009 17:41
Da.Multumesc tuturora ptr raspunsuri si mai astept pareri.
blondu_condo
Postat pe 18 Ianuarie 2009 22:16
Sistemele traditionale de constructie a caselor din lemn folosite pana acum in Romania sunt complet depasite. Tehnologiile noi de constructie prevad panouri modulate, rigidizate cu placi OSB, ignifugate si tratate contra cariilor, cu folii anticondens si termoizolatii.
Finisajele interioare si exterioare nu le deosebesc de casele din caramida, dar daca se respecta toate normele si tehnologiile de constructie preturile se apropie de cele ale caselor construite din caramida.
Si eu incep in primavera sa-mi construiesc o casa si am optat pentru structura de lemn pentru ca se construiesc mai rapid, sunt mai usoare,mai calduroase,rezistente la cutremure si nu in ultimul rand ceva mai ieftine.


najurb_condo
Postat pe 21 Ianuarie 2009 10:57
miss eu as dori sa va intreb daca ati avut un proiect la casa pentru ca este simplu sa aruncam 2 bare de fier in plus dar avind in vedere incalzirea globala cum ramine cu calculele pentru dilatare pentru noi fierul inseamna mai multa rezistenta dar pentru inginer inseamna mai multa dilatare care ar putea fi daunatoare structurii de baza dar ar favoriza aparitia fisurilor in finisaje
vasilecroitoru
Postat pe 22 Ianuarie 2009 11:26
iti recomand casa pe structura din lemn cu OSB.Eu anul trecut mi-am facut casa dar din caramida , neavand incredere in acest sistem, dar ulterior am vazut case costruite din lemn cu OSB si pot sa spun ca imi pare rau ca nu am stiu sa optez pentru aceasta varianta.Este mai ieftina in medie cu 30% fata de una din caramida, se construieste mult mai usor si mai rapid,este mult mai calduroasa decat cea din caramida, iar finisata nu este nici o diferenta fata de una din caramida.Daca te intereseaza iti pot recomanda si o echipa de constructori foarte buna pentru acest sistem.
kudika080196
Postat pe 23 Ianuarie 2009 10:03
Eu mi-am facut casa din lemn, din barne nu din osb, suprafata totala utila = 100 mp si cu tot cu finisaje interioare am ajuns la 50.000 euro. Insa constructia la rosu a fost in 2007 iar ridicarea intregii structuri de lemn (vezi model de case din zona Sadova, jud.Suceava) a costat la vremea aceea 15000 euro. La rosu (adica adaugand acoperis si ferestre+usi) a fost cam 25000 euro.
anadomnica
Postat pe 23 Ianuarie 2009 10:52
economia la casele de lemn fata de cele din bca o faci si la manopera nu doar la materiale...cel mai convenabil ar fi sa trimiti cateva cereri de oferta la firme care lucreaza pe lemn si la cele care lucreaza pe bca sau caramida si o sa iti dai singur seama de diferente.pt sistemul pe lemn ne poti contacta si pe noi la ibericlemn@yahoo.com
holz
Postat pe 23 Ianuarie 2009 12:28
BCA nu este indicat pentru elemente de rezistenta,(pentru partile portante ale unei constructii), datorita rezistentei mici la compresiune. Dintre lemn , BCA si caramida , in privinta rezistentei castiga caramida.
cornelia_leia
Postat pe 10 Februarie 2009 09:28
Buna incearca sa cauti pe net case finlandeze din lemn sant super
jitea_dorin
Postat pe 11 Februarie 2009 08:49
sigur caramida, am studiat ff mult piata , am vazut si case din lemn si osb , am vazut si rzistenta lor la incendii, am decis pt siguranta noastra caramida.DIFERENTA DE PRET SA STI CA NU II FF MARE INTRE CELE TREI TIPURI DE CASE.
josua
Postat pe 13 Februarie 2009 09:14
Sunt ceva mansarde care au peretii in felul urmator: este un schelet de fier peste care sunt puse si dintr-o parte si din alta placi de lemn, intre placile de lemn vine pusa vata minerala,pe interior mai vine pus rigips si tencuiala s.m.d si in exterior peretele este izolat cu polistiren. Oare sunt de calitate aceste constructii? Sunt buni acesti pereti? Dati-mi un sfat va rog... As avea de ales intre acesti pereti si pereti din BCA...

amphytrites
Postat pe 19 Februarie 2009 07:39
SOCIETATE DE CONSTRUCTII EXECUTAM CASE SI VILE LA ROSU SI LA CHEIE LA PRETURI ATRACTIVE SUNTEM O ECHIPA DE PROFESIONIST OFERIM GARANTIE LUCRARI EXECUTATE CONTACTATINE
EXECUTAM SI PROECTE DE CASA
TEL:0733/353.971
TEL:0337/107.163
TEL"0769/883.161
Email:mirgiulia.construct@gmail.com
yahoo:mirgiulia.construct@yahoo.com

Postat pe 3 Martie 2009 22:29
sal tu cauti solutia eftina asta nu inseamana ca o sa iasa si calitate intrebi daca e mai bine pe lemn sau pe bca eu iti recomand casa pe lemn stratificat (avantaje poti sa faci multe chesti de design pe exterior stil miminalist cu grinzi estie in afara poti da forme cubice si asa mai departe repet lemn stratificat este tratat ca de ex poti face o grinda fara stalp de sustinere de 20 m lungime ia vezi daca poti face una de beton:D
ce sa spun in primul rand e biologica ecologica repet nu nu osb sau lemn netratat cu focul stai fara grija sunt multe substante antifoc problema este ca trebuie echipa de tamplari nu de cioflingari care sau facut peste noapte constructori spor la casa apropo www.craftdesign.ro artisti ai detaliului
costin_craft
Postat pe 3 Martie 2009 23:32
mirela mai bine ca nu ai facut pe osb stai calma ca nu e asa cum crezi daca e sa fac o casa in sensul bun al cuvantului lemn stratificat nu osb cu scandura verde cum se face acum intr-0 luna se ridica ai sa vezi in timp deci la lemn se merita numai stratificat daca nu caramida nu bca este cancerigen asa ca o informatie care nu se spune :D
pup o seara buna
costin_craft
Postat pe 3 Martie 2009 23:41
maestre daca vrei a faci ceva sanatos si calitate bagate pe lemn stratificat in primul rand ca bca este cancerigen dar daca te apuci pe lemn nu te baga la osb cu lmenn verde cum se face acum de ridica cioflingari intr-o luna casa cauta lemn statificat contacteaza un inginer structurist pe lemn sa iit faca un proiect autocad si ai sa vezi diferenta de cum e sa faci cu lemn statificat un ic ex o grinda de lemn de 15 ml sau chiar 20 nu necesita stalp de sustinere ia vezi daca poti turna o grinda de beton de 10 metri nu spun 15 vezi sa nu cada:D eu spun studiaza faza cu lemnul statificat ai sa vezi ce forme poate prinde casa si ce unghiuri drepte :)
costin_craft
Postat pe 3 Martie 2009 23:47
Tu ai locui (cu familia)sub o grinda de 20 m din LEMN fara ca aceasta sa aiba stalp de sustinere? Poate doar daca nu ar fi familia ta si tu ai fi plecat, sau.....
cornelia_leia
Postat pe 5 Martie 2009 10:42
Mai ]ntii trebuie sa sti ce casa vrei! Cati m.p. vrei sa construiesti;Cati ani vrei sa te bucuri de ea;daca vrei sa reziste la cutremur, la inundatii, la intemperi?...
Apoi te adreseyi unui specialist cu aceste date, care trebuie sa o proiecteze, iar el iti va spune ca cel mai bine e sa construiesti din caramida, daca vrei i casa! Este si mai ieftina daca o faci cum trebuie! Ti-o spune un specialist!
Sa ai minte si "bafta"!

sergiu
Postat pe 10 Martie 2009 05:30
Nu stiu cum ar putea costa 500 euro/mp o constructie pe lemn asta cred ca numai in cazul in care aduni si bani cheltuiti pe la mare in vacanta si alte facturi care nu au nici o legatura cu construirea casei. Pe mine m-a costat la rosu o consstructie de 600 mp, 300 mp amprenta la sol + 50 mp subsol + terase aproximativ 100.000 Euro, constructie pe cadre de beton care este ceva mai scumpa decat cea clasica mai ales ca inaltimea pe nivel este de 4 metrii. Am lucrat in regie proprie dar fara munca proprie exceptie facand gasirea echipei potrivite pentru obtinerea unui raport bun pret-calitate. Oricum calculul ar spune ca la cam 700 mp construiti 100.000 de euro = 142 euro/mp sau poate 150 dar oricum nu mai mult. Asa ca cine vine cu 250 euro/mp la rosu constructie pe lemn ori spune povesti ori si-a luat o mare teapa. De mentionat ca o firma de constructii mi-a cerut 300.000 de euro la gri.
apetre1980
Postat pe 10 Martie 2009 08:26
Tuturor celor interesati de case din lemn eu v-as propune o varianta in care structura de rezistenta a casei este realizata din grinda lamelara. In timp are o mult mai buna stabilitate dimensionala si rezistenta, iar preturile sunt rezonabile(pana in 450 Euro/mp la gata)
bob_srl
Postat pe 10 Martie 2009 09:00
salut!!!
mai e valabila oferta cu casa la cheie?????
daca da atunci as vrea sa negociem un pret bun si pt tine si pt mine si sa dam drumul la treaba...ce zici????
072081683 claudiu
claudiu_stavarache
Postat pe 10 Martie 2009 09:56
Buna ziua,

Legat de casa pe structura de lemn ,ar fi important pentru mine sa aflu in ce zona locuiti ,daca agreati un anume proiect pentru a va face un pret .Lemnul folosit este uscat prin ucator si nu natural ,tensiunile din lemn se reduc considerabil.



Cu stima,

Doru Comanici


bubinga
Postat pe 10 Martie 2009 10:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
flickr 9 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:13
izolatie exterioara. 3 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:51
SOLUTII INTELIGENTE PENTRU ACASA,ILUMINARE +SITEM ALARMA. 2 De la: condo003161 11 Februarie 2010 01:21
zugraveala 16 De la: rares_rus2006 10 Aprilie 2010 17:55
schite canapele otel cromat 1 De la: condo003087 4 Februarie 2010 22:07