Factura la gaze

Voteaza:
Rating curent Factura la gaze: (4.2 din 5 voturi)
 
vpopescu58 Avatarul lui vpopescu58

74 mesaje
Membru din: 2/05/2008

Ce inseamnă la consumul de gaz următorii termeni ?
-Zonă de calitate
-Putere calorică superioară
-Categorie de consum
subsonic Avatarul lui subsonic

152 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Zona de calitate = Calitatea gazelor naturale, respectiv conținutul de energie al acestora, diferă în funcție de sursa de proveniență a gazelor naturale (câmpul de extracție) și este stabilită de ANRE pe zone de calitate/zone de puteri calorifice.
Zona de calitate este înscrisă pe factura de gaze naturale
În România sunt stabilite 321 de zone de calitate.

Putere caloriFIca = Conținutul de energie al gazelor naturale este determinat de puterea calorifică a acestora, adică de cantitatea de căldură degajată prin arderea unui metru cub de gaze naturale și este exprimat în kWh/mc (MWh/mc).

Categorie de consum -----------

E.on gaz îsi reîncadreazã clientii în grupe de consum. Încadrarea într-o anumitã clasã de consum se face pentru o perioadã determinatã de un an, în functie de volumul de gaze naturale consumate în anul calendaristic precedent. Preturile variazã de la o categorie de consum la cealaltã si sunt stabilite de ANRGN în functie de volumul de consum.

Categoriile de consumatori:

-consumatori racordati la sistemul de distributie:
B1 – consum anual pânã la 2 400 mc;
B2 – consum anual între 2 401 mc - 12 400 mc;
B3 – consum anual între 12 401 mc - 124 000 mc;
B4 – consum anual între 124 001 mc - 1 240 000 mc;
B5 – consum anual între 1 240 001 mc - 12 400 000 mc;
B6 – consum anual de peste 12 400 000 mc.

- consumatori racordati direct în sistemul national de transport gaze :
A1 – consum anual pânã la 124 000 mc;
A2 – consum anual între 124 000 mc- 1 240 000 mc;
A3 – consum anual cuprins între 1 240 000 mc – 12 400 000 mc;
A4 – consum anual între 12 400 000mc – 124 000 000 mc
A5 – consum anual mai mare de 124 000 000 mc.

În cazul în care, la sfârsit de an, se constatã cã volumul de consum al unui anumit consumator se situeazã sub sau peste limitele de volum ale categoriei în care a fost încadrat, se procedeazã la o reîncadrare.


Nu scapi de mine...........
Raporteaza abuz de limbaj
amprenta
Fosta membra Kudika.ro
Bravo subsonicjt !!!Ca intotdeuna esti bine documentat , si plin de verva !
getasart Avatarul lui getasart

8 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Am o intrebare pentru persoana cere stie toate; de ce platim la wkh,daca consumam m3; si alta ar fi,sa stiu,daca voi,primiti factura pentru plata; eu nu o primesc deloc; am recalamat si am rpimit acum 3 zile,facturile scoase imprimanta pe anul 2008;si la fel si cea din ianuarie;ma puteti indruma unde sa ma mai adresez?;
Doamne ajuta!
Nu lasa pe miine,ce poti face astazi.
vpopescu58 Avatarul lui vpopescu58

74 mesaje
Membru din: 2/05/2008

Multuimesc,iti doresc o seara placuta
Raporteaza abuz de limbaj
vpopescu58 Avatarul lui vpopescu58

74 mesaje
Membru din: 2/05/2008

Nu stiu de ce platim in [kWh ] dar in dreapta facturii se da consumul in [mc] si am facut un mic calcul :consum in kWh/puterea calorica=consum [mc]Uitati consumul meu pe luna Decembrie 2008

Index Index Consum Putere calorică Zona Consum
vechi citire [mc] superioară de calitate [kWh]
1 108 107 10,61 51,2 1135,27

deci 1135/10.61=107 ,probabil ca in viitorul apropiat ne vor monta contoare cu citire in [kWh]???bineinteles montajul o sa il platim!!!!!Si bineinteles nu suntem informati in totalitate despre acesti termeni.Va doresc o seara placuta.Poate am gresit la aceste calcule, si sigur o sa fiu taxat ca atare.

Raporteaza abuz de limbaj
vpopescu58 Avatarul lui vpopescu58

74 mesaje
Membru din: 2/05/2008


Raporteaza abuz de limbaj
subsonic Avatarul lui subsonic

152 mesaje
Membru din: 27/11/2007

ar fi o varianta: baietii buni, calculeaza o echivalenta intre metrul cub de gaz si Kw intr-o zona de calitate mai buna; iti iau banii pe Kw ca e tot una; apoi in celelalte zone ale tarii, unde raportul este mai prost, baietii buni, in loc sa ieftineasca gazul, iti iau banii tot pe Kw; viitoarele contoare cu citire in Kwh despre care vorbea vpopescu vor contoriza tot metrii cubi, dar vor afisa in Kw un consum de fapt mai mare decat energia calorica "descarcata" in locuinta; se gandeste pe termen lung si pe orice parte o dai, demos si kratos se dizolva in fata ochilor. Daca am gresit astept bete la palma................
Raporteaza abuz de limbaj
amprenta
vpopescu58 Avatarul lui vpopescu58

74 mesaje
Membru din: 2/05/2008

Raporteaza abuz de limbaj
sorela50 Avatarul lui sorela50

17 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Ce inseamnă la consumul de gaz următorii termeni ?
-Zonă de calitate
-Putere calorică superioară
-Categorie de consum


E = Vb x Hs
E – energia gazelor naturale – [kWh]
Vb – volumul corectat (volumul măsurat în condiții de bază) – [m3]
Hs – puterea calorifică superioară la temperatura de combustie de 15grd.C – [kWh/m3]

Puterea calorifică superioară reprezinta cantitatea de căldură care se eliberează prin arderea completă în aer a unei cantități specificate de gaz, încât presiunea la care reacția are loc rămâne constantă și toți produșii de ardere să fie aduși la aceeași temperatură specificată ca și reactanți, toți acești produși fiind în stare gazoasă cu excepția apei formată prin combustie, care este condensată la starea lichidă la temperatura menționată mai sus. Temperatura și presiunea menționate mai sus trebuie specificate. (vezi Distrigaz-Sud)

Acel punct, sau zona, apartinand sistemului national de transport si distributie a gazelor naturale, unde se fac masuratori complexe a gazelor, inclusiv Puterea calorifica( si nu puterea calorica!), si unde se calculeaza continutul energetic mediu pe o perioada, sa zicem luna de facturare, se numeste ZONA DE CALITATE. Pentru fiecare zona se determina o valoare zilnica a acestei puteri calorifice. Aceste valori nu sunt stabilite de ANRE ci sunt validate, ca Autoritate nationala de reglementare. Iar factura pe care o platim noi se calculeaza cu un PCSm calculat.(Putere Calorifica medie Superioara). Aceasta valoare transforma metrii cubi de gaz natural, masurati si cititi, in kiloWatiora. Pana aici totul e "simplu", ce urmeaza e si mai si! Adica tariful(pretul) unui kiloWattora. Aici e marea CEATA si TEAPA! modul de calcul al pretului, e asa de alambicat si intortocheat incat renunt sa va mai supar.

Categoriile de consum sunt definite corect de alt participant la acest topic.
Raporteaza abuz de limbaj
9iunie Avatarul lui 9iunie

6 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: medgidia

dar eu nu am centrala spre ex si am sunat la cei de la gaze si i-am intrebat de ce nu-mi vine factura (normal consumul e spre zero), dar eu cand stiu ca-mi vine factura? daca se pierde? as putea sa verific in contul de congaz cati m de gaz sunt consumati? asta ca sa stiu cam pe cand as avea de asteptat factura...
Raporteaza abuz de limbaj
pisoi_condo Avatarul lui pisoi_condo

15 mesaje
Membru din: 27/11/2007

concluzia e sa scoatem iarna din calendar
Raporteaza abuz de limbaj
roxana_onea Avatarul lui roxana_onea

39 mesaje
Membru din: 7/11/2007

Tot ce veti citi mai jos inca nu mi s-au intamplat pentru simplul motiv ca abia m-am inscris in joc pe pozitia 7. Dar eu voi reproduce integral textul asa cum mi-a parvenit. Daca macar un sfert se adevereste atunci cu siguranta a meritat efortul.
“Salut,
METODA CEA MAI SIMPLA DE FACUT BANI!
Nu credeam ca va functiona, si totusi!!!
MERGE!!!

Te rog sa ai putina rabdare si sa citesti mai jos cateva detalii pe care le-am primit si eu…si am castigat 3813 ron(38.130.000lei vechi ) in doar 3 saptamani!!!si voi continua sa fac.
E randul tau!!!
Nu este o gluma si nici o smecherie,crede-ma!
Depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu,eu nu pot spune decat ca 5 minute de citit iti pot schimba viata, depinde numai de tine “POTI FACE BANI USOR SI REPEDE CU INVESTITII MINIME”.Crede-ma ca am incercat toate metodele posibile si legale.Aceasta este cea mai USOARA si mai rapida cale. Poti sa faci o gramada de bani, repede si legal.
Merge, e testat! Tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul. Si eu eram sceptic dupa ce am incercat mai multe metode de a face bani pe Internet si care erau numai escrocherii cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamini cu o investitie de numai 7 ron(saptezeci de mii lei vechi), imediat m–am gandit ( chestia asta trebuie sa fie o noua escrocherie). Dar, fiind curios de felul meu, am continuat sa citesc. Articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 1 RON la fiecare din cele 7 adrese mentionate in articol. Apoi iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 7-a si sa publici articolul la mimim 200 de forumuri/ adrese cu anunturi pe Internet sau prin mail la cat mai multe adrese.
Pur si simplu! Dupa ce am analizat chestiunea singur si dupa aceea in familie m-am hotarat sa incerc. La urma urmelor ce aveam de pierdut decat 7 RON si 7 timbre ?
Cum este si normal, la inceput eram sceptic si chiar ingrijorat in privinta aspectului legal. Asa ca m-am interesat la PTTR si mi-au confirmat ca este legal.
Deci am facut infima investitie de 7 RON. Surpriza!...Ghiciti ce s-a petrecut !!! intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram uluit! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! In prima saptamana am primit 280RON(2.800.000lei vechi). La sfarsitul celei de a doua aveam 1.030 RON(10.030.000 lei vechi). In a treia saptamana strinsesem 3.813RON(38.130.000 lei vechi)! Si banii continua sa vina cu repeziciune. In mod cert a meritat sa cheltuiesc 7 RON si 7 timbre.
Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza.
Atentie ! va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana.

Cum?
PASUL 1: Iei 7 coli si scrii pe fiecare din ele: "M-AM ADAUGAT LA LISTA TA", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala. Acum iei 7 bancnote de 1 leu si pui CATE UNA in FIECARE din cele 7 coli(ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure), apoi pui FIECARE coala in CATE UN PLIC si inchizi plicurile. Ar trebui sa ai acum 7 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 1 leu. Acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese:

1) STOICA CRISTINEL str. Centrala M, nr. 77, Maracineni, jud. BUZAU, COD 127325
2) SERBAN ANDREEA str Constantin Brezeanu, nr 5, bl 202,et 3, ap 13,loc. Ploiesti,jud.Prahova
3) DIDA CRISTIAN, str Selimbarului, nr 1, bl F8, sc C, ap 12, loc. Oradea, jud. Bihor, cod 413055
4) VIERU LUCRETIA,str.Moldovei,nr.5,bl.T7,et.6,ap.33,loc.Pascani,jud.Iasi,cod 705200
5) DINU STELA ,BUCURESTI, OP 75, CP 74
6) CIORASTEANU MALINA, str.Aleea Stadionului nr.3. bl.I10 ap.8,Focsani,jud.Vrancea, cod 620140
7) ONEA ANDREEA Aleea Stejarului, nr 8, bl C2, sc A ap 6, Rimnicu Valcea, jud Valcea cod 240069
PASUL 2: Acum STERGI din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc...).
Astfel numarul 7 devine liber: completezi cu numele si adresa TA aceasta pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca DACA TE VEI PUNE IN ALTA POZITIE DECIT CEA DE-A 7-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc, trebuie SA NU TRISEZI si SA TRIMITI PLICURILE, deoarece altminteri, te excluzi singur din circuit semanind neincrederea.

PASUL 3: Schimba ce doresti dar, pe cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. Acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri(sunt o groaza) SAU alt fel de site-uri cu discutii asemanatoare.
200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! Nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol; poti sa selectezi textul cu cursorul mouse-ului si sa il copiezi in memoria calculatorului; deschizi un fisier gol cu 'notepad'si inserezi textul ca sa iti adaugi numele in pozitia a 7-a; salvezi fisierul cu extensia .txt. Acum cauti pe Internet newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de discutii) romanesti, bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le cunosti si publici articolul. Va sugerez sa treceti ca subiect un titlu cat mai atractiv, pentru ca asa il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri
GATA! Felicitari... Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare newsgroup! TINE MINTE :
MAI MULTE NEWSGROUP-URI INSEAMNA MAI MULTI BANI! TOT CE TREBUIE ESTE UN MINIM DE 200!
Calcule...Vei incepe sa primesti bani in cutia postala in cateva zile! Daca vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala din cauza numarului mare de scrisori pe care le vei primi. De ce? Din cele MINIM 200 de publicari pe care le-am facut sa spunem ca primesc 10 raspunsuri (un exemplu FOARTE-FOARTE mic). Deci am castigat 10 RON cu numele meu pe pozitia a 7- a.
Acum fiecare din cele 10 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare, publica la randul lor MINIMUL de 200 de articole cu numele meu pe pozitia a 6-a si primesc si ei cate 10 lei. Eu primesc astfel 10*10*1 RON = 100 RON. Continuand exemplul cu acest numar mic (10) de persoane care raspund la articol, castig 1.125 RON(11.250.000 de lei vechi) cu numele meu pe pozitia a 4-a, 1.625 RON(16.250.000 lei vechi} cu numele meu pe pozitia a 3-a, 3.125 RON(31.250.000 de lei vechi) pe pozitia a 2-a si ... DA! 15.625 RON(156.250.000 de lei vechi) cu numele meu pe pozitia 1
UIMITOR! Daca fiecare participant publica articolul de MINIM 200 de ori! Si totul cu o investitie initiala de 7 RON(70.000 lei vechi) si 7 timbre. Cand numele tau nu se mai afla in lista poti sa repeti procedura : iei ultima varianta a articolului si trimiti cate 1 leu la adresele care se afla in lista, punandu-ti numele pe pozitia a 7-a. Acum publici articolul din nou de MINIM 200 de ori.
Va dati seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe Internet si citesc aceste articole ASA CUM CITESTI TU ACUM !! Asa ca iti poti permite 7 lei sa vezi daca merge cu adevarat? Cred ca da... Unii au spus "dar daca lumea se satura si nu mai trimite nimeni nici un ban?" Ce sanse sunt sa se intample asta, cand ZILNIC se alatura 20- 50.000 de useri noi la Internet dintre care foarte multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce sa castige bani ?

Jucati cinstit si corect si adresa ta va ajunge pe mii de forumuri, astefel vei primi mii de plicuri. In fiecare zi intra sute sau mii de oameni pe forum! Veti avea numai de castigat!!! Jocul se bazeaza pe o binecunoascuta lege din economie, si anume legea Multiplicarii pe care cred ca poti sa o intelegi. Cred ca marile magazine se imbogatesc pt ca tu ai cumparat o sticla de vin. Nu... Se cumpara industrial, deci daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta va parea pe mult mai multe site-uri si vrei primi cu mult mai multi bani! Bafta!
P.s. Foarte important: o sa intalnesti oameni care nu sunt de acord cu asta si care nu au curaj sa incerce sa se imbogateasca inteligent. Trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu, Joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa soseasca.
Daca ai incredere si perseverezi o sa-mi multumesti, cat pentru cei care nu joaca... Va raciti gura DEGEABA, EU PRIMESC ZECI DE PLICURI CU BANI SI O SA CONTINUI SA JOC... BAFTA! TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE CE AM SCRIS MAI SUS APOI POTI STA LINISTIT/A ACASA SI BANII VIN!!! “
Raporteaza abuz de limbaj
alexa_star2006 Avatarul lui alexa_star2006

12 mesaje
Membru din: 10/01/2008
Oras: bucuresti

PT ROXANA ONEA......DRAGA NU STIU DACA AI INTELES PREA BINE DAR NOI AICI VB DE GAZE.....CINE CREZI CA TE IA IN SEAMA??????????? DA..POATE FRAIERII CARE ZICI CA TI-AU TRIMIS BANI!!!!
Raporteaza abuz de limbaj