Setari Cookie-uri

parchet

stie cineva sa-mi spuna cum iti alegi parchetul, sa nu se deterioreze repede de la spalat, sa nu ramana urme si sa nu se strice repede?
popflorica_2007
Postat pe 21 Ianuarie 2009 16:16
pai iti dai seama....ala care e mai scump, e mai bun...In general, cei care se ocupa cu vanzarea parchetului conosc toate detaliile, iar intr-un magazin sigur gasesti pe cineva care sa te indrume ce sa-ti cumperi

Postat pe 22 Ianuarie 2009 11:47
Parchetul laminat este o buna alegere. Exista pe piata o gama variata de modele asa incat sa-l poti asorta cu restul incaperii.
Se monteaza foarte usor (cel cu dublu clic)si se intretine foarte bine. La ce bun sa reziste 100 de ani? Se demodeaza, nu-i asa?
Si apoi cel laminat nu este atat de scump. Pentru buzunarul romanului de rand e numai bun. Mult succes in alegere.
dorinica
Postat pe 22 Ianuarie 2009 13:44
nu. asa ceva nu exista. doar daca nu locuiti in casa sau musafirii stau la usa.orice fel de rifinitura ati folosi va fi uzata in timp asa ca daca ar fi pt.mine m-as gindi la confortul meu
vasilecroitoru
Postat pe 22 Ianuarie 2009 13:54
Cel mai bine ar fi sa vorbesti cat mai deschis cu un specialist, sa-i explici ceea ce iti doresti, sunt convinsa ca in acest fel vei obtine informatiile de care ai nevoie.
andra_alexandra
Postat pe 22 Ianuarie 2009 17:48
Eu zic ca parchetul din lemn de cires e cel mai bun...
briyanaa_girl
Postat pe 23 Ianuarie 2009 02:04
Parchetul din lemn masiv este cel mai bun!Este putin mai scump,pentru inceput e mai mult de lucru la el(dupa montare mai trb putin slefuit),insa este si de durata,mai ales dak este de o grosime mai mare.Eu vand parchet din lemn masiv de fag si stejar, si eu am acasa si sunt foarte multumita.
dr3amer_girl
Postat pe 25 Ianuarie 2009 10:59
am parchet din stejar, in casa, pus acum 40 de ani, curatat doar cu carpa usor umezita, dat la 2 ani consistent cu ceara, arata de zici ca l-am pus ieri...
din cand in cand, in apa cu care/l sterg usor de praf adaugpronto de parchet...
daca chiar vrei sa/l speli des, se da cu palux, sau mai bine pui parchet laminat
niro
Postat pe 25 Ianuarie 2009 11:05
Buna tuturor.Parchetul acopera cea mai mare suprafata din finisajele casei.Parchetul iti ofera o calitate a vietii,deci merita o atentie deosebita.Alegeti parchetul masiv, este natural,dureaza...putem scrie o adevarata poezie despre parchetul masiv.La alegerea parchetului trebuie tinut cont de cateva reguli:
-rezistenta la deformare
-densitatea fibrei
-cum lucreaza in timp (se stie ca fagul lucreaza mai mult ca stejarul)
-rezistenta mecanica
-intretinerea si perioada de viata
Pentru toate acestea cautati un profesionist(consultati mai multi), alegeti-l pe cel care va ofera o garantie si vine in intampinarea nevoii dvs.Nu riscati sa lucrati cu cei care fac din toate cate putin, ceramica, electric, zugrav.
Ca ultim sfat nu lucrati cu falsuri sau inlocuitori de parchet,ex. laminat...Dezamagirea este mare.ALEGETI UN PARCHET MASIV PE VIATA.
Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.parchetpeviata.ro
gigi_condo
Postat pe 25 Ianuarie 2009 11:41
pt a nu se uza repede ,parchetul trbuie sa fie din clasa 32sau 33,deoarece este o clasa comerciala si deci mult mai rezistenta la zgarieturi.Poti sa alegi un parchet cu SAS [special pt izolatie fonica].Daca ai optat pt un laminat cu proprietati bune,sunt sigur ca 10 ani nu o sa ai nici o treaba
z_flin
Postat pe 25 Ianuarie 2009 11:44
Depinde unde vrei sa-l pui.In camera de zi se recomanda parchet masiv,de esenta tare.Avantaje:
durata de viata de 4-8 ori mai mare decat a celui tip "clic"
reconditionare relativ simpla (exceptand praful la o noua raschetare)
ce sa mai vorbim de aspect:se poate da orice nuanta (atentie!aici iti trebuie unul care le stie pe-astea cu schimbarea de nuanta functie de esenta,stratul de amorsa etc)
intretinere usoara
pentru noi muritorii,acest parchet,precum valsul ori tangoul, este nemuritor .
Singurul dezavantaj:
ceva mai multa cheltuiala si rabdare .Mare atentie la stratul suport!Sa fie bine uscat si sa nu aiba in timp modificari (prea) vizibile de volum
vasile_tarta
Postat pe 25 Ianuarie 2009 12:00
tzin sa te anuntz k laminatul este cel mai prost parchet scos pe piatza. am o firma care monteaza si finiseaza parchet si itzi spun eu k alai carton nu parchet, parchetul este doar de lemn. auma fiecare dupa preferintza, culoare, fibra, etc.
tony86aaa
Postat pe 25 Ianuarie 2009 12:14
Parchetul de lemn e rezistent, dar e si mai scump. Cel laminat se pune usor (nu trebuie sa fii profesionist), dar nu cred ca e asa rezistent. Si eu am cautat informatii mai multe. Uite aici un link: http://www.infobazar.ro/article.aspx?aid=21&articlesubject=Parchetul
coral_condo
Postat pe 25 Ianuarie 2009 12:52
Va multumesc tuturor pentru sfaturile privind parchetul,am inteles din sfaturile voastre ca este mai bine sa-mi pastrez vechiul parchet care este din stejar,dar trebuie numai putin raschetat si dat cu palux sau altceva.
popflorica_2007
Postat pe 25 Ianuarie 2009 12:53
Concluzia? Simpla. Daca ajungi o data in viata sa-ti faci o casa trainica ,nu-ti poti permite o finisare de 2 bani ca ai muncit la infrastructura si tot restul degeaba...Asa ca eu am cumparat un parchet de bambus si daca sunt sanatos voi reusi sa-l si platesc..Dar diferenta intre el si celelalte se vede de cum pasesti in casa..Deci :"Sunt prea sarac ca sa-mi iau un lucru ieftin..."
cariusion
Postat pe 25 Ianuarie 2009 17:15
Draga Florica, desi constat ca te-ai decis sa alegi vechiul parchet, ti-as putea recomanda parchetul triplu stratificat (seamana cu cel laminat, dar e din multe straturi de lemn si chimicale protectoare)sau parchetul de bambus( e super!!!) succes!
luminitafoca
Postat pe 25 Ianuarie 2009 19:35
te sfatuiesc sa-l pastrezi pe cel vechi care sa-l slefuiesti bine si apoi sa-l lacuiesti cu lac de parchet ori ecologic pentru parchet ori cel din doua componente te rog uita paluxul intre timp au aparut alte tipuri de lacuri mult mai bune daca vrei mao multe deialii scriemi
luminitagrigoriu
Postat pe 25 Ianuarie 2009 20:07
cel mai eftin- click, sau 2 click.

cel mai rezistent- masiv esenta tare.

cel mai frumos - tot masiv

cel mai scump - masiv

recomand masiv- am de 3 ani si nu s-a scimbat deloc, pe cand alti prieteni care au pus laminat sau triplu stratificat au inceput deja sa il acopere pe acolo pe unde apar problemele !
adi_stan80
Postat pe 26 Ianuarie 2009 10:03
De la: popflorica_2007, la data 2009-01-21 16:16:55stie cineva sa-mi spuna cum iti alegi parchetul, sa nu se deterioreze repede de la spalat, sa nu ramana urme si sa nu se strice repede?

Pe culorile mai deschise se vad mai greu praful si urmele.Ca sa nu se strice repede nu trebuie spalat cu multa apa ca se umfla, deasemenea trebuie protejat de zgarieturi. Cand parchetul este montat trebuie sa ai grija ca marginile sa nu fie montate la limita, sa ramana un spatiu de 2-3 mm pe capete(oricum acest spatiu va fi mascat de plinta parchetului) daca nu risti ca dupa 1 -2 -3 luni parchetul sa se ridice ca o cocoloasa. Culorile inchise sunt frumoase dar pretentioase. Cauta parchet plasticat pe spate. Succes!
arm_ramona
Postat pe 6 Februarie 2009 21:16
Ingrijirea parchetului ii da viata lunga, trebuie lustruit o macar o data la 8-10 luni, si trebuie curatat zilnic prin miscari circulare.
Cel mai rezistent si mai usor de intretinut este stejarul. Eu initial vroiam sa pun in dormitorul mic bamabus, dar stand cam prost cu finantele, m-am axat pe stejar si am facut o alegere foarte buna, mai ales ca bebe meu e inca micut.
m3rlinetza
Postat pe 13 Februarie 2009 11:12
si eu am slefuit parchetul cel vechi si l-am lacuit,dar eu zic ca nu e cea mai buna alegere(parerea mea).in perioada respectiva nu-mi permiteam sa cumpar altul ,asa ca l-am slefuit.daca ar fi sa dau timpul inapoi,as maia stepta putin sa strang banii pt a cumpara laminat.eu zic ca nu numai ca aspect nu se compara,dar si ca si calitate.
cyucy_healthy
Postat pe 15 Februarie 2009 11:05
Buna,
Am ales pachet laminat, wenge , arata foarte bine doar o zi, cat este spalat, sters, lustruit cu carpa..a doua zi pare prafuit.
Exista vreo solutie...lac, hinica..nu stiu care se poate aplica?
Multumesc!

Postat pe 15 Februarie 2009 12:56
Iti multumesc pentru sfaturi si daca poti sa+mi spui mai multe despre lacul de parchet, ti-as fi recunoscatoare, fiindca chiar daca il schimb pe cel din sufragerie, tot il pastrez pe cel din dormitor, dar trebuie reconditionat. Multumesc anticipat!
popflorica_2007
Postat pe 15 Februarie 2009 17:01
LACUL DE PARCHET:

TIP ECOLOGIC ADICA PE BAZA DE APA

DIN DOUA COMPONENTE (ADICA CU INTARITOR)

AMBELE SE APLICA DUPA SLEFUIRE INDICAT PENTRU A IESI O SUPARFATA PERFECTA SE APLICA PRIN PULVERIZARE PRIMUL START SE LASA SA SE USUCE SE SLEFUIESTE SI SE DA AL DOILEA STRAT SE USUCA SI GATA ATENTIE IN AMBELE VARIANTE PARCHETUL TREBUIE SA FIE USCAT DACA DORESTI SE POATE DA SI CU UN BAIT IN ORICE CULAORE DE LA CIRES PANA LA WENGE SFATUIESC UN BAIT PE BAZA DE APA SI LASAT 6 ORE SA SE USUCE SI APOI DAI PRIMUL STRAT DE LAC

luminitagrigoriu
Postat pe 16 Februarie 2009 10:27
Daca iti doresti caldura, protectia si durabilitatea iti recomand lemnul masiv, fie ca e autohton sau exotic. Lemnul masiv are marele avantaj ca i se poate oricand schimba "infatisarea" prin alegerea altui tip de finisare decat cel existent (lacuri, uleiuri, schimbarea culorii baitului etc., antichizare). Mesteri buni de parchet gasesti - particulari sau companii, iar materialele pentru refinisare le afli documentandu-te si dand cautare pe Google.

Parchetul de bambus nu este din lemn. Bambusul este o trestie care ajunge sa fie parchet prin presare si adaugare de adezivi. Atentie la furnizorul de parchet de bambus sa fie ok - sunt cazuri in care chimicalele din acest tip de parchet au dat forme severe de alergii - mai ales la copii si batrani.

Multa bafta indiferent de alegere.

Ancuta
ancutas_condo
Postat pe 19 Februarie 2009 20:35
Numai parchetul din lemn masiv este cel mai bun.
dinuiuliana
Postat pe 20 Februarie 2009 21:24
Foarte bine Ancuta,

cel mai buna parere de pana acum.Daca nu lucrezi in domeniu nota10,iar daca lucrezi nota 10 cu plus.

Toate cele bune
Gigi
gigi_condo
Postat pe 22 Februarie 2009 16:55
buna,

su am ceva experienta in parchet... :))) si greseli si reusite. cel cu dublu clik e ff fbun dar ai grija sa fie sapa perfect dreapta ca altfel se desface la imbinare. vezi ca piritex-ul are la toate magazinele promotii destul de mmmm buneee. paerchet pe care il luai cu 35 lei mp il gasesti acolo cu 9 lei. serios. du-te si intraba ca la sf fiecarei luni au promotii din acestea.eu am luat si l-am depozitat pt ca nu am bani acum sa cumpar si celelalte necesare. de montat il montez eu nu este greu. BAFTA. daca e ceva scrie-mi si te indrum.
iulia_nevada
Postat pe 3 Martie 2009 10:41
pe google nu inseamna ca gasesti cele mai bune materiale de finisare asculta sfaturile celor care au folosit deja comerciantii si le lauda ca sa vinda marfa eu ti-am spus tehnologia daca te intereseaza iti pot da firme producatoare de lacuri bune care au fost testate de mine
luminitagrigoriu
Postat pe 3 Martie 2009 15:24
De la: gigi, la data 2009-01-25 11:41:56Buna tuturor.Parchetul acopera cea mai mare suprafata din finisajele casei.Parchetul iti ofera o calitate a vietii,deci merita o atentie deosebita.Alegeti parchetul masiv, este natural,dureaza...putem scrie o adevarata poezie despre parchetul masiv.La alegerea parchetului trebuie tinut cont de cateva reguli:
-rezistenta la deformare
-densitatea fibrei
-cum lucreaza in timp (se stie ca fagul lucreaza mai mult ca stejarul)
-rezistenta mecanica
-intretinerea si perioada de viata
Pentru toate acestea cautati un profesionist(consultati mai multi), alegeti-l pe cel care va ofera o garantie si vine in intampinarea nevoii dvs.Nu riscati sa lucrati cu cei care fac din toate cate putin, ceramica, electric, zugrav.
Ca ultim sfat nu lucrati cu falsuri sau inlocuitori de parchet,ex. laminat...Dezamagirea este mare.ALEGETI UN PARCHET MASIV PE VIATA.
Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.parchetpeviata.ro



SITE-UL ESTE FOARTE PUTIN LIZIBIL. UN FONT MAI MARE AR FI FOARTE DE DORIT. SINCER, DIN ACEASTA CAUZA NU AM AVUT RABDARE SA CITESC TOT CEEA CE SCRIA ACOLO (DESI CIT AM CITIT ERA CORECT SI INTERESANT - SECTIUNEA DESPRE NOI).
... SI NISTE COTATII DE PRET ORIENTATIVE - MATERIALE, MANOPREA - AR FI BINE VENITE. DACA NU SUNT ASEMENEA ELEMENTE, SE PRESUPUNE CA PRETURILE SUNT FOARTE MARI SI, DIN EXPERIENTA, FIRMA ESTE IGNORATA. SI DUPA POZEZELE LUCRARILOR, E PACAT !
unigrafsa
Postat pe 7 Martie 2009 19:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
izolatiea mansardei cu spuma poliuretenica 15 De la: raiders 22 Februarie 2015 11:40
Decorarea si amenajarea gardurilor 2 De la: Mihaela09 25 August 2009 21:09
incalzire electrica prin pardoseala 37 De la: crirus_gmail_com 13 Martie 2010 18:44
LA MULTI ANI !!! 1 De la: vladimir_danciu 30 Decembrie 2009 23:54
fructe crapate 1 De la: lary 23 Ianuarie 2010 17:06