Setari Cookie-uri

montare gresie

stie cineva cum se pune gresie? Nu am mai facut asta pana acum si intentionez sa fac eu asta....
Multumesc!
nicelucky
Postat pe 7 Martie 2009 11:49
Nu sunt faiantar dar cu atat pot sa te ajut.Daca pui in plan drept ar fi usor.Totul este sa ai un boloboc si o masina de taiat.Eu am pus la mine dar a fost mai complicat ca era balcon si avea panta.In final a iesit binisor.Adeziv Cm9.Succes.
Puiu35
Postat pe 9 Martie 2009 18:06
in primul rand se verifica planeitatea pardoselii si daca are diferente mari se toarna o sapa de nivel,apoi i-ti trebuie o masina de taiat sau /si un flex cu panza diamantata(dar cam face praf),adeziv elastic pt. interior,o nivela(daca se poate chiar de cel putin 1,20m,un glet cu dinti de 10mm si rabdare.i-ti recomand gresie de pana la 33,3x33,3 cm,daca o montezi cu rosturi i-ti trebuie si distantieri pe care ii alegi in functie de rostul dorit(recomand 3mm)
rora_condo
Postat pe 27 Martie 2009 16:33
Se angajazã un faianþar,pentru cã trebuiesc scule care costã gresia
ian_condo
Postat pe 19 Februarie 2010 13:03
gresia nu se monteaza ca ar fii tare simplu in principiu trebuie sa fie o suprafata cat mai dreapta sa nu aluneci daca nu este dreapta faci o sapa apoi cumperi adeziv si ai sa strici ceva placi solutia practica este s a uiti de visele ,,,,a face singur '''' si togmestete cu un meserias
costicaionescu
Postat pe 21 Februarie 2010 00:50
Sunt si alte taine de clarificat: Cum se pregateste suportul pentru ca adezivul sa adere; cat de gros poate fi stratul de adeziv; praful fin depus pe gresia taiata, trebuie indepartat, ca sa faca priza(legatura) cum? Mesterii se grabesc , nu sterg cu o carpa umeda si curata. Pai de ce grasia sau faianta dupa un timp suna a gol si apoi cad? S.a.m.d.
constbor
Postat pe 21 Februarie 2010 10:02
Montarea gresieiu este o meserie ca oricare alta, facuta de om, dar cu vointa poate fi invatata(furata).
Un meserias iti ia manopera cat pretul materialului pe mp.
Asadar, merita sa inveti sa ti-o pui singur. In afara de sfaturile anterioare: planietate, taiere, as mai completa si altele.
Dupa ce se toarna sapa si suprafata devine plana se pot face urmatoarele operatii;
Iata cum am procedat eu:
Am lipit pe sapa cu adeziv in strat subtire, placi de polistiren extrudat(tare) pentru o buna izolatie intre beton si gresie. Nu este obligatoriu decat in spatii unde stai mai mult;bucatarii de pilda.
- Se masoara unghiurile la colturi si se incepe de la peretele cu unghiul apripiat de 90 de grade, lasand un spatiu intre perete si linia gresiei de 4-5 mm, spatiu care poate fi acoperit de plinta.
- de preferat gresie calitatea intai 33,3x33,3, fiind mai usor de montat.
- se pregateste o emulsie laptoasa de aracet cu care se da pe suprafata gresiei cu o pensula la montarea fiecarei placi.
- se respecta instructiunile de pe sacul de adeziv,important faptul ca adezivul impreuna cu apa trebuie mixat intr-o galeata cu un mixer fixat in bormasina(se gaseste in comert) pana caqnd amestecul se face ca un terci, nu prea moale nici prea tare. Se lasa 5 minute pana la intrebuintare.
- se pune adezivul mixat pe sapa pe latimea a doua, trei
placi si pe lungime de trei placi pentru a putea avea acces la primul rand de placi pentru montare.
- se intinde cat mai uniform cu o mistrie si apoi cu gletiera zimtata.
- Se fixeaza placile prin presare pe toata suprafata, punand distantiere de 4mm.
-acolo unde placile trebuie taiate, se masoara dimensiunea la ambele capete, deoarece pot deveni prin taiere trapezoidale.
-dupa 10-15 minute se curata spatiul dintre placi pentru a se putea usor ulterior sa se puna rostul la culoarea dorita. Operatiile se repeta pana la terminarea suprafetei totale. De preferat sa se curate placile cand aproape s-a uscat adezivul cu o carpa umeda, pentru usurarea muncii de curatare.
- pentru siguranta nu se calca pe placi mai devreme de 16-20 de ore.
-important: am spus ca placile se preseaza bine pe adezivul uniform pus, dar se si ciocanesc pentru a vedea daca nu apare un sunet de gol.
Respectand cele de mai sus poti pune singur gresia ca un bun meserias, dar cu cheltuieli minime, adica doar pretul materialelor, ca de, munca ta devine un hobby.
Succes!
emil_pislaru
Postat pe 21 Februarie 2010 11:28
puneti dumneata citez:::,,placi de polistiren extrudat(tare) pentru o buna izolatie intre beton si gresie.'''dar nu mai spune si la altu
gigibrbr_condo
Postat pe 21 Februarie 2010 16:22
Daca considerati ca puteti monta placi de gresie ca si hobby va inselati amarnic...o sa cheltuiti o multime de bani pe materiale,mixere si multe altele si o sa constatati ca nu e chiar floare la ureche..angajati pe cineva care stie ce face..
cmonikdulcik
Postat pe 21 Februarie 2010 20:54
De la: simonia80, la data 2010-02-21 20:54:14Daca considerati ca puteti monta placi de gresie ca si hobby va inselati amarnic...o sa cheltuiti o multime de bani pe materiale,mixere si multe altele si o sa constatati ca nu e chiar floare la ureche..angajati pe cineva care stie ce face..
gigibrbr_condo
Postat pe 23 Februarie 2010 10:07
raspuns la Braicovici:
"tot tiganul isi lauda ciocanul"
Am avut faianta pusa de meserias bine platit, dupa 2 ani s-a umflat la caldura langa aragaz. Eu am inlocuit-o si rezista de 10 ani. Am pus gresia asa cum am spus si m-a costat doar materialele. Am satisfactia muncii mele, nu se cunoaste ca e pusa de mine sau de meserias si arata foarte bine.
Fiecare procedeaza de cum il tine punga si priceperea.
emil_pislaru
Postat pe 25 Februarie 2010 12:07
ai dreptate Fiecare procedeaza de cum il tine punga si priceperea
gigibrbr_condo
Postat pe 25 Februarie 2010 17:34
Domnule Pislaru,pe ce suprafata ati montat faianta?Exista doua variante pentru care faianta s-a desprins.1)meseriasul nu era meserias si nu a folosit materiale corespunzatoare sau nu a facut compozitia optima ;2)nu ati platit atat cat vi s-a cerut.Care din ele a fost?
cmonikdulcik
Postat pe 26 Februarie 2010 16:29
De la: simonia80, la data 2010-02-26 16:29:00Domnule Pislaru,pe ce suprafata ati montat faianta?Exista doua variante pentru care faianta s-a desprins.1)meseriasul nu era meserias si nu a folosit materiale corespunzatoare sau nu a facut compozitia optima ;2)nu ati platit atat cat vi s-a cerut.Care din ele a fost?
costicaionescu
Postat pe 26 Februarie 2010 17:15
De la: simonia80, la data 2010-02-26 16:29:00Exista doua variante pentru care faianta s-a desprins.1)meseriasul nu era meserias si nu a facut compozitia optima ;2)nu ati platit atat cat vi s-a cerut.Care din ele a fost?
1.- Compozitia optima nu se poate rata, este deja dozata, ambalata in saci etc, ramane doar de adaugat apa si malaxata compozitia.
2.- Chiar daca nu sa platit cat sa cerut, plata facandu-se la urma, meseriasul nu stia in momentul in care executa lucrarea, ca va primi mai putini bani.
MIKE_condo
Postat pe 26 Februarie 2010 18:34
Nu vreau sa generalizez ca toti meseriasii isi bat joc de meserie. Cei foarte buni cer preturi foarte mari. Nu ai de unde sa stii cat este de bun meseriasul respectiv. Cei mai multi dau perdaf, iau banii si Pa!
Daca te-ai inteles la un pret, acesta fiind de regula cam pretul materialelor, n-ai cum sa nu-i dai banii corect, doar daca esti si tu ticalos. In cazul meu, ori n-a fost specialist, ori a dat rasol, sa faca rapid si alte lucrari.
Sigur ca indemanarea vine lucrand, observand, avand rabdare ca la tine nu te-ai tocmit cu ora, ziua..
Daca poti sa faci singur aceste lucrari ai sansa sa economisesti bani, mai ales cand nu i-ai obtinut fara sudoare.
emil_pislaru
Postat pe 27 Februarie 2010 14:32
Daca ai sculele necesare merita sa incerci daca nu cheama un meserias,iar placarea cu gresie: se pleaca cu placa de la jumatatea usei principale daca in cealalta incapere se pune alta culoare de gresie,parchet,etc iar complectarile se pun in general in cele doua laturi ale camerei unde vin diverse corpuri mobila,canapele,etc
artglassdenisa2000
Postat pe 28 Februarie 2010 09:15
De la: emil_pislaru, la data 2010-02-27 14:32:07Nu vreau sa generalizez ca toti meseriasii isi bat joc de meserie. Cei foarte buni cer preturi foarte mari. Nu ai de unde sa stii cat este de bun meseriasul respectiv. Cei mai multi dau perdaf, iau banii si Pa!
Daca te-ai inteles la un pret, acesta fiind de regula cam pretul materialelor, n-ai cum sa nu-i dai banii corect, doar daca esti si tu ticalos. In cazul meu, ori n-a fost specialist, ori a dat rasol, sa faca rapid si alte lucrari.
Sigur ca indemanarea vine lucrand, observand, avand rabdare ca la tine nu te-ai tocmit cu ora, ziua..
Daca poti sa faci singur aceste lucrari ai sansa sa economisesti bani, mai ales cand nu i-ai obtinut fara sudoare.




Contracteaza o firma, semneaza contractul de lucrare si daca e ceva care nu-ti place dal in judecata si cere daune.
720232532
Postat pe 28 Februarie 2010 09:24
De la: 720232532, la data 2010-02-28 09:24:48



Contracteaza o firma, semneaza contractul de lucrare si daca e ceva care nu-ti place dal in judecata si cere daune.
Alti bani, alta distractie, nu prea-i buna varianta asta. De ce sa platesti poate chiar dublu pentru acelasi rezultat. Cauti mai bine un meserias serios, pentru ca sant si dinacestia, vezi o lucrare facuta de el la vreo ruda, prieten, vecin il previi dinainte ca ramane fara bani daca nu face treaba cum trebuie, si gata.
MIKE_condo
Postat pe 28 Februarie 2010 15:16
cum montez gresie pe blat de bucatarie? nu am blatul inca, dar as vrea sa-l plachez cu aceeasi faianta care o pun pe perete. E nevoiede un blat special?
andi_condo
Postat pe 4 Martie 2010 13:36
depinde ce gandesti a fii special , in principiu iti trebuie ca suprafata sa fie din beton cum si cat beton te va sfatui meseriasul depinde de suprafata si punctele de sprijin deoarece o greutate mare de beton poate sa faca burta in principiu eu vad acest licru ca pe ceva zidit uneori deloc practic tu decizi
gigibrbr_condo
Postat pe 4 Martie 2010 16:43
Domnule Braigovici ,ce meserie aveti?
cmonikdulcik
Postat pe 4 Martie 2010 17:01
De la: simonia80, la data 2010-03-04 17:01:38Domnule Braigovici ,ce meserie aveti?
O intrebare buna, chiar ca as fi si eu curios. As incerca eu sa ghicesc, tinand cont ca locuiti in Braila, as zice,,,,,,,,marinar. Am ghicit.
MIKE_condo
Postat pe 4 Martie 2010 19:23
De la: condo003350, la data 2010-03-04 13:36:53cum montez gresie pe blat de bucatarie? nu am blatul inca, dar as vrea sa-l plachez cu aceeasi faianta care o pun pe perete. E nevoiede un blat special?

Bucataria pe ca ti-o doresti este un tip mai putin obisnuit la noi si anume tot mobilierul de pardoseala este construit din placi de BCA, astfel ca vor sustine si greutatea unui blat imbracat in faianta. Usile mobilierului vor fi din lemn deoarece acest stil de amenajare este unul rustic si in amenajare predomina lemnul si fierul forjat.
Daca imi lasi o adresa de e-mail pot sa scanez si sa-ti trimit niste materiale explicative ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba.
Mihaela09_condo
Postat pe 4 Martie 2010 20:14
mobila estedeja comandata, dar, am auzit ca ar fi OK., sa cumpar un blat obisnuit, mai ieftin, pe care ulterior se pot aplica placile de ceramica. Ce parere aveti?
andi_condo
Postat pe 4 Martie 2010 20:36
din neam ma trag de undeva mai sus de timisoara dar sa faramat pluta pe la braila cu ce te ajut ??ai nevoie de ceva??? am materiale, meseriasi ......si vreau sa iti iau banii
gigibrbr_condo
Postat pe 5 Martie 2010 17:09
De la: gigi_braicovici, la data 2010-03-05 17:09:01din neam ma trag de undeva mai sus de timisoara dar sa faramat pluta pe la braila cu ce te ajut ??ai nevoie de ceva??? am materiale, meseriasi ......si vreau sa iti iau banii
Nea' Gigi, cu mine aveti treaba? Daca da, nu aveti cu ce sa ma ajutati, eventual sa golim impreuna o sticla de vin bun (ma ocup eu), asta cand si daca o fi sa ne intalnim pe undeva si sa ne cunoastem.
MIKE_condo
Postat pe 5 Martie 2010 19:11
De la: andi, la data 2010-03-04 20:36:59mobila estedeja comandata, dar, am auzit ca ar fi OK., sa cumpar un blat obisnuit, mai ieftin, pe care ulterior se pot aplica placile de ceramica. Ce parere aveti?

Am vazut masute de servit si masute de cafea din lemn cu blatul imbracat in faianta, dar nu stiu cum se comporta PAL-ul sub actiunea adezivului si a greutatii faiantei, mai ales daca este o suprafata mare si nu este bine sustinuta.
Mihaela09_condo
Postat pe 5 Martie 2010 20:21
era ptr domnisoara SIMONIA80
De la: MIKE, la data 2010-03-05 19:11:51
De la: gigi_braicovici, la data 2010-03-05 17:09:01din neam ma trag de undeva mai sus de timisoara dar sa faramat pluta pe la braila cu ce te ajut ??ai nevoie de ceva??? am materiale, meseriasi ......si vreau sa iti iau banii
Nea' Gigi, cu mine aveti treaba? Daca da, nu aveti cu ce sa ma ajutati, eventual sa golim impreuna o sticla de vin bun (ma ocup eu), asta cand si daca o fi sa ne intalnim pe undeva si sa ne cunoastem.
ACUM EU NU STIU CUM SA FAC SA BEAU VINUL ALA PLUTA MEA SA RUPT CAND AM AJUNS LA BRAILA SA MA INTORC IMI TREBUIE SI MOTOR EU ZIC SA DAI DRUMU LA VREO DOUA BIDONASE DE TIMISOREANA PE BEGA PANA AM SA AM EU SANSA SA REVIN
gigibrbr_condo
Postat pe 6 Martie 2010 16:52
Deci sunteti constructor d-le Braigovici...din pacate nu imi puteti lua banii pentru ca ii dau angajatilor cand am nevoie de ceva..va doresc spor la treaba..
cmonikdulcik
Postat pe 6 Martie 2010 18:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
modificare casa 14 De la: http___constructi_civile_blogspot_com 23 Martie 2010 16:57
Plante de apartament usor de intretinut 29 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:40
Fosa septica din beton 4 De la: guru_ion 23 Ianuarie 2012 08:27
Perdele si draperii 2 De la: kudika329746 17 Noiembrie 2010 07:12
SUNT DISPERATA 3 De la: MIKE 2 Iulie 2010 21:10