Setari Cookie-uri

cum se da culoare la vopsea lavabila

Buna ziua , la ce recesiune este acum , m-am gandit sa-mi zugravesc singur apartamentul . Am mai studiat cate ceva pe aici , am mai vorbit si cu meseriasi dar sunt retrasi in sfaturi de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la modul in care se realizeaza o culoare de vopsea lavabila , adika de unde si cat pigment sa pun , cum se realizeaza si multe alte sfaturi legate de activitatea pe care sper sa o duc la bun sfarsit . Multumesc mult de sfaturi .
popeskku
Postat pe 24 Martie 2009 11:17
Culoarea e cel mai simplu lucru de facut . Dar zugravirea apartamentului implica mult mai multe operatii. Si in primul rand este important de stiut daca pe pereti, ai tot vopsea lavabila.Si daca sunt crapaturi care trebuiesc reparate...Presupun ca stii totusi cate ceva . Nu toate operatiile astea pot fi facute de ....amatori .dar nici nu e vreo "inginerie',evident,ci trebuie sa fii indemanatic si documentat. Poti sa revii cu amanunte si in masura in care pot ,te voi sfatui cu placere. Despre culoare ,e simplu. Alege o vopsea alba de calitate bunicica, daca o cumperi pe cea mai ieftina,ai sanse sa ajunga cea mai scumpa pentru ca ,pe langa un aspect ...inestetic, va avea si puterea de acoperire scazuta ,astfel, vei fi nevoit sa cumperi o cantitate mai mare.Deci, alegi vopseaua, pui o marja de 10 -20 % la suprafata data de ei pe cutie, adica esti prevazator ,sa nu ramai fara vopsea ,calculezi suprafata camerei. Alege culoarea dorita , si cumperi coloranti...sunt niste sticlute cu lichid concentrat.Presupun ca stii, cam ce vrei , asa ca te apuci sa faci probe. este bine sa faci o data toata cantitatea de vopsea necesara,pentru a nu face diferente,dare...Fie sa ai un recipient suficient de mare pt. cantitatea calculata ca fiind necesar, fie,sa stii exact cat ai folosit si faci a doua "sarja". Pentru amestec omogen ,este bine sa cumperi un dispozitiv special care se monteaza la o bormasina . Pui colorantin vopsea, o sticluta, doua, depinde...si amesteci ,foarte, foarte, foarte....bine . E bine sa le pui pe rand, sa nu iasa maio inchisa . logic , e mai usor sa adaugi si sa faci o nuanta mai inchisa . apoi, cu trafaletul ,inmoi bine in vopsea ,il scurgi , si pe un perete luminat natural....dai o ...dunga,ca sa zic, de sus in jos,de cca 1 m...lasi sa se usuce ,incepi sa observi la margine,deja nuanta,iti poti face o idee. Si procedezi asa, pana vezi nuanta dorita .Apoi te descurci tu ,cu rabdare si atentie. Sa ai grija la tavan...e de preferat sa-l lasi alb...sa pui hartie adeziva si sa folosesti un trafalet mic ,sa nu te chinui aiurea. Sa nu-ti fie teama, altfel,daca faci aceeasi culoare peste tot,vei avea senzatia ca locuiesti intr-un ...cub...la propriu.....Nu-ti face griji , cu atentie, vei reusi ! Si vei avea o mare satisfactie pentru ca ai facut si curat si frumos si cu o economie de bani ...Spor la treaba !! poate pui si poze !!!
libra66
Postat pe 27 Martie 2009 15:14
simplu si eficient:alegi culoarea dorita dintr-o paleta de culori la depozit si o sa ti prepare culoarea pe loc .sunt masini computerizate la aproape toate marile depozite
rora_condo
Postat pe 27 Martie 2009 15:42
Hmmm ce te mai grabesti...rora...!!! Pai omul vrea sa incerce sa zugraveasca singur din motive financiare....evident ca doreste varianta mai convenabila si incearca sa -si faca singur culorile ....Cea preparata este mai scumpa ...
libra66
Postat pe 27 Martie 2009 20:51
Multumesc mult dar chiar sunt novice in acest domeniu , si chiar am nevoie de sfaturi cat mai complexe , daca se poate , si sper sa nu ranzi de mine , de initiativa pe care o am fara sa cunosc nimic despre zugravit , chiar nimic nu se poate spune , adica stiu sa tin un trafalet , , stiu sa izolez cand vopsesc , am mai vopsit si eu pe ici p colo , dar u se compara cu zugravitul , indreptatul peretilor , reparatia crapaturilor , apropo , acum 11 ani can m-am mutat , am zugravit tot de la zero dar aproape imediat au aparut fisuri intre placi cu toate ca blocul are 30 de ani , am inteles ca trebuie sa pun o anumita plasa , si nu in ultimul rand daca trebuie sa dau jos vechea zugraveala , ce zici , mai ma ajuti , uun novice TOTAL ?
popeskku
Postat pe 28 Martie 2009 15:26
nu ma grabesc the cat ,si nu nu este mai scumpa,platesti doar colorantul.Dar sa revenim la popeskku:daca ai zugraveala veche pe baza de var sau huma recomand sa o dai jos.Pentru crapaturi:curata prima data crapatura,incarca golul cu silicon pt. zidarie(nu universal pt.ca nu mai adera nimic),apoi banda de imbinare ce se foloseste la gips carton,si faci reparatii cu atlas,finsezi,dai amorsa,si acum lavabil.Daca mai ai nelamuriri spune.
rora_condo
Postat pe 28 Martie 2009 17:45
..... .Presupun ca mie mi-ai multumit....ma mai gandesc !!!


Voi incerca sa te ajut,dar cred ca va trebuie sa ma intrebi concret ce anume vrei ,sau ,pe rand, sau in asa fel ca sa putem estima ce operatii e nevoie sa faci , eventual sa poti face un necesar de materiale ,ca sa nu te fatai ,aiurea la magazine .
Sigur ca trebuie curatata zugraveala veche...cred ca am mentionat asta in primul mesaj ,ce fel de vopsea este ? De asemeni , acele crapaturi trebuiesc reparate ,intai,curatate putin, apoi pusa plasa si apoi pus ipsos dupa care se lasa sa se usuce ,apoi se finiseaza....sunt multe de facut . De unde esti, nu ai scris nimic la profil...Eventual,scrie-mi un mesaj,la profil cu amanunte. O zi buna !!!
libra66
Postat pe 28 Martie 2009 17:47
Vad ca ai mai primit un raspuns . Exact asta ai de facut. Eu nu lucrez in domeniu, dar e un hobby al meu,renovari/decoratiuni si am avut ocazia sa fac asta de 7-8 ori , dar sfaturi competente le poti primi de la cei care lucreaza in domeniu . Succes !!
libra66
Postat pe 28 Martie 2009 17:54
The Cat , nu fii suparata , primul raspuns a fost al tau , apoi a venit Rora , deci in primul rand tie ti-am multumit , akum e randul lui Rora , dar sincer sa fiu am doua raspunsuri multumitoare , in prima faza . Deci sa revin , sunt din Ploiesti , apartamentul a fost vopsit cu vopsea lavabila , sau asa cred , am bagat o gramada de vopsea , am lasat meseriasii in casa , am avut incredere in ei si mi-au bagat o gramada de vopsea cat pentru 2 apartamente apoi am observat ca se ia pe haine , in fien , eu cred ca este SI vopsea lavabila . Pentru a reveni , apartamentul este in lavabila , nu am cine stie ce cunostinte despre zugraveli sau amenajari , asa ca merg pe mana ta The Cat si poate si Rora asa ca astept sfaturile voastre si nu mai va contrati , AJUTATI-MA , PLS .
popeskku
Postat pe 28 Martie 2009 23:02
cei ce ti-au facut lucrarea au folosit lavabil dar l-au diluat cu apa ca sa il intinda repede si sa nu se chinuie saracutii si vopseaua si-a pierdut proprietatile.Trebuie curatata,sau cel puti sa o slfuiesti cu o hartie abraziva(smirghel)pana ajungi la glet
rora_condo
Postat pe 29 Martie 2009 08:35
Buna tuturor !!!! Draga popeskku , nu m-am suparat deloc...nu stiu de ce ai crezut asta...Am vorbit serios cand am afirmat ca sfaturi competente primesti de la specialisti ,rora chiar este,am vazut din alte topicuri ca lucreaza in zona constructiilor .Si ceea ce-ti spun eu este bine, vorbesc din experienta personala, deci am vazut ,m-am ocupat, am ales , si poate ca doar prin asta sunt mai aproape de tine ,nefiind profesionista , ci...amatoare. Dar cand faci ceva cu placere,faci mai bine. Asa si in cazul meu,ca s-a intamplat ca in ultimii 10 ani m-am bagat in asta "just for fun" si a iesit bine.
Revenind , asa cum ti-a recomandat rora , asta ai de facut., curatat si smirgheriut , si vezi cu praful!!!???....e destul de greu pt. un amator ,dar ,tu stii daca e mai bine asa ,sau...fa-ti un calcul ,verifica bugetul si...poate mai bine e sa lasi profesionistii. Mi-e greu sa cred ca te vei descurca impecabil,si nu stiu cat timp ai la dispozitie ,cu cine mai locuiesti ,e deranj mare sa si locuiesti acolo...Eu vad lucrurile ,in ansamblu.Si din punctul de vedere al executantului dar si din punctul de vedere al beneficiarului .Vezi ce faci ., O zi frumoasa !!!
libra66
Postat pe 29 Martie 2009 12:46
Am si eu o intrebare. Pentru unii poate pare ilara sau minuscula, dar pentru mine are importanta. Am omorat un tantar pe perete si, dorind sa sterg urmele de sange, nu numai ca nu au iesit, ci s-a dus toata vopseaua pana la ciment (sau ce e acolo). SI nu am frecat puternic. Chiar deloc. Presupun ca a fost o vopsea de slaba calitate, blocul este nou si cine stie cum au vopsit peretii. Probabil sa le pice mai ieftin.

Acum vin si va intreb daca stiti vreo solutie sa astup acea pata instetica (am de 1 cm patrat), care da foarte urat. Nu doresc sa vopsesc tot peretele. Pot gasi o vopsea alba, care sa se amestece cu culoarea peretelui si sa nu se vada (sau nu vizibil la prima vedere) diferenta dintre cele doua ? Mentionez ca nu stiu ce fel de vopsea a fost folosita. Ma gandesc la ceva solutie universala de peticit situatii ca ale mele. Multumesc.

Postat pe 2 Iulie 2009 13:32
o fii mai scump varul preparat dar cel putin ai aceiasi nuanta sfatul meu este sa razuesti dintrun loc mai ferit niste var de pe pereti ,punel in ceva si mergi la un centru de preparare a vopselelor si a varului , din paleta de culori ei vor decide si iti vor prepara exact nuanta dorita apoi nu ai decat sa te faci din cap pana in picioare de var lavabil ,dumnezeule daca nu ai mai varuit niciodata sa dai macar cu o rola nu cu bidinea !!!!!! hai lasa nu te agita ai sa vezi ca reusesti ...chear foarte bine ....asa iese la toti .....prima data dar sa vezi ce ai sa mai stergi la var prin casa , vreo .......luna .Eu iti urez succes PS sa stii ca asa am patit si eu .....prima data
gigibrbr_condo
Postat pe 19 Iulie 2009 04:34
Culorile pastelate nu sunt cu mult mai scumpe decat vopseaua alba.Eu am cumparat o galetusa de 3 litri alb, a fost 30 RON, iar aceeasi cantitate, preparata la masina de mixat, nuanta lila, a fost 33 RON.
Insa, cu cat culoarea este mai intensa, cu atat este mai scumpa.
Cred totusi ca un incepator trebuie sa lucreze cu alb, pentru ca va avea de refacut zonele mai putin reusite si lucreaza si mai incet. Inevitabil vor aparea diferente de nuanta, mai ales daca stratul nu are aceeasi grosime peste tot.
Daca nu radeti de sfatul meu, ar fi bine sa cumpere mai intai o carte despre acest subiect (exista colectii intregi de astfel de carticele) si dupa ce o citeste, sa puna intrebari pe forum, ca sa inteleaga mai bine ce are de facut.
Spor la lucru si multa rabdare!
Mihaela09_condo
Postat pe 19 Iulie 2009 08:37
buna ziua
as avea nevoie si eu de un sfat
am incepu sa'mi renovez o camere si mi'am chemat un zugrav am folosit vopsea pitura si colorant renew universal dar nu a iesit bine am mai cumparat 1 pitura tot de 15 kg si inca un colorant dar tot nu a iesit bine adik se vedea urmele de la trafalet si intr'un loc era mai inchis intr'un loc mai deschis
apoi am cumparat dispersit sentosa de 15 kg si colorant tot renew universal si tot asa se vede nu stiu ce sa mai fac va rog mult care stie sa'mi zica si mie ce sa fac
va multumesc pt sfat
ochycapruy
Postat pe 25 Octombrie 2010 14:15
nu mai da sfaturi, pt tine cred ca te descurci, dar cred ca mai mult incurci lumea
kudika_30909
Postat pe 5 Martie 2013 02:25
corect
kudika_30909
Postat pe 5 Martie 2013 02:26
de ce va dati cu parerea daca nu sunteti vopsitori ? trebuie diluata cu apa
kudika_30909
Postat pe 5 Martie 2013 02:33
Orice vopsea lavabila se amesteca cu pigmentul potrivit culorii dorite din paletarul de culori,de catre cel interesat!In functie de suprafata ,pe care se va aplica vopseaua respectiva,aceasta se omogenizeaza de catre meseriasul respectiv,sau facandu-se comanda la centrele de specialitate,in culoarea dorita,care sunt dotate cu aparatura potrivita,folosita in scopul obtinerii unei omogenitati corespunzatoare!
kudika_15804
Postat pe 5 Martie 2013 13:08
puate ma ajutati si pe mine
am dat cu lavabila nuanta portocaliu si dupa tri randuri raman pete albe ce trbuie sa fac ca eu nu mai pot sunt disperata
Maya_Corina_Moldovan_1
Postat pe 10 Aprilie 2013 22:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
mansardarea casei 2 De la: danstaicut 2 Februarie 2010 23:57
AERISIREA CENTRALEI 12 De la: kudika_nikole 2 Decembrie 2011 18:44
aragazul... 10 De la: nalk86 31 Ianuarie 2010 23:04
Cum scap de umezeala 24 De la: valentino 14 Mai 2010 23:02
windows 6 De la: ian_condo 16 Decembrie 2011 11:38