Setari Cookie-uri

spatii mici

Am gasit aici proiecte deosebite, aparte...dar toate pentru spatii generoase.Cautam solutii pentru un apartament mic, unde nu ai loc pentru mai nimic dar trebuie sa le faci pe toate.M-ar ajuta cateva idei...Imi poate spune cineva care sunt costurile unui proiect pentru un apartament cu 2 camere si ce presupune exact? Multumesc!
d_elyana
Postat pe 4 Aprilie 2009 08:03
chiar ai nevoie de proiect pt. amenajarea unui apartament?
rora_condo
Postat pe 4 Aprilie 2009 08:15
...poate e mult spus.Singura nu ma descurc...idei cu siguranta.
d_elyana
Postat pe 4 Aprilie 2009 20:58
Buna,
Nu ai neaparat nevoie de un proiect pentru amenajarea unui apartament cu doua camere. Desigur, daca iti doresti ceva special, un proiect avizat te poate ajuta cu mult, deoarece ideile bune, chiar daca sunt costisitoare, te pot ajuta sa economisesti bani.
Dar idei poti gasi si aici, pe forum. Sunt foarte multe persoane care poseda informatii de calitate si in acelasi timp dornice sa le impartaseasca.
Dar inainte de a oferi sfaturi am avea nevoie de anumite date. De ex: cate persoane traiesc in apartamentul respectiv si ce varste au? Aceste lucruri sunt importante pentru ca in mod diferit se amenajeaza un spatiu destinat unei familii tinere cu un copil, fata de unul in care traieste o singura persoana sau un cuplu tanar care mai toata ziua munceste.
De asemenea, sunt importante pasiunile persoanelor ce ocupa spatiul respectiv si preferintele in materie de stiluri de amenajare.
Mai apoi conteaza si ce anume doresti sa faci. O simpla redecorare sau o amenajare completa ce presupune zugravitul peretilor, inlocuirea usilor si ferestrelor, a pardoselii, a instalatiilor sanitare, achizitionarea pieselor de mobilier etc.
Astept cateva detalii de acest gen si promit sa revin cu sfaturi.
reka_rozsnyai
Postat pe 6 Aprilie 2009 17:12
sant un sustinator a tot ce inseamna constructie modernizare finisare a spatiilor mici pornind de la o garsoniera pana la un mic teren de 50 max 100mp pe care poti sa iti ridici o casuta importanta este simplitatea proiectului linii drepte folosirea lemnului pentru incalzirea atmosferei un stil rustic nu strica imbinarea unor materiale curate luminoase da impresia de spatiu sa nu uitam mobila cat mai contemporana simpla (linii drepte si minimalista) creata doar scopului ,sfatul meu cauta pe condo poze intra pe diverse site de specialitate occidentale si vei gasi destule idei .Da o cercetare pe net la : 1--mini house style ,2----compact houses
costicaionescu
Postat pe 7 Aprilie 2009 07:13
pai depinde de ce vrei sati faci in el sunama pe nr asta 0761168372 sau intra pe profilul meu si uitate la citeva idei cum sati faci
condo000339
Postat pe 7 Aprilie 2009 10:26
si eu am un ap. cu 2 camere. de cateva luni ma chinui sa-mi reamenajez bucataria si nu-mi vine nici o idee. eu as vrea sa pun o mica canapea in bucatarie. buc.are 3.6x2.2m,mentionez ca aragazul si chiuveta sunt bagate intr-o fosta camara(fara usi), deci nu ma deranjeaza. cred ca o sa fac niste fotografii cat de curand sa le postez, poate-mi da cineva o idee.
oana_zoican69
Postat pe 7 Aprilie 2009 14:08
Inainte de orice, multumesc pt raspunsuri si ajutor.Am pus la poze schitza apartamentului, cred ca e de ajutor.Locuiesc cu fiica mea de 24 ani si nepoata de 8 luni.Temporar....dar am invatat in viatza ce poate insemna temporar.Imi plac incaperile cu spatiu, aerisite,fara mobila ingramadita.....si de-asta am parte :(.Nu gasesc locul frigiderului, sa-mi ramana spatiu pe hol...nu gasesc locul masinii de spalat, pt ca baia e prea mica....imi doresc de mult timp un coltisor, un loc micutz al al meu pt carti si pc...unde e cel mai bine sa ramana locul pentru servit masa...sincer...le-am plimbat....le-am invartit, am desenat, si nu am gasit solutia.Mobilier pt bucatarie nu exista, baia trebuie refacuta total, holul in parte...am facut putina curatenie , insemnand zugravit normal,am daramat debaraua pe hol, dar mi-a ramas un stalp, pentru ca acolo era teava de scurgere a blocului.In sufragerie am o canapea si 2 fotolii.Eu m-am gandit sa folosesc intr-un fel si balconul, chiar daca e mic.Am avut ideea sa desfiintez usa si geamul ce dau in balcon...dar pentru ca nu resusesc sa le definitivez intr-un fel a ramas asa pentru moment, dar trebuie renovat .Tamplaria este din '70 la fel si instalatiile...am schimbat in bucatarie si in dormitor, urmeaza holul si sufrageria.
Multumesc anticipat pt sprijin....si daca va este mai usor, imi puteti scrie pe adresa de email d_elyana@yahoo.com
O zi buna !!!
d_elyana
Postat pe 7 Aprilie 2009 15:07
BUNA CAMERA 2 CRED CA ESTE BUCATARIA CHEAMA UN INSTALATOR SI DACA ACEL STALP NU ARE ROL DE SUSTINERE CI DOAR ESTETIC DE ACOPERIRE A TEVII , DARAMAL SI MODIFICA SCURGEREA SE POATE FACE CURAT FARA SA STIE VECINII MARESTI ASTFEL BUCATARIA (CARE ESTE CEL MAI LOCUIT SPATIU DIN CASA ) SI CRED CA AR INTRA FRUMOS MASINA DE SPALAT SI FRIGIDERUL IN DREPTUL TEVII DE SCURGERE DE PE JOS (PASTREAZA O GURA DE VIZITARE A TEVII CEL PUTIN IN PARTEA INFERIOARA A INSTALATIEI ) acopera cu perete fals teava in hol INSTALEAZA BIBLIOTECA SI EVENTUAL DACA AI LOC PUNE O MASUTA DE CITIT ( CAFELE ) BALCONUL POATE FII O PRELUNGIRE A SUFRAGERIEI ITI SUGEREZ SA FACI UN BAR IAR FOSTUL SOCLU AL GEAMULUI POATE FII TRANSFORMAT INTRUN BAR DACA PUI UN BLAT FRUMOS DIN CE CREZI TU CA ESTE MAI UTIL SAU MAI ESTETIC BAIA CRED CA ESTE FOARTE MICA O CABINA DE DUS AR FII IDEALA BAGA TERMOPANE LA USILE INTERIOARE (DACA ATI PERMITI DESIGUR ) ASTFEL AI PUTEA RENUNTA LA IDEIA DE A MAI RIDICA UN NOU ZID PTR BUCATARIA MARITA IN ACEST CAZ EXCLUDEM BIBLIOTECA DIN HOL SI O MUTAM IN SUFRAGERIE DAR UNDEVA SUS SA NU INTRE COPILUL IN EA PREFERABIL SUS IN DREPTUL CANAPELEI DAR PENTRU TOATE TREBUIE SA AI MULTI BANI ITI UREZ TOTUSI SUCCES
gigibrbr_condo
Postat pe 7 Aprilie 2009 19:21
De la: oana_zoican69, la data 2009-04-07 14:08:30si eu am un ap. cu 2 camere. de cateva luni ma chinui sa-mi reamenajez bucataria si nu-mi vine nici o idee. eu as vrea sa pun o mica canapea in bucatarie. buc.are 3.6x2.2m,mentionez ca aragazul si chiuveta sunt bagate intr-o fosta camara(fara usi), deci nu ma deranjeaza. cred ca o sa fac niste fotografii cat de curand sa le postez, poate-mi da cineva o idee.
intrun spatiu asa de mic cu greu vei reusi sa pui o canapea te sfatuiesc sa te consulti cu un fabricant de mobilier independent stiu pe cineva care face niste bancute as zice cu sertare dedesupt foarte dragute si rezistente desi sant din pal.
costicaionescu
Postat pe 9 Aprilie 2009 04:21
Are dreptate cine spune ca este foarte util un proiect pentru un apartament de doua camere mic si locuit de trei persoane, pentru ca este o amenajare foarte dificila si vei primi astfel rezolvari profesionale pentru toate problemele pe care vrei sa le solutionezi.
Platesti doar proiectul si il pui singura in practica, pe masura ce ai timp si bani.Asa cum a spus deja cineva, remodelarile majore sunt foarte costisitoare, mai bine comanzi un mobilier foarte bine gandit, care sa utilizeze la maxim spatiul.
In alta ordine de idei, sfatul de a desfiinta coloana de scurgere pluviala sau alte instalatii comune nu este un sfat bun si l-a dat probabil cineva care nu locuieste la bloc.Daca toata lumea ar proceda asa, unde am ajunge?Si sa stii ca am vazut si eu astfel de modificari si nu sunt chiar atat de utile, pentru ca in urma lor raman tot felul de stalpi care trebuie mascati cu rigips si de care te impiedici la propriu si la figurat cand vrei sa amenajezi spatiul.
Cateva idei pot sa-ti dau si eu, pentru ca am trecut prin experienta amenajarii unei garsoniere de 24 mp.
Balconul este util pentru amenajarea coltului de lucru,cu birou pentru calculator,rafturi suspendate si suporturi pentru CD-uri.Iar spatiul aflat deasupra parapetului ramas de la desfiintarea usii si ferestrei catre balcon poate fi completat cu rafturi deschise pe care poti pune obiecte decorative si flori. Cata lume foloseste cu adevarat barul pe care se grabeste sa-l construiasca?
In ce priveste baia, cea mai potrivita este o cadita de dus, fara cabina, doar cu o perdea de dus de buna calitate si lunga pana jos. De ce nu cabina de dus?Pentru ca usa glisanta se defecteaza destul de repede, mai ales cand este folosita de multe ori pe zi, ca atunci cand in casa este un copil mic.Si e bine sa iei o cadita de dus din fibra de sticla pentru ca este mult mai rezistenta in timp decat cea din acril.
In ce priveste camera de zi, cred ca e bine sa pastrezi doar canapeaua, desigur extensibila.Fotoliile ocupa prea mult loc si musafirii pot sta si pe scaune, in schimb locul de luat masa trebuie sa fie confortabil, masa, chiar mica sa fie solida, nu prea e placut sa mananci pe o masa ingusta.
Daca mai ai inca intrebari de pus, mai scrie. Te ajut cu placere.Spor la lucru!
Mihaela09_condo
Postat pe 5 Iulie 2009 07:54
nu pot fii de acord cu tine intru-totul , deoarece sigur nu are niste venituri atat de potrivite incat sa contacteze un arhitect , in plus imi sustin afirmatia si prin pozele care am putut sa le accesez pe profilul sau , banii pe arhitect ai poate folosi pentru materiale si iata de ce a cerut sfatul pe forum PS : eu cred ca teava aia chear nu este o problema!!!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 5 Iulie 2009 18:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Amenajare sufragerie 2 De la: Mihaela09 22 Iulie 2009 22:32
totul despre amenajari interioare 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 20:04
Linoleum - pentru un dormitor confortabil si armonios 1 De la: constructii24 7 August 2012 09:20
apartament 48 mp -sugestii de mobilare 18 De la: arm_ramona 11 Iunie 2010 18:48
Tapet Panzat imprimat cu imaginea aleasa de tine !!! 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:22