Setari Cookie-uri

CASE ECO

Ma intereseaza casele eco , si cum se poate transforma puterea apei in curent electric.Am cumparat un teren intr-o zona de munte unde nu este curent dar am apa (un rau ),PE TEREN .daca stiti cumva despre acele frigidere care folosesc gaz ,cat costa .As dori daca stitii ceva despre acestea sa imi impartasiti si mie cunostiintele d-voastra.Multumiri
adinaiovanov_condo
Postat pe 11 Iunie 2009 09:48
Este o imformatie complexa ,Nu intamplator sunt in tema ca arhitect cand adunati de peste tot pareri si info este cazul sa discutam despre oportunitatile unei astfel de investitii , concret, fiind vorba intai de un buget. In fuctie de finantare si ideile si planul d-v. de investitii putem face investitia si eficienta si calitativ superioara la nivel tehnologie de ultima ora. Confotul , aspectul si utilitatea sunt obiectivele care le utilizeaza un arhitect care are pregatirea si in tema d-V.
Puteti accesa pe Condo sau Garbo porecla MOORSE sau in revista" O casa pentru fiecare" lucrarile mele , vezi numerele din dec, 2007; tot anul 2008(4 numere): si ian.2009. ....Arh. Mihnea-Dan Radu.
Majoritatea acestor case au fost proiectate cu pricipiile ecologico-bio -climatice , si tehnologie innalta. Cred ca la ce va ref. era vorba de pompa de caldura!

Va doresc succes pt. minunata dv. initiativa !
Sunteti cu privire spre viitor!
Arh. M.D. Radu
Bucuresti 13.06.09
Birou personal de arhitectura si constructii.
moorse_condo
Postat pe 13 Iunie 2009 16:30
Buna dimineata,

Sunt in curs de a-mi cumpara un teren de 2300mp. Pe teren exista 2 fantani si un parau, construit (sapat) pe vremea CAP-ului. Am gaz si lumina la poarta. Altceva n-am si nici nu cred ca Primaria v-a face demersuri pentru alte lucrari.Terenul este pe loc drept.Mie, personal, imi plac casutele englezesti, acelea care au fatada din caramida sau pietre de rau. Ma rog, nu ma pricep. Bani, deocamdata, nu mai am. Totusi, in viitorul apropiat, as vrea eu, sa-mi construiesc o casuta mica, de vacanta, ecologica. Pe teren mai exista o casa care nu-i prevazuta in acte, din caramida. Vreau s-o daram, iar caramizile si tigla sa le refolosesc.As dori sa-mi fac o fosa septica, sa-mi pun pe acoperis panouri solare (sau unde se pun). Am vazut la TV ca unii au si un fel de morisca pentru curent electric. Casa sa aiba intre 60-80 mp. Nu mai mare. O gradina superba de la casa pana la poarta, iar in spate sa pot sa-mi cultiv legume si pomi fructiferi. Vreau cam multe si nici bani nu am, nu? Ma puteti ajuta, macar cu sfaturi si cam la cat s-ar ridica pretentiile mele? Multumesc.
stendal
Postat pe 29 Iunie 2009 09:30
Felicitari de oportunitati mentionate, daca a-ti rezolvat cumpararea este cazul sa aprofundam intentiile d-v. si pentru inceput o cosultatie de spec. este absolut necesara.
Aveti multe informatii de asimilat si asta implica o analiza fatza in fatza.
Daca va hotaratzi putezi accesa arh. Moorse din caseta superioara!
moorse_condo
Postat pe 30 Iunie 2009 14:57


uitati aici casa eco
http://www.cauta-imobiliare.ro/detaliu/vc31239.htm
cu toate utilitatile
petrusibiu
Postat pe 25 Iulie 2009 10:11
De la: adinaiovanov, la data 2009-06-11 09:48:18Ma intereseaza casele eco , si cum se poate transforma puterea apei in curent electric.Am cumparat un teren intr-o zona de munte unde nu este curent dar am apa (un rau ),PE TEREN .daca stiti cumva despre acele frigidere care folosesc gaz ,cat costa .As dori daca stitii ceva despre acestea sa imi impartasiti si mie cunostiintele d-voastra.Multumiri


puterea apei se transforma in energie electrica cu microhidrocentrale/microturbine/ care se monteaza pe sau linga cursul apei !! costurile sunt in fct de citi kW aveti nevoie !!
vezi http://www.apweb.ro/microhidrocentrale.htm
si digitartpromo@yahoo.com

pentru asigurarea energiei termice si apei calde se pot folosi , in conditii de izolare totala sau partiala , pompele de caldura (transforma caldura joasa a solului /subsolului/ apei freatice/ ) in caldura superioara din imobil.
deaseminea panouri solare , ca si sursa compesatoare la un sistem conventional.
homereg2002
Postat pe 25 Iulie 2009 12:03
Firma noastra a realizat din 2006 pana in prezent peste 25 de aplicatii cu pompe de caldura Fighter _Nibe Suedia.Sunt cele mai eficiente.Eu insami mi-am construit o casa ce se incalzeste cu pompa de caldura iar vara fac apa calda cu panouri solare.Este minunata inventia aceasta !este adevarat ca investitia este mai ridicata decat in cazul incalzirii cu combustibili clasici insa,merita din plin.Investitia se amortizeaza in max.5 ani.Trebuie luat aminte ca:nu exista pericolul exploziei ,a inghetarii instalatiei, a,intoxicarii cu monoxid de carbon si mai mult de atat nu polueaza.Factura de gaze nu mai vine niciodata la poarta iar cea de energie electrica este modica.
bicap
Postat pe 25 Iulie 2009 12:56
Aici ai o adresa cu o casuta eco
http://girosnacele.wordpress.com
giros
Postat pe 25 Iulie 2009 19:23
in primul rand cred ca titlul topicului nu este bine ales apoi de la turbine eoliene la pompe de caldura este cale lunga omul vrea curent nu caldura care oricum nu o va obtine cu o turbina mica apoi casa fiind intro zona muntoasa nu stiu cum este posibil instalarea unei pompe de caldura zic si eu !!!!!????sigur combinatia turbina eoliana panouri solare este cea mai buna daca vorbim de panourile de apa caci de cele fotonice nu prea a-si fac treaba la munte ......de umbra padurii!!!!!! Pentru caldura eu recomand http://corporate.butangas.com/sites/romania/uz_casnic/ sau http://www.crimbogas.ro/distributie.html desi nici o centrala pe lemne nu este rea
gigibrbr_condo
Postat pe 26 Iulie 2009 11:16
Intradevar pentru obtinerea curentului electric este nevoie de o turbina eoliana , un generator de curent,sau o minihdrocentrala daca avem apa curgatoare.Pompele de caldura nu au nici o legatura cu zona in care sunt montate.Ele sunt de mai multe tipuri.Cele care dau un COP de 5,03 sunt cele ce-si iau energia din sol cu aplicatia furtunului colector pe orizontala sau verticala.Mai sunt cele ce-si asigura energia din aer si se monteaza in exteriorul locuintei ca o unitate de aer conditionat.Si nu in ultimul rand STILPUL DE GHEATA care este tot o pompa de caldura.In nici un caz butan.Acest combustibil este extrem de costisitor!!!!!!!!!
bicap
Postat pe 26 Iulie 2009 17:00
Va multumesc pentru interesul aratat. Dupa cum va spuneam in acest topic intradevar ma intereseaza casele eco , dar cel mai mult doresc sa aflu de cele facute din,, COB,, sub denumirea asta le-am intalnit pe internet in traducere aproximativa este o combinatie de ceva pamant galben, paie si nisip . As dori sa aflu ce proportii se foloseste acest COB . Pe internet am vazut ceva case care se modeleaza foarte usor cu acest material si poti face si ceva mobilier mai deosebit . .. Lasi imaginatia sa te conduca si poti sa faci tot felul de chestii originale .
In al doilea rand , avand acel rau de munte ( nu seaca vara doar ii scade debitul ) care nu are o cadere mare de apa raportandu-ma la acele hidrocentrale despre care am citit ( noroc cu internetul )nu cred ca pot face ceva . Ma gandeam daca exista ceva de genul ,, dinamului folosit la bicicleta sau cum ar fi o chestie cu palete. . Se poate altceva ,decat acele minihidrocentrale sau generator pe benzina ?
Iar la final pentru ca neavand curent (nici casa inca ,suntem in studiu de modele , materiale etc) , am auzit ca ar exista ceva frigidere care folosesc gaz metan ( butelie ) ? Poate sa imi spuna cineva daca a auzit , vazut asa ceva ?
Va multumesc pentru atentia acordata acestiu subiect .
adinaiovanov_condo
Postat pe 26 Iulie 2009 23:19
frigiderele nu au nimic in comun cu butanul cum microhidrocentralele nu se instaleaza asa ca frigiderul pe cursul unui parau ,apoi vorbim de materialele folosite : sapam in stanca ca nu om fii nesanatosi sa caram pamant galben vorbim de o casa la munte nu ?????parca asa ??? sau am luato eu razna!!!!!!!! daca nu cautam piatra de rau si incropim un perete cu ciment dupa indicatiile unui mare sculptor
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Iulie 2009 16:38
Vechile frigidere fram functionau pe alt principiu decat cele noi.
Aveau nevoie de sursa de caldura (o rezistenta electrica)
Daca se adapteaza punctul respectiv si se incalzeste de la butelie , va functiona ciclul de racire .
Sper ca am fost clar , deci se poate .
ducuoctav
Postat pe 11 August 2009 16:13
pai stii tu cat consumau frigiderele fram ????? apoi dupa ce afli nu stiu daca vei mai spune ceva de conceptul de casa eco . nu zau apoi omul vrea o casa din pamant si i se ofera tehnologie , casa eco este o baliverna deoarece este un complex de tehnologii de la materiale de constructii ecologice (in special preluate din mediu inconjurator) ,la instalatii si nu in ultimul rand linie arhitecturala respectand miscarea soarelui curentii de aer etc etc
gigibrbr_condo
Postat pe 12 August 2009 18:23
wwww.abcconstructiipasive.ro
S.O.S, Vreau casa ieftina !!!
Prima casa la gri 250 EUR/mp fara TVA , mai ieftin nu exista
Izolatia casei direct din constructie , echivalenta de izolatie 40cm polistiren extrudat (20cm interior, 20 cm exterior), grosimea zidului totala 25 cm.
250 EUR inseamna , fundatie , cofraje , beton,fier beton , lemn pentru acoperis, manopera , echipa de lucru.
Cel mai mic timp de executie al unei case.
Garantie internationala 50 de ani .
Tu ce mai astepti ?
www_apa_vie_romania_ro
Postat pe 31 Ianuarie 2010 07:59
Compania CASA PERFECTA, care are sediul la momentul de fata in or. Chisinau, Rep. Moldova, furnizeaza echipamente care produc cofraje din polistiren expandat si diferite elemente decorative pentru interior si exterior din polistiren expandat cum ar fi: coloane, baghete, pervazuri, balustri,statui 2D si 3D. Deasemenea setul de utilaje produce placi termoizolante din polistiren expandat pentru pereti si sub acoperis si Tuburi termoizolante din polistiren pentru tevi si conducte.
Polistirenul de cativa ani a devenit una dintre cele mai des intrebuintate materii prime in constructii, avand numeroase avantaje, asigura o termoizolare si o izolatie fonica superioara, eficienta energetic, rezistenta la foc, rezistenta la insecte, beton puternic etc, avantajele acestei tehnologii de constructii le puteti vedea aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/descrierea-sistemului-termocasa si aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/avantajele-termocasei
Deasemenea compania noastra furnizeaza cofraje si elemente decorative la cele mai mici preturi. Lista cu preturi o puteti vedea aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/preturi-cofraje
In decurs de 1-2 luni, compania Casa perfecta va avea sediul in or. Bucuresti, Romania si va presta aceleasi servicii:
1) O sa furnizam utilaje producatoare de cofraje din polistiren expandat;
2) O sa furnizam cofraje si elemente decorative din polistiren expandat;
3) Placi termoizolante din polistiren expandat pentru pereti si sub acoperis;
4) Tuburi termoizolante din polistiren pentru tevi si conducte;
5) O sa avem constructori specializati in aceasta tehnologie de constructii, care construiesc intr-un timp foarte scurt;
Daca studiati mai atent site-ul nostru o sa vedeti varietatea de produse pe care le propunem, cofraje de diferite forma, pentru a putea construi forme surprinzatoare.
Casa Perfecta produce cofraje cu grosimea peretului de beton intre 2,5-150cm si deasemenea poate varia si inaltimea cofrajelor, de la standardul 25 cm la 50 cm, 75 cm etc. Astfel, cu cofrajele mai inalte se construieste cu mult mai rapid!!!
Deasemenea pe site-ul nostru in sectiunea video, puteti sa vizionati cateva filmulete despre tehnologia de constructii, sa vedeti utilajul in timpul lucrului s.a.m.d
http://www.casaperfecta.md/rom/video
Aceste utilaje sunt fabricate in Rep. Moldova de unul din cei mai priceputi ingineri din fosta URSS, utilajul este patentat, astfel nu mai exista analog lui. Utilajul propriu-zis este format dintr-un set de 4 masini + programul pentru calculator care este necesar pentru lucrul utilajului, care il primiti gratuit. Setul ncontine urmatoarele utilaje (masini):
1) Masina de baza care debiteaza placile termoizolante pentru pereti cat si pentru acoperis, peretii cofrajelor, elementele decorative, tuburile termoizolantepentru tevi si conducte.
2) Masina care debiteaza santuri pentru elementele de legatura
3) Masina care debiteaza santuri pentru blocurile fara elemente de legatura din plastic
4) Masina care marunteste resturile de polistiren in bucati mici eventual perle, care apoi pot fi folosite in constructii in beton etc.
Echipamenul permite fabricarea cofrajelor din polistiren expandat, dar si a multor altor forme, astfel cu ajuorul lui puteti fabrica diferite elemente decorative cum ar fi: coloane, balustri, baghete, statui 3D. Utilajul lucreaza prin metoda taierii blocurilor de polistiren. Acest utilaj este computerizat, se introduce in programul lui desenul elementului dorit( cofraje, coloane, baghete, statui 3D etc), proiectat in Corel Draw si astfel utilajul il taie dintr-un bloc de polistiren. Nu sunt deloc perderi de polistiren in timpul debitarii. Programul computerizat al utilajului detine deja in baza lui de date un numar nemaipomenit de mare de diferite elemente de decoratiuni, cat si cofraje,de diferite dimensiuni. Este un set universal. Dimensiunile masinii de baza sunt 3600 x 1600 x 2300, greutatea 600 kg + celelalte masini aditionale cu greutatea de 300 kg. Setul propus poate fi deasemenea utilat cu un utilaj pentru presat, contra sumei de 3500€, necesar pentru fabricarea elementelor de legatura a peretilor cofrajelor. Aceste elemente sunt reglabile ceea ce inseamna ca peretele de beton poate varia intre 2,5 cm- 150cm.
Daca nu doriti sa cumparati aceasta presa pt elementele de legatura reglabile, noi comercializam si suntem furnizori. Pretul pentru 1 buc este de 1 RON.
Aceasta presa, ca si utilajele produse de noi sunt brevetate, astfel ca nu o sa ma intalniti astfel de utilaje in afara de cele pe care noi le comercializam.
Consumul de energie electrica in orele de varf este de 6 kWh, iar in mod normal de 1 kWh. Spatiul necesar pentru utilaj este de 20-25 mp + depozit pentru materia prima si produsele finite, de preferinta 100 mp. Apa nu este necesara.
Duratã de viaþã a utilajelor este de 25 de ani,ceea ce inseamna ca utilajul va va servi cel putin 25 de ani.
Acest utilaj produce 2 tipuri de cofraje din polistiren expandat:
1) cofraje din polistiren expandat fara elemente de legatura reglabile;
2) cofraje din polistiren expandat cu elemnte de legatura reglabile, care permit ca groimea peretelui de beton sa varieze intre 2,5-150cm
Foarte multa lume ne intreaba daca e nevoie ca sa produca singuri polistirenul? Nu!! Nu este nevoie, deoarece acest utijal lucreaza prin metoda taierii a blocurilor de polistiren, care se vand la fiecare pas, si pretul pentru 1 mc in Romania este aproximativ 100-120 RON. Dintr-un metru/cub se produc 40 de cofraje, adica 10 mp de cofraje la dimensiuni standart de 25x25x100 cm. Ganditi-va ce profitabil este acest utilaj, deoarece costurile de productie sunt extrem de mici. Este o tehnologie unicala, care va permite sa aveti preturile cele mai mici de pe piata, nu pentru ca este o calitate mai proasta, din contra alegeti dvs densitatea polistirenului dorit. Tehnologia noastra permite sa aveti costurile de productie foarte mici.
Ceea ce tine de modalitatile de plata avem cateva optiuni.
Pretul utilajului este de:
• 17.000€ in cazul in care doriti sa efectuati un transfer bancar
• 15.000€ in cazul in care sunteti dispusi sa platiti 50% din suma cash + 50% transfer bancar.
Compania noastra va asigura 50% din pretul transportarii utilajului. Compania noastra este singura de pe piata R. Moldova care produce astfel de utilaje si produse, astfel daca suneti interesat va invitam sa veniti sa va convingeti de productivitatea lui si sa faceti cunostinta cu aceasta tehnologie.
Va asigur cu astfel de productie n-o sa aveti concurenta in Romania. Daca mai aveti intrebari sau/si propuneri nu ezitati sa ne contactati!!!
Cu respect, Ciobanu Mihaela
Tel: +37368080317
web site: http://www.casaperfecta.md
yahoo messenger ID: casaperfecta
e-mail: casaperfecta@yahoo.com; casaperfecta@inbox.ru
casaperfecta
Postat pe 18 Februarie 2010 13:05
PTR CASAPERFECTA o ideie interesanta dar eu sustin in continuare ca acest forum sa fie lipsit de publicitate este bine ca intrati pe piata va uraz succes poate voi cumpara si eu de la voi niste cofraje dar sa ma conving ca sant macar la fel de bune ca cele utilizate momentan in romania
gigibrbr_condo
Postat pe 18 Februarie 2010 16:26
CASA DIN COB
http://www.arhitecturaverde.ro
arhitecturaverde
Postat pe 23 Februarie 2010 01:08
se vede treaba ca nu aveti de munca de postati atatea reclame gratuite
gigibrbr_condo
Postat pe 23 Februarie 2010 10:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Frontul stradal minim pt aprobarea autorizatia de construire 5 De la: moorse 8 Iulie 2009 10:52
Buna 6 De la: proiecte_case 28 Aprilie 2010 08:51
Mansardare 7 De la: eugentampa 4 Decembrie 2009 12:03
Caut firma pentru executie hala metalica 4 De la: kudika_982640 5 Februarie 2016 11:15
Constructie structura metalica panouri termoizolante 30 De la: kudika502910 1 Februarie 2012 19:07