este foarte frig in apartament

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
Fosta membra Kudika.ro
Buna! Azi m-am inregistrat pe site pt ca am o problema serioasa.Am mostenit un apartament cu 2 camere la etajul 1.Sub apartament la parter este un vechi magazin, unde cam bate vantul acum.Deasupra si lateral nu locuieste nimeni, fiind plecati don tara.Am inchiriat apartamentul in mai.....dar mi-au plecat chiriasii pt ca in decembrie nu se mai putea sta in apartament din cauza frigului.Apartamentul are usa de siguranta, termopane....inclusiv la balcon, calorifere noi.Doar in baie nu este calorifer si in coridor.Coridorul este unit cu bucataria.Deci este frig...in camera mare sa zici ca mai poti sta....dar in camera mica, care e unita cu balconul inchis..este f f f frig.Balconul este izolat iar in camere sub parchet este izolatie de 3 cm grosime pe care am fost sfatuit sa o pun.Cu caloriferele date la maxim tot nu se prea incalzeste.Cam 18-19 grade in camera mare si 15 in camera mica...dar sa nu mai zic de bucatarie unde e ger.Caloriferele sint calde deci nu e problema...nu fierbinti , dar sint calde.Ma poate ajuta cineva cu vreo idee? De ce e oare asa de frig? Sincer...chiar nu stiu ce sa fac....Inclusiv s-a platit dublu decat la orice alt vecin factura la caldura.
Sper sa ma ajute cineva cu vreo idee.O zi buna va doresc!
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Multumesc mult pt raspuns!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Apartamentul este inconjurat de spatii neincalzite, de aceea este foarte frig.
Cand ati schimbat caloriferele, ati schimbat si coloanele tur-retur (cele care sunt parti comune)? Poate ca acestea sunt colmatate cu depuneri si in caloriferele dvs nu mai ajunge tot debitul de agent termic furnizat.Daca baia nu are calorifer, atunci este incalzita printr-o teava de diametru mare, cel putin aceasta este fierbinte?
Solutia radicala ar fi izolarea exterioara a apartamentului.Poate va convingeti vecinii sa participe si ei, deoarece costurile sunt mult mai mici cand se izoleaza tot blocul si nu doar un apartament.
Raporteaza abuz de limbaj
iuliansasa Avatarul lui iuliansasa

9 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Solutia cea mai viabila cost/rezultat este placarea cu polistiren a partilor exterioare.Recomand sa faci tu investitia de a aplaca tavanul celor de jos. polistiren extrudat de 50 mm. Aceasta solutie ati asigura maximum de protectie si este acceptabila la cost
Raporteaza abuz de limbaj
ely_1156 Avatarul lui ely_1156

2 mesaje
Membru din: 27/11/2007

cred ca nu esti intreg la minte cu firma ta,te ctrezi in afara tarii cu asa un pret,pai renovez tot apartam. cu 4000 euro,pe praful asta vb de parca ai polei in aur peretii
Raporteaza abuz de limbaj
stanalin1981 Avatarul lui stanalin1981

2 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Salutare,
La fel am si eu un ap. cu 3 camere la parter (iarma trecuta cand am dat jos caloriferele mi-au inchetat tevile si sau spart pur si simplu), pe jos acum am terminat de izolat, folie cu aluminiu si folie normala de pus sub parchet in mai multe straturi, mi-am turnat peste o sapa de beton peste care vine desigur parchetul. Tavanul o sa il izolez cu polistiren de 2-5 cm sa vad exact cum o sa stau cu bani, o sa il izolez si pe exterior la fel caci am toti peretii pe exterior, doar unul de la bucatarie si camera mica dau in casa scarilor, in rest toti sunt "in aer liber".
Daca nici asa nu o sa fie cald ..... desi credeti-ma ca se simte, asa cu izolatia pe care am facut-o in pardoseala, se simte caldura in casa deja.
Daca nu o sa fie confortabil in casa iarna ce vine, o sa va spun exact , o sa ii dau viteza la apartament si o sa imi caut unul de la et.1 in sus ;)
Bafta tuturor, la facturi cat mai mici :)
Raporteaza abuz de limbaj
trucami Avatarul lui trucami

6 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Cand am cumparat apartamentul si intram in dormitor aveam senzatia ca mai degraba ies afara decat intru in camera.Am chemat un mester si mi-a izolat peretii camerei cu polistiren expandatat 3mm grosime pe care l-a lipit cu adeziv izolator termic .Apoi a batu o plasa de metl si iar a izolat cu adeziv.De atunci eu nu mai am probleme cu caldura si se simte foarte mult schimbarea.Te sfatuiesc inainte de-a face ceva sa iei niste reviste de specialitate si apoi sa faci ce se poate cu costuri rezonabile.Iti doresc succes
Raporteaza abuz de limbaj