Setari Cookie-uri

Centrala termica cu tiraj fortat

As avea si eu mare nevoie de ajutor din partea unui specialist pentru achizitionarea unei centrale termice pentru apartament.In primul rand as dori ca centrala sa aiba incalzirea acm prin placi si daca se poate partea de incalzire sa fie separat de partea de acm.Imi puteti da un sfat care marca ar fi mai buna ?Sunt o gramada de marci si la toate supermarketurile din oras am intrebat dar angajatii nu stiu nimic de caracteristicile lor tehnice .Nu stiu ce marca sa achizitionez si cam ce optiuni trebuie sa aiba.
mihai
Postat pe 11 Aprilie 2010 15:38
TREBUIE SA CERETI O CENTRALA CU TIRAJ FORTAT CU PUTEREA ....CARE REZULTA DIN CALCULUL PIERDERILOR DE CALDURA... SI CU PRIORITATE PENTRU APA CALDA ( ADICA IN TIMPUL CERERII DE APA CALDA AUTOMATIZAREA CENTRALEI OPESTE CIRCUITUL DE INCALZIRE LA RADIATOARE SI TRECE AUTOMAT PE CIRCUITUL DE PREPARARE APA CALDA.... CAND CEREREA DE APA CALDA INCETEAZA , CENTRALA TERMICA TRECE AUTOMAT DIN NOU PE INCALZIRE). EXISTA TIPURI DE CENTRALE CU DOUA SCHIMBATOARE IN PLACI, UNUL PENTU INCALZIRE SI ALTUL PENTRU PREPARARE APA CALDA, CARE FUNCTIONEAZA INDEPENDENDENT.....SCHIMBAREA FACANDU-SE PRIN ROBINETUL CU TREI CAI INCORPORAT, EXEMPLU MARCA ARISTON SUCES.... ATENTIE DACA AVETI MAI MULT DE DOUA GRUPURI SANITARE ESTE NECESARA O CENTRALA NUMAI PE INCALZIRE CUPLATA CU UN BOILER ... PENTRU CA O CENTRALA MURALA OBISNUITA POATE SA DEA CEL MULT 14 LITRI /MINUT APA CALDA , IAR ACEST DEBIT ESTE INSUFICIENT PENTRU MAI MULTE GRUPURI SANITARE CARE AR FUNCTIONA IN ACELAS TIMP
condo000800
Postat pe 26 Aprilie 2010 09:48
De la: condo000800, la data 2010-04-26 09:48:30TREBUIE SA CERETI O CENTRALA CU TIRAJ FORTAT CU PUTEREA ....CARE REZULTA DIN CALCULUL PIERDERILOR DE CALDURA... SI CU PRIORITATE PENTRU APA CALDA ( ADICA IN TIMPUL CERERII DE APA CALDA AUTOMATIZAREA CENTRALEI OPESTE CIRCUITUL DE INCALZIRE LA RADIATOARE SI TRECE AUTOMAT PE CIRCUITUL DE PREPARARE APA CALDA.... CAND CEREREA DE APA CALDA INCETEAZA , CENTRALA TERMICA TRECE AUTOMAT DIN NOU PE INCALZIRE). EXISTA TIPURI DE CENTRALE CU DOUA SCHIMBATOARE IN PLACI, UNUL PENTU INCALZIRE SI ALTUL PENTRU PREPARARE APA CALDA, CARE FUNCTIONEAZA INDEPENDENDENT.....SCHIMBAREA FACANDU-SE PRIN ROBINETUL CU TREI CAI INCORPORAT, EXEMPLU MARCA ARISTON SUCES.... ATENTIE DACA AVETI MAI MULT DE DOUA GRUPURI SANITARE ESTE NECESARA O CENTRALA NUMAI PE INCALZIRE CUPLATA CU UN BOILER ... PENTRU CA O CENTRALA MURALA OBISNUITA POATE SA DEA CEL MULT 14 LITRI /MINUT APA CALDA , IAR ACEST DEBIT ESTE INSUFICIENT PENTRU MAI MULTE GRUPURI SANITARE CARE AR FUNCTIONA IN ACELAS TIMP
gogu1938
Postat pe 13 Iulie 2010 07:40
parerea mea este sa i-ti cumperi un WESTEN. am trei centrale de acest tip de 8 ani si nu am avut probleme cu ele desi doar una o folosesc personal,celelante doua le folosesc si persoane care nu au mai vazut o centrala.
sandrino
Postat pe 13 Iulie 2010 10:42
intr-adevar iti trebuie o centrala termica cu tiraj fortat...calculand dupa marimea locuintei, mp.pe care centrala trebuie sa ii incalzeasca, vei afla si kw putere de care ai nevoie...sunt centrale de 24 kw,25,28,32 si mai mari...personal iti recomand c.t. vaillant sau saunier duval...vaillant e marca germana, produsa in germania, iar saunier duval e tot de concernul vaillant produsa, insa in franta...acesta e site-ul pe care poti intra sa afli mai multe detalii si de asemenea sa vezi unde in tara au showroomuri sa poti vedea centralele si de unde le poti cumpara - www.vaillant.com.ro...tot ei sunt si autorizati iscir ptr punerea in functiune, verificarile tehnice periodice si service-ul pe aceste tipuri de centrale...mai multe detalii gasesti oricum pe site.succes in a face alegerea cea mai buna
emiliabianca
Postat pe 13 Iulie 2010 10:49
Am la BUCURESTI de 5 ani...o amarata de Motan Star BT 24 kW, fara nici o problema, pt apartament 2 camere 50 mp. La Sibiu (casa saseasca) am tot un Motan de 31 kw Max Optimus dar incalzesc 120 mp de 2 ani...fara probleme.
Alegerea e a ta...gradina e mare. Eu am mers pe fiabilitate.
Aaa! si nu am puseurile de apa calda...apa rece...cum am vazut la Vaillant si Ariston in momentul in care faci baie.
SLAYER1971
Postat pe 13 Iulie 2010 20:08
sigur trebuie o centrala cu tiraj fortat,insa te rog spune si sprafata locuintei tale.sigur ajungem la o intelegeere,,iti spun exact ce iti trebuie,,,sunt destule variante,si calitate si pret,,,tu trebuie sa alegi,insa mai vorbim,,,daca ai scema locintei cu toate dependintele pe suprafata iti pot spune si ce fel de radiatoare sa achizionezi...la rebedere,!
danut_healthy
Postat pe 13 Iulie 2010 20:18
sigur,am vazut ca ti se recomanda MOTAN,e viabila,se monteaza la noi in tara,prin firma kober,,,sunt bune in ce prieste calitate,pret.
danut_healthy
Postat pe 13 Iulie 2010 20:21
wiessman oferta romstal 25 mil cu chit inclus
schimbator acm in placi
25 kw
daca vrei consum redus incearca o condensare de la buderus

condo004258
Postat pe 13 Iulie 2010 23:36
Eu am centrala WESTEN de 5 ani;merge bine, dar....a inceput acum 1 an sa incalzeasca si caloriferele cind facea apa calda-mi s-a spus ca trebuie sa inlocuiesc valva cu 3 cai [750 RON],adica ~1/3 din valoarea centralei, asta dupa ce am platit si curatarechimica,si inlocuire de membrana pentru apa calda.
ASA CA, SFATUL MEU ESTE :FERITI-VA DE CENTRALELE CARE NU AU CIRCUIT SEPARAT pentru apa calda si pentru incalzire.
ursu_cristina_condo
Postat pe 14 Iulie 2010 20:57
eu iti recomand wiessman sau bosch cu tiraj fortat
wiessman este facut in germania suta la suta pentru celelalte nu bag mana in foc
daca vrei sa ai confortul sporit poti opta pentu central in condensatie nu vei avea rezultate imediat la consumul de gaz si curent acestea se vor vedea in timp.
exista modele de la viessman si bosch si boiler incorporat
alegerea este a ta tu dai cu banul.
eu am vandut aceste modele prin reteaua ambient si pot sa-ti recomand fara probleme una din aceste doua modele.
acum nu mai lucrez in domeniu din pacate dar inca ma mai pricep la asa ceva.
ps opteza pentru incalzirea prin pardosela este de zece ori mai buna decat cea prin raditoare.
si sa stie si ceilalti o centrala termica cu tiraj fortat nu da mai mult de 11 litri de aoa calda pe minut.
valitalos
Postat pe 17 Iulie 2010 22:26
De la: valitalos, la data 2010-07-17 22:26:35eu iti recomand wiessman sau bosch cu tiraj fortat
wiessman este facut in germania suta la suta pentru celelalte nu bag mana in foc
daca vrei sa ai confortul sporit poti opta pentu central in condensatie nu vei avea rezultate imediat la consumul de gaz si curent acestea se vor vedea in timp.
exista modele de la viessman si bosch si boiler incorporat
alegerea este a ta tu dai cu banul.
eu am vandut aceste modele prin reteaua ambient si pot sa-ti recomand fara probleme una din aceste doua modele.
acum nu mai lucrez in domeniu din pacate dar inca ma mai pricep la asa ceva.
ps opteza pentru incalzirea prin pardosela este de zece ori mai buna decat cea prin raditoare.
si sa stie si ceilalti o centrala termica cu tiraj fortat nu da mai mult de 11 litri de aoa calda pe minut.




cin nu stii un lucru mai bine nu-l afirmi.

pregatirea ta la ambient casa este ruimentara, in primul rind ca se scrie viessmann, iar firma intradevar este germana, dar microcentralele (de exemplu vitopend 100) sunt asamblate in polonia.

centralele cu tiraj fortat sunt intr-o gama foarte larga, nu generaliza ca livreaza oar 11 lt/min la un dt de 35 de grade, multe pot furniza cu mult mai mult. trebuie oar sa stii ce ai nevoie. intotdeauna, o microcentrala se dimensioneaza dupa necesarul de acm, nu dupa necesarul de caldura. daca face fata la cererea de acm atunci este mult peste necesarul de caldura, pentru detalii va rog sa ma contactati
b50ptr
Postat pe 10 Ianuarie 2011 00:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Arcada 7 De la: octopus 20 Decembrie 2009 11:44
dialog pt. detalii cu incalzirea in pardoseal 3 De la: inventator 25 Aprilie 2010 15:16
Cine stie? 7 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 20:05
dusumele,scene,studiouri televiziune 1 De la: condo002974 14 Februarie 2010 19:52
OBLOANE ... 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:34