Sonerie cu Fiola cu mercur, spatrta pe gresia din hol.

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
condo000645 Avatarul lui condo000645

2 mesaje
Membru din: 7/05/2009

Am o sonerie cu bing bang, model mai vechi, din URSS, care din neglijenta, l-am scapat pe gresia din hol. Evident fiola s-a spart si mercurul aflat in ea (cred ca aproximativ 0.2-0.3ml)s-a imprastiat pe gresie. Am adunat cu aspiratorul (cu filtru de apa), atata cat am vazut, probabil nu tot. Ce se mai poate face pentru a "decontamina " zona cat mai bine?
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Trebuie sa indepartati absolut toate mobilele din zona respectiva si sa faceti curatenie foarte minutios,doarece bobitele de mercur aluneca foarte usor in toate directiile si riscati sa mai ramana ceva prin colturi.
Incercati sa adunati totul cu o carpa,sa infasurati apoi carpa intr-un ziar si sa aruncati totul direct in pubela si nu pe toboganul blocului.
Trebuie sa curatati foarte bine si aspiratorul, ca sa nu ramana nici o urma de mercur.
De ce toate aceste precautii? Mercurul ramas vaporizeaza in timp si veti inhala acesti vapori de mercur, care sunt foarte toxici. De asemeni, daca ajunge in contact cu bijuteriile de aur sau argint va forma amalgamul respectiv si bijuteriile vor deveni negre pentru totdeauna.
Raporteaza abuz de limbaj
condo000645 Avatarul lui condo000645

2 mesaje
Membru din: 7/05/2009

I-ti multumesc, Mihaela, pentru mesajul tau; In linii mari, am procedat asemenea.
Fata de cele deja precizate, eu ma gandeam ca poate exista cumva si alte modalitati "omologate" de decontaminare, eventual pe cale chimica asa cum se intampla cu aurul sau argintul, acestea fiind totusi metale pretioase/semipretioase sau apeland la fizica campurilor magnetice/electrice.
Raporteaza abuz de limbaj
danours Avatarul lui danours

13 mesaje
Membru din: 21/04/2010

incearca cu o bagheta de sulf.o gasesti la un profesor de chimie la scoala. nu sunt sigur dar stiu ca se amalgameaza repede cu sulful sau sulfurile, si nu se mai evapora.
Raporteaza abuz de limbaj