Setari Cookie-uri

termoizolatie!!

am si eu o nelamurire!!vreau sa fac o termoizolatie la o casa,pun polistiren pe peretele exterior de 10 si daca imi pun si pe peretele interior polistirent de 2 sau 3 ce are ca imi este mai usor decat sa pun rigips sau sa tencuiesc cu nisip si ciment!peretele il am din BCA si are grosimea de 15 cm!!!astept niste raspunsuri!!multumesc anticipat!!
paul84
Postat pe 27 Aprilie 2010 09:57
polistirenul e de domeniul trecutului.sincer.
este o metoda noua mult mai eficienta: spuma poliuretanica. cel mai bun izolant termic de pe piata 0.020w/mk izoleaza termo-hidro-fono antifoc, material eco si garantie 50 ani!!!!
polistirenul nu face fata la caracteristicile astea, iti spun eu.
intra pe www.izohaus.ro si ai sa te convingi singur.
succese!!!
contact_izohaus_ro
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:46
am intrat pe site-ul ala,dar mi se pare cam scump,inca nu imi permit asa ceva.sunt convins ca ii ceva mai de calitate!si firma cred ca ii din timisoara nu?si eu locuiesc in suceava!!ms de sfaturi!o zi placuta!!
paul84
Postat pe 29 Aprilie 2010 08:04
Buna Paul, solutia propusa de tine este cea mai buna. Spuma poliuretanica pe peretii interiori? Ea se aplica cu pistolul si suprafata rezultata nu este plana; asta inseamna ca oricum va trebui ca peste stratul de spuma sa pui rigips. Sa ai mult succes!
eucorynutza
Postat pe 29 Aprilie 2010 13:25
De la: paul84, la data 2010-04-27 09:57:26am si eu o nelamurire!!vreau sa fac o termoizolatie la o casa,pun polistiren pe peretele exterior de 10 si daca imi pun si pe peretele interior polistirent de 2 sau 3 ce are ca imi este mai usor decat sa pun rigips sau sa tencuiesc cu nisip si ciment!peretele il am din BCA si are grosimea de 15 cm!!!astept niste raspunsuri!!multumesc anticipat!!



din unele motive nu este recomandat polistirenul la interior. acestea sunt mentionate pe aici pe forum pe undeva ,nu mai stau sa le enumer si eu,din nou; in plus metoda clasica de lucru ,tencuiala,gletuire mai are si un alt rol aici. destul de important ,mai ales in cazul in care la exterior nu s a tencuit peretele inainte de ase termoizola cu poliestiren de 10cm(felicitari pentru alegerea grosimii placii )
spuneam despre rolul pe care il are clasica tencuiala. si anume cel de intarire,rigidizare al zidului din bca.
daca peretele este tencuit la exterior,cum ar fi cel mai bine sa fie atunci cea mai ieftina solutie ar fi placarea cu gips carton la interior,dar nu pe structura metalica ci pe un adeziv special pentru asa ceva,care lipeste placa direct de perete.
Sau se mai poate aplica la interior o tencuiala pe baza de ipsos,care finisata de mana unui mester bun nu mai necesita gletuire.
Acestea sunt cele maui ieftine solutii pe care eu le gasesc in cazul mai sus mentionat.
MULT SUCCES
dragomir_iulian
Postat pe 29 Aprilie 2010 15:37
multumesc de sfaturi,deci in principiu nu ii recomandat sa pun polistiren pe interior?dar mie o sa imi fie mai usor pt o sa il montez singur,dar la tencuiala clasica nu ma prea pricep,eu unul o sa incerc sa pun polistiren pe interior si pe exterior!!cladirea o sa fie u spatiu comercial si nu cred ca o sa fie probleme prea mari!!o zi placuta!!
paul84
Postat pe 30 Aprilie 2010 08:43
buna! eu ma refeream la placile de polistiren sa le lipesc cu spuma poliuretanica nu cu clasicul adeziv!!intra pe linkul asta sa vezi la ce ma refeream!!http://www.youtube.com/watch?v=61ECc-MTPa8&feature=related

o zi placuta!!
paul84
Postat pe 30 Aprilie 2010 08:48
Apartamentul meu este izolat cu polistiren de 2 sau 3cm la interior de prin 1985 si nu am avut nici o problema cu el in atatia ani. Avand in vedere ca blocurile au fost construite din palci de beton armat era o problema cu igrasia, iar peretii erau foarte reci. Cu polistirenul aplicat doar pe peretii exteriori, am scapat de igrasie si am castigat si la confortul termic. Anul trecut s-a realizat reabilitarea termica a blocului prin placarea la exterior cu polistiren de 8cm, iar de atunci nu am mai avut nici o problema legata de caldura, in conditiile in care iarna trecuta a fost destul de lunga si grea.
andr3w_net
Postat pe 2 Mai 2010 10:29
Buna ziua, nu este recomandata folosirea polistirenului la interior deorece se poate creea condens intre polisitren si perete. Poti utiliza pt termoizolatie vata bazaltica la exterior- astfel peretele poate "respira". Daca izolezi cu polistiren, cel mai bine este sa-l montezi pe fatada cu ajutorul unor distantieri de aprox. 5 mm sau poti sa-l montezi pe o structura metalica, astfel va exista un strat de aer intre termoizolatie si perete, iar peretele va "respira".
Pt a va putea imagina cum actioneaza polistirenul ca termozilotie, pus la interior, incercati sa stati cu o punga pe fata, acesta e cel mai bun exemplu :) O zi buna!
Square2Design
Postat pe 11 Mai 2010 10:05
Buna ,am o mare nelamurire .Acum 2 ani am placat peretii interiori ai apartamentului ,cu spuma si rigips,iar acum as dorii sa ii plachez exterior.Problema e in felul urmator intr-una din camere am igrasie ,peretele acestuia pe dinafara nu e tencuit ,doar caramida (blocuri vechi de 30 si de ani )intrebarea : -Daca as placa si exteriorul se poate sa mai apara mucegaiul ? sau mai mai bine doar sa tencuiesc peretele respectiv ,stau la un etaj intermediar, iar vecini deasupra mea nu izoleaza.UN SFAST VA ROG .
caluserf
Postat pe 14 Mai 2010 08:12
PENTRU TIMISORENI!!! TENCUIALA DECORATIVA IMPORT AUSTRIA LA CELE MAI BUNE PRETURI...CALITATE SUPERIOARA...TENCUIALA SILICATA,SILICONICA SI ACRILICA!
moga87
Postat pe 20 Mai 2010 03:01
asa cum sa mai spus nu e bine pe ambele parti ale peretelui sa il izolezi cu polistiren,dar ca sa obtii o izolatie eficienta si fonica si termica in loc sa pui un strat de polistiren de10 poti sa pui doua de cinci sau unul de cinci si unul de trei ca sa iesi bine si ai o izolatie mult mai eficienta decat daca ai pune un singur strat de polistiren de 10 iar perna de aer este dubla o data itre polistiren si perete iar a doua oara intre cele doua straturi de polistiren caci de fapt izolare termica si fonica o face aceasta perna de aer
ghibeac
Postat pe 22 Mai 2010 13:23
am si eu probleme cu igrasia, dar decat in sufragerie, camera in care am desfintat usa catre balcon si singura sursa de caldura este calorifeul de pa balcon. Stau la et 7/10.
Sa nu faca facta calorifeul din balcon si sa trebuiasca inca unul in sufragerie?
Pe dinafara nu sunt vecinii de acord sa izolam, astfel ca imi ramane solutia cu izolare interioara.
Ceva sfaturi?
Multumesc.
bogheanu_radu
Postat pe 23 Mai 2010 15:56
Va raspund din experienta vecinilor mei care au izolat si inclus balconul in sufragerie: da, trebuie pastrat caloriferul din camera si pus inca unul pe balcon. Si trebuie sa aplicati si o izolatie interioara.
Mihaela09_condo
Postat pe 23 Mai 2010 16:26
Gelus Company Construct Tel. Fax: 0348430574, 0770934528.Mobil: 0740069715; 0740253715.Web: www.gelus-construct.ro:gelus_construct@yahoo.com
CONSTRUIM SI IN RATE,PERIOADA 1-30 ANI,DIRECT LA CONSTRUCTOR,FARA COSTURI SUPLIMENTARE,RATE FIXE, CONSULTANTA GRATUIT.
GRUPUL DE FIRME GELUS executa urmatoarele lucrari de constructii in toata tara :
· Constructii case si vile "LA ROSU" sau "LA CHEIE" cu structura din caramida GVP sau BCA
· Constructii sedii de firma pentru societati comerciale
· Case cu structura usoara din lemn, case tip sandwich, case din materiale neconventionale.
· Constructii hale metalice cu panouri termoizolante de tip sandwich pentru depozite sau societati comerciale
· Lucrari de constructii imprejmuiri si amenajare trotuare, alei si platforme betonate sau pavate cu pavele
· Lucrari de reparatii curente la constructii existente, consolidare, reparatii capitale sau renovare
· Termosistem de fatada cu polistiren expandat la case si vile
· Lucrari de constructii si amenajari interioare la case sau spatii comerciale
· Placaje cu gresie si faianta la constructii, zugraveli lavabile, gleturi, vopsitorii
· Constructii de sarpante din lemn si invelitori din tabla sau diverse materiale
· Reparatii la sarpante si invelitori vechi din tabla
· Constructii pentru extindere case : constructie camere suplimentare sau grupuri sanitare
· Constructii fose septice vidanjabile si montare ministatii de epurare individuale pentru locuinte
Constructii civile si industriale in toata tara.
· Toate lucrarile se executa in baza unui contract de executie lucrari.
Valoarea se stabileste prin oferta initiala de pret pe baza de deviz.
Devizul oferta va fi intocmit, inainte de semnarea contractului si de inceperea lucrarilor.
Devizul oferta se va intocmi avand la baza antemasuratorile din proiectul dvs., sau dupa cerintele dvs. in urma unei discutii cu specialistii societatii noastre.
Preturi constructii case "la rosu":incepind cu 140 Euro/mp + TVA
· Preturi constructii case "la cheie":incepiond cu 300 Euro/mp + TVA
IZOLATII TERMICE LOCUINTE CU TERMOSISTEM DE FATADA
gelus_construct
Postat pe 1 Iunie 2010 16:29
salutari tuturor! daca imi permiteti intervin cu niste completari-avand în vedere faptul ca am inceput sa lucrez in domeniul izolatiilor de fatzade in urma cu 20 de ani in Franta si apoi in Canada.In primul rând nu se ''izoleaza'' cu placi de polistiren pe interior deoarece condensul se formeaza intre zid si placa de polistiren si daca este pe interior nu faci decat sa aduci mucegailu in casa(egrasia).Cea mai buna metoda si cea mai sanatoasa pana in momentul de fatza este aplicarea placilor de 8cm sau 10 cm pe exterior fixate fie cu ciuperci de plastic fie lipite cu adeziv pe baza de ciment.Este o metoda ''depasita'' cum spune cineva pe forum dar este cea mai sanatoasa.In canada a fost interzisa folosirea spumei poliuretanice deoarece chiar daca este `''garantata'' 50 de ani emana substante cancerigene si totodata f. toxice.Iar ca ultima completare,vad ca in Romania lumea se zgarceste sa aplice tencuiala''decorativa'' si se multumeste sa vopseasca peretii.Stratul de ciment aplicat peste plasa trebuie protejat cu stratul de tencuiala pe baza de fibra de sticla(tencuiala''decorativa'') care il împiedica sa crape in cativa ani si astfel evitam o cheltuiala in plus.Tencuiala aceasta nu este deloc''decorativa'' ci este cât se poate de protectoare.Imaginativa ca pe timp de iarna iesiti in ninsoare imbracat in palton.te protejeaza de frig dar absoarbe apa.apoi se usuca si iar va absoarbe apa si tot asa...Ia imbracati-va cu un impermeabil captusit si vedeti diferentza..
O zi buna si succese.!
karlyto
Postat pe 12 Iunie 2010 04:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Reabilitare termica de interior 3 De la: gelus_construct 1 Iunie 2010 16:17
Buna! 7 De la: ursula090 12 Martie 2012 17:06
Am distrus cuptorul cu Triumf 2 De la: Andrei_Ady_2 31 Mai 2016 06:51
podea din scandura de brad 1 De la: kudika007253 4 Iunie 2011 21:23
calorifere 20 De la: condo000305 30 Ianuarie 2010 16:14