Setari Cookie-uri

cum dau vopseaua jos?

va rog sa imi spuneti cum as putea scoate vopseaua{in straturi destul de multe}de pe grinzile casei si de pe usi sa ajung la lemn curat.as vrea sa dau un bait si lac peste lemn.macar sa le pot vopsi fara sa se coscoveasca atatea straturi
viocris_2005
Postat pe 24 Ianuarie 2009 22:07
ai mult de munca presupun ca este brad abraziv de granulatie mare adic 80,100 si slefuiesti ca sa mearga mai repede sunt masinute de slefuit la priza sau pneumatice te sfatuiesc sa cumperi varianta la priza pentru cea pneumatica iti trebuie compresor prinzi abrazivul cel de granulatie 80 si apoi 100 sau 120 dupa ce ai ajuns la lemn poti baitui daca este brad eu te sfatuiesc sa dai cu un impregnant special in culoarea care vrei se lasa 6-8 ore sa se usuce se slefuieste usor cu abrazib 320 si apoi se da cu lac (pe baza de apa sau nitro) acuma depide daca ai grinzi-usi si in exterior pe astea trebuie sa le dai cu lac de exterior daca mai vrei detalii iti pot da adresa mea de email .
spor la treaba
luminitagrigoriu
Postat pe 24 Ianuarie 2009 22:22
asa e am mult de lucru.usile is de interior.forma e frumoasa.ce folos ca au fost date cu vopseaverde albastru apoi alb
nu le-as schimba ca ar costa mult si se prezinta bine inca.dar nici asa nu imi plac.iargrinzile as vrea sa le las la vedere desi tavanul il vom imbraca in rigips.daca mai aveti niste sfaturi va rog sa mi le dati.mii de multumiri
viocris_2005
Postat pe 25 Ianuarie 2009 15:19
pentru usi exista o varianta mai usoara dar mai toxica cu decapant sincer nu stiu daca exista in comert eu folosesc in fabrica adus din import scrie-mi pe adresa de email si poate te ajut cu o cantitate mai mica l_grigoriu@yahoo.com si iti spun si cum se foloseste
luminitagrigoriu
Postat pe 26 Ianuarie 2009 15:41
multumesc de idee.am prieteni ce lucreaza in fabrica de mobila.poate imi fac ei rost de solutie.
viocris_2005
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:10
sunt curioasa daca lucreaza cu asa ceva numai cei ce lucreaza cu marfa import italia(produse de finisaj) stiu de asa ceva sau stiu cum se foloseste
luminitagrigoriu
Postat pe 27 Ianuarie 2009 09:25
Gasesti in magazinele de profil (Praktiker, Bricostore) pistoale cu aer cald care pot fi folosite si pentru ce vrei tu sa faci. Tii pistolul la citiva cm de suprafata de curatat, iar jetul de aer fiebinte va arde vopseaua in citeva secunde; imediat razi zona arsa cu un spaclu pina ramine lemnul aproape curat. Dupa ce ai curatat toata suprafata da-i smirghel cit cuprinde. Lemnul va ramine curat, ca si nou. Stiu ca e mult de munca dar rezultatul merita. Succes!
lulu_healthy
Postat pe 27 Ianuarie 2009 09:29
nu au auzit ai mei prieteni de solutia ce mi-ai recomandat-o deci implicit nu stiu s-o foloseasca.am mai primit ceva sfaturi pe forum
viocris_2005
Postat pe 27 Ianuarie 2009 10:56
daca tot este vorba de vopsea data jos am si eu o problema cum pot da jos mai usor vopseua de pe perete .....?

Postat pe 27 Ianuarie 2009 13:06
TEORIA CU PISTOLUL CU AER CALD NU MERGE GANDESTETE CA ATUNCI CAND USUCI O PELICULA DE LAC BAGI IN TUNEL DE USCARE LA O TEMPERATURA DE 45 GRADE SAU LA RAZE UV .
NU TE SUPARA DAR SUNT TEHNOLOGII DE FINISARE CARE NU LE FOLOSESC TOATE FABRICILE .CA SA INDEPARTEZI O SUPARFATA LACUITA CEL MAI RAPID ESTE CU DECAPANT MODUL CLASIC ESTE SA SPELI CU ACETONA SI APOI SA SLEFUIETI ESTE O MUNCA FFFFF TITANICA.
DECAPANTUL SE INTINDE PE SUPRAFATA LACUITA CU UN PENSON SE LASA 5 MIN SI APOI SE RADE CU SPACLU DECAPANTUL ARE ROLUL DA E RIDICA IMEDIAT TOATE STRATURILE DE LAC SI APOI SLEFUIESTI.DECAPANTUL ESTE O SOLUTIE TOXICA CA O GELATINA SE FOLOSESTE CU MANUSI SI MASCA .
IL COMERCIALIZEAZA PRODUCATORII ITALIENI DE LACURI(ICLA,SARCA)
luminitagrigoriu
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:12
pistolul de aer cald e totusi cea mai buna solutie pe care o ai la indemana . cand spun aer cald ma refer la aer care poate sa ajunga pana la 500 grade C . ai ars vopseaua , o razi imediat cu un spaclu si apoi o smirgheluiesti . ar mai fi sablarea , insa nu cred ca gasesti in romania vreo firma care sa vina acasa la tine si sa-ti sableze usile si grinzile . succes
ionel_lupan
Postat pe 11 Februarie 2009 15:27
ce fel de vopsea ? huma, var, lavabila, pe baza de ulei ?
ionel_lupan
Postat pe 11 Februarie 2009 15:29
TARE DE TOT CHESTIA CU AER CALD IN CARE FABRICA SE PRACTICA TRABA ASTA ?
luminitagrigoriu
Postat pe 12 Februarie 2009 20:40
Este cea mai simpla metoda care necesita consum de curent si o ventilatie buna a incaperii.
kudika196416
Postat pe 13 Februarie 2009 11:37
Pistoalele respective se gasesc la magazinele de specialitate
kudika196416
Postat pe 13 Februarie 2009 11:38
detin si eu asemenea pistol cu aer cald si e foarte eficient mai trebuie sa folosesti si o perie de sarma si totul merge struna .
becudani
Postat pe 13 Februarie 2009 14:29
De la: luminitagrigoriu, la data 2009-02-12 20:40:55TARE DE TOT CHESTIA CU AER CALD IN CARE FABRICA SE PRACTICA TRABA ASTA ?
luminita draga daca tu stai toata ziua in fabrica e treaba ta , insa nu cred ca poti sa iei usile cu tot cu tocuri plus grinzile si sa le duci la fabrica . eu vorbesc din experienta dobandita de-a lungul anilor .ca sa vezi cum arata un pistol de genul asta iesi din fabricuta ta si fugi la un magazin de scule electrice si-l vezi
ionel_lupan
Postat pe 13 Februarie 2009 18:07
Eu nu prea m-as incumeta sa fac treaba cu pistolul pentru ca mi se pare dificil, dar daca alta solutie nu e ... cu rideaua nu merge ?
laura_feelings
Postat pe 13 Februarie 2009 18:14
Varianta cu rindeaua cade deoarece necesita f. mare indemanare, se poate deforma suprafata initiala a lemnului si ce faci daca sunt zone cu profile curbate, cu ornamente?
Deci pistol + perie de sarma.
kudika196416
Postat pe 14 Februarie 2009 21:19
interesanta chestia cu pistolul cu aer cald
mmarians
Postat pe 15 Februarie 2009 13:58
Sotul meu dat vopseaua jos de pe niste usi cu ajutorul unui flex si niste perii speciale si dupa ceva munca am ajuns la rezultatul dorit, desi am avut ceva inconveniente, in conditiile in care noi locuim la bloc si a trebuit sa coboram si am facut destul de mult "praf", poti incerca sunt convinsa ca vei reusi...eu am fost multumita
andra_alexandra
Postat pe 17 Februarie 2009 13:28
Cumperi de la un magazin specializat un decapant (este o solutie care umfla si cojeste vopseaua)
Cristian25
Postat pe 31 Martie 2009 08:59
asta am spus si eu decapant
luminitagrigoriu
Postat pe 31 Martie 2009 15:59
exact. cel mai sigur e cu pistolul cu aer fierbinte, ex:Bosch.
www.maziart.bizoo.ro
http://mazipescu.cabanova.ro/
maziart
Postat pe 24 Mai 2009 10:09
Imi place. Toata lumea isi da cu parerea. Chiar daca nu stiu exact despre ce este vorba.
Sunt mai multe variante posibile:
1) Pistol cu aer cald. Cea mai indicata. Necesita achizitia pistolului.
2) Se arde stratul de vopsea cu o lampa de benzina.Cu un spaclu se inlatura vopseaua arsa.Apoi hartie abraziva pentru finisare.
3)Cu flex si hartie abraziva grosiera. Exista un tip cu aspect de sticla pisata. Face mult praf si e greu de curatat la colturi( te chinui cu dalti)
In toate cazurile necesita o munca laborioasa. Sunt inconveniente pentru fiecare metoda in parte.
Nu recomand diluantul, sub nici o forma, in casa. Pericol de intoxicare grava. Nu se foloseste decat in incinte speciale si numai cu o protectie a cailor respiratorii si pentru ochi speciale.
Spor la treaba.
vasile_joanta
Postat pe 24 Mai 2009 18:52
De la: vasile_joanta, la data 2009-05-24 18:52:36Imi place. Toata lumea isi da cu parerea. Chiar daca nu stiu exact despre ce este vorba.
Sunt mai multe variante posibile:
1) Pistol cu aer cald. Cea mai indicata. Necesita achizitia pistolului.
2) Se arde stratul de vopsea cu o lampa de benzina.Cu un spaclu se inlatura vopseaua arsa.Apoi hartie abraziva pentru finisare.
3)Cu flex si hartie abraziva grosiera. Exista un tip cu aspect de sticla pisata. Face mult praf si e greu de curatat la colturi( te chinui cu dalti)
In toate cazurile necesita o munca laborioasa. Sunt inconveniente pentru fiecare metoda in parte.
Nu recomand diluantul, sub nici o forma, in casa. Pericol de intoxicare grava. Nu se foloseste decat in incinte speciale si numai cu o protectie a cailor respiratorii si pentru ochi speciale.
Spor la treaba.[/quote
Si inca ceva. Usa ca usa, dar cum se da vopseaua jos de pe toc v-ati pus intrebarea? De aceea solutia cu pistol cu aer cald este cea mai indicata. Ai acces peste tot.
vasile_joanta
Postat pe 24 Mai 2009 18:55
eu am curatat toate usile in casa de vopsea acum un an.sunt 8 usi in total din care 2 sunt in 3 canaturi.nu am reusit nici cu solutii decapante , nici cu pistolul cu aer cald, nici cu arzatorul cu gaz.le-am rezolvat cu rindeaua electrica pe portiunile drepte,iar pe zonele frezate cu masina de frezat si cu freze de lemn, acolo unde s-au potrivit.acolo unde nu aveam freze potrivite si nici nu am gasit,am folosit perie de sarma rotativa cu bormasina (dar a cam lasat urme si a trebuit sa frec si cu smirghel la mana).la final le-am lacuit.au iesit foarte bine.
condo000769
Postat pe 24 Mai 2009 21:52
toti vorbiti de usi care sunt din masiv la alea merge rindeau si etc. dar pe usie care sunt furnituie cu funir cum aplicati toate tehnologiile voastre sau pe mobila care are si masiv si pal,panel,placaj daca ar fi fost asa ede eficient pistolul de aer cald ar fi folosit si italieni in fabricile lor si nu ar fi mers pe solutia cu decapant iar reteta cu diluant nu o recomand nimanui.
luminitagrigoriu
Postat pe 25 Mai 2009 16:23
normal ca pt usi din lemn pt ca asa zice vio in primul post :"sa ajunga la lemn curat".lumi, ai uitat? tu ai avut al doilea post
condo000769
Postat pe 26 Mai 2009 09:39
Va salut pe toti.
Subiectul deschis a fost despre vopsea. Indiferent pe ce suport e vopseaua (lemn masiv,pal sau alte materiale) tehnologia este aceeasi. Se urmareste indepartarea stratului de vopse. Acum e nevoie si de pricepere pentru a realiza lucrarea. Orice metoda e dificila. Totusi fac remarca ca nu se pot utiliza tehnologii industriale acasa, nu intotdeauna. Asa ca trebuie sa te adaptezi la situatie. Eu am realizat personal astfel de lucrari cu lampa de benzina. Dar si aici am scos usa afara, in aer liber. Firesc dupa indepartarea stratului de vopsea am apelat la masini de slefuit pentru curatarea integrala. Chinul mare este la tocuri, pe care nu le poti da jos. Nu vor sa fie date jos si pace. Am vazut cum se lucreaza si cu aer cald. Aici e nevoie de un pistol adecvat, ma refer la puterea pe care o degaja. Din punctul meu de vedere estea cea mai curata metoda.
Pentur cei care nu au realizat niciodata asa ceva e bine sa va arate un specialist, daca aveti pe cineva cunoscut si dispus sa o faca.
O zi buna tuturor.
vasile_joanta
Postat pe 26 Mai 2009 15:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sa izolez sau doar sa decorez? 4 De la: istrate_marius2001 18 Februarie 2010 20:56
ajutooorr!!!! 1 De la: blondaparfum 17 Iulie 2011 15:12
cum sa vopsesc o camera care e vopsita deja cu vopsea lavabila alba? 3 De la: kudika116202 22 Iulie 2010 22:50
recomandare vopsea lavabila 2 De la: kudika427396 16 Decembrie 2015 19:24
pierderi apa 8 De la: kudika_5418 23 Aprilie 2012 15:59