Setari Cookie-uri

fatada din lemn

va salut! m-ar interesa procedeul prin care se monteaza ,grinda aparenta pe o mansarda placata cu osb,dimensiunea grinzii(grosime,latime)cum se fixeaza?se pune ceva intre osb si grinda? ...si inca ceva; am vazut un model de fatada, cu niste scinduri fixate transversal, suprapuse 1-2 cm cea de sus peste cea de pe rindul de mai jos .daca a inteles cineva ceva...multumesc anticipat.
ionelserea2007
Postat pe 28 Mai 2010 09:44
salut.e destul de simplu ceea ce vrei sa faci.doar ca trebuie sa fii foarte atent cand masori si sa stii sa lucrezi putin cu cateva unelte. in functie de modelul ales
,se face un caroiaj (un fel de rama )pe care se monteaza lambriul.de obicei nu se pune nimic intre osb si lambriu , asta cu conditia sa ai peretii bine izolati .trebuie neaparat sa tratezi lemnul inainte sa-l montezi pt ca dupa aceea nu mai ai cum . lemnul montat la exterior trebuie tratat pe toate partile ca sa tina cat mai mult timp . asta doar daca nu-l cumperi deja tratat.in rest nu ai nevoie decat de multa vointa si totul va iesi bine . cu alte sfaturi nu te pot ajuta prin intermediul internetului din pacate . daca locuiesti in bucuresti insa si ai nevoie
, atunci pot veni cu placere sa-ti dau si alte sfaturi sau idei . imi face placere sa ajut cand pot , chiar si voluntar . marius ( 0727274387 ).multa bafta .
cjc_marius
Postat pe 29 Mai 2010 13:36
multumesc Marius,din pacate nu sunt din B ...mai caut
ionelserea2007
Postat pe 31 Mai 2010 08:04
Gelus Company Construct Tel. Fax: 0348430574, 0770934528.Mobil: 0740069715; 0740253715.Web: www.gelus-construct.ro:gelus_construct@yahoo.com
CONSTRUIM SI IN RATE,PERIOADA 1-30 ANI,DIRECT LA CONSTRUCTOR,FARA COSTURI SUPLIMENTARE,RATE FIXE, CONSULTANTA GRATUIT.
GRUPUL DE FIRME GELUS executa urmatoarele lucrari de constructii in toata tara :
· Constructii case si vile "LA ROSU" sau "LA CHEIE" cu structura din caramida GVP sau BCA
· Constructii sedii de firma pentru societati comerciale
· Case cu structura usoara din lemn, case tip sandwich, case din materiale neconventionale.
· Constructii hale metalice cu panouri termoizolante de tip sandwich pentru depozite sau societati comerciale
· Lucrari de constructii imprejmuiri si amenajare trotuare, alei si platforme betonate sau pavate cu pavele
· Lucrari de reparatii curente la constructii existente, consolidare, reparatii capitale sau renovare
· Termosistem de fatada cu polistiren expandat la case si vile
· Lucrari de constructii si amenajari interioare la case sau spatii comerciale
· Placaje cu gresie si faianta la constructii, zugraveli lavabile, gleturi, vopsitorii
· Constructii de sarpante din lemn si invelitori din tabla sau diverse materiale
· Reparatii la sarpante si invelitori vechi din tabla
· Constructii pentru extindere case : constructie camere suplimentare sau grupuri sanitare
· Constructii fose septice vidanjabile si montare ministatii de epurare individuale pentru locuinte
Constructii civile si industriale in toata tara.
· Toate lucrarile se executa in baza unui contract de executie lucrari.
Valoarea se stabileste prin oferta initiala de pret pe baza de deviz.
Devizul oferta va fi intocmit, inainte de semnarea contractului si de inceperea lucrarilor.
Devizul oferta se va intocmi avand la baza antemasuratorile din proiectul dvs., sau dupa cerintele dvs. in urma unei discutii cu specialistii societatii noastre.
Preturi constructii case "la rosu":incepind cu 140 Euro/mp + TVA
· Preturi constructii case "la cheie":incepiond cu 300 Euro/mp + TVA
IZOLATII TERMICE LOCUINTE CU TERMOSISTEM DE FATADA
gelus_construct
Postat pe 1 Iunie 2010 16:17
scandura montata pe fatada, asa cum ai spus, suprapusa 2-3 cm se numeste "caplama". Este un sistem foarte larg utilizat in SUA. Eu am montat asa ceva pe pertele exterior expus cel mai mult intemperiilor, la cabana de la munte. Montajul se face simplu. Dar iti recomand ca peretele sa fie in prealabil izolat cu carton asfaltat sau ceva similar, prins direct pe perete astfel incat sa se petreaca de sus in jos. Desigur, asa cum ai mai fost sfatuit, tratamentul antimucegai este foarte util. Insa nu obligatoriu. Avand in vedere ca apa se va scurge extrem de rapid de pe aceasta suprafata riscurile sunt cu mult mai reduse. Eu am confectionat peretele despre care-ti vorbeam acm mai bine de 10 ani si nici vorba de mucegai/putregai(inca!).Si dupa cum arata ii mai dau cel putin inca 15 ani. Oricum e lemn (subtire) si nu va tine "o viata"!
Succes!
alexpi01
Postat pe 4 Iunie 2010 07:07
m-ai luminat...multumesc! am de gind sa izolez osb ul cu polistiren ,peste care sa montez scindura asta,ce parere ai?
ionelserea2007
Postat pe 7 Iunie 2010 08:43
De la: ionelserea2007, la data 2010-06-07 08:43:13m-ai luminat...multumesc! am de gind sa izolez osb ul cu polistiren ,peste care sa montez scindura asta,ce parere ai?


Orice ai pune, tot spilul este sa faci in asa fel incât eventuala apa care ar putea ajunge in spatele caplamalei sa nu ajunga sa ude peretele de dedesubt. Desigur, prin polistiren nu trece apa (in principiu). Oricum, nu in pozitie verticala. Si e si izolator termic. Atentie insa la imbinari. Astea trebuie facute foarte bine. Ar fi ideal de folosit acela "lamba si uluc" (extrudat, nu stiu daca exista si expandat) pentru ca acela te fereste si de "puntile termice". Daca nu e lamba si uluc, placile trebuie asezate foarte fest una langa alta.
Peste asta pui caplamaua.
alexpi01
Postat pe 7 Iunie 2010 15:25
esti un Domn,multumesc pt sfaturi
ionelserea2007
Postat pe 8 Iunie 2010 10:23
Acest tip de placaj se numeste "siding" poate fi din lemn sau mai nou din pvc .placaj tipic caselor americane. intradevar trebuie instalat sub acesta o folie antiumezeala ce permite trecerea vaporilor intr-un sens si este impermiabila in celalalt( nu carton bituminos-deoarece perete trebuie lasat sa respire)Cunosc vanzatori de astfel de siding gama coloristica variata.Ogrinda poate fi prinsa de placajul structural din OSB daca incercati sa faceti fixarea prin osb in montantii verticali ai sistemului framing( probabil este vorba de o constructie pe cadre usoare din lemn. pentru detalii tel contact 0752196629.
iuliannastase
Postat pe 13 Iunie 2010 08:50
Ai intuit bine Iulian,este o mansarda usoara din lemn ,vreau sa pun peste osb ,expandat,plasa, glet si fatada propriu zisa din lemn...mai e nevoie de folie?
ionelserea2007
Postat pe 14 Iunie 2010 09:48
Va informez ca sustin un curs de case pe structura din cadre usoare din lemn in cadrul Facultatii de Constructii Iasi.Treburile stau in acest fel:peretii din cadrul structurilor din lemn-trebuie lasati sa "respire",pentru a prelungi viata acestora. placarea cu polistiren expandat (termosistem- perete mantou)trebuie facuta astfel incit migratia vaporilor din interiorul peretilor sa nu fie impiedicata.: de aceea ploistirenul nu se "lipeste ca la zidarie clasica ci se prinde cu dibluri lasand ininterstitiu pt migrarea vaporilor.
exista un concept despre controlul umiditatiice apare in spatele termosistemului cu o solutie practica structurala(polistirenul are spre osb "canale" ce colecteaza condensul si acesta se dreneaza in partea inferioara a "mantoului"-in acest caz se dispune si folia antiumezala pe partea exerioara a OSB sub ploistiren.(n.a.nu se gaseste in comert polistiren cu caneluri adecvate)cealalta varianta de termoizolare exterioara presupune aplicarea polistirenului pe osb(prin dibluiri)si hidroizolarea peretelui (impotriva ploii in rafale)obtinuta prin tencuiala decorativa .in principiu termoizolatia se dispune in interiorul peretelui- vata bazaltica-rezista la foc si nu permite rozatoarelor sa-si fac cuibsi are calitati termoizolante superioare .
iuliannastase
Postat pe 14 Iunie 2010 17:05
De la: iuliannastase, la data 2010-06-14 17:05:34Va informez ca sustin un curs de case pe structura din cadre usoare din lemn in cadrul Facultatii de Constructii Iasi.Treburile stau in acest fel:peretii din cadrul structurilor din lemn-trebuie lasati sa "respire",pentru a prelungi viata acestora. placarea cu polistiren expandat (termosistem- perete mantou)trebuie facuta astfel incit migratia vaporilor din interiorul peretilor sa nu fie impiedicata.: de aceea ploistirenul nu se "lipeste ca la zidarie clasica ci se prinde cu dibluri lasand ininterstitiu pt migrarea vaporilor.
exista un concept despre controlul umiditatiice apare in spatele termosistemului cu o solutie practica structurala(polistirenul are spre osb "canale" ce colecteaza condensul si acesta se dreneaza in partea inferioara a "mantoului"-in acest caz se dispune si folia antiumezala pe partea exerioara a OSB sub ploistiren.(n.a.nu se gaseste in comert polistiren cu caneluri adecvate)cealalta varianta de termoizolare exterioara presupune aplicarea polistirenului pe osb(prin dibluiri)si hidroizolarea peretelui (impotriva ploii in rafale)obtinuta prin tencuiala decorativa .in principiu termoizolatia se dispune in interiorul peretelui- vata bazaltica-rezista la foc si nu permite rozatoarelor sa-si fac cuibsi are calitati termoizolante superioare .
Domnule iuliannastase, nu va suparati pe mine, nu va critic, vreau doar sa lamuriti cateva afirmatii din mesajul dv. care sant total eronate sau confuze. Putin importa ca dv. predati cursuri la facultate sau mai stiu eu ce, egal, fiecare face in viata ce poate, nu neaparat ce stie, de aceea zic ca ar fi bine sa revizuiti putin mesajul de mai sus si sa scrieti mai clar ce si cum se face in situatia prezentata. Asa ca o remarca ar fi ca folie antiumiditate cum spuneti dv. este un termen putin impropriu, se folosesc termeni ca : folie anticondens, folie bariera de vapori etc. Un alt aspect foarte important mentionat de dv. ar fi cel legat de migratia vaporilor din interiorul peretilor, ea nu trebuie impiedicata. Tocmai ca cel mai iportant este sa se impiedice ca vaporii sa ajunga in interiorul peretilor, etc etc. Nu va suparati pe mine, eu am doar 10 clase si scoala profesionala, de aceea nu imi permit sa va dau lectii, doar sa va fac cunoscute unele nepotriviri, ca sa le spunem asa. Stima.
MIKE_condo
Postat pe 14 Iunie 2010 19:19
m-ati bagat in ceata.intrebarea mea e simpla:pe un perete exterior din osb ,pun polistiren expandat,plasa si gletuiesc,unde dumnezeu se pune folia asta antiumezeala,anticondens,mai e nevoie de ea?
ionelserea2007
Postat pe 15 Iunie 2010 08:59
Stimate Mike,
structura peretelui pe cadre usoare din lemn are o "bariera de vapori" dispusa la interiorul acestuia(pe partea calda) ce nu permite infiltrarea vaporilor in perete si o "bariera antiumezire" dispusa la partea rece a peretelui pentru a impiedica infiltratia apei de ploaie .cele doua bariere difera total una de cealalta.Bariera de vapori nu permite trecerea vaporilor(folie de polietilena) bariera antiumezire permite trecerea vaporilor unidirectional(intr-un sens trec vaporii in celalalt sens este impermiabila .deoarece nu se cunoaste modul de functionare si rolul celor doua bariere se face ades confuzia utilizand termenul de folie anticondens. si vanzatorii de materiale de constructie sunt intr-o confuzie totala si recomanda folii nepotrivite.
daca se dispune o "folie anticondens" pe partea calda si vaporii migreaza in cadrul peretelui se va compromite termoizolatia din interiorul acestuia( 1% umezire vata bazaltica-pierderea capacitatii de termoizolare cu 30 %). Va invit sa participati la un curs de master pentru case pe structura din lemn unde veti avea ocazia sa acumulati cunostinte exacte.
iuliannastase
Postat pe 15 Iunie 2010 15:55
Nu mai este nevoie de bariera antiumezeala!!
iuliannastase
Postat pe 15 Iunie 2010 15:56
multumesc!
ionelserea2007
Postat pe 17 Iunie 2010 09:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Niste raspunsuri? 30 De la: theCat 12 Martie 2009 14:21
cum se poate renova o izolatie exterioara in cazul in care aceasta a suferit o deterioarare pe o portiuna mai mica ? 8 De la: Dekore_Studio 24 Mai 2009 01:06
tencuiala decorativa structurata 6 De la: jojo2711 19 Mai 2010 19:15
video 1 De la: arhi45 5 Mai 2009 21:46
renovare fundatie veche 17 De la: vladion 2 Ianuarie 2012 20:34