Setari Cookie-uri

Constructie casa la rosu

As vrea sa-mi construiesc o casa, dar nu prea stiu preturile? Cam cat m-ar costa sa ridic o casuta la rosu, de 110 mp? Doar parter, 3 dormitoare, 1 living, o bucatarie, si o baie
condo004290
Postat pe 16 Iulie 2010 10:18
Buna,
eu am o firma de constructii si pot sa-ti spun ca o casa la rosu(materiale+manopera) nu te ajunge mai mult de 150-160 euro/mp. Facand o inmultire simpla:110mp x 160euro/mp=17600 euro. Casa o poti avea intr-o luna de zile.
PS. daca folosesti caramida,pretul este cel pe care ti l-am spus. Daca vrei BCA, atunci pretul mai scade cu cca.10-15 euro/mp.
Ne putem auzi la tel. 0766338556,Enache
Sa ai o zi buna
mc_pici_condo
Postat pe 23 Iulie 2010 13:35
nu stiu din ce localitate este din Bucuresti sau din provincie mie mi se pare mult 18000 de euro la nivelul economic actual eu tocmai sunt in constructie la o casa la rosu ,proiectul a fost facut-asa a iesit dupa dimensiunile incaperilor pe care le-am desenat noi acasa la 118 mp.si costa fix 50000 de lei noi adica 500 de milioane cu acoperis cu tigla TONDAC pentru ca si materialele din ce alegi sa fie facuta casa conteaza,caramida daca e tip GVP sau Porothrem sau alte tipuri mai ieftine si de calitate mai proasta.parerea mea e sa incepi cu proiectul si aprobarile necesare autorizatiei de constructie pentru ca in cazul in care nu le ai dureaza luni de zile.cauta sa vorbesti cu cat mai multe firme de constructii-in ziua de azi gasesti gramada cere mai multe oferte alege care ti se pare cel mai credibil pentru ca oricum toti constructoeii vor fura unii mai mult altii mai putin dar de furat fura precis.si angajeaza un diriginte de santier ,oricum vei avea nevoie de el cand vor veni de la inspectia de stat in constructii-care te reprezinta si urmareste toate fazele lucrarii si semnalizeaza necoformitatile-ar fi bine sa il cunosti pentru ca si acesta te ajuta sa nu te escrocheze firma de constructii,zidari particulari fara autorizatii si alte chestii nu iti recomand chiar daca lucreaza mai ieftin pentru ca s-ar putea sa nu stie sa faca lucrarea asa cum trebuie.tinem legatura dac vrei sunt si eu curioasa cu cat reusesti sa o ridici la rosu.
maria1931
Postat pe 23 Iulie 2010 15:32
Va multumesc pentru raspunsuri...momentan trebuie sa ma apuc de acte, de casa de apucam prin toamna. sunt din Bucuresti, casa o sa o facem din caramida si o firma o sa angajez doar pentru mana de lucru pentru ca materialele le iau de la o cunostinta care are un magazin de materiale si preturile sunt destule de bune fata de alte magazine.
condo004290
Postat pe 23 Iulie 2010 17:15
n as vrea s o contrazic pe d na cu firma de constructii insa,una e sa pui pe hartie si alta e sa vezi finalul; cu alte cuvinte ,te va ajunge mult mai mult! si nu mai spun despre finisaje...sotul meu este si el constructor si kiar ne construim o casa p+1+m...ceea ce vreau sa ti spun este k trebuie sa ai mare curaj,dar daca ai banii este ok...succes! pe noi ne a costat mult terenul dar si constructia-suntem abia la acoperis,nici nu vreau sa ma gandesc acum la finisaje,costa enorm...totusi este o mare satisfactie vazand cum se ridica si se adevereste visul de a avea o casa...deci,curaj si bafta tutror celor ce vor o casa!
ella_20_68
Postat pe 27 Iulie 2010 10:23
buna,ella_20_68...nu este vb de contrazis. eu mi-am spus parerea la fel ca si maria1931, doar ca ea era de parere ca 18000 euro este chiar prea mult.adevarul este ca sunt multi constructori si are de unde alege. eu am o firma de constructii si sunt din Tulcea,doar ca deocamdata imi place sa ajut la constructiile de manastiri
pentru condo004290, manopera este de 45 euro/mp(la rosu),......si nici nu trebuie sa pun pe hartie... Totusi,ca sa se stie, un constructor de meserie stie cat il costa materialele pt. un mp de constructie (cca.110-120 euro/mp)...asta ca sa sti cam cat te vor costa materialele..Spor la treaba!
mc_pici_condo
Postat pe 28 Iulie 2010 13:02
cum spuneam,depinde foarte mult de zona in care locuiesti,banuiesc ca in Bucuresti sunt toate mai scumpe decat in provincie.dar sa cumperi de la magazin materiale de constructie atunci cand faci o casa nu am mai auzit.du-te si interseaza-te la producator iti aduc totul la locul casei gratuit,tot ce cumperi de la ei ca sa ma exprim corect.finisajele costa cam cat si constructia la rosu cel mult.mana de lucru exista din plin acum si manopera este mult mai ieftina decat inainte de criza,mai putin de jumatate cat a fost.dar materialele intr-adevar nu s-au ieftinit mult numai la tv tot spun ca s-au ieftinit dar e tot o minciuna ca si altele ale lor.s-a ieftinit manopera.cum spuneam intereseaza_te la fabrica ,la fabrici mai bine spus acolo ei nu au adaos-ul comercial al magazinului si de obicei ofera tot felul de bonusuri.la casa mea e gata fundatia sunt facute cofragurile pt elevatiile pana la cota zero!am avansat foarte mult in doua saptamani.zic eu.
maria1931
Postat pe 30 Iulie 2010 16:33
O sa incerc la producatori mai ales k sotul meu are o masina de tranportat marfa si mai cunoaste si el pe ici, pe colo;). Proiectul nu mi l-am ales de undeva dupa net...am doar niste idei despre cum ar arata casa si cate camere, cati metri(circa 110mp), am gasit pe net un proiect dar pentru terenul pe care il avem mi-ar ocupa toata deschiderea; poate cu unele modificari ar merge. Saptamana viitoare ma duc la un arhitect sa punem ideile pe hartie;) si sa vedem ce o sa iasa. Nu am experienta in constructii, dar presupun ca el o sa-mi spuna si cantitatea de materiale, caramida, etc. Mai am o intrebare pentru maria1931, cam cati bani te duce fundatia casei? Multumesc si o sa va tin la curent.
condo004290
Postat pe 31 Iulie 2010 16:39
Salut tuturor! Nu exista nici o regula care sa spuna ca trebuie sa iei materialele din Bucuresti...le poti comanda de oriunde si mai beneficiezi si de discount. maria1931 nu stiu cu ce firma de constructii iti faci casa, dar daca o fundatie dureaza 2 sapt. atunci casa cand ti-o vor termina??? in ce priveste pretul materialelor chiar este mai ieftin, a scazut la fel ca manopera, doar ca materialele raman la aceeasi calitate iar manopera lasa de dorit...va spun ca acum poti face o casa si cu manopera de 25 euro/mp, dar nu recomand nimanui pretul asta. Cel mai aproape de adevar si de calitate, este de 40-50 euro/mp.
Apropo de depozite...au si ele adaos comercial,cel putin pt. persoanele fizice. Daca vreti sa va cumparati singuri materialele atunci sfatul meu e sa vb. cu constructorul sa le achizitionati pe firma lui.Sigur veti beneficia de niste reduceri.
Spor la treaba tuturor!
mc_pici_condo
Postat pe 1 August 2010 11:15
si parerea mea este ca de fapt constructorul are discount mai mare ca si un necunoscut el ia probabil parte cu tva parte nu sau poate ia cantitati mari dar legalitate perfecta sa nu imi spuna cineva ca exista in tara asta.pai fundatia,compactarea pamantului si ridicarea pana la cota 0 este cea mai multa munca desigur in cazul in care nu stiai si turnarea placii.cu caramida actuala te duci foarte repede ,daca tie sapatura,turnarea in sapatura cofragul ,centurile si ridicarea pana la cota o,care la mine e 1metru si turnarea placii e mult 3 sapatamani atunci nu imi dau seama in cat timp vrei sa ridici o casa care sa nu iti vina in cap intr-o luna?pai tot ce spuneam sapatura fundatiei ,elevatiile compactarea pamantului si placa de pe care pleaca ziduriel din caramida sunt undeva la 160mil lei vechi.nu iti trebuie masina de transport materialele le aduc acasa nu depozitele cum spunea persoana careia i se parea ca dureaza totul prea mult ci FABRICILE PRODUCATOARE ca sa inteleaga si ea iti aduc acasa adica la teren materialele.eu spunema de PRODUCATOR nu de depozite acelea sigur ca au ados comercial.PRODUCATOERUL este cel care la fabrica,DEPOZITUL este cel care le comercializeaza.materialele se pot comanda la fabrica-la producator de oriunde in tara le gasesti adresele pe net daca nu sunt in apropiere.
maria1931
Postat pe 1 August 2010 18:15
uitam sa iti spun-neaparat conform legislatiei actuale ai nevoie de un diriginte de santier care va avea semnatura lui in procesele verbale pe fazele determinante stipulate in proiect-va fi un inginer constructor angajat si desemnat de tine care va lua monstre pentru conformitate la fiecare turnare de beton ,prin asta se verfica certificatele iso de care sunt insotite betoanele in fundatie trebuie un tip de beton,in elevatii alt tip de beton in placa de la cota zero altul in simburi si buiandruci altul dar dirigintele de santier verifica caliatea materialelor tocami ca sa nu cazi in problema mai sus mentionata a calitatii indoielnice a materialelor si a manoperei.nu stiu dar in zona unde lociuesc eu materialele de constructie s-au ieftinit nesemnificativ poate ca si-au pastrat calitatea si de aceea au preturi destul de mari.dar pana una alta o casa de 97 mp doua dormitoare.un living,o bucatarie,o baie,hol,camara,debara ,dressing la 500 de mil lei vechi la rosu-dar si acoperita cu tigla mi se pare un pret superezonabil,zic eu.oricum trebuie sa consulti cat de multe firme de constructii si sa studiezi cu atentie ofertele adica in sensul -cate centuri de fier pun in fundatie si elevatie,respecta tipurile de betoane b150,b200,b100 insotite de certificate iso,ce fel de tigla pun la acoperis pt ca exista de multe feluri si preturi si calitati desigur.proiectul trebuie studiat bine sa stii neaparat ce imensiuni vrei pe fiecare incapere si de acolo,incolo e treaba proiectantului care ar trebui sa iti prezine in format electronic cum va arata casa la finalizare daca iti place aspectul pe toate fatetele.oricum terbuie multa atentei si urmarire a lucrarilor si de catre voi insiva ,la noi de ex sotul meu cand vine de la servici zilnic merge pe santier sa vada cam ce se mai intampla acolo.
maria1931
Postat pe 1 August 2010 19:15
maria1931,trebuie sa recunosc ca ai dreptate la capitolul diriginte de santier, este ceea ce eu recomand tuturor celor care vor sa-si faca o constructie, avand in vedere cate s-au intamplat mai ales pe santierele din Bucuresti.....Acum e bine de stiut ca producatorii vor sa-si dea marfa en-gros, si cand spun asta ma refer la tone de materiale, de exemplu Arabesque este un distribuitor dar cu adaosuri mici...si lista poate continua.Chiar credeti ca firmele de constructii nu ar lua de la producator????firma mea a facut si cateva blocuri de locuinte(ANL) si stiti ce ne-au spus producatorii?ca vor o continuitate in distributia de materiale catre acelasi furnizor.Ei bine, in vremurile astea nimeni nu poate garanta ca vei avea atat de mult de munca incat sa poti lua in fiecare luna tone de materiale...Sa nu uit,maria1931,pretul pe care l-ai dat pt. 97mp este ok,asta vine cam 122-123euro/mp la rosu...betonul care este indicat a-l folosi pt. fundatie,elevatie,s.a.m.d. este B250,fierul este cel care isi schimba dimensiunile odata cu ridicarea constructiei(cu cat urci mai sus cu atat dimensiunile scad, incepi de la ø16 si scazi odata cu nivelul constructiei). Se pune fier mai gros in fundatie(dar bine ar fi sa se foloseasca beton ciclopian...intreaba un proiectant) si in elevatie,apoi placa se armeaza cu plasa(pt. ca leaga mai bine intreaga suprafata), la stalpi se poate folosi ø14...si tot asa.In ce priveste timpul de executie aici difera de constructor,daca are sau nu utilajele necesare.Eu abia am terminat o constructie la rosu intr-o luna, e adevarat ca timpul de executie mai tine si de cati muncitori lucreaza pe santier.Doamna in cauza(de la Ghindaresti-Constanta) a fost foarte multumita.
Spor la treaba tuturor!
mc_pici_condo
Postat pe 3 August 2010 11:42
am si eu o intrebare si anume placa peste elevatie adica cota zero se toarna peste elevatii sau se toarna pe fiecare incapere separat cum spun e constructorul meu?eu sincer credeam ca se toarna toata intr-o bucata peste elevatiile umplute cu pamant si balast ,dar acum aflu ca de fapt de pe elevatii se porneste zidaria din caramida apoi se va turna placa in fiecare incapere separat.chiar nu mai stiu ce sa cred si cum e corect.va rog foarte frumos sa imi spuneti parerea voastra.
maria1931
Postat pe 5 August 2010 19:13
Hmmm....180 de mii de euro este mult. A fi un arhitect/constructor bun inseamna a tine cheltuielile in frau cap-coada cu variabile reduse. Cat incearca sa para de docil si de bine pregatit cel care a raspuns, pretul este mult peste realitate
oddee
Postat pe 6 August 2010 18:02
18.000 de euro ceea ce e foarte posibil la nivelul Bucuresti-ului 180.000 e o nebunie ,trebuie sa fie o supervila si la nivelul preturilor actuale nici aceea nu cred ca se mai vinde cu 180.000 de euro.pur si simplu nu exista bani ,nu ca nu ar fi constructii care sa valoreze acesti bani ,dar nu o casa la rosu cum spunea doamna ca isi va face.nu mi-a raspuns nimeni daca placa peste fundatie se toarna ca un tot unitar sau se toarna pe camere dupa ce zidurile vor fi ridicate.pls sa imi raspundeti.
maria1931
Postat pe 7 August 2010 14:46
eu chiar in momentul de fata construiesc o casa de 144mp amprenta , din caramida soceram de 24 dar trebuie sa stii ca pretul de 160 euro pe mp nu este chiar corect . dupa inceperea lucrarilor vei constata ca devizele estimative incep sa creasca . Sugestia mea esta sa mergi la cat mai multe firme si chiar poti contacta si particulari .Esential este sa primesti cat mai multe oferte , si nu fi atrasa de preturile foarte mici. mult succes. Nu uita toti vor sa munceasca , daar depinde de cat de seriosi pot fi .
ionelpetreaca
Postat pe 7 August 2010 23:55
daca este vorba despre placa peste elevatii , clar ca se toarna peste toata elevatia si cel mai important este sa fie lasate mustati de priderea plasei pentru placa . cea ce se toarna peste fiecare camera , se numeste sapa si nu face parte din structura de rezistenta ci doar de egalizare cota nivel .
ionelpetreaca
Postat pe 7 August 2010 23:59
multumesc pentru raspuns asa si era logic sa se taorne peste toata suprafata intr-un tot unitar nu peste pamantul din umplutura sa-mi taorne sape .e o aiureala daca nu toarna placa peste toata suprafata caut alt constructor si cu asta basta,culmea e ca si dirigintele desantier care cica ma reprezinta pe mine spune ca asa se face asta e modalitatea sa plece cu zidaria din caramida de pe elevatii si apoi sa toarne sapele alea separat in fiecare incapere.de aceea nu mai stiam ce sa cred.mai ales ca aici nu exista nici pivnita ,nici demisol deci sapele vin direct pe balastul cu care au umplut elevatiile pana la cota 0 care e 1 metru de la sol.
maria1931
Postat pe 8 August 2010 13:42
Maria! Daca optezi pentru a turna placa peste elevatii trebuie sa mai tii cont de un aspect ,pamantul de umplutura sau moluzul , dupa caz, se compacteaza in prealabil prin inundarea cu apa mai multe zile succesive, sau prin compactare pe stratuuri de maximu 40 de cm , pentru placa peste elevatii sa stii ca trebuie sa mai acorzi inca 5 zile constructorului pentru sa compacta umplutura .
ionelpetreaca
Postat pe 8 August 2010 19:43
De la: condo004290, la data 2010-07-16 10:18:23As vrea sa-mi construiesc o casa, dar nu prea stiu preturile? Cam cat m-ar costa sa ridic o casuta la rosu, de 110 mp? Doar parter, 3 dormitoare, 1 living, o bucatarie, si o baie
la trei dormitoare >>minim doua baii. pretul este corect daca fundatia este adanca de 1.40m >> SFAT : FA INAINTE DE-A INCEPE LUCRAREA UN >> STUDIU GEO ! SI ATUNCI VEI STII EXACT DACA : ADANCIMEA ESTE CORECTA >DACA ZONA ESTE INUNDABILA ,> NU TE GRABII ..... SI SA STII CA FINISAJELE COSTA ~ DE TREI ORI MAI MULT !! >>LA ROSU INSEAMNA : CASA SA FIE INCHISA DEFINITIV = ACOPERIS!
kudika080388
Postat pe 8 August 2010 23:31
De la: mc_pici_condo, la data 2010-07-23 13:35:09Buna,
eu am o firma de constructii si pot sa-ti spun ca o casa la rosu(materiale+manopera) nu te ajunge mai mult de 150-160 euro/mp. Facand o inmultire simpla:110mp x 160euro/mp=17600 euro. Casa o poti avea intr-o luna de zile.
PS. daca folosesti caramida,pretul este cel pe care ti l-am spus. Daca vrei BCA, atunci pretul mai scade cu cca.10-15 euro/mp.
Ne putem auzi la tel. 0766338556,Enache
Sa ai o zi buna
DUPA CE S-A TURNAT FUNDATIA >> NU-I VOIE 28 DE ZILE SA PUI CARAMIDA PE EA !! ASA CA DUREAZA ~ MINIM 5 LUNI >>TINAND SEAMA SI DE PLACA PESTE PARTER >> ASREPTI =2 LUNI ....
kudika080388
Postat pe 8 August 2010 23:36
De la: condo004290, la data 2010-07-23 17:15:41Va multumesc pentru raspunsuri...momentan trebuie sa ma apuc de acte, de casa de apucam prin toamna. sunt din Bucuresti, casa o sa o facem din caramida si o firma o sa angajez doar pentru mana de lucru pentru ca materialele le iau de la o cunostinta care are un magazin de materiale si preturile sunt destule de bune fata de alte magazine.
O CASA SE INCEPE IN MARTIE CAND SE DEZGHEATA PAMANTUL!! Ai de grija ca proiectul sa fie >> detalul de executie >> ADICA SA AIBA TOATE PLANURILE CU EXTRAS DE ARMATURA >PANA L DETALUL DE PRINDERE ACOPERISSS.. NU TE GRABII ! CASA O FACE PENTRU O VIATA !!
kudika080388
Postat pe 8 August 2010 23:59
Pentru kudika080388, in primul rand nu se pune peste fundatie caramida...ordinea in care se fac lucrarile este :1.fundatie,2.elevatie,3.umplerea si compactarea umpluturilor pe camere,4.placa peste elevatie(asta trebuie sa fie turnata pe toata suprafata) si tot asa.Retine ca dupa ce s-a intarit betonul de la placa parter(cam 5 zile pe caldurile astea,timp in care trebuie udat mereu ca sa nu crape)te poti apuca de zidarie. Ceea ce stii tu de 28 zile este defapt ca, placa dintre parter si mansarda trebuie sa stea cofrata si cu popi de sustine pt. ca este suspendata si in tot timpul asta de 28 zile betonul inca lucreaza.Asta nu inseamna ca nu te poti apuca de treaba dupa cca.5 zile,cum ziceam si mai devreme.Explicatie e simpla...daca se decofreaza placa, pot aparea fisuri pe parcurs din cauza greutatii. Multe echipe de constructori aleg sa nu munceasca pe perioada acestor 28 de zile, din diferite motive: fie ca mai au si alta lucrare, fie prefera sa traga putin de timp ca sa aiba de munca pana spre iarna(poate atunci se apuca si de finisaje!?),sau pur si simplu se mai odihnesc si ei.
Si sa nu uit...nu exista o regula cand sa incepi constructia unei case.Daca vrei un sfat...eu as alege vara sau inceputul toamnei, atunci cand nu e prea multa umezeala din cauza ploilor.Umezeala iti poate strica santurile pt. fundatii(sunt destui care au patit-o), iar frigul iti poate ingheata betonul...
mc_pici_condo
Postat pe 9 August 2010 12:13
condo are dreptate,in martie se spune ca este cel mai bine de inceput o constructie ,deci din cate am inteles este corect sa se toarne placa peste elevatii ca un tot unitar,da stiu ca trebuie compactat pamantul inainte de a se turna placa se compacteaza atat natural car si artificial ca sa se indese cat mai bine si asa exista pericolul ca placa sa selase ,apoi se pune pietris pentru ruperea capilaritatii,apoi folie de polietilena ,polistiren extrudat de 4,5 cm apoi placa care desigur se uda cat se poate de des,unii lasa cateva zile sa curga tot timpul apa pe ea,zi si noapte.dar eu nu pricep de ce constructorul meu vrea neaparat doar sape peste folie si polistiren si nu vrea placa unitara peste toata elevatia.asta trebuie eu sa investighez.ah ,spunea cineva mai sus de studiu geodezic ca ar terbui facut FARA ACEST STUDIU CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE NU POTI INCEPE PROIECTUL.se incepe cu studiu geotehnic,asta desigur dupa ce iti elibereaza primaria certificatul de urbanism...etc dar toate astea ti le spune proiectantul el te va indruma clar de toti pasii pe care trebuie sa ii faci in demararea proiectului DAR GRABESTE-TE TOATE NENOROCITELE ASTAE DE AVIZE DUREAZA O CARUTA DE TIMP SI E DEJA AUGUST LA MIJLOC.BAFTA!
maria1931
Postat pe 9 August 2010 16:37
De la: mc_pici_condo, la data 2010-08-09 12:13:27Pentru kudika080388, in primul rand nu se pune peste fundatie caramida...ordinea in care se fac lucrarile este :1.fundatie,2.elevatie,3.umplerea si compactarea umpluturilor pe camere,4.placa peste elevatie(asta trebuie sa fie turnata pe toata suprafata) si tot asa.Retine ca dupa ce s-a intarit betonul de la placa parter(cam 5 zile pe caldurile astea,timp in care trebuie udat mereu ca sa nu crape)te poti apuca de zidarie. Ceea ce stii tu de 28 zile este defapt ca, placa dintre parter si mansarda trebuie sa stea cofrata si cu popi de sustine pt. ca este suspendata si in tot timpul asta de 28 zile betonul inca lucreaza.Asta nu inseamna ca nu te poti apuca de treaba dupa cca.5 zile,cum ziceam si mai devreme.Explicatie e simpla...daca se decofreaza placa, pot aparea fisuri pe parcurs din cauza greutatii. Multe echipe de constructori aleg sa nu munceasca pe perioada acestor 28 de zile, din diferite motive: fie ca mai au si alta lucrare, fie prefera sa traga putin de timp ca sa aiba de munca pana spre iarna(poate atunci se apuca si de finisaje!?),sau pur si simplu se mai odihnesc si ei.
Si sa nu uit...nu exista o regula cand sa incepi constructia unei case.Daca vrei un sfat...eu as alege vara sau inceputul toamnei, atunci cand nu e prea multa umezeala din cauza ploilor.Umezeala iti poate strica santurile pt. fundatii(sunt destui care au patit-o), iar frigul iti poate ingheata betonul...
draga mea ,draga >> NU-I FAC TEORIA EVOLUARII CONSTRUCTIEI > :fundatia = sapatura+cofrare +turnare = CATE ZILE ?? ==ELEVATIA = CATE ZILE ?? =LA UMPLERE >>>CARE UMPLERE ?? PAMANTUL CARE IL SAPII DE LA FUNDATIE IL PUI IN ALVEOLELE = EI ..COMPACTAREA PAMANTULUI DUREAZA >> DACA SE FACE CA LA CARTE !! CAT???=PLACA CARE SE TOARNA LA PARTER >> ..IN 5 ZILE ..?! SI PE URMA NU TREBUIE SA O IZOLEZI ???>BITUM+ CARTON ASFALTAT SI DUPA 28 DE ZILE URCI CARAMIDA >> ASA CA >>TOT 5 LUNI DUREAZA CASA EXECUTATA LA ROSU CU CAPAC ! >CARE AI OBLIGATIA SA O UZI PERMANENT 28 DE ZILE ! >> SI ASATA DACA A FOST BINE VIBRAT BETONUL !! ma rog ..DOAMNA TREBUIE SA STIE CA UN CONSTRUCTOR BUN FACE O CASA ,DOAR PARTER IN 5 LUNI ! ...nu intr-o luna ... iar betonul nu ingheata, draga mea... contine si aditivii si POTI TURNA SI LA -5 GRADE !! LA 15 MARTIE SE INCEPE O CASA >> DACA NU PLOUA RAU ... AVAND FASONATA ARMATURA > O PUI SI INTR-O ORA INCEPI TURNAREA ... SI TOT 5 LUNI SE TERMINA !!
kudika080388
Postat pe 9 August 2010 18:24
nu exista sa dureze 5 luni constructia unei case parter la rosu!ceea ce spui e o aberatie!eu am cunostinte care si-au facut la cheie o casa parter + mansardare ,dar LA CHEIE!in 8 luni apoi s-au mutat in ea si e ok! ce s-ar intmpla dac un constructor ar mocai o casa parter 5 luni?cu siguranta el ar falimenta si beneficiarii ar dispera.compactarea pamantului din alveole se paote face superok artificial si natural in combinatie.asa ca nu mai speria lumea cu prostii.
maria1931
Postat pe 10 August 2010 17:23
De la: maria1931, la data 2010-08-10 17:23:23nu exista sa dureze 5 luni constructia unei case parter la rosu!ceea ce spui e o aberatie!eu am cunostinte care si-au facut la cheie o casa parter + mansardare ,dar LA CHEIE!in 8 luni apoi s-au mutat in ea si e ok! ce s-ar intmpla dac un constructor ar mocai o casa parter 5 luni?cu siguranta el ar falimenta si beneficiarii ar dispera.compactarea pamantului din alveole se paote face superok artificial si natural in combinatie.asa ca nu mai speria lumea cu prostii.
UITE [pentru aceastE "explicatii"?! ] imi castig eu PAINEA ,BUNA PAINE ! >>"NORMAL " constructorul ?! trebuie sa castige INCALCAND TOATE NORMELE ,si privin si devizul in regie proprie ....>SIRUCRURA UITE CUM FAEM : DACA DOAMNA DIN PRIMA ZI ,CAND VIN TOPOMETRISTII SI PANA CAND CASA ARE CAPAC ,SE FINALIZEAZA INTR-O LUNA >>>eu fac cinste la Izvorani !! O.K.??? NU GLUMESC!
kudika080388
Postat pe 11 August 2010 18:38
De la: kudika080388, la data 2010-08-11 18:38:08
De la: maria1931, la data 2010-08-10 17:23:23nu exista sa dureze 5 luni constructia unei case parter la rosu!ceea ce spui e o aberatie!eu am cunostinte care si-au facut la cheie o casa parter + mansardare ,dar LA CHEIE!in 8 luni apoi s-au mutat in ea si e ok! ce s-ar intmpla dac un constructor ar mocai o casa parter 5 luni?cu siguranta el ar falimenta si beneficiarii ar dispera.compactarea pamantului din alveole se paote face superok artificial si natural in combinatie.asa ca nu mai speria lumea cu prostii.
UITE [pentru aceastE "explicatii"?! ] imi castig eu PAINEA ,BUNA PAINE ! >>"NORMAL " constructorul ?! trebuie sa castige INCALCAND TOATE NORMELE ,si privind si devizul ,CONSTRUCTORUL CASTIGA 200% [in regie proprie la structura ,NU MAI ESTE VOIE UITE CUM FAEM : DACA DOAMNA DIN PRIMA ZI ,CAND VIN TOPOMETRISTII SI PANA CAND CASA ARE CAPAC ,SE FINALIZEAZA INTR-O LUNA >>>eu fac cinste la Izvorani !! O.K.??? NU GLUMESC!
ma rog...se tot taie ,,,si eu revin cu COMPLECTARIILE ...
kudika080388
Postat pe 11 August 2010 18:42
De la: maria1931, la data 2010-08-10 17:23:23nu exista sa dureze 5 luni constructia unei case parter la rosu!ceea ce spui e o aberatie!eu am cunostinte care si-au facut la cheie o casa parter + mansardare ,dar LA CHEIE!in 8 luni apoi s-au mutat in ea si e ok! ce s-ar intmpla dac un constructor ar mocai o casa parter 5 luni?cu siguranta el ar falimenta si beneficiarii ar dispera.compactarea pamantului din alveole se paote face superok artificial si natural in combinatie.asa ca nu mai speria lumea cu prostii.
>>>Eu iti multumrsc frumos pentru VIRUSII introdusii ..DAR ...MI-AI CONFIRMAT CA-MI MERIT PORECLA DE :>sgriptii ,pusa de "onorabilii "mei colegi > si>N-AI STIUT CA FIIND PRINTRE PUTINII CARE AU PLATIT LICENTA >> CEI DE PESTE OCEAN>STERG TOATE "rahaturile.."! >>DAR INVITATIA RAMANE VALABILA ! Ador SA APAR BANII CELOR ,CARE CU TRUDA II STRANG! SI mai ador cand ,in competitie INTRA VRE-O 5 CONSTRUCTORII si eu senioara >>si HI. HI . CASTIG! sgriptii te asteapta la o cafeluta .....
kudika080388
Postat pe 11 August 2010 19:06
De la: maria1931, la data 2010-08-09 16:37:22condo are dreptate,in martie se spune ca este cel mai bine de inceput o constructie ,deci din cate am inteles este corect sa se toarne placa peste elevatii ca un tot unitar,da stiu ca trebuie compactat pamantul inainte de a se turna placa se compacteaza atat natural car si artificial ca sa se indese cat mai bine si asa exista pericolul ca placa sa selase ,apoi se pune pietris pentru ruperea capilaritatii,apoi folie de polietilena ,polistiren extrudat de 4,5 cm apoi placa care desigur se uda cat se poate de des,unii lasa cateva zile sa curga tot timpul apa pe ea,zi si noapte.dar eu nu pricep de ce constructorul meu vrea neaparat doar sape peste folie si polistiren si nu vrea placa unitara peste toata elevatia.asta trebuie eu sa investighez.ah ,spunea cineva mai sus de studiu geodezic ca ar terbui facut FARA ACEST STUDIU CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE NU POTI INCEPE PROIECTUL.se incepe cu studiu geotehnic,asta desigur dupa ce iti elibereaza primaria certificatul de urbanism...etc dar toate astea ti le spune proiectantul el te va indruma clar de toti pasii pe care trebuie sa ii faci in demararea proiectului DAR GRABESTE-TE TOATE NENOROCITELE ASTAE DE AVIZE DUREAZA O CARUTA DE TIMP SI E DEJA AUGUST LA MIJLOC.BAFTA!
>>DOAMNAAAAAAAAAAAAAA >>>PRIMUL LUCRU CARE-L FACI ,CHIAR INAINTE DE-A CUMPARA PAMANTUL ,ESTE : STUDIUL GEO!! 1- Na ...dau si consultatii ....in loc sa ma culc ,,,PRIN STUDIUL GEODEZIC >>AFLU COMPONENTA PAMANTULUI PANA LA 6 M SI>>> SI IZVOIARELE SUBTERANE >>LA CE ADANCIME SUNT >PASUL 2= NUMAI ASA CONSTRUCTORUL HOTARASE FACAND PROIECTUL >>LA CE ADANCIME FACE FUNDATIA SI DACA PERMITE SA SE FACA SI SUBSOL ...EX: "colegii de-ai mei ,cumpara in satul DUSESTI ,langa Piatra Neamt o casuta vecheeeeeeeeeee pe un pamant de 19.000 de mp si >>>ZONA SUPERBA >>DAR si acum dupa 10 ani >>N-AU PUTUT SA-SI CONSTRUIASCA O CASA >>PTR. CA APA ESTE LA -0.80>>> mizerie mare >>TOATA APA DIN ZONA ESTE INFESTATA CU FECALOIDE >> si lumea bea ...mai te duci si la wc.si te MUSTRA CONSTIINTA ,CA SI TU O INFESTEZI->APA !! doamnaaaaaaaaaa >>certificatul de urbanism ,se da dupa cei facut "un proietel " >ASTA FAC IN GENERE PROIECTANTII >>un proietel ?!>++++>NU UN PROIECT >DETALUL DE EXECUTIE ... MAI ALES CA PROIECTANTUL ESTE OBLOGAT SA ASISTE LA TURNARI SI SA ISCALEASCA PROCESUL VERBAL IMPREUNA CU INGINERUL AUTORIZA .. >>IAR AVIZELE IN PROVINCIE >>SUNT MAI PUTINE SI SE IAU ~O LUNA >>DAC PLATESTI URGENTAREA IN DOUA SAPTAMANI... AR fi multe de spus dar...imi este somnnnnnnnnnnn>>NOAPTE BUNA TUTURORRRRRRRRRRR
kudika080388
Postat pe 11 August 2010 22:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Costuri case prefabricate 46 De la: kudika_1040184 14 Noiembrie 2021 01:12
Salut 4 De la: kudika_985172 7 Aprilie 2015 11:21
La ce e bun un arhitect? 45 De la: arhint 30 Ianuarie 2013 14:16
FOTOTAPET PERSONALIZAT TABLOURI PERSONALIZATE www.pdkraft.ro 1 De la: pdkraft 11 August 2010 18:11
AJUTOR ! CAUT UN STUDENT CARE SA-MI FAC UN PROIECT 1 De la: kudika_1009914 19 Mai 2016 13:18