Setari Cookie-uri

Constructie casa la rosu

pentru kudica 08333.....cu sfaturi in constructii...CE TAMPENII VORBESTI?????????????CE VIRUSI TI-AM TRIMIS ?poate chiar ai nevoie de somn,incontestabil!acum mai aud si faza ca nu am voie sa pun caramida pe fundatie 28 de zile!!!!!!!!!!!du-te draga si culca-te iti garantez ca ma voi muta in casa aceea facuta cam in doua luni jumatate la rosu desigur si nu voi avea nici o problema.e posibil cu idioteniile tale sa fii cosmarul multor constructori dar eu nu sunt constructor eu acum imi construiesc la rosu o casa parter cu 3 camere,bucatarie si baie nimic altceva deci clar sa-ti fie NU SUNT CONSTRUCTOR!SOMN USOR!
maria1931
Postat pe 14 August 2010 14:19
maria normal ca poti zidi peste fundatii ... cine te sfatuieste nu este constructor , ci eventual un ingineras -a,...daca nu ai turnat placa peste fundatii nu este o crima , dar nu uita de compactari cum te-am explicat , in fond tu faci casa fara etaj asa ca nu este imperios necesar sa torni placa peste fundatii.si daca stalpii sunt armati cu pc de 14 poti sa nici nu torni placa peste ci sa mergi pe un pod fals din grinzi de lemn de 15 -15 . deasupra grinzilor de pune asteriala si se aplica polistiren iar dedesuptul lor se monteaza gips carton cu vata minerala de 10 si ai facut ce ma i buna termoizolatie .Atentie sub zidarie sa nu pui carton bitumat , ci membrana hidro din aia cu crampoane care se pune la piscine sau sub covorul asfaltic. bafta si mai vb .....scuze ca am uitat ..... la multi ani fericiti si dumnezeu fie cu tine in tot ce faci!
ionelpetreaca
Postat pe 14 August 2010 17:10
multumes pentru raspuns,dar din pacate subzidarie au pus deja covor bitumint sau asa ceva.sper sa nu traga umezeala pentru ca totusi cota zero e la 1,10 m de la nivelul solului iar umplutura au compactat-o calumea acum mai pun 15-20 cm de pietris-balast parca se numeste.nu stiu dar socrii mei au o casa din anii 75 nu se auzise de covor bituminos si nu mai stiu eu ce folii si totusi nu au strop de umezeala pe peretii de igrasie nici pomeneala,e drept ca si casa lor e inalta de la nivelul solului,nu stiu chiar cat dar e inalta.sper sa fie ok cu bitumul acela,apoi peste balast vine folie de polietilena si polistiren extrudat de 4,5 cm apoi sapa, apoi iarasi polistiren extrudar,burete ,plasa si apoi parchet.sper sa spuneti si voi ca e ok.
maria1931
Postat pe 16 August 2010 15:22
Buna, maria...nu este nici o problema ca s-a pus sub zidarie carton bitumat. Sigur nu vei avea umezeala daca inaite de a turna placa la parter ai pus folie polietilena,polistiren...si toate celelalte.
mc_pici_condo
Postat pe 17 August 2010 10:38
eu nu vreau sa intru in polemica cu nineni , dar sub placa peste parter nu se pune nimic , nici folie nici carton ... nimic , acel beton sta pe salteaua de balastru sau pietris pentru a crea ruperea capilaritatii, daca pui folie unde va merge condensul (apa din sol) ... sus in beton evident! daca se doreste izolatie hidro si termo aceea se face intre placa de beton si sapa de egalizare , sub sapa poti pune ce vrei tu ,deci nu mai confundati etapele si conditiile de constructie , am tot vazut fel si fel de comentarii ... va doresc o seara placuta tuturor !
ionelpetreaca
Postat pe 17 August 2010 20:39
De la: ionelpetreaca, la data 2010-08-17 20:39:12eu nu vreau sa intru in polemica cu nineni , dar sub placa peste parter nu se pune nimic , nici folie nici carton ... nimic , acel beton sta pe salteaua de balastru sau pietris pentru a crea ruperea capilaritatii, daca pui folie unde va merge condensul (apa din sol) ... sus in beton evident! daca se doreste izolatie hidro si termo aceea se face intre placa de beton si sapa de egalizare , sub sapa poti pune ce vrei tu ,deci nu mai confundati etapele si conditiile de constructie , am tot vazut fel si fel de comentarii ... va doresc o seara placuta tuturor !
multumesc domnu
kudika080388
Postat pe 18 August 2010 18:18
buey ...388-le! si la zidarie te pricepi? bata-te voia lui d-zeu!
da tu vad ca le stii pe toate! apoi cum de nu stii sa-ti intorci poza aia din avatar,
sa ne bucuram si noi de imaginea unei asa "pricepute"?
100101
Postat pe 18 August 2010 18:32
Salutari tuturor...
...adevarul e ca ma impresioneaza poza aia... , imi aduce aminte ca lumea a inceput sa se intoarca cu susul in jos...388-ul mai are putin. Nu vreau sa fiu rea dar parca prea le sti pe toate. Ceea ce observ eu de ceva timp e ca cea care a deschis topicul asta nu a mai dat nici un semn de viata si poate ca doar se amuza de raspunsurile noastre.Oare ma insel???? Oricum ar fi ma simt obligata sa recunosc ca fiecare avem de invatat cate ceva, si nu ma refer doar la domeniul constructii...
mc_pici_condo
Postat pe 19 August 2010 10:20
va multumesc celor care nu ia in ras ascet topic , ... cei care au chef de caterinca eu propun sa-i trimetem in alte topicuri ... de fapt pe unde mai posteaza ei...fratilor nu mai se pote cu asemenea eminente. am toata stima pt voi cei care intrati aici pentru schimb de opinii si nu pentru inhibarea frustarilor de orice fel .
ionelpetreaca
Postat pe 20 August 2010 00:33
Lasa ionele, nu ne multumi ca n-avem nevoie de multumiri!
cand ne multumesti, parca ne amintesti de vremurile lu` impuscatu! numai ala, mai primea multumiri la congresele PCR
100101
Postat pe 20 August 2010 19:25
ce oameni tampiti,388 si kyru.nu vad sensul sa intri pe un topic daca nu te intereseaza despre ce se vorbeste acolo.da, cine a deschis topicul nu mai spune nimic.poate s-a incurcat in birocratia romaneasca si s-a razgindit afland cate avize tampite si alte alea ai nevoie pentru a-ti ridica o casa.am trecut si eu prin asta si la un moment dat eram in pragul disperarii.
maria1931
Postat pe 21 August 2010 18:14
mereu in romanica va fi asa , pt ca astia nu se gandesc decat sa ia banii la oameni si sa-i faca sa dispere ... maria sa nu crezi ca noi constructori o ducem mai bine , dar indiferent ce vor face ei nu se pot pune in fata progresului... asta e pt kyru ...
daca la noi se tinea seama de bunul simt si de unele treburi elementare nu mai aveam milionari pe banda rulanta...deci birocratia cu treaba ei iar noi cu treaba noastra , acum ce trebuie sa facem daca nu sa trecem peste toate si sa ne continuam ralizarea obiectivelor , asta chiar cu pretul disperari temporeare. maria cand iti vei termina constructia tu stii ca vei fi cea mai fericita femeie poate asa e si cu cine a deschis acest topic , poate a terminat si nu mai trebuie sa stea pe aici !
ionelpetreaca
Postat pe 21 August 2010 21:52
sigur voi fi fericita dar pana voi reusi sa ma mut acolo va mai terce mult timp,va trebui sa vand apartamentul de la bloc unde locuiesc ca am bani pentru finisaje,dar la rosu in maximum 3 saptamani cred ca va fi gata,e drept in vara asta si timpul a tinut cu mine si din 17 iulie de cand a inceput firma lucrarile nu a plouat prea mult adica mai deloc si astfel s-a putut lucra bine dar asa e cand privesti casa pe care ai visat sa o ai desi e la rosu doar ai o enorma satisfactie.
maria1931
Postat pe 22 August 2010 18:00
dragii mei, ceea ce ne "omoara" in tara noastra este si va fi BIROCRATIA.Daca cea care a deschis topicul si-a realizat problemele cu avizele sau poate a si inceput sa construiasca, ar trebui poate sa ne mai dea un semn din cand in cand.Totusi sa nu uitam ca si pe asta(stresul birocratiei) il putem evita. Sunt multe PFA-uri sau firme care se pot ocupa de asta in locul nostru, si nici nu costa prea scump.Cam cat ati fi dispusi sa platiti pentru linistea voastra???
In final ma bucur ca am intrat pe topicul asta...indiferent daca parerile noastre,pro sau contra, sunt luate in seama. E placut sa mai cunosti si alte pareri sau doar sa comunici.Nimeni nu este perfect si cred ca toti avem de invatat inca.
mc_pici_condo
Postat pe 22 August 2010 18:44
hai sa va spun cu e de exempu in spania .acolo se aproba puz-ul ... pai dragilor , nu ai sa vezi autorizatie de constructie aprobata pana primaria nu finalizeaza canalizarea strada si utilitatile ... deci !la noi mai cu mot suntem exact pe dos , isi face omu casa se imbolnaveste vro 2 ani cu nervi , si cad sa fie fericit si el , hopa ca dac ploua mai tare , ori e inundat ori trebuie sa iasa de pe strada cu tancu. pacat de tara asta si de oamenii ei , ca e condusa de 20 ani de imbecili!...mama ei de viata da ce bine traim...
ionelpetreaca
Postat pe 23 August 2010 12:16
ai dreptate ionelpetreaca,asa a fost si in cazul meu nu era apa nu era canalizare,nu asfalt dar strada era in zona A pentru ca este foarte aproape de centru,am nevoie de fosa ecologica sau septica,apa am tras-o din conducta particulara a vecinului,samd.dar e zona A si toate taxele cele mai scumpe,in zonele B,C,D in ordinea alfabetica scad taxele.apropo sapa din interiorul camerelor cat trebuie sa fie de groasa minimum?cineva a deschis acest topic si am beneficiat si eu de informatii si de parerile voastre,va multumesc pentru sfaturi.
maria1931
Postat pe 23 August 2010 18:43
da maria , asa este nu conteaza zona ,taxele sunt mari iar utilitati nu ... pai nu am spus eu ca traim in tara lu gica contra ... sapa , ai doua variante daca ai turnat beton inainte pe camere e bine sa fie intre 3 -6 cm ,... daca nu ai turnat beton trebuie sa fie de 8 -12 cm, dar vezi u sapa asta se face semi uda , pentru ca tine si de egalizare , peste ea poti face pardoseala ,.. gresia parchetrul ... ce vrei u sa mai pui jos, daca baga apa ca la beton aia nu a sapa ... deci sa-mi spui pe ce pui sapa, pe beton sau pe salteaua de balastru ... o zi buna!
ionelpetreaca
Postat pe 24 August 2010 12:49
Ma scuzati ca ma bag si eu in seama.
Am nimerit din intamplare dar m-am crucit cand am vazut ce de specialisti s-au adunat aici si ce de-a indicatii aiurite se " vand "
Chiar imi este rusine ca unii spun ca sunt ingineri sau ca au firme de constructii, deci sunt colegi cu mine.
Iar despre particulari, adica cei ce doresc sa-si construiasca vile la preturi mici, mici, mici nu pot spune decat " SUNTETI JALNICI " Voi va credeti la piata , credeti ca va plimbati pe la tarabe si strigati de bucurie cand ati gasit legatura de patrunjel cu 0,00000023 mai ieftin.Aici nu suntem la piata.Din fericire.
Iar firmele aparute mai rau ca ciupercile dupa ploaie cu patroni de tot felul- cizmari, lautari cofetari nu au facut decat sa marginalizeze si sa intineze conceptul de constructor si constructie.NU TOTI CEI CARE AU 10 OAMENI CARE ISI TARAIE IZMENELE DINTR-O PARTE IN ALTA SI TIN MISTRIA PRECUM PAHARUL DE BERE AU DREPTUL SA PRACTICE ACEASTA MESERIE SI SA SE LAUDE CA sunt PATRONI.
Iar domnului care spune ca un mp/casa costa..... se inseala amarnic. El sigur provine din categoria pietarilor care cumpara varza cu un pret si o vinde cu alt pret.Un mp de casa poate sa aiba preturi diferite pentru acelasi tip de casa.ATAT.In rest preturile difera functie de solutia de fundare, de teren, daca vila este cu demisol sau fara, si de multe alte lucruri.Asa ca nu puneti toate lucrurile in aceeasi oala.Nu va iesi decat un ghiveci.Asa ca voi proprietarilor faceti-va un proiect ca lumea- chiar daca va va costa ceva.
Nu va zgarciti la tarite si va ieftiniti la faina , faceti-va si un deviz care va va spune cam cat va costa casa si nu va scobiti in nas si deschideti topicuri sinistre despre CUM SE FACE O CASA. Asta e o meserie si nu o poate face orice clampau.Numai de bine !
YullyNar3
Postat pe 24 August 2010 17:01
De la: ionelpetreaca, la data 2010-08-24 12:49:04da maria , asa este nu conteaza zona ,taxele sunt mari iar utilitati nu ... pai nu am spus eu ca traim in tara lu gica contra ... sapa , ai doua variante daca ai turnat beton inainte pe camere e bine sa fie intre 3 -6 cm ,... daca nu ai turnat beton trebuie sa fie de 8 -12 cm, dar vezi u sapa asta se face semi uda , pentru ca tine si de egalizare , peste ea poti face pardoseala ,.. gresia parchetrul ... ce vrei u sa mai pui jos, daca baga apa ca la beton aia nu a sapa ... deci sa-mi spui pe ce pui sapa, pe beton sau pe salteaua de balastru ... o zi buna!


niciodata sapa cu s de la sarpe nu se pune pe balastru ci pe o placa de beton armat cu plasa,CHIAR DACA ESTE CASA " PE PAMANT" deci nu are demisol
Sapa nu se pune pe pamant oricat de bine ar fi compactat si nici pe balast. CLAR. Iar toti cei care fac asta sunt niste tarani
Iar BALASTRU niciodata nu a fost albastru. Sa stabilim odata pentru totdeauna SE SPUNE BALAST mai constructori de duminica.mai puneti si voi mana pe o carte daca tot vreti sa va faceti case , nu deschideti discutii pe forum.Sau dati la facultate.Iesiti in avantaj
YullyNar3
Postat pe 24 August 2010 17:10
De la: silviu_m74, la data 2010-08-23 18:59:35
De la: condo004290, la data 2010-07-23 17:15:41Va multumesc pentru raspunsuri...momentan trebuie sa ma apuc de acte, de casa de apucam prin toamna. sunt din Bucuresti, casa o sa o facem din caramida si o firma o sa angajez doar pentru mana de lucru pentru ca materialele le iau de la o cunostinta care are un magazin de materiale si preturile sunt destule de bune fata de alte magazine.
putem sa va dam o casa LA GATA cu pretul de 27000 EURO , varianta pe structura metalica.
Se finalizeaza in cca 6-7 saptamani ( LA GATA, numai buna de locuit), iar pretul este pentru casa plus finisaje !!!!

pentru cine este interesat, silviu_m74@yahoo.com

putevi vedea , pentru cei interesati asemenea variante constructive in jurul Bucurestiului !!!


Alta panarama.! TU AI STA INTR_O ASTFEL DE CASA ,mai tica !
YullyNar3
Postat pe 24 August 2010 17:12
De la: YullyNar3, la data 2010-08-24 17:01:35Ma scuzati ca ma bag si eu in seama.
Am nimerit din intamplare dar m-am crucit cand am vazut ce de specialisti s-au adunat aici si ce de-a indicatii aiurite se " vand "
Chiar imi este rusine ca unii spun ca sunt ingineri sau ca au firme de constructii, deci sunt colegi cu mine.
Iar despre particulari, adica cei ce doresc sa-si construiasca vile la preturi mici, mici, mici nu pot spune decat " SUNTETI JALNICI " Voi va credeti la piata , credeti ca va plimbati pe la tarabe si strigati de bucurie cand ati gasit legatura de patrunjel cu 0,00000023 mai ieftin.Aici nu suntem la piata.Din fericire.
Iar firmele aparute mai rau ca ciupercile dupa ploaie cu patroni de tot felul- cizmari, lautari cofetari nu au facut decat sa marginalizeze si sa intineze conceptul de constructor si constructie.NU TOTI CEI CARE AU 10 OAMENI CARE ISI TARAIE IZMENELE DINTR-O PARTE IN ALTA SI TIN MISTRIA PRECUM PAHARUL DE BERE AU DREPTUL SA PRACTICE ACEASTA MESERIE SI SA SE LAUDE CA sunt PATRONI.
Iar domnului care spune ca un mp/casa costa..... se inseala amarnic. El sigur provine din categoria pietarilor care cumpara varza cu un pret si o vinde cu alt pret.Un mp de casa poate sa aiba preturi diferite pentru acelasi tip de casa.ATAT.In rest preturile difera functie de solutia de fundare, de teren, daca vila este cu demisol sau fara, si de multe alte lucruri.Asa ca nu puneti toate lucrurile in aceeasi oala.Nu va iesi decat un ghiveci.Asa ca voi proprietarilor faceti-va un proiect ca lumea- chiar daca va va costa ceva.
Nu va zgarciti la tarite si va ieftiniti la faina , faceti-va si un deviz care va va spune cam cat va costa casa si nu va scobiti in nas si deschideti topicuri sinistre despre CUM SE FACE O CASA. Asta e o meserie si nu o poate face orice clampau.Numai de bine !






... auzi tanti ... ''meseriasii''(indiferent ca sint cu sau fara studii superioare) sint asa cum sint si scolile din care provin ... iar clientii sint asa cum sint majoritatea romaniilor ...

... faptul ca unii lucreaza cu ''fistecine'' nu e decit problema lor ... uneori ''fistecine'' sint foarte buni alteori sint muhaiele ... ca si in cazul firmelor ... cind ai planuri si etape clare si corect alcatuite atunci poti urmari lucrarea ... indiferent cine o face ... dar in marea majoritate a cazurilor PROSTIA INCEPE LA VIRF ... iar la executie fura toti ... cit se poate ... particularii fura la propriu iar firmele cu acte ... nu e deloc o garantie din partea nimanui ...


marco918
Postat pe 24 August 2010 17:20
bai alde manolea de la colt ... de ce nu lasati lumea in pace ... ba mai cititi si voi, si aflati ca ironia e masca suferintei .... bai manole si salingny... ia fugiti de unde ati venit .... cred ca ar trebui sa deschidem alt topic si sa nu ii mai lasam pe astia plini de misto pe ei....ducetiva fratilor in ... lume! lasatine pe noi astia mai saraci in pace! pai de la o vreme pe aici se pernda toti natafleti de pe net
ionelpetreaca
Postat pe 24 August 2010 23:33
si inca ceva mai alde manole care stiti voi multe ... cate kg de cuie intra la o casa p+1 cu suprafata de 100 mp la sol... fara demisol , si cu dulgherie exclusiv din cherestea ....din lemn mai manole ... ca voi meregeti pe dulgherie metalica ... poate?!!...
ionelpetreaca
Postat pe 24 August 2010 23:39
marco918.. ...cat ti-a luat ca sa citesti tot ce s-a scris pana acum in topicul asta?...presupunand ca ai citit deja,macar ai inteles ceva? daca tot zici ca ai facultate...ma intreb daca mai esti in toate "facultatile mintale" de te apuci sa arunci cu noroi in cei de aici. Pentru cultura ta generala, ideea topicului e asa: cineva deschide un subiect(in cazul de fata "Constructie casa la rosu") si spera sa primeasca niste PARERI,repet,NISTE PARERI,nicidecum niste calomnii spuse de cineva care crede ca le stie pe toate. Romania asta e plina de oameni scoliti ca tine,dar adevarul e ca nu mai stiu altceva in afara de inginerie.CUM RAMANE CU BUNUL SIMT??? POATE TREBUIE SA IL PREDEA SI PE ASTA LA FACULTATE??? Si sa nu uit apropo de PATRONI...poti deveni patron si cu 2 clase primare.Important e sa angajezi oameni calificati pentru activitatea pe care o desfasori. Ce-ar fi sa dispari si sa ne lasi sa ne relaxam linistiti "la un pahar de vorba"?
mc_pici_condo
Postat pe 25 August 2010 13:03
SCUZELE MELE marco918 ,sper ca-mi vei ierta greseala, dar m-a socat felul cum a inteles YullyNar3 ca trebuie sa se bage in seama...
mesajul pe care l-am dat mai devreme era pt. "desteptaciunea" aia YullyNar3.
mc_pici_condo
Postat pe 25 August 2010 13:09
De la: mc_pici_condo, la data 2010-08-25 13:09:20SCUZELE MELE marco918 ,sper ca-mi vei ierta greseala, dar m-a socat felul cum a inteles YullyNar3 ca trebuie sa se bage in seama...
mesajul pe care l-am dat mai devreme era pt. "desteptaciunea" aia YullyNar3.


este o persoana cu experienta de peste 14 ani in constructii care a executat si lucrari mari si vile, a lucrat si cu autoritati de stat si cu particulari , deci crede-ma ca stiu foarte bine care e situatia.Deci vorbesc in cunostinta de cauza.Daca voi vreti sfaturi de pe forum e problema voastra dar parerea mea e ca ar trebui sa apelati la specialisti adevarati.Am vazut eu particulari care " taie si spanzura " la capitolul structura si la finisaje nu se zgarcesc deloc- cea mai scumpa gresie, scara de aluminiu nu stiu ce tamplarie si parchet sofisticat uitand ca de fapt trainicia unei constructii o constituie betonul si armatura, pe care daca se poate le-ati reduce la 40- 50 %.In concluzie fiecare face ce vrea; toti ne pricepem la constructii, la fotbal, la politica si la femei.
YullyNar3
Postat pe 25 August 2010 16:43
De la: marco918, la data 2010-08-24 17:20:26
De la: YullyNar3, la data 2010-08-24 17:01:35Ma scuzati ca ma bag si eu in seama.
Am nimerit din intamplare dar m-am crucit cand am vazut ce de specialisti s-au adunat aici si ce de-a indicatii aiurite se " vand "
Chiar imi este rusine ca unii spun ca sunt ingineri sau ca au firme de constructii, deci sunt colegi cu mine.
Iar despre particulari, adica cei ce doresc sa-si construiasca vile la preturi mici, mici, mici nu pot spune decat " SUNTETI JALNICI " Voi va credeti la piata , credeti ca va plimbati pe la tarabe si strigati de bucurie cand ati gasit legatura de patrunjel cu 0,00000023 mai ieftin.Aici nu suntem la piata.Din fericire.
Iar firmele aparute mai rau ca ciupercile dupa ploaie cu patroni de tot felul- cizmari, lautari cofetari nu au facut decat sa marginalizeze si sa intineze conceptul de constructor si constructie.NU TOTI CEI CARE AU 10 OAMENI CARE ISI TARAIE IZMENELE DINTR-O PARTE IN ALTA SI TIN MISTRIA PRECUM PAHARUL DE BERE AU DREPTUL SA PRACTICE ACEASTA MESERIE SI SA SE LAUDE CA sunt PATRONI.
Iar domnului care spune ca un mp/casa costa..... se inseala amarnic. El sigur provine din categoria pietarilor care cumpara varza cu un pret si o vinde cu alt pret.Un mp de casa poate sa aiba preturi diferite pentru acelasi tip de casa.ATAT.In rest preturile difera functie de solutia de fundare, de teren, daca vila este cu demisol sau fara, si de multe alte lucruri.Asa ca nu puneti toate lucrurile in aceeasi oala.Nu va iesi decat un ghiveci.Asa ca voi proprietarilor faceti-va un proiect ca lumea- chiar daca va va costa ceva.
Nu va zgarciti la tarite si va ieftiniti la faina , faceti-va si un deviz care va va spune cam cat va costa casa si nu va scobiti in nas si deschideti topicuri sinistre despre CUM SE FACE O CASA. Asta e o meserie si nu o poate face orice clampau.Numai de bine !






... auzi tanti ... ''meseriasii''(indiferent ca sint cu sau fara studii superioare) sint asa cum sint si scolile din care provin ... iar clientii sint asa cum sint majoritatea romaniilor ...

... faptul ca unii lucreaza cu ''fistecine'' nu e decit problema lor ... uneori ''fistecine'' sint foarte buni alteori sint muhaiele ... ca si in cazul firmelor ... cind ai planuri si etape clare si corect alcatuite atunci poti urmari lucrarea ... indiferent cine o face ... dar in marea majoritate a cazurilor PROSTIA INCEPE LA VIRF ... iar la executie fura toti ... cit se poate ... particularii fura la propriu iar firmele cu acte ... nu e deloc o garantie din partea nimanui ...




aici sunt de acord cu tine
YullyNar3
Postat pe 25 August 2010 16:48
De la: YullyNar3, la data 2010-08-25 16:48:41
De la: marco918, la data 2010-08-24 17:20:26
De la: YullyNar3, la data 2010-08-24 17:01:35Ma scuzati ca ma bag si eu in seama.
Am nimerit din intamplare dar m-am crucit cand am vazut ce de specialisti s-au adunat aici si ce de-a indicatii aiurite se " vand "
Chiar imi este rusine ca unii spun ca sunt ingineri sau ca au firme de constructii, deci sunt colegi cu mine.
Iar despre particulari, adica cei ce doresc sa-si construiasca vile la preturi mici, mici, mici nu pot spune decat " SUNTETI JALNICI " Voi va credeti la piata , credeti ca va plimbati pe la tarabe si strigati de bucurie cand ati gasit legatura de patrunjel cu 0,00000023 mai ieftin.Aici nu suntem la piata.Din fericire.
Iar firmele aparute mai rau ca ciupercile dupa ploaie cu patroni de tot felul- cizmari, lautari cofetari nu au facut decat sa marginalizeze si sa intineze conceptul de constructor si constructie.NU TOTI CEI CARE AU 10 OAMENI CARE ISI TARAIE IZMENELE DINTR-O PARTE IN ALTA SI TIN MISTRIA PRECUM PAHARUL DE BERE AU DREPTUL SA PRACTICE ACEASTA MESERIE SI SA SE LAUDE CA sunt PATRONI.
Iar domnului care spune ca un mp/casa costa..... se inseala amarnic. El sigur provine din categoria pietarilor care cumpara varza cu un pret si o vinde cu alt pret.Un mp de casa poate sa aiba preturi diferite pentru acelasi tip de casa.ATAT.In rest preturile difera functie de solutia de fundare, de teren, daca vila este cu demisol sau fara, si de multe alte lucruri.Asa ca nu puneti toate lucrurile in aceeasi oala.Nu va iesi decat un ghiveci.Asa ca voi proprietarilor faceti-va un proiect ca lumea- chiar daca va va costa ceva.
Nu va zgarciti la tarite si va ieftiniti la faina , faceti-va si un deviz care va va spune cam cat va costa casa si nu va scobiti in nas si deschideti topicuri sinistre despre CUM SE FACE O CASA. Asta e o meserie si nu o poate face orice clampau.Numai de bine !






... auzi tanti ... ''meseriasii''(indiferent ca sint cu sau fara studii superioare) sint asa cum sint si scolile din care provin ... iar clientii sint asa cum sint majoritatea romaniilor ...

... faptul ca unii lucreaza cu ''fistecine'' nu e decit problema lor ... uneori ''fistecine'' sint foarte buni alteori sint muhaiele ... ca si in cazul firmelor ... cind ai planuri si etape clare si corect alcatuite atunci poti urmari lucrarea ... indiferent cine o face ... dar in marea majoritate a cazurilor PROSTIA INCEPE LA VIRF ... iar la executie fura toti ... cit se poate ... particularii fura la propriu iar firmele cu acte ... nu e deloc o garantie din partea nimanui ...




aici sunt de acord cu tine


dar fara " tanti ".
cred ca ma confunzi
YullyNar3
Postat pe 25 August 2010 16:50
De la: YullyNar3, la data 2010-08-25 16:48:41
De la: marco918, la data 2010-08-24 17:20:26
De la: YullyNar3, la data 2010-08-24 17:01:35Ma scuzati ca ma bag si eu in seama.
Am nimerit din intamplare dar m-am crucit cand am vazut ce de specialisti s-au adunat aici si ce de-a indicatii aiurite se " vand "
Chiar imi este rusine ca unii spun ca sunt ingineri sau ca au firme de constructii, deci sunt colegi cu mine.
Iar despre particulari, adica cei ce doresc sa-si construiasca vile la preturi mici, mici, mici nu pot spune decat " SUNTETI JALNICI " Voi va credeti la piata , credeti ca va plimbati pe la tarabe si strigati de bucurie cand ati gasit legatura de patrunjel cu 0,00000023 mai ieftin.Aici nu suntem la piata.Din fericire.
Iar firmele aparute mai rau ca ciupercile dupa ploaie cu patroni de tot felul- cizmari, lautari cofetari nu au facut decat sa marginalizeze si sa intineze conceptul de constructor si constructie.NU TOTI CEI CARE AU 10 OAMENI CARE ISI TARAIE IZMENELE DINTR-O PARTE IN ALTA SI TIN MISTRIA PRECUM PAHARUL DE BERE AU DREPTUL SA PRACTICE ACEASTA MESERIE SI SA SE LAUDE CA sunt PATRONI.
Iar domnului care spune ca un mp/casa costa..... se inseala amarnic. El sigur provine din categoria pietarilor care cumpara varza cu un pret si o vinde cu alt pret.Un mp de casa poate sa aiba preturi diferite pentru acelasi tip de casa.ATAT.In rest preturile difera functie de solutia de fundare, de teren, daca vila este cu demisol sau fara, si de multe alte lucruri.Asa ca nu puneti toate lucrurile in aceeasi oala.Nu va iesi decat un ghiveci.Asa ca voi proprietarilor faceti-va un proiect ca lumea- chiar daca va va costa ceva.
Nu va zgarciti la tarite si va ieftiniti la faina , faceti-va si un deviz care va va spune cam cat va costa casa si nu va scobiti in nas si deschideti topicuri sinistre despre CUM SE FACE O CASA. Asta e o meserie si nu o poate face orice clampau.Numai de bine !






... auzi tanti ... ''meseriasii''(indiferent ca sint cu sau fara studii superioare) sint asa cum sint si scolile din care provin ... iar clientii sint asa cum sint majoritatea romaniilor ...

... faptul ca unii lucreaza cu ''fistecine'' nu e decit problema lor ... uneori ''fistecine'' sint foarte buni alteori sint muhaiele ... ca si in cazul firmelor ... cind ai planuri si etape clare si corect alcatuite atunci poti urmari lucrarea ... indiferent cine o face ... dar in marea majoritate a cazurilor PROSTIA INCEPE LA VIRF ... iar la executie fura toti ... cit se poate ... particularii fura la propriu iar firmele cu acte ... nu e deloc o garantie din partea nimanui ...




aici sunt de acord cu tine


dar fara " tanti ".
cred ca ma confunzi
YullyNar3
Postat pe 25 August 2010 16:50
De la: YullyNar3, la data 2010-08-25 16:48:41
De la: marco918, la data 2010-08-24 17:20:26
De la: YullyNar3, la data 2010-08-24 17:01:35Ma scuzati ca ma bag si eu in seama.
Am nimerit din intamplare dar m-am crucit cand am vazut ce de specialisti s-au adunat aici si ce de-a indicatii aiurite se " vand "
Chiar imi este rusine ca unii spun ca sunt ingineri sau ca au firme de constructii, deci sunt colegi cu mine.
Iar despre particulari, adica cei ce doresc sa-si construiasca vile la preturi mici, mici, mici nu pot spune decat " SUNTETI JALNICI " Voi va credeti la piata , credeti ca va plimbati pe la tarabe si strigati de bucurie cand ati gasit legatura de patrunjel cu 0,00000023 mai ieftin.Aici nu suntem la piata.Din fericire.
Iar firmele aparute mai rau ca ciupercile dupa ploaie cu patroni de tot felul- cizmari, lautari cofetari nu au facut decat sa marginalizeze si sa intineze conceptul de constructor si constructie.NU TOTI CEI CARE AU 10 OAMENI CARE ISI TARAIE IZMENELE DINTR-O PARTE IN ALTA SI TIN MISTRIA PRECUM PAHARUL DE BERE AU DREPTUL SA PRACTICE ACEASTA MESERIE SI SA SE LAUDE CA sunt PATRONI.
Iar domnului care spune ca un mp/casa costa..... se inseala amarnic. El sigur provine din categoria pietarilor care cumpara varza cu un pret si o vinde cu alt pret.Un mp de casa poate sa aiba preturi diferite pentru acelasi tip de casa.ATAT.In rest preturile difera functie de solutia de fundare, de teren, daca vila este cu demisol sau fara, si de multe alte lucruri.Asa ca nu puneti toate lucrurile in aceeasi oala.Nu va iesi decat un ghiveci.Asa ca voi proprietarilor faceti-va un proiect ca lumea- chiar daca va va costa ceva.
Nu va zgarciti la tarite si va ieftiniti la faina , faceti-va si un deviz care va va spune cam cat va costa casa si nu va scobiti in nas si deschideti topicuri sinistre despre CUM SE FACE O CASA. Asta e o meserie si nu o poate face orice clampau.Numai de bine !






... auzi tanti ... ''meseriasii''(indiferent ca sint cu sau fara studii superioare) sint asa cum sint si scolile din care provin ... iar clientii sint asa cum sint majoritatea romaniilor ...

... faptul ca unii lucreaza cu ''fistecine'' nu e decit problema lor ... uneori ''fistecine'' sint foarte buni alteori sint muhaiele ... ca si in cazul firmelor ... cind ai planuri si etape clare si corect alcatuite atunci poti urmari lucrarea ... indiferent cine o face ... dar in marea majoritate a cazurilor PROSTIA INCEPE LA VIRF ... iar la executie fura toti ... cit se poate ... particularii fura la propriu iar firmele cu acte ... nu e deloc o garantie din partea nimanui ...




aici sunt de acord cu tine


dar fara " tanti ".
cred ca ma confunzi
YullyNar3
Postat pe 25 August 2010 16:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Apartament 3 camere. 8 De la: adimira 29 Decembrie 2009 01:36
colaborare 2 De la: andrei_mariancatalin 8 Ianuarie 2010 16:17
M-as indragosti dar nu am de cine !!!! 14 De la: Marius_Dragutzzu_1 4 Februarie 2014 10:35
nistorcatalin 4 De la: MONSENIORUL 7 Ianuarie 2012 15:26
Salut 4 De la: kudika_985172 7 Aprilie 2015 11:21