Setari Cookie-uri

Vacanta la Monte Carlo

Nu se poate numi vacanta la Monte Carlo.
Deoarece cand ajungi acolo nu ai timp de odihna.
Totul este din o alta lume, a celor cu foarte multi bani.
Dar se poate si vizita si macar te poti lauda ca ai fost acolo
irina_clem
Postat pe 9 Septembrie 2008 14:19

Daca ai fost, poate ne spui mai multe: cazare ieftina, alte ponturi (transport pana acolo? , firme de turism...) ca sa ajungem si noi acolo :).
Isabo_condo
Postat pe 10 Septembrie 2008 13:55
Noi am fost anul trecut in Monte Carlo si am stat in Ventimiglia in Italia, chiar la granitza, si a fost f urat, nu ne-a placut deloc, dar am avut ceva peripetzii pe drum si a trebuit sa ne oprim acolo. Am platit 125E/noapte/camera cu mic dejun (chiar mic) si era urat tare, mirosea urat, camera era mica si inghesuita, la baie rugina
In schimb sora mea a stat anul asta la Cannes, tot asa pentru a vizita zona, prin Accor Hotels (au site de unde se poate face rezervare), la Hotel Etap, cu 56E/camera/noapte, cu mic dejun, chiar aproape de centrul Cannes. Pe site-ul Accor apar mai multe hoteluri Etap in Cannes si in Nisa, sora mea a zis ca a fost simplu hotelul, nu unul de lux, dar f curat. O prietena a stat acum in august tot prin Accor la hotel Iris (parca)cu 90E/noapte/camera cu mic dejun, dar conditzii luxoase, piscina etc.
Deci se poate gasi oferta avantajoasa pentru cazare in zona, doar trebuie cautat, dar varianta pe care am spus-o eu este pt cei care sunt cu masina personala si care au libertate de miscare. Se poate gasi cazare cu pret cat de cat acceptabil si in Monte Carlo, dar sub 80E/camera/noapte nu am vazut pe net.
Legat de mancare in zona (Monte Carlo, Cannes, Nisa) intr-adevar restaurantele sunt f scumpe, dar daca nu esti o persoana pretentioasa te poti descurca. Noi cand am plecat ni s-a spus ca o apa la magazin e 5 euro jumate si am fost putin speriati, de asta am si stat in Italia (in afara motivatiei legate de peripetziile avute - in Italia ne-au taiat 2 cauciucuri si ne-am oprit in Ventimiglia pt ca era deja noapte tarziu si nu mai gaseam cazare si eram mortzi de oboseala), cu gandul ca e mai ieftin...pe naiba.. In Monte Carlo, exact in port, am mancat 2 panini sanatoase, 2 inghetzate si 2 sucuri cu 18 euro, pe o terasa, nici gand 5 euro jumate o apa cum ni s-a spus. Tot ce trebuie sa faci e sa cautzi si sa fii atent (preturile sunt afisate in afara restaurantelor, teraselor). Iar intrarea la bazinul de inot din portul Monte Carlo era doar 4 euro sau 4,2, ceea ce ni s-a parut chiar ieftin.
rdt_andreea
Postat pe 22 Octombrie 2008 15:27
Pentru vacantele in Franta (dar si in Benelux) va recomand Louvre Hotels, care au toata gama, de la o stea la trei-patru. Au preturi corecte, parcarea este adesea gratuita, au restaurante bune in hotel (convenabile cand faceti doar o etapa) Internet wireless gratuit, copilul sta gratuit in camera parintilor, etc.
Nu fac reclama, nu am nici un interes, este doar o opinie de client multumit. Evident ca au un site pentru rezervari on-line si marele avantaj este ca, in majoritatea cazurilor, nu se percep comisioane de anulare pana in ziua cand este rezervata cazarea.
Un exemplu: camera dubla in Hotelul Campanile (doua stele) de langa Turnul Eiffel este 99€... dar am stat si cu 45€ pe noapte la altele...
dan_anghel_ro
Postat pe 28 Mai 2009 09:57
Bonjour ! Dragele mele (daca imi permiteti) eu stau in Nice sau Nissa cum spun altii (ca sa_l localizati, este la 20 km de Monte Carlo (pe fetita mea o cheama Monako tocmai pt ca este nascuta in Monaco).Asa este, sunt preturile f mari tinand cont ca aici este zona turistica si populatia traieste din turism.Dar, sunt si locuri,respectiv localuri unde se poate manca bine si ieftin.Cei de aici cunosc cel mai bine.Asa ca puteti contacta o persoana de aici.Si nu aveti de ce denigra Monte Carlo pentru ca este un loc mirific in mai putin de 400 m².

Monte Carlo este cel mai bogat oras al tarii Monaco, fiind confundat pe nedrept cu capitala acestei tari (o capitala oficiala nu a fost desemnata inca).

Asezare geografica
Este localizat pe coasta mediteraneana, la 18 km est de Nice, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este inconjurat pe trei laturi de regiunea franceza Provence-Alpes-Côte d'Azur, iar relieful sau consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63m peste nivelul marii.

Clima
Orasul se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploiase. Temperatura minima medie este in Ianuarie de 8°C, iar in Iulie 26°C.

Atractii Monte Carlo
Principalele atractii: Muzeul National, Gradina regala de trandafiri, Muzeul preistoric de antropologie, Catedrala Monaco, Plaja Larvotto, Muzeu Naval, Muzeul figurinelor de ceara.

Atracþia principala a micului stat este cazinoul, unde în doar câteva ore se pun la bãtaie la mesele de ruletã sau blackjack sute de milioane de euro. Clãdirea, care impresioneazã prin frumuseþea sa, este opera lui Charles Garnier, cel care a creat ºi Opera din Paris.

Aeroport Monte Carlo
Cel mai apropiat aeroport este in orasul Nice, Franta, aflat la 18 km distanta.

Ghid Monaco

Principatul Monaco
Forma de guvernamant: monarhie constitutional
Suprafata: 1.95 km²
Populatia: 32 000 locuitori
Limba oficiala: franceza (dar sunt vorbite si italiana si engleza) limba monegasca, insa nu este foarte raspandita.
Religie: 90% catolici, protestanti
Capitala: Monaco
Moneda: euro
Ziua nationala: 19 noiembrie
Fus orar: GMT + 1
Domeniu Internet: .mc
Prefix telefonic: 00 377

Monaco e cunoscut cu numele de Munegu în dialectul local si este a doua cea mai micã þarã din lume. Este monarhie constituþionala din 1911. Executivul este cuprins din Ministru de Stat (ºeful guvernului), care prezideazã peste un Consiliu de Guvernãmânt (Cabinetul). Ministrul de Stat este un cetatean francez ales de Prinþ din mai mulþi candidaþi propusi de Guvernul francez. Sub constituþia din 1962, printul împarte puterea cu un parlament unicameral. Cei 24 de parlamentari sunt aleºi prin vot universal pe o perioada de 5 ani. Lucrarile locale sunt vegheatae de un Consiliu Comunal care are 15 membrii aleºi si este condus de primar. Monaco a primit primul ambasador din alta tara pe 16 februarie 2006 din partea Frantei. Aceasta vine dupa atat timp chiar daca principatul a avut reprezentare in alte state si in Consiliul Natiunilor Unite.

Aºezare geograficã
Este situat in Europa vestica, pe coasta mediteraneana, la 18 km est de Nice, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este inconjurat pe trei laturi de Riviera francezã sau Coasta de Azur.

Vecini
Marea Mediteranã – la nord est, est si sud-est ºi Franþa – la nord vest, vest si sud vest.

Relieful
Relieful consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63m peste nivelul marii. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita.

Clima
Clima în Monaco e oceanicã ºi subtropicalã în acelaºi timp. Temperatura minima medie este in Ianuarie de 8°C, iar in Iulie 26°C.

Turismul
Consistând mai ales din vechiul oraº Monaco ºi zonele construite ulterior, este ºi cea mai dens populatã þarã din lume.
Monaco poate fi considerat mai mult un proiect de familie reinnoit peste generatii decat o tara, in care dinastia Grimaldi este personajul principal de 700 de ani.

Este o destinatie luxoasa, construita parca doar pentru cei bogati si celebri. Seamana mult cu Riviera Franceza si are numeroase oferte de distractie.

Capitala
Din punct de vedere turistic Monaco are urmatoarele oferte culturale: o catedrala, un palat in stil renascentist si un muzeu oceanografic, din 1910, construit la initiativa Printului Albert I, la care se adauga ofertele culturale din Monte Carlo: Opera Monte Carlo si Orchestra Filarmonica.
Se adauga anual evenimente sportive(celebrele raliuri) si multe oferte distractive, in care trebuie mentionat in primul rand Cazinoul din Monte Carlo

Atractii turistice din Monaco:
Biserica Anglicana St Paul's
Face parte din cele opt biserici anglicane ale eparhiei din Gibraltar, favorizand Coasta de Azur si Sudul Frantei, oamenii vorbitori de limba engleza in Principatul Monaco si imprejurimile.

Divizii administrative

Monaco este impartit in patru zone:
Monaco-Ville, orasul vechi ce este amplasat pe un teren stancos ce se extinde in Marea Mediterana;
La Condamine, partea nord-vestica care include si zona portului este subdivizata in trei regiuni: Moneghetti – zona portului, Les Revoires – cuprinzand Gradinile exotice, La Colle – la granita vestica;
Monte Carlo, cuprinzand zona turistica si cazinoul aflate in centru, Larvotto – plaja din estul principatului, Saint Roman si Tenao in nord-est, Saint Michel – zona rezidentiala;
Fontvieille, o zona nou construita.

Economie
Una din principalele surse de venit ale Principatului Monaco este turismul; in fiecare an multi sunt atrasi de clima placuta si de cazinoul sau. In 2001 un nou mare proiect a dus la extinderea portului folosit de navele de croaziera dar si de ambarcatiunile private. Principatul a reusit sa creeze afaceri prospere in domenii ce sunt prietenoase mediului precum cosmetica naturista. Fiind un lider mondial in lux si bani, Monaco este una din cele mai scumpe locatii de pe Pamant. Principatul este cunoscut si ca un rai al taxelor si multi dintre rezidentii sai sunt milionari ai altor tari. Luxul si frumusetea sunt asociate cu Monaco precum si buticurile sale ce poarta nume celebre (Chanel, Prada, Armani, etc.), restaurante luxoase si familia regala, in special de la casatoria dintre Printul Rainier cu Grace Kelly, mai tarziu Printesa Grace de Monaco. Statul nu impune impozite pentru persoane private. Monaco retine taxe in diferite sectoare precum tutunul sau serviciile postale. Reteaua telefonica, Monaco Telecom, impune un monopol pe piata si este detinuta in proportie de 49% de Cable and Wireless, 45% de stat si aduce si ea un mare profit statului. Standardele de viata sunt ridicate, cu greu comparabile cu cele din marile metropole frantuzesti. Lipsa impozitelor pentru persoanele fizice a dus la un numar considerabil de “refugiati ai impozitelor” veniti din Europa, care isi castiga majoritatea banilor din afara Principatului; celebritati precum pilotii de Formula1 atrag cea mai mare atentie insa aici se afla si numerosi oameni de afaceri. Monaco nu este membru al Uniunii Europene insa este strans legat de aceasta prin acorduri cu Franta, asadar moneda a devenit cea din Franta, Euro. Pana in 2002 Monaco isi batea propriile monede, francii monegasti. Principalele exporturi ale Principatului sunt chimicale, farmaceutice, produse de infrumusetare, ceramica, textile, mase plastice, instrumente medicinale si obiecte din metal.

Educatie
Scoli:
Monaco are 10 scoli de stat, incluzand gradinite si scoli primare, un liceu care are profil teoretic si tehnic (Liceul Albert 1er, care se aseamana celor din sudul Frantei) si un liceu cu profil vocational. Pe langa acestea exista si doua scoli private si o scoala internationala.

Colegii si universitati:
Universitatea internationala din Monaco
Securitate
Monaco nu are armata insa are paza de coasta cu 3 mici nave de patrula fiecare dotate cu tunuri. Securitatea locala este asigurata de politia ce este formata din 300-400 de femei si barbati. Politia din Monaco este cea mai numeroasa din lume avand in vedere rezultatele pe cap de locuitor si pe suprafata. Siguranta nationala este asigurata de Franta si SUA.

zmeoaica
Postat pe 28 Mai 2009 10:03
Eu am fost la Monte Carlo anul trecut la formula 1 si am dormit in microbuz am pus o canapea in el si a fost super dus am facut pe unde am putut,mancarea nu e scumpa dar cazarea te rupe am gasit cu 120 euro si avea baie pe hol dar in rest afost super intradevar acolo vezi oameni foarte bogati si nu le pasa de nimic.
sorindinuti
Postat pe 28 Mai 2009 21:48
INTRADEVAR NU SE POATE VORBI DE VACANTA LA MONACO,NOI AM STAT IN MANTON,LA 10 KM DE MONACO.
IN MONTE CARLO ATIT ZIUA CIT SI NOAPTEA (ORA 01)DUPA ORA 1 ERA DESTUL DE LINISTE),ORASUL ESTE UN FURNICAR,AGITATIE,MASINI,POPULATIE IN MISCARE,ITI FUG OCHII SI TE IA VALUL,MICI IN MUZEE SAU ALTE LOCUI NU TE POTI RELAXA,E VITAL SA TE MISTI ..CAM ASTA E SCOPUL IN M CARLO.
gabriello_g
Postat pe 29 Mai 2009 08:25
Buna noi am fost la Monte Carlo acum o saptamina si pot sa spun sincer ca nu am stiu ce s-a vitzitam mai repede(deoarece am stat doar o zi)si am fost cazati in Nisa.Totul este superb am fost ff impresionata merita vizitat acel stat.
utica
Postat pe 10 August 2009 16:08
Spuneti-mi daca se gaseste de munca in Monte Carlo...si ce ?
lazy002402
Postat pe 12 Iunie 2010 18:55
SE GASESTE DE LUCRU IN MONTE CARLO
DACA DA IMI PUTETI SPUNE SI CE .......MULTUMESC ANTICIPAT
karla039
Postat pe 18 Iunie 2011 17:46
Noi am fost in Monaco acum 2 ani. Am stat in Nisa si am mers cu trenul in doua zile diferite la Monaco, pentru ca nu ne mai stauram de frumusetea orasului. Se poate merge cu trenul sau autobuzul si se ajunge relativ repede (aproximativ 1 ora - maxim 2, nu imi mai amintesc exact).

Iar in Nisa noi am stat la Hotel Lepante cu 95 euro / camera. Avionul pana in Nisa e posibil sa fie destul de scump asa ca va sugerez sa luati un low-cost pana in Torino si de acolo trenul spre Nisa. Pierdeti cateva ore cu drumul, dar e o varianta foarte avantajoasa ca pret.

In Monaco trebuie vazut celebrul Casino, portul desigur si mai sunt de vizitat Palatul Regal si cateva muzee foarte frumoase. De exemplu Ocenarium-ul lor a fost cu adevart spectaculos!

Recomand cu caldura turul orasului cu mini-trenuletul turistic.

Am mai scris cateva impresii si aici:http://www.cityinads.com/calatorie-imaginara-cu-dor-de-monaco/
kudika_30864
Postat pe 26 Mai 2013 12:53
Noi am fost in Monaco acum 2 ani. Am stat in Nisa si am mers cu trenul in doua zile diferite la Monaco, pentru ca nu ne mai stauram de frumusetea orasului. Se poate merge cu trenul sau autobuzul si se ajunge relativ repede (aproximativ 1 ora - maxim 2, nu imi mai amintesc exact).

Iar in Nisa noi am stat la Hotel Lepante cu 95 euro / camera. Avionul pana in Nisa e posibil sa fie destul de scump asa ca va sugerez sa luati un low-cost pana in Torino si de acolo trenul spre Nisa. Pierdeti cateva ore cu drumul, dar e o varianta foarte avantajoasa ca pret.

In Monaco trebuie vazut celebrul Casino, portul desigur si mai sunt de vizitat Palatul Regal si cateva muzee foarte frumoase. De exemplu Ocenarium-ul lor a fost cu adevart spectaculos!

Recomand cu caldura turul orasului cu mini-trenuletul turistic.

Am mai scris cateva impresii si aici: http://www.cityinads.com/calatorie-imaginara-cu-dor-de-monaco/
kudika_30864
Postat pe 26 Mai 2013 12:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
croaziere pe dunare 13 De la: rockk 26 Martie 2011 19:31
VACANTA IN TENERIFE 18 De la: BeatriceR 17 Iunie 2011 19:16
ski in austria 11 De la: carmen1977roxy 20 Februarie 2010 10:32
Destinatii pentru luna de miere 17 De la: carla_cra 2 Iulie 2014 00:26
BODRUM hotel ART Bodrum 9 De la: valentina_v 18 August 2010 12:48