Setari Cookie-uri

Vela Luka - Korcula - Croatia

dorim sa mergem in Croatia cu masina personala. mai precis, dorim sa ajungem in Vela Luka, pe insula Korcula, pentru scufundari. intentionam sa facem cursurile PADI. ne-am hotarat pentru aceasta destinatie deoarece pretul cursului ni s-a parut bun, cazarea este tot la un pret bun, iar locul pare un rai al scufundatorilor, plin de minunatii subacvatice. ce informatii am dori: drumul pana in croatia, cum se trece la granite, ce dificultati am intampina ... sfaturi de felul acesta si sfaturi despre/pentru Croatia.
cloppy
Postat pe 19 Mai 2009 15:02
Salut!
Si noi vrem sa ajungem la Vela Luka pe 18 august, pentru internshipul de la Croatiadivers. Vrem sa mergem cu masina astfel: Bucuresti-Belgrad-Zagreb-Split-Vela Luka sau Zagreb-Orebic?-Korkula-Vela Luka. Din Cluj cred ca e mai bine prin Budapesta-Zagreb etc.... Majoritatea celor care merg spre Italia trec prin Serbia si-au zis ca-i OK. Ungaria si Serbia au taxa de drum, iar Croatia are taxe de autostrada.
http://www.hellotourist.net/info.php?orszag=2
un site super pentru calculat taxa de autostrada in Croatia, sper sa fie si actual
alceva?... autostrada de la zagreb spre mare am vazut ca uneori este aglomerata, fapt ce trebuie luat in calcul in cazul in care esti presat de programul ferryboat-ului
Toti cei care au fost in Croatia au venit foarte incantati, au zis insa ca e cam scump. Mai avem de cules informatii de la niste prieteni care au fost de 1 mai in zona, da' nu reusim sa ne sincronizam programele ca sa ne povesteasca cum si pe unde.
Cand intentionati sa mergeti?
De curiozitate cat costa cursul si ce include?
Noi am facut pana acum cursuri in Turcia la Bodrum si a fost suuuper OK din toate punctele de vedere.
Hai ca mai discutam!
k8y
Postat pe 29 Mai 2009 09:39
hallo K8Y! si noi tot croatiadivers! http://www.croatiadivers.com/en/diving.htm aici facem cursurile si preturile le gasesti tot aici, dar stii deja ... mergem in a doua jumatate a lui iulie, pe la zagreb. multumesc pt info! si noi am fost la bodrum. ne-a placut tare mult. dar nu am facut scuba-diving, eram mai mielusei pe vremea aceea avem atatea locuri de vazut incat nu stiu daca vom mai ajunge vreodata pe acolo. am inotat doar cu ochelarii si un tub ... ne-am jucat cu cate o steluta de mare, si am desprins aricii de pe stanci ... cam atat am facut la bodrum. mi-a placut tare mult cu "barcuta", nu m-as satura niciodata de excursiile de o zi cu vaporasul !
cloppy
Postat pe 29 Mai 2009 22:44
Salut!
Din cate vad o sa fiti deschizatori de drumuri.
Drum bun si spor la invatat!
Asteptam vesti cu nerabdare. Asa ca te rog nu ne uita cu impresii despre Vela Luka si Croatiadivers. PLIZ, PLIZ, PLIZ....
Keep in touch!
k8y
Postat pe 1 Iunie 2009 13:32
Am fost in Croatia anul trecut in august. Am fost 8 persoane, in 2 masini personale. Drumul cel mai dificil a fost pana la Oradea, pentru ca in Ungaria si in Croatia n-am avut niciun fel de probleme. Infrastructura de laudat... Probleme la granita cu Ungaria... nicuna, am trecut in 5 minute. Sa va luati rovigneta pt autostrazi neaparat ca astia nu glumesc, se gasesc in benzinarii pentru Ungaria. In Croatia se plateste la iesirea de pe autostrada, dupa ce in prealabil ati luat un bon la intrare... Aveti mare grija la sumele de platit... nu am apucat sa ma obisnuiesc cu moneda croata (kuna) si am fost furat la prima autostrada de domnul "controlor" la iesirea de pe autostrada.
In rest. multe tuneluri in constructie in Croatia anul trecut, la cateva a trebuit sa stam destul de mult si am pierdut timp, sper sa mai fi avansat lucrarile si sa nu aveti probleme de acest gen.
Politie.... am vazut foarte rar, nu te opresc decat daca incalci regulile.
In rest, totul e roz, mult mai roz ca la noi... se pare ca folosesc cum trebuie taxele pentru drumuri pe care le incaseaza de la soferi :D Nu e ca la noi, 1 denivelare si la fiecare metru!
Drum bun!
soryn03
Postat pe 2 Iunie 2009 08:13
Pana la Korkula rezerva cateva nopti pe traseu, la pensiuni, gasesti pe net. Am fost in Croatia prin Ungaria, PE 20 august de ziua ungurilor ne aflam , in piata din Szolnok. Au cantat cateva formatii de jazz, o orchestra a interpretata cateva piese clasice, au fost cativa care au cantat la chitara...Desi am baut bere in piata din centrul orasului, mi-au lipsit manelele"ultraculturale", zgomotul lor, fumul de gratar , tigania....Parca eram intr-o alta lume.Se cunostea ca au fost imperiu. Poti trece pe la Balaton...apoi. Fa in fiecare zi cam 500 km.
In Croatia am remarcat ca muzica la localuri e in surdina, fie ca e un "gurist' fie ca vine dintr-un aparat.Poti discuta, poti asculta muzica, nu trebuie sa tipi la vecinul de langa tine ca sa te faci auzit.
Trebuie sa fii corect, nu ai probleme daca esti corect, daca stii o limba straina. Adevarat ca e bine sa ai moneda nationala atat pt Ungaria cat si in Croatia pt autostrada.Daca dai euro, nu au rest!Cumperi rovignete la vama! nu de la vamesi, sunt niste birouri la intrarea in fiecare tara.
In Korkula se pot inchiria si scutere, acolo sunt restaurante unde poti manca un fel traditional> carne de toate animalurile, se pune in ceaun , se tine 24 ore la jar, in pamant! De pe insula poti merge cu vaporul la Dubrovnik, e mai bine cu vaporul decat cu masina, SA NU RATEZI .IA CU TINE APARATUL FOTO.DUBROVNIK E O CETATE DE PE VREMEA IMPERIULUI ROMAN, E FOARTE FRUMOASA. e bine sa nu ratezi parcurile nationale, Splitul. La Zagreb ai problema cu parcarea.Ar mai fi de spus dar ma preseaza factorul timp. Vacanta placuta!
sultanicapopescu
Postat pe 3 Iunie 2009 13:15
k8y! hallo! abia astept sa va povestesc cum am invatat sa ma scufund si cu ce impresii am ramas din aceasta "aventura"!
cloppy
Postat pe 3 Iunie 2009 20:23
soryn03! hallo! multumesc pentru informatii si sfaturi!
cloppy
Postat pe 3 Iunie 2009 20:27
sultanicapopescu! hallo! merci si tie! am rezervat o zi pt. Dubrovnik! nu lasam aparatul foto acasa! nu cred ca vom face popasuri atat de des, dar vom fi cat se poate de moderati ... abia astept sa pornim la drum!
cloppy
Postat pe 3 Iunie 2009 20:30
Gata, Open Water Diver?
k8y
Postat pe 3 August 2009 13:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
paris-superb 43 De la: Sapa 31 Iulie 2011 12:18
Cel mai frumos continent! 32 De la: lazy002253 16 Mai 2010 10:56
vizitati Kusadasi 8 De la: carmen1977roxy 20 Februarie 2010 10:04
croatia cu masina 43 De la: whitewizzard 3 Septembrie 2010 09:26
cu masina personala in italia 12 De la: roxi 21 Septembrie 2009 16:14