Setari Cookie-uri

Oare ce ne lipseste?

Avem o tara atat de frumoasa si bogata dar oare ce ne lipseste?
Slaurentiu
Postat pe 23 August 2009 08:31
fara tagada tara este frumoasa , oamenii care o locuiesc au multe lipsuri ... harnicia , cinstea , bunul simt, responsabilitatea ,si educatia lipsesc la marea majoritate a romanilor ! Hai sa recunoastem , in 50 de ani de comunism am fost invatati ca suntem un neam care a stat in fata navalitorilor si tot tinand piept acestora nu am avut timp de altceva ! pe unde am fost am spus mereu ca tara este frumoasa dar la general despre romani punand in balanta lucrurile pozitive cu cele negative in ce parte credeti ca se inclina ! Am cunoscut romani demni sa fie numiti europeni ai mileniului 3 , dar acestia sunt mult prea putini in comparatie cu cei care ma fac sa-mi fie rusine de originea mea!
cristian_h
Postat pe 23 August 2009 11:56
In primul rand frica de DUMNEZEU apoi EDUCATZIAAAA......................................... incercatzi sa dezvoltatzi cuvantul ''educatzie'' !!!!!!!..............................cine este educat nu fura..................... cine este educat nu sparge............. cine este educat are bunul simtz..............cine este educat nu este corupt..............cine este educat nu este prostituata.................. cine este educat nu minte.............................. aruncatzi o privire in tzarile scandinavice sa vedetzi ce educatzi sunt si ce biine stau cu economia !!!!!!!!!!!!!!!! Statzi si meditatzi la cuvantul ''''educatzieeeeeeee'' !!!!!!!!!!!!!!!!!
australianul78
Postat pe 15 Septembrie 2009 04:11
educatia ne lipseste....si din pacate cultivam mitocania:((
seherezada
Postat pe 15 Septembrie 2009 08:24
Ce ne lipseºte? În aceastã varã am fost pentru a ºasea oarã la Viena ºi Budapesta în concediu. De ce mã veþi întreba. Rãspunsul este sfidãtor de simplu: pentru cã o sãptãmânã întreagã m-a costat 470 de euro. Unde m-aº duce în România cu aceºti bani? În multe locuri îmi veþi spune. Corect. Dar cât aº fi de umilit pe aceºti bani? Mi-aº dori ca ºi în þara mea, foarte frumoasã de altfel, sã ajung, spre exemplu, la Bãile Felix în 4-5 ore, nu 7-8, sã vãd cã chelnerul mã serveºte politicos, sã vãd cã intru într-un magazin ºi sunt salutat (mãcar atât, cã de ridicat vânzãtorul în picioare când îi intrã clientul nu se pune problema... la noi), sã vãd cã sunt tratat normal, firesc, într-un hotel, cã preþurile într-o staþiune nu sunt "de staþiune" ci de bun simþ. Cel puþin asta îmi doresc. Toate aceste nimicuri le gãsesc de la Nãdlac încolo. Noi ne lãudãm cã avem mare, munte, deltã, câmpie, fluviu... ºi alþii nu au. Dar alþii au bun simþ, respect ºi educaþie ºi noi nu avem.
lucian2itf
Postat pe 15 Septembrie 2009 08:26
Din pacate multe ne lipsesc ... infrastructura, serviciile, curatenia, bunul simt, civilizatia, onestitatea s.a.m.d.
elena.iacobescu
Postat pe 15 Septembrie 2009 09:56
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic ,dar acum cativa ani mama gutvelor de la Sofitel,avea doua facultati si vorbea fluent trei limbi straine.in rest ai dreptate
cu amendamentul ca un prost care fura face puscarie iar unul cu facultate ajunge milionar in euro;cauta cazuri concrete printre fostii ministri ai industriilor.
Gabriel54
Postat pe 15 Septembrie 2009 13:12
Intr-adevar ne lipsesc multe, insa eu cred ca suntem si cam aspri cu noi insine.
Mie mi se pare ca la nivel individual (in cazul detinatorului de pensiune, hotel, restaurant, parc de agrement etc.) lucrurile stau, in general, mai bine decat in urma cu ceva ani. S-a "desteptat" in sfarsit romanul si valorifica potentialul folcloric, bucataria si straiele populare, e amabil, da un suvenir la plecare si daca il mai vizitezi iti face si discount.
Marea problema apare insa la nivel national, unde deciziile "inteligente" ar trebui luate de clasa politica, dar noi inca nu avem autostrazi (de fapt, nici macar niste amarate de strazi in orase nu avem), monumentele istorice stau in paragina, parcurile naturale nu sunt intretinute, nici mediatizate, litoralul e ca acum 50 de ani plus gheretele aparute ca ciupercile dupa ploaie, fiecare construieste ce vrea, unde vrea si cum il taie capul transformand cartierele istorice in "ghiveciuri" arhitecturale, aeroportul... vai mamam lui!
Si da, intr-adevar, mai e acea categorie de manelisti mancatori de seminte care ne fac o reclama... si pentru care nu cred sa se fi inventat vreo metoda de reciclare.
Cat despre curatenia si disciplina de dincolo... sa nu credeti k au altii vreo gena in plus - pur si simplu nu isi permit sa achite amenzile usturatoare. Credeti ca in cazul in care pe plaja la Mamaia, nenea politistul sau jandarmul sau comunitarul (ca avem de toate categoriile) CHIAR AR DA amenzi de 500 RON fiecarui scuipator de seminte prins in flagrant, ati mai avea parte de nisipul murdar de acum? Asadar, parerea mea e ca nici cei de sus nu vor sau, mai rau, pe ei nici macar nu-i intereseaza! Plajele de pe Coasta de Azur si din Bahamas sunt minunate! Prostimea nu are decat sa mearga la Mamaia sa se ingroape in gunoi... Sau pe Valea Prahovei...
a_linutza_4you
Postat pe 15 Septembrie 2009 21:01
Frumoasa tara avem,mare pacat de nesimtirea unora,noi iesim f des, vara,la padure,in aer liber,cautam locuri cat mai "salbatice",ca sa-i evitam pe acei nesimtiti care dau muzica la maxim,nepasandu-le de cei din jur care chiar vin sa se relaxeze in linistea naturii,ii urasc,dak as putea i-as impusk,deschid usile masinilor,scot boxele pe capota si isi pun casetele cu manele,mandri de ei.Cand in sfarsit pleak,in urma lor potopul,peturi si doze de bere goale,pungi si tavite de tot neamu,aruncate pe toata pajistea,mare, mare pacat ca aproape la tot pasul dai de ei, si au invadat toate locurile frumoase din zone de un peisaj mirific.
babalica
Postat pe 16 Septembrie 2009 12:40
Hai sa nu ne mai ridicam tara in slavi atat, eu una m-am saturat de acest slogan " avem o tara asa de frumoasa", de parca altii nu au munti si mare, chiar au mai frumoase decat noi.Eu personal am renuntat sa merg la mare in Romania acum 9 ani si la munte in Romania acum 4 ani.Nu vreau sa va plictisesc cu prea multe amanunte despre ce m-a facut sa devin asa de categorica.In schimb pot sa va spun ca in ultimul an exista un val mare de turisti straini veniti pt a vizita Romania (am regim hotelier in Bucuresti)si de cele mai multe ori ma simt rusinata de ce experiente intalnesc ei in Romania. Ca exemplu" de cand aterizeaza ii intampina rechinii de taximetristi care le cer sume fabuloase (30-40 euro, uneori din Baneasa pana in Piata Romana)multe case de schimb din centrul Bucurestiului au comisioane mari, dar scrisul este f mic pt a nu vedea, la toate barurile, cafenelele si restaurantele din centru (unele chiar trecute in ghidul Bucurestiului)de cum intri te loveste nesimtirea chelnerilor, si uneori mizeria si proasta calitate a mancarii.Ca sa nu mai pun cat timp iti trebuie pt a primi meniul, a ti se lua comanda, a veni mancarea si nota in sfarsit.La restaurantul" La mama" din str.Episcopiei unde merg majoritatea strainilor dureaza 3 ore pt o cina. O sa revin cu alte detalii.
cameliadorobantu
Postat pe 21 Septembrie 2009 10:32
Chestia cu taxiurile este strigatoare la cer,in nicio tara civilizata din lumea asta nu se intampla asa ceva,ar mai fi si cursul de schimb valutar mai ales din aeroport.Ne lipseste educatia,ne mai lipseste ceea ce dupa mine zic eu este esential,aplicarea legii asa cum este ea,de exemplu la cate cazuri cu mancare stricata au fost anul asta pe litoral pana la urma ce s-a intaplat,au fost niste amenzi si spagi,ca doar suntem romani,ei oamenii aia trebuiau sa numai fie lasati sa practice in domeniul alimentar in viata lor.Dar asta e,traim in Romania,tara frumoasa.....
romulus_lazy
Postat pe 23 Septembrie 2009 08:08
TARA e frumoasa, nu puteti sa contestati asta,avem si campie, avem si munti, si mare,peisajele sunt mirifice,chestia cu oamenii care o locuiesc e o mare problema, si nu cred ca in viitorul apropiat se va schimba ceva,nesimtirea e cea mai vizibila caracteristica a poporului roman,in loc sa ne cizelam,pe zi ce trece devenim tot mai inapoiati,noi "mergem" inapoi,mare pacat!
babalica
Postat pe 24 Septembrie 2009 09:55
Un cap de evreu in fruntea turismului,parerea mea
kudika096251
Postat pe 21 Decembrie 2009 04:18
Ne lipseste increderea in mai bine, poate optimismul;; Apoi ne lipseste propia autonomie. Preferam sa depindem de unii si de altii.. Apoi poate ca nu suntem suficinet de responsabili...Ne este foarte usor sa pasam vina la altii....Cred ca nu mai avem respect unii fata de ceilalti....

Dar cu toate acestea, eu una, sincer, gasesc inca multe lucruri pozitive in Romania;).....si cu siguranta suntem mai multi...

adventurecamps
Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:15


Nimic nu ne lipseste, avem de toate!

doar cantitatile difera...avem mai mult ca altii si mai putin ca unii ...

va urez o zi prospera intr-o tara normala si haideti sa nu ne mai pieptanam degeaba!
kay
Postat pe 24 Februarie 2010 16:57
De la: seherezada, la data 2009-09-15 08:24:41educatia ne lipseste....si din pacate cultivam mitocania:((



adevarat!

avem locuri deosebite;chiar zilele trecute am urmarit o emisiune in care reporterii cereau interviuri strainilor veniti in Romania in vacanta,iar unu dintre ei a spus cam asa : "Nu m-am gandit niciodata ca Romania poate gazdui locuri atat de frumoase,am ramas impresionat.Totul pana la un punct,drumurile sunt groazice si trebuie neaparat rezolvate".

Practic,noi nu stim cum sa exploatam ceea ce avem(sau mai bine zis nu vrem).Uitati-va la alte tari..care abia abia au si ele terenuri cat de cat bune,foarte putine la numar;da pe alea le valorifica la maximum!Si noi care dispunem din plin de asa ceva,pauza!
ameelia
Postat pe 18 August 2010 16:16
În orice țarã mergi,își valorificã potențialul turistic la maxim.Am fost anul ãsta la Mamaia,dupã 5 ani,am rãmas la fel ca acum 5 ani,adicã cu un gust amar,gust amar datorat mizeriei,a lipsei de educație,a indolenței,a prețurilor la un nivel nesimțit de exagerat.În schimb am constatat cã plaja s-a micșorat enorm,ceea ce mã face sã mã gândesc,cã in 10 ani o sã disparã Mamaia,așa cã mai avem o șansã...În vogã e acum Nãvodari.Am fost în Grecia și ne explica ghidul cã,uite aici facea baie Zeus și noi ne uitam cu gura cãscatã și scoteam banu,la noi Sarmisegetusa e o ruinã,Sighișoara,am fost acum 2 ani.era un praf prin cetatea aia,dacã stãteai la terasã si bãtea vîntu ,aleluia ....Se mișcã ceva,dar foarte puțin,la noi se furã în draci,de fapt ne furãm între noi,cã pânã la urmã,toți suferim.Ne meritãm soarta,asta este,cred cã mai trebuie sã treacã vre-o 20 de ani,sã înceapã sã se miște ceva,sã disparã toate emanațiile de la așa zisa Revoluție,iar Românii care circulã,sã înceapã sã vadã cât de mari sunt diferențele și fie mai exigenți cu ei înșiși,dupã care sã aibe și pretenții.Dacã ne uitãm prin istorie,ne dãm seama cã marile realizãri de fapt au fost când am fost conduși de nemți,ai dracului nemți germanii ãștia!....
romulus_lazy
Postat pe 19 August 2010 23:44
De la: romulus_lazy, la data 2010-08-19 23:44:46În orice țarã mergi,își valorificã potențialul turistic la maxim.Am fost anul ãsta la Mamaia,dupã 5 ani,am rãmas la fel ca acum 5 ani,adicã cu un gust amar,gust amar datorat mizeriei,a lipsei de educație,a indolenței,a prețurilor la un nivel nesimțit de exagerat.În schimb am constatat cã plaja s-a micșorat enorm,ceea ce mã face sã mã gândesc,cã in 10 ani o sã disparã Mamaia,așa cã mai avem o șansã...În vogã e acum Nãvodari.Am fost în Grecia și ne explica ghidul cã,uite aici facea baie Zeus și noi ne uitam cu gura cãscatã și scoteam banu,la noi Sarmisegetusa e o ruinã,Sighișoara,am fost acum 2 ani.era un praf prin cetatea aia,dacã stãteai la terasã si bãtea vîntu ,aleluia ....Se mișcã ceva,dar foarte puțin,la noi se furã în draci,de fapt ne furãm între noi,cã pânã la urmã,toți suferim.Ne meritãm soarta,asta este,cred cã mai trebuie sã treacã vre-o 20 de ani,sã înceapã sã se miște ceva,sã disparã toate emanațiile de la așa zisa Revoluție,iar Românii care circulã,sã înceapã sã vadã cât de mari sunt diferențele și fie mai exigenți cu ei înșiși,dupã care sã aibe și pretenții.Dacã ne uitãm prin istorie,ne dãm seama cã marile realizãri de fapt au fost când am fost conduși de nemți,ai dracului nemți germanii ãștia!....





... asa e ... la noi ilicescu a ''incurajat'' capitalul romanesc sa preai active de valoare ... iar pe cei care nu au preluat nimic ia pus sa strige - nu ne vindem tara (o furam noi) ... asa s-au procopsit niste pirliti de ospatari si bucatari cu hoteluri imense, in locatie de gestiune si posibilitate de cumparare cam pe degeaba (spaga a fost mare in schimb) ... ori mentalitatea acestor prostanaci, odata ce s-au vazut proprietarii unor obiective de milioane de euro, a ramas aceiasi, adica - merge si asa, iar daca nu merge vind si tot bogat sint ... taranii ajunsi patroni nu au inteles ca trebuie sa isi imbunatateasca oferta si calitatea serviciilor si ca au avut un mare noroc in viata pe care nu trebuie sa il iroseasca ... nooo, ei au inteles ca trebuie sa scuipe seminte in cap prostului care le trece pragul si sa il jecmaneasca asa cum facea pe vremea impuscatului ... in mintea lui de curca el are o alternativa - vinde, asa ca de ce sa isi bata capul cu ''prostii'' ... mai spera ceva de la mazariche ... sa le aduca turisti rusi si arabi ca sa inceapa si ei sa isi umple hotelurile cu curve la produs ... asta e un ''turism'' care nu se taxeaza niciodata si e exact cireasa unui tort pe masura lor ... asa cum sint obisnuiti sa se plinga in fiecare an ca sa isi ''justifice'' cazarea la negru si sumele imense de bani rezultati ... ca si altii din alte domenii ... si asa ajungi sa te miri ca nu mai ai trotuare din cauza jepanelor, vile prin orice vagauna, mallurile sint pline dar ''media'' prezinta numai ''catastrofe'' de toate felurile ...
marco918
Postat pe 20 August 2010 00:02
De la: marco918, la data 2010-08-20 00:02:13
... asa e ... la noi ilicescu a ''incurajat'' capitalul romanesc sa preai active de valoare ... iar pe cei care nu au preluat nimic ia pus sa strige - nu ne vindem tara (o furam noi) ... asa s-au procopsit niste pirliti de ospatari si bucatari cu hoteluri imense, in locatie de gestiune si posibilitate de cumparare cam pe degeaba (spaga a fost mare in schimb) ... ori mentalitatea acestor prostanaci, odata ce s-au vazut proprietarii unor obiective de milioane de euro, a ramas aceiasi, adica - merge si asa, iar daca nu merge vind si tot bogat sint ... taranii ajunsi patroni nu au inteles ca trebuie sa isi imbunatateasca oferta si calitatea serviciilor si ca au avut un mare noroc in viata pe care nu trebuie sa il iroseasca ... nooo, ei au inteles ca trebuie sa scuipe seminte in cap prostului care le trece pragul si sa il jecmaneasca asa cum facea pe vremea impuscatului ... in mintea lui de curca el are o alternativa - vinde, asa ca de ce sa isi bata capul cu ''prostii'' ... mai spera ceva de la mazariche ... sa le aduca turisti rusi si arabi ca sa inceapa si ei sa isi umple hotelurile cu curve la produs ... asta e un ''turism'' care nu se taxeaza niciodata si e exact cireasa unui tort pe masura lor ... asa cum sint obisnuiti sa se plinga in fiecare an ca sa isi ''justifice'' cazarea la negru si sumele imense de bani rezultati ... ca si altii din alte domenii ... si asa ajungi sa te miri ca nu mai ai trotuare din cauza jepanelor, vile prin orice vagauna, mallurile sint pline dar ''media'' prezinta numai ''catastrofe'' de toate felurile ...


si se pare ca singurii prosti din povestea asta suntem noi, cei care le mai calcam pragul, iar daca nu o facem si plecam in alte parti, ne scot ochii ca nu incurajam turismul romanesc
_calandrinon_
Postat pe 20 August 2010 00:10
De la: _calandrinon_, la data 2010-08-20 00:10:10
De la: marco918, la data 2010-08-20 00:02:13
... asa e ... la noi ilicescu a ''incurajat'' capitalul romanesc sa preai active de valoare ... iar pe cei care nu au preluat nimic ia pus sa strige - nu ne vindem tara (o furam noi) ... asa s-au procopsit niste pirliti de ospatari si bucatari cu hoteluri imense, in locatie de gestiune si posibilitate de cumparare cam pe degeaba (spaga a fost mare in schimb) ... ori mentalitatea acestor prostanaci, odata ce s-au vazut proprietarii unor obiective de milioane de euro, a ramas aceiasi, adica - merge si asa, iar daca nu merge vind si tot bogat sint ... taranii ajunsi patroni nu au inteles ca trebuie sa isi imbunatateasca oferta si calitatea serviciilor si ca au avut un mare noroc in viata pe care nu trebuie sa il iroseasca ... nooo, ei au inteles ca trebuie sa scuipe seminte in cap prostului care le trece pragul si sa il jecmaneasca asa cum facea pe vremea impuscatului ... in mintea lui de curca el are o alternativa - vinde, asa ca de ce sa isi bata capul cu ''prostii'' ... mai spera ceva de la mazariche ... sa le aduca turisti rusi si arabi ca sa inceapa si ei sa isi umple hotelurile cu curve la produs ... asta e un ''turism'' care nu se taxeaza niciodata si e exact cireasa unui tort pe masura lor ... asa cum sint obisnuiti sa se plinga in fiecare an ca sa isi ''justifice'' cazarea la negru si sumele imense de bani rezultati ... ca si altii din alte domenii ... si asa ajungi sa te miri ca nu mai ai trotuare din cauza jepanelor, vile prin orice vagauna, mallurile sint pline dar ''media'' prezinta numai ''catastrofe'' de toate felurile ...


si se pare ca singurii prosti din povestea asta suntem noi, cei care le mai calcam pragul, iar daca nu o facem si plecam in alte parti, ne scot ochii ca nu incurajam turismul romanesc





... din fericire ... si ei observa ca incasarile sint doar in week end ... si asta nu le acopera cheltuielile personale cu care s-au obisnuit ... si ei vad ca cei care au investit din buzunarul propriu (chiar daca asta a insemnat niste inceputuri nu tocmai glorioase) sint mult mai rapizi si mai adaptati (in mamaia gasesti minihoteluri si ansambluri noi unde conditiile fac toti banii si inca peste) ... din pacate, sint prea redusi mintal si nici nu au niste progenituri mai rasarite, ca sa aiba o reactie pozitiva si rapida (nu ca nu s-ar putea) ...

... per total lucrurile se schimba incet si sigur ... maimutzele vor pierde pe limba lor iar cei care se straduie vor continau sa creasca ... pentru tineret, si nu numai, mamaia bate de departe tot ce inseamna bulgaria, grecia si turcia ... la aceiaisi bani ...

... mai este un aspect ... prea putini recunosc cit cheltuie in strainatate ... de ce spun asta ... am auzit despre zona golfului ... vai ce preturi sint acolo ... ieffftinnnnn ... anul asta le-am luat pe toate la rind (emirate, qatar, bahrain, ...) ... de unde fratilor ... te usuca ... daca inaintea aveam ceva dubii, acum sint convins ca una este ''pachetul'' si alta suma finala cheltuita ca sa te bata soarele in cap si sa vezi 2-3 gainarii ...

marco918
Postat pe 20 August 2010 00:28
Marco, hai ca exagerezi, cum sa bata mamaia alte statiuni din afara la raport calitate pret ?
Intradevar mamaia este o super statiune, merg in fiecare an, insa pt cei care isi permit distractiile. Pe cand in Turcia de ex, aia nu stiu cum sa faca pt a te simti mai bine, la preturi mici ! In Turcia am dat 60 de euro in plin sezon pe o camera la 4 stele, si camera nu ca in mamaia, cu toate conditiile, masa, cina incluse, o gramada de mancare, plaja frumos amenajata, curatenie, tot ce vrei. Incearca asta in mamaia la 4 stele, incearca la Vega de exemplu, ia vezi, se merita sa dai atatia bani pe o camera in care nu este inclus mai nimic...? Si totusi sa nu uiti sa compari si pretul !
Summer_
Postat pe 20 August 2010 02:06
Imi e foarte greu sa spun cu exactitate ce ne lipseste. Si eu as fi spus: n-avem educatie! Dar atunci m-am intrebat, de unde o luam educatia asta? Ca eu nu stiu sa se vanda la nici un colt de strada. Si mai stiu ca majoritatea primeste educatie acasa, macar in primii 7 ani. Fara a vorbi de extreme, orice parinte isi educa copilul sa spuna Buna ziua! si Multumesc! Orice parinte isi invata copilul la ce foloseste cosul de gunoi. Nu stiu, eu asa cred. Suntem aici, pe forum, parinti si copii, poate si bunici. Nu faceti toate astea, voi parintii? Nu primiti acesste sfaturi, voi copiii?
Si atunci unde dispare educatia noastra? Sau cand. Si mai ales de ce.

Eram cu un roman, undeva intr-o zona turistica a Barcelonei. Si langa noi am auzit la un moment dat: "Da-te fa jos sa fac si eu poza acolo, da-te'n... mea!!" (Era vorba de un monument cu lei pe care te puteai sui). Nu erau tigani, erau romani. Intr-o tara straina pentru care probabil ca au muncit ceva timp sa stranga banii pentru a o vizita. Si au venit impreuna cu marlania, desi in jurul lor lumea nu se injura, nu scuipa pe jos, daca arunci o tigara nestinsa ti se atrage atentia s-o stingi pentru ca poti provoca o catastrofa, unde 1 cent ti se da rest fara sa ii tremure mana, unde..., unde.. unde.

Daca toti cei care scriem aici am fost educati, ne educam copiii asa cum trebuie, avem alaturi de noi prieteni asemeni noua, unde suntem? De ce nu ne facem simtita prezenta peste tot, pentru a scoate in afara noastra exceptiile?


rashela
Postat pe 20 August 2010 02:42
De la: Summer_, la data 2010-08-20 02:06:27Marco, hai ca exagerezi, cum sa bata mamaia alte statiuni din afara la raport calitate pret ?
Intradevar mamaia este o super statiune, merg in fiecare an, insa pt cei care isi permit distractiile. Pe cand in Turcia de ex, aia nu stiu cum sa faca pt a te simti mai bine, la preturi mici ! In Turcia am dat 60 de euro in plin sezon pe o camera la 4 stele, si camera nu ca in mamaia, cu toate conditiile, masa, cina incluse, o gramada de mancare, plaja frumos amenajata, curatenie, tot ce vrei. Incearca asta in mamaia la 4 stele, incearca la Vega de exemplu, ia vezi, se merita sa dai atatia bani pe o camera in care nu este inclus mai nimic...? Si totusi sa nu uiti sa compari si pretul !






... scuze dar nu vorbeam de ghetouri pline de pensionari si low cost people ... in fond sint bune si astea, dar nu mai mult de odata sau de doua ori ... cu toate conditiile de acolo nu cred ca ai mai avea ce face si a doua oara ... eu vorbesc de statiuni cu viata sociala, nu de pensiuni pentru stresati de munca ... statiuni unde poti alege ce faci in timpul liber si poti alege si altceva decit ceea ce ofera hotelul ... si in mamaia se gasesc asa ceva ... am vizitat pe cineva cazat la gemenii marii acolo si e acelasi concept ... dar nici cu copii nu m-as mai duce a doua oara ...

... as tinde sa ii dau dreptate complet rashelei despre ... educatie ... per total am observat ca foarte multi oameni clameaza altora aceasta educatie ... mai ales cind sint in strainatate dar odata intorsi in tara, ori exagereaza ori ignora complet ceea ce admirau in strainatate ... oameni care in strainatate stateau normal la coada sau isi aruncau gunoaiele la cos iar in tara vociferau sau se fofilau sa li se faca loc si scoteau pungile de gunoi din masina si le lasau la coltul blocului ... sau care admirau corectitudinea cu care erau tratati acolo iar intorsi in tara sfidau pe oricine prin relatii, indolentza si impertinentza ca doar ei se simteau ''deosebiti'' fata de prostimea incapabila sa ''vada'' ce au vazut si ei ... astea ca mici exemple ... iar referitor la limbaj ce sa ne mai miram cind copii sint invatati de mici sa injure (ca sa fie in pas cu ''realitatea), cind putzoii merg pe strada injurind cu patos (ca doar asa au vazut de acasa sau in anturaj) iar oamenii in toata firea intorc capul si se fac ca nu aud sau rinjesc complice indiferent ca de fatza sint copii sau femei (ba chiar le fac cu ochiul pirandelor lor atentionindu-le ce ''vioii'' sint pustii) ... culmea este ca acesti oameni nu sint mici ultimii tarani, nici niste muncitori amariti (pe care poate le poti intelege nivelul) ...

marco918
Postat pe 21 August 2010 00:07
De la: Summer_, la data 2010-08-20 02:06:27Marco, hai ca exagerezi, cum sa bata mamaia alte statiuni din afara la raport calitate pret ?
Intradevar mamaia este o super statiune, merg in fiecare an, insa pt cei care isi permit distractiile. Pe cand in Turcia de ex, aia nu stiu cum sa faca pt a te simti mai bine, la preturi mici ! In Turcia am dat 60 de euro in plin sezon pe o camera la 4 stele, si camera nu ca in mamaia, cu toate conditiile, masa, cina incluse, o gramada de mancare, plaja frumos amenajata, curatenie, tot ce vrei. Incearca asta in mamaia la 4 stele, incearca la Vega de exemplu, ia vezi, se merita sa dai atatia bani pe o camera in care nu este inclus mai nimic...? Si totusi sa nu uiti sa compari si pretul !


Eu in Turcia merg in septembrie, plin sezon la ei nu e ca la noi, acolo in august biletele sunt cu reducere, pt. ca e o cladura insuportabila, si nu poti decat sa stai la aer conditionat, si sa mananci:))in septembrie am prins 30-32 grade.
Eu am platit 470 euro/ persoana/ 7 zile, am zburat cu TAROM. ( eu asa ma simt in siguranta)
stem_29
Postat pe 21 August 2010 01:47
De la: stem_29, la data 2010-08-21 01:47:01
De la: Summer_, la data 2010-08-20 02:06:27Marco, hai ca exagerezi, cum sa bata mamaia alte statiuni din afara la raport calitate pret ?
Intradevar mamaia este o super statiune, merg in fiecare an, insa pt cei care isi permit distractiile. Pe cand in Turcia de ex, aia nu stiu cum sa faca pt a te simti mai bine, la preturi mici ! In Turcia am dat 60 de euro in plin sezon pe o camera la 4 stele, si camera nu ca in mamaia, cu toate conditiile, masa, cina incluse, o gramada de mancare, plaja frumos amenajata, curatenie, tot ce vrei. Incearca asta in mamaia la 4 stele, incearca la Vega de exemplu, ia vezi, se merita sa dai atatia bani pe o camera in care nu este inclus mai nimic...? Si totusi sa nu uiti sa compari si pretul !


Eu in Turcia merg in septembrie, plin sezon la ei nu e ca la noi, acolo in august biletele sunt cu reducere, pt. ca e o cladura insuportabila, si nu poti decat sa stai la aer conditionat, si sa mananci:))in septembrie am prins 30-32 grade.
Eu am platit 470 euro/ persoana/ 7 zile, am zburat cu TAROM. ( eu asa ma simt in siguranta)


Eu nu merg mai niciodata cu bilet in strainatate, depinde de distanta unde vreau sa ajung...in Turcia am mers cu masina si am vizitat mai multe statiuni, si nu cum zice Marco, de pensionari, dimpotriva, ma duc sa ma distrez, nu sa adorm pe acolo si sa joc bridge cu ,,batranii''...
Oricum nu ne putem compara cu turcii la statiuni...aiai nvestesc, respecta clientii, la noi e bataie de joc...in Turcia la un restaurant aveam pofta sa mananc un anume fel dar ei nu il aveau, cu toate ca era de 4 stele...si ospatarul a facut tot posibilul sa prepare chestia aia, si s-a dus sa cumpere, doar pt un client, ca sa fim multumiti, cu toate ca i-am zis ca nu e nevoie.
Summer_
Postat pe 22 August 2010 20:19
De la: marco918, la data 2010-08-21 00:07:22
De la: Summer_, la data 2010-08-20 02:06:27Marco, hai ca exagerezi, cum sa bata mamaia alte statiuni din afara la raport calitate pret ?
Intradevar mamaia este o super statiune, merg in fiecare an, insa pt cei care isi permit distractiile. Pe cand in Turcia de ex, aia nu stiu cum sa faca pt a te simti mai bine, la preturi mici ! In Turcia am dat 60 de euro in plin sezon pe o camera la 4 stele, si camera nu ca in mamaia, cu toate conditiile, masa, cina incluse, o gramada de mancare, plaja frumos amenajata, curatenie, tot ce vrei. Incearca asta in mamaia la 4 stele, incearca la Vega de exemplu, ia vezi, se merita sa dai atatia bani pe o camera in care nu este inclus mai nimic...? Si totusi sa nu uiti sa compari si pretul !






... scuze dar nu vorbeam de ghetouri pline de pensionari si low cost people ... in fond sint bune si astea, dar nu mai mult de odata sau de doua ori ... cu toate conditiile de acolo nu cred ca ai mai avea ce face si a doua oara ... eu vorbesc de statiuni cu viata sociala, nu de pensiuni pentru stresati de munca ... statiuni unde poti alege ce faci in timpul liber si poti alege si altceva decit ceea ce ofera hotelul ... si in mamaia se gasesc asa ceva ... am vizitat pe cineva cazat la gemenii marii acolo si e acelasi concept ... dar nici cu copii nu m-as mai duce a doua oara ...

... as tinde sa ii dau dreptate complet rashelei despre ... educatie ... per total am observat ca foarte multi oameni clameaza altora aceasta educatie ... mai ales cind sint in strainatate dar odata intorsi in tara, ori exagereaza ori ignora complet ceea ce admirau in strainatate ... oameni care in strainatate stateau normal la coada sau isi aruncau gunoaiele la cos iar in tara vociferau sau se fofilau sa li se faca loc si scoteau pungile de gunoi din masina si le lasau la coltul blocului ... sau care admirau corectitudinea cu care erau tratati acolo iar intorsi in tara sfidau pe oricine prin relatii, indolentza si impertinentza ca doar ei se simteau ''deosebiti'' fata de prostimea incapabila sa ''vada'' ce au vazut si ei ... astea ca mici exemple ... iar referitor la limbaj ce sa ne mai miram cind copii sint invatati de mici sa injure (ca sa fie in pas cu ''realitatea), cind putzoii merg pe strada injurind cu patos (ca doar asa au vazut de acasa sau in anturaj) iar oamenii in toata firea intorc capul si se fac ca nu aud sau rinjesc complice indiferent ca de fatza sint copii sau femei (ba chiar le fac cu ochiul pirandelor lor atentionindu-le ce ''vioii'' sint pustii) ... culmea este ca acesti oameni nu sint mici ultimii tarani, nici niste muncitori amariti (pe care poate le poti intelege nivelul) ...



Nici eu nu vorbeam draga marco de low cost, sau daca asa iti place tie sa spui doar pt ca in mamaia de ex o camera la 3 stele e cat o camera la ei de 4 stele ( dar cu conditii, nu ca la noi ) e treaba ta, si te poti duce la mamaia sa iti faci concediile...am si zic ca m-am dus la noi cateva week-enduri cu diferite ocazii, si ma voi mai duce atunci cand este un eveniment care ma intereseaza, insa asta nu inseamna ca ii voi ridica in slavi pe hotelierii nostri !
Si la Saint Tropez, daca negociezi pt o camera, o aduci la 200 de euro, in plin sezon,si nu ma contrazice, ca eu am stat acolo cu 200 de euro, pt o noapte la S.T, 5 stele, plin sezon mi se pare fff putin !
Cine stie si calatoreste, cunoaste

Cred ca despre asta era vb in topic pana la urma, despre lacomia si prostia unora care se ocupa de turism !
Summer_
Postat pe 22 August 2010 20:25
De la: zaharica, la data 2010-08-18 16:16:52
De la: seherezada, la data 2009-09-15 08:24:41educatia ne lipseste....si din pacate cultivam mitocania:((



adevarat!

avem locuri deosebite;chiar zilele trecute am urmarit o emisiune in care reporterii cereau interviuri strainilor veniti in Romania in vacanta,iar unu dintre ei a spus cam asa : "Nu m-am gandit niciodata ca Romania poate gazdui locuri atat de frumoase,am ramas impresionat.Totul pana la un punct,drumurile sunt groazice si trebuie neaparat rezolvate".

Practic,noi nu stim cum sa exploatam ceea ce avem(sau mai bine zis nu vrem).Uitati-va la alte tari..care abia abia au si ele terenuri cat de cat bune,foarte putine la numar;da pe alea le valorifica la maximum!Si noi care dispunem din plin de asa ceva,pauza!



Adevar ai grait zaharica !!!
Chiar avem locuri deosebite, peisaje cum nu intalnesti in alte tari........... si acum urmeaza partea de discutie de care toti suntem satui si care ne provoaca greata cand o auzim : Interesul pentru a promova tinuturile romanesti se face numai in acele zone unde demnitarii nostri ("pe care i-am ales") au business-uri bine consolidate. Luam ca exemplu Valea Oltului.......s-a ales prafu de aceasta zona, cine a fost si cunoaste zona, o sa imi dea dreptate atunci cand spun ca Valea Oltului este mult peste Valea Prahovei in ceea ce priveste peisajul pe care ni-l ofera natura. Cu toate ca abia am inceput sa scriu.......ma gandesc serios ca nu mai are rost sa continui cu alte locuri mirifice din aceasta tara in care traim, asa ca o sa trec la incheiere : Rusine sa va fie domnilor parlamentari si guvernanti.
blackbulls
Postat pe 15 Septembrie 2010 14:21
Ca nu se investeste in turism, decat daca exista interese personale, e una. Ca lasi mormanul de mizerie in urma ta, oriunde te-ai duce, asteptand sa vina guvernantii sa-l ridice (pe care i-ai ales), e alta.
Asa cum spuneam, prima intrebare pe buzele romanului este: de ce nu face x nimic? Dar tu ce faci?

Desigur, TU reprezinta cele 22 de milioane de romani (cati or mai fi). Inclusiv eu.
rashela
Postat pe 15 Septembrie 2010 14:39
De la: rashela, la data 2010-08-20 02:42:56Imi e foarte greu sa spun cu exactitate ce ne lipseste. Si eu as fi spus: n-avem educatie! Dar atunci m-am intrebat, de unde o luam educatia asta? Ca eu nu stiu sa se vanda la nici un colt de strada. Si mai stiu ca majoritatea primeste educatie acasa, macar in primii 7 ani. Fara a vorbi de extreme, orice parinte isi educa copilul sa spuna Buna ziua! si Multumesc! Orice parinte isi invata copilul la ce foloseste cosul de gunoi. Nu stiu, eu asa cred. Suntem aici, pe forum, parinti si copii, poate si bunici. Nu faceti toate astea, voi parintii? Nu primiti acesste sfaturi, voi copiii?
Si atunci unde dispare educatia noastra? Sau cand. Si mai ales de ce.

Eram cu un roman, undeva intr-o zona turistica a Barcelonei. Si langa noi am auzit la un moment dat: "Da-te fa jos sa fac si eu poza acolo, da-te'n... mea!!" (Era vorba de un monument cu lei pe care te puteai sui). Nu erau tigani, erau romani. Intr-o tara straina pentru care probabil ca au muncit ceva timp sa stranga banii pentru a o vizita. Si au venit impreuna cu marlania, desi in jurul lor lumea nu se injura, nu scuipa pe jos, daca arunci o tigara nestinsa ti se atrage atentia s-o stingi pentru ca poti provoca o catastrofa, unde 1 cent ti se da rest fara sa ii tremure mana, unde..., unde.. unde.

Daca toti cei care scriem aici am fost educati, ne educam copiii asa cum trebuie, avem alaturi de noi prieteni asemeni noua, unde suntem? De ce nu ne facem simtita prezenta peste tot, pentru a scoate in afara noastra exceptiile?



BEL_AMY1
Postat pe 11 Octombrie 2010 12:57
cea mai simpla metoda de facut bani
salut,

iti trimit mai jos cateva detalii... detalii
pe care
le-am primit si eu ... totul e sa ai multa
rabdare ...


CEA MAI SIMPLA METODA DE FACUT BANI!
Nu credeam ca va functiona, si totusi!!!!
MERGE!!!
Bani rapid si sigur pe internet. Testat! Eu
am facut
38.130.000 in 3 saptamani!!! E randul
tau!!!!!! si voi continua sa fac.
Functioneaza!!!! Singurul care functioneaza
cu
Adevarat

Nu este o gluma,crede-ma!Depinde numai de
tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu,
eu nu
pot spune decat ca 5 min. de citit iti pot
schimba
viata, depinde numai de tine "POTI
FACE BANI USOR SI REPEDE". Crede-ma am
incercat toate
metodele posibile(si legale).Aceasta este cea
mai
USOARA si mai RAPIDA cale. Poti sa faci o
gramada de
bani, repede si legal. Merge! E testat! Tot
ce trebuie

sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie
si pana
la final textul. Eram sceptic, totusi... In
urma cu
ceva vreme navigam aiurea pe Internet
(probabil la fel
cum faci si tu acum) cand am descoperit un
articol
asemanator cu acesta in care se spunea ca pot
sa
castig milioane in doar cateva saptamani cu o

investitie de numai 7 de lei. Imediat
m-am gandit

"chestia asta trebuie sa fie vreo
escrocherie". Dar,
curios fiind, am continuat sa citesc.
Articolul spunea

ca trebuie sa trimiti cate 1
leu nou la fiecare
din cele 7 adrese mentionate in articol .
Apoi sa iti
treci numele si adresa la sfarsitul listei in
pozitia
a 7-a si sa publici articolul la minim 200 de

forum-uri/adrese cu anunturi pe Internet sau
prin mail

la cat mai multe adrese. Pur si simplu! Dupa
ce am
analizat chestiunea si dupa ce am discutat cu
cativa
prieteni m-am hotarat sa incerc. La urma
urmei ce
aveam de pierdut in afara de 7 lei si
7
timbre? Cum este si normal, la inceput eram
sceptic si

chiar ingrijorat in privinta aspectului
legal. Asa ca
m-am interesat la PTTR si mi-au confirmat ca

intr-adevar e legal! Deci am facut infima
investitie
de 7 de lei. Surpriza!...Ghiciti ce s-a
petrecut
!!! .. Intr-un interval de 7 zile am inceput
sa
primesc bani in cutia postala. Eram uluit!
M-am gandit

ca probabil se va opri curand, dar banii au
continuat
sa vina! In prima saptamana am primit 2.800.000
de lei. (280 lei noi)
La sfarsitul celei de-a doua aveam 10.030.000.
In a (peste 1000 lei noi)
treia saptamana stransesem 38.130.000 de lei!
Si banii

continua sa vina cu repeziciune. In mod cert
a meritat
sa cheltui cei 7 lei si cele 7 timbre
(Am
cheltuit mult mai mult jucand la loto si la
bingo!).
Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce

functioneaza. In primul rand va sfatuiesc sa
salvati
pe hard sau sa printati articolul ca sa il
aveti la
indemana.

Cum?
PASUL 1:Iei 7 coli si scrii pe fiecare
din ele:"M-AM ADAUGAT LA LISTA
TA", astfel incat
cel ce primeste plicul sa te adauge la
listele pe care

urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va
aparea pe
alte sute si sute multiplicate de forumuri,
apoi
impaturesti fiecare coala.Acum iei 7 bancnote
de
1 leu si pui CATE UNA in
FIECARE din cele 7 coli(ca sa nu se vada prin
plic si
sa nu se fure),apoi pui FIECARE coala in CATE
UN PLIC
si inchizi plicurile.Ar trebui sa ai acum 7
plicuri
sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la
expeditor,

pentru a ajunge in continuare pe forumuri!),
fiecare
dintre ele continand o coala de hartie si o
bancnota
de 1 leu.Acum trimiti plicurile la
urmatoarele adrese:


1)Gheorghiu Andrei , Bulervardul Ion Mihalache nr.158 , bloc 4, scara c , ap 95 , bucuresti sector 1 , cod 011211
2)TAKACS ELISABETA, OP 1, CP 65, Oradea,
Bihor
3)TRIFAN MIOARA ,str.Avram Iancu Nr.24 ;
Tg.Mures
cod : 540089 Jud.Mures.
4)SOIT MIRCEA, str.Gheorghe Asachi, nr.22,
loc.Cugir,
jud.Alba, cod.515600.
5)DRAGOMIR IONUT str. Poiana MaRULUI,NR. 29,Ramnicu Sarat,jud. Buzau
cod:125300
• 6)STOICA CRISTINEL str. Centrala M, nr. 77, Maracineni, jud. BUZAU, COD 127325

7)SERBAN ANDREEA str Constantin brezeanu, nr
5, bl 202,et 3, ap 13,loc.
Ploiesti,jud.Prahova


PASUL 2: Acum STERGI din lista pe numarul 1 si
muti
celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6
devine 5, 5
devine 4,etc...). Astfel numarul 7 devine
liber :
completezi cu numele si adresa TA aceasta
pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca
DACA TE VEI

PUNE IN ALTA POZITIE DECIT CEA DE-A 7-a, vei
primi cu
mult mai putini bani, pentru ca factorul de
multiplicare se diminueaza. Pentru a intari
increderea

in joc, trebuie SA NU TRISEZI si SA TRIMITI
PLICURILE,
deoarece altminteri, te excluzi singur din
circuit
semanind neincrederea.

PASUL 3: Schimba ce doresti dar, pe cat se
poate,
incearca sa mentii articolul cat mai aproape
de
original. Acum publica anuntul la cit mai
multe
forum-uri/newsgroup-uri(sunt o groaza) SAU alt fel de site-uri cu discutii asemanatoare. 200
este atat
cat iti trebuie dar cu cat publici in mai
multe locuri

cu atat mai multi bani vei castiga! Nu e
nevoie sa
scrii din nou tot acest articol; poti sa
selectezi
textul cu cursorul mouse-ului si sa il
copiezi in
memoria calculatorului;
deschizi un fisier gol cu
'notepad'si inserezi textul ca

sa iti adaugi numele in pozitia a 7-a;
salvezi
fisierul cu extensia .txt. Acum
cauti pe Internet newsgroup-uri (forum-uri
on-line,
message board-uri, site-uri de chat, de
discutii)
romanesti bineinteles, sau la diverse adrese
e-mail pe

care le cunosti si publici articolul. Va
sugerez sa
treceti ca subiect un titlu cat mai atractiv
pentru ca

acesta il vor vedea cei ce viziteaza aceste
site-uri
GATA! Felicitari... Nu ar trebui sa iti ia
mai mult de

30 de secunde pentru fiecare newsgroup! TINE
MINTE :
MAI MULTE NEWSGROUP-URI INSEAMNA MAI MULTI
BANI! TOT
CE TREBUIE ESTE UN MINIM DE 200!
Calcule...Vei incepe
sa primesti bani in cutia postala in cateva
zile! Daca

vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala
din cauza

numarului mare de scrisori pe care le vei
primi. De
ce? Din cele MINIM 200 de publicari pe care
le-am
facut sa spunem ca primesc 10 raspunsuri (un
exemplu
FOARTE-FOARTE mic). Deci am castigat 10 lei cu
numele meu pe pozitia a 7- a. Acum fiecare
din cele 10
persoane care tocmai mi-au trimis cate o
scrisoare,
publica la randul lor MINIMUL de 200 de
articole cu
numele meu pe pozitia a 6-a si primesc si ei
cate
10 lei.Eu primesc astfel 10*10*1 leu =
100 lei. Continuand exemplul cu acest
numar mic

(10) de persoane care raspund la articol,
castig
11.250.000 de lei cu numele meu pe pozitia a
4-a,
16.250.000 cu numele meu pe pozitia a 3-a,
31.250.000
de lei pe pozitia a 2-a si ... DA!
156.250.000 DE LEI
cu numele meu pe pozitia intai. UIMITOR! Daca
fiecare
participant publica articolul de MINIM 200 de
ori! Si
totul cu o investitie initiala de 70.000 de
lei (7 lei noi) si 7
timbre. Cand numele tau nu se mai afla in
lista poti
sa repeti procedura : iei ultima varianta a
articolului si trimiti cate 1 leu la
adresele
care se afla in lista, punandu-ti numele pe
pozitia a
7-a Acum publici articolul din nou de MINIM
200 de
ori. Va dati seama ca in fiecare zi mii de
oameni
intra pe Internet si citesc aceste articole
ASA CUM
CITESTI TU ACUM !! Asa ca iti poti permite
7
lei sa vezi daca merge cu adevarat? Cred ca
da... Unii

au spus "dar daca lumea se satura si
nu mai trimite
nimeni nici un ban?" Ce sanse sunt sa
se intample
asta cand ZILNIC se alatura 20- 50.000 de
useri noi la

Internet dintre care foarte multi citesc
astfel de
anunturi si sunt dispusi sa incerce ?


Jucati cinstit si corect si adresa te va
ajunge pe
Mii de forumuri, astefel vei primi mii de
plicuri. In
Fiecare zi intra sute sau mii de oameni fe
forum! Veti

Avea numai de castigat!!! Jocul se bazeaza pe
o
Binecunoascuta lege din economie si anume
legea
Multiplicarii pe care cred ca poti sa o
intelegi. Cred

Ca marile magazine se imbogatesc pt ca tu ai
cumparat
O sticla de vin. Nu... Se cumpara industrial
.. Deci
Daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta
va parea

Pe mult mai multe site-ri si vrei primi cu
muuult mai
Multi bai! Bafta! P.s. Foarte important: o sa

Intalnesti oameni care nu sunt de acord cu
asta si
Care nu au curaj sa incerce sa se
imbogateasca
Inteligent. Trebuie doar sa-i ignori asa cum
fac eu,

Joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa
soseasca.

Daca ai incredere si perseverezi o sa-mi
multumesti
Cat pentru cei care nu joaca... Va raciti
gura
DEGEABA, EU PRIMESC ZECI DE PLICURI CU BANI
SI O SA
CONTINUI SA JOC... BAFTA
TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE CE AM SCRIS MAI SUS APOI POTI STA LINISTIT/A ACASA SI BANII VIN!!!
oxygenX
Postat pe 7 Martie 2011 18:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Minunata vacanta in Tenerife... 20 De la: horatiu_tra 31 Martie 2010 21:49
Castigi bani usor si simplu! 0 De la: 1 Iulie 2011 14:40
vacanta Cancun 32 De la: lazy001986 14 Februarie 2014 21:26
Vrei sa devi reprezentant AVON? 2 De la: kudika226898 9 Noiembrie 2010 08:33
Insulele Capului Verde 16 De la: Lizy 27 Ianuarie 2010 12:39