Setari Cookie-uri

Oare chiar sunt in zadar facultatile?Voi ce ziceti?

Eu am terminat masterul si facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor - Finante Banci...nu reusesc sa imi gasesc absolut nimic de lucru,caut, imi depun cv-uri si degeaba!Tocmai am fost la un interviu la ING unde am fost 14 persoane care mai de care cu nu stiu cata experienta ,ne-a promis domnul de acolo ca ne anunta indiferent re raspuns...vorbe in vant.Oare chiar nu mai are nimeni cuvant in ziua de azi ? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un job de secretara la o firma mica,ceva orice ,pentru a prinde si eu un pic de experienta i-as fi foarte recunoscatoare.Mentionez ca sunt din Craiova, sunt o fata serioasa si dispusa sa muncesc cinstit pentru un salariu decent,multumesc anticipat.
Ileana_Laura
Postat pe 16 August 2010 11:36
Depinde cat de sus sari tu ....Trebuie sa ai noroc ca cineva sa te accepte fara experienta si mai ales sa accepti un salariu mult mai mic pentru ca de....nu stii mai nimic practic ci doar din carti.
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 11:40
Da..asa zic si eu...norocul imi lipseste...salariul nu ar conta,ms pt comment.
Ileana_Laura
Postat pe 16 August 2010 11:53
buna!si eu sunt in ultimul an la Univ Ovidius Constanta,stiinte ec,finante banci k si tine si am aceasi problema.incerc sa mi gasesc de acum k dupa terminare sa nu stau cu diploma in mana.nici macar k secretara sau operator pc nu ma angajeaza din cauza experientei.am fost la interviu la banc post,plus k am mai si pus in cv niste minciunele si foarte sigura pe mine le sustin dar degeaba.nu stiu ce sa fac?oare nimeni in tara asta nu e dispus sa investeasca in tanara generatie,k dk te duci in diverse firme sunt contabile iesite la pensie dar care tot lucreaza.de ce nu ajuta tanara generatie?mai degraba cred k am gasi cu un curs de coafor manichiura cosmetica!!!!si am uitat sa ti zic k la toate interviurile imi zic k nu conteaza facultatea k practica e cea mai importanta.pai dk nimeni nu te angajeaza de unde sa ai practica???
madyna89
Postat pe 16 August 2010 11:55
Buna Ileana,

Acum adevarul este ca e greu de gasit un loc de munca indiferent de pregatire. Trebuie sa fi perseverenta, sa trimiti multe CV-uri si sa incerci sa le schimbi in functie de ce vrea exact firma...
Apropo de practica, eu ca sa-mi pastrez jobul actual de asistent manager m-am apucat de cursuri eurocor de engleza, pe care la fac in paralel cu jobul. Vor sa vorbesc fluent cat mai repede si n-am timp sa merg la o sala de cursuri, asa ca pentru mine sunt o solutie buna. Sunt mutumita...
Facusem engleza in scoala, dar practica e alta...
Incearca si prin cunostinte, poate e ceva chiar in orasul tau. Ca asistent manager/ secretariat cum ziceai ca-ti cauti si tu, majoritatea posturilor bune inseamna sa vorbesti fluent o limba straina mai ales engleza, plus chestiunile economice de baza si cunostinte IT.
O alta idee- incearca si domeniile tangentiale cu ce ai terminat tu, care n-au chiar o legatura directa , dar unde te-ai putea descurca.
Bafta
kudika228464
Postat pe 16 August 2010 11:55
Este foarte greu sa te angajeze cineve daca nu ai experienta, mai ales pe criza asta !
Uite cativa prieteni care au terminat ASE-ul ( tot finante ) si acum incep masterul, s-au angajat inca din timpul facultatii la anumite banci, insa au inceput cu joburi gen curier sau operator call center, si tocmai dupa au avansat !
Summer_
Postat pe 16 August 2010 11:56
Imi pare rau sa aud de ceeasi problema peste tot,dar se pare ca asta este realitatea de peste tot si nu o putem ascunde.In viata conteaza putin si norocul,eu una am colegi care erau bata si poate nici nu calcau pe la cursuri si acum observ cu stupoare ca lucreaza la banci....daca nu iti intinde cineva o mana de ajutor,pur si simplu nu cred ca ai cum sa razbesti singur,nu te invata nimeni si nu isi pierde nimeni timpul cu tine...pacat ca am nimerit intr-o asa mare criza.
Ileana_Laura
Postat pe 16 August 2010 12:01
Scumpitika,prima greseala e sa bagi niste minciunele in cv si a doua e sa te si bati cu pumnii in piept ca e adevarat.Eu nu merg pe varianta asta si la ceea ce scriu in cv am si documente atasate care sa ateste ca nu bat campii si asta e un plus in fata angajatorului.
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:01
asa e in facultate sau fara experienta nu te angajeaza nimeni mai ales la banca doar la carduri sau la bcr banca pentru locuinte sa stai sa alergi si sa cauti oameni sa incheie contracte de economisire.cam la astea angajeaza.
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:02
asa e in facultate sau fara experienta nu te angajeaza nimeni mai ales la banca doar la carduri sau la bcr banca pentru locuinte sa stai sa alergi si sa cauti oameni sa incheie contracte de economisire.cam la astea angajeaza.
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:02
asa e in facultate sau fara experienta nu te angajeaza nimeni mai ales la banca doar la carduri sau la bcr banca pentru locuinte sa stai sa alergi si sa cauti oameni sa incheie contracte de economisire.cam la astea angajeaza.
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:02
Scumpitika,ce ai fata de te balbai?
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:04
da ai dreptate cu minciunile.dar oricum le am scos pentru ca minciuna are picioare scurte.
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:06
nu ma balbai deloc!nu mergea sa trm msg de asta s a trm de atatea ori
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:07
asta-i nivelul de apreciere al facultatii la noi in tara!
si ca sa fii secretara nu mai bine faceai doar niste cursuri d'astea rapide?un curs si de engleza sau alta limba!
iar la banci am o prietena care s-a angajat doar cu relatii..pt ca acolo este fiu lu' mamica...nepotu' lu bunica..si etc...
din nefericire faci o facultate ca sa ai si tu diploma...da priveste pozitiv...anii de facultate or sa se adauge la vechime!
succes!
size_back
Postat pe 16 August 2010 12:08
De la: scumpitika, la data 2010-08-16 12:07:04nu ma balbai deloc!nu mergea sa trm msg de asta s a trm de atatea ori

Stiu,doar glumeam! Poti sa cauti pe net ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci la un interviu.
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:09
Da,macar cu atata lucru sa ne alegem din facultate,cu anii care o sa se puna la vechime,ca in rest....referitor la cursuri,am zis sa fac si eu o facultate ca de,e facultate si nu doar niste simple cursuri,mai ales ca intrasem la buget,era pacat sa nu imi continui activitatea,ms pt incurajari.
Ileana_Laura
Postat pe 16 August 2010 12:13
De la: Ileana_Laura, la data 2010-08-16 12:01:10Imi pare rau sa aud de ceeasi problema peste tot,dar se pare ca asta este realitatea de peste tot si nu o putem ascunde.In viata conteaza putin si norocul,eu una am colegi care erau bata si poate nici nu calcau pe la cursuri si acum observ cu stupoare ca lucreaza la banci....daca nu iti intinde cineva o mana de ajutor,pur si simplu nu cred ca ai cum sa razbesti singur,nu te invata nimeni si nu isi pierde nimeni timpul cu tine...pacat ca am nimerit intr-o asa mare criza.


Aia au pile, nu te compara cu ei daca nu ai si tu aceleasi pile ! ;)
In conditiile astea trebuie sa pornesti de jos, nu te va pune nimeni in cine stie ce functie din prima.
Ca secretara eu zic sa iti gasesti, trebuie doar sa cauti mult si bine...poate ca nu la banca, poate in alta parte la vreo firma. Apoi poti incerca si varianta call center-ului, sunt operatori de credite, te poate ajuta si poti avansa ! Bafta
Summer_
Postat pe 16 August 2010 12:15
da asa zicem toti sa facem o facultate...sunt 2 categorii de studenti si absolventi:prima categorie sunt cei care invata si spera sa realizeze ceva cu facultatea si a doua categorie sunt cei care nu vin la cursuri,au restante dar termina totusi facultatea si ajung pe la cine stie ce firme klumea sau banci sau institutii pe baza de relatii,spaga sau sex chiar.cam asa functioneaza in tara asta
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:16
Nu toti angajatorii pun pret pe masterate si doctorate ci pe ceea ce esti capabil sa faci.O perioada de voie de nevoie a trebuit sa asist si la interviuri pentru angajare si am ramas uimita de ce zace in capul oamenilor.Intr-o zi a venit un tip pe la 40-45 de ani care era economist (se batea cu pumnii in piept) si am incercat sa ii explic ca in programul in care o sa lucreze trebuie sa faca transformari din kilograme in grame si el isi lua notite
1kg=1000g
2kg=2000g
3kg=3000g
Un adevarat economist,nu?
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:18
Foarte tare....se mai intampla sa mai dai si peste asa specimene
Ileana_Laura
Postat pe 16 August 2010 12:20
De la: scumpitika, la data 2010-08-16 12:16:32da asa zicem toti sa facem o facultate...sunt 2 categorii de studenti si absolventi:prima categorie sunt cei care invata si spera sa realizeze ceva cu facultatea si a doua categorie sunt cei care nu vin la cursuri,au restante dar termina totusi facultatea si ajung pe la cine stie ce firme klumea sau banci sau institutii pe baza de relatii,spaga sau sex chiar.cam asa functioneaza in tara asta



Sunt si exceptii destule !
Cand termini o facultate ca ASEul trebuie sa te zbati f mult, cel putin asa am vazut la cei din jurul meu, la cunoscuti ! Gandeste-te ca unii care mai aveau cate o restanta in timpul facultatii o aveau pt ca erau angajati
Nu mi se pare tocmai ok sa generalizezi in halul asta !
Summer_
Postat pe 16 August 2010 12:21
De la: Ileana_Laura, la data 2010-08-16 11:36:54Eu am terminat masterul si facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor - Finante Banci...nu reusesc sa imi gasesc absolut nimic de lucru,caut, imi depun cv-uri si degeaba!Tocmai am fost la un interviu la ING unde am fost 14 persoane care mai de care cu nu stiu cata experienta ,ne-a promis domnul de acolo ca ne anunta indiferent re raspuns...vorbe in vant.Oare chiar nu mai are nimeni cuvant in ziua de azi ? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un job de secretara la o firma mica,ceva orice ,pentru a prinde si eu un pic de experienta i-as fi foarte recunoscatoare.Mentionez ca sunt din Craiova, sunt o fata serioasa si dispusa sa muncesc cinstit pentru un salariu decent,multumesc anticipat.

normal daca esti proasta ca ai facut facultatea degeaba, te crezi desteapta te vezi secretara cand tu nu stii nici macar sa maturi, si cat despre seriozitate asta stim, mai ales sub birou la sefu' acolo e seriozitatea cea mai mare curge garla, tine-o tot asa sa vezi experienta pe capul tau, dupa te astept si pe la mine
mihai_frv_1986
Postat pe 16 August 2010 12:22
Logic ca a renuntat pentru ca el era la faza in care invata transformarile....Si vorbea cu un aer de superioritate de zicea ca e cel putin un geniu
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:23
De la: mihai_frv_1986, la data 2010-08-16 12:22:24
De la: Ileana_Laura, la data 2010-08-16 11:36:54Eu am terminat masterul si facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor - Finante Banci...nu reusesc sa imi gasesc absolut nimic de lucru,caut, imi depun cv-uri si degeaba!Tocmai am fost la un interviu la ING unde am fost 14 persoane care mai de care cu nu stiu cata experienta ,ne-a promis domnul de acolo ca ne anunta indiferent re raspuns...vorbe in vant.Oare chiar nu mai are nimeni cuvant in ziua de azi ? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un job de secretara la o firma mica,ceva orice ,pentru a prinde si eu un pic de experienta i-as fi foarte recunoscatoare.Mentionez ca sunt din Craiova, sunt o fata serioasa si dispusa sa muncesc cinstit pentru un salariu decent,multumesc anticipat.

normal daca esti proasta ca ai facut facultatea degeaba, te crezi desteapta te vezi secretara cand tu nu stii nici macar sa maturi, si cat despre seriozitate asta stim, mai ales sub birou la sefu' acolo e seriozitatea cea mai mare curge garla, tine-o tot asa sa vezi experienta pe capul tau, dupa te astept si pe la mine


Mihai,nu crezi ca esti putin cam dur?Nimeni nu s-a nascut invatat si toti suntem prosti in unele domenii....
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:24
nu ma refeream la cei care aveau restante pentru ca munceau!!ma refeream la cei de bani gata care asteapta totul pe tava si facultatea e ceva pentru ca ii trimite parintii si n au ce face acasa.in sesiune umbla dupa cursuri si vorbesc intre ei kre ia spaga care nu,cat si cum?nu am absolut nimic cu cei care muncesc si fac si facultatea in acelasi timp.
madyna89
Postat pe 16 August 2010 12:26
Asta este doar parerea ta,nu si realitatea.Nu poti sa faci un comentariu despre o persoana daca nu o cunosti si te asigur eu ca nu sunt deloc proasta...dar tie se pare ca iti lipsesc cu desavarsire cei sapte ani.
Ileana_Laura
Postat pe 16 August 2010 12:28
De la: scumpitika, la data 2010-08-16 12:26:14nu ma refeream la cei care aveau restante pentru ca munceau!!ma refeream la cei de bani gata care asteapta totul pe tava si facultatea e ceva pentru ca ii trimite parintii si n au ce face acasa.in sesiune umbla dupa cursuri si vorbesc intre ei kre ia spaga care nu,cat si cum?nu am absolut nimic cu cei care muncesc si fac si facultatea in acelasi timp.


Inteleg, insa tu nu ai de ce sa te raportezi la aia de care vorbesti, iti vezi frumos de treaba, aia au drumul frumos construit, un job asigurat, poate ca unii muncesc ca sa nu se plictiseasca, iar tu te spetesti...stiu si eu cum merge treaba asa, insa eu de ex nu am treaba cu aia care vin cu porsche, bmw, mertz la facultate, sau nu vin deloc si ma trezesc cu eiintrati in examene...si culmea cu note apropiate de ale mele cand ei sunt bata !
Conteaza ce stii tu si cat te zbati, muncesti ca sa ai ceva !
Summer_
Postat pe 16 August 2010 12:31
De la: Barbie30, la data 2010-08-16 12:24:58
De la: mihai_frv_1986, la data 2010-08-16 12:22:24
De la: Ileana_Laura, la data 2010-08-16 11:36:54Eu am terminat masterul si facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor - Finante Banci...nu reusesc sa imi gasesc absolut nimic de lucru,caut, imi depun cv-uri si degeaba!Tocmai am fost la un interviu la ING unde am fost 14 persoane care mai de care cu nu stiu cata experienta ,ne-a promis domnul de acolo ca ne anunta indiferent re raspuns...vorbe in vant.Oare chiar nu mai are nimeni cuvant in ziua de azi ? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un job de secretara la o firma mica,ceva orice ,pentru a prinde si eu un pic de experienta i-as fi foarte recunoscatoare.Mentionez ca sunt din Craiova, sunt o fata serioasa si dispusa sa muncesc cinstit pentru un salariu decent,multumesc anticipat.

normal daca esti proasta ca ai facut facultatea degeaba, te crezi desteapta te vezi secretara cand tu nu stii nici macar sa maturi, si cat despre seriozitate asta stim, mai ales sub birou la sefu' acolo e seriozitatea cea mai mare curge garla, tine-o tot asa sa vezi experienta pe capul tau, dupa te astept si pe la mine


Mihai,nu crezi ca esti putin cam dur?Nimeni nu s-a nascut invatat si toti suntem prosti in unele domenii....

in general sunt dur, numai ca m-am saturat de toate pitipoancele care cica termina o facultate si se vad mari ...
de exemplu eu lucrez la o firma la resurse umane zilnic vad "fetite" cu cv-uri pt angajare, de legat 2 cuvinte habar nu au si vor sa fie secretarele directorului mare....pt a ajunge sus e nevoie de foarte multa munca... nu de dans la bara
mihai_frv_1986
Postat pe 16 August 2010 12:35
Mihai,nu toate femeile vor sa fie secretarele marelui sef si sa se culce cu el in pauzele dintre sedinte.Eu doar ti-am atras atentia ca pe fata asta nu o cunosti ca sa spui ca nici macar nu stie sa mature.
Barbie30
Postat pe 16 August 2010 12:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vreau sa postez un articol 2 De la: kudika056899 3 August 2009 20:18
LOCURI DE MUNCA ITALIA 2 De la: kudika116862 17 August 2014 10:11
Nu am noroc in viata 25 De la: reo 16 Iunie 2013 13:03
Straluceste ca un Diamant, alaturi de noi 6 De la: tnsanamaria 25 August 2009 19:34
am nevoie de sfaturile dumneavoastra 6 De la: Daniel_28 9 Noiembrie 2009 15:51