Setari Cookie-uri

histerosalpinografie(HSG)

Buna ziua,
Incep acest mesaj prin a va spune ca imi doresc ff tare sa raman insarcinata,Sunt casatorita de 4 ani si nu am ramas niciodata insarcinata desi nu am urmat nicio metoda de contraceptie,in schim tineam calendarul.
De aproape 1 an de zile nu ma mai protejez in nici un fel si totusi nu am reusit sa raman insarcinata niciodata,acest lucru m-a pus pe ganduri si pe drumuri in acelasi timp,am inceput sa merg la medic specialist pentru a afla ce se intampla cu organismul meu.
Medicul meu ginecolog l-am ales in urma unei recomdari de la difersi prieteni,el este EDIZ HUSEYNOGLU,de la Spitalul Filantropia,este un om de nota 10.
Deja am facut primele analize cu rezultate imbucuratoare,iar maine sunt programata pentru o analiza radiologica numita HISTEROSALPINOGRAFIE,prin care se urmareste starea de "sanatate " a trompelor uterine.
As avea o mare rugaminte la voi daca ma puteti ajuta(cele care au trecut printr-o astfel de analiza,sau ati auzit de asa ceva) cu detalierea acestei probe,adica fiecare pas pe care trebuie sa-l fac din momentul in care am intrat in acel cabinet,imi este ff frica ,nu stiu exact ce se intampla acolo.
Astept rasp voastre,
MULTUMESC
yzabella
Postat pe 24 Octombrie 2010 17:00
Eu azi am vazut mesajul tau, dar cred ca este prea tarziu sa-ti raspund.
Eu am trecut prin asa ceva exact acum un an, in 2009 si nu-i asa groaznic cum se zice.
Histerosalpinografia a fost efectuata de un medic radiolog, nu de ginecolog. Nu are rost sa-ti spun acum exact cum s-a intamplat ptr ca tu deja ai facut examenul. Rezultatul ptr mine a fost ok, trompe permeabile, dar tot nu am ramas insarcinata. Cine stie, mai vedem. Te rog sa scrii cum a fost si daca au fost asa groaznice durerile.
kudika316991
Postat pe 25 Octombrie 2010 10:26
In momentul in care mi-a introdus acea subsanta de contrast cu ajutorul dispozitivului ,am avut dureri groaznice,am plans pe tot parcursul interventiei,nu ma puteam abtine pt ca ma durea fff tare,imi venea sa plec de masa aceea.Dar dupa interventie nu am mai avut nimic,acum ma simt mult mai bn si astept sa fac urmatoarele analize pe care mi le-a prescris medicul ginecolog.Rezultatul a fost acelasi ca si in cazul tau,adica trompele sunt permeabile,mi-a sus ca rezultatul este ff bun.
Apropo de acest examen,mie mi l-a facut doctorul meu ginecolog ajutat de asistenta,iar medicul radiolog mi-a facut doar filmuletele.Nu stiu unde ti-ai facut tu acest examen,in ce spital sau clinica,dar inaintea mea a mai fost o fata careia aceasta analiza i-a efectuat-o tot medicul ei ginecolog,la fel ca si in cazul meu.
O seara frumoasa,
yzabella
Postat pe 25 Octombrie 2010 20:57
Da, am avut dureri si eu, dar nu chiar asa mari, poate la tine era putin infundata una din trompe si din acest motiv te-a durut asa tare, sau cine stie. Dupa mine urmatoarea pacienta a urlat tot timpul cat a tinut interventia. Poate am suportat mai bine durerea. Indiferent cat de tare doare, in momentul in care iti spune ca trompele sunt permeabile uiti toata durerea. Mie mi-a facut inteventia in TM la spital la Odobescu si mi-a facut dr radiolag. Era o doctorita. Sper ca o facut cum trebuie, nu stiu. Peste trei sapt am interventie chirurgicala la Szeget si mi-a promis dr de acolo ca-mi face histerosalpinografie cu camera introdusa prin vagin, nu radiologic. Am o interventie ptr altceva, dar daca tot ma adoarme, sa vada trompele si ce-i pe acolo. Sper sa fie bine, am emotii. Nu cred ca are incredere dr ungur cu ce rezultat am de aici. Pe de o parte am emotii, pe de alta parte abia astept. Cu tot ce inseamna operatie si refacere.
Si eu vreau bebe, dar la mine-i mai complicata treaba, asta e. Sa vedem.
Multa bafta!!!
Acum trebuie sa munciti mai mult si mai cu spor ptr bb, ca am auzit ca ramai mai usor si mai repede dupa histerosalpinografie, am citit pe net, la mine nu a functionat.
kudika316991
Postat pe 26 Octombrie 2010 14:36
Buna fetelor! Sunt noua pe Kudica dar am citi postul asta din pura incercare si vreau neaparat sa va scriu. Noi femeile suntem foarte sensibile cand ne gandim la sarcina si in acelasi timp foarte exigente cu noi insene. De aceea cand exista o problema ne invinuim intotdeuna pe noi, dar as dori sa fac o paranteza ca in cele mai multe cazuri (80%) din cazuri infertilitatea vine din partea barbatului iar restul de 20% din vina femeii. Din nefericire multi barbati se simt jigniti sau rusinati..mai stiu e dar asta e purul adevar. In astefel de cazuri primul care ar trebui investigat ar fi barbatul. Sunt niste analyze care se fac cum ar fi Spermograma, Migratia Spermei , Anticorpi antisperma etc. Intr-un studiu s-a descoperit ca si sarcina depinde calitatea spermei, astfel ca si avorturile spontane pot fi din pricina lui si nu se stie pentru ca nu se investigheaza decat femeia. Sunt tratamente ptr fertilitate si ptr EL, si inca e mult mai usor de tratat doar sa fie descoperit motivul.
D-zeu sa va ajute pe fiecare
Carmina0525
Postat pe 27 Octombrie 2010 16:38
Am citit postul tau kudika316991 si am fost inspirata sa fac o completare de ce medicul recomanda aceasta Histrosonografie sau Histerosalpingografie inafara de a signostica trompele uterine, edometrul etc. Cea mai comuna si cea mai raspandita cauza ce cauzeaza infertilitatea e o anumita malformatie uterina cum ar fi UTER SEPTAT...Sunt mai multe maformatii dar s-a contatat ca multe femei cu Uter septat erau Sterile. Daca nu vi-i s-a confrimat cand ati urmat procedura ca ati avea Uter Septat atunci aveti cu totul alt motiv. Vestea buna ptr cele diagnosticate e ca Uterul Septat se poate repara prin Histeroscopie - o procedura care e mai putin invaziva decat un ghiuretaj. (toata procedura se face prin vagin cu ajutorul unei camere) Recuperarea e foarte usoara si sansa de a avea un copilas creste de la 20% (inainte de operatie) cu 90% dupa operatie. Sunt multe cazuri de femei care au avut pierderi multiple din pricina acestei anomalii si acum sunt mame.
http://www.infertilitate.ro/anomalii_congenitale_uterine.htm

Si eu am fost dignosticata cu Uter septat in urma unei Histosalpingografii, (eu totusi am ramas insarcinata dar am fost diagnosticata tarziu dupa piederi de sarcina si multe alte necazuri) dar am urmat o Histeroscopie si Laparo ptr indepartarea septului si acum prezint un Uter normal fara anomalie.

Sa nu va pierdeti speranta....orice motiv ar fi se poate trata. Stiu si inteleg foarte bine frustrarile prin ce treceti ptr ca am suferit si eu enorm dar aveti credinta in D-zeu ca o sa va ajute. O femeie care isi doreste cu adevarat sa fie mama va fi binecuvanta.

Am citit ca tu Kudica316991 urmezi o Histeroscopie in Szeget, Sa imi scri daca ai intrebaricu privire la procedura. Iti urez success si recuperare grabnica!!!

Carmina0525
Postat pe 27 Octombrie 2010 17:10
Mie nu mi-a recomandat medicul ginecolog sa raman acum insarcinata dupa aceasta EXAMEN de histerosalpingografie,deoarece sarcina ar putea fii compromisa datorita substantei de contrast aflata inca in abdomen.
Am citit si eu pe internet diverse lucruri de genul k dupa acest examen ai putea ramane mai usor insarcinata,dar sincer nu ma risc acum deoarece am ff mare incredere in ceea ce imi spune doctorul ginecolog.Acum am fost trimisa sa-mi fac analize de sange:LH,FSH,ESTRADIOL,PRL,TESTOSTERON,T3T4TSH, deoarece in urma exam.de eco transvaginala mi-a reiesit faptul k foliculii sunt de dimensiuni mici si s-ar putea sa fie una din cauza careia nu pot ramane insarcinata.
Am o rugaminte la voi daca ma puteti ajuta sau aveti cunostinte in legatura cu un laborator de analize unde as putea sa fac aceste analize,deoarece am cautat pe internet si nu am gasit ceva concret.
Doamne ajuta si sa auzim de bine.


yzabella
Postat pe 27 Octombrie 2010 20:06
Buna Yzabella! Si am facut 2 histerosonografie (HSG) daca ai intrebari poti sa imi scri si o sa iti raspund. Tot ceea ce pot sa iti spun ca nu e o procedura complicata si sunt sigura ca o sa treci peste fara probleme.

In ceea ce priveste acei foliculi este bine ca ii ai ptr ca asta inseamna ca ovulezi. (ai facut ECO transvaginal in a treia zi de menstruatie _ asa numitul Baseline?) De multe ori se formeaza si chisturi mici pe care nu ii simti si apoi dispar cand ovulezi. Si eu am avut aceleasi ingrijorari si am discutat cu mai multi medici si toti mi-au spus ca e normal. Eu as recomanda sa va testati amandoi. Toate cele bune! Carmen
Carmina0525
Postat pe 28 Octombrie 2010 21:59
Buna nu am apucat sa citesc ce ti-au raspuns ceilalti . Pe la 24 de ani mi s-a pus diagnosticul de insuficienta ovariana de gradul I si cica nu ramineam insarcinata decit cu tratament indelungat . Acum am 53 de ani am 2 baieti de 24 si 20 de ani si am folosit doar calendarul . Se zice ca nu ramii insarcinata in cele 10 zile de la venirea ciclului iar in urmatoarele 14 se poate intimpla oricuind . dupa cele 10 zile iati zilnic temperatura in ziua cind temperatura este cea mai mare este ziua de ovulatie , dar ca sa fii mai sigura ia cu vreo 2 zile inainte antibiotic , da asa cum ai auzit si prima si a doua sarcina a fost in timpul unei infectii la masele si luam antibiotic . Iar este indicat dupa bai de namol , se presupune atunci ca organismul se destinde . Si inca un sfat nu te spala inainte si mai ales dupa . Nu este confortabil dar spalaturile distrug spermatozoizii .
Dupa te culci ......Succes .Sa auzim de BEBE....
cicilia
Postat pe 1 Decembrie 2010 23:06
Buna, vreau sa te intreb mai multe ... in legatura cu ce ai postat pe forum, te rog mult. Maria C
healthy017004
Postat pe 2 Decembrie 2010 21:22
pt cicilia Buna, vreau sa te intreb mai multe ... in legatura cu ce ai postat pe forum, te rog mult. Maria C
healthy017004
Postat pe 2 Decembrie 2010 21:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce medicamente a-ti primit ca sa vina CM din nou dupa ce a-ti facut pauza la antionceptionale?(in cazul in care au aparut intarzieri) 35 De la: healthy010890 19 Februarie 2010 15:14
Taia menstruatiei 25 De la: Carmina0525 4 Noiembrie 2010 02:27
heeeeelp!!! 12 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 11:13
Endometrioza poate fi vindecata? 3 De la: oannna 17 Iulie 2009 12:26
erectie slaba 47 De la: healthy011998 4 Februarie 2010 10:26