Setari Cookie-uri

scopul scuza mijloacele, oare?

intr-una din operele sale Machivelli spunea "scopul scuza mijloacele", dar oare asa este? am putea trece peste orice pentru a ne atinge scopurile, pentru a ne realiza visele si pentru a transcede conditia pe care o avem? Am putea "calca pe cadavre" pentru ceea ce ne dorim? Voi ati putea face acest lucru?
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:58
De la: TIGRA, la data 2010-11-05 12:58:44intr-una din operele sale Machivelli spunea "scopul scuza mijloacele", dar oare asa este? am putea trece peste orice pentru a ne atinge scopurile, pentru a ne realiza visele si pentru a transcede conditia pe care o avem? Am putea "calca pe cadavre" pentru ceea ce ne dorim? Voi ati putea face acest lucru?

depinde cum esti "plamadit"! unii trec fara niciun fel de remuscare "peste cadavre" iar altii nu suporta nici macar ideea de a face rau altuia pentru a-i fi lui mai bine!
fante_de_dorobanti
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:00
De la: fante_de_dorobanti, la data 2010-11-05 13:00:52
De la: TIGRA, la data 2010-11-05 12:58:44intr-una din operele sale Machivelli spunea "scopul scuza mijloacele", dar oare asa este? am putea trece peste orice pentru a ne atinge scopurile, pentru a ne realiza visele si pentru a transcede conditia pe care o avem? Am putea "calca pe cadavre" pentru ceea ce ne dorim? Voi ati putea face acest lucru?

depinde cum esti "plamadit"! unii trec fara niciun fel de remuscare "peste cadavre" iar altii nu suporta nici macar ideea de a face rau altuia pentru a-i fi lui mai bine!

ai foarte mare dreptate si am observat , in domeniul in care lucrez, pe vremea cand faceam politica, multi tineri de varsta noastra capabili de orice pentru a ajunge sus, sau pentru a-si pastra actuala pozitie, de ce am devenit atat de rai?
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:07

da, insa orice scop conteaza pentru ati defini viata, daca alegi doar scopul esti capabil sa faci orice ca sa ti-l atinge, daca alegi scuza, te ascunzi dupa scuze din ce in ce mai penibile ca sa ajungi la tinta, iar daca alegi mijloacele, si mai ales daca le alegi pe cele care trebuie este posibil sa ajungi acolo unde iti doresti intr-un mod onorant
ipahebirowtnod
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:08
de ce am devenit rai? de ce am devenit insensibili? de ce ne dorim sa "moara capra vecinului"? sunt intrebari pe care mi le pun si eu de multe ori! de ce preferam sa facem rau daca nu suntem in stare sa facem bine? de ce bunatatea este interpretata ca esti prost?
te-am bagat si mai mult in ceta Tigra!
fante_de_dorobanti
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:12
problema este ca foarte multe persoane apeleaza la diverse mijloace obscure , la subterfugii, pentru a realiza ceea ce isi doresc, si de cele mai multe ori reusesc
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:12
De la: fante_de_dorobanti, la data 2010-11-05 13:12:17 de ce am devenit rai? de ce am devenit insensibili? de ce ne dorim sa "moara capra vecinului"? sunt intrebari pe care mi le pun si eu de multe ori! de ce preferam sa facem rau daca nu suntem in stare sa facem bine? de ce bunatatea este interpretata ca esti prost?
te-am bagat si mai mult in ceta Tigra!

ei , filosofeala asta a mea se datoreaza unei intamplari petrecute la serviciu, persoane pt care aveam numai cuvinte de lauda, mi-au dovedit contrariul, mi-au dovedit ca sunt oameni "alunecosi" care te injunghie pe la spate, si ce este culmea tot ei fac pe victimele atunci cand le expui problema , ma intreb oare unde vom ajunge cu toata rautatea asta.
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:15

"intr-una din" ...

depinde de constiinta fiecaruia,
sunt oameni cu constiinta de caine care musca pentru o bucata de paine
si sun oameni cu constiinta de "sfant" precum maica teresa, care isi dedica viata altora

unii zic ca ne nastem cu un nivel al constiintei care este predefinit si nu poate fi schimbat cu mult - tine de karma noastra si de viata anterioara
altii spun ca ceea ce se numeste constiinta, exista apriori in noi intr-un mod nedezvoltat, insa tine doar de noi daca vrem sa evoluam sau sa stagnam la stadiul "animalic"

personal, nu am nici-o placere de a dialoga cu o persoana a carei constiinta este "jos in mlastina"

...alte pareri?
battleofwits
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:16
De la: TIGRA, la data 2010-11-05 13:07:23 multi tineri de varsta noastra capabili de orice pentru a ajunge sus, sau pentru a-si pastra actuala pozitie, de ce am devenit atat de rai?

nu conteaza nivelul de educatie,
din contra un om cu un nivel de educatie ridicat insa cu o constiinta scazuta ... e o combinatie urat mirositoare
battleofwits
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:18
De la: battleofwits, la data 2010-11-05 13:16:15

"intr-una din" ...

depinde de constiinta fiecaruia,
sunt oameni cu constiinta de caine care musca pentru o bucata de paine
si sun oameni cu constiinta de "sfant" precum maica teresa, care isi dedica viata altora

unii zic ca ne nastem cu un nivel al constiintei care este predefinit si nu poate fi schimbat cu mult - tine de karma noastra si de viata anterioara
altii spun ca ceea ce se numeste constiinta, exista apriori in noi intr-un mod nedezvoltat, insa tine doar de noi daca vrem sa evoluam sau sa stagnam la stadiul "animalic"

personal, nu am nici-o placere de a dialoga cu o persoana a carei constiinta este "jos in mlastina"

...alte pareri?

da, scuza greseala, sunt la munc scriu in graba si nu am observat, dar ce te faci daca habar nu ai ca acea persoana este capabila sa "calce pe cadavre" si pui sentimente te implici, eu asa am patit in politica
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:18
De la: TIGRA, la data 2010-11-05 13:18:25
da, scuza greseala, sunt la munc scriu in graba si nu am observat, dar ce te faci daca habar nu ai ca acea persoana este capabila sa "calce pe cadavre" si pui sentimente te implici, eu asa am patit in politica

in politica e ca in razboi "a calca peste cadavre" e ca si cum ai accidenta din greseala un animal
ipahebirowtnod
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:21

nu stiu ce munca prestezi ...insa eu nu suport prostia rezultata dun lipsa constiintei.
nu am nimic cu nimeni, fiecare trebuie sa fie ceea ce este, insa la randul meu si eu am dreptul sa aleg cu cine sa interactionez ... din cauza asta sunt un tiran, cand vine vorba de relatii interpersonale, nu accept non-integritatea
battleofwits
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:21
a nu se amesteca politica....dragostea...razboiul si iubirea....cu cazul dat.
BEL_AMY1
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:22
De la: battleofwits, la data 2010-11-05 13:21:49

nu stiu ce munca prestezi ...insa eu nu suport prostia rezultata dun lipsa constiintei.
nu am nimic cu nimeni, fiecare trebuie sa fie ceea ce este, insa la randul meu si eu am dreptul sa aleg cu cine sa interactionez ... din cauza asta sunt un tiran, cand vine vorba de relatii interpersonale, nu accept non-integritatea

problema este ca in domeniul in care lucrez, se spune ca suntem o "echipa", numai ca am observat, si nu este vb numai de mine, de fiecare data cand este angajata o persoana mai pregatita, multi nu stiu cum sa ii "dea la cap", din pacate momentan nu am ce face si nu am cum sa schimb domeniul de activitate pt urmatorii 3-4 ani cat va dupa pana voi deveni "freelancer"
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:24
De la: TIGRA, la data 2010-11-05 13:24:52
problema este ca in domeniul in care lucrez, se spune ca suntem o "echipa", numai ca am observat, si nu este vb numai de mine, de fiecare data cand este angajata o persoana mai pregatita, multi nu stiu cum sa ii "dea la cap", din pacate momentan nu am ce face si nu am cum sa schimb domeniul de activitate pt urmatorii 3-4 ani cat va dupa pana voi deveni "freelancer"

nu doar in domeniul in care lucrezi cam asa este peste tot tot ultimul venit, primul lovit, ca sa zic mai pe romaneste, fiecare se gandeste doar la binele propriu
ipahebirowtnod
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:27
De la: ipahebirowtnod, la data 2010-11-05 13:21:01

in politica e ca in razboi "a calca peste cadavre" e ca si cum ai accidenta din greseala un animal

Politica este cu adevarat o c...a, iar oamenii care fac politica nu au coloana vertebrala sau principii, am crezut ca o clasa de tineri polticieni ar putea schimba starea actuala a tarii, dar supriza cei tineri sunt mai rai decat cei vechi, eu asta am constatat, si m-am lasat
visan_georgiana
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:28
De la: TIGRA, la data 2010-11-05 13:28:35
Politica este cu adevarat o c...a, iar oamenii care fac politica nu au coloana vertebrala sau principii, am crezut ca o clasa de tineri polticieni ar putea schimba starea actuala a tarii, dar supriza cei tineri sunt mai rai decat cei vechi, eu asta am constatat, si m-am lasat

stii cum e voarba aia e rau cu rau, dar mai rau fara rau, cu cat inaintenzi intr-un loc cu rautate cu atat devii mai inversunat
ipahebirowtnod
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
wc-ul de la locul de munca 32 De la: mitura 18 August 2009 23:33
RAPORTAREA POZELOR ! 222 De la: carolyn-a 24 August 2013 11:21
hei, esti credincios? 9 De la: blue07scorpion 7 August 2009 16:13
divinatia 13 De la: Cristinakitty 4 Ianuarie 2010 05:29
tehnologie avansata sau... 4 De la: fericire___ 16 Mai 2009 23:05