Mai multe
| ce tratament este indicat pentru pietre la fiere, va rog dati-mi indicatii | ||
|
kudika341603 Postat pe 10 Ianuarie 2011 23:35 |
||
|---|---|---|
VA ROG SAMI RASPUNDETI.. FIUL MEU IN VARSTA DE 34 DE ANI A FACUT TBC, IN URMA UNUI TRATAMENT , CU HUMIRA,RECOMANDAT DE DR ROMATOLOGA, SUFERIND DE SPONDILITA ACHILOZANTA,, CAT TIM VA DURA ACEST TRATAMENT DE TBC,, SI DACA TREBUIA FACUT ACEST TRATAMENT. RECOMANDAT DE DR REMATOLOGA, MULTUMESC?
|
||
|
gogu1938 Postat pe 31 Ianuarie 2011 07:05 |
||
|
COLESTEROLUL - CEA MAI MARE INSELACIUNE A SECOLULUI ? Colesterolul, o problem� ? Mijloacele media au introdus o adev�rat� anxietate general�: teama de colesterol. Oameni de o splendid� s�n�tate telefoneaz� la cabinet �i cer, cu o voce tremur�nd� programare pentru "colesterol". Buletinul de analize le ad�nce�te angoasa, aduc�ndu-i pe marginea disper�rii. "Am dou� sute. E grav, dom' doctor ?" R�spundem: nu, nu este grav. Valoarea normal� a colesterolului �n Rom�nia este 280 mg la 100 de ml de s�nge. Dac� este a�a, cum s-a ajuns totu�i c� marea majoritate a laboratoarelor tip�resc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ? Ei bine, aici este o alt� poveste. Una discret ru�inoas� pentru tagma noastr� medical�, dar care totu�i trebuie spus�. Pacien�ii sunt ruga�i s� nu mai spun� nim�nui c� au aflat de la mine cele ce urmeaz�. Dac� totu�i vor spune, atunci s� nu scrie, iar dac� vor scrie, s� nu semneze. Dac�, totu�i, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum c� nu �tiu nimic �i c� sunt cu totul str�in de cele scrise mai jos. Secretul este c� sc�derea valorii normale a colesterolului �n s�nge a urmat o curb� paralel� �i cu pu�in ulterioar� descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a sc�dea colesterolul. Astfel, �n anii '80, singurul medicament cu aceast� proprietate principal� era acidul nicotinic. Acesta era foarte ieftin �i, dealtfel, avea reac�ii adverse importante, care �l f�ceau de utilitate at�t de restr�ns�, �nc�t era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicin� anterioar� anului 1980, vor citi acolo valoarea normal� a colesterolului, care este de 280 mg %, a�a cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea aten�ie �i regim, dar nu tratament medicamentos. Odat� cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul �n mod mai eficient, mai scumpe �i aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru aceast� clas� a crescut enorm. Cum num�rul pacien�ilor cu hipercolesterolemie real� era mic, speciali�tii �n marketing au f�cut diferite socoteli, din care a reie�it c�, dac� valoarea normal� ar cobor� de la 280 la 260 �i medicilor li s-ar induce ideea c� este neap�rat nevoie de tratament medicamentos cronic peste aceast� valoare, firmele produc�toare ar avea numai de c�tigat. Cum, cel pu�in oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici �n baza unor studii, au �nceput a se �ntruni "v�rfurile cercet�rii medicale", mai �nt�i �n congrese o dat� la doi ani prin capitale europene, mai nou �n congrese anuale prin loca�ii mult mai exotice. La astfel de "�ntruniri �tiin�ifice mondiale", de regul� �nso�ite de un bogat program cultural-artistic (de la degust�ri de licori la safari) exist� deja obiceiul ca medicii participan�i s� prezinte lucr�ri "�tiin�ifice", �n care se pretinde, folosindu-se cu mult� m�iestrie posibilit��ile largi ale statisticii, c� valorile normale sunt mai mici dec�t se credea, c� exist� riscuri serioase pentru s�n�tate la valori care ar fi fost O.K. �nainte de congres, c� aceste date noi ridic� serioase probleme de s�n�tate public� etc. S� mai observ�m c� ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil �i pentru valoarea normal� a tensiunii arteriale �i (�n m�sur� ceva mai mic�) pentru glicemie. Extrapol�nd, putem prevedea �nc� de pe acum c�, dac� m�ine va ap�rea un medicament care s� modifice grupa sangvin�, poim�ine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla c� sufer� de o grup� sangvin� de-a dreptul toxic�. Tratamentul hipercolesterolemiei Dac� valoarea colesterolului este p�n� la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, a�a cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie �n aceast� situa�ie. Dac� valoarea colesterolului este �ntre 260 �i 279 mg %, este recomandabil� �inerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, �mpreun� cu repetarea determin�rii colesterolului �i a frac�iilor sale (raportul HDL versus LDL, dac� nu a fost f�cut) Dac� valoarea colesterolului este �ntre 280 �i 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea sm�nt�nei, untului, laptelui gras, c�rnii grase �i cu limitarea num�rului de g�lbenu�uri la 4 pe s�pt�m�n� (albu�urile nu con�in colesterol). Se recomand� un regim bogat �n pe�te (minimum 2 kg pe s�pt�m�n�) �i folosirea cu generozitate a cimbrului �i usturoiului. Toate fructele sunt indicate, dar merele ocup� primul loc �n aceast� privin��. Din 6 �n 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, doz�ndu-se at�t colesterolul total, c�t �i frac�iile lui. Dac� valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos. De regul� cu Vasilip o tablet� de 10 mg pe zi imediat �nainte de masa principal�, sau o alt� schem� �n func�ie de datele culese la consultul medical. Reevaluare dup� 3 luni, pentru a vedea dac� dozele sunt eficiente. Tipuri de �ntreb�ri frecvente: Am colesterolul 245, buletinul de analiz� �mi d� aceast� valoare �n chenar negru �i �n dreptul ei scrie: "above normal range". �efa laboratorului, c�nd mi-a �nm�nat buletinul de analiz�, m-a rugat s� stau jos. Vecinii �i cei din familie sunt �ngrozi�i de c�t de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris s� iau 6 tablete de Sortis pe zi, spun�ndu-mi c� �n caz contrar am s� fac infarct. Ce este de f�cut ? R�spuns: dac� �nc� nu a�i citit articolul acesta, citi�i-l. Laboratorul d� valorile normale �n func�ie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu �n func�ie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un e�antion considerat s�n�tos, a�a cum ar trebui, potrivit unei defini�ii �tiin�ifice a "normalului". Vecinii �i cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea s� primeasc� invita�ie �i sponsorizare �i la congresul de anul viitor de la Ouagadougou. Dac� nu crede�i toate acestea, intra�i �n primul anticariat �i uita�i-v� �n orice carte de medicin� anterioar� anului 1980 �i vede�i c�t este colesterolul normal. Am auzit c� uleiul de porumb nu con�ine colesterol, e adev�rat ? R�spuns: nici un ulei nu con�ine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile s� sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legum� sau cereal� este la fel de bun� din punctul de vedere al regimului �n cazul unei hipercolesterolemii, iar un num�r mic de plante sunt �n mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul. Este esen�ial s� nu m�nca�i de loc: carne gras� �i sm�nt�n� �i s� m�nca�i c�t mai pu�ine g�lbenu�uri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotriv�, pe�tele este foarte indicat. Orice fel de pe�te �i cu prec�dere, �n mod paradoxal, pe�tele gras. De�i laptele �i multe br�nzeturi con�in colesterol, ele nu cresc �n mod semnificativ colesterolul dac� sunt folosite �n cantit��i prudente. Tratamentul medicamentos al colesterolului are reac�ii adverse ? R�spuns: Orice medicament, �ncep�nd cu banala aspirin�, are reac�ii adverse. Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile �i anii, are posibile riscuri. Aceasta nu �nseamn� s� nu lu�m medicamente de loc, ci s� o facem atunci c�nd, �n urma unui ra�ionament medical, medicul nostru consider� c� beneficiul scontat este mai mare dec�t riscul poten�ial. Urmez un regim strict vegetarian, �i totu�i colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %. De unde at�ta colesterol, dac� eu �n ultimele s�pt�m�ni am m�ncat numai urzici �i mere ? R�spuns: Aceast� situa�ie (relativ rar�) �n care v� afla�i se explic� printr-o tulburare real� de metabolism. A�a cum spuneam, celulele animale sintetizeaz� colesterol, iar cele umane nu fac excep�ie. Uneori aceast� sintez� este �n exces. Va trebui s� urma�i un tratament medicamentos, �n principiu toat� via�a, tratament �n lipsa c�ruia exist� un mare risc s� suferi�i de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemic�, accidentul vascular cerebral, etc. Am colesterolul m�rit, dar nu suport s� m�n�nc pe�te, iar usturoiul �mi face r�u. Ce este de f�cut ? R�spuns: �n loc de pe�te, pute�i folosi numeroasele suplimente alimentare care con�in acizi omega-nesatura�i, iar �n loc de usturoi, �ncerca�i tablete de usturoi de la farmacie. De asemenea, la farmacie sau la plafar mai pute�i g�si combina�ii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante. Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie s� fac ? R�spuns: afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adic� HDL �i "colesterolul r�u", adic� LDL are importan�� mai ales �n cazurile �n care colesterolul normal este crescut sau are valori la limit�. Deci, �n cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie. O importan�� mai mare acordat� pe�telui �n alimenta�ie ar fi indicat�, totu�i. Mereu aud despre marea problem� a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol sc�zut, sub limita normal�. E vreo problem� ? R�spuns: nu, deoarece nu exist� boli care s� fie decla�ate de prea pu�in colesterol, a�a cum exist� �n cazul invers. Totu�i, unele studii sugereaz� o leg�tur� �ntre colesterolul sc�zut (sau la limita inferioar�) �i depresie, f�r� a se putea preciza dac� e vorba de o leg�tur� de tip cauz�-efect sau de o corelare de alt� natur�. Dr Mihnea DRAGOMIR Bucure�ti, 16 iulie 2008 Completare- i-mi apartine-toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolul foarte mic. E un adevar dovedit statistic.Colesterolul marit nu produce moartea
|
||
|
|
||
|
BEL_AMY1 Postat pe 5 Februarie 2011 19:09 |
||
De la: gogu1938, la data 2011-01-31 07:05:32VA ROG SAMI RASPUNDETI.. FIUL MEU IN VARSTA DE 34 DE ANI A FACUT TBC, IN URMA UNUI TRATAMENT , CU HUMIRA,RECOMANDAT DE DR ROMATOLOGA, SUFERIND DE SPONDILITA ACHILOZANTA,, CAT TIM VA DURA ACEST TRATAMENT DE TBC,, SI DACA TREBUIA FACUT ACEST TRATAMENT. RECOMANDAT DE DR REMATOLOGA, TBC este o boala produsa de un bacil...bacilul Koch...eu stiu ca e nevoie de internare...nu stiu exact...parca vre-o 3 luni (si nu a survenit din cauza altui tratament...poate doar daca i-a scazut imunitatea)
|
||
|
kudika195501 Postat pe 5 Februarie 2011 19:19 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| menopauza precoce | 7 | De la: rashela 11 Octombrie 2011 08:37 |
| va rog dati-mi un sfat | 24 | De la: SERPICO 9 Februarie 2012 09:32 |
| AJUTOOOOR!!!!!!!!DURERI DE CAP SI GREATA | 5 | De la: kudika514482 4 Februarie 2013 11:17 |
|
|
||
| analize | 8 | De la: kudika_3802 17 Martie 2012 20:32 |
| Seminar gratuit | 1 | De la: Sic_Cogito 21 Iunie 2011 18:30 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.