Setari Cookie-uri

Ispita

Putine lucruri pot fi atat de antitetice ca sexul si gandirea. Sexul este produsul trupului, este nereflexiv, dionisiac si imediat, o eliberare din constrangerile rationalului, o solutionare extatica a dorintei fizice. Prin comparatie, gandirea pare aproape o boala, o nevoie patologica de a impune ordinea, un simbol al incapacitatii melancolice a mintii de a se supune fluxului. Pentru mine, a gandi in timpul actului sexual inseamna a incalca o lege fundamentala a acestuia, a ma face vinovat de o incapacitate blestemata de a pastra macar acest domeniu pentru iresponsabilitatea dinaintea alungarii din rai. Dar avem oare de ales?
Dorinta poate invinge ratiunea? Atractia sexuala poate rapune gandirea? Poate, mie, personal, intamplandu-mi-se de foarte multe ori in viata acest lucru, in ciuda faptului ca( asa ma cred eu si altii) sunt un tip echilibrat, pragmatic si cerebral.
Imi amintesc ca odata totul a inceput de la un sarut involuntar. A fost cel mai dulce sarut, tot ce poti visa de la un sarut. Era cea mai usoara atingere, incursiuni tandre care secretau parfumul unic al pielii noastre, asta inainte ca apasarea sa sporeasca, inainte ca buzele noastre sa se desparta si sa se reuneasca la loc, gurile articuland fara suflare dorinta, buzele mele parasindu-le o clipa pe ale ei, pentru a calatori de-a lungul obrajilor, tamplelor, urechilor. Si-a lipit trupul de al meu, picioarele ni s-au incolacit, ametiti, am cazut pe canapea, razand, agatandu-ne unul de altul. Iata ce poate face un singur sarut involuntar! Incredibil, mi-am zis!
Dar daca ceva intrerupea acest paradis, aceea era mintea sau mai degraba gandirea-gandul la cat de straniu era ca eu sa ma aflu in apartamentul ei, lipindu-mi buzele de ale ei, miscandu-mi mainile pe trupul ei, simtindu-i caldura alaturi de mine. Dupa toata ambiguitatea, sarutul venise atat de brusc, atat de neasteptat, incat mintea mea refuza sa cedeze corpului controlul asupra evenimentelor. Gandul la sarut, si nu sarutul insusi, ameninta sa-mi retina atentia.
Nu puteam sa nu ma gandesc ca o femeie al carei corp fusese pana acum cateva ore o zona absolut privata, doar sugerata de liniile bluzei si de conturul fustei, se pregatea acum sa-mi dezvaluie cele mai intime parti, cu mult inainte sa-mi fi dezvaluit locurile intime din sufletul ei. Desi vorbiseram indelung, simteam o disproportie intre cunoasterea ei din timpul zilei si cea din timpul noptii, intre intimitatea pe care o implica contactul cu organele ei sexuale si dimensiunile in mare masura necunoscute ale restului vietii ei. Dar prezenta unor astfel de ganduri, curgand in legatura cu gafaiala fizica, parea sa mearga impotriva legilor dorintei, parea sa deschida portile unui grad dezagreabil de obiectivitate, care-si asuma postura unei a treia persoane in camera cu noi, o persoana care sa priveasca, sa observe, poate chiar sa judece.
-Asteapta, a spus ea, in timp ce-i descheiam bluza, stai sa trag perdelele, nu vreau sa ne vada toata strada. Sau, de ce nu ne-am muta in dormitor? E mai mult loc.
Ne-am ridicat de pe canapeaua ingusta si am traversat apartamentul intunecat pana in dormitorul ei. In mijloc era un pat mare, alb, ocupat de perne, hartii, carti si un telefon.
-Iarta dezordinea, a spus ea, restul apartamentului e doar de fatada, aici locuiesc de fapt.
Deasupra tuturor pernelor era un animal.
-Fa cunostinta cu Berry-prima mea iubire-a spus ea, intanzandu-mi un ursulet cenusiu si blanos, a carui fata nu arata nici un semn de gelozie.
In aer plutea o ciudata stangacie, in timp ce ea elibera patul, dorinta dinainte a trupurilor noastre facuse loc unei taceri grele, cara arata cat de incomod de aproape eram de propria goliciune.
De aceea, cand ne-am dezbracat unul pe altul pe patul mare si alb si, la lumina lampii de pe noptiera, ne-am vazut pentru prima oara trupurile goale, am incercat sa fim la fel de nestingheriti ca Adam si Eva inainte de caderea in pacat. Mi-am strecurat mainile sub fusta acesteia, iar ea mi-a desfacut nasturii de la pantaloni cu un aer de normalitate banala, ca si cand n-ar fi fost nici o surpriza sa dam cu ochii de fascinanta diferenta dintre organele noastre sexuale. Intraseram in faza in care mintea trebuie sa cedeze trupului controlul, in care mintea trebuie golita de orice gand in afara gandului la pasiune, unde nu trebuie sa mai existe loc pentru judecata, ci numai pentru dorinta.
Dar daca era sa fie un lucru care sa puna stavila pasiunii noastre nechibzuite, era omniprezenta noastra stangacie. Stangacia era acolo ca sa ne aminteasca ei si mie, de umorul si bizareria faptului ca ne aflam impreuna in pat-eu chinuindu-ma neindemanatic sa-i dau jos lenjeria( o parte i se incurcase la genunchi), ea avand probleme cu nasturii camasii mele-dar amandoi incercand sa nu comentam, nici macar sa nu zambim, privindu-ne cu un aer serios de pasionata dorinta, ca si cand n-am fi observat latura potential comica a ceea ce se petrecea, faptul ca stateam pe jumatate goi pe marginea patului, rosind ca niste scolari vinovati.
In retrospectiva, neindemanarea in pat pare comica, aproape o farsa. Doar in timpul actului, este o mica tragedie, o intrerupere nedorita a curgerii line si directe a imbratisarilor arzatoare. Mitul iubirii fizice pasionate da de inteles ca ar trebui sa fie lipsita de impedimente minore, cum ar fi sa te incurci in bratari, sau sa ai crampe la picioare, sau sa-ti lovesti partenerul in efortul de a-i spori placerea. Stradania de a-ti descalci parul sau membrele strecoara un grad jenant de ratiune acolo unde n-ar trebui sa existe decat apetitul.
Daca mintea este in mod traditional condamnata, este din cauza refuzului ei de a renunta la controlul asupra cauzelor presupuse a fi in afara analizei; filozoful in dormitor este o figura la fel de ridicola ca filozoful intr-un club de noapte. In ambele cazuri, trupul este preponderent si vulnerabil, astfel ca mintea devine un instrument al judecatii tacute si neimplicate. Infidelitatea gandului rezida in intimitatea sa-„Daca exista ceva ce nu-mi poti spune”, intreaba iubita, „lucruri la care trebuie sa te gandesti singur, atunci ma aflu cu adevarat in inima ta?” Resentimentul fata de aceasta distanta si superioritatea gandului maculeaza intelectul, dusman nu numai al iubitei, ci al ratiunii.
In acest dualism traditional, ganditorul si indragostitul se afla la capetele opuse ale spectrului. Ganditorul se gandeste la iubire, indragostitul pur si simplu iubeste. Nu ma gandeam la nimic crud in timp ce-mi plimbam mainile si buzele pe trupul femeii de langa mine, dar ea ar fi fost probabil pur si simplu deranjata de faptul ce gandeam. Pentru ca gandirea implica judecata, este intotdeauna suspecta in dormitor, unde goliciunea ne face vulnerabili. Sarut, deci nu gandesc-acesta este mitul oficial in umbra caruia are loc actul fizic al iubirii, dormitorul fiind un spatiu privilegiat in care partenerii cad in mod tacit de acord sa nu-si aminteasca unul altuia de miracolul inspirator de veneratie al goliciunii lor.
Oamenii au o abilitate unica de a se dedubla, actionand si in acelasi timp retragandu-se pentru a se privi actionand- si din aceasta divizare se naste reflexivitatea.
Exista o poveste a unei virgine pioase din secolul al XIX-lea care, in ziua nuntii, este avertizata de mama ei:” In seara asta, o sa ti se para ca barbatul tau a innebunit, dar o sa vezi ca pana dimineata ii trece.” Nu e oare mintea ofensatoare pentru ca simbolizeaza refuzul nebuniei necesare, facandu-ne sa ne patram capul atunci cand ceilalti isi pierd rasuflarea?
Deodata, ea a ridicat privirea la mine si a intrebat:
-La ce te gandesti?( parca ma mirosise!)
-La nimic, am raspuns eu.
-Nu te cred, vad in ochii tai, de ce zambesti?
-La nimic, iti spun, sau la tot, la o mie de lucruri; la tine, la seara asta, cum am ajuns aici, cat de ciudat si totusi cat de confortabil pare totul.
-Ciudat?
-Nu stiu, da, ciudat, banuiesc ca sunt copilareste de constient de tot.
Ea zambeste
-Ce e asa de amuzant?
-Intoarce-te o clipa.
-De ce?
-Intoarce-te numai.
Intr-o latura a camerei, asezata pe o comoda si inclinata in campul vizual al ei, se afla o oglinda care ne reflecta trupurile intinse unul langa altul, incurcate printre cearceafuri.
-Imi pare rau, ar fi trebuit sa-ti spun, numai ca n-am putut, nu din prima noapte, ai fi putut sa fii socat. Dar uita-te, se dubleaza placerea.
Si atunci m-a atras catre ea, si-a desfacut piciorele si ne-am reluat miscarea leganata. M-am uitat spre capatul camerei si, in oglinda, am prins imaginea a doua persoane, inlantuite in cearceafuri si una in bratele celeilalte, facand dragoste intr-un pat. A trecut o clipa pana cand am recunoscut imaginea din oglinda ca fiind eu si ea. Era o discrepanta initiala intre oglinda si realitatea actiunilor noastre, intre privitor si cel privit, dar era o diferenta placuta, nu distanta paralizanta dintre obiect si subiect pe care o implica uneori constiinta de sine. Oglinda obiectiviza ceea ce faceam amandoi si, facand asta, imi oferea fiorul de a fi atat actor cat si spectator al actului nostru amoros. Mintea colabora cu trupul, excitata de imaginea erotica a unui barbat( picioarele partenerei lui fiind acum pe umerii lui) care facea dragoste cu o femeie.
Mintea nu poate parasi niciodata trupul si e o naivitate sa sugerezi contrariul. A gandi nu inseamna intotdeauna pur si simplu a judeca( sau a nu simti), ci inseamna a-ti parasi propria sfera, a te gandi la altceva, a intra in empatie, a te plasa acolo unde nu se afla corpul tau, a deveni trupul celuilalt, a simti placerea lui si a raspunde pulsului sau, a ajunge la o rgasm cu si pentru celalalt. Fara minte, trupul se poate gandi numai la sine si la propria placere, nu exista sincronizare sau cautare a cararilor placerii celuilalt. Ceea ce nu poti simti de unul singur trebuie sa gandesti.
Mintea aduce congruenta si regleaza pulsul. Daca trupului i s-ar permite sa-si vada de treaba, n-ar exista decat nebunie pe de o parte si o virgina pioasa si speriata de cealalta.
Desi parea ca ea si cu mine nu faceam decat sa ne urmam dorinta, se petrecea un proces complex de reglare si acomodare. Discrepanta dintre eforturile tehnice si rationale de a atinge simultaneitatea si abandonul fizic intruchipate de o rgasm ar fi putut parea ironica, dar numai din perspectiva moderna conform careia sexul trebuie sa tina exclusiv de trup-si ca atare de natura.
Intr-o lume nespontana obsedata de spontaneitate, sexologii cauta in van o rgasmul pentru a reafirma legaturile umanitatii cu o salbaticie acum dezodorizata, dar sunt incapabili a-l iduce astfel decat printr-o sintaxa frustrata si birocratica.
Nu stiu daca ati citit „Placerea sexului”( o carte mult laudata de critici, dar socotita anacronica din punctul meu de vedere), un document durabil al fascismului placerii, cu sobrietate si cu oarecare vioiciune gramaticala, care isi sfatuieste cititorii ca:” pentru pregatire, ca si pentru o rgasm, latura palmei pe vulva, cu degetul mijlociu intre labii, cu varful acestuia intrand si iesind din v agin, in vreme ce podul palmei apasa tare chiar deasupra pubisului, este probabil cea mai buna metoda”!!! O tampenie, as adauga eu!
Tempoul ritmic in care ne miscam eu si ea, avea in curand ca ajunga la apogeu. O umezeala generoasa ne facea coapsele alunecoase, parul ne era ud de transpiratie, ne priveam unul pe altul cu abandon, mintea si trupul se uneau aici cum s-ar fi unit in cealalta moarte( unde puritanii de un alt fel ar fi cerut de mult divortul). Avea sa fie un spatiu dincolo de timpul cunoscut, comprimat dar in expansiune, caleidoscopic, polimorfic, extrem de mortal, o dezintegrare a oricarei sintaxe si legi, corsetul limbajului explodat in tipete dincolo de inteles, dincolo de tabu, pe taramul uitarii fluide. Simteam ca zbor impreuna cu ea, spre un taram al fericitii vesnice. Vedeam sufletele, cum contopindu-se, se inaltau ca o vapaie incomensurabila, spre inaltul Cerului. Credeam ca lesin. Profunzimea acestei placeri, ma facuse sa-mi pierd de tot mintile, poate pentru prima oara, de la inceputul maturizarii mele inchipuite.
Pana atunci crezusem ca barbatul descopera intodeauna femeia. Dar ma inselasem. Aveam , cred, vreo 24 de ani. De data asta fusese invers!
Nu refuza niciodata placerea, doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine. Tot ce-i mai frumos in viata, porneste de aici...
(va urma)
Fumed
Postat pe 20 Noiembrie 2011 21:51
De la: Fumed, la data 2011-11-20 21:51:30Putine lucruri pot fi atat de antitetice ca sexul si gandirea. Sexul este produsul trupului, este nereflexiv, dionisiac si imediat, o eliberare din constrangerile rationalului, o solutionare extatica a dorintei fizice. Prin comparatie, gandirea pare aproape o boala, o nevoie patologica de a impune ordinea, un simbol al incapacitatii melancolice a mintii de a se supune fluxului. Pentru mine, a gandi in timpul actului sexual inseamna a incalca o lege fundamentala a acestuia, a ma face vinovat de o incapacitate blestemata de a pastra macar acest domeniu pentru iresponsabilitatea dinaintea alungarii din rai. Dar avem oare de ales?
Dorinta poate invinge ratiunea? Atractia sexuala poate rapune gandirea? Poate, mie, personal, intamplandu-mi-se de foarte multe ori in viata acest lucru, in ciuda faptului ca( asa ma cred eu si altii) sunt un tip echilibrat, pragmatic si cerebral.
Imi amintesc ca odata totul a inceput de la un sarut involuntar. A fost cel mai dulce sarut, tot ce poti visa de la un sarut. Era cea mai usoara atingere, incursiuni tandre care secretau parfumul unic al pielii noastre, asta inainte ca apasarea sa sporeasca, inainte ca buzele noastre sa se desparta si sa se reuneasca la loc, gurile articuland fara suflare dorinta, buzele mele parasindu-le o clipa pe ale ei, pentru a calatori de-a lungul obrajilor, tamplelor, urechilor. Si-a lipit trupul de al meu, picioarele ni s-au incolacit, ametiti, am cazut pe canapea, razand, agatandu-ne unul de altul. Iata ce poate face un singur sarut involuntar! Incredibil, mi-am zis!
Dar daca ceva intrerupea acest paradis, aceea era mintea sau mai degraba gandirea-gandul la cat de straniu era ca eu sa ma aflu in apartamentul ei, lipindu-mi buzele de ale ei, miscandu-mi mainile pe trupul ei, simtindu-i caldura alaturi de mine. Dupa toata ambiguitatea, sarutul venise atat de brusc, atat de neasteptat, incat mintea mea refuza sa cedeze corpului controlul asupra evenimentelor. Gandul la sarut, si nu sarutul insusi, ameninta sa-mi retina atentia.
Nu puteam sa nu ma gandesc ca o femeie al carei corp fusese pana acum cateva ore o zona absolut privata, doar sugerata de liniile bluzei si de conturul fustei, se pregatea acum sa-mi dezvaluie cele mai intime parti, cu mult inainte sa-mi fi dezvaluit locurile intime din sufletul ei. Desi vorbiseram indelung, simteam o disproportie intre cunoasterea ei din timpul zilei si cea din timpul noptii, intre intimitatea pe care o implica contactul cu organele ei sexuale si dimensiunile in mare masura necunoscute ale restului vietii ei. Dar prezenta unor astfel de ganduri, curgand in legatura cu gafaiala fizica, parea sa mearga impotriva legilor dorintei, parea sa deschida portile unui grad dezagreabil de obiectivitate, care-si asuma postura unei a treia persoane in camera cu noi, o persoana care sa priveasca, sa observe, poate chiar sa judece.
-Asteapta, a spus ea, in timp ce-i descheiam bluza, stai sa trag perdelele, nu vreau sa ne vada toata strada. Sau, de ce nu ne-am muta in dormitor? E mai mult loc.
Ne-am ridicat de pe canapeaua ingusta si am traversat apartamentul intunecat pana in dormitorul ei. In mijloc era un pat mare, alb, ocupat de perne, hartii, carti si un telefon.
-Iarta dezordinea, a spus ea, restul apartamentului e doar de fatada, aici locuiesc de fapt.
Deasupra tuturor pernelor era un animal.
-Fa cunostinta cu Berry-prima mea iubire-a spus ea, intanzandu-mi un ursulet cenusiu si blanos, a carui fata nu arata nici un semn de gelozie.
In aer plutea o ciudata stangacie, in timp ce ea elibera patul, dorinta dinainte a trupurilor noastre facuse loc unei taceri grele, cara arata cat de incomod de aproape eram de propria goliciune.
De aceea, cand ne-am dezbracat unul pe altul pe patul mare si alb si, la lumina lampii de pe noptiera, ne-am vazut pentru prima oara trupurile goale, am incercat sa fim la fel de nestingheriti ca Adam si Eva inainte de caderea in pacat. Mi-am strecurat mainile sub fusta acesteia, iar ea mi-a desfacut nasturii de la pantaloni cu un aer de normalitate banala, ca si cand n-ar fi fost nici o surpriza sa dam cu ochii de fascinanta diferenta dintre organele noastre sexuale. Intraseram in faza in care mintea trebuie sa cedeze trupului controlul, in care mintea trebuie golita de orice gand in afara gandului la pasiune, unde nu trebuie sa mai existe loc pentru judecata, ci numai pentru dorinta.
Dar daca era sa fie un lucru care sa puna stavila pasiunii noastre nechibzuite, era omniprezenta noastra stangacie. Stangacia era acolo ca sa ne aminteasca ei si mie, de umorul si bizareria faptului ca ne aflam impreuna in pat-eu chinuindu-ma neindemanatic sa-i dau jos lenjeria( o parte i se incurcase la genunchi), ea avand probleme cu nasturii camasii mele-dar amandoi incercand sa nu comentam, nici macar sa nu zambim, privindu-ne cu un aer serios de pasionata dorinta, ca si cand n-am fi observat latura potential comica a ceea ce se petrecea, faptul ca stateam pe jumatate goi pe marginea patului, rosind ca niste scolari vinovati.
In retrospectiva, neindemanarea in pat pare comica, aproape o farsa. Doar in timpul actului, este o mica tragedie, o intrerupere nedorita a curgerii line si directe a imbratisarilor arzatoare. Mitul iubirii fizice pasionate da de inteles ca ar trebui sa fie lipsita de impedimente minore, cum ar fi sa te incurci in bratari, sau sa ai crampe la picioare, sau sa-ti lovesti partenerul in efortul de a-i spori placerea. Stradania de a-ti descalci parul sau membrele strecoara un grad jenant de ratiune acolo unde n-ar trebui sa existe decat apetitul.
Daca mintea este in mod traditional condamnata, este din cauza refuzului ei de a renunta la controlul asupra cauzelor presupuse a fi in afara analizei; filozoful in dormitor este o figura la fel de ridicola ca filozoful intr-un club de noapte. In ambele cazuri, trupul este preponderent si vulnerabil, astfel ca mintea devine un instrument al judecatii tacute si neimplicate. Infidelitatea gandului rezida in intimitatea sa-„Daca exista ceva ce nu-mi poti spune”, intreaba iubita, „lucruri la care trebuie sa te gandesti singur, atunci ma aflu cu adevarat in inima ta?” Resentimentul fata de aceasta distanta si superioritatea gandului maculeaza intelectul, dusman nu numai al iubitei, ci al ratiunii.
In acest dualism traditional, ganditorul si indragostitul se afla la capetele opuse ale spectrului. Ganditorul se gandeste la iubire, indragostitul pur si simplu iubeste. Nu ma gandeam la nimic crud in timp ce-mi plimbam mainile si buzele pe trupul femeii de langa mine, dar ea ar fi fost probabil pur si simplu deranjata de faptul ce gandeam. Pentru ca gandirea implica judecata, este intotdeauna suspecta in dormitor, unde goliciunea ne face vulnerabili. Sarut, deci nu gandesc-acesta este mitul oficial in umbra caruia are loc actul fizic al iubirii, dormitorul fiind un spatiu privilegiat in care partenerii cad in mod tacit de acord sa nu-si aminteasca unul altuia de miracolul inspirator de veneratie al goliciunii lor.
Oamenii au o abilitate unica de a se dedubla, actionand si in acelasi timp retragandu-se pentru a se privi actionand- si din aceasta divizare se naste reflexivitatea.
Exista o poveste a unei virgine pioase din secolul al XIX-lea care, in ziua nuntii, este avertizata de mama ei:” In seara asta, o sa ti se para ca barbatul tau a innebunit, dar o sa vezi ca pana dimineata ii trece.” Nu e oare mintea ofensatoare pentru ca simbolizeaza refuzul nebuniei necesare, facandu-ne sa ne patram capul atunci cand ceilalti isi pierd rasuflarea?
Deodata, ea a ridicat privirea la mine si a intrebat:
-La ce te gandesti?( parca ma mirosise!)
-La nimic, am raspuns eu.
-Nu te cred, vad in ochii tai, de ce zambesti?
-La nimic, iti spun, sau la tot, la o mie de lucruri; la tine, la seara asta, cum am ajuns aici, cat de ciudat si totusi cat de confortabil pare totul.
-Ciudat?
-Nu stiu, da, ciudat, banuiesc ca sunt copilareste de constient de tot.
Ea zambeste
-Ce e asa de amuzant?
-Intoarce-te o clipa.
-De ce?
-Intoarce-te numai.
Intr-o latura a camerei, asezata pe o comoda si inclinata in campul vizual al ei, se afla o oglinda care ne reflecta trupurile intinse unul langa altul, incurcate printre cearceafuri.
-Imi pare rau, ar fi trebuit sa-ti spun, numai ca n-am putut, nu din prima noapte, ai fi putut sa fii socat. Dar uita-te, se dubleaza placerea.
Si atunci m-a atras catre ea, si-a desfacut piciorele si ne-am reluat miscarea leganata. M-am uitat spre capatul camerei si, in oglinda, am prins imaginea a doua persoane, inlantuite in cearceafuri si una in bratele celeilalte, facand dragoste intr-un pat. A trecut o clipa pana cand am recunoscut imaginea din oglinda ca fiind eu si ea. Era o discrepanta initiala intre oglinda si realitatea actiunilor noastre, intre privitor si cel privit, dar era o diferenta placuta, nu distanta paralizanta dintre obiect si subiect pe care o implica uneori constiinta de sine. Oglinda obiectiviza ceea ce faceam amandoi si, facand asta, imi oferea fiorul de a fi atat actor cat si spectator al actului nostru amoros. Mintea colabora cu trupul, excitata de imaginea erotica a unui barbat( picioarele partenerei lui fiind acum pe umerii lui) care facea dragoste cu o femeie.
Mintea nu poate parasi niciodata trupul si e o naivitate sa sugerezi contrariul. A gandi nu inseamna intotdeauna pur si simplu a judeca( sau a nu simti), ci inseamna a-ti parasi propria sfera, a te gandi la altceva, a intra in empatie, a te plasa acolo unde nu se afla corpul tau, a deveni trupul celuilalt, a simti placerea lui si a raspunde pulsului sau, a ajunge la o rgasm cu si pentru celalalt. Fara minte, trupul se poate gandi numai la sine si la propria placere, nu exista sincronizare sau cautare a cararilor placerii celuilalt. Ceea ce nu poti simti de unul singur trebuie sa gandesti.
Mintea aduce congruenta si regleaza pulsul. Daca trupului i s-ar permite sa-si vada de treaba, n-ar exista decat nebunie pe de o parte si o virgina pioasa si speriata de cealalta.
Desi parea ca ea si cu mine nu faceam decat sa ne urmam dorinta, se petrecea un proces complex de reglare si acomodare. Discrepanta dintre eforturile tehnice si rationale de a atinge simultaneitatea si abandonul fizic intruchipate de o rgasm ar fi putut parea ironica, dar numai din perspectiva moderna conform careia sexul trebuie sa tina exclusiv de trup-si ca atare de natura.
Intr-o lume nespontana obsedata de spontaneitate, sexologii cauta in van o rgasmul pentru a reafirma legaturile umanitatii cu o salbaticie acum dezodorizata, dar sunt incapabili a-l iduce astfel decat printr-o sintaxa frustrata si birocratica.
Nu stiu daca ati citit „Placerea sexului”( o carte mult laudata de critici, dar socotita anacronica din punctul meu de vedere), un document durabil al fascismului placerii, cu sobrietate si cu oarecare vioiciune gramaticala, care isi sfatuieste cititorii ca:” pentru pregatire, ca si pentru o rgasm, latura palmei pe vulva, cu degetul mijlociu intre labii, cu varful acestuia intrand si iesind din v agin, in vreme ce podul palmei apasa tare chiar deasupra pubisului, este probabil cea mai buna metoda”!!! O tampenie, as adauga eu!
Tempoul ritmic in care ne miscam eu si ea, avea in curand ca ajunga la apogeu. O umezeala generoasa ne facea coapsele alunecoase, parul ne era ud de transpiratie, ne priveam unul pe altul cu abandon, mintea si trupul se uneau aici cum s-ar fi unit in cealalta moarte( unde puritanii de un alt fel ar fi cerut de mult divortul). Avea sa fie un spatiu dincolo de timpul cunoscut, comprimat dar in expansiune, caleidoscopic, polimorfic, extrem de mortal, o dezintegrare a oricarei sintaxe si legi, corsetul limbajului explodat in tipete dincolo de inteles, dincolo de tabu, pe taramul uitarii fluide. Simteam ca zbor impreuna cu ea, spre un taram al fericitii vesnice. Vedeam sufletele, cum contopindu-se, se inaltau ca o vapaie incomensurabila, spre inaltul Cerului. Credeam ca lesin. Profunzimea acestei placeri, ma facuse sa-mi pierd de tot mintile, poate pentru prima oara, de la inceputul maturizarii mele inchipuite.
Pana atunci crezusem ca barbatul descopera intodeauna femeia. Dar ma inselasem. Aveam , cred, vreo 24 de ani. De data asta fusese invers!
Nu refuza niciodata placerea, doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine. Tot ce-i mai frumos in viata, porneste de aici...
(va urma)



crezi ca intereseaza pe cineva ?sau ca este atit de important pt utilizatori sa spui de ce crezi tu ca te-ai nascut?poate te-ai nascut sa minti.
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:00
ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:02
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:02:48ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.


ti-a facut ceva omul ?
guru_ion
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:04
De la: guru_ion, la data 2011-11-20 22:04:22
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:02:48ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.


ti-a facut ceva omul ?


e 10 10 ! ea uraste binele
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:12
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:12:29
De la: guru_ion, la data 2011-11-20 22:04:22
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:02:48ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.


ti-a facut ceva omul ?


e 10 10 ! ea uraste binele


dar tu de ce raspunzi in locul ei?
guru_ion
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:14
De la: Fumed, la data 2011-11-20 21:51:30Putine lucruri pot fi atat de antitetice ca sexul si gandirea. Sexul este produsul trupului, este nereflexiv, dionisiac si imediat, o eliberare din constrangerile rationalului, o solutionare extatica a dorintei fizice. Prin comparatie, gandirea pare aproape o boala, o nevoie patologica de a impune ordinea, un simbol al incapacitatii melancolice a mintii de a se supune fluxului. Pentru mine, a gandi in timpul actului sexual inseamna a incalca o lege fundamentala a acestuia, a ma face vinovat de o incapacitate blestemata de a pastra macar acest domeniu pentru iresponsabilitatea dinaintea alungarii din rai. Dar avem oare de ales?
Dorinta poate invinge ratiunea? Atractia sexuala poate rapune gandirea? Poate, mie, personal, intamplandu-mi-se de foarte multe ori in viata acest lucru, in ciuda faptului ca( asa ma cred eu si altii) sunt un tip echilibrat, pragmatic si cerebral.
Imi amintesc ca odata totul a inceput de la un sarut involuntar. A fost cel mai dulce sarut, tot ce poti visa de la un sarut. Era cea mai usoara atingere, incursiuni tandre care secretau parfumul unic al pielii noastre, asta inainte ca apasarea sa sporeasca, inainte ca buzele noastre sa se desparta si sa se reuneasca la loc, gurile articuland fara suflare dorinta, buzele mele parasindu-le o clipa pe ale ei, pentru a calatori de-a lungul obrajilor, tamplelor, urechilor. Si-a lipit trupul de al meu, picioarele ni s-au incolacit, ametiti, am cazut pe canapea, razand, agatandu-ne unul de altul. Iata ce poate face un singur sarut involuntar! Incredibil, mi-am zis!
Dar daca ceva intrerupea acest paradis, aceea era mintea sau mai degraba gandirea-gandul la cat de straniu era ca eu sa ma aflu in apartamentul ei, lipindu-mi buzele de ale ei, miscandu-mi mainile pe trupul ei, simtindu-i caldura alaturi de mine. Dupa toata ambiguitatea, sarutul venise atat de brusc, atat de neasteptat, incat mintea mea refuza sa cedeze corpului controlul asupra evenimentelor. Gandul la sarut, si nu sarutul insusi, ameninta sa-mi retina atentia.
Nu puteam sa nu ma gandesc ca o femeie al carei corp fusese pana acum cateva ore o zona absolut privata, doar sugerata de liniile bluzei si de conturul fustei, se pregatea acum sa-mi dezvaluie cele mai intime parti, cu mult inainte sa-mi fi dezvaluit locurile intime din sufletul ei. Desi vorbiseram indelung, simteam o disproportie intre cunoasterea ei din timpul zilei si cea din timpul noptii, intre intimitatea pe care o implica contactul cu organele ei sexuale si dimensiunile in mare masura necunoscute ale restului vietii ei. Dar prezenta unor astfel de ganduri, curgand in legatura cu gafaiala fizica, parea sa mearga impotriva legilor dorintei, parea sa deschida portile unui grad dezagreabil de obiectivitate, care-si asuma postura unei a treia persoane in camera cu noi, o persoana care sa priveasca, sa observe, poate chiar sa judece.
-Asteapta, a spus ea, in timp ce-i descheiam bluza, stai sa trag perdelele, nu vreau sa ne vada toata strada. Sau, de ce nu ne-am muta in dormitor? E mai mult loc.
Ne-am ridicat de pe canapeaua ingusta si am traversat apartamentul intunecat pana in dormitorul ei. In mijloc era un pat mare, alb, ocupat de perne, hartii, carti si un telefon.
-Iarta dezordinea, a spus ea, restul apartamentului e doar de fatada, aici locuiesc de fapt.
Deasupra tuturor pernelor era un animal.
-Fa cunostinta cu Berry-prima mea iubire-a spus ea, intanzandu-mi un ursulet cenusiu si blanos, a carui fata nu arata nici un semn de gelozie.
In aer plutea o ciudata stangacie, in timp ce ea elibera patul, dorinta dinainte a trupurilor noastre facuse loc unei taceri grele, cara arata cat de incomod de aproape eram de propria goliciune.
De aceea, cand ne-am dezbracat unul pe altul pe patul mare si alb si, la lumina lampii de pe noptiera, ne-am vazut pentru prima oara trupurile goale, am incercat sa fim la fel de nestingheriti ca Adam si Eva inainte de caderea in pacat. Mi-am strecurat mainile sub fusta acesteia, iar ea mi-a desfacut nasturii de la pantaloni cu un aer de normalitate banala, ca si cand n-ar fi fost nici o surpriza sa dam cu ochii de fascinanta diferenta dintre organele noastre sexuale. Intraseram in faza in care mintea trebuie sa cedeze trupului controlul, in care mintea trebuie golita de orice gand in afara gandului la pasiune, unde nu trebuie sa mai existe loc pentru judecata, ci numai pentru dorinta.
Dar daca era sa fie un lucru care sa puna stavila pasiunii noastre nechibzuite, era omniprezenta noastra stangacie. Stangacia era acolo ca sa ne aminteasca ei si mie, de umorul si bizareria faptului ca ne aflam impreuna in pat-eu chinuindu-ma neindemanatic sa-i dau jos lenjeria( o parte i se incurcase la genunchi), ea avand probleme cu nasturii camasii mele-dar amandoi incercand sa nu comentam, nici macar sa nu zambim, privindu-ne cu un aer serios de pasionata dorinta, ca si cand n-am fi observat latura potential comica a ceea ce se petrecea, faptul ca stateam pe jumatate goi pe marginea patului, rosind ca niste scolari vinovati.
In retrospectiva, neindemanarea in pat pare comica, aproape o farsa. Doar in timpul actului, este o mica tragedie, o intrerupere nedorita a curgerii line si directe a imbratisarilor arzatoare. Mitul iubirii fizice pasionate da de inteles ca ar trebui sa fie lipsita de impedimente minore, cum ar fi sa te incurci in bratari, sau sa ai crampe la picioare, sau sa-ti lovesti partenerul in efortul de a-i spori placerea. Stradania de a-ti descalci parul sau membrele strecoara un grad jenant de ratiune acolo unde n-ar trebui sa existe decat apetitul.
Daca mintea este in mod traditional condamnata, este din cauza refuzului ei de a renunta la controlul asupra cauzelor presupuse a fi in afara analizei; filozoful in dormitor este o figura la fel de ridicola ca filozoful intr-un club de noapte. In ambele cazuri, trupul este preponderent si vulnerabil, astfel ca mintea devine un instrument al judecatii tacute si neimplicate. Infidelitatea gandului rezida in intimitatea sa-„Daca exista ceva ce nu-mi poti spune”, intreaba iubita, „lucruri la care trebuie sa te gandesti singur, atunci ma aflu cu adevarat in inima ta?” Resentimentul fata de aceasta distanta si superioritatea gandului maculeaza intelectul, dusman nu numai al iubitei, ci al ratiunii.
In acest dualism traditional, ganditorul si indragostitul se afla la capetele opuse ale spectrului. Ganditorul se gandeste la iubire, indragostitul pur si simplu iubeste. Nu ma gandeam la nimic crud in timp ce-mi plimbam mainile si buzele pe trupul femeii de langa mine, dar ea ar fi fost probabil pur si simplu deranjata de faptul ce gandeam. Pentru ca gandirea implica judecata, este intotdeauna suspecta in dormitor, unde goliciunea ne face vulnerabili. Sarut, deci nu gandesc-acesta este mitul oficial in umbra caruia are loc actul fizic al iubirii, dormitorul fiind un spatiu privilegiat in care partenerii cad in mod tacit de acord sa nu-si aminteasca unul altuia de miracolul inspirator de veneratie al goliciunii lor.
Oamenii au o abilitate unica de a se dedubla, actionand si in acelasi timp retragandu-se pentru a se privi actionand- si din aceasta divizare se naste reflexivitatea.
Exista o poveste a unei virgine pioase din secolul al XIX-lea care, in ziua nuntii, este avertizata de mama ei:” In seara asta, o sa ti se para ca barbatul tau a innebunit, dar o sa vezi ca pana dimineata ii trece.” Nu e oare mintea ofensatoare pentru ca simbolizeaza refuzul nebuniei necesare, facandu-ne sa ne patram capul atunci cand ceilalti isi pierd rasuflarea?
Deodata, ea a ridicat privirea la mine si a intrebat:
-La ce te gandesti?( parca ma mirosise!)
-La nimic, am raspuns eu.
-Nu te cred, vad in ochii tai, de ce zambesti?
-La nimic, iti spun, sau la tot, la o mie de lucruri; la tine, la seara asta, cum am ajuns aici, cat de ciudat si totusi cat de confortabil pare totul.
-Ciudat?
-Nu stiu, da, ciudat, banuiesc ca sunt copilareste de constient de tot.
Ea zambeste
-Ce e asa de amuzant?
-Intoarce-te o clipa.
-De ce?
-Intoarce-te numai.
Intr-o latura a camerei, asezata pe o comoda si inclinata in campul vizual al ei, se afla o oglinda care ne reflecta trupurile intinse unul langa altul, incurcate printre cearceafuri.
-Imi pare rau, ar fi trebuit sa-ti spun, numai ca n-am putut, nu din prima noapte, ai fi putut sa fii socat. Dar uita-te, se dubleaza placerea.
Si atunci m-a atras catre ea, si-a desfacut piciorele si ne-am reluat miscarea leganata. M-am uitat spre capatul camerei si, in oglinda, am prins imaginea a doua persoane, inlantuite in cearceafuri si una in bratele celeilalte, facand dragoste intr-un pat. A trecut o clipa pana cand am recunoscut imaginea din oglinda ca fiind eu si ea. Era o discrepanta initiala intre oglinda si realitatea actiunilor noastre, intre privitor si cel privit, dar era o diferenta placuta, nu distanta paralizanta dintre obiect si subiect pe care o implica uneori constiinta de sine. Oglinda obiectiviza ceea ce faceam amandoi si, facand asta, imi oferea fiorul de a fi atat actor cat si spectator al actului nostru amoros. Mintea colabora cu trupul, excitata de imaginea erotica a unui barbat( picioarele partenerei lui fiind acum pe umerii lui) care facea dragoste cu o femeie.
Mintea nu poate parasi niciodata trupul si e o naivitate sa sugerezi contrariul. A gandi nu inseamna intotdeauna pur si simplu a judeca( sau a nu simti), ci inseamna a-ti parasi propria sfera, a te gandi la altceva, a intra in empatie, a te plasa acolo unde nu se afla corpul tau, a deveni trupul celuilalt, a simti placerea lui si a raspunde pulsului sau, a ajunge la o rgasm cu si pentru celalalt. Fara minte, trupul se poate gandi numai la sine si la propria placere, nu exista sincronizare sau cautare a cararilor placerii celuilalt. Ceea ce nu poti simti de unul singur trebuie sa gandesti.
Mintea aduce congruenta si regleaza pulsul. Daca trupului i s-ar permite sa-si vada de treaba, n-ar exista decat nebunie pe de o parte si o virgina pioasa si speriata de cealalta.
Desi parea ca ea si cu mine nu faceam decat sa ne urmam dorinta, se petrecea un proces complex de reglare si acomodare. Discrepanta dintre eforturile tehnice si rationale de a atinge simultaneitatea si abandonul fizic intruchipate de o rgasm ar fi putut parea ironica, dar numai din perspectiva moderna conform careia sexul trebuie sa tina exclusiv de trup-si ca atare de natura.
Intr-o lume nespontana obsedata de spontaneitate, sexologii cauta in van o rgasmul pentru a reafirma legaturile umanitatii cu o salbaticie acum dezodorizata, dar sunt incapabili a-l iduce astfel decat printr-o sintaxa frustrata si birocratica.
Nu stiu daca ati citit „Placerea sexului”( o carte mult laudata de critici, dar socotita anacronica din punctul meu de vedere), un document durabil al fascismului placerii, cu sobrietate si cu oarecare vioiciune gramaticala, care isi sfatuieste cititorii ca:” pentru pregatire, ca si pentru o rgasm, latura palmei pe vulva, cu degetul mijlociu intre labii, cu varful acestuia intrand si iesind din v agin, in vreme ce podul palmei apasa tare chiar deasupra pubisului, este probabil cea mai buna metoda”!!! O tampenie, as adauga eu!
Tempoul ritmic in care ne miscam eu si ea, avea in curand ca ajunga la apogeu. O umezeala generoasa ne facea coapsele alunecoase, parul ne era ud de transpiratie, ne priveam unul pe altul cu abandon, mintea si trupul se uneau aici cum s-ar fi unit in cealalta moarte( unde puritanii de un alt fel ar fi cerut de mult divortul). Avea sa fie un spatiu dincolo de timpul cunoscut, comprimat dar in expansiune, caleidoscopic, polimorfic, extrem de mortal, o dezintegrare a oricarei sintaxe si legi, corsetul limbajului explodat in tipete dincolo de inteles, dincolo de tabu, pe taramul uitarii fluide. Simteam ca zbor impreuna cu ea, spre un taram al fericitii vesnice. Vedeam sufletele, cum contopindu-se, se inaltau ca o vapaie incomensurabila, spre inaltul Cerului. Credeam ca lesin. Profunzimea acestei placeri, ma facuse sa-mi pierd de tot mintile, poate pentru prima oara, de la inceputul maturizarii mele inchipuite.
Pana atunci crezusem ca barbatul descopera intodeauna femeia. Dar ma inselasem. Aveam , cred, vreo 24 de ani. De data asta fusese invers!
Nu refuza niciodata placerea, doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine. Tot ce-i mai frumos in viata, porneste de aici...
(va urma)








... inca una care nu si-a facut injectia ...
marco918
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:15
trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:18
astept urmarea!
e prima data cand citesc o postare atat de lunga
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:20
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.







... sper sa nu iti fi dat cu virgula ... nu de alta dar ma sperie faptul ca la sfirsitul plagiatului tau scrie ... va urma ...
marco918
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:22
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:23
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:20:39 astept urmarea!
e prima data cand citesc o postare atat de lunga








... bre ... eu am adormit dupa primul rind ...
marco918
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:23
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:12:29
De la: guru_ion, la data 2011-11-20 22:04:22
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:02:48ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.


ti-a facut ceva omul ?


e 10 10 ! ea uraste binele


nu urasc nimic, dar dispretuiesc minciuna si mincinosii. cine are urechi de auzit sa auda. imi este scirba, se pare ca aceasta ceata din care faci parte se ocupa cu minciuna. concluziile le poti extrage tu.nu mai face pe interesantul,justitiarulsau desteptul ca esti varza
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:25
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:23:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc


cultura ta de floarea soarelui, este suficienta pt a demonstra ca esti varza
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:26
De la: marco918, la data 2011-11-20 22:23:40
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:20:39 astept urmarea!
e prima data cand citesc o postare atat de lunga








... bre ... eu am adormit dupa primul rind ...


de la "ispi"......am intrat in somn adanc.
doar ca-mi plac comentariile
guru_ion
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:26:58
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:23:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc


cultura ta de floarea soarelui, este suficienta pt a demonstra ca esti varza







... alooo ... usurel, mami ... ce te-ai ambalat asa ... nu sint multi oameni asa de evoluati ca tine ... pe aici putina lume leviteaza ca tine ... eu unul sint siderat de plagiatul tau ... e atit de profund (atit cint mi-am putut da seama din primul rind) incit se pare ca tot cititnd asa ceva risti sa mori de foame ... apropo, stii cum se pune varza ? ... te-as putea ajuta si o poate asa inveti sa cobori printre muritori ... oooo, tu lucreafar blind ... ... mama ce sclipire am avut ...
marco918
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:33
De la: marco918, la data 2011-11-20 22:33:39
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:26:58
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:23:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc


cultura ta de floarea soarelui, este suficienta pt a demonstra ca esti varza







... alooo ... usurel, mami ... ce te-ai ambalat asa ... nu sint multi oameni asa de evoluati ca tine ... pe aici putina lume leviteaza ca tine ... eu unul sint siderat de plagiatul tau ... e atit de profund (atit cint mi-am putut da seama din primul rind) incit se pare ca tot cititnd asa ceva risti sa mori de foame ... apropo, stii cum se pune varza ? ... te-as putea ajuta si o poate asa inveti sa cobori printre muritori ... oooo, tu lucreafar blind ... ... mama ce sclipire am avut ...


dar sint multi involuati ca tine. carora dintr-o sclipire li se descarca bateriile.

am incheiat, nu discut cu mincinosii. poti sa comentezi orice sub orice pseudonim.
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:44
Materialul este bun pentru web-novele, sau pentru orice site literar. Parerea mea ca din momentul in care se trag perdelele, ar trbui pusa o bulina rosie ca sa strie copii sa sara peste aceasta portiune ca la sotron. Plus ca s-ar putea si cei mai batrani sa faca stop cardiac daca sufera de diabet.
kudika023770
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:52
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:26:58
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:23:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc


cultura ta de floarea soarelui, este suficienta pt a demonstra ca esti varza


ai uitat sa-ti iei medicamentele?
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:52
Rescriu textul pentru ca a iesit un pic cam peltic:
"Materialul este bun pentru web-novele, sau pentru orice site literar. Parerea mea ca din momentul in care se trag perdelele, ar trebui pusa o bulina rosie sa stie copii sa sara peste aceasta portiune ca la sotron. Plus ca s-ar putea si cei mai batrani sa faca stop cardiac daca sufera de diabet. "
kudika023770
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:54
De la: guru_ion, la data 2011-11-20 22:28:58
De la: marco918, la data 2011-11-20 22:23:40
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:20:39 astept urmarea!
e prima data cand citesc o postare atat de lunga








... bre ... eu am adormit dupa primul rind ...


de la "ispi"......am intrat in somn adanc.
doar ca-mi plac comentariile

eu intai am comentat si pe urma am citit
este adevarat ce scrie .ma refer la ganduri.
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:55
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:44:37
De la: marco918, la data 2011-11-20 22:33:39
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:26:58
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:23:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc


cultura ta de floarea soarelui, este suficienta pt a demonstra ca esti varza







... alooo ... usurel, mami ... ce te-ai ambalat asa ... nu sint multi oameni asa de evoluati ca tine ... pe aici putina lume leviteaza ca tine ... eu unul sint siderat de plagiatul tau ... e atit de profund (atit cint mi-am putut da seama din primul rind) incit se pare ca tot cititnd asa ceva risti sa mori de foame ... apropo, stii cum se pune varza ? ... te-as putea ajuta si o poate asa inveti sa cobori printre muritori ... oooo, tu lucreafar blind ... ... mama ce sclipire am avut ...


dar sint multi involuati ca tine. carora dintr-o sclipire li se descarca bateriile.

am incheiat, nu discut cu mincinosii. poti sa comentezi orice sub orice pseudonim.







... mami ... eu nu te mint ... te pot invatza sa dai cu sapa ... sa pui varza ... sa simti pamintul ... nu am cum sa am ''bateriile'' tale ... ar fi fost tragic ...
marco918
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:56
De la: kudika023770, la data 2011-11-20 22:54:42Rescriu textul pentru ca a iesit un pic cam peltic:
"Materialul este bun pentru web-novele, sau pentru orice site literar. Parerea mea ca din momentul in care se trag perdelele, ar trebui pusa o bulina rosie sa stie copii sa sara peste aceasta portiune ca la sotron. Plus ca s-ar putea si cei mai batrani sa faca stop cardiac daca sufera de diabet. "


depinde din ce unghi privesti
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:56
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:52:46
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:26:58
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:23:28
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:18:14trei reactii care demonstreaza parerile de rau. e tirziu. am vrut sa verific ceva. spune(-ti )ce vre(t)i, imi este f clar mie.

care e reactia mea dupa parerea mea? cum se vede de la tine faptul ca eu unu apreciez ceea ce a vrut sa zica acest om.as vrea sa am si eu cultura lui ca sa pot exprima ceea ce gandesc


cultura ta de floarea soarelui, este suficienta pt a demonstra ca esti varza


ai uitat sa-ti iei medicamentele?







... nasol ... erau pentru memorie !!! ... aleluia acum ...
marco918
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:58
De la: kudika023770, la data 2011-11-20 22:54:42Rescriu textul pentru ca a iesit un pic cam peltic:
"Materialul este bun pentru web-novele, sau pentru orice site literar. Parerea mea ca din momentul in care se trag perdelele, ar trebui pusa o bulina rosie sa stie copii sa sara peste aceasta portiune ca la sotron. Plus ca s-ar putea si cei mai batrani sa faca stop cardiac daca sufera de diabet. "


hop si nea ion ca si el e om.
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 22:58
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:25:28
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:12:29
De la: guru_ion, la data 2011-11-20 22:04:22
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:02:48ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.


ti-a facut ceva omul ?


e 10 10 ! ea uraste binele


nu urasc nimic, dar dispretuiesc minciuna si mincinosii. cine are urechi de auzit sa auda. imi este scirba, se pare ca aceasta ceata din care faci parte se ocupa cu minciuna. concluziile le poti extrage tu.nu mai face pe interesantul,justitiarulsau desteptul ca esti varza


saracuta de tine! esti ca o placa stricata care repeta acelasi lucru.
dar uite ca eu iti explic ca la prosti
daca faceam pe desteptul nu recunosteam ca un barbat (altul decat mine) gandeste si scrie ceva interesant.
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 23:00
ale-lui-au fost cele mai proaste idei
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 23:01
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 23:00:25
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:25:28
De la: PICCKARD, la data 2011-11-20 22:12:29
De la: guru_ion, la data 2011-11-20 22:04:22
De la: zecezece, la data 2011-11-20 22:02:48ai schimbat mesajul in care spuneai cate-ai"nascut ca sa iubesti, nu ca sa urasti".nu intereseaza pe nimeni, poate doar pe vanitatea ta.


ti-a facut ceva omul ?


e 10 10 ! ea uraste binele


nu urasc nimic, dar dispretuiesc minciuna si mincinosii. cine are urechi de auzit sa auda. imi este scirba, se pare ca aceasta ceata din care faci parte se ocupa cu minciuna. concluziile le poti extrage tu.nu mai face pe interesantul,justitiarulsau desteptul ca esti varza


saracuta de tine! esti ca o placa stricata care repeta acelasi lucru.
dar uite ca eu iti explic ca la prosti
daca faceam pe desteptul nu recunosteam ca un barbat (altul decat mine) gandeste si scrie ceva interesant.


eu am inteles, bine faci ca explici ca la prosti ca vad ca sinteti cam multi pe aici.
zecezece
Postat pe 20 Noiembrie 2011 23:03
Exista o poveste a unei virgine pioase din secolul al XIX-lea care, in ziua nuntii, este avertizata de mama ei:” In seara asta, o sa ti se para ca barbatul tau a innebunit, dar o sa vezi ca pana dimineata ii trece.” Nu e oare mintea ofensatoare pentru ca simbolizeaza refuzul nebuniei necesare, facandu-ne sa ne patram capul atunci cand ceilalti isi pierd rasuflarea?

PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 23:04
De la: zecezece, la data 2011-11-20 23:01:33ale-lui-au fost cele mai proaste idei


ale cui!?
PICCKARD
Postat pe 20 Noiembrie 2011 23:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Interesant... 1 De la: lulicika 26 Mai 2007 10:41
Joaca 5 De la: babymadalusha 8 Noiembrie 2007 15:01
Hop cu romanu! :) 3 De la: joitaalina 27 Octombrie 2007 17:32
prevenirea traficului de persoane pe piata muncii 1 De la: sadora 21 August 2009 13:34
iubire,adevarata; 2 De la: piticutz1970 7 August 2007 10:04