Setari Cookie-uri

Constructie gard zidit

Am achizitionat recent un teren ingust si lung de 200 mp, care are pe jumatatea posterioara doua calcane laterale inalte, pe a treia latura, care este si latura mica (de 9 m), se afla un calcan mai scund cu o ferestruica (a vecinului), iar spre colturi se zareste cerul printre alte doua calcane din vecinatate, oribile, extrem de inalte, nefinisate, total inestetice. In orice caz, nu este o priveliste pe care sa ti-o doresti cand iesi in curte. Ideea pe care o am eu personal in cap este sa construim un gard foarte inalt, mai bine zis un zid, care sa ascunda aceasta priveliste, finisat cu ceva piatra decorativa, cu iedera sau alte plante verzi agatatoare, oricum ceva care sa dea un alt aer acelei zone a curtii. Mai ales ca ne-am oprit la un proiect de casa amplasata cu spatele spre unul din calcanele lungi, pentru a primi cat mai multa lumina dinspre E-SE, iar zona cu pricina ar fi destinata locului de luat masa, respectiv terasa - pergola etc. Avand in vedere inaltimea pe care ar trebui sa o aiba acest gard-zid, 3,5-4 m (chiar si asa nu suntem convinsi ca mascam total uratenia), ce materiale ar fi mai indicate, astfel incat sa nu coste foarte mult dar nici sa iasa o chestie inestetica sau insuficient de solida. Intre BCA si boltari, care varianta ar fi mai buna? Este nevoie de autorizatie pentru aceasta constructie, avand in vedere ca gardul nu este la strada si nici macar vizibil din strada nu prea ar fi. Cu vecinul din spate nu credem ca ar fi probleme, el s-ar fi bucurat sa ne lipim de peretele lui (cel scund) care este de fapt al unei anexe, insa asta ar fi insemnat o casa inghesuita intre 3 calcane, iar noi am preferat sa "fugim" cu constructia ceva mai spre strada, la lumina.
Asteptam cu nerabdare opiniile voastre, caci pana vom obtine noi toate autorizatiile mai dureaza cateva luni bune si, intre timp, ne-am putea ocupa de ceva care oricum trebuie facut.
yokko
Postat pe 20 Ianuarie 2012 15:12
..... pai nu stiu cu vrei tu sa construiesti asa ceva ... cine iti elibereaza o asemenea autorizatie de gard langa zid calcan ....?? daca vei obtine autorizatie , va fi un de foarte scumpa ca si gardul dealtfel...pentru ca necesita sub zidire si altea asemenea ...
De la: yokko, la data 2012-01-20 15:12:53Am achizitionat recent un teren ingust si lung de 200 mp, care are pe jumatatea posterioara doua calcane laterale inalte, pe a treia latura, care este si latura mica (de 9 m), se afla un calcan mai scund cu o ferestruica (a vecinului), iar spre colturi se zareste cerul printre alte doua calcane din vecinatate, oribile, extrem de inalte, nefinisate, total inestetice. In orice caz, nu este o priveliste pe care sa ti-o doresti cand iesi in curte. Ideea pe care o am eu personal in cap este sa construim un gard foarte inalt, mai bine zis un zid, care sa ascunda aceasta priveliste, finisat cu ceva piatra decorativa, cu iedera sau alte plante verzi agatatoare, oricum ceva care sa dea un alt aer acelei zone a curtii. Mai ales ca ne-am oprit la un proiect de casa amplasata cu spatele spre unul din calcanele lungi, pentru a primi cat mai multa lumina dinspre E-SE, iar zona cu pricina ar fi destinata locului de luat masa, respectiv terasa - pergola etc. Avand in vedere inaltimea pe care ar trebui sa o aiba acest gard-zid, 3,5-4 m (chiar si asa nu suntem convinsi ca mascam total uratenia), ce materiale ar fi mai indicate, astfel incat sa nu coste foarte mult dar nici sa iasa o chestie inestetica sau insuficient de solida. Intre BCA si boltari, care varianta ar fi mai buna? Este nevoie de autorizatie pentru aceasta constructie, avand in vedere ca gardul nu este la strada si nici macar vizibil din strada nu prea ar fi. Cu vecinul din spate nu credem ca ar fi probleme, el s-ar fi bucurat sa ne lipim de peretele lui (cel scund) care este de fapt al unei anexe, insa asta ar fi insemnat o casa inghesuita intre 3 calcane, iar noi am preferat sa "fugim" cu constructia ceva mai spre strada, la lumina.
Asteptam cu nerabdare opiniile voastre, caci pana vom obtine noi toate autorizatiile mai dureaza cateva luni bune si, intre timp, ne-am putea ocupa de ceva care oricum trebuie facut.
ionelpetreaca
Postat pe 24 Ianuarie 2012 23:31
buna dimineta.din experienta mea ceea mai economica modalitate e sa fie facut din boltari si apoi tencuiti cu materiale clasice asta o spun din postura de meserias .o zi buna
davidovalexei
Postat pe 29 Ianuarie 2012 09:31
Poti face un gard din plasa pe langa care plantezi plante agatatoare. E cel mai ieftin si frumos , dupa parerea mea. Daca te apuci sa faci gard zidit, te va costa cam un sfert din casa.
andrei_mariancatalin
Postat pe 17 Februarie 2012 13:09
Exista o vorba : doctorul isi ingroapa esecurile iar arhitectul le acopera cu iedera!
Andrei are dreptate.
arhint
Postat pe 17 Februarie 2012 16:12
De la: arhint, la data 2012-02-17 16:12:07Exista o vorba : doctorul isi ingroapa esecurile iar arhitectul le acopera cu iedera!
Andrei are dreptate.
oooooooooooff...ce mi-a scapat zau ca nu stiam ...pfff...deci este adevarat:OMUL CAT TARIESTE ,INVATA....cica
criszoe
Postat pe 17 Februarie 2012 16:17
De la: arhint, la data 2012-02-17 16:12:07Exista o vorba : doctorul isi ingroapa esecurile iar arhitectul le acopera cu iedera!
Andrei are dreptate.

Cine are... Nu iedera...
andrei_mariancatalin
Postat pe 19 Februarie 2012 02:39
De la: arhint, la data 2012-02-17 16:12:07Exista o vorba : doctorul isi ingroapa esecurile iar arhitectul le acopera cu iedera!
Andrei are dreptate.

Apropo, ce zici ti-ar ajunge 10.000 euro sa faci un gard perimetral din zidarie, cu o inaltime de 2 metrii, la terenul tau ?
andrei_mariancatalin
Postat pe 19 Februarie 2012 02:41
In anumite situatii arhitectul era obligat, din varii motive sa aiba o fatada oarba, sau nu reusea sa alinieze deschiderile, sau nu reusea sa respecte un anumit ritm, sau avea o simetrie imperfecta, ceea ce ar fi creat o senzatie neplacuta, iar solutia de remediere cea mai simpla era sa creeze un suport pe care sa creasca plante agatatoare ( iedera aparea frecvent ), mascand astfel imperfectiunile . In cazul de fata Andrei nu face altceva decat sa remedieze greselile premergatorilor sai
arhint
Postat pe 20 Februarie 2012 00:27
Andrei, imi place combativitatea ta..., denota forta.
Desigur, prea multa ar insemna lipsa de diplomatie...
arhint
Postat pe 23 Februarie 2012 15:49
De la: arhint, la data 2012-02-23 15:49:05Andrei, imi place combativitatea ta..., denota forta.
Desigur, prea multa ar insemna lipsa de diplomatie...

Prefer sa mi se zica ca nu sunt diplomat decat ca sunt mototol...
andrei_mariancatalin
Postat pe 24 Februarie 2012 17:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
casa de locuit la cheie 5 De la: danstaicut 12 Mai 2009 12:23
am de ex. o fundatie de42M liniari 1 De la: condo003321 1 Martie 2010 10:59
Case de lemn 13 De la: contact_izohaus_ro 2 Martie 2010 15:40
Costuri case prefabricate 46 De la: kudika_1040184 14 Noiembrie 2021 01:12
angajare 1 De la: gigeta 16 Mai 2009 18:02