Setari Cookie-uri

Fericirea este un mode viata

DA, FOARTE BUN MATERIAL, DE REFLECTAT SI APLICAT!
kudika456417
Postat pe 24 Aprilie 2012 10:29
De la: Bogdann, la data 2012-04-01 01:56:48Daca vom descoperi intelepciunea in lumea noastra interioara, vom invata sa discernem posibilitatile minunate care stau intr-o stare latenta in aceasta lume si vom capata puterea de a materializa orice in lumea exterioara.Lumea interioara este atelierul in care oamenii puternici isi cultiva curajul, sperantele, entuziasmul, increderea si credinta cu ajutorul carora acced la acea inteligenta superioara care le largeste viziunea si le ofera mijloacele practice necesare pentru a-si materializa aceste dorinte.
Concluzia este ca orice om se poate transforma, se poate imbunatati, se poate recrea si poate controla mediul exterior sau isi poate schimba propriul destin.
Gandirea creatoare este dominata de un ideal maret, in timp ce gandirea pasiva este dominata doar de aparente!
Putini stiu sa ofere cu adevarat iubire. Ei confunda starea de iubire cu nevoia de atentie a propriului ego! Atunci cand incercam sa-lschimbam pe celalalt dupa cum dorim, nu-i oferim iubire! Cand suntem convinsi ca stim ce este mai bine pentru el cu siguranta nu oferim iubire! Orice forma de critica, acuzare, lamentare nu inseamna iubire! Daca fericirea noastra depinde de o persoana sau circumstanta exterioara, ramanem in continuare victime dependente de circumstantele exterioare.
Mentineti-ti atentia concentrata doar asupra lucrurilor bune si frumoase.
Ceea ce dai se reflecta inapoi asupra ta. Viata este oglinda gandurilor tale.
Aceasta este cheia fundamentala a prosperitatii si a fericirii..
Emotiile negative sunt stari mentale nocive, ce alimenteaza constant mintea constienta, ganduri intretinute in timp si acceptate de catre individ, ce devin paterne cognitive care au la baza 2 elemente care le asigura continuitatea si anume vina sau tendinta de a invinovati sau blama pe cineva si regretele….care compun invariabil intrebarea “Ce ar fi fost daca?”
Odata eliminate, ele inceteaza sa mai existe!
Gandurile negative trebuiesc eliminate definitiv din existenta noastra…. Ele ne modeleaza mentalitatea de victima si ne situeaza pe scara celor care gandesc ca propria existenta le este guvernata de forte sau entitati pe care nu le pot controla.
Desigur aceste circumstante pot fi controlate printr-un mod de gandire corect si armonios.
Oamenii de succes si evoluati spiritual sunt atenti la ceea ce gandesc, citesc, asculta sau vizioneaza.
Ei cauta materiale educationale, motivationale pozitive, constructive din care au cu adevarat ceva de invatat!
Oamenii obisnuiti, sunt atrasi de senzational in sensul negativ, de stiri nocive, crime sau alte informatii negative, menite sa le”hraneasca” mintea, cultivand astfel nemultumirile si deziluziile de zi cu zi.
Ei lasa orgoliul sa le controleze mintea si viata, il hranesc sistematic cu ambitii si ganduri
negative.
Informatiile exterioare aprobate ca fiind reale si in acord cu subiectul in cauza devin convingeri personale care in timp se “automatizeaza” in procesul de gandire constient.
Mintea subconstienta absoarbe ceeea ce “aude” si vede in mod sistematic cu frecventa repetitiva.
Fii sigur/a ca iti hranesti mintea cu proteine mentale care au vibratii pozitive, ca citesti, asculti sau vizionezi numai materiale motivationale si accepti informatii care te ajuta sa iti implinesti visurile si obiectivele pe care le ai!
Deasemenea stabileste-ti obiective foarte clare, care sunt in acord si armonie cu perceptiile si convingerile tale. Daca vrei, poti trai visuri marete!
Telurile tale trebuie sa fie cat mai clar definite si insemnate intr-un jurnal personal.In acest fel activezi legea Corespondentei! Altfel, visurile tale sunt simple dorinte...nimic mai mult!
Acestea converg fara exceptie la dezvoltarea si intretinerea unei Constiinte a prosperitatii, aliniere cu sursa si a unei vieti traite in iubire, belsug si armonie!
Orice lucru sau aspect catre care iti indrepti atentia va creste, se va amplifica si se va multiplica in experienta ta. Mentineti-ti atentia concentrata doar asupra lucrurilor bune si frumoase. Radiaza catre ceilalti abundenta, bunavointa si belsug. Ei vor prelua acestea subconstient si vei atrage oameni minunati in ta" Si ei, si tu, vei prospera! De aceea este extrem de important ca TU sa te simti bine, sa-ti cresti vibratia prin ganduri si situatii bine alese.
Constientizeaza ca bunastarea se afla pretutindeni in jurul tau. Traieste mereu in bucuria asteptarii a tot ce e mai bun si astfel, vei atrage bogatiile din depozitele infinite ale subconstientului. Gandeste-te constant la prosperitate, abundenta, siguranta si sporirea tuturor lucrurilor bune.
Cel bogat se va imbogati si mai tare, deoarece constiinta bunastarii si faptul ca asteapta din ce in ce mai multe bogatii de la Dumnezeu, care este omniprezent, atrag catre el din ce in ce mai multa bunastare, sanatate si oportunitati.
Stiinta gandirii corecte este singura stiinta! Ea le include pe toate celelalte!
Aceasta stiinta ne invata ca educatia corecta a mintii este compusa din paterne mentale care tind sa devina "obisnuinte" care se transforma in caracter si in final compun un destin!
Indiferent daca tu Crezi ca poti sau nu poti...in ambele cazuri ai dreptate!
Exista oare limite?...Sunt convins ca doar cele pe care noi insine ni le impunem!
Ideea de succes si prosperitate depide de tiparul mental financiar al fiecarui individ pe care il va valida in permanenta pe baza perceptiei experimentale din planul material.
Concret, daca esti "setat "pentru un venit anume..si "intamplator" castigi mai mult sau apare o oportunitate de business, fie afacerea respectiva va "cadea" fie diferenta o vei pierde prin investii deficitare sau urmatorul an va fi unul auster!
Oamenii cred in mod eronat ca succesul unei afaceri depinde intru-totul de cunostintele si priceperea lor in afaceri sau de coordonarea lor in raport cu piata.
Succesul financiar este generat de acet tipar al prosperitati pe care il avem cu totii.
Atata timp cat lumea exterioara iti va ghida sistemul emotional, nu vei reusi sa fii fericit cu adevarat!
Cine realizeaza aceasta unitate cu Principiul Universal, pare pentru ceilalti semeni, favorizat de soarta, intrucat a descoperit sursa sanatatii perfecte, a bogatiei, fericirii si puterii!
Creeaza-ti o lume interioara perfecta si cea exterioara o va copia fara greseala in viata reala!

Adryanno




Foarte bine punctat subiectul in cauza!!M-ar interesa daca acest text este creatie proprie,nascuta din trairile personale,sentimente,opinii,viziuni asupra vietii sau reprezinta ,doar o interpretare a unui concept de viata???????

ontopic---Da,fericirea poate fi un mod de viata,dar,din pacate,a devenit un ideal greu de atins!OARE DE CE?Aici s-ar putea discuta ,ar fi multe de spus!!
MissRainbow
Postat pe 24 Aprilie 2012 10:43



Da, Filmul "The Secret" care este extras din cartea "Sistemul Maestrului" de Charles F. Haanel. Sau informatii precum cele din cartea si Filmul Profetiile Celestine, de James Redfield si altele de acest gen... lucreaza impreuna la retrezirea de sine si respectiv la semanarea semintelor din lumina.

Felicitari pentru deschiderea acestui topic.
denis_3d25
Postat pe 24 Aprilie 2012 17:44
De la: denis_3d25, la data 2012-04-24 17:44:39


Da, Filmul "The Secret" care este extras din cartea "Sistemul Maestrului" de Charles F. Haanel. Sau informatii precum cele din cartea si Filmul Profetiile Celestine, de James Redfield si altele de acest gen... lucreaza impreuna la retrezirea de sine si respectiv la semanarea semintelor din lumina.

Felicitari pentru deschiderea acestui topic.
da filmul the secret te a ,,luminat,, la creierasi si pe tn si pe multi altii,,oauuu bomba cand ati citit cartea sau ati vazut filmul,,astea sunt vunt de cand lumeaa bai deniselll baaa ,sa ti bagi mintile n cap,,nu mai cauta clipuri straineze ca ai aici unde te a lasat dumnezeu pe pamant in locurile astea ,,ai privilegiul sa ai unele mult mai bune,,si nu te mai consifera inger sau alte,,,ca asta inseamna mandrie fu cu bagare de sema lucifer din cauza asta a cazut ca a vrut sa fie asemenea lui dumnezeu,,mandrie,,ca un fulger a cazut din rai,,sa termini cu prostiile denisica
kudika_5823
Postat pe 24 Aprilie 2012 21:36



Iti multumim pentru eforturile tale "teologice", "exemplare in smerenie si iubire".

Daca ai fi obligat sa traiesti intr-o lume, plina de persoane identice-n gandire si mod de exprimare cu tine, crezi ca ti-ar mai place sa traiesti intr-o astfel de lume ???

...

Uite cum poti sa verifici: Scrie-ti textul tau pe o foaie, mergi in fatza oglinzii si adreseaza-ti textul tau tie.

Tot ce-mi doresti tu mie, spune-i dumnezeului tau sa-ti ofere tie, iar ceea ce-ti doresc eu tie, sa-mi dea mie.
denis_3d25
Postat pe 25 Aprilie 2012 00:16
în ziua de astãzi nu știu dacã mai exista fericire ,nu știu dacã mai se poate trai fericit .
ÎN ZIUA DE ASTÃZI UNICUL LUCRUR SA FI SINGUR ȘI ASA TRÃIEȘTI FERICIT O VIATA ÎNTREAGA.

EU AM FOST FERICIT NUMAI PÂNÃ SA DUS DAR ACUM SUNT UN PIC FERICIT ÎMI TRÃIESC VIATA REA BUNA CUM ESTE DAR POT CA SA SPUN NU SUNT ÎNCÃ FERICIT
kudika_5985
Postat pe 25 Aprilie 2012 23:30
De la: kudika_5985, la data 2012-04-25 23:30:14în ziua de astãzi nu știu dacã mai exista fericire ,nu știu dacã mai se poate trai fericit .
ÎN ZIUA DE ASTÃZI UNICUL LUCRUR SA FI SINGUR ȘI ASA TRÃIEȘTI FERICIT O VIATA ÎNTREAGA.

EU AM FOST FERICIT NUMAI PÂNÃ SA DUS DAR ACUM SUNT UN PIC FERICIT ÎMI TRÃIESC VIATA REA BUNA CUM ESTE DAR POT CA SA SPUN NU SUNT ÎNCÃ FERICIT
lasa ma stai linistit,,fratele tau e cu tn
kudika_5823
Postat pe 25 Aprilie 2012 23:33
De la: kudika_5823, la data 2012-04-25 23:33:17
De la: kudika_5985, la data 2012-04-25 23:30:14în ziua de astãzi nu știu dacã mai exista fericire ,nu știu dacã mai se poate trai fericit .
ÎN ZIUA DE ASTÃZI UNICUL LUCRUR SA FI SINGUR ȘI ASA TRÃIEȘTI FERICIT O VIATA ÎNTREAGA.

EU AM FOST FERICIT NUMAI PÂNÃ SA DUS DAR ACUM SUNT UN PIC FERICIT ÎMI TRÃIESC VIATA REA BUNA CUM ESTE DAR POT CA SA SPUN NU SUNT ÎNCÃ FERICIT
lasa ma stai linistit,,fratele tau e cu tn








din pacate nu stau si nici nu am locuit cu familea
kudika_5985
Postat pe 26 Aprilie 2012 01:03


MissRainbow, ti-a pus niste intrebari la care tot astept si eu sa raspunzi.

Ar fi fost un topic interesant, pe care am fi putut sa descifram si sa devirusam multe coduri ale magiei negre.

...

In speranta ca vei revenii in conversatie, am sa-ti pun si eu cateva intrebari:

"Orice forma de critica, acuzare, lamentare nu inseamna iubire! Daca fericirea noastra depinde de o persoana sau circumstanta exterioara, ramanem in continuare victime dependente de circumstantele exterioare."

Sint perfect de acord si apreciez foarte mult acest adevar, cuprins in textul de sus.
Dar in continuare, apare textul urmator:

" Mentineti-ti atentia concentrata doar asupra lucrurilor bune si frumoase. "

Si referitor la aceasta propozitie, vin cu prima intrebare:

...Care sint lucrurile bune si frumoase ???...

Cine este cel care hotareste semnificatia lucrurilor bune si frumoase ?
In ce consta, binele si frumosul ?

Caci dupa cum putem vedea in exemplul domnului "kudika_5823" si a multor entitati identice lui, ei considera ca binele si frumosul, consta in modul lor de asuprire, respectiv vampirizare.

Dupa cum bine stim din istoria lumii, Isus Hristos este asuprit si batjocorit de aceste entitati idem "kudika_5823", cu toate ca acest Isus Hrist. se numea pe sine Fiul Adevarului, Sensului si al Vietii vesnice.

In acest caz, vin si-l intreb pe domnul Charles F. Haanel, sau pe cineva care-i reprezinta lucrarea si poate sa vorbeasca in numele lui: Cum priveste el, Persoana Hristica in raport cu asupritorii acestuia ???

Caci conform invataturilor din "Cheia si Sistemul Maestrului", daca Isus Hr. ar fi fost reprezentantul armoniei absolute, ar fi fost imposibila rastignirea lui. Si totusi el a fost si este batjocorit si rastignit.

...

"Sistemul Maestrului", spune asa:
"Ceea ce dai se reflecta inapoi asupra ta. Viata este oglinda gandurilor tale."

Daca Isus Hristos a dat vindecare si "Painea vietii" in profunzimea si sensul cuvantului "Paine", atunci de ce a primit in schimb, batjocura, rastignire si ura din partea poporului ???

Si chiar daca istoria despre Isus Hristos nu ar fi adevarata. Am putea vedea concret aceiasi istorie, aici pe kudika. Vedem persoane bune ca "painea lui D-zeu" care sint agresate de niste entitati ca si acest kudika_5823.

Cum isi explica "Sistemul Maestrului" existentza acestui fenomen, in ncare cei nevinovati sint violati ???

...

Caci daca nu exista pacatosi, inseamna ca Isus Hristos, a fost rastignit pentru propriile lui pacate si nu pentru pacatele ucigasilor.
Cele violate, ar fi considerate vinovate. Cel ce ar fi calcat de o masina, chiar pe zebra, ar fi totusi vinovat de propriasi moarte si asa mai departe...daca fiecare victima, ar fi considerata vinovata de propriile ganduri si consecinte ale modului confuz de gandire, nu am da prilej criminalitatii sa se mareasca ?
Cai astfel, toti talharii si violatorii, vor spune : "Pai victima este vinovata ca am violato, furato sau uciso ! A avut o gandire negativa si m-a atras pe mine sa-i fur bunurile si viatza !"

Dar ce facem cu cei care au o gandire iubitoare, constructiva , pozitiva si totusi sint agresati si ucisi ???

Sa fie oare toata invatzatura despre nevinovatia lui Hristos si a Mariei, doar o nascocire religio-politica ?
Sa fie oare invataturile despre un Isus Hristos curat ca lacrima, doar o invatzatura la nivel de virus moral, cu provenienta din magia neagrä ???




Astept raspunsurile tale ...

denis_3d25
Postat pe 26 Aprilie 2012 22:39
FERICIREA?
Din punctul meu de vedere....se dobandeste greu...mai greu e s-o pastram dar poate in viata santem prea egoisti,cand o avem nu prea vrem s-0 dam si la altii......de multe ori avem impresia ca ne aluneca printre degete s-au ca se decoloreaza....
Oare cine este de vina???
Eu sant o persoana foarte calma....rabufnesc foarte rar si ma controlez pt ca trebuie sa pastrez si armonia care ma inconjoara si care pastreaza fericirea.
Buna intrebare!Ma simt fericita alaturi de cei dragi,familie,copiii in special....dar....mereu e acest cuvant si aceasta intrebare "DAR","De ce",...FERICIREA-e de scurta durata?Cine poate sa ne invete cum sa sa facem sa dureze mai mult?Fericita,sant,dar mai mult ma simt implinita si multumita.
Titanika
Postat pe 27 Aprilie 2012 08:38
Sant fericita pt ca Dzeu si Fiul Lui nu m-au parasit!!!
Titanika
Postat pe 27 Aprilie 2012 08:43


Noi,oamenii sau mai bine spus,o mare parte dintre noi ,suntem practici,pragmatici si nu cautam sensurile sensibile ale acestei stari denumita "Fericire"!!!NE MULTUMIM SI CONSIDERAM FERICIREA CA FIIND O STARE DE BINE,DOBANDITA IN URMA UNOR EVENIMENTE FERICITE,CE INTRETAIE VIATA NOASTRA!!Suntem incantati atunci cand fericirea se obtine prin dobandirea unor bunuri,vremelnice dealtfel,dar dorite de mult timp,uitand ca aceasta este de moment,sufletul devenind ,din nou,desert,chiar la scurt timp!Suntem fericiti atunci cand avem iubirile in vietile noastre,ce aduc o stare de beatitudine,vecina cu extazul,,atunci cand ne imbratisam pruncii,mangainad surasul lor unic in aceasta lume,,,atunci cand aducem bucuria in viatile celor apropiati,prin gesturi mici sau mari,dar atat de pline de afectiune,,,atunci cand totul se deruleaza in trairea noastra,cum nici nu am sperat vreodata,,dar,oare acestea sunt fatetele fericirii!!Caci,de fapt,ce este ea??Spunem ca suntem fericiti,dar ,oare asa este????Oamenii simpli,saraci,,cum vad fericirea,cum o simt,traiesc????Mancand cartofii fierti si rascopti in spuza focului ,ce arde in inimile lor??????Privesc icoanele afumate de trecerea timpului,li se inchina,crezand,vazand in ele fericirea,dar pe cea vesnica,caci,ei,in simplitatea lor,,recunosc Aur-ul ,fata de Alama,din care le este croita viata!!Deci si religia,credinta ,poate da nastere unei manifestari de fericire!!!!Colegul nostru,Denis,a prezentat mai sus o interpretare ,din punct de vedere religios,a fericirii Divine,,demna de citit si analizat personal!!!Acceptand loviturile,jignirile,afronturile,ofensele,putem fi generatorii fericirii celor care se cred stapani asupra tuturor?????Nefericirea noastra poate sta la baza satisfacitiei lor????Starea lor se poate numi fericire????Poate ca da,dar este de moment!!!!Deci,pana la urma ,ce este fericirea????????Din punctul meu de vedere,poate fi totul sau nimic!!Poate fi clipa sau eternitatea,poate fi surasul sau lacrima,,important este faptul ca avem dreptul,cu totii,la acest sentiment minunat ,numit "Fericire"!!!Daca sunt fericita???? Da,pentru secunda de fata,sunt,,dar maine........???????
MissRainbow
Postat pe 27 Aprilie 2012 09:38
De la: Titanika, la data 2012-04-27 08:43:39Sant fericita pt ca Dzeu si Fiul Lui nu m-au parasit!!!



Felicitari !

Nici nu te va parasii...
El nu paraseste pe nimeni niciodata... nici macar pe ingerii cazuti nu i-a parasit... ei s-au aruncat singuri in confuzia de sensuri, cand si-au taiat singuri aripile, prin neascultare... dar se pot intoarce oricand inapoi acasa... daca vor asculta pe calea adevarului, melodia vietii in iubire...

denis_3d25
Postat pe 27 Aprilie 2012 10:10

...melodia vietii din iubire...
denis_3d25
Postat pe 27 Aprilie 2012 10:21
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 10:21:47
...melodia vietii din iubire...



Si expresia "melodia vietii in iubire" are inteles!!!
Sa stii sa "asculti " melodia ,pe care o interpreteaza viata traind in iubire si sa "dansezi" in ritmurile date de "melodia vietii din iubire",,poate fi idealul ravnit de multi semeni de-ai nostri!!!
MissRainbow
Postat pe 27 Aprilie 2012 10:29
De la: MissRainbow, la data 2012-04-27 10:29:14
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 10:21:47
...melodia vietii din iubire...



Si expresia "melodia vietii in iubire" are inteles!!!
Sa stii sa "asculti " melodia ,pe care o interpreteaza viata traind in iubire si sa "dansezi" in ritmurile date de "melodia vietii din iubire",,poate fi idealul ravnit de multi semeni de-ai nostri!!!




Da...
... ascultarea genereaza intelegerea, intelegerea genereaza armonia, armonia genereaza multumirea, multumirea genereaza fericirea, fericirea genereaza regasirea sensului, vietii...

denis_3d25
Postat pe 27 Aprilie 2012 18:21
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 18:21:27
De la: MissRainbow, la data 2012-04-27 10:29:14
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 10:21:47
...melodia vietii din iubire...



Si expresia "melodia vietii in iubire" are inteles!!!
Sa stii sa "asculti " melodia ,pe care o interpreteaza viata traind in iubire si sa "dansezi" in ritmurile date de "melodia vietii din iubire",,poate fi idealul ravnit de multi semeni de-ai nostri!!!




Da...
... ascultarea genereaza intelegerea, intelegerea genereaza armonia, armonia genereaza multumirea, multumirea genereaza fericirea, fericirea genereaza regasirea sensului, vietii...




Intr-un cuvant,metamorfoza vetii in iubire sau simbioza dintre carne si spirit,om si suflet,regula si respectarea ei!!!!
MissRainbow
Postat pe 27 Aprilie 2012 18:31


Am cautat ceva, la care "sa despicam firul in + " si am gasit

Simbioza dintre carne si spirit, o privesc si eu, din acelasi punct de vedere cu tine. Dar o simbioza "intre Om si Suflet", cum se traduce din punctul tau de vedere, intr-al meu ?

...

Cuvantul Om, aici pe pamant, eu il folosesc denumind prin el, "chipul si asemanarea lui D-zeu", care este de natura spirituala. Caci a spune despre Om ca este chipul si asemanarea D-zeiasca, in timp ce ma refer la un trup fizic efemer, asi afirma prin comparatie, ca D-zeu este efemer asemeni trupului de lut.

Poate ca ceea ce ai numit tu simbioza dintre Om si suflet, eu asi numii simbioza dintre Om si trup, sau cum spuneai anterior, simbioza dintre spirit si carne sau suflet si pamant ?

Luand in considerare expresia: " Sa facem (Om) dupa chipul si asemanarea Noastra " Iar in limba Aramaica, pe care o vorbea Isus, cuvantul Elohimi- tradus in lb. romana, insemnand Dumnezei, evident la plural, ramane deschisa intrebarea: ce este Omul ? Daca el, inseamna: Chipul si asemanarea unei entitati infinite, care se manifesta in cele trei stari, cu denumirile: masculin + feminin ? Caci dupa cum spune la Facere, la versetele 26 si 27, Chipul lui D-zeu, este Masculin si Feminin uniti prin iubirea sfanta dintre ei !
Si aceasta fiintza spirituala, este suflata in forme diverse de lut. Fie din ape sau de pe pamant sau din aer, pestii, animalele si pasarile, prin toate acestea, se exprima manifestarea masculinului si femininului in relatie de iubire si creatie.

Deci Fiul Omului, fiind privit, din acest punct de vedere, el reprezinta sfera luminoasa a vietii vesnice, care intra in forme de pamant se manifesta prin ele si iasa din ele.
Om, suflet, sau suflare de viatza, in forme de lut, pentru mine, inseamna simbioza dintre Om si trup. Caci Fiul Omului, s-a intrupat, a venit in trup, deci nu este trup.

Iti multumesc pentru atentie si astept sa despici si tu firul in + , din punctul tau de vedere...

...multumesc ...

denis_3d25
Postat pe 27 Aprilie 2012 19:58
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 19:58:36

Am cautat ceva, la care "sa despicam firul in + " si am gasit

Simbioza dintre carne si spirit, o privesc si eu, din acelasi punct de vedere cu tine. Dar o simbioza "intre Om si Suflet", cum se traduce din punctul tau de vedere, intr-al meu ?

...

Cuvantul Om, aici pe pamant, eu il folosesc denumind prin el, "chipul si asemanarea lui D-zeu", care este de natura spirituala. Caci a spune despre Om ca este chipul si asemanarea D-zeiasca, in timp ce ma refer la un trup fizic efemer, asi afirma prin comparatie, ca D-zeu este efemer asemeni trupului de lut.

Poate ca ceea ce ai numit tu simbioza dintre Om si suflet, eu asi numii simbioza dintre Om si trup, sau cum spuneai anterior, simbioza dintre spirit si carne sau suflet si pamant ?

Luand in considerare expresia: " Sa facem (Om) dupa chipul si asemanarea Noastra " Iar in limba Aramaica, pe care o vorbea Isus, cuvantul Elohimi- tradus in lb. romana, insemnand Dumnezei, evident la plural, ramane deschisa intrebarea: ce este Omul ? Daca el, inseamna: Chipul si asemanarea unei entitati infinite, care se manifesta in cele trei stari, cu denumirile: masculin + feminin ? Caci dupa cum spune la Facere, la versetele 26 si 27, Chipul lui D-zeu, este Masculin si Feminin uniti prin iubirea sfanta dintre ei !
Si aceasta fiintza spirituala, este suflata in forme diverse de lut. Fie din ape sau de pe pamant sau din aer, pestii, animalele si pasarile, prin toate acestea, se exprima manifestarea masculinului si femininului in relatie de iubire si creatie.

Deci Fiul Omului, fiind privit, din acest punct de vedere, el reprezinta sfera luminoasa a vietii vesnice, care intra in forme de pamant se manifesta prin ele si iasa din ele.
Om, suflet, sau suflare de viatza, in forme de lut, pentru mine, inseamna simbioza dintre Om si trup. Caci Fiul Omului, s-a intrupat, a venit in trup, deci nu este trup.

Iti multumesc pentru atentie si astept sa despici si tu firul in + , din punctul tau de vedere...

...multumesc ...




Sa incerc sa iti raspund!!!Este strict opinia mea,nu stiu,este buna,rea,dar nu ma voi dezice de ea!!!

Din punct de vedere al Creatiei Divine,omul este pamant insufletit prin Putere Dumnezeiasca,dupa chipul si asemanarea Trinitatii-Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
Omul este alcatuit din trup si suflet,si aici ar fi de explicat tipul de relatii existente intre Om si trup si intre Om si suflet,legaturi,care dezvoltandu-se armonios,conduc la implinirea,desavarsirea acelei simbioze,la care faceam referire in commentul anterior.

Legatura dintre om si trup este pur organica,perfecta in amanuntimea ei,definita ca fiind indestructibila,dar care poate fi usor distrusa de catre Omul insusi,prin diverse mecanisme distructive,vicii,patimi.
Faceam referire la simbioza dintre Om si suflet!!Este o legatura dependenta si bidirectioala,intre trup si lacasul Duhului Sfant,care este sufletul omului.Omul,ca fiinta umana,este dependentde suflet,acesta fiind motorul invizibil,care antreneaza trupul in compartimentul spiritual,acoperind spectrul emotiilor,sentimentelor si reactiilor de diverse naturi.Trupul trebuie sa fie intr-o continua conlucrare cu sufletul!!Acolo unde sufletul este pustiit,corpul se afla in deriva!!Depind unul de celalalt!!Aici intervine Duhul Sfant cu harurile sale,putere Divina nemijlocita!!
,es
Rolul barbatului si cel al femeii sunt bine definite prin actul Creatiei si intruchipeaza iubirea desavarsita ,lasata omenirii drept dar de pret,de catre Creator,spre sfintirea veacurilor.
Aemenea omului,au fost create toate celelalte fiinte de pe Pamant ,la care se adauga tot ceea ce ne inconjoara.Geneza sta marturie in acest sens.

Cine este Fiul Omului?Este Isus Cristos,Om si Dumnezeu totodata,Dumnezeu din Dumnezeu,Lumina din Lumina,Adevar din Adevar,a doua persoana Dumnezeiasca,care s-a facut Om in scopul savarsirii destinului stabilit de catre Creator,spre mantuirea oamenilor..Prin nasterea de catre Fecioara Maria,s-a facut om,a trait printre noi si al ceasul sortit s-a lasat ucis,a inviat si s-a inaltat la Tatal,spre slava Lui in vesnicie..Nimeni nu l-a vazut si nu il cunoaste pe Dumnezeu,cei ce vor sa ajunga la Tatal,trebuie sa-l cunoasca pe Fiul si prin el se vor face vrednici de imparatia Tatalui!!!Isus Cristos a luat infatisare de om,a luat trup spre implinirea dorintei Tatalui,slavite sa le fie numele in veci.Amin!

Orele fiind inaintate,ma opresc aici cu acest comment.
MissRainbow
Postat pe 27 Aprilie 2012 22:09
De la: denis_3d25, la data 2012-04-26 22:39:30

MissRainbow, ti-a pus niste intrebari la care tot astept si eu sa raspunzi.

Ar fi fost un topic interesant, pe care am fi putut sa descifram si sa devirusam multe coduri ale magiei negre.

...

In speranta ca vei revenii in conversatie, am sa-ti pun si eu cateva intrebari:

"Orice forma de critica, acuzare, lamentare nu inseamna iubire! Daca fericirea noastra depinde de o persoana sau circumstanta exterioara, ramanem in continuare victime dependente de circumstantele exterioare."

Sint perfect de acord si apreciez foarte mult acest adevar, cuprins in textul de sus.
Dar in continuare, apare textul urmator:

" Mentineti-ti atentia concentrata doar asupra lucrurilor bune si frumoase. "

Si referitor la aceasta propozitie, vin cu prima intrebare:

...Care sint lucrurile bune si frumoase ???...

Cine este cel care hotareste semnificatia lucrurilor bune si frumoase ?
In ce consta, binele si frumosul ?

Caci dupa cum putem vedea in exemplul domnului "kudika_5823" si a multor entitati identice lui, ei considera ca binele si frumosul, consta in modul lor de asuprire, respectiv vampirizare.

Dupa cum bine stim din istoria lumii, Isus Hristos este asuprit si batjocorit de aceste entitati idem "kudika_5823", cu toate ca acest Isus Hrist. se numea pe sine Fiul Adevarului, Sensului si al Vietii vesnice.

In acest caz, vin si-l intreb pe domnul Charles F. Haanel, sau pe cineva care-i reprezinta lucrarea si poate sa vorbeasca in numele lui: Cum priveste el, Persoana Hristica in raport cu asupritorii acestuia ???

Caci conform invataturilor din "Cheia si Sistemul Maestrului", daca Isus Hr. ar fi fost reprezentantul armoniei absolute, ar fi fost imposibila rastignirea lui. Si totusi el a fost si este batjocorit si rastignit.

...

"Sistemul Maestrului", spune asa:
"Ceea ce dai se reflecta inapoi asupra ta. Viata este oglinda gandurilor tale."

Daca Isus Hristos a dat vindecare si "Painea vietii" in profunzimea si sensul cuvantului "Paine", atunci de ce a primit in schimb, batjocura, rastignire si ura din partea poporului ???

Si chiar daca istoria despre Isus Hristos nu ar fi adevarata. Am putea vedea concret aceiasi istorie, aici pe kudika. Vedem persoane bune ca "painea lui D-zeu" care sint agresate de niste entitati ca si acest kudika_5823.

Cum isi explica "Sistemul Maestrului" existentza acestui fenomen, in ncare cei nevinovati sint violati ???

...

Caci daca nu exista pacatosi, inseamna ca Isus Hristos, a fost rastignit pentru propriile lui pacate si nu pentru pacatele ucigasilor.
Cele violate, ar fi considerate vinovate. Cel ce ar fi calcat de o masina, chiar pe zebra, ar fi totusi vinovat de propriasi moarte si asa mai departe...daca fiecare victima, ar fi considerata vinovata de propriile ganduri si consecinte ale modului confuz de gandire, nu am da prilej criminalitatii sa se mareasca ?
Cai astfel, toti talharii si violatorii, vor spune : "Pai victima este vinovata ca am violato, furato sau uciso ! A avut o gandire negativa si m-a atras pe mine sa-i fur bunurile si viatza !"

Dar ce facem cu cei care au o gandire iubitoare, constructiva , pozitiva si totusi sint agresati si ucisi ???

Sa fie oare toata invatzatura despre nevinovatia lui Hristos si a Mariei, doar o nascocire religio-politica ?
Sa fie oare invataturile despre un Isus Hristos curat ca lacrima, doar o invatzatura la nivel de virus moral, cu provenienta din magia neagrä ???




Astept raspunsurile tale ...

mda din nou mi au fost sterse postarile,,deja nu mai ma mira,,ba denisica m ai citat de cateva ori sa mio platesti tarane ca am citit tampeniile ce le debitezi sib pretextul ca multi altii dp bancile scolilor de invatatei inteligentii chipurile,,esti penibil ca de obicei nici nu ma obosesc sa ti dau vreun raspuns la subiect ca nu are rost,,esti departe rau,curcubeu e problema mea aici ca se inhaiteaza cu un debusolat ca tn care crede ca filozofeasza pe teme care ii sunt departe rau,,iar tu curcubeu cum te baga cnva in seamna cum hop in carlig,,incerca te rog eu sa nu mai vb cu denisica el oricum e,,,,ti am mai zis curcubeu,incearca sa te abtii de la subiecte ce te depasesc,te rog frumos,nu intra intro zono care ti e straina e periculos
kudika_5823
Postat pe 28 Aprilie 2012 00:42
De la: MissRainbow, la data 2012-04-27 09:38:02

Noi,oamenii sau mai bine spus,o mare parte dintre noi ,suntem practici,pragmatici si nu cautam sensurile sensibile ale acestei stari denumita "Fericire"!!!NE MULTUMIM SI CONSIDERAM FERICIREA CA FIIND O STARE DE BINE,DOBANDITA IN URMA UNOR EVENIMENTE FERICITE,CE INTRETAIE VIATA NOASTRA!!Suntem incantati atunci cand fericirea se obtine prin dobandirea unor bunuri,vremelnice dealtfel,dar dorite de mult timp,uitand ca aceasta este de moment,sufletul devenind ,din nou,desert,chiar la scurt timp!Suntem fericiti atunci cand avem iubirile in vietile noastre,ce aduc o stare de beatitudine,vecina cu extazul,,atunci cand ne imbratisam pruncii,mangainad surasul lor unic in aceasta lume,,,atunci cand aducem bucuria in viatile celor apropiati,prin gesturi mici sau mari,dar atat de pline de afectiune,,,atunci cand totul se deruleaza in trairea noastra,cum nici nu am sperat vreodata,,dar,oare acestea sunt fatetele fericirii!!Caci,de fapt,ce este ea??Spunem ca suntem fericiti,dar ,oare asa este????Oamenii simpli,saraci,,cum vad fericirea,cum o simt,traiesc????Mancand cartofii fierti si rascopti in spuza focului ,ce arde in inimile lor??????Privesc icoanele afumate de trecerea timpului,li se inchina,crezand,vazand in ele fericirea,dar pe cea vesnica,caci,ei,in simplitatea lor,,recunosc Aur-ul ,fata de Alama,din care le este croita viata!!Deci si religia,credinta ,poate da nastere unei manifestari de fericire!!!!Colegul nostru,Denis,a prezentat mai sus o interpretare ,din punct de vedere religios,a fericirii Divine,,demna de citit si analizat personal!!!Acceptand loviturile,jignirile,afronturile,ofensele,putem fi generatorii fericirii celor care se cred stapani asupra tuturor?????Nefericirea noastra poate sta la baza satisfacitiei lor????Starea lor se poate numi fericire????Poate ca da,dar este de moment!!!!Deci,pana la urma ,ce este fericirea????????Din punctul meu de vedere,poate fi totul sau nimic!!Poate fi clipa sau eternitatea,poate fi surasul sau lacrima,,important este faptul ca avem dreptul,cu totii,la acest sentiment minunat ,numit "Fericire"!!!Daca sunt fericita???? Da,pentru secunda de fata,sunt,,dar maine........???????
colegul tau denis cu care iata ai inceput sa ti imparti laude religioase de dragul de a va peria,,nicidecum denisica nu a prezentat nimik din puncy de vedere religios,,a prezentat din capul lui de ,,ingeras,,pricepi,,e pe dinnafara rau nici macar nu are rost sa vb cu el pe asemenea teme ca nu stie nici bazele esentiale,,el doar filozofeaza ca multi dp bancile scolilor prosteste,,iar tu,,ca,cu tn e problema mea nu cu el ca el,,,,,,,tu ai atatia ani si pui botu la orice filozofare persiflata,,curcubeu te rog din toata inima sa incetezi,sunt copii care citesc aici si ti vd varsta si in mintea șor zik ca sti ce zoci,,cand il citezi pe denis,,ingerul,,si alte prosti care scuza ma ,dar le spui,,treci peste orgoliu si inceteaza te rog eu,,nu sunt impotriva ta sunt cu tn de aia iti spun ce ti spun
kudika_5823
Postat pe 28 Aprilie 2012 00:56
De la: MissRainbow, la data 2012-04-27 22:09:22
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 19:58:36

Am cautat ceva, la care "sa despicam firul in + " si am gasit

Simbioza dintre carne si spirit, o privesc si eu, din acelasi punct de vedere cu tine. Dar o simbioza "intre Om si Suflet", cum se traduce din punctul tau de vedere, intr-al meu ?

...

Cuvantul Om, aici pe pamant, eu il folosesc denumind prin el, "chipul si asemanarea lui D-zeu", care este de natura spirituala. Caci a spune despre Om ca este chipul si asemanarea D-zeiasca, in timp ce ma refer la un trup fizic efemer, asi afirma prin comparatie, ca D-zeu este efemer asemeni trupului de lut.

Poate ca ceea ce ai numit tu simbioza dintre Om si suflet, eu asi numii simbioza dintre Om si trup, sau cum spuneai anterior, simbioza dintre spirit si carne sau suflet si pamant ?

Luand in considerare expresia: " Sa facem (Om) dupa chipul si asemanarea Noastra " Iar in limba Aramaica, pe care o vorbea Isus, cuvantul Elohimi- tradus in lb. romana, insemnand Dumnezei, evident la plural, ramane deschisa intrebarea: ce este Omul ? Daca el, inseamna: Chipul si asemanarea unei entitati infinite, care se manifesta in cele trei stari, cu denumirile: masculin + feminin ? Caci dupa cum spune la Facere, la versetele 26 si 27, Chipul lui D-zeu, este Masculin si Feminin uniti prin iubirea sfanta dintre ei !
Si aceasta fiintza spirituala, este suflata in forme diverse de lut. Fie din ape sau de pe pamant sau din aer, pestii, animalele si pasarile, prin toate acestea, se exprima manifestarea masculinului si femininului in relatie de iubire si creatie.

Deci Fiul Omului, fiind privit, din acest punct de vedere, el reprezinta sfera luminoasa a vietii vesnice, care intra in forme de pamant se manifesta prin ele si iasa din ele.
Om, suflet, sau suflare de viatza, in forme de lut, pentru mine, inseamna simbioza dintre Om si trup. Caci Fiul Omului, s-a intrupat, a venit in trup, deci nu este trup.

Iti multumesc pentru atentie si astept sa despici si tu firul in + , din punctul tau de vedere...

...multumesc ...




Sa incerc sa iti raspund!!!Este strict opinia mea,nu stiu,este buna,rea,dar nu ma voi dezice de ea!!!

Din punct de vedere al Creatiei Divine,omul este pamant insufletit prin Putere Dumnezeiasca,dupa chipul si asemanarea Trinitatii-Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
Omul este alcatuit din trup si suflet,si aici ar fi de explicat tipul de relatii existente intre Om si trup si intre Om si suflet,legaturi,care dezvoltandu-se armonios,conduc la implinirea,desavarsirea acelei simbioze,la care faceam referire in commentul anterior.

Legatura dintre om si trup este pur organica,perfecta in amanuntimea ei,definita ca fiind indestructibila,dar care poate fi usor distrusa de catre Omul insusi,prin diverse mecanisme distructive,vicii,patimi.
Faceam referire la simbioza dintre Om si suflet!!Este o legatura dependenta si bidirectioala,intre trup si lacasul Duhului Sfant,care este sufletul omului.Omul,ca fiinta umana,este dependentde suflet,acesta fiind motorul invizibil,care antreneaza trupul in compartimentul spiritual,acoperind spectrul emotiilor,sentimentelor si reactiilor de diverse naturi.Trupul trebuie sa fie intr-o continua conlucrare cu sufletul!!Acolo unde sufletul este pustiit,corpul se afla in deriva!!Depind unul de celalalt!!Aici intervine Duhul Sfant cu harurile sale,putere Divina nemijlocita!!
,es
Rolul barbatului si cel al femeii sunt bine definite prin actul Creatiei si intruchipeaza iubirea desavarsita ,lasata omenirii drept dar de pret,de catre Creator,spre sfintirea veacurilor.
Aemenea omului,au fost create toate celelalte fiinte de pe Pamant ,la care se adauga tot ceea ce ne inconjoara.Geneza sta marturie in acest sens.

Cine este Fiul Omului?Este Isus Cristos,Om si Dumnezeu totodata,Dumnezeu din Dumnezeu,Lumina din Lumina,Adevar din Adevar,a doua persoana Dumnezeiasca,care s-a facut Om in scopul savarsirii destinului stabilit de catre Creator,spre mantuirea oamenilor..Prin nasterea de catre Fecioara Maria,s-a facut om,a trait printre noi si al ceasul sortit s-a lasat ucis,a inviat si s-a inaltat la Tatal,spre slava Lui in vesnicie..Nimeni nu l-a vazut si nu il cunoaste pe Dumnezeu,cei ce vor sa ajunga la Tatal,trebuie sa-l cunoasca pe Fiul si prin el se vor face vrednici de imparatia Tatalui!!!Isus Cristos a luat infatisare de om,a luat trup spre implinirea dorintei Tatalui,slavite sa le fie numele in veci.Amin!

Orele fiind inaintate,ma opresc aici cu acest comment.
e aici frumos,bravo,,doar partea de final,pe dumnezeu chiar l au vazut oameni,innainte lumea chiar innainte de tora se bazau pe sfanta traditie din gura n dura ,,pai tu ai impresia ca atunci nu se mantuiau oameni,,binentelkes ca se mantuiau,,dp cum le a dat dumnezeu dp obiceiurile unde ia nascut,,cultele,pe dumnezeu la fazut cativa oameni,,chiar pe el insasi,,nu sum diferite forme,ma refer la dumnezeu tatal,,curcubeu eu nu zik de denisika aiciu,,dar trebe sa ai mare grija cand te bagi si cu cn te bagi in discutii de acest gen,ca ci pot avea repercursiuni,,daca te depaseste abtinete,,denis te provoaca ca sa mai filozofeze si el putin prosteste ca nu are ce face
kudika_5823
Postat pe 28 Aprilie 2012 01:08


Buna MissRainbow,
Iti multumesc pentru expunerea punctului tau de vedere, referitor la cuvantul Om si Dumnezeu.

Vad ca in afara de noi doi si titanika, nu a mai intrat nimeni pe acest topic.

denis_3d25
Postat pe 28 Aprilie 2012 04:24
De la: denis_3d25, la data 2012-04-28 04:24:58

Buna MissRainbow,
Iti multumesc pentru expunerea punctului tau de vedere, referitor la cuvantul Om si Dumnezeu.

Vad ca in afara de noi doi si titanika, nu a mai intrat nimeni pe acest topic.

denisica nu e cazul sa faci pe impresionantul,,ai de grija nu te mai crede ingeras
kudika_5823
Postat pe 28 Aprilie 2012 23:14
poate cã ar trebui, în toatã aceastã discuþie, sã faceþi o separare - omul înainte de cãderea în pãcat ºi cel de dupã; pentru cã diferenþele sunt mari...
contessyna
Postat pe 29 Aprilie 2012 07:35
De la: kudika_5823, la data 2012-04-28 01:08:52
De la: MissRainbow, la data 2012-04-27 22:09:22
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 19:58:36

Am cautat ceva, la care "sa despicam firul in + " si am gasit

Simbioza dintre carne si spirit, o privesc si eu, din acelasi punct de vedere cu tine. Dar o simbioza "intre Om si Suflet", cum se traduce din punctul tau de vedere, intr-al meu ?

...

Cuvantul Om, aici pe pamant, eu il folosesc denumind prin el, "chipul si asemanarea lui D-zeu", care este de natura spirituala. Caci a spune despre Om ca este chipul si asemanarea D-zeiasca, in timp ce ma refer la un trup fizic efemer, asi afirma prin comparatie, ca D-zeu este efemer asemeni trupului de lut.

Poate ca ceea ce ai numit tu simbioza dintre Om si suflet, eu asi numii simbioza dintre Om si trup, sau cum spuneai anterior, simbioza dintre spirit si carne sau suflet si pamant ?

Luand in considerare expresia: " Sa facem (Om) dupa chipul si asemanarea Noastra " Iar in limba Aramaica, pe care o vorbea Isus, cuvantul Elohimi- tradus in lb. romana, insemnand Dumnezei, evident la plural, ramane deschisa intrebarea: ce este Omul ? Daca el, inseamna: Chipul si asemanarea unei entitati infinite, care se manifesta in cele trei stari, cu denumirile: masculin + feminin ? Caci dupa cum spune la Facere, la versetele 26 si 27, Chipul lui D-zeu, este Masculin si Feminin uniti prin iubirea sfanta dintre ei !
Si aceasta fiintza spirituala, este suflata in forme diverse de lut. Fie din ape sau de pe pamant sau din aer, pestii, animalele si pasarile, prin toate acestea, se exprima manifestarea masculinului si femininului in relatie de iubire si creatie.

Deci Fiul Omului, fiind privit, din acest punct de vedere, el reprezinta sfera luminoasa a vietii vesnice, care intra in forme de pamant se manifesta prin ele si iasa din ele.
Om, suflet, sau suflare de viatza, in forme de lut, pentru mine, inseamna simbioza dintre Om si trup. Caci Fiul Omului, s-a intrupat, a venit in trup, deci nu este trup.

Iti multumesc pentru atentie si astept sa despici si tu firul in + , din punctul tau de vedere...

...multumesc ...




Sa incerc sa iti raspund!!!Este strict opinia mea,nu stiu,este buna,rea,dar nu ma voi dezice de ea!!!

Din punct de vedere al Creatiei Divine,omul este pamant insufletit prin Putere Dumnezeiasca,dupa chipul si asemanarea Trinitatii-Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
Omul este alcatuit din trup si suflet,si aici ar fi de explicat tipul de relatii existente intre Om si trup si intre Om si suflet,legaturi,care dezvoltandu-se armonios,conduc la implinirea,desavarsirea acelei simbioze,la care faceam referire in commentul anterior.

Legatura dintre om si trup este pur organica,perfecta in amanuntimea ei,definita ca fiind indestructibila,dar care poate fi usor distrusa de catre Omul insusi,prin diverse mecanisme distructive,vicii,patimi.
Faceam referire la simbioza dintre Om si suflet!!Este o legatura dependenta si bidirectioala,intre trup si lacasul Duhului Sfant,care este sufletul omului.Omul,ca fiinta umana,este dependentde suflet,acesta fiind motorul invizibil,care antreneaza trupul in compartimentul spiritual,acoperind spectrul emotiilor,sentimentelor si reactiilor de diverse naturi.Trupul trebuie sa fie intr-o continua conlucrare cu sufletul!!Acolo unde sufletul este pustiit,corpul se afla in deriva!!Depind unul de celalalt!!Aici intervine Duhul Sfant cu harurile sale,putere Divina nemijlocita!!
,es
Rolul barbatului si cel al femeii sunt bine definite prin actul Creatiei si intruchipeaza iubirea desavarsita ,lasata omenirii drept dar de pret,de catre Creator,spre sfintirea veacurilor.
Aemenea omului,au fost create toate celelalte fiinte de pe Pamant ,la care se adauga tot ceea ce ne inconjoara.Geneza sta marturie in acest sens.

Cine este Fiul Omului?Este Isus Cristos,Om si Dumnezeu totodata,Dumnezeu din Dumnezeu,Lumina din Lumina,Adevar din Adevar,a doua persoana Dumnezeiasca,care s-a facut Om in scopul savarsirii destinului stabilit de catre Creator,spre mantuirea oamenilor..Prin nasterea de catre Fecioara Maria,s-a facut om,a trait printre noi si al ceasul sortit s-a lasat ucis,a inviat si s-a inaltat la Tatal,spre slava Lui in vesnicie..Nimeni nu l-a vazut si nu il cunoaste pe Dumnezeu,cei ce vor sa ajunga la Tatal,trebuie sa-l cunoasca pe Fiul si prin el se vor face vrednici de imparatia Tatalui!!!Isus Cristos a luat infatisare de om,a luat trup spre implinirea dorintei Tatalui,slavite sa le fie numele in veci.Amin!

Orele fiind inaintate,ma opresc aici cu acest comment.
e aici frumos,bravo,,doar partea de final,pe dumnezeu chiar l au vazut oameni,innainte lumea chiar innainte de tora se bazau pe sfanta traditie din gura n dura ,,pai tu ai impresia ca atunci nu se mantuiau oameni,,binentelkes ca se mantuiau,,dp cum le a dat dumnezeu dp obiceiurile unde ia nascut,,cultele,pe dumnezeu la fazut cativa oameni,,chiar pe el insasi,,nu sum diferite forme,ma refer la dumnezeu tatal,,curcubeu eu nu zik de denisika aiciu,,dar trebe sa ai mare grija cand te bagi si cu cn te bagi in discutii de acest gen,ca ci pot avea repercursiuni,,daca te depaseste abtinete,,denis te provoaca ca sa mai filozofeze si el putin prosteste ca nu are ce face




pe Dumnezeu Tatãl nimeni nu L-a vãzut, nici omul, nici îngerii...

omul cunoaºte ºi percepe doar lucrãrile lui Dumnezeu, iar pe baza acestor lucrãri, prin analogie cu lucrãrile create ce ne înconjoarã, îi dãm lui Dumnezeu aºa numite însuºiri - asta este cunoaºterea pe calea firii...

mai existã ºi cunoaºterea mai presus de fire care oferã o vedere mult mai directã....

Dumnezeu este unul, duh, simplu, neschimbãtor, veºnic, NECUPRINS, atotprezent, atotputernic, atotºtiutor, drept, bun, desãvârºit; El este iubire ºi luminã... cam astea sunt "însuºirile" Lui ....
contessyna
Postat pe 29 Aprilie 2012 08:15
De la: contessyna, la data 2012-04-29 08:15:47
De la: kudika_5823, la data 2012-04-28 01:08:52
De la: MissRainbow, la data 2012-04-27 22:09:22
De la: denis_3d25, la data 2012-04-27 19:58:36

Am cautat ceva, la care "sa despicam firul in + " si am gasit

Simbioza dintre carne si spirit, o privesc si eu, din acelasi punct de vedere cu tine. Dar o simbioza "intre Om si Suflet", cum se traduce din punctul tau de vedere, intr-al meu ?

...

Cuvantul Om, aici pe pamant, eu il folosesc denumind prin el, "chipul si asemanarea lui D-zeu", care este de natura spirituala. Caci a spune despre Om ca este chipul si asemanarea D-zeiasca, in timp ce ma refer la un trup fizic efemer, asi afirma prin comparatie, ca D-zeu este efemer asemeni trupului de lut.

Poate ca ceea ce ai numit tu simbioza dintre Om si suflet, eu asi numii simbioza dintre Om si trup, sau cum spuneai anterior, simbioza dintre spirit si carne sau suflet si pamant ?

Luand in considerare expresia: " Sa facem (Om) dupa chipul si asemanarea Noastra " Iar in limba Aramaica, pe care o vorbea Isus, cuvantul Elohimi- tradus in lb. romana, insemnand Dumnezei, evident la plural, ramane deschisa intrebarea: ce este Omul ? Daca el, inseamna: Chipul si asemanarea unei entitati infinite, care se manifesta in cele trei stari, cu denumirile: masculin + feminin ? Caci dupa cum spune la Facere, la versetele 26 si 27, Chipul lui D-zeu, este Masculin si Feminin uniti prin iubirea sfanta dintre ei !
Si aceasta fiintza spirituala, este suflata in forme diverse de lut. Fie din ape sau de pe pamant sau din aer, pestii, animalele si pasarile, prin toate acestea, se exprima manifestarea masculinului si femininului in relatie de iubire si creatie.

Deci Fiul Omului, fiind privit, din acest punct de vedere, el reprezinta sfera luminoasa a vietii vesnice, care intra in forme de pamant se manifesta prin ele si iasa din ele.
Om, suflet, sau suflare de viatza, in forme de lut, pentru mine, inseamna simbioza dintre Om si trup. Caci Fiul Omului, s-a intrupat, a venit in trup, deci nu este trup.

Iti multumesc pentru atentie si astept sa despici si tu firul in + , din punctul tau de vedere...

...multumesc ...




Sa incerc sa iti raspund!!!Este strict opinia mea,nu stiu,este buna,rea,dar nu ma voi dezice de ea!!!

Din punct de vedere al Creatiei Divine,omul este pamant insufletit prin Putere Dumnezeiasca,dupa chipul si asemanarea Trinitatii-Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
Omul este alcatuit din trup si suflet,si aici ar fi de explicat tipul de relatii existente intre Om si trup si intre Om si suflet,legaturi,care dezvoltandu-se armonios,conduc la implinirea,desavarsirea acelei simbioze,la care faceam referire in commentul anterior.

Legatura dintre om si trup este pur organica,perfecta in amanuntimea ei,definita ca fiind indestructibila,dar care poate fi usor distrusa de catre Omul insusi,prin diverse mecanisme distructive,vicii,patimi.
Faceam referire la simbioza dintre Om si suflet!!Este o legatura dependenta si bidirectioala,intre trup si lacasul Duhului Sfant,care este sufletul omului.Omul,ca fiinta umana,este dependentde suflet,acesta fiind motorul invizibil,care antreneaza trupul in compartimentul spiritual,acoperind spectrul emotiilor,sentimentelor si reactiilor de diverse naturi.Trupul trebuie sa fie intr-o continua conlucrare cu sufletul!!Acolo unde sufletul este pustiit,corpul se afla in deriva!!Depind unul de celalalt!!Aici intervine Duhul Sfant cu harurile sale,putere Divina nemijlocita!!
,es
Rolul barbatului si cel al femeii sunt bine definite prin actul Creatiei si intruchipeaza iubirea desavarsita ,lasata omenirii drept dar de pret,de catre Creator,spre sfintirea veacurilor.
Aemenea omului,au fost create toate celelalte fiinte de pe Pamant ,la care se adauga tot ceea ce ne inconjoara.Geneza sta marturie in acest sens.

Cine este Fiul Omului?Este Isus Cristos,Om si Dumnezeu totodata,Dumnezeu din Dumnezeu,Lumina din Lumina,Adevar din Adevar,a doua persoana Dumnezeiasca,care s-a facut Om in scopul savarsirii destinului stabilit de catre Creator,spre mantuirea oamenilor..Prin nasterea de catre Fecioara Maria,s-a facut om,a trait printre noi si al ceasul sortit s-a lasat ucis,a inviat si s-a inaltat la Tatal,spre slava Lui in vesnicie..Nimeni nu l-a vazut si nu il cunoaste pe Dumnezeu,cei ce vor sa ajunga la Tatal,trebuie sa-l cunoasca pe Fiul si prin el se vor face vrednici de imparatia Tatalui!!!Isus Cristos a luat infatisare de om,a luat trup spre implinirea dorintei Tatalui,slavite sa le fie numele in veci.Amin!

Orele fiind inaintate,ma opresc aici cu acest comment.
e aici frumos,bravo,,doar partea de final,pe dumnezeu chiar l au vazut oameni,innainte lumea chiar innainte de tora se bazau pe sfanta traditie din gura n dura ,,pai tu ai impresia ca atunci nu se mantuiau oameni,,binentelkes ca se mantuiau,,dp cum le a dat dumnezeu dp obiceiurile unde ia nascut,,cultele,pe dumnezeu la fazut cativa oameni,,chiar pe el insasi,,nu sum diferite forme,ma refer la dumnezeu tatal,,curcubeu eu nu zik de denisika aiciu,,dar trebe sa ai mare grija cand te bagi si cu cn te bagi in discutii de acest gen,ca ci pot avea repercursiuni,,daca te depaseste abtinete,,denis te provoaca ca sa mai filozofeze si el putin prosteste ca nu are ce face




pe Dumnezeu Tatãl nimeni nu L-a vãzut, nici omul, nici îngerii...

omul cunoaºte ºi percepe doar lucrãrile lui Dumnezeu, iar pe baza acestor lucrãri, prin analogie cu lucrãrile create ce ne înconjoarã, îi dãm lui Dumnezeu aºa numite însuºiri - asta este cunoaºterea pe calea firii...

mai existã ºi cunoaºterea mai presus de fire care oferã o vedere mult mai directã....

Dumnezeu este unul, duh, simplu, neschimbãtor, veºnic, NECUPRINS, atotprezent, atotputernic, atotºtiutor, drept, bun, desãvârºit; El este iubire ºi luminã... cam astea sunt "însuºirile" Lui ....
pe dumnezeu tatal l au vazut cativa
kudika_5823
Postat pe 29 Aprilie 2012 10:52
De la: contessyna, la data 2012-04-29 07:35:08poate cã ar trebui, în toatã aceastã discuþie, sã faceþi o separare - omul înainte de cãderea în pãcat ºi cel de dupã; pentru cã diferenþele sunt mari...




Felicitari !!!


Caci dupa caderea Omului, Elohimii = D-zeii, au spus: Iata omul, s-a facut una cu dobitoacele... (dobitoacele, insemnand animale ) !

Din acest motiv, eu folosesc cuvantul OM cand ma refer la cel fara de pacat, la Fiul Omului si cand vorbesc despre cei cazuti, ii numesc pamanteni, ingeri cazuti sau animale.

Iti felicit cu admiratie, diferentza pe care o faci intre Fiul Omului, si Fiul dobitoacelor.

denis_3d25
Postat pe 29 Aprilie 2012 11:39
De la: denis_3d25, la data 2012-04-29 11:39:49
De la: contessyna, la data 2012-04-29 07:35:08poate cã ar trebui, în toatã aceastã discuþie, sã faceþi o separare - omul înainte de cãderea în pãcat ºi cel de dupã; pentru cã diferenþele sunt mari...




Felicitari !!!


Caci dupa caderea Omului, Elohimii = D-zeii, au spus: Iata omul, s-a facut una cu dobitoacele... (dobitoacele, insemnand animale ) !

Din acest motiv, eu folosesc cuvantul OM cand ma refer la cel fara de pacat, la Fiul Omului si cand vorbesc despre cei cazuti, ii numesc pamanteni, ingeri cazuti sau animale.

Iti felicit cu admiratie, diferentza pe care o faci intre Fiul Omului, si Fiul dobitoacelor.

ba cat de aerian esti fiul omului ca este fiul lui adam si eva,,noi toti suntem fii lui adam si eva iar el a venit ca dumnezeu adevarat si om adevarat pe pamant deci fiul omului,bai filozofica ,dobitoacele n au cazut de nicaieri,nu le a adus dumnezeu pe toate la adam sa le de a nume ,ingerila,ingerii au cazut din cer innainte de vreun adam ,ca satan a imbarligat mai multi ingeri care au cazut si ei cu el el fiind cel mai stralucitor inger din rai,,de aici si lucifer,satan la imbarligat pe om prin sarpe care innainte nu era cum era acum,era mare si viguros,pentru ca era invidios ca dumnezeu la creeat pe om si este in continoare,se zice ca hristos sa dus si dp satan in iad cand sa pogorat acolo,nu numai dupa adam si ceilalti,ingerii nu sunt de sine statatori cum sunt oameni de acceia mandria lui satan la aruncat in iad,pavel zice,nu stiti ca noi vom fi cei care ii vom judeca pe ingeri?pentru ca suntem de sine statatori,iar daca faptele noastre vor fi din cele bune vom fi maai cva ca ingerii,,nu este maica domnului imparateasa heruvimilor si serafimilor?care sunt peste ingeri,,da bn nu ma asteptam sa sti tu astea pti ziceam doar ca sa nu mai plutesti in prostia filozofari tale fara sens,,nu mai te crede ingeras,crede te om
kudika_5823
Postat pe 29 Aprilie 2012 12:05
De la: contessyna, la data 2012-04-29 07:35:08poate cã ar trebui, în toatã aceastã discuþie, sã faceþi o separare - omul înainte de cãderea în pãcat ºi cel de dupã; pentru cã diferenþele sunt mari...





Si pentru ca-ti admir nivelul de recunoastere, de pe frecventza caruia te exprimi, te invit sa-ti mai exprimi viziunea si asupra acestui aspect:

" Daca vom descoperi intelepciunea din lumea noastra interioara, vom invata sa discernem posibilitatile minunate care stau intr-o stare latenta in aceasta lume si vom capata puterea de a materializa orice "

Fiul Omului, "impecabilul", cel care a indraznit aici pe pamant, sa spuna, ca el este Dumnezeu, a spus de asemeni: "Imparatia totului meu, este inauntrul vostru" Si orice veti cere in Numele Fiului de OM, vi se va da voua "


Daca urmarim cu atentie, profunzimea mesajelor exprimate prin trupul "Isus Hristos" si mesajele exprimate prin trupul lui "Charle F Haanel", vedem ca mesajul, este acelasi.

Charles F Haanel, Isus Hristos, Buddha, Fiul Omului... sint unul si aceeasi persoana angelicä, ce transmite pamantenilor, acelasi mesaj:

"Imparatia tuturor posibilitatilor, este inauntrul vostru" Voi sinteti Dumnezei ! "

Voi sinteti suflarea Dumnezeiasca in forme de lut... originea voastra este Dumnezeu... voi sinteti Fiul Dumnezeului cel vesnic viu... sinteti nemuritori, nu va mai confundati cu forma efemera.

Dar acest mesaj, a fost si este in continuare cenzurat si condamnat de cei mai multi pamanteni.
Atit Buddha, precum si Isus sau Charles F.Haanel, au fost si sint considerati in continuare, niste rebeli, niste adepti ai raului, niste slugi ale demonilor, care indraznesc sa se numeasca pe sine Dumnezei.



Buddha, a refuzat orice fel de organizatii religioase si a plecat in singuratate cautand iluminarea din interiorul lui.
Apoi au venit cei care n-au inteles nimic din ce a spus Buddha si ca sa cenzureze tot sensul invataturii lui, ei au facut o organizatie religioasa pe numele lui.

Apoi a venit Isus Hristos si a spus: Daramati acest templu de piatra, caci imparatia totului meu, este inauntrul vostu! Voi sinteti templul lui D-zeu !
Dar iarasi au venit cei care nu inteleg nimic si ca sa cenzureze tot sensul cuvintelor lui, au facut iarasi o organizatie religioasa pe numele lui.

Acum, cartea lui Charles F. Hannel, iasa de sub cenzura si devine din ce in ce tot mai oficiala... si ce credeti ca va urma ?



Credeti ca vor venii din nou cei care nu inteleg ?



denis_3d25
Postat pe 29 Aprilie 2012 12:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
HELLO(BUNA) 5 De la: CARMEN_SIMPLY 12 Decembrie 2012 14:09
sex 11 De la: kudika_nikole 4 Aprilie 2012 09:14
Impacare sau uitare ? 13 De la: kudika_nikole 25 Decembrie 2011 19:44
Cozonaci bio 1 De la: missuri9 17 Martie 2011 13:17
Este nevoie de psiholog? 2 De la: kudika_13322 6 Februarie 2016 14:17