Setari Cookie-uri

Sa il pastrez sau sa renunt? Am nevoie urgent de un sfat pls

Buna,

Am o mare dilema...
Sunt divortata si am un copil din casatoria mea ratata.
Mi-am refacut viata si am fost aproximativ 2 ani intr-o relatie cu un barbat cu 2 ani mai mic decat mine. Acum am ramas insarcinata...iar el nu vrea copilul.Spune ca nu ne putem permite, desi el castiga destul de bine.
Eu insa mi-l doresc si nu pot accepta ideea de avort. Si eu am servici insa se fac restructurari si am sa raman fara servici in curand...ma incadrez la somaj, dar daca as pastra sarcina si as creste singura copilul...nu m-as descurca financiar singura cu 2 copii mici.
Nu stiu ce sa fac....am incercat sa vb cu el, dar e foarte rece...imi raspunde doar la sms-uri si foarte rar.Ultima data mi-a zis ca o sa mearga cu mine sa rezolvam "problema" la un doctor, dar ca ar fi o mare prostie din partea mea sa pastrez copilul.
Pe el il sperie ideea de o casnicie...de o familie, desi are 29 ani. Daca ne-am decide sa crestem impreuna copilul, ne-ar fi greu dar ne-am descurca.
Si pt mine ar fi mai usor sa nu il pastrez...mi-am gasit deja de lucru in alta parte, am deja un copil....insa nu pot sa stau linistita. Ma tot gandesc ca asa a vrut D-zeu....ca acest copil sa apara acum si sa se nasca...
Nu am facut-o intentionat. El ma acuza ca am incercat sa il tin astfel langa mine si mi-a zis ca "ce credeai..cu ceva impus ai sa ma tii langa tine...n-ai facut decat sa ma indepartezi si mai tare".

Ce sa fac????
kudika_29730
Postat pe 17 Februarie 2013 14:06
Eu am avut parte de un avort acum ceva ani (din motive medicale), in prezent am o fetita, dar nu trece o zi fara sa ma gandesc la celalalt copil al meu, cel pe care l-am pierdut. si el a fost la fel de dorit. In decizia pe care o vei lua trebuie sa te bazezi doar pe tine, pana la urma doar tu poti decide asa ceva. Eu cred ca el nu va fi alaturi de tine nici daca pastrezi , nici daca renunti la copil.
E adevarat ca vremurile sunt cum sunt, e greu cu un copil si e si mai greu cu doi. Iti pot spune ca daca nasti in somaj beneficiezi de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani. de asemenea daca va fi o sarcina mai grea ai dreptul si la concedii medicale, precum si de concediu de sarcina si lauzie (acele 63+63 de zile de concediu inainte si dupa nastere). concediile medicale intrerup somajul care se reia de cand se termina medicalul. la fel si cu indemnizatia pana la 2 ani.
Indiferent de ce vei alege, vor fi regrete. Alege ce crezi k va fi mai bine, nu numai pentru tine, ci si pentru copilul pe care il ai acum. (securitatea emotionala si financiara de care are nevoie acum, dar si realitatea ca si el va avea nevoie de un sprijin peste ani si ani cand tu nu vei mai fi, iar acest sprijin inseamna rude de sange). Chiar daca vei decide sa nu pastrezi aceasta sarcina, sper din tot sufletul ca in viitor sa ii faci o pereche copilului pe care il ai.
irina_eugenia
Postat pe 25 Februarie 2013 10:28
Salut!

E intr-adevar o situatie de cumpana si imi imaginez ca trebuie sa-ti fie foarte greu....cred ca orice ti-ar raspunde cineva aici pe site nu e suficient ca sa iei o decizie..oricum nimeni nu poate sa ia aceasta decizie in locul tau. Iti recomand sa apelezi la suportul unui psihoterapeut sau consilier psihologic. Te poate ajuta si inainte si dupa ce iei aceasta decizie.

Vad ca esti din Arad. Nu prea cunosc terapeuti in oras, dar si eu sunt din Arad si de curand am terminat o formare in Psihoterapie de Familie si Cuplu. Cateva detalii despre acest tip de psihoterapie gasesti aici: http://www.icf-iasi.ro/component/content/article/13-ce-este-psihoterapia-sistemic
Daca vei considera ca suportul meu ti-ar fi de ajutor, ma poti contacta la justjohi@yahoo.com



Numai bine!

Ioana
justjohi
Postat pe 25 Februarie 2013 18:29
Daca el nu il doreste inseamna ca nu te iubeste pe cat spune, chiar deloc ca sa fiu mai drept. Ai facut un copil cu un barbat care doar te place si asta ar fi un caz de nota 5-7 din 10, ca nota de trecere daca nu cumva era atat de disperat sa ajunga la "jucaria" ta, un frustrat sau un obsedat sexual. Urmeaza calea simturilor. Daca tu il vrei, pastreaza copilul in pantec.
ionutspiridon
Postat pe 3 Martie 2013 21:17
Poezia Mãmico!

Autor: Rebeca Butnariu

1. Mãmico, tu eºti cuibul cel mai cald în care am poposit,

Abia aºtept sã-mi urezi: „Bun venit!”

2. Mãmico, tu eºti cea care mã fericeºti,

Când aud vocea ta, încep sã zâmbesc.

3. Mãmico, tu eºti cel mai bun leagãn din lume,

Doar acum, mã poþi legãna multe ore bune.

4. Mãmico, tu eºti expertul mângâierii,

ªtiu cã va urma ºi lumea durerii.

5. Mãmico, tu eºti cel mai bun muzician de sub soare,

Cântecul tãu îmi aduce alinare.

6. Mãmico, tu eºti cea mai frumoasã dintre mame,

Voi fi drãgãlaº(ã) în braþele tale.

7. Mãmico, eºti puterea dragostei din lume!

Mãmico, spune-mi: aºa-i cã nu mã vei ucide?

Mã vei iubi Mãmico, aºa cum te iubesc eu?

Aºa cum numai un bebeluº ºtie sã iubeascã?
healthy017083
Postat pe 3 Martie 2013 21:47
Pezia Mama

Autor: Rebeca Butnariu

1. Mama e dovada ºi întruchiparea dragostei umane,

Ea nu trebuie sã fie câteodatã întruchiparea Satanei!



2. Mama este cea care dã naºtere omului la viaþã,

Ea nu trebuie sã fie cea care opreºte dreptul la viaþã!



3. Mama e izvorul mângâierii duioase,

Ea nu trebuie sã-ºi alunge copilul din braþe!



4. Mamei i-a fost dat sã-ºi iubeascã copilul.

De ce, el trebuie sã-ºi ºteargã singur suspinul?



5. Mama este casa bucuriei ºi speranþei.

De ce, copilul se zbate singur prin spitale ºi ambulanþe?



6. Mamei i-a fost dat sã-ºi alãpteze copilul.

De ce, pe el îl hrãneºte strãinul?



7. Mamelor! Atenþie, vã spun astãzi!

NU cereþi peste voi, cea mai neagrã pedeapsã!
healthy017083
Postat pe 3 Martie 2013 21:49
Poezia Iubeºte-þi mamã puiul

Autor: Rebeca Butnariu

1. Iubeºte-þi mamã puiul

ªi mângâie-l duios,

Alinã-i suferinþa

Zâmbindu-i mai frumos.



2. Iubeºte-þi mamã puiul

ªi leagãnã-l mereu,

Adu-i mereu aminte

De Sfântul Dumnezeu.



3. Iubeºte-þi mamã puiul

Poveºti spune-i duios,

Dar mai întâi de toate

Învaþã-l de Hristos!



4. Iubeºte-þi mamã puiul

ªi-atunci când e la greu.

Acesta þi-este locul

În planul mare al Sãu!



5. Iubeºte-þi mamã puiul,

E îngeraºul tãu.

Rãspunzi de al sãu suflet,

Rãspunsul cel mai greu!



6. Iubeºte-þi mamã puiul,

De când e-n trupul tãu.

Nu sãvârºi o crimã!

E darul lui Dumnezeu!



7. Iubeºte-þi mamã puiul

Educã-l mai frumos.

Vei strãluci odatã,

În Cerul glorios!


Oricine ai fi, oricat de greu ti-ar fi , NU UCIDE COPILUL! Cine ºtie ce mare geniu sau talent se ascunde în el?? Si chiar sa nu fie asa, orice copil este scump si pretios in ochii mamei lui,de ce vrei ca mâinile tale sã fie pline de sângele propriului tau copil? De ce vrei ca sa nu ai somn noaptea si sa auzi mereu vocea cpilului tãu strigându-þi: "MAMÃ, DE CE M-AI UCIS?
healthy017083
Postat pe 3 Martie 2013 21:58
draga mea,,,,,nimeni nu e in masura sa ia decizii in locul tau........tu trebuie sa stii ceea ce vrei sa faci...dar iti spun din toata inima nu fa greseala de a face avort........si eu am facut acum nu de mult acest lucru si imi pare nespus de rau...credema ca acest copil era dorit dar.......imi schimba viata complet...si eu mai am un copil de 3 ani...si credema ca acum regret nespus ceea ce am facut.....u gandestete ca acel copil nu e de vina cu nimic.......dzeu a vrut asa..asa sa fie.......si cu ajutorul lui si fara....u oricum te vei descurca singura....pentru ca daca vei avea posibiloitatea sa intri in somaj..pana vei naste..vei avea posibilitatea sa intri si in prenatal.....si ti se va intrerupe somajul......dupa care il vei relua dupa cei 2 ani de prenatal......te rog din suflet gandestete bine iunainte de a face..acest pas......dar gandestete ca acel copil nu are nici o vina...acum decizia iti apartine in totalitate.....sper sa ne auzi cu bine...chiar as vrea sa stiu ce decizie ai luat...te puup
kudika347558
Postat pe 4 Martie 2013 13:54
Ceea ce am vazut pe acest topic, imi aduce aminte de un fragment citit intr-o carticica cu pilde (ortodoxa) si anume ca, inainte sa se intrupeze, copii (in forma de scanteie divina) isi aleg viitorii parinti, cu mult timp inainte de a fi zamisliti. Induiosator! Eu una am ajuns la concluzia ca nimic in viata nu este intamplator, totul are un rost si face parte dintr-un plan mai presus de puterile noastre de intelegere. As fi curioasa de hotararea luata de initiatoarea topicului...
luchianramona
Postat pe 4 Martie 2013 14:19
BUNA ,DRAGA MEA,SPER SA NU IEI O DECIZIE GRESITA SA FACI AVORT,EU AM FACUT PROSTIA ASTA DAR ERAM FOARTE TANARA,ACUM IMI PARE RAU CA NU MAI POT RAMANE ,GRAVIDA,NU MI AS PERMITE SA TI DAU SFATURI CONJUGALE ,DAR CRED CA ACEL OM NU TE MERITA,IAR FIINTA ACEEA MICA NU E VINOVATA CU NIMIC,MAI ALES CA MAI AI UN COPIL,STII CE FERICIRE ITI POATE ADUCE UN COPIL,FA I O SURIOARA SAU FRATIOR LA COPILU TAU,FINANCIAR DUMNEZEU O SA TE AJUTE,SANT SIGURA,TE PUP
maneadana108
Postat pe 4 Martie 2013 14:54
Nu stiu cum a decurs relatia vostra si ce impresie i-ai lasat dar e clar ca nu mai are ce cauta in viata ta!! Cat despre decizie, poate inclina si situatia financiara sau faptul ca deja ai un copil, dar gandeste-te bine la viitor pana nu e prea tarziu!
Darius_
Postat pe 4 Martie 2013 19:39
BUNA DIN NOU,IN CAZ CA ESTI NELAMURITA,TE AM SFATUIT SA NU FACI AVORT CA EU AM FACUT SI ACUM NU POT SA AM COPII,COPILASUL DIN POZA ,E FINUTUL MEU,DARIUS,ASTEPTAM IN FINAL SA NE ZICI CE DECIZIE AI LUAT,TE ROG,MULTUMESC
maneadana108
Postat pe 4 Martie 2013 20:44
De la: maneadana108, la data 2013-03-04 20:44:41BUNA DIN NOU,IN CAZ CA ESTI NELAMURITA,TE AM SFATUIT SA NU FACI AVORT CA EU AM FACUT SI ACUM NU POT SA AM COPII,COPILASUL DIN POZA ,E FINUTUL MEU,DARIUS,ASTEPTAM IN FINAL SA NE ZICI CE DECIZIE AI LUAT,TE ROG,MULTUMESC


Parerea mea e ca, ar trebui sa dam o parere celor care o cer si nu sa ne-o impunem! e alegerea ei ce hotaraste! Daca ce-i in poza e finutul tau, l-ai amenajat f frumos dar cam mult asfalt!
Darius_
Postat pe 5 Martie 2013 16:00
FEMEIA N EA CERUT UN SFAT ,I LAM DAT,BINENTELES CA E DECIZIA EI ,E FEMEIE MATURA,NIMENI NU I IMPUNE NIMIC ,IN NICI UN CAZ NOI CA DOAR NU I DAM NOI DE MANCARE,ERA VORBA DE SFATURI.SI BAIETELUL DIN POZA E FINUTUL MEU DRAG.
maneadana108
Postat pe 5 Martie 2013 16:44
SI CARE I FAZA CU ASFALTUL?CA ASTA N AM INTELES O,CONTEAZA IUBIREA CE I PORT FINUTULUI NU ASFALTU SAU CE ZICI .
maneadana108
Postat pe 5 Martie 2013 16:50
De la: kudika_29730, la data 2013-02-17 14:06:23Buna,

Am o mare dilema...
Sunt divortata si am un copil din casatoria mea ratata.
Mi-am refacut viata si am fost aproximativ 2 ani intr-o relatie cu un barbat cu 2 ani mai mic decat mine. Acum am ramas insarcinata...iar el nu vrea copilul.Spune ca nu ne putem permite, desi el castiga destul de bine.
Eu insa mi-l doresc si nu pot accepta ideea de avort. Si eu am servici insa se fac restructurari si am sa raman fara servici in curand...ma incadrez la somaj, dar daca as pastra sarcina si as creste singura copilul...nu m-as descurca financiar singura cu 2 copii mici.
Nu stiu ce sa fac....am incercat sa vb cu el, dar e foarte rece...imi raspunde doar la sms-uri si foarte rar.Ultima data mi-a zis ca o sa mearga cu mine sa rezolvam "problema" la un doctor, dar ca ar fi o mare prostie din partea mea sa pastrez copilul.
Pe el il sperie ideea de o casnicie...de o familie, desi are 29 ani. Daca ne-am decide sa crestem impreuna copilul, ne-ar fi greu dar ne-am descurca.
Si pt mine ar fi mai usor sa nu il pastrez...mi-am gasit deja de lucru in alta parte, am deja un copil....insa nu pot sa stau linistita. Ma tot gandesc ca asa a vrut D-zeu....ca acest copil sa apara acum si sa se nasca...
Nu am facut-o intentionat. El ma acuza ca am incercat sa il tin astfel langa mine si mi-a zis ca "ce credeai..cu ceva impus ai sa ma tii langa tine...n-ai facut decat sa ma indepartezi si mai tare".

Ce sa fac????

draga mea nimeni nu stie ce ne rezerva viitorul,cu siguranta totul se intampla cu un MOTIV,nimic nu este intamplator iar copii sunt daruri de la Dumnezeu,sunt multe femeii care nu pot avea copii si isi doresc,un copil nu este o gresala sau o intamplare el vine pe lume cu un dar,sa faca ce-a ce ii este scris,sunt sigura ca vei lua decizia corecta
PUREKKA
Postat pe 10 Martie 2013 19:53
De la: kudika_29730, la data 2013-02-17 14:06:23Buna,

Am o mare dilema...
Sunt divortata si am un copil din casatoria mea ratata.
Mi-am refacut viata si am fost aproximativ 2 ani intr-o relatie cu un barbat cu 2 ani mai mic decat mine. Acum am ramas insarcinata...iar el nu vrea copilul.Spune ca nu ne putem permite, desi el castiga destul de bine.
Eu insa mi-l doresc si nu pot accepta ideea de avort. Si eu am servici insa se fac restructurari si am sa raman fara servici in curand...ma incadrez la somaj, dar daca as pastra sarcina si as creste singura copilul...nu m-as descurca financiar singura cu 2 copii mici.
Nu stiu ce sa fac....am incercat sa vb cu el, dar e foarte rece...imi raspunde doar la sms-uri si foarte rar.Ultima data mi-a zis ca o sa mearga cu mine sa rezolvam "problema" la un doctor, dar ca ar fi o mare prostie din partea mea sa pastrez copilul.
Pe el il sperie ideea de o casnicie...de o familie, desi are 29 ani. Daca ne-am decide sa crestem impreuna copilul, ne-ar fi greu dar ne-am descurca.
Si pt mine ar fi mai usor sa nu il pastrez...mi-am gasit deja de lucru in alta parte, am deja un copil....insa nu pot sa stau linistita. Ma tot gandesc ca asa a vrut D-zeu....ca acest copil sa apara acum si sa se nasca...
Nu am facut-o intentionat. El ma acuza ca am incercat sa il tin astfel langa mine si mi-a zis ca "ce credeai..cu ceva impus ai sa ma tii langa tine...n-ai facut decat sa ma indepartezi si mai tare".

Ce sa fac????


Sa faci ceea ce simti tu ca e mai bine, nu ceea ce-si doresc altii de la tine.
kudika_32792
Postat pe 10 Aprilie 2013 08:51
De la: luchianramona, la data 2013-03-04 14:19:46Ceea ce am vazut pe acest topic, imi aduce aminte de un fragment citit intr-o carticica cu pilde (ortodoxa) si anume ca, inainte sa se intrupeze, copii (in forma de scanteie divina) isi aleg viitorii parinti, cu mult timp inainte de a fi zamisliti. Induiosator! Eu una am ajuns la concluzia ca nimic in viata nu este intamplator, totul are un rost si face parte dintr-un plan mai presus de puterile noastre de intelegere. As fi curioasa de hotararea luata de initiatoarea topicului...


Si eu mi-as dori sa aflu ce s-a mai intamplat cu ea, ce hotarare a luat, daca e fericita sau multumita de decizia luata sau, din contra, nefericita din acea cauza.
kudika_32792
Postat pe 10 Aprilie 2013 08:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
am nevoie de sfat 14 De la: kudika_956270 24 Februarie 2014 20:25
cursuri de relaxare prin arta 3 De la: arte_vizuale 14 Octombrie 2010 20:03
Barbatii peste 40 ani!! 15 De la: Cer_instelat 18 Septembrie 2011 00:09
Hi 15 De la: PRALEA_ 6 August 2011 20:56
Mare nelamurire.. 2 De la: isabelle_11 1 Iulie 2011 21:36