Setari Cookie-uri

Povestea mea...

Am 23 de ani si vara asta urmeaza sa ma casatoresc...de ce fac acest pas? pentru ca in familia mea am dus o viata foarte grea din punct de vedere emotional, tatal meu ma crescut pe principiul ''eu te-am facut, eu te omor'', mereu am invatat pt scoala sub stres, cu frica, mama la fel, a dus o viata greau alaturi de el, a inselat-o de nenumarate ori, vorbeste urat cu noi, fata de toata lumea imi zicea cand eram mica ca daca nu is cuminte imi da cu pumnii in cap pana ma omoara si pana in ziua de azi aud numai afirmatii de genul asta si mereu mi-a fost foarte frica de el, si bineinteles ca in familia mea nu a existat comunicare niciodata, dimpotriva, cand vroiam sa povestesc ceva ce am vazut la stiri sau la un documentar imi zicea tata sa tac ca mint, nu ma credea..va dati seama ca sunt o persoana foarte introvertita, nu am avut prieteni niciodata, copilaria si adolescenta mea a fost petrecuta la mine in camera singura..nu sunt o persoana fericita deloc, ma castoresc din doua motive 1.dorinta de a pleca de acasa, situatia financiara nu imi permite sa ma intretin singura, chiriile sunt foarte mari iar salarile mici.. 2.Nu vreau sa trec prin ce a trecut mama si eu, imi doresc un sot si un tata pt copii cu capul pe umeri,ceea ce mi-a demonstrat in 5 ani...dar nu pot spune ca sunt indragostita...nu sunt fericita deloc, nu stiu de ce, ma tem de tot, imi este frica de ceva dar nu stiu exact de ce,chiar daca el este un barabt de milinoane...in anul 3 de facultate mi-am bagat dosar pt burse in america, am fost pe locul I aleasa cu o bursa in washington pe 4 ani dar am renuntat la ea pentru ca nu am avut puetrea sa o lasa pe mama singura, imi pare rau normal ca am dat cu piciorul dar..mama este singura care a stiut si mi-a zis sa ma duc, sa fac ce imi spune inima dar nu am putut, am vazut in ochii ei ca avea o durere in sufelt...ideea este ca mi-am dorit sa fiu independenta si sa nu ma casatoresc pana la 30-35 de ani si sa las totul in urma, sa incerc sa fiu mai puternica dar in momentul de fata nu sunt deloc fericita, nu stiu exact daca motivul este pt ca am renuntat la aceea bursa sau pt ca ma casatoresc doar din firca de a nu avea o viata ca a mamei mele..mereu sunt trista,iubitul meu a observat si imi este alaturi,incearca din toate unghiurile sa ma faca sa fiu bine dar degeaba...mereu mama imi spune sa imi ascult inima, dar nu stiu ce vrea inima mea..stiu doar ca mereu am fost si sunt depresiva si inchisa in mine...nu stiu de ce am nevoie sa fiu fericita dar ma simt mai bine ca v-am spus si voua ca nu am nici o prietena cu care sa vb, iar cu iitorul sot imi este atat de greu, imi e ruisne sa ii spun prin cate am trecut in familie...
kudika_30778
Postat pe 3 Martie 2013 10:03
ai un viitor frumos in fata,casatoria nu eate un refugiu ca sa scapi de tatal tau.Daca cauti o viata materiala nu vei fi fericita niciodata,parerea mea este sa-ti continui studiile si sa fi mai departe prietena cu viitorul sot,ca sa nu fi singura.
Titanika
Postat pe 3 Martie 2013 10:15
De la: kudika_30778, la data 2013-03-03 10:03:18Am 23 de ani si vara asta urmeaza sa ma casatoresc...de ce fac acest pas?........

Daca faci acest pas ,doar pentru a scapa din Iadul din familia ta,este o mare greseala si vei suferi,mai devreme sau mai tarziu!!Daca iti iubesti sincer partenerul,in acest caz,sa fiti binecuvantati cu o viata de familie frumoasa!!Imi pare rau de cele citite ,este mare pacat,ca un copil sa sufere tocmai in mediul,care ar trebui sa-i fie propice dezvoltarii sale!!!Din pacate,asemenea tie,sunt foart multi tineri,debusolati si deprimati in plina tinerete!!!Nu-ti lasa tatl sa-ti distruga viata ,si ca femeie casatorita,aliaza-te cu mama ta si incearca sa rezisti pana la clarificarea pregatirii profesionale,nu face din casnicie un martiriu,caci nu este drept si nici nu meriti acest lucru!!!Fii deschisa fat ade iubitul tau,va fi viitorul sot,asa cum ne-ai spus noua,sigu te va intelege si nici nu te va forta sa faci un pas pripit!!nu,nu inclin sa te casatoresti,caci vei cunoaste nefericirea in scurt timp,esti depresiva si introvertita,acestea sunt problemele reale,pe care trebuie sa le eliminidin viata ta!!!!Tu contezi in acest moment,nicidecum familia ta sau iubitul tau!!Ce posibilitati financiare de sustinere in facultate aveti???Iubitul tau te poate ajuta in acest sens???Nu renunta la formarea ta,in favoarea unei casatorii nedorita de tine,caci,in sufletul tau,nu iti doresti aceasta forma de coabitare!!!Nu stii ce vra inima ta???AICI este raspunsul nehotararii tale,cauta sa il afli si vei vedea cum vei gasi si modul de solutionare al celorlalte dileme din viata ta!!!Vorbeste cu mama ta,ea ,iti este aproape,sfatuieste-te cu domnia sa,cred ca te va ajuta in decriptarea a ceea ce simti cu inima,este mama ta!!In ceea ce-l priveste pe tatal tau,imi pare rau pentru domnia sa,il compatimesc pentru faptul ca a ales o alta forma de comportament fata de copilul sau,total diferita de tipul firesc de comportament parental!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Martie 2013 19:04
Vorbesti de parca te-ar obliga cineva sa te casatoresti! Cred ca ar trebui sa incerci sa gandesti mai pozitiv si sa te deschizi fata de cei din jur. Daca esti introvertita, nu prea ai sanse sa ajungi sa iubesti pe nimeni.
Micaell
Postat pe 4 Martie 2013 09:31
OF,OF ,AM CITIT POVESTEA TA,AM CITIT RASPUNSURILE PRIMITE SI SANT DE ACORD CU CE TI S A RASPUNS,ESTI O FEMEIE INTELIGENTA,FOLOSESTE TI INTELIGENTA SI ASCULTA TI SUFLETUL CE SPUNE,CRED CA MAMA TA E O FEMEIE BUNA CARE AR VREA SA FII MAI APROPIATA DE EA,EU ZIC CA N ARE ROST SA TE CASATORESTI DACA NU IUBESTI ,ITI INCURCI VIATA SI TIE SI PRIETENULUI TAU,FA TI O CARIERA FRUMOASA DACA TI A DAT DUMNEZEU INTELIGENTA,MAMA TA TE VA IUBI LA FEL DE MULT SI DACA PLECI SI DACA RAMAI,IAR CU DRAGOSTEA ...NU SE STIE DE UNDE SARE IEPURELE,SUCCES,AS FI ONORATA SA AM ASA O PRIETENA CA TINE,SANATATE SI SUCCES
maneadana108
Postat pe 4 Martie 2013 18:19
Spui ca nue sti fericita cu un barbat care este langa tine, ca nu stii daca il iubesti? Cum sa stii tu ce este iubirea, daca tatal tau nu a fost un adevarat parinte pentru tine? Ce model de barbat ai tu? Daca nu vei deschide bine ochii, s-ar putea sa alegi un barbat care va semana cu tatal tau,pentru ca asta cunosti. Daca el te-a cerut de nevasta inseamna ca isi doreste o relatie cu tine. De regula respingem ceea ce nu cunoastem si tu din cate spui, respingi un barbat care te iubeste, pentru ca nu seamnana nicidecum cu tatal tau.
http://www.relatiidecuplu.com/index.php/imprtete-din-experiena-ta/119-cum-sa-iau-o-decizie-corecta
kudika109274
Postat pe 6 Martie 2013 00:37
Nu exista un raspuns corect la dilema ta, cel putin nu acum (acel raspuns vine in timp si mult prea tarziu din pacate). Daca nu te casatoresti pentru ca gandesti asa la acest moment, este prea posibil ca in viitor sa iti fie rau, sa nu mai gasesti un tip ca cel pe care nu il iubesti acum. Dar la fel de bine se poate sa iti fie mai bine si sa nu apreciezi nici in acel moment ceea ce ti se intampla si sa fii nefericita, dorindu-ti mai mult sau fiind curioasa de "cum ar fi fost daca?".
Asta este viata, deciziile le poti lua pur rational sau pur sentimental, depinde ce primeaza in trairea ta.
Cunosc persoane care au trecut prin ceva asemanator (despartire dupa o relatie lunga, doar pentru studii in afara sau cariera) si unele din ele sunt bine, altele sunt mereu in depresie. Trebuie sa faci exact ceea ce simti si sa mergi mai departe fara regret.
GeorgianaBB
Postat pe 6 Martie 2013 01:51
De la: kudika_30778, la data 2013-03-03 10:03:18Am 23 de ani si vara asta urmeaza sa ma casatoresc...de ce fac acest pas? pentru ca in familia mea am dus o viata foarte grea din punct de vedere emotional, tatal meu ma crescut pe principiul ''eu te-am facut, eu te omor'', mereu am invatat pt scoala sub stres, cu frica, mama la fel, a dus o viata greau alaturi de el, a inselat-o de nenumarate ori, vorbeste urat cu noi, fata de toata lumea imi zicea cand eram mica ca daca nu is cuminte imi da cu pumnii in cap pana ma omoara si pana in ziua de azi aud numai afirmatii de genul asta si mereu mi-a fost foarte frica de el, si bineinteles ca in familia mea nu a existat comunicare niciodata, dimpotriva, cand vroiam sa povestesc ceva ce am vazut la stiri sau la un documentar imi zicea tata sa tac ca mint, nu ma credea..va dati seama ca sunt o persoana foarte introvertita, nu am avut prieteni niciodata, copilaria si adolescenta mea a fost petrecuta la mine in camera singura..nu sunt o persoana fericita deloc, ma castoresc din doua motive 1.dorinta de a pleca de acasa, situatia financiara nu imi permite sa ma intretin singura, chiriile sunt foarte mari iar salarile mici.. 2.Nu vreau sa trec prin ce a trecut mama si eu, imi doresc un sot si un tata pt copii cu capul pe umeri,ceea ce mi-a demonstrat in 5 ani...dar nu pot spune ca sunt indragostita...nu sunt fericita deloc, nu stiu de ce, ma tem de tot, imi este frica de ceva dar nu stiu exact de ce,chiar daca el este un barabt de milinoane...in anul 3 de facultate mi-am bagat dosar pt burse in america, am fost pe locul I aleasa cu o bursa in washington pe 4 ani dar am renuntat la ea pentru ca nu am avut puetrea sa o lasa pe mama singura, imi pare rau normal ca am dat cu piciorul dar..mama este singura care a stiut si mi-a zis sa ma duc, sa fac ce imi spune inima dar nu am putut, am vazut in ochii ei ca avea o durere in sufelt...ideea este ca mi-am dorit sa fiu independenta si sa nu ma casatoresc pana la 30-35 de ani si sa las totul in urma, sa incerc sa fiu mai puternica dar in momentul de fata nu sunt deloc fericita, nu stiu exact daca motivul este pt ca am renuntat la aceea bursa sau pt ca ma casatoresc doar din firca de a nu avea o viata ca a mamei mele..mereu sunt trista,iubitul meu a observat si imi este alaturi,incearca din toate unghiurile sa ma faca sa fiu bine dar degeaba...mereu mama imi spune sa imi ascult inima, dar nu stiu ce vrea inima mea..stiu doar ca mereu am fost si sunt depresiva si inchisa in mine...nu stiu de ce am nevoie sa fiu fericita dar ma simt mai bine ca v-am spus si voua ca nu am nici o prietena cu care sa vb, iar cu iitorul sot imi este atat de greu, imi e ruisne sa ii spun prin cate am trecut in familie...

Un psiholog si niste prieteni de nadejde te-ar ajuta foarte mult sa iesi din starea depresiva in care te afli acum.

Spui ca nu stii ce-ti vrea inima, dar, din cate am remarcat din mesajul tau, gandul sau inima ta au ramas la acea bursa din SUA. Poate ca asta iti doresti la acest moment, sa fii independenta, departe de casa, pe picioarele tale si cu o cariera de vis. Asta am perceput eu din randurile tale, sa-mi spui daca mai insel sau nu.

Te inteleg ca te simti responsabila pentru mama ta, dar n-ar trebui sa pierzi din vedere, faptul ca mama ta e o persoana adulta, iar daca a ales sa ramana alaturi de tatal tau, in ciuda comportamentului despotic al acestuia, inseamna ca si-a asumat decizia cu bune si rele.

Tu ar trebui sa te preocupi de tine, in primul rand, si nu de ceilalti. Incearca sa-ti realizezi visele, unul dupa altul, doar curaj iti trebuie. Iti doresti sa lucrezi in strainatate, aplica la mai multe firme pe domeniul tau preferat.

Si retine, o singura viata avem, iar fiecare dintre noi este cel mai important in viata sa.

Sa ne mai spui ce ai mai facut! :)
kudika_32792
Postat pe 4 Aprilie 2013 11:25
Si mai vroiam sa-ti spun ca ar trebui sa-i povestesti iubitului tau viata pe care ai dus-o acasa. Nu mai duce povara acestor secrete de familie cu tine, deoarece ele iti trag sufletul in jos.
kudika_32792
Postat pe 4 Aprilie 2013 11:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
lumanari de cununie 9 De la: miss_darine 9 August 2011 16:17
Are un respect profund pentru parintii lui..... 8 De la: kudika012552 15 Martie 2010 16:46
Cum ºtii cã el este Alesul? 16 De la: valita76 14 Mai 2009 16:38
Casatorie in Germania 8 De la: Diavolyta_ 23 Mai 2009 14:14
Terapia de cuplu poate sa reinfiripe iubirea adolescentina intre soti ? 27 De la: yumy 25 August 2011 14:17